Du er her: Lande > Indien > Rejser > Rejse 879

Trekking og smukke klostre i det nordlige Indien

13 dages rejse: 3 nætter Leh, 4 nætter på trekkingtur, 1 nat Uletokopo og 2 nætter Leh
Rejse: 
879
Teltlejr i Indiens bjerge
Klostre og fantastiske bjerglandskaber i det nordlige Indien. Glæd dig til at besøge bl.a. Leh og Uletokopo.

Rejsen tager sin begyndelse i Leh, der i flere tusinde år har været et vigtigt stoppested på handelsruterne mellem Tibet, Indien og Kina. Her er der gået mange yak-karavaner forbi med salt, korn, uld og silke... Herfra skal du på flere spændende udflugter og se flotte paladser og klostre. Efter et par dages akklimatisering starter din trekkingtur rundt i det smukke bjerglandskab. Undervejs overnatter du i telt, i private hjem eller på vandrehjem. Undervejs kommer du forbi små landsbyer, frugtplantager, klostre og små kanaler og frodige dale. Selvom de omkringliggende bjerge er golde, har de forskellige farver, og udsigten ud over landskabet er mildt sagt spektakulær. Inden du kommer tilbage til Leh, har du en enkelt overnatning på en "luksus"-campingplads, der ligger smukt ned til Indus-floden. Tilbage i Leh har du tid til at hvile benene, gå langsomt rundt og til at nyde byen i dit eget tempo, inden du igen vender næsen mod Danmark.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Leh
 3. Leh
 4. Leh
 5. Leh
 6. Leh
 7. Leh - Trekkingtur
 8. Trekkingtur
 9. Trekkingtur
 10. Trekkingtur
 11. Trekkingtur - Uletokopo
 12. Uletokopo
 13. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod det indiske subkontinent. Man kan ikke sige, at man har rejst, hvis ikke man har oplevet Indien. Der er så mange oplevelser, som man kun kan få i dette land. Her er som i eventyret om Aladdin og de fyrretyve røvere: Historiske paladser og forter, kameler og elefanter, basarer med alverdens krydderier, klare søer, frodige søbredder og dejlige strande, stærke farver, tætbefolkede millionbyer, øde ørkenlandskaber og høje bjergtinder som ingen andre steder i verden...

Dag 2: Velkommen til Leh - højt oppe i Indiens bjerge

Du ankommer til Delhi og skal videre til Leh samme dag.

Leh var hovedstaden i det gamle himalaysiske kongerige Ladakh og har i årtusinder været et vigtigt stoppested på handelsruterne mellem Tibet, Indien og Kina. Her er der gået mange yak-karavaner med salt, korn, uld og silke, og en del cannabis er også kommet denne vej. Leh har i dag en befolkning på ca. 30.000, hvoraf langt de fleste er buddhister. Befolkningen må klare sig gennem nogle barske vintre, men fra april til oktober er temperaturerne ganske pæne. Byen ligger i 3,5 kilometers højde ved Indus-floden omgivet af grønne marker og med bjergene i baggrunden. Luften er klar og naturen storslået!

Efter du har checket ind har du dagen til fri disposition. Leh ligger som nævnt højt oppe, så husk at tage den lidt med ro i dag. Lad være med at fare alt for hurtigt rundt og husk at drikke masser af vand. Du kan vandre rundt i byens små, kringlede gader og måske besøge den farverige basar.

Dag 3: Udflugt til Leh paladset og smukke klostre

Efter morgenmaden skal du besøge Leh-paladset, der blev bygget af Kong Sengge Namgyal omkring år 1635. Paladset er en imponerede bygning på ni etager, der siden kongefamilien blev fordrevet derfra i midten af det 19. århundrede, desværre har stået tomt og nu er en ruin. 'The Archeaological Survey of India' er i gang med at restaurere det, og du kan godt komme indenfor og se noget af bygningen.

I hele Ladakh-området er der mange klostre og templer, enhver bakketop synes næsten at være prydet med disse smukke bygninger, og alle steder er der munke i deres farverige dragter. Det første kloster du skal se er Tsemo Gompa, der tårner sig op på spidsen af en stor klippe og ligner noget fra et eventyr. Fra klippen har du en flot udsigt over byens basar.

Du spiser frokost på hotellet, og bagefter kan du besøge et privat hjem og drikke te med familien (hvis de ellers er hjemme, og det passer dem). Hvis det ikke er muligt at besøge familien, kan du gå en tur blandt basarene i Leh.

Om aftenen går du en aftentur til Shanti Stupa, hvor der er den smukkeste udsigt over Leh.

Dag 4: Udflugt til flere klostre og landsbyen Shey

I dag skal du på udflugt ca. 45 km syd for Leh. Du skal nemlig besøge endnu et kloster. Hemis-klosteret tilhører Drukpa-ordenen og er et af de største og mest berømte klostre i området. Det blev grundlagt af kong Singee Namgyals private guru, og her kan du bl.a. se en flot Buddha-statue samt flere smukke guld- og sølv-stupaer.

På vejen tilbage til Leh stopper du i landsbyen Shey. Byen ligger ved en billedskøn sø og er hjem for Shev-paladset, der blev bygget i det 16. århundrede af kong Deledan Namgyal. I det 3 etager høje palads findes der en 7,5 meter høj statue af Sakyamuni, og her er også en flot, flot stupa med guldspids.

Lige før du når tilbage til Leh, er der tid til at besøge endnu et kloster: Thiksey-klosteret. Det ligger på toppen af en bakke, her er mange smukke ting at beundre, og udsigten er fantastisk. Klosteret tilhører Gelupka-ordenen og ledes efter sigende af en reinkarnation af Skyabje Khampo Ringpoche.

Dag 5: Af sted på trekking!

I dag starter trekkingturen! Du kører til Liker tidligt om morgenen. Det ligger omkring 55 kilometer fra Leh. Først besøger du det smukke Liker kloster. Turen går til Yangthang på en god trekkingsti gennem Saspotse og nogle små bjergpas.

Hvis vejret ikke er til at lægge i telt, bor du på Homestay. Det betyder, at du bor privat hos en familie i et af deres værelser. Det er familien, der laver mad til dig, så du får virkelig prøvet traditionel, indisk mad.

Hvis omstændighederne gør, at hverken homestay eller teltlejr er muligt, bor du på et vandrehjem.

Dag 6: Trekking til bjergbyen Rigdzong

I dag skal du en smuttur til Rigdzong. Du går langs en lille bjergstrøm, og smukke æble- og abrikosplantager breder sig milevidt omkring dig. Den lille bjergby ligger skjult i dalen omringet af bjerge, og her er simpelthen så smukt! På vejen til Rigdzong går du forbi et lille nonnekloster, hvor der bor omkring 20 nonner. Kig indenfor og se dig omkring - nonnernes dagligdag går med at udvinde abrikosolie, malke køer, meditere eller læse, og du må garanteret godt se, hvordan de lever. Gå videre til Rigdzong-klosteret, som er kendt for at have meget strenge regler og skikke for de 40 munke, som bor der i dag. Munkene er gæstfri, og hvis du er heldig, bliver du måske vist rundt, så du kan se dig omkring. Når du står ved klosteret har du en fantastisk udsigt ud over landsbyens tage og hele den flotte dal. Her spiser du en lille picnic og nyder, hvor dejligt her er, før du går tilbage til Yangthang.

Dag 7: En smuk vandretur til Hemis Shukpachan

I dag forlader du Yangthang for at tage til den lille bjergby, Hemis Shukpachan. Her er grønt og dejligt, en lille oase i det golde, bjergrige ørkenområde. Det er en kort tur i et skønt landskab - husk at nyde naturen og udsigten! Om eftermiddagen er du fremme. Her har du resten af dagen fri til at udforske området og den lille by. Nogle steder kan du se kanaler, som folk fra egnen har gravet for at føre vand fra bjerget ned til byen. Gå en tur op til nonneklosteret og besøg de gamle nonner - her er ikke så mange, men de der er her, er rigtig venlige og bliver glade for at få besøg! Hvis de har tid, viser de dig måske rundt. I nat overnatter du igen i telt, homestay eller vandrehjem.

Dag 8: Trekking til Themisgam - med smukke udsigter undervejs

I dag skal du videre til den lille landsby Themisgam. Du går ad en skøn sti hen over bjergpasset, og du har godt udsyn over de bjerge, der ligger længere væk. Selvom bjergene er golde, har de forskellige farver - nogle er rødlige, andre gullige og nogle næsten lilla. Undervejs har du en fantastisk udsigt over den lille landsby Ang, som ligger i en grøn, frodig dal midt i det tørre landskab. Du går igennem abrikosplantager og valnøddelunde på vejen - måske kan du stoppe op og hjælpe nonnerne med at høste, så vil de helt sikkert bede for dig om aftenen, og det kan jo ikke skade! På vejen til Themisgam kan du besøge det lille kloster, der ligger på toppen af en stejl bakke. Det er ikke helt nemt at komme derop, men det er vandreturen værd! Det sker ofte, at nonnerne inviterer folk på en kop te og viser dem rundt. De har et imponerende bibliotek med ældgamle skrifter og bøger. I selve byen Themisgam er der også to klostre. Gå rundt i bedehallene og se de mange flotte statuer.

Du overnatter igen i telt, og hvis vejret ikke er til det, overnatter du i homestay eller på vandrehjem.

Dag 9: Gå til Khalssay og slut af i Uletokopo

Du starter dagen med en vandretur til Khalssay, hvor du fortsætter turen i bil til Lamayuru - endnu en dejlig bjergby med hvide huse og et smukt kloster på toppen af en bakke. Du besøger klosteret, og så fortsætter turen til Uletopoko, hvor du skal sove på Ulley Ethnic Camps, som ligger lige ved den berømte flod, Indus.

Ulley Ethnic Camps er en "luksus"-campingplads. Teltene er semi-permanente, bygget op om nogle trærammer og med næsten rigtige senge med dyner. Stedet ligger smukt blandt abrikostræer med udsigt til golde bjergtoppe og med få minutters gang til en fantastisk udsigt over Indus-floden.

Nyd eftermiddagen og aftenen i dette smukke område. Middagen serveres i campen.

Dag 10: Tilbage til Leh

Efter morgenmad forlader du campen og kører til Leh - en tur på lige omkring 70 km. Undervejs stopper du kort i den fantastisk smukke by Alchi, der har et flot kloster på toppen af klipperne. Klosteret er særligt interessant på grund af dets helt unikke kunstværker, træhåndværk og stupaer. Når du har vandret rundt på klostret så længe, du har lyst til, er det tid til at tage videre til Leh, hvor du igen skal bo på Hotel Royal Ladakh.

Dag 11: Nyd din sidste tid i dejlige Leh

Brug resten af din tid i Leh på at gå rundt og nyde byen og omgivelserne i dit eget tempo.

Dag 12: Tilbage til Delhi og hjemad mod Danmark

Tidligt om morgenen flyver du fra lufthavnen i Leh, hvorefter du flyver tilbage til Delhi. Du har nu et par timer i Delhi, hvor du skal på sightseeing.

Du besøger blomstermonumentet Raj Ghat, som er bygget til minde om Mahatma Gandhi og så videre til den imponerende moske, Jamia Masjid, der nærmest ligner et palads med sine tårne og kuppeltage. Du skal selvfølgelig også en tur med rickshaw rundt i de smalle gader ved Chandini Chowk markedet, forbi Lotus-templet, parlamentsbygningen og præsidentens hus – begge to storslåede bygninger! Du spiser frokost på en lokal restaurant, og så har du lidt tid til at gå i bad og skifte tøj på hotellet, men du skal ikke sove der. Du skal nemlig til farvelmiddag, og bagefter bliver du kørt til lufthavnen.

Nu skal du desværre hjem til Danmark – en lang flyvetur, der tager hele natten.

Dag 13: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indien.

Alle hoteller

Hotel Royal Ladakh

Hotel Royal Ladakh

Hotel Royal Ladakh er en lille perle. Det ligger lidt uden for byen og har den mest fantastiske...

Ladakh Telt

Du skal sove på skummadrasser i tomandstelte med godt udstyr. Al maden er inkluderet i prisen,...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indien.

Leh

77.577295
34.152625

Uletokpo

77.093117
34.253851

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 dec 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 28 dec 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2018 - 08 feb 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 09 feb 2019 - 19 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 20 feb 2019 - 10 apr 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 11 apr 2019 - 17 apr 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 18 apr 2019 - 07 jun 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 08 jun 2019 - 27 jul 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 28 jul 2019 - 08 okt 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 09 okt 2019 - 17 okt 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 18 okt 2019 - 13 dec 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2019 - 28 dec 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2019 - 30 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.390,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Delhi-Leh-Delhi-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
13 dages rejse: 6 overnatninger med morgenmad og 4 overnatninger på trekkingtur med fuld pension.
Udflugter i Leh til paladset, masser af smukke klostre, landsbyen Shey og senere en tur til Alchi.
Tomandstelte til låns under trekking.
Ponyer og bærere til at bære baggage under trekking.
Entré ved monumenter og paladser.
Farvelmiddag i Delhi.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Soveposer under trekking.
Visum til Indien.
Evt. obligatorisk jule- og nytårsmiddag, som vil blive opkrævet ca. 14 dage før afrejse.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Det kan være rigtig koldt i det nordlige Indien, så husk en trøje!

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Delhi-Leh-Delhi-Danmark. 
Transport mellem lufthavne og hoteller, samt transport mellem byerne med privat bil/minibus.
Trekkingturen foregår i sagens natur på dine egne ben.