Du er her: Lande > Indonesien (Bali) > Rejser > Rejse 416

Spændende Sumatra og dejlige Sanur

17 dages rejse: 3 nætter Bohorok, 1 nat Berastagi, 2 nætter Samosir Island, 1 nat Medan og 7 nætter Sanur
Rejse: 
416
Samosir Island og Lake Toba
Orangutanger, vulkaner og store naturoplevelser i Bohorok, Berastagi, Samosir Island, Medan og strandliv i dejlige Sanur

Du starter din rejse i Bohorok. Her skal du besøge Bohorok Orangutan Center, hvor du kan spejde efter de charmerende orangutanger i junglen. Du skal også opleve Bat Cave, hvor flere tusind flagermus og svaler bor. Næste stop er Berastagi i højlandet, hvor du bor ved bjerge og frodig regnskov nær de to kendte vulkaner. Du må ud og opleve naturen. Nu skal du videre til Samosir Island. Denne store vulkanø, der ligger midt i den kæmpestore kratersø Toba, er nærmest et naturvidunder i sig selv. Du skal ud at besøge øens landsbyer, hvor du kan møde Toba batak-folket, og så kan du tage ud på smukke vandreture. Efter en nat i Medan tager du videre til den dejlige strandby Sanur. Nu har du en hel uge til at nyde strandene - kast dig ud i at surfe, spis lækker mad på restauranterne, køb tingeltangel i byens butikker eller tag ud på floderne. Du kan selvfølgelig også leje en bil og en chauffør og tage lige præcis derhen, hvor du gerne vil! Men mest af alt kan du bare slappe af og nyde livet - skønt! 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Bohorok
 3. Bohorok
 4. Bohorok
 5. Bohorok - Berastagi
 6. Berastagi - Samosir Island
 7. Samosir Island
 8. Samosir Island - Medan
 9. Medan - Sanur
 10. Sanur
 11. Sanur
 12. Sanur
 13. Sanur
 14. Sanur
 15. Sanur
 16. Sanur
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Indonesien (Bali). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så går flyveturen omsider mod det indonesiske ørige. De skønne øer har hver deres særpræg, men har det tilfælles, at de byder på dejlige oplevelser. Grønne rismarker, frodig jungle, et utal af hinduistiske templer, forskelligartet dyreliv, fantastisk kunsthåndværk, et rigt kulturliv - og så selvfølgelig strande, strande og strande... Brug den lange flyvetur til at overveje, hvordan du har lyst til at bruge din ferie.

Dag 2: Velkommen til Bohorok - orangutangernes paradis!

I dag ankommer du til orangutangernes by, Bohorok!

Bohorok ligger smukt omgivet af bjerge og floder, men området er mest kendt for sit orangutangcenter. Her lever orangutangerne frit i junglen, men der bliver stillet mad frem til dem hver dag, så indimellem dukker de op ved foderstederne, når de bliver sultne. I området ligger også en masse små landsbyer, kæmpestore plantager med olie- og gummitræer. Floden byder også på masser af muligheder for sejlture, og her skal du holde øje med både vand, land og luft, for måske ser du nogle spændende dyr undervejs.

Dag 3: På trekking i Bohoroks jungle!

I dag skal du på en eftermiddagstrekkingtur i junglen og også ud og sejle i kano på floden. Hvis du er heldig, ser du orangutanger i trætoppene. Hold godt øje med træerne! Oplev den frodige natur omkring dig og mærk, hvordan du virkelig er ude i den indonesiske jungle omgivet af de sjove gummitræer.

OBS! Du skal betale gebyr for at bruge kamera. Pt. koster det Rp. 50.000,- for kamera & Rp. 150.000,- for videokamera.

Dag 4: Udflugt til Bat Cave og Landak floden!

I dag skal du på udflugt til Bat Cave, hvor mange tusind flagermus og svaler bor. Du starter turen med at gå i en lille time. På turen kommer du forbi guimmiplantager, hvor du kan se, hvordan gummi gror og bliver tappet. I området er der mange træer med den kendte asiasiske stinkefrugt, durian. I grotten har du cirka en time til at udforske krogene, før turen går videre igennem gummiplantager mod Landak floden. Landak floden er, modsat byens anden flod Bohorok floden, meget rolig og perfekt til en svømmetur. Efter en svømmetur går du turen tilbage til hotellet.

Nyd resten af dagen med afslapning til lyden af naturen!

Dag 5: Videre til højlandet Berastagi!

I dag skal du til Berastagi.

Men før du skal helt til dit hotel, besøger du Golden Burmese Pagoda -et fint syn, så husk kamera!

Berastagi ligger i 1.300 meter højde, og luften her er kølig og klar i forhold til Sumatras lavland. Byen er omgivet af marker og plantager, og du finder en ren overflod af vidundelige frugter og grøntsager på de livlige markeder. Områdets specialitet er passionsfrugter, så dem bør du bare prøve. Tæt på byen ligger to vulkaner: Gunung Sinabung og Gunung Sibayak og begge kan nemt bestiges. Fra toppen af vulkanerne er der en fantastisk udsigt ud over regnskoven og de frodige bjerge, og den friske, kølige bjerglufte kan fjerne selv de værste bekymringer.

Dag 6: Velkommen til Samosir Island!

I dag skal du videre til Samosir Island, som ligger i kratersøen Lake Toba!

På vejen til Lake Toba ser du det smukke Sipiso vandfald, der falder 120 meter ud over klippen ned i en sø. Herefter går turen videre til det gamle kongepalads i Pematang Purba. Paladset er en stor bygning på søjler med et skævt stråtag og fungerer nu som en slags åbent museum.

Herefter ankommer du på Samosir Island, som nærmest et naturvidunder i sig selv! Den store vulkanø ligger i den kæmpemæssige kratersø Lake Toba på den nordlige del af øen Sumatra. Øen selv har også to smukke søer Sidihoni og Aek Natonang - ja, du læste rigtigt: det er en sø på en ø i en sø på en ø! Øen er beboet af Toba Batak-folket, som har deres eget sprog og deres egen byggestil, så over alt kan du se de fine, traditionelle huse i små, charmerende landsbyer langs kysten. Øen byder både på strande og vandsportsaktiviteter, så tag en kanotur hele vejen rundt om øen, eller sejl ud på en fisketur på vandet.

Dag 7: Samosir rundt i motorbåd

Efter en skøn morgenmad skal du udforske Samosir via motorbåd. Du skal besøge King Sidabutars gravmonument og Batak Toba-landsbyen ved Tomok. Herefter fortsætter turen til Ambarita, en traditionel landsby med gamle, stenmøbler foran deres traditionelle huse, og du skal også besøge Simanindo-landsbyen og se dem danse folkedans. Du er tilbage på hotellet om eftermiddagen og har resten af dagen til at slappe af.

Hvad med en tur op i bjergene? Vulkanen byder på spændende trekkingture, og hvis du giver dig i kast med sådan en, støder du på den lille bjergby Tele, hvor der er en skøn udsigt ud over Toba søen. Hvis du tør, kan du måske paraglide fra toppen?

Dag 8: Videre til Medan!

I dag ankommer du til Medan!

Medan er en af Indonesiens største byer og er hovedstad i Sumatera Utara provinsen. Byen er kaotisk og ikke så velholdt, men det er en oplevelse at være her. Medan er en blanding af gamle bygninger fra den hollandske kolonitid, små og store bygninger med butikker og boliger, markeder og enkelte store shopping centre. Her er også sultanens palads (han bor der, så du kan ikke komme ind), en flot moské, nogle templer og enkelte kirker. 

Husk også at besøge de interessante museer om både kultur, krig og dyr. Og endelig skal du bare prøve at spise fra så mange af byens gadekøkkener, som du kan - Medan er kendt for sin lækre og varierede mad. 

Dag 9: Velkommen til Sanur!

I dag ankommer du til skønne Sanur!

Sanur er en dejlig by med masser af små butikker og restauranter - og alligevel er her en fredelig og afslappet stemning. Langs stranden har du mulighed for at slappe af ved en restaurant eller hygge dig ved en bar med en kold forfriskning. Området er skønt for familier, par og livsnydere! Her er en flot bred strand, så der er ingen undskyldning for ikke at få slappet af, og du kan endda få massage direkte på stranden. Som du måske ved, er havet ved Bali ofte lidt voldsomt, så du skal være forsigtig, når der er for mange store bølger. Til gengæld er det et vidunderligt sted for dem, der gerne vil prøve at surfe.

Dag 10-15: Afslapning i skønne Sanur

I Sanur kan du bruge masser af tid på den dejlige strand og bare nyde, hvor lækkert her er!

Hvis du en dag vil ud og opleve lidt, er der mulighed for at leje en cykel og cykle en tur langs den 5 km lange cykelsti, der snor sig parallelt med det smukke hav.

En af dagene kan du tage en tur til byen - bestil en taxa, de er ikke så frygteligt dyre. Så kan du vandre rundt og opleve denne lille by, hvor alt kan købes. Her er sjovt, moderne tøj, alverdens tingeltangel og ure af mange "mærker" til næsten ingen penge.

Hvad med at leje en bil med chauffør en dag? Se på kortet over øen og bestem dig til, hvor du vil hen. Vi anbefaler dig at starte tidligt om morgenen, før den voldsomme trafik starter. Kør fx til øens vestside, hvor der er få mennesker og smukke, ukendte strande. En anden dag kan du køre østpå og opleve hyggelige, små havnebyer. Eller du kan tage en hel dag til rismarkerne i det nordvestlige Bali. Er du til action, så er Bali kendt for sin river rafting og har desuden nogle fantastiske vandrutsjebaner med omvendt salto og alverdens andre skøre ting. Der er meget at lave for de aktive, men hvis det hele bliver lidt for meget, kan du altid tage på stranden og komme ned i gear igen.

Du kan også tage til Nusa Lembongan, en lille ø på kun 8 kvadratkilometer. Her er der fred, ro og dejlige omgivelser. Du kan nyde de skønne strande og gå eller cykle rundt langs stierne. Her er næsten ingen biler, og næsten ingen veje, så tag den med ro og nyd omgivelserne. Her er god snorkling og dykning ved nærliggende koralrev, og her er også gode bølger til surfing. Den lille by Lembongan Village er hyggelig at besøge, og tæt på ligger der flere steder, der producerer tang til kosmetikbranchen. Helt klart et besøg værd.

Dag 16: Afrejse fra Indonesien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Indonesien (Bali). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Indonesien (Bali).

Alle hoteller

Rejser til Indonesien - Bohorok

Bukit Lawang Ecolodge

Bukit Lawang Ecolodge er et dejligt lodge helt ude i naturen lige ved indgangen til...

Alle hoteller

Rejser til Indonesien - Berastagi

Sibayak Hotel

Sibayak Hotel er et ældre, ret slidt hotel, som ligger med skøn udsigt til både Sibayak og...

Alle hoteller

Poolen

Tabo Cottages

Tabo Cottages ligger i smukke omgivelser med en fantastisk udsigt ud over Lake Toba. Hotellet er...

Alle hoteller

Santika Dyandra

Santika Premiere Dyandra Hotel & Convention

Santika Premiere Dyandra Hotel & Convention er et stort, godt hotel midt i Medan kun en kort...

Alle hoteller

Poolen

Puri Kelapa Garden Cottages

Puri Kelapa Garden Cottages ligger tæt på den nordlige del af Sanur stranden. Det er et dejligt...

Upgradefra 63,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Sativa Sanur Cottages

Sativa Sanur Cottages er et lille hyggeligt hotel, der ligger i den ene ende af Sanur-stranden...

Upgradefra 132,- kr.pr. personpr. dag
Sari Sanur Resort

Sari Sanur Resort

Sari Sanur er et vidunderligt, lille sted, der ligger blot 100 meter fra stranden. Resortet...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til indonesien (bali). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Indonesien (Bali).

Bohorok

98.064020
3.468677

Berastagi

98.505251
3.185253

Samosir

98.809940
2.627493

Medan

98.669148
3.598769

Sanur

115.260793
-8.705179

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 11 jan 2018 - 09 jun 2018
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 10 jun 2018 - 25 jun 2018
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 17.790,-
Børn u/12 år fra 16.090,-
Afrejse i følgende periode 26 jun 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.340,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 19 dec 2018
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 18.490,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 19.290,-
Børn u/12 år fra 17.290,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 10 jan 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 11 jan 2019 - 09 jun 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 17.390,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 10 jun 2019 - 25 jun 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 18.290,-
Børn u/12 år fra 16.590,-
Afrejse i følgende periode 26 jun 2019 - 13 dec 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 17.490,-
Børn u/12 år fra 15.840,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2019 - 30 dec 2019
Flyselskab
Singapore Airlines
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Medan-Denpasar-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger med morgenmad.
5 udflugter: blandt andet trekkingtur til orangutanger og Samosir rundt i båd.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Medan-Denpasar-Danmark.
Transport rundt på Sumatra med privat bil/minibus.
Transport Sumatra-Samosir Island t/r med færge.