Du er her: Lande > Laos > Rejser > Rejse 455

Hyggelige byer, flodkrydstogt og nationalpark

13 dages rejse: 2 nætter Bangkok, 1 nat Chiang Rai, 1 nat Pakbeng, 2 nætter Luang Prabang, 1 nat i natbus, 1 nat Vientiane, 1 nat Ban Hatkhai og 1 nat Vientiane.
Rejse: 
455
Rejser til Laos - Munke
Glæd dig til bl.a. storbyliv i Bangkok, et smukt flodkrydstogt på Mekong-floden, smukke templer i Luang Prabang og ophold hos lokal familie i nationalparken Phou Khao Khouay.

Denne rejse starter med et par dage i storbyen Bangkok, hvor du blandt andet kan opleve smukke templer og store markeder. Derefter skal du videre til Chiang Rai, hvorfra du skal sejle til Laos. Her starter det dejlige flodkrydstogt, der tager dig hele vejen til Luang Prabang via Pakbeng. På den smukke sejltur er der mulighed for at se livet langs flodbredden, de små landsbyer og kulturelle seværdigheder. I Luang Prabang kan du gå på opdagelse blandt nogle utroligt smukke templer. Lige før solopgang kan du opleve munkene gå gennem byen med små skåle, mens lokalbefolkningen kommer ud på gaden og skænker dem mad. Næste stop er den hyggelige by Vientiane. Herfra skal du på en udflugt til nationalparken Phou Khao Khouay, hvor du kan se smukke vandfald, flotte naturscenerier og tropiske sommerfugle. Du skal også trekke, sejle og overnatte hos en lokal familie, inden du igen skal tilbage til Vientiane, hvor din sidste aften i Laos nydes. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Bangkok
 3. Bangkok
 4. Bangkok - Chiang Rai
 5. Chiang Rai - flodkrydstogt - Pakbeng
 6. Pakbeng - flodkrydstogt - Luang Prabang
 7. Luang Prabang
 8. Afrejse Luang Prabang (natbus)
 9. Ankomst Vientiane
 10. Vientiane - Ban Hatkhai
 11. Ban Hatkhai - Vientiane
 12. Vientiane
 13. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Laos og Thailand. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

En rejse i det syd-østlige Asien er rejse, der garanterer store oplevelser. Historiske og smukke bygningsværker, gyldne Buddhaer, spændende byer og naturscenerier, der byder på grønne rismarker, smukke strande og frodig skov. Nyd flyveturen østover og glæd dig til de alsidige oplevelser og den gode, asiatiske mad...

Dag 2: Velkommen til Bangkok!

I dag ankommer du til Bangkok. Thailands hovedstad er en sand storby med menneskemylder og et væld af aktiviteter og oplevelser. Livet leves i gaderne. Gadekøkkener, boder med tøj, souvenirs og tropiske frugter pryder alle fortove, lige meget på hvilken tid af døgnet du bevæger dig ud. Og et velfungerende Skytrain system gør det nemt at komme rundt. 

Ryst rejsestøvet af dig, og gå på opdagelse blandt Bangkoks mange muligheder.

Tempelture og Buddhafigurer
Besøg de mange templer i byen, Wat Arun, Golden Mountain, de 3 Buddhaer osv. C&C-kontoret i Bangkok tilbyder tempel-udflugter med en engelsktalende guide. Du kan også tage en tuk-tuk rundt i byen til de forskellige steder på egen hånd. Det smukkeste syn er nok det fantastiske Grand Palace med guldtag, templer og et væld af statuer og Buddha-figurer - det er et helt fantastisk syn. Men du skal gå klædt i lange ærmer og lange bukser, hvis du besøger templet, og du skal have lukkede sko på - det er et helligt sted. Du skal dog være opmærksom på, at man skal vise pas eller paskopi for at komme ind. 

Markeder
Rundt omkring i Bangkok ligger en masse små boder, der åbner omkring middagstid. Her er altid mulighed for en god handel - et af de bedste steder at gå efter sådan en er på Prado Nam-markedet. Ellers kan du besøge Patpong, som er det berømte natmarked ved Sky Train-stationen Saladaeng. Hvis det er weekend, skal du naturligvis besøge det berømte weekendmarked Jatujak Market ved Sky Train-stationen Mochit. Der er mange, der mener, at dette er det sidste "rigtige" marked. Alt er til salg og alt er billigt, men kom tidligt på dagen - allerede kl. 11 er der alt for mange mennesker! Det Flydende Marked er også et must, når man er i Bangkok.

Shopping
Tag Sky Train til National Stadium (Siam Square) og besøg Mah Boon Krong (MBK), Discovery Centre eller det dyre, dyre Siam Paragon, hvor alle mærkevarerne er. I Siam Paragon er der mulighed for at afprøve VIP biografen (6. etage), hvor film ses i store lænestole med tæppe og puder, og evt. en lille cocktail? Siam Paragon byder også på Siam Ocean World, et mini Kattegatcenter, og bowling! Terminal 21 er også er et fedt sted at shoppe, og samtidig er det lidt af en oplevelse, for centeret er indrettet som en shoppingrejse jorden rundt. Shop tøj i Tokyo, eller sko og tasker i Istanbul, og hvad med en lille bid mad i San Francisco? Asiatique The Riverfront er et kæmpe shopping- og underholdningskompleks, der ligger nede ved flodbredden - faktisk i et område, som engang i tidernes morgen var ejet af det danske Østasiatiske Kompagni, der som det første handlede direkte mellem Danmark og Thailand. Du kan tænke på dette, mens du går rundt mellem de over 2.500 butikker eller spiser på en af de mange lækre restauranter.

Dag 3: Gå på opdagelse blandt Bangkoks mange seværdigheder

Brug tiden i Bangkok på alle de spændende oplevelser, som byen har at byde på. Her er noget for enhver smag!

Natteliv
Der er masser af sjove steder at besøge i Bangkok, inklusiv caféer, barer og gode restauranter. Det burde være ulovligt at besøge Bangkok uden at nyde en drink i State Towers udendørs Sky Bar på 63. etage. En Apple Martini med udsigt over Bangkok by Night er fantastisk! Men her kan du altså ikke komme i gamle, udtrådte klipklappere - du skal være velklædt. Du kan også tage til en anden Sky Bar på toppen af United Center Building, hvor der ikke er dresscode. Hvad med at besøge Cheap Charlie's bar, et af de mere bizarre steder i byen, hvor du sidder blandt alverdens tingeltangel. Syn Bars plastikstole og glasbar er også en sjov oplevelse. Du kan naturligvis også tage til kabaret, eller fornøje dig selv med et dinner cruise, inden festen fortsætter på Q Bar, Tapas eller Bed Supperclub. En dag bør du gå en tur ned ad den livlige Khao San Road, hvor der er hyggelige gadekøkkener og billige hoteller. Her har backpackere mødtes i årtier, og om aftenen lukker gaden for biltraffik, og barerne åbner.

Cykelture
Du kan tage på en guidet cykeltur i byens travle gader, hvor du kommer til at se spændende seværdigheder og smukke ruter, og du møder masser af venlige mennesker på din vej! Du får rigtig set byen på den her måde, for du cykler både ad små gader, langs kanalen og forbi hyggelige markeder, hvor folk handler ind til hverdagen. Du kan stoppe så tit, du vil, for at have lidt tid til at se dig omkring og tage et par billeder til fotoalbummet eller få små historier fra guiden. Nogle af cykelturene slutter med en hyggelig sejltur langs kanalen ud til frodigt landskab, forbi frugtplantager og typiske små Thai huse. Det er dejligt at færdes her uden byens trafik og travlhed, kun omringet af dejlig natur og små landsbyer, hvor folk høster deres produkter.

Usædvanlige udflugter
Du kan også tage på udflugt til områder af byen, hvor der normalt ikke kommer turister. Fx bydelen Bang Khun Thian i det sydlige Bangkok, hvor der er mulighed for at besøge en familie på floden og prøve at fiske efter muslinger. Eller bydelen Ban Bat, som er et af de få tilbageværende steder, hvor der fremstilles håndlavede almisseskåle til munkene. Området er også kendt for sine lækre desserter – og du kan prøve at både lave og spise dem!

Dag 4: Velkommen til Chiang Rai!

I dag bliver du budt velkommen til Chiang Rai i det nordlige Thailand. Chiang Rai er indgangsporten til Den Gyldne Trekant. Det er en hyggelig mellemstor by med ca. 65.000 indbyggere, der i høj grad kommer fra de omkringliggende folkeslag. Gadebilledet er derfor varieret, og du kan gå rundt og beundre mangfoldigheden, mens du besøger de smukke, buddhistiske templer og det super gode natmarked, der hver aften lukker en stor hovedgade, og bugner med mange spændende varer og madboder. Der er mange spændende udflugtsmål inden for rækkevidde. Fx kan du tage til Gate of Siam, en bakketop hvorfra du kigger ind over Laos og samtidig kan beskue den mægtige Mekong-flod.

Men det er selvfølgelig naturen - bjergene, floderne og temarkerne, som Chiang Rai er så kendt for. Og du må næsten ud og nyde det hele!

Dag 5: Afsted på flodkrydstogt

Op fra morgenstunden af, for i dag skal du med Luangsay Cruise ud på sejltur på Mekongfloden.

På det hyggelige bådcruise ned ad floden mod Pakbeng ser du livet langs flodbredden i de små landsbyer. Du stopper en enkelt gang undervejs for at besøge en af landsbyerne, måske Ban Gon Dturn landsbyen hvor Tai Lue folket bor i pælehuse og laver smukke bomuldsvæverier med bomuld fra egne marker. Før solnedgang, ankommer du til Pakbeng, som er en lille by, hvor du kan gå fra den ene ende til den anden på 5 minutter.,

Aftenen byder på en dejlig middag på terrassen med udsigt over floden. Kan man nogensinde blive træt af at kigge på det beroligende vand...?

Dag 6: Flodkrydstogt - markeder, huler og ankomst til Luang Prabang

Efter en god nats søvn er der næste dag mulighed for en tidlig morgentur til det lokale marked, hvor mange af bjergfolkene kommer ned hver morgen for at falbyde deres grøntsager og håndværk. Så fortsætter turen ned ad floden, og der gøres stop ved en lille landsby, hvor du kan lære om den lokale whiskyproduktion og se livets gang. Dagens program indeholder også et besøg til Pak Ou grotterne. Her findes mere end 1.000 Buddha-figurer i alle mulige størrelser, men stedet er mest kendt for sine mange små statuer. Den store Tham Ting grotte ligger tæt på vandet, og går du op ad nogle trapper, kommer du til den mindre Tham Theung grotte, hvor der er en skøn udsigt over floden. Togtet afsluttes i den smukke by Luang Prabang.

Dag 7: Luang Prabang - templer i massevis

Luang Prabang er stadigvæk et af Laos’ religiøse centre, og det afspejler sig i gadebilledet, hvor de mange munke blander sig med resten af befolkningen. Byens vigtigste templer er Wat Xieng Thong fra 1560. Templet er også kendt som Det Gyldne Træs tempel på grund af den flotte mosaik, der viser livets træ.

Det tidligere kongelige palads, hvor kong Sisivang Vong boede indtil 1959, er nu et museum. Du kan besøge kongens tidligere hjem, kigge på de forskellige udstillinger og vigtigst af alt, se Pha Bang, den lille Buddha statue, som har givet byen sit navn.

Få et overblik over byen fra Phousi Hill – en bakke i centrum af byen, hvorfra der er den smukkeste udsigt, specielt ved solnedgang. På toppen ligger en smuk guldbladsbelagt stupa, og på vejen derop kan du også besøge flere templer.

Gå eller cykel rundt i byen og husk at tage en kop kaffe og en croissant på en af de mange fortovscaféer. Tag på natmarked og køb lidt souvenirs med hjem, og køb dig også et billigt, men godt måltid. Fx grillet fisk fra floden med nudler mmmmmm…

Har du lyst til en udflugt, så tag til de flotte Tat Kuang Si vandfald, der ligger ca. 30 km. syd fra Luang Prabang. Vandet, der vælter ned over flade stenterrasser, er næsten lysende turkisgrønt, og her er bare smukt og fredfyldt – bortset fra de badende børns glædeshyl.

Dag 8: Videre med natbussen...

I aften går din rejse videre med natbus. Stig ombord, få lidt søvn, og glæd dig til at ankomme til din destination i morgen...

Dag 9: Velkommen til Vientiane!

Vientiane er Laos’ hovedstad, og det er en rolle, som byen er vant til, for den har tidligere været hovedstad i både Lane Xang kongeriget, Vientiane kongeriget og for det franske protektorat i Laos. Vientiane er den største by i landet med ca. 800.000 indbyggere, og den ligger rigtig smukt ned til Mekongfloden. Vientiane blev totalt ødelagt af thailandske Siam i 1828, og kun en enkelt betydningsfuld bygning overlevede: templet Wat Si Saket. Det var franskmændene, der genopbyggede byen, og det ses tydeligt på de brede boulevarder med rækker af træer og de mange bygninger i kolonitidsstil. Der hersker en afslappet stemning i byen, men ved Mekongflodens bredder er der liv hele døgnet, og her kan du gå ned ved aftentid og slappe af ved en af de mange små madboder.

Dag 10: Velkommen til Ban Hatkhai i Phou Khao Khouay Nationalpark!

I dag starter udflugten til Nationalparken Phou Khao Khouay, der byder på smukke vandfald, flotte naturscenerier, tropiske sommerfugle og elefanter. Det er en god ide at medbringe: Hat, solcreme, badetøj, tøj og sko, der tåler at blive vådt, myggebalsam og varmt tøj til om aftenen.

Fra Vientiane er der transfer til Ban Hatkhai, hvor der venter dig en longtail-båd, der sejler dig op ad Nam Mang-floden til Houay Xai. Herfra starter en 2-4 timers vandretur, hvor du går under det stedsegrønne "kronetag". På halvvejen får du serveret en picnic, og om eftermiddagen når du frem til de smukke tvillinge-vandfald Tad Xay og Pah Xay. Tag en afkølende dukkert i det naturligt formede bassin, og hvil dig lidt oven på vandreturen. Herefter går turen med bil tilbage til Ban Hatkhai, hvor du skal tilbringe natten hos en af de lokale familier.

Landsbyen Ban Hatkhai er mere end 200 år gammel og er en stille, typisk laotisk landsby med ca. 600 indbyggere. De lever som landmænd og dyrker primært ris og grøntsager. Livet i byen består primært i at arbejde i de nærliggende marker og vogte vandbøfler. Om aftenen mødes de lokale hos hinanden for at drikke lao lao og spise klistrede ris med fisk eller suppe mens snakken går. Du kan også købe en forfriskende sodavand på den lokale "pub".

Dag 11: Trekking og tilbage til Vientiane

Efter en tidlig morgenmad, bliver du transporteret til Tad Leuk-vandfaldet, hvor du spiser frokost. Her er også et lille besøgscenter, hvor du kan lære mere om den flora og fauna, der findes i nationalparken. Her spiser du lidt tidlig frokost.

Om eftermiddagen starter dagens trekkingtur. Du følger en sti langs Nam Leuk-floden op til Tad Sang-vandfaldet, der er endnu et idyllisk sted at slappe af og bade. I vådsæsonen ser du plantager overalt, og i tørsæsonen kan du gå over selve floden, når du skal tilbage til Tad Leuk. Efter ca. 4 timers trekking går turen igen tilbage til Vientiane, hvor du overnatter på samme hotel som sidst.

Dag 12: Afrejse fra Laos

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 13: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Laos og Thailand. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Laos og Thailand.

Alle hoteller

Poolen

Rembrandt Hotel Bangkok

Rembrandt Hotel Bangkok er vores favorithotel i storbyen, og så ligger det simpelthen så godt i...

Upgradefra 208,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Thailand - Pullman Bangkok Hotel G

Pullman Bangkok Hotel G

Pullman Bangkok Hotel G er et stort, luksuriøst hotel lige midt i Silomkvarteret. Hotellet er...

Upgradefra 272,- kr.pr. personpr. dag

Chatrium Hotel Riverside

Chatrium Hotel Riverside er et lækkert hotel beliggende ned til Chao Praya floden i nærheden af...

Alle hoteller

Poolen

Serene at Chiang Rai

Serene at Chiang Rai ligger sjovt nok ikke i Chiang Rai men ca. 50 kilometer nord for byen, lige...

Alle hoteller

Facaden

Luang Say Lodge

Luang Say Lodge er et dejlig sted, bygget i teak og rosentræ, omgivet af en dejlig have og med...

Alle hoteller

Facaden

Villa Chitdara

Villa Chitdara er et charmerende, lille, familieejet hotel, hvor du straks vil føle dig hjmme!...

Upgradefra 329,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Maly

Villa Maly er en lille oase midt i Luang Prabang. Det, der tidligere var hjem for royale huser...

Upgradefra 81,- kr.pr. personpr. dag
Facaden

Maison Dalabua

Maison Dalabua er et rigtig hyggeligt sted. Hotellet er utrolig flot bygget og når du går...

Alle hoteller

Hotellet udefra

Vayakorn Inn

Vayakorn Inn er et rigtig godt hotel, der ligger lige i centrum omkring 100 meter fra...

Upgradefra 412,- kr.pr. personpr. dag

Ansara Hotel

Ansara Hotel er et fremragende hotel bygget i fransk kolonistil. Det ligger i en stille gade i...

Upgradefra 110,- kr.pr. personpr. dag
Hotellet udefra

City Inn

City Inn er et 3* hotel, beliggende centralt i byen, ikke langt fra national stadion, museer,...

Upgrade
Facaden

Avalon Hotel

Avalon Hotel er et udmærket sted i gåafstand til Mekong floden, markedet og flere seværdigheder...

Alle hoteller

Homestay

Du bor i Homestay i byen Hatkhai. Forholdene er simple, men du oplever en masse og lærer din...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til laos, thailand. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Laos og Thailand.

Bangkok

100.501
13.7563

Chiang Rai

99.827
19.9094

Pakbeng

101.142261
19.898632

Luang Prabang

102.135644
19.882570

Vientiane

102.637615
17.977177

Ban Hatkhai

103.040093
18.408574

Vientiane

102.637615
17.977177

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 30 nov 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.590,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Afrejse i følgende periode 01 dec 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 19.290,-
Børn u/12 år fra 17.990,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 16 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.590,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 23.490,-
Børn u/12 år fra 20.990,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 21.990,-
Børn u/12 år fra 20.290,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 20.790,-
Børn u/12 år fra 19.590,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 07 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Afrejse i følgende periode 08 jan 2019 - 28 jan 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 18.190,-
Børn u/12 år fra 17.490,-
Afrejse i følgende periode 29 jan 2019 - 14 feb 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 19.190,-
Børn u/12 år fra 18.290,-
Afrejse i følgende periode 15 feb 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 03 mar 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 17.490,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 04 mar 2019 - 17 mar 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 16.590,-
Afrejse i følgende periode 18 mar 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 17.190,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 18 apr 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 19 apr 2019 - 31 maj 2019
Flyselskab
Finnair
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.190,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 20.490,-
Børn u/12 år fra 19.290,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Bangkok-Chiang Rai og Vientiane-Bangkok-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger: 12 med morgenmad og 1 i natbus.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Flere spændende udflugter undervejs på flodkrydstogtet, bl.a. besøg til landsbyer og Tam Ting-grotterne.
Trekking gennem nationalparken og besøg til vandfald fra Ban Hatkhai.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Laos.
Afrejseskat i Laos.
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Bangkok-Chiang Rai og Vientiane-Bangkok-Danmark.
Transport mellem lufthavne, havne, stationer og hoteller, samt mellem Vientiane og Ban Hatkhai med bil/minibus.
Transport Chiang Rai-Houissay med båd.
Transporten fra Houissay over Pakbeng til Luang Prabang foregår med flodkrydstogtskib.
Transport Luang Prabang-Vientiane med natbus.