Du er her: Lande > Laos > Rejser > Rejse 460

Laos for den hurtige

8 dages rejse: 1 nat Vientiane, 1 nat Vang Vieng og 3 nætter Luang Prabang
Rejse: 
460
Gyldne Buddhaer i det smukke land, Laos
Lynhurtig rundrejse i Laos, hvor du oplever buddhaer og store boulevarder i Vientiane, de utrolige naturscenerier i Vang Vieng og de smukke, gyldne templer i Luang Prabang.

Rejsen tager sin begyndelse i Vientiane, der er Laos' lille hovedstad. Byen er interessant og attraktiv med den gamle bydel på Mekongflodens bred, smukke, gamle templer og store boulevarder med rækker af træer. Efter at have vandret rundt mellem byens seværdigheder, kan du slå dig ned på en af byens caféer og hvile fødderne. Videre til naturskønne Vang Vieng. Her er det oplagt at kaste sig ud i nogle af de mange aktiviteter, som har gjort byen populær blandt rygsækrejsende. Kajaksejlads, cykelture og vandreture er oplagte måder at nyde synet af floden og de høje, grønklædte kalkstensbjerge på. Sidste stop på rejsen er den hyggelige by Luang Prabang, hvis største seværdighed er de utroligt smukke, gyldne templer - nogle af dem stammer helt tilbage fra det 15. århundrede. Her er også et supergodt marked, og en af dagene skal du på udflugt til de smukke Kuang Si vandfald. 

Dag-til-dag

  1. Afrejse Danmark
  2. Ankomst Vientiane
  3. Vientiane - Vang Vieng
  4. Vang Vieng - Luang Prabang
  5. Luang Prabang
  6. Luang Prabang
  7. Luang Prabang
  8. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Laos. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så starter din rejse mod det spændende Laos. Det er ikke et land, som flertallet har besøgt, men det er alligevel et land, der har det hele: Vidunderlig natur, smukke templer, kulturelle seværdigheder, hyggelige landsbyer og attraktive "stor"-byer. En rejse gennem dette land er noget helt specielt...

Dag 2: Velkommen til Vientiane!

I dag ankommer du til Vientiane - Laos' ældste hovedstad.

Det er en forholdsvis lille hovedstad, men den har masser at byde på - foruden de gamle templer og monumenter er her dejlige caféer og lækre restauranter, der tilbyder alt fra det traditionelle laotiske køkken til det kinesiske, thailandske og vietnamesiske.

Når du er blevet tjekket ind på hotellet, kommer du ud og besøger nogle af højdepunkterne i Vientiane. Her skal du opleve Vat Sisaket, det ældste tempel med en masse smukke malerier over tusinder af små Buddha statuer. Du fortsætter til Ho Prakeo, det royale tempel som er et religiøst museum nu. Derefter skal du til den fantastiske guldstupa, That Luang, der er den mest religiøse bygning i byen, og til Patouxay monumentet, der nok bedst kan sammenlignes med Triumfbuen i Paris. Du slutter af på COBE museet, der har udstillinger med proteser og kørestole, fordi laoterne stadig den dag i dag døjer med levn fra Vietnam krigen i form af explosiv ammunition.

Sidst på dagen kan du nyde din aftensmad på en af restauranterne i Vientiane, som har et fantastisk udbud af varieret og traditionel mad fra Laos, og du kan gå en tur langs Mekong floden og nyde omgivelserne.

Dag 3: Velkommen til Vang Vieng - og af sted på oplevelser!

I dag skal du videre til Vang Vieng!

Du er fremme ved frokosttid, og om eftermiddagen kører du til en smuk, blå lagune, hvor du kan tage en dukkert i det kolde vand. Vandet er så turkisblåt, at det ser helt eventyrligt ud, og de grønne omgivelser er dejlige. Hvis du har lyst, kan du tage en tur til Tham Phoukham grotten og beundre de mange stalagmitter. Nu går turen videre til en økologisk gård, som du besøger kort, før du skal af sted på bådtur langs Nam Song floden. Nyd de dejlige omgivelser langs floden og se, hvordan livet går sin vante gang på flodbreden.

Dag 4: Huler, udsigter og ankomst til Luang Prabang

Tidlig morgen, allerede før morgenmaden, skal du besøge det lokale marked. Når du kommer tilbage, står den på morgenmad og derefter af sted igen til Tham Chang-hulen. Her er der en spektakulær udsigt ud over hele dalen. Efter ca. 17 km er du i Pathang, og her skal du opleve et skønt og afsides tempel. Her er der en skøn udsigt ud over bjergene og det smukke område. Herfra fortsættes der langs snoede bjergveje med den skønne udsigt - en af de flotteste i Laos. På vejen stopper du også ved Phoukhoune og kan opleve det livlige marked og den skønne, friske luft heroppe. Langs vejen oplever du traditionelle Hmong- og Kamu-landsbyer.

Herfra fortsætter du mod Luang Prabang, hvor du ankommer om eftermiddagen. Luang Prabang er en dejlig og hyggelig by, der ligger naturskønt omgivet af bjerge, der hvor Khanfloden og Mekongfloden flyder sammen. Luang Prabang ligger naturskønt omgivet af grønne bjerge, der hvor Khanfloden og Mekongfloden flyder sammen. Det er en dejlig og hyggelig by med ca. en halv million indbyggere, og stedet har en afslappet stemning og en spændende historie. En legende fortæller, at Buddha smilede på dette sted, da han hvilede sig på en af sine rejser, og det så man som et tegn på, at der en dag ville ligge en rig og magtfuld by her. Luang Prabang er en af de ældste byer i Laos, og har igennem årene været hovedstad for både det magtfulde Lane Xang kongerige, Luang Prabang kongeriget og for Laos Kongeriget. Det har sat sine smukke spor på byen, der i dag har både tidligere paladser og over 30 forskellige templer specielt fra det 15. århundrede. Her er også smukke bygninger fra den franske kolonitid, og der er tænkt på bevarelse af byens skønhed ved opførelsen af de mere moderne byggerier. Byen er stadigvæk et af Laos’ religiøse centre, og det afspejler sig i gadebilledet, hvor de mange munke blander sig med resten af befolkningen.

Dag 5: Luang Prabang - sightseeing i den gamle by

Efter en skøn morgenmad skal du ud på en hel dags sighteseeing i den gamle by. Her starter du med at besøge Vat Vixoune, som er inspireret af Tai-Lu-arkitektur. Du vil også se det skønne That Makmo, som har et spir formet som en vandmelon og Vat Aham. Herfra fortsætter du til Vat Sipphoutthabat som har nogle fine, små, udskårede døre og en smuk udsigt ud over Nam Khan-floden. Du får rig mulighed for at gå i kongernes fodspor langs de små stier op til Vat Xieng Thong, det smukkeste tempel i hele Luang Prabang, der blev bygget tilbage i 1500-tallet.
Om eftermiddagen skal du besøge nationalmuseet, den tidligere konges palads og Vat Mai med de femtårnede tage og finurligt udskårede terrasser. Når det bliver sen eftermiddag, er der mulighed for at bestige Phousy for at se den fantastiske udsigt over hele byen og med de postkort-lignende bjerge i baggrunden. Herfra har du tid til selv at udforske markedet i Luang Prabang.

Dag 6: Luang Prabang - på udflugt til Kuang Si vandfaldet

Du starter dagen med en guidet tur til silkevævecenteret, Ock Pop Tock, hvor du får en guidet tur og en udførlig forklaring om silkevæveteknikker.

Bagefter skal du på halvdagstur til Kuang Si vandfaldet. Du stopper ved et par små landsbyer, før du når til det smukke vandfald. Du bliver mødt af et eventyrligt syn med de klare, smukke vandfald midt inde i junglen. Tag en forfriskende dukkert i det smaragdgrønne vand og se vandfaldet helt nede fra vandet. Du bør også udforske stierne gennem skoven, hvor du kan opleve en lille bid af junglen og den smukke natur. Ved siden af vandfaldene er et bjørnecenter, som gør sig i at redde de sjældne asiatiske sortbjørne. Se de herlige bjørne lege og dase i skyggen og hør om, hvad der bliver gjort for at beskytte dem.

Dag 7: Afrejse fra Laos

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 8: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Laos. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Laos.

Alle hoteller

Hotellet udefra

Vayakorn Inn

Vayakorn Inn er et rigtig godt hotel, der ligger lige i centrum omkring 100 meter fra...

Upgradefra 404,- kr.pr. personpr. dag

Ansara Hotel

Ansara Hotel er et fremragende hotel bygget i fransk kolonistil. Det ligger i en stille gade i...

Upgradefra 111,- kr.pr. personpr. dag
Hotellet udefra

City Inn

City Inn er et 3* hotel, beliggende centralt i byen, ikke langt fra national stadion, museer,...

Upgrade
Facaden

Avalon Hotel

Avalon Hotel er et udmærket sted i gåafstand til Mekong floden, markedet og flere seværdigheder...

Alle hoteller

The Elephant Crossing ligger i smukke omgivelser

The Elephant Crossing

Elephant Crossing er et rigtig godt og billigt boutiquehotel, som ligger smukt ud til Nam Song...

Upgradefra 306,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Vang Vieng Riverside

Villa Vang Vieng Riverside ligger lige ved flodbredden med en skøn udsigt til de omkringliggende...

Upgrade
Poolen

Ban Sabai Bungalows

Ban Sabai Bungalows er, som navnet antyder, en samling bungalows, der har en skøn beliggenhed...

Alle hoteller

Facaden

Villa Chitdara

Villa Chitdara er et charmerende, lille, familieejet hotel, hvor du straks vil føle dig hjmme!...

Upgradefra 323,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Maly

Villa Maly er en lille oase midt i Luang Prabang. Det, der tidligere var hjem for royale huser...

Upgradefra 84,- kr.pr. personpr. dag
Facaden

Maison Dalabua

Maison Dalabua er et rigtig hyggeligt sted. Hotellet er utrolig flot bygget og når du går...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til laos. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Laos.

Vientiane

102.637615
17.977177

Vangvieng

102.446072
18.950815

Luang Prabang

102.135644
19.882570

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 okt 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.790,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.290,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.490,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 11 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.790,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 21 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.690,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 08 jul 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.690,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 13.490,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Vientiane og Luang Prabang-Vientiane-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
5 overnatninger med morgenmad.
Flere spændende udflugter. Bl.a. til grotten Tham Chang, til Kuangsi waterfalls og til mindre landsbyer.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Laos.
Afrejseskat i Laos.
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Vientiane og Luang Prabang-Vientiane-Danmark.
Transport Vientiane-Vangvieng-Luang Prabang med privat bil/minibus.