Du er her: Lande > Laos > Rejser > Rejse 463

Lille rundrejse - store oplevelser!

9 dages rejse: 1 nat Vientiane, 1 nat Vang Vieng, 1 nat Phonsavan og 3 nætter Luang Prabang
Rejse: 
463
Rejser til Laos - Krukkeslette, Phonsavan
Du har masser af udflugter inkluderet, så du ikke går glip af noget på din korte rundrejse. Oplev højdepunkterne i Vientiane, Vang Vieng, Phonsavan og Luang Prabang.

Allerede når du er tjekket ind på dit hotel i Vientiane starter oplevelserne. Du skal nemlig ud på sightseeing og opleve byens største seværdigheder som fx templerne Vat Sisaket og Ho Prakeo. Du skal også opleve det farverige marked, hvor de stærke farver, lyde og lugte vil bombardere dine sanser. Nu skal du videre til Vang Vieng, hvor du skal bade i den blå lagune, og du har også mulighed for at opleve en smuk grotte. Herfra skal du på bådtur langs Namsong-floden og besøge en økologisk gård i nærheden. På vej til Phonsavan vil du opleve en spektakulær udsigt oppe fra bjergene, og vejen er en af de smukkeste i landet. Du skal selvfølgelig opleve Krukkesletten - Plain of Jars. På denne slette står der hundredvis af kæmpe krukker, der er ca. 2.000 år gamle, og ingen ved, hvad de egentlig har været brugt til. Sidste stop er Luang Prabang, hvor du også skal på sightseeing i den gamle by, og du skal på udflugt til det meget smukke Kuang Si vandfald, som er helt eventyrligt blåt. 

Dag-til-dag

  1. Afrejse Danmark
  2. Ankomst Vientiane
  3. Vientiane - Vang Vieng
  4. Vang Vieng - Phonsavan
  5. Phonsavan - Luang Prabang
  6. Luang Prabang
  7. Luang Prabang
  8. Luang Prabang
  9. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Laos. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så starter din rejse mod det spændende Laos. Det er ikke et land, som flertallet har besøgt, men det er alligevel et land, der har det hele: Vidunderlig natur, smukke templer, kulturelle seværdigheder, hyggelige landsbyer og attraktive "stor"-byer. En rejse gennem dette land er noget helt specielt...

Dag 2: Velkommen til Vientiane!

I dag ankommer du til Vientiane - Laos' ældste hovedstad.

Det er en forholdsvis lille hovedstad, men den har masser at byde på - foruden de gamle templer og monumenter er her dejlige caféer og lækre restauranter, der tilbyder alt fra det traditionelle laotiske køkken til det kinesiske, thailandske og vietnamesiske.

Når du er blevet tjekket ind på hotellet, kommer du ud og besøger nogle af højdepunkterne i Vientiane. Her skal du opleve Vat Sisaket, det ældste tempel med en masse smukke malerier over tusinder af små Buddha statuer. Du fortsætter til Ho Prakeo, det royale tempel som er et religiøst museum nu. Derefter skal du til den fantastiske guldstupa, That Luang, der er den mest religiøse bygning i byen, og til Patouxay monumentet, der nok bedst kan sammenlignes med Triumfbuen i Paris. Du slutter af på COBE museet, der har udstillinger med proteser og kørestole, fordi laoterne stadig den dag i dag døjer med levn fra Vietnam krigen i form af explosiv ammunition.

Sidst på dagen kan du nyde din aftensmad på en af restauranterne i Vientiane, som har et fantastisk udbud af varieret og traditionel mad fra Laos, og du kan gå en tur langs Mekong floden og nyde omgivelserne.

Dag 3: Velkommen til Vang Vieng!

I dag skal du videre til Vang Vieng!

Du er fremme ved frokosttid, og om eftermiddagen kører du til en smuk, blå lagune, hvor du kan tage en dukkert i det kolde vand. Vandet er så turkisblåt, at det ser helt eventyrligt ud, og de grønne omgivelser er dejlige. Hvis du har lyst, kan du tage en tur til Tham Phoukham grotten og beundre de mange stalagmitter. Nu går turen videre til en økologisk gård, som du besøger kort, før du skal af sted på bådtur langs Nam Song floden. Nyd de dejlige omgivelser langs floden og se, hvordan livet går sin vante gang på flodbreden.

Dag 4: Velkommen til Phonsavan!

I dag forlader du Vang Vieng og sætter kursen mod Phonsavan. 

På vej til Phonsavan vil du opleve en spektakulær udsigt oppe fra bjergene, og vejen er en af de smukkeste i Laos. Forhåbentligt har du husket kamera, for du bliver nødt til at forevigt gøre udsigten herfra. Hvis du har lyst, kan du tage et smut forbi Koe Kueangs skovmarked, hvor der er spiselige slanger, rotter og adskillige slags øgler! Du stopper også ved en hyggelige Hmong landsby, Ban Hin Ngon, før du ankommer til Phou Khoun ved frokosttid. Du kan nå at besøge endnu en Hmong Landsby, Ban Son Boom, før du når dagens sidste stop - den skjulte Buddha grotte. Grotten spillede en vigtig rolle i Vietnam krigen, hvor den blev lavet om til krigshospital. I nærheden har du også mulighed for at se en gammel, russisk tank.

Du ankommer til Phonsavan tidligt på aftenen. 

Phonsavan er hovedstaden i den bjergrige Xieng Khouang provins, men stadigvæk en mindre by med omkring 60.000 indbyggere. Byen er ikke særlig spændende og består mest af 2 lange, lige gader, og det skyldes nok, at den blev bygget i 1970erne, efter at den tidligere hovedstad var blevet bombet sønder og sammen under borgerkrigen. Xieng Khouang var nemlig et af de steder, hvor det kommunistiske Pathet Lao holdt til, og området er indehaver af en uhyggelig rekord – nemlig et af de mest bombede i verden. Det kan du få mere at vide om på byens lille museum. Phonsavan betyder ‘paradisets bakker’, og byen ligger da også omringet af smukke grønne bakker med fyrretræsskove, landsbyer og marker. Områdets frugter er i særklasse, og særligt passionsfrugterne, fersknerne og blommerne skulle være værd at sætte tænderne i.

Hvis du har tid, kan du også besøgeThe Mulberries Silk Farm. Den ligger lige uden for Phonsavan og er et fair trade firma, der forsøger at skabe bæredygtige indtægtskilder for fattige familier og på samme tid bevare den traditionelle laotiske form for silkearbejde.

Krukkesletterne ligger lige uden for Phonsavan, og er hjem til et af verdens uopklarede mysterier. Her findes hundredvis af kæmpestore krukker, der er ca. 2000 år gamle – men ingen ved, hvem der har lavet dem eller hvorfor. Den største krukke er 2,5 meter i diameter, og den højeste er over 3 meter høj! Du kan gå rundt imellem hundredevis af krukker og fundere over deres oprindelse. Nogle kloge hoveder mener, at de blev brugt af det nu uddøde Mon-Khmer folk, måske som begravelsesurner eller til opbevaring af mad. En lokal myte lyder på, at sletten var beboet af kæmper, og en anden mulighed er, at krukkerne blev brugt af kongen Khun Cheng til at opbevare risvin efter en sejr over sine fjender i det 6. århundrede. Hvem ved, hvad det er sandt?

Dag 5: Velkommen til Luang Prabang!

Du starter dagen tidligt, for du skal ud og opleve Krukkesletterne. Du bliver kørt til det, der hedder Jar Site 1, den største slette med krukker. Se de sjove, runde krukker og find måske selv på ting, som de kan have været blevet brugt til! Der er mange spekulationer omkring det, men man ved det ikke helt med sikkerhed.

Så går turen mod Luang Prabang langs den smukke bjergvej med skønne udsigtspunkter. Du kommer forbi traditionelle Hmong- og Kamu-landsbyer, som du kan stoppe ved, hvis du har lyst.

Luang Prabang ligger naturskønt omgivet af grønne bjerge, der hvor Khanfloden og Mekongfloden flyder sammen. Det er en dejlig og hyggelig by med ca. en halv million indbyggere, og stedet har en afslappet stemning og en spændende historie. En legende fortæller, at Buddha smilede på dette sted, da han hvilede sig på en af sine rejser, og det så man som et tegn på, at der en dag ville ligge en rig og magtfuld by her. Luang Prabang er en af de ældste byer i Laos, og har igennem årene været hovedstad for både det magtfulde Lane Xang kongerige, Luang Prabang kongeriget og for Laos Kongeriget. Det har sat sine smukke spor på byen, der i dag har både tidligere paladser og over 30 forskellige templer specielt fra det 15. århundrede. Her er også smukke bygninger fra den franske kolonitid, og der er tænkt på bevarelse af byens skønhed ved opførelsen af de mere moderne byggerier. Byen er stadigvæk et af Laos’ religiøse centre, og det afspejler sig i gadebilledet, hvor de mange munke blander sig med resten af befolkningen.

Dag 6: På sightseeing i Luang Prabang

Efter en skøn morgenmad skal du ud på en hel dags sighteseeing i den gamle by. Her starter du med at besøge Vat Vixoune, som er inspireret af Tai-Lu-arkitektur. Du vil også se det skønne That Makmo, som har et spir formet som en vandmelon og Vat Aham. Herfra fortsætter du til Vat Sipphoutthabat som har nogle fine, små, udskårede døre og en smuk udsigt ud over Nam Khan-floden. Du får rig mulighed for at gå i kongernes fodspor langs de små stier op til Vat Xieng Thong, det smukkeste tempel i hele Luang Prabang, der blev bygget tilbage i 1500-tallet.
Om eftermiddagen skal du besøge nationalmuseet, den tidligere konges palads og Vat Mai med de femtårnede tage og finurligt udskårede terrasser. Når det bliver sen eftermiddag, er der mulighed for at bestige Phousy for at se den fantastiske udsigt over hele byen og med de postkort-lignende bjerge i baggrunden. Herfra har du tid til selv at udforske markedet i Luang Prabang.

Dag 7: Udflugt til det smukke Kuang Si vandfald

Du starter dagen med en guidet tur til silkevævecenteret, Ock Pop Tock, hvor du får en guidet tur og en udførlig forklaring om silkevæveteknikker.

Bagefter skal du på halvdagstur til Kuang Si vandfaldet. Du stopper ved et par små landsbyer, før du når til det smukke vandfald. Du bliver mødt af et eventyrligt syn med de klare, smukke vandfald midt inde i junglen. Tag en forfriskende dukkert i det smaragdgrønne vand og se vandfaldet helt nede fra vandet. Du bør også udforske stierne gennem skoven, hvor du kan opleve en lille bid af junglen og den smukke natur. Ved siden af vandfaldene er et bjørnecenter, som gør sig i at redde de sjældne asiatiske sortbjørne. Se de herlige bjørne lege og dase i skyggen og hør om, hvad der bliver gjort for at beskytte dem.

Dag 8: Afrejse fra Laos

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 9: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Laos. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Laos.

Alle hoteller

Hotellet udefra

Vayakorn Inn

Vayakorn Inn er et rigtig godt hotel, der ligger lige i centrum omkring 100 meter fra...

Upgradefra 414,- kr.pr. personpr. dag

Ansara Hotel

Ansara Hotel er et fremragende hotel bygget i fransk kolonistil. Det ligger i en stille gade i...

Upgradefra 107,- kr.pr. personpr. dag
Hotellet udefra

City Inn

City Inn er et 3* hotel, beliggende centralt i byen, ikke langt fra national stadion, museer,...

Upgrade
Facaden

Avalon Hotel

Avalon Hotel er et udmærket sted i gåafstand til Mekong floden, markedet og flere seværdigheder...

Alle hoteller

The Elephant Crossing ligger i smukke omgivelser

The Elephant Crossing

Elephant Crossing er et rigtig godt og billigt boutiquehotel, som ligger smukt ud til Nam Song...

Upgradefra 313,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Vang Vieng Riverside

Villa Vang Vieng Riverside ligger lige ved flodbredden med en skøn udsigt til de omkringliggende...

Upgrade
Poolen

Ban Sabai Bungalows

Ban Sabai Bungalows er, som navnet antyder, en samling bungalows, der har en skøn beliggenhed...

Alle hoteller

Anou Lack Lhen Hotel

Her kommer snart en beskrivelse af Anou Lack Lhen Hotel!

Upgrade
Facaden

The Hillside Residence

The Hillside Residence er en flot trævilla i laotisk stil, der ligger i et roligt område tæt på...

Alle hoteller

Facaden

Villa Chitdara

Villa Chitdara er et charmerende, lille, familieejet hotel, hvor du straks vil føle dig hjmme!...

Upgradefra 331,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Maly

Villa Maly er en lille oase midt i Luang Prabang. Det, der tidligere var hjem for royale huser...

Upgradefra 75,- kr.pr. personpr. dag
Facaden

Maison Dalabua

Maison Dalabua er et rigtig hyggeligt sted. Hotellet er utrolig flot bygget og når du går...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til laos. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Laos.

Vientiane

102.637615
17.977177

Vangvieng

102.446072
18.950815

Phonsavan (Krukkesletterne)

103.185482
19.452024

Luang Prabang

102.135644
19.882570

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 20.590,-
Børn u/12 år fra 17.990,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 16.790,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 19.790,-
Børn u/12 år fra 17.490,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 16.790,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 11 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.490,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 21 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 08 jul 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.790,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2019 - 30 sep 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 01 okt 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Vientiane og Luang Prabang-Vientiane-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
6 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Stort udflugtsprogram med bl.a. byrundtur i Vientiane, bådtur på Namsong-floden, besøg til Krukkesletten, lokale markeder og en økologisk gård og en udflugt til Kuang Si vandfaldet.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Laos.
Afrejseskat i Laos.
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Vientiane og Luang Prabang-Vientiane-Danmark.
Al transport til lands i Laos med privat bil/minibus.