Du er her: Lande > Malaysia (Borneo) > Rejser > Rejse 55A

Det bedste af Malaysias fastland og skønne Penang

13 dages rejse: 2 nætter Kuala Lumpur, 2 nætter Taman Negara, 2 nætter Cameron Highlands, 2 nætter Banding Island og 2 nætter Penang
Rejse: 
55A
Malaysia rejser - Banding Island
Oplev storbylivet i Kuala Lumpur, junglen i Taman Negara, teplantager i Cameron Highlands, urgammel regnskov på Banding Island og stranden på Penang Island.

I Kuala Lumpur er det bare med at vælge, hvad du har lyst til at lave. Skal der stå shopping, museumsbesøg eller slentreture rundt i Chinatown og Little India på programmet? Næste stop er Taman Negara, hvor du kan vandre gennem junglen, mens fuglene flyver over hovedet på dig. Her skal du på trekking og ud at gå i hængebroer over trækronerne. Herfra skal du videre til det køligere Cameron Highlands, hvor der dyrkes masser af te og forskelligt frugt og grønt - bl.a. saftige jordbær. Tag på markedet og smag på de gode sager eller snør vandrestøvlerne og gå ud på områdets stier, der tager dig forbi smukke vandfald og fantastiske udsigter over området. Videre til Banding Island - en ø, der ligger midt i Temenggor-søen, dybt inde i en urgammel regnskov. Du bor på et resort midt i Belum Nationalpark, og herfra skal du på ture og holde udkig efter elefanter, tapirer, hjorte og vildsvin. Sidste stop på rejsen er Penang Island. Her kan du nyde stranden eller tage rundt og besøge de mindre byer, hvor du rigtig kan opleve øens sjæl.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Kuala Lumpur
 3. Kuala Lumpur
 4. Kuala Lumpur - Taman Negara
 5. Taman Negara
 6. Taman Negara - Cameron Highlands
 7. Cameron Highlands
 8. Cameron Highlands - Banding Island
 9. Banding Island
 10. Banding Island - Penang
 11. Penang
 12. Penang
 13. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Malaysia (Borneo). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag starter din rejse mod et land, der i den grad er unikt. Malaysia byder på frodig regnskov, grønne bjergområder, levende storbyer, strande i verdensklasse, et rigt kulturliv og et fantastisk dyreliv, du ikke møder andre steder i verden. Det er et mekka for naturelskere - og ligegyldigt om du er til afslapning eller aktive oplevelser, ja så kan du godt læne dig tilbage, nyde flyveturen og glæde dig til de oplevelser, der venter dig...

Dag 2: Velkommen til Kuala Lumpur!

I dag ankommer du til Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.

Storbyen er en levende blanding af kunst, kultur og storslået arkitektur, hvilket gør den malaysiske hovedstad til en uforglemmelig by at besøge. Selvom Kuala Lumpur umiddelbart fremstår ret moderne med en imponerende skyline, har den, modsat så mange andre storbyer i Fjernøsten, formået at beholde meget af sit oprindelige særpræg.

Dag 3: Se dig omkring i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur

Du skal nu ud og opleve byen!

I centrum er der stadig mange gamle huse og bygninger fra kolonitiden. Byens multikulturelle islæt er ikke til at tage fejl af: Malaysisk kunst, islamisk arkitektur, indiske templer, markederne i Chinatown og Little India gør et besøg her til en spændende og farverig oplevelse. Selvom Kuala Lumpur er en millionby, så kan du roligt gå ud om aftenen. Her er masser af gode spisesteder og sjove steder at gå i byen, og så er der selvfølgelig altid natmarkedet, der har åbent til langt ud på de små timer.

Byens vartegn og Asiens mest kendte bygningsværk er Petronas Towers. På toppen er der en roterende restaurant, hvor maden er overraskende god. Det er muligt at bestille billetter over nettet. Tvillingetårnene, der engang var verdens højeste, skyder op midt i byen med sine 421 meter og er et absolut must at se. Du kan nyde den storslåede udsigt over byen fra toppen eller besøge Kuala Lumpur Tower, der både har udsigten over byen samt tårnene, der er et fantastisk syn. Omkring tvillingetårnene i distriktet KLCC er der mange flotte caféer, butikker og uendeligt mange restauranter.

Du må ikke snyde dig selv for en tur ud til Batu Caves, ca. 15 minutters kørsel (13 km) uden for Kuala Lumpur centrum. Batu Caves er et hindu-tempel placeret på toppen af en klippe. For at komme herop skal du lige bestige de 272 trin op til templet. Selve templet er et imponerende stort rum i klippen og her er dejlig køligt at komme ind efter en varm tur op ad trapperne. Det koster ingenting at besøge templet, men donationer er selvfølgelig velkomne. Hvert år i januar eller starten af februar måned valfarter op til 1 million pilgrimme til Batu Caves for at deltage i den årlige, hellige hindu-festival, Thaipusam. Hvis du er i byen under Thaipusam, så tag ud til Batu Caves og oplev denne fantastiske festival. Det er varmt, støvet, voldsomt, fascinerende og spændende. Der er larm og musik og folk der nærmest er i trance. Du vil kunne se familier, hvor manden har spiddet sig selv med kroge og spidse genstande i ryggen og igennem kinderne eller tungen. Familien støtter og opmuntrer ham, mens de bevæger sig op til templet af de 272 trappetrin.

Hvis du endnu ikke er mættet af kulturelle oplevelser, så kan det anbefales at se Moskéen Masjid Jamek, Nationalmuseet og Sultan Abdul Samas bygningen. Masjid Jamek er et storslået stykke muslimsk arkitektur. Moskéen, der blev opført i 1909, ligger hvor floderne Klang og Gombak løber sammen. Det var på præcis dette sted, at Kuala Lumpur blev grundlagt. Moskéen har forgyldte løgkupler, hvælvede søjlegange og smukke marmorgulve og ligger i en fredfyldt palmehave. Malaysias nationalmuseum ligger i Kuala Lumpur, og her kan man se ægte kranier fra nogle af ofrene for fortidens hovedjægere. Sultan Abdul Samas bygningen blev opført mellem 1894 og 1897 af den britiske arkitekt A.C. Norman og betragtes som et af hovedstadens kendetegn. Bygningen er en smuk blanding af victoriansk og maurisk byggestil. I dag har Højesteret og Justitsministeriet kontor i bygningerne.

Hvis du er til shopping, så er Kuala Lumpur det helt rette sted. Du kan blandt andet købe dig fattig i guld, juveler, skønne stoffer, tøj, sko og mærkevarer produceret under licens, lokalt kunsthåndværk - som batik, marmorting, kurve og alskens souvenirs. Alle disse ting gør, at det er altafgørende at rejse ud med en halvtom kuffert, for den vil med garanti være propfyldt, når du rejser hjem...

Dag 4: Velkommen til Taman Negara - på nattetur i junglen!

I dag skal du videre til Taman Negara, hvor du kan vandre gennem junglen, mens fuglene flyver over hovedet på dig, og krybdyrene skynder sig af vejen, før du kommer.

Taman Negara Nationalpark er en ældgammel regnskov (muligvis den ældste i verden) og byder på et virkelig rigt fugle- og dyreliv, samt en masse plantearter. I parken findes bl.a. elefanter, vildsvin, leoparder, tigre og mange forskellige aber.

I aften skal du på en natjungletur, hvor du går i junglen i mørket og spejder efter dyreøjne. Det er virkelig spændende - og også lidt uhyggeligt, men du har selvfølgelig en guide med dig, som kender området.

Dag 5: Heldagstur med trekking, hængebroer og vandfald

Taman Negara Nationalpark byder på flere forskellige spændende aktiviteter.

I dag skal du på en heldagstur, hvor du trekker gennem junglen op ad Bukit Teresek, en høj bakke med en skøn udsigt. Det er måske en hård tur, men oppe fra toppen har du en fantastisk udsigt over junglen med bjergene i det fjerne – du kan blandt andet se det kæmpestore bjerg, Gunung Tahan. Nu skal du prøve en Canopywalk – det er nok opholdets højdepunkt – bogstaveligt talt – for det er virkelig en oplevelse, og du er højt oppe! Det er en gåtur på en udspændt hængebro i ca. 30 meters højde i regnskovens trækroner! En helt unik oplevelse – regnskoven ser helt anderledes ud heroppe fra!

Dag 6: Velkommen til Cameron Highlands!

Videre mod det kølige højland, Cameron Highlands.

Cameron Highlands ligger i 1.300 - 1.800 meters højde, og temperaturen stiger sjældent til over 21 grader. Her er store, flotte teplantager, hvor Malaysias hovedproduktion af te dyrkes. Desuden dyrkes der forskelligt frugt og grønt, blandt andet jordbær. Her er store skovområder med flere forskellige junglestier, som du kan gå på - mange af dem ender ved smukke vandfald eller på bjergtoppe med fantastiske udsigter ud over området.

Dag 7: En dag i Cameron Higlands' smukke natur

I dag skal du på udflugt i det smukke højland. Kl. 9 starter du dagen med et besøg til teplantagen, Boh Tea Plantation. Plantagen er områdets allerførste, og den blev grundlagt i 1929 af John Archibald Russell. Oplev hvordan teen bliver fremstillet på fabrikken, og nyd derefter en kop, eller flere, i plantagens skønne tehus. 

Bagefter besøger du frugtmarkedet, hvor du kan slentre rundt og snakke med dem, der bor i området og måske købe lidt lækker, frisk frugt. Du skal også se frugtterrasserne i nærheden.  

Du har eftermiddagen fri til at gøre lige, hvad du har lyst til. Gå måske en tur i Rose Garden, hvor du kan opleve mere end 200 forskellige slags roser, samt en sommerfuglefarm. Man bliver hurtigt revet med af den afslappede stemning. Hvis du har lyst til en udflugt, så tag til den østlige del af højlandet, hvor Semai-stammefolket lever. Kun en kort køretur fra Cameron Highlands og du er pludselig i en helt anden verden. Hytter lavet i bambus, træ og palmeblade og anderledes påklædning, mad og musik. Sådan har folk levet i årtusinder. Du får et godt indblik i Semai-folkets hverdag.

Dag 8: Velkommen til Banding Island og Belum Nationalpark!

Nu skal du videre til Banding Island, hvor Belum Nationalpark er.

På vejen stopper du i Ipoh og besøger en af de mange berømte grotte templer, der ligger her i Kinta dalen, hvor både hinduer og buddhister har bygget imponerende templer ind i bjergsiderne.

Så går turen igen videre til Banding Island. Øen ligger midt i Temenggor søen dybt inde i en urgammel regnskov, hvor flere millioner gamle kalkstensklipper danner øer i vandet.

Belum Rainforest Resort er et dejligt øko-resort, der ligger midt i regnskoven. Du er fuldstændig omgivet af natur, og du får et pænt værelse med aircon og internet forbindelse. Forvent ikke for meget af maden, og der serveres ikke alkohol, men nyd omgivelserne, lyt til naturens lyde og glem for et øjeblik hele den store travle verden udenfor regnskoven.

Nyd aftenen i det smukke område og gå måske en tur langs flodens bred. Her er simpelthen så dejligt.

Dag 9: Vandretur i Belum Nationalpark

I dag har du en hel dag i naturen! Du starter med en tur til en saltsø ved Sira Gajah, og så skal du ud og trekke.

Du vandrer ad den skønne vandrerute, og snart er det tid til at spise den medbragte frokost i det grønne. Gå nu igen videre, ind til du når et smukt vandfald. Tag måske en forfriskende svømmetur for foden af vandfaldet og vask noget af vandrestøvet af dig. Du skal se en landsby, som bliver kaldt "Orang Asli Settlement", og de kæmpemæssige Rafflesia-blomster, før turen går tilbage til hotellet.

Nyd din sidste aften i nationalparken, og gå måske en kort aftentur i naturen.

Dag 10: Videre til Penang med mulighed for stop undervejs

I dag starter køreturen mod Penang.

Undervejs til Penang kan du gøre stop ved Ubudiah moskéen i Kuala Kangsat, som siges at være en af de smukkeste moskéer i Malaysia. Du kan også gøre stop i Bukit Merah Laketown, som er en ny by, bygget for turister. Her er lidt tivoli-stemning, men omgivelserne er smukke. Har du lyst, kan du tage båden ud til Orang Utan Island (ca. 10 minutter), som er et "børnehjem" for orangutanger.

Sidst på eftermiddagen ankommer du til Penang - som er Malaysias 4. største ø, dog er den forbundet til fastlandet med en bro, der opfindsomt nok hedder Penang Bridge.

Dag 11: Nyd livet på dejlige Penang Island

Nu skal du se dig omkring på øen!

Tag måske en tur til byens største by, Georgetown. Nye højhuse står side om side med farvestrålende buddhistiske templer og gamle engelske villaer fra kolonialtiden. Specielt i den gamle del af Georgetown kan det varmt anbefales, at bevæge sig rundt til fods. Det er en unik mulighed for at genopleve den gamle koloniale atmosfære, når du på få hundrede meter går fra Little India til Chinatown og indsnuser ukendte dufte fra de små butikker. Spis måske en stor middag på en ægte Nyonya restaurant. Hos Hot Vok kan du nyde det autentiske køkken som opstod da de første kinesiske immigranter kom til Malaysia. Maden kan beskrives som en eksotisk kunstart og rummer inspiration fra både Kina, Indien og Thailand. Du bør heller ikke snyde dig selv for at se Pinang Peranakan palæet, som indeholder over 1000 antikviteter og samleobjekter fra 1500-1600 tallet.

Du bør også tage en tur rundt på øen og besøge de mindre byer, hvor du rigtig kan opleve øens sjæl og se, hvordan folk bor.

Prøv også at tage en tur til Penang Hill. Du kører i et gammelt tog op til øens højeste punkt - 821 meter over Georgetown, og herfra kan du nyde den enestående udsigt over hele den spraglede by med den malaysiske hoved-ø i baggrunden. På toppen af bjerget, blandt aber, leguaner og sjældne blomster, finder du selvfølgelig en superklassisk, engelsk restaurant. David Brown's Café har ikke ændret sig, siden de første engelske gentlemen ankom for over 100 år siden.

En dag bør du besøge den meget afsidesliggende og øde Monkey Beach, hvor du nemmest kommer til i båd. Her er ikke så turistet som ved de almindelige strande, og her er rigtig dejligt!

Dag 12: Afrejse fra Malaysia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 13: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Malaysia (Borneo). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Malaysia (Borneo).

Alle hoteller

Holiday Inn Express Kuala Lumpur City Centre

Holiday Inn Express Kuala Lumpur City Centre

Holiday Inn Express Kuala Lumpur City Centre er et udmærket hotel, der ligger supercentralt i...

Swiss Inn Kuala Lumpur

Swiss Inn Kuala Lumpur

Swiss Inn ligger super godt midt i den travle Chinatown med al sit hyggelige liv og virvar. Der...

Upgradefra 264,- kr.pr. personpr. dag
Parkroyal Kuala Lumpur

Parkroyal Kuala Lumpur

Parkroyal Kuala Lumpur er et flot hotel centralt placeret i Kuala Lumpur tæt på et stort udvalg...

Upgradefra 235,- kr.pr. personpr. dag
Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Renaissance Kuala Lumpur har 921 værelser og suiter, og så er her spa, flere gode restauranter...

Alle hoteller

Mutiara Taman Negara

Mutiara Taman Negara

Mutiara Taman Negara Resort er et rigtig dejligt resort, der ligger ned til floden midt i en af...

Alle hoteller

Strawberry Park Resort

Strawberry Park Resort

Strawberry Park Resort er et stort, men alligevel hyggeligt sted midt i dette fantastiske...

Alle hoteller

Belum Rainforest Resort

Belum Rainforest Resort

Belum Rainforest Resort er et dejligt øko-resort, der ligger midt i regnskoven. Du er...

Alle hoteller

Bayview Hotel Georgetown

Bayview Hotel Georgetown

Bayview Hotel Georgetown er et 4* hotel, der ligger tæt på shopping, restauranter og historiske...

Upgrade
Hotel Royal Penang

Hotel Royal Penang

Hotel Royal Penang er et stort 4-stjernet hotel, der har en god beliggenhed, hvis du vil ud at...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til malaysia (borneo). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Malaysia (Borneo).

Kuala Lumpur

101.689430
3.139689

Taman Negara

102.404661
4.392151

Cameron Highlands

101.479377
4.512402

Banding Island

101.342257
5.552509

Penang Island

100.247916
5.347469

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 jan 2019 - 31 jan 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 20.590,-
Børn u/12 år fra 19.590,-
Afrejse i følgende periode 01 feb 2019 - 07 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 20.990,-
Børn u/12 år fra 20.490,-
Afrejse i følgende periode 08 feb 2019 - 10 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 21.590,-
Børn u/12 år fra 20.890,-
Afrejse i følgende periode 11 feb 2019 - 12 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 20.890,-
Børn u/12 år fra 20.390,-
Afrejse i følgende periode 12 feb 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 20.590,-
Børn u/12 år fra 19.590,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 29 jun 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 22.490,-
Børn u/12 år fra 21.490,-
Afrejse i følgende periode 30 jun 2019 - 28 jul 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 25.690,-
Børn u/12 år fra 23.890,-
Afrejse i følgende periode 29 jul 2019 - 30 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 22.490,-
Børn u/12 år fra 21.490,-
Afrejse i følgende periode 31 okt 2019 - 18 nov 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 22.890,-
Børn u/12 år fra 22.290,-
Afrejse i følgende periode 18 nov 2019 - 18 dec 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 24.890,-
Børn u/12 år fra 23.290,-
Afrejse i følgende periode 19 dec 2019 - 23 dec 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 26.990,-
Børn u/12 år fra 24.990,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2019 - 25 dec 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 26.290,-
Børn u/12 år fra 24.390,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2019 - 30 dec 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 26.990,-
Børn u/12 år fra 24.990,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2019 - 10 jan 2020
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 26.290,-
Børn u/12 år fra 24.390,-
Afrejse i følgende periode 11 jan 2020 - 29 feb 2020
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 25.690,-
Børn u/12 år fra 23.890,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2020 - 31 mar 2020
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 24.890,-
Børn u/12 år fra 23.290,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Kuala Lumpur og Penang-Danmark.
10 overnatninger med morgenmad.
Alle transporter på rejsen.
4 udflugter: Jungletrek, vandfald og hængebroer i Taman Negara, teplantager og marked i Cameron Highlands og trekking og vandfald i Belum Nationalpark.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Turistskat på 10 MYR (15 kr.) pr. nat på alle hoteller og resorts. Skatten betaler du på hotellerne.
Turistskat på Penang, som betales på hotellet.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Kuala Lumpur t/r.
Al transport mellem lufthavne og hoteller, samt mellem de forskellige hoteller med bil/minibus.