Du er her: Lande > Malaysia (Borneo) > Rejser > Rejse 53

Kultur, historie og afslapning på en tropeø

14 dages rejse: 2 nætter Kuala Lumpur, 2 nætter Melaka og og 7 nætter Tioman
Rejse: 
53
Stranden på Tioman
Historie, kultur og gode sightseeingture i Kuala Lumpur og Melaka, efterfulgt af afslapning og snorkling på tropeøen Tioman.

Malaysias hovedstad Kuala Lumpur er en levende blanding af kunst, kultur og storslået arkitektur. Her skal du ud på en spændende byrundtur, hvor du oplever byens vigtigste seværdigheder. Du skal bl.a. se kongens palads, Istana Negara, der ligner noget fra et eventyr, Kuala Lumpurs nationalmonument, der hylder dem, der døde under Malaysias kamp for frihed, og byens nationalmoské, der er bygget med inspiration fra de originale moskéer. Herfra skal du videre til Melaka, der var sultanens hovedstad og centrum for malayernes verden i det 15. og 16. århundrede. Her skal du også ud på en sightseeingtur. Her skal du bl.a. se "Den røde plads" , hvor alle bygninger er malet i en fin, rød farve, og gaden Jalan Tokong, der bliver kaldt Street of Harmony, fordi der både ligger et buddhistisk tempel, en muslimsk moské og et hinduistisk tempel. Rejsen rundes af på øen Tioman, hvor snorkling og dykning er de helt store trækplastre. Udover at dase på stranden og at snorkle i det klare vand, er her masser af mindre trekkingture i den smukke natur, som du kan begive dig ud på.  

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Kuala Lumpur
 3. Kuala Lumpur
 4. Kuala Lumpur - Melaka
 5. Melaka
 6. Melaka - Tioman
 7. Tioman
 8. Tioman
 9. Tioman
 10. Tioman
 11. Tioman
 12. Tioman
 13. Tioman
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Malaysia (Borneo). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag starter din rejse mod et land, der i den grad er unikt. Malaysia byder på frodig regnskov, grønne bjergområder, levende storbyer, strande i verdensklasse, et rigt kulturliv og et fantastisk dyreliv, du ikke møder andre steder i verden. Det er et mekka for naturelskere - og ligegyldigt om du er til afslapning eller aktive oplevelser, ja så kan du godt læne dig tilbage, nyde flyveturen og glæde dig til de oplevelser, der venter dig...

Dag 2: Velkommen til Kuala Lumpur!

I dag ankommer du til Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.

Storbyen er en levende blanding af kunst, kultur og storslået arkitektur, hvilket gør den malaysiske hovedstad til en uforglemmelig by at besøge. Selvom Kuala Lumpur umiddelbart fremstår ret moderne med en imponerende skyline, har den, modsat så mange andre storbyer i Fjernøsten, formået at beholde meget af sit oprindelige særpræg.

Dag 3: Se dig omkring i storbyen, Kuala Lumpur

I centrum er der stadig mange gamle huse og bygninger fra kolonitiden. Byens multikulturelle islæt er ikke til at tage fejl af: Malaysisk kunst, islamisk arkitektur, indiske templer, markederne i Chinatown og Little India gør et besøg her til en spændende og farverig oplevelse. Selvom Kuala Lumpur er en millionby, så kan du roligt gå ud om aftenen. Her er masser af gode spisesteder og sjove steder at gå i byen, og så er der selvfølgelig altid natmarkedet, der har åbent til langt ud på de små timer.

I dag skal du rundt i byen og se nogle af de vigtigste seværdigheder. Du starter med at se kongens palads, Istana Negara, som nærmest ligner noget fra Aladdin med sine gyldne løgkupler. Herefter går turen videre til Kuala Lumpurs nationalmonument, en statue som skal hylde dem, der døde, under Malaysias kamp for frihed. Statuen ligger på en kunstig ø i et bassin med springvand, og du kan næsten kigge over til parlamentsbygningen. Nu er det tid til, at du skal se byens nationalmoske. Det er en moderne bygning bygget med inspiration fra de originale, gamle moskeer. Faktisk er moskeen lidt flottere indeni end udenpå, for lyset falder ind ad de farvestrålende vinduer. Til slut skal du besøge Merdeka Square - en flot plads, der fungerer som Kuala Lumpurs uafhængighedsplads. Det ligger lige foran Sultan Abdul Samad bygning, som er en flot bygning med buegange og løgkupler. I dag har Højesteret og Justitsministeriet kontor i bygningerne. Den blev opført mellem 1894 og 1897 af den britiske arkitekt A.C. Norman og betragtes som et af hovedstadens kendetegn. Bygningen er en smuk blanding af victoriansk og maurisk byggestil. Desværre bliver den lyst op på ægte Las Vegas manér om aftenen, så den er smukkest om dagen!

Resten af dagen har du fri til at udforske byen på egen hånd. Måske skal du se Petrona Towers, som er byens vartegn og Asiens mest kendte bygningsværk. På toppen er der en roterende restaurant, hvor maden er overraskende god. Det er muligt at bestille billetter over nettet. Tvillingetårnene, der engang var verdens højeste, skyder op midt i byen med sine 421 meter og er et absolut must at se. Du kan nyde den storslåede udsigt over byen fra toppen eller besøge Kuala Lumpur Tower, der både har udsigten over byen samt tårnene, der er et fantastisk syn. Omkring tvillingetårnene i distriktet KLCC er der mange flotte caféer, butikker og uendeligt mange restauranter.

Du må ikke snyde dig selv for en tur ud til Batu Caves, ca. 15 minutters kørsel uden for Kuala Lumpur centrum. Batu Caves er et hindu-tempel placeret på toppen af en klippe. For at komme herop skal du lige bestige de 272 trin op til templet. Selve templet er et imponerende stort rum i klippen og her er dejlig køligt at komme ind efter en varm tur op ad trapperne. Det koster ingenting at besøge templet, men donationer er selvfølgelig velkomne. Hvert år i januar eller starten af februar måned valfarter op til 1 million pilgrimme til Batu Caves for at deltage i den årlige, hellige hindu-festival, Thaipusam. Hvis du er i byen under Thaipusam, så tag ud til Batu Caves og oplev denne fantastiske festival. Det er varmt, støvet, voldsomt, fascinerende og spændende. Der er larm og musik og folk, der nærmest er i trance. Du vil kunne se familier, hvor manden har spiddet sig selv med kroge og spidse genstande i ryggen og igennem kinderne eller tungen. Familien støtter og opmuntrer ham, mens de bevæger sig op til templet af de 272 trappetrin.

Dag 4: Velkommen til Melaka!

I dag ankommer du til Melaka, der også er kendt som Malacca. Byen var sultanens hovedstad og centrum for malayernes verden i det 15. og 16. århundrede. Både malayere, portugisere, hollændere og briter har ejet denne by, hvorfor byens arkitektur i dag er præget af de forskellige byggestile, der har været igennem århundreder. Byen har et relativt lille centrum, hvor de fleste turistattraktioner findes inden for gåafstand af hinanden.

Når du lige har fundet dig til rette og hvilet dig lidt, skal du på sightseeing i byen. Først besøger du den plads, som bliver kaldt for "den røde plads". Her er alle bygningerne malet i en fin rød farve. The Dutch Stadthuys dominerer pladsen med sit fine, firkantede klokketårn, Beng Swee Clock Tower. Stadhuys er hollandsk og betyder rådhus, og bygningen blev bygget som et kontor for den hollandske guvernør. Lige ved siden af ligger den søde, røde kirke, Christ Church, og på pladsen foran er der et smukt, lille springvand, Queen Victoria Fountain.

Senere besøger du ruinerne af den ældgamle St. Paul Kirke fra 1521. Selvom kirken er gammel og faldefærdig, er den stadig virkelig charmerende, og du kan drømme dig tilbage til en helt anden tid, når du går rundt mellem ruinerne. Nu går turen videre til Porta de Santiago, som en gang var en del af en hel fæstning. Nu står kun porten tilbage, og det er tydeligt, at den er af ældre dato. Den er bygget i 1511 og er altså en af de ældste europæiske bygninger i Sydøstasien.

Jalan Tokong gaden bliver også kaldt Street of Harmony, fordi her både ligger et budhistisk tempel, en muslimsk moske og et hinduistisk tempel på gaden. Du besøger de tre særlige templer og ser der omkring i den hyggelige gade. Først ser du Cheng Hoon Teng, som er et kinesisk, budhistisk tempel og har den gamle kinesiske charme med pagodetag og røde detaljer. Så lægger du vejen forbi Kampong Klin Mosqu, en stor moske med et markant grønt tag og et lille tårn. Til slut ser du det ældste hindutempel i Malaysia, Sri Vinayagar Templet, der faktisk ikke helt ligner et tempel.

Hvis det er fredag, lørdag eller søndag tager du en aftensejltur på floden i Malacca sammen med en guide. Se byens smukke lys, der spejler sig i vandet og nyd roen ude på floden.

Dag 5: Udforsk spændende Melaka

Brug dagen på at opleve byen.

I 2008 blev Malacca udnævnt til verdensarv af UNESCO. Byen er forholdsvis lille og nem at finde rundt i. Du kan sagtens gå rundt, leje en cykel eller benytte de lokale rickshaws. Malacca var fra år 1511 - 1641 under portugisisk kontrol, og det har sat et tydeligt præg på byen. Du kan bl.a. se et portugisisk fort og gamle kirker bygget af portugisere og hollænderne, et kinesisk tempel fra 1646 og Jonker Street, hvor du kan købe flotte, lokale håndværks-produkter.

Hver fredag og lørdag afholdes Jonkers Walk Night Market, hvor du kan spise i de mange madboder og købe lokale produkter og meget andet. Besøg også Baba Nyonya-museet, for at få et spændende indblik i peranakanernes livsstil og traditioner.

Dag 6: Velkommen til Tioman!

I dag skal du så videre til skønne Tioman. Tioman er den største af Malaysias østkyst-øer. Den er 20 km lang og 11 km bred. Øens befolkning lever hovedsageligt af turisme og øen er især populær for dens gode muligheder for snorkling og dykning.

Tioman er en ægte bounty ø med palmer og lækre gyldne strande, hvor du kan slappe fuldstændig af! Under vandoverfladen gemmer der sig et uspoleret koralrev, hvor du kan se, hvordan de mange fisk og koraller spreder farver.

Pak kufferten ud, få lidt god aftensmad og en god nats søvn, så er du klar til at udforske Tioman i morgen.

Dag 7-12: Nyd livet på dejlige Tioman

Øhavet omkring Tioman (Det Sydkinesiske Hav) er meget klart og et af de bedste steder i Malaysia til at dykke og snorkle. Det er nemt at leje snorkel og maske flere steder på øen, og der er mange udbydere af snorkel- og dykkerture. Udover den smukke verden under havoverfladen og de dejlige strande, byder Tioman også på flot natur, og her findes flere forskellige trekkingture. Du kan bl.a. tage den 7 km lange tur fra Tekek til Juara. Turen starter 1 km nord fra molen i Tekek, hvor du kan se et skilt med "Trek ke Kg. Juara 7 km". Husk at medbringe meget vand og energi til turen, det er varmt og fugtigt at gå her. Fortæl også altid andre, at du går turen. Hvis du ikke lige orker en 7 km tur, er der masser af andre og mindre ture at vælge imellem.

Monsunen kan lukke øen ned i perioder mellem november og februar, hvor det er umuligt at sejle ud og mange hoteller lukker ned. Derfor kan rejser hertil desværre ikke gennemføres i denne periode. Tioman kan være lidt dyr at handle på, så sørg for at købe de mest basale ting, som myggespray osv. med fra fastlandet.

Dag 13: Afrejse fra Malaysia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Malaysia (Borneo). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Malaysia (Borneo).

Alle hoteller

Swiss Inn Kuala Lumpur

Swiss Inn Kuala Lumpur

Swiss Inn ligger super godt midt i den travle Chinatown med al sit hyggelige liv og virvar. Der...

Upgradefra 473,- kr.pr. personpr. dag
Parkroyal Kuala Lumpur

Parkroyal Kuala Lumpur

Parkroyal Kuala Lumpur er et flot hotel centralt placeret i Kuala Lumpur tæt på et stort udvalg...

Upgradefra 459,- kr.pr. personpr. dag
Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Renaissance Kuala Lumpur har 921 værelser og suiter, og så er her spa, flere gode restauranter...

Alle hoteller

Hotel Equatorial Melaka

Hotel Equatorial Melaka

Hotel Equatorial er et 22 etager højt 4* hotel med 496 luksuriøst indrettede værelser, der alle...

Alle hoteller

Paya Beach Resort

Paya Beach Resort

Paya Beach Resort ligger på Tioman, der er en lille, smuk dykker-ø. Tioman er en ø, formet af en...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til malaysia (borneo). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Malaysia (Borneo).

Kuala Lumpur

101.689430
3.139689

Melaka

102.249985
2.189065

Tioman

104.168818
2.883284

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 18 sep 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 15 nov 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Afrejse i følgende periode 15 nov 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 21.590,-
Børn u/12 år fra 18.990,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 19.890,-
Børn u/12 år fra 17.790,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 20.690,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 01 jan 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 19.890,-
Børn u/12 år fra 17.790,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 11 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 21 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 08 jul 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Kuala Lumpur og Tioman-Kuala Lumpur-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
11 overnatninger med morgenmad.
Udflugter som beskrevet i rejseplanen.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Turistskat på 10 MYR (15 kr.) pr. nat på alle hoteller og resorts. Skatten betaler du på hotellerne.
Gebyr til bevaring af marineparker – 15 MYR (45 kr.) pr. voksen og halv pris pr. barn. Gebyret betaler du på båden.
Turistskat i Melaka, som betales på hotellet.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Rejser til Tioman kan ikke gennemføres i perioden november til februar grundet monsunen, hvor de fleste hoteller lukker ned, og det ofte er umuligt at sejle ud til øen.

Weekendtillæg kan forekomme.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Kuala Lumpur t/r.
Transport fra lufthavn til hotel i Kuala Lumpur med privat bil/minibus.
Transport Kuala Lumpur-Melaka med privat bil/minibus-tog-bil.
Transport Melaka-Tioman med privat bil/minibus-båd-båd.
Transport Tioman-Kuala Lumpur med båd-båd-privat bil/minibus.