Du er her: Lande > Malaysia (Borneo) > Rejser > Rejse 61

Sarawaks regnskov og strand på Borneo

15 dages rejse: 4 nætter Kuching, 2 nætter i langhus, 1 nat Bako Nationalpark og 5 nætter Damai Beach
Rejse: 
61
Iban langhus
Oplev de mange seværdigheder i Kuching, traditionelle langhuse i skoven, dyrelivet i Bako Nationalpark og lækre Damai Beach.

Dette er en rejse, der byder på store kontraster. Du starter i Kuching, der er hovedstad i staten Sarawak, som ligger på Borneo. Tag en slentretur på promenaden langs floden, besøg det velduftende krydderimarked eller se orangutanger i Semenggoh Nature Reserve. Gennem de smukke landskaber fortsætter du til de traditionelle Ukom langhuse, hvor du skal overnatte og lære om både pusterørsteknikker og naturmedicin. Dyrelivet er i fokus på rejsens næste stop, Bako Nationalpark. Herude i regnskoven kan du kigge efter næseaber, vildsvin, spøgelsesaber og kæmpefirben. Her er over 150 forskellige fuglearter, og plantelivet er et kapitel for sig. Du slutter rejsen af på Damai Beach - en skøn strand, der er omkranset af tropisk regnskov. Slap af på stranden eller tag ud på oplevelser i den smukke natur. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Kuching
 3. Kuching
 4. Kuching
 5. Kuching
 6. Kuching - Langhus
 7. Langhus
 8. Langhus - Bako Nationalpark
 9. Bako Nationalpark - Damai Beach
 10. Damai Beach
 11. Damai Beach
 12. Damai Beach
 13. Damai Beach
 14. Damai Beach
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Malaysia (Borneo). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag starter din rejse mod et land, der i den grad er unikt. Malaysia byder på frodig regnskov, grønne bjergområder, levende storbyer, strande i verdensklasse, et rigt kulturliv og et fantastisk dyreliv, du ikke møder andre steder i verden. Det er et mekka for naturelskere - og ligegyldigt om du er til afslapning eller aktive oplevelser, ja så kan du godt læne dig tilbage, nyde flyveturen og glæde dig til de oplevelser, der venter dig...

Dag 2: Velkommen til Kuching i Sarawak på Borneo!

I dag ankommer du til Kuching.

Kuching er en forholdsvis stor by med omkring 330.000 indbyggere i den nordvestlige del af Borneo.

Brug dagen på at se dig omkring i byen. Besøg den hyggelige Chinatown bydel, Cat Monument eller City Tower, hvor du har et fantastisk udsyn over byen. Du kan også se Malay-husene, der er bygget på stolper, den gamle moské, eller Det kinesiske museum. Gå eventuelt en tur ned til floden eller besøg byens basar - husk, at der skal pruttes om priserne!

Spis lækker mad på en af restauranterne og nyd, at du er i denne charmerende storby!

Dag 3: Guidet tur i Kuching

Din engelsktalende guide vil i dag tage dig rundt på bytur i spændende Kuching - og hvem ved mere end byen end en, der bor her? Han fortæller dig en masse historie fra byen og viser dig alle de kendte steder, og måske også et par ukendte steder. Måske viser han dig endda hen til den bedste restaurant i Kuching? Én ting er sikker! Han kender byen, så du skal bare suge til dig af indtryk og oplevelser.

Dag 4: Orangutanger og Landsby

I dag står dagen på hele to udflugter!

Du kan næsten ikke være i Borneo uden at besøge Semenggoh Orangutang Center, så du skal selvfølgelig på udflugt hertil. Der lever omkring 12.000 orangutanger i Borneos skove og Semenggoh Orangutang Center er et af de bedste steder at se disse fantastiske dyr. Rehabiliteringsenteret er et sikkert sted for skadede og forældreløse orangutanger, og her bor i gennemsnit mere end 20 aber. De svinger sig fra træ til træ, og de kan være svære at se, men på de faste fodringstider kommer de frem, og du kan se dem. Du kan være heldig at se nogle helt små orangutangunger, som ikke kan klare sig selv. Dem vil personalet passe på, måske "hænger" ungerne på dem hele dagen, ligesom de ville gøre hos deres mor.

På næste udflugt skal du afsted til Sarawak Cultural Village. På dette "levende museum" får du et indblik i livsstilen for Sarawaks oprindelige befolkning. Der er ofte en kulturel optræden med sange, danse og underholdning! Køb nogle af de hjemmelavede ting, som befolkningen sidder og laver, blandt andet Kain Songket (Malay-tøj med guldbroderier), Pua Kumbu (tekstiler), Melanau Terendak (solhatte), træting og keramik. Efter dette går turen tilbage til hotellet.

Dag 5: Udforsk Kuching

Du skal selvfølgelig også nyde byen på egen hånd!

Besøg måske den indiske moske, der ligner sultanens palads i Aladdin - eller gå en tur forbi Sarawak state assembly building, der ligger ved bredden af floden. Den sjove bygning ligner næsten en kæmpekarrusel med sit paraplyformede tag, og den skal næsten opleves, når du nu er i byen!

Kuching har en skøn promenade langs floden, hvor der er masser af butikker, som sælger alle mulige ting, måske skal du købe noget af det med hjem til hylderne derhjemme? Her er også et væld af gode restauranter og et krydderimarked, som du nærmest kan lugte dig frem til. Der er også mulighed for at du kan leje en båd fra promenaden, for at sejle ud og slappe af og bare nyde byen fra floden.

Lidt udenfor byens centrum finder du Fairy Caves, som er nogle smukke grotter, hvor der er lavet små stier inde i selve grotten. Husk at medbringe en lommelygte og et par gode sko, da der er mindre lys og kan være lidt glat inde i grotterne.

Sørg for at få oset en masse i nogle af Kuchings spændende butikker, inden du forlader byen.

Dag 6: Oplevelser og sejltur på vej til Ukom Longhouse

I dag får du endnu en mulighed for at opleve nogle af parkens dyr, inden turen går til et af de originale langhuse, hvor du skal overnatte. Husk at medbringe gode sko og evt. en god lommelygte.

Du starter turen med en 5 timer lang køretur gennem de smukke landskaber. Du får set regnskov, peber- og gummiplantager, og undervejs er der naturligvis mulighed for at gøre foto-stop. Du skal krydse Batang Ai-søen i longtail-båd for at komme til langhuset. Af respekt skal du først hilse på langhusets høvding, inden du kan gå lidt rundt og få en fornemmelse af livet i landsbyen. Imens middagen bliver tilberedt kan du tage en dukkert i floden. Aftensmaden er traditionel, og den bliver serveret hos høvdingen, hvor den indtages siddende på måtter på gulvet. Bagefter er der traditionelle, rituelle danse og småsnak med landsbyens beboere, før du tager tilbage til langhuset for at få lidt søvn i øjnene.

Dag 7: Den skønne jungle

Efter morgenmaden skal du prøve kræfter med et pusterør og ud at vandre i junglen. Din guide vil fortælle dig om, hvad du ser undervejs, og du kan lære om junglens lægeplanter og traditionerne for at dyrke jorden. Frokosten spiser du ved floden, men du skal ikke forvente en traditionel picnic. Maden bliver nemlig tilberedt i bambusblade - det er vist lidt mere eksotisk end de håndmadder, du plejer at have med i madpakken. Efter frokost går turen tilbage til langhuset, hvor du har tid til at tale med landsbyens beboere om stort og småt.

Dag 8: Velkommen til Bako Nationalpark!

Efter morgenmaden går turen til Bako National Park, der er en af de mest besøgte i Sarawak. Her i junglen kan du opleve dyrene i deres naturlige omgivelser. Holder du øjnene åbne, kan du måske spotte den berømte næseabe, makakaben, vildsvin, spøgelsesaber og kæmpefirben for blot at nævne nogle få. Holder du øjnene godt åbne, kan du være heldig at spotte over 150 forskellige fuglearter - og plantelivet er et helt kapitel for sig. Du skal overnatte i nationalparken, hvilket giver dig de bedste betingelser for at opleve dyrelivet. Dyrene er nemlig mest aktive om morgenen og aftenen, så forbered dig på at vågne og falde i søvn til puslen i skovbunden og fuglesang der lyder noget anderledes, end solsortene derhjemme. Hvis du har badetøj med, kan du tage en dukkert ved en af de hvide strande, som parken også er kendt for.

Dag 9: Velkommen til Damai Beach!

I dag starter du med oplevelser i naturen sammen med en guide, der kan fortælle dig alt om dyr og planter i området. Måske ser du de sjove næseaber eller bartesvin, som næsten ser ud som om, at de har skæg? Her bor også smukke languraber og varaner, så hav øjne og ører åbne efter abeskrig og hvæsen! Mange af vandreruterne ender ved en smuk strand, hvor du kan tage en dukkert - husk badetøjet!

Trænger du til at koble lidt af på stranden? I dag skal du videre til dejlige Damai Beach.

Damai Beach ligger lidt nord for Kuching omgivet af nationalparker og smuk natur, og det er virkelig et dejligt sted! Her kan du både tage på trekking i junglen, sejlture på havet og dase på stranden i skyggen fra palmerne.

Dag 10-13: Nyd livet på stranden i Damai Beach

Hvad har du lyst til at bruge tiden på?

Én ting er sikkert: Her kan du virkelig få slappet af! Dask en tur langs stranden, mens du tager store beslutninger om, hvor du skal spise aftensmad, og hvilken drink du skal have i baren.

Du kan også besøge nogle af de parker, som ligger i nærheden - blandt andet Taman Negara Kuching Wetland, hvor du sejler rundt imellem mangrovebeplantningen. Hvis du er heldig ser du krokodiller og Irrawaddy delfiner, og hvis du sejler om aftenen, kan det være, at du spotter ildfluer.

Dag 14: Afrejse fra Malaysia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Malaysia (Borneo). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Malaysia (Borneo).

Alle hoteller

Grand Margherita Hotel

Grand Margherita Hotel

Sarawaks første internationale hotel, Grand Margherita, ligger ved flodbredden og har derfor en...

Bako National Park Chalets

Bako National Park Chalets ligger i Bako National Park som er Sarawaks mindste, ældste og mest...

Alle hoteller

Iban Longhouse

Iban Longhouse er et traditionelt langhus, hvor du sover på rad og række sammen med andre...

Alle hoteller

Damai Beach Resort

Damai Beach Resort

Damai Beach resort ligger direkte ved sandstranden, omkranset af verdens ældste tropiske...

Upgradefra 42,- kr.pr. personpr. dag
Damai Puri Resort & Spa

Damai Puri Resort & Spa

Damai Puri Resort & Spa er et stort resort, som ligger helt fantastisk ud til en lille,...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til malaysia (borneo). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Malaysia (Borneo).

Kuching

110.344841
1.559563

Bako Nationalpark

110.467399
1.717360

Damai Beach

110.309579
1.747287

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 18 nov 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 30 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 31 jan 2019 - 10 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.190,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 11 feb 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 14 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 16.290,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2019 - 30 dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 16.790,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Kuching t/r.
12 overnatninger: ni med morgenmad og tre i langhus og Bako Nationalpark med fuld pension.
Alle transporter på rejsen.
3 udflugter i Kuching: Guidet City Tour i Kuching, besøg til Orang Utan Center og besøg til Sarawak Cultural Village.
Oplevelser og udflugter ved langhuset: bl.a. danseopvisning, sjov med pusterør, vandretur og sejltur i longtailboat.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Turistskat på 10 MYR (15 kr.) pr. nat på alle hoteller og resorts. Skatten betaler du på hotellerne.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Weekendtillæg kan forekomme.

Transport: 

Fly Danmark-Kuching t/r.
Transport mellem lufthavne og hoteller med bil/minibus.
Transport Kuching-Bako Nationalpark og Lemanak-Damai Beach med bil/minibus.
Transport mellem Lemanak og langhusene, hvor du skal overnatte, med båd.