Du er her: Lande > Sri Lanka > Rejser > Rejse SL04

Højlandstur med strand

14 dages rejse: 2 nætter Kandy, 1 nat Nuwara Eliya, 2 nætter Ella og 6 nætter Tangalle
Rejse: 
SL04
Strand nær Tangalle
Kombinér det smukke højland i Kandy, Nuwara Eliya og Ella med strande og palmer i dejlige Tangalle.

Din rejse til Sri Lanka starter i den hyggelige by, Kandy, der tidligere både har været hovedstad og kongeby. Gå rundt i de charmerende gader og tag på udflugt i naturen omkring byen. Her er templer i massevis, så besøg måske nogle af dem - især er Buddhas tandtempel en stor oplvelse! Nu skal du ud på en vidunderlig togtur - det er altså noget helt særligt at køre i tog i Sri Lanka gennem smuk natur og temarker i massevis. Du ender i Ella, hvor du har et par dage til at vandre rundt i højlandets smukke landskab. Her får du bjerge, dale, vandfald og teplantager for alle pengene! Tag måske til Ella Gap, som er Sri Lankas mest berømte udsigtspunkt, og det er helt forståeligt, for her er fantastisk smukt, grønt og diset. Du slutter rejsen i dejlige Tangalle, der er omgivet af dejlige strande. Her kan du bare nyde livet, eller du kan tage på udflugter i området - måske til Mulirigala Rock Temple? I selve Tangalle er et gammelt, hollandsk stenfort, der nu fungerer som fængsel, og det er bestemt et besøg værd.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Kandy
 3. Kandy
 4. Kandy - Nuwara Eliya
 5. Nuwara Eliya - Ella
 6. Ella
 7. Ella - Tangalle
 8. Tangalle
 9. Tangalle
 10. Tangalle
 11. Tangalle
 12. Tangalle
 13. Tangalle
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Sri Lanka. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande - så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk! Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes "Det lille mirakel".

Dag 2: Velkommen til Kandy!

I dag ankommer du til Kandy.

Kandy er en større by, som ligger i knap 500 meters højde. Byen, som er et gammelt kongerige, er bygget omkring en sø i en smuk dal, omkranset af bjerge, floder, søer, vandfald og landets største flod, Mahaweli Ganga. Da Kandy har fungeret som gammel hovedstad og kongeby, vil du opleve gamle og flotte gader, når du går rundt i byen. Selvom Kandy er Sri Lankas næststørste by, er her ikke kaotisk, men nærmere charmerende pga. den gamle arkitektur nogle steder. Du finder mange forskellige restauranter og et stort butikscenter i byen med 400 butikker. Kandys største seværdighed er templet med Buddhas hellige tand. Det er et enkelt, men meget stort tempel, og alle er meget ærbødige deroppe. Som navnet indikerer, har templet en af Buddhas tænder, som helligt minde, men desværre bliver den kun vist frem en gang hvert fjerde år. En af de ting, som du bør se, mens du er i Kandy, er den traditionsrige kandydans, hvor danserne er klædt ud, spyer med ild og går på glødende kul. Showet foregår på en teaterscene og er bestemt et besøg værd. Hvis du er heldig at være i Kandy i juli eller august(den bestemte dato varierer afhængig af, hvornår der er fuldmåne), vil der blive afholdt den såkaldte Esala Perahera festival i ca. 10 dage med optog af dansere, akrobater og elefanter, som alle er flot dekorerede med guld og ædelsten - også elefanterne!

Dag 3: En dag i dejlige Kandy

Gå rundt i byen og oplev livet og stemningen, eller tag måske på en udflugt?

Fra Kandy kan du nemt besøge Peradeniya Garden, en flot botanisk have anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha i 17 hundrede tallet - her er smukke, gamle træer og fred og ro. En times tid fra Kandy ligger Pinnawala Elephant Orpanage - et børnehjem for forældreløse elefantunger. Du kan også besøge Lankathilaka Srine, et flot tempel med imponerende malerier, eller Gadaladeniya-templet, der ligger med flot udsigt på en bakketop. Eller Embekke Devalaya, som er et sted med flotte, antikke træudskæringer. Og det er flotte omgivelser - lidt uden for Kandy blev det meste af Steven Spielbergs film, Indiana Jones and the Temple of Doom, optaget med Harrison Ford i hovedrollen! Snak med din chauffør om mulighederne.

Dag 4: Velkommen til Nuwara Eliya!

I dag skal du videre på din rejse, og du kører forbi en af Sri Lankas mest berømte eksporter: de store plantager med te. Der siges at være over 3.000 tefabrikker i Sri Lanka! Stop ved en af dem og få en guidet tur... På vejen kan du besøge Peradeniya botaniske have.

Snart ankommer du til Nuwara Eliya! Nuwara Eliya er en gammel, engelsk teplantage-by, og det var også her, de rige englændere og officerer tog op til om sommeren på grund af klimaet. Faktisk så ligner dele af Nuwara Eliya en mindre, gammel, engelsk by med bindingsværkshuse, og byen bliver da også kaldt Little England. Nuwara Eliya ligger ved en flot sø, og du kan gå en tur langs bredden eller måske sejle en lille tur på den. Gå rundt i byen og nyd stemningen eller besøg nogle gode markeder, hvor du kan købe alverdens ting og sager.

Området omkring Nuwara Eliya er meget frodigt, og det er her, at mange grøntsager bliver dyrket og derefter fragtet til kystbyerne. De kartofler og avokadoer, som du finder på markederne ved kysten, er sikkert dyrket omkring Nuwara Eliya. I 1867 begyndte britiske James Taylor at dyrke te i det srilankanske højland, og sammen med en vis Hr. Thomas Lipton udviklede han tedyrkeriet på Sri Lanka. I dag findes der over 3.000 tefabrikker i Sri Lanka - mange af dem i bjergene omkring Nuwara Eliya. Tæt på Nuwara Eliya ligger Horton Plains Nationalpark, hvis du har lyst til lidt naturoplevelser. Her kan du se Sambar rådyr, smukke landskaber, vandfald og det fantastiske klippebjerg, der bliver kaldt World's End, fordi det - ja, ligner verdens ende!

Dag 5: Med tog til Ella

I dag skal du med toget til Ella - en tur på ca. 6 timer.

Der venter dig nu en togrejse gennem et smukt, smukt landskab. Er du heldig, kører du med damplokomotiv (men oftest er det et kedeligt dieseltog). Vi booker altid 1. klasse, men du kan ikke regne med det, for de billetter bliver hurtigt udsolgt. Dertil skal det også siges, at selvom du har en billet til 1. klasse i hånden, er det ikke sikkert, at du får en plads på 1. klasse! Så må du tage til takke med 2. klasse - sådan er det bare (og nogle gange er der heller ikke plads på 2. klasse!).

2. klasse er nogle gange pæn og nydelig, andre gange ligner det nærmest en kreaturvogn. Men al bagagen bliver hos din chauffør, så går du ind i toget og finder ud af, at du ikke vil med alligevel, så farer du bare ud til din bil igen , men oplevelsen er altså ikke den samme! Der er ingen forplejning om bord, så tag lidt frugt, vand og kiks med.

I Ella bliver du hentet på stationen og kørt til dit hotel. Ella er en lille by med ca. 1.000 indbyggere, der ligger smukt i bjergene omgivet af toppe og dale, vandfald og teplantager.

Dag 6: Nyd Ellas smukke natur

Ella er et perfekt udgangspunkt for vandreture og trekking i den skønne natur. En af de bedste trekkingture er på ca. 2 timer hen til Little Adam's Peak et af bjergene i nærheden. Har du mod på en lidt større udfordring, så tag op til Ellas Rock, det tager ca. 2 timer op og 2 timer ned. Det er en lidt hård tur, men der er den smukkeste udsigt fra toppen...sæt dig godt til rette på stenene og nyd det. På vejen ned kan du bade i et lækkert vandfald - det kræver lidt behændighed men er en dejlig forfriskende oplevelse.

Fra Ella kan du selvfølgelig vandre op og kigge ud gennem Ella Gap, en dal mellem bjergene, der åbner sig op sydover. Det er en af de mest berømte og måske den smukkeste udsigt i hele Sri Lanka.

Du kan også tage ud til Demodara Nine Arch Bridge om morgenen, hvor der er en flot, gammel bro, hvor togene kører over i det skønne landskab. Hvis du kan lide den srilankanske mad, kan du også bringe den med dig hjem ved at prøve et madlavningskursus i Ella Spice Garden, som i sig selv er en underholdende oplevelse. Her vil du lære de srilankanske krydderier samt madlavningsteknikker at kende. Har du lyst til en god kop kaffe eller noget lækker mad, så tag hen til den super hyggelige Chill Cafe nede i byen, eller besøg Ella Motel, hvorfra du kan nyde kaffen med udsigt til Ella Gap.

Dag 7: Velkommen til Tangalle!

I dag ankommer du til Tangalle - en stor, charmerende fiskerby, som ligger ud til kysten i det sydøstlige Sri Lanka. Her finder du smukke, gyldne sandstrande med palmer, der vajer i vinden og turkistblåt vand. Som så mange andre steder i Sri Lanka er her dog ofte kraftige bølger og understrøm. Selvom det måske er bedre at bade i poolen end i havet, fejler de rolige og affolkede sandstrandene så sandelig ikke noget! De bedste strande ligger lidt uden for byen i de små omkringliggende landsbyer Medilla, Mawella og Kudawella! Her kan du virkelig nyde den fredelige stemning, dase i solen, dase i solen, måske bade og surfe på bølgerne – der er ingen undskyldning for ikke at komme helt ned i gear. 

Dag 8-12: Nyd strandene omkring Tangalle

Når du går rundt i Tangalles gader, bør du kigge forbi det gamle, hollandske stenfort, der nu fungerer som fængsel. Hvis du vil på udflugt, kan du tage en tur til Mulkirigala Rock Temple, som ligger i en kokosnøddelund for foden af et kæmpemæssigt klippebjerg.

Du kan også lægge vejen forbi skildpaddecenteret øst for byen. Centeret bliver kørt af frivillige, der gør deres bedste for at beskytte strandens skildpadder, og indimellem kan du se skildpadder lægge æg i sandet om aftenen. Hvis du er interesseret i fugle, så tag ud til Kalametiya fuglereservatet, 24 kilometer fra byen. Her vrimler det med spændende fugle, og du kan samtidig tage en tur i kajak og udforske mangroveskovene og de klare, grønne laguner.  

Dag 13: Afrejse fra Sri Lanka

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Sri Lanka.

Alle hoteller

Facaden

Queens Hotel

Queens Hotel blev bygget i 1841 og er et gammelt og hyggeligt hotel med sjæl. Værelserne er...

Upgradefra 27,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Hotel Suisse

Hotel Suisse er en gammel ministerbolig, der senere hen blev overtaget af briterne og brugt som...

Upgradefra 347,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Cinnamon Citadel Kandy

Cinanmon Citadel er et nyere og flot hotel, der ligger lige uden for byen i dejlig fredelige...

Alle hoteller

Facaden

Windsor Hotel

Windsor Hotel er et udmærket hotel, der ligger centralt i byen ved en rundkørsel og tæt på små...

Upgradefra 566,- kr.pr. personpr. dag
Facaden

The Grand Hotel

Grand Hotel ligger i udkanten af byen og er C&C’s favorithotel i Nuwara Eliya! Det er en...

Upgradefra 418,- kr.pr. personpr. dag
Jetwing St. Andrews

Jetwing St. Andrews

Jetwing St. Andrews var tidligere et privat palæ, men nu er det et charmerende og meget fint...

Alle hoteller

Sky Green Resort

Sky Green Resort

Sky Green Resort er et lille hotel med en lidt guesthouse-agtig stemning, og det ligger i skønne...

Upgradefra 326,- kr.pr. personpr. dag
Fællesområde

Mountain Heavens

Mountain Heavens ligger i Ella og er et fint hotel med otte meget pæne værelser. Det ligger med...

Upgradefra 367,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

98 Acres Resort and Spa

98 Acres Resort and Spa er et lækkert og berømt boutique hotel, der ligger i bjergene omgivet af...

Alle hoteller

Rejser til Sri Lanka - Palm Paradise Cabanas & Villas

Palm Paradise Cabanas & Villas

Palm Paradise Cabanas & Villas er virkelig et skønt sted! Det ligger lige ud til dejlige...

Goyambokka Guest House

Goyambokka Guest House er et dejligt, charmerende og meget lille sted, der ligger omkring 2 km...

Lagoon Paradise Beach Resort

Lagoon Paradise Beach Resort

Lagoon Paradise Beach Resort er et stort, flot resort, der har det hele til familier og par....

Upgradefra 1245,- kr.pr. personpr. dag
Anantara Peace Haven Tangalle Resort

Anantara Peace Haven Tangalle Resort

Anantara Peace Haven Tangalle Resort er et sted for de meget, meget forkælede! Det er skønt sted...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til sri lanka. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Sri Lanka.

Kandy

80.6350
7.2964

Nuwara Eliya

80.7667
6.966

Ella

81.046274
6.866758,

Tangalle

80.786097
6.028763

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 20 feb 2018 - 28 feb 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.290,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2018 - 22 mar 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.590,-
Børn u/12 år fra 11.390,-
Afrejse i følgende periode 23 mar 2018 - 01 apr 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 13.440,-
Afrejse i følgende periode 03 apr 2018 - 30 apr 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.590,-
Børn u/12 år fra 11.390,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2018 - 21 jun 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.190,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 21 jun 2018 - 22 jun 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.890,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 21 jun 2018 - 27 jun 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.890,-
Børn u/12 år fra 12.190,-
Afrejse i følgende periode 29 jun 2018 - 05 jul 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 06 jul 2018 - 12 jul 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.090,-
Børn u/12 år fra 12.290,-
Afrejse i følgende periode 13 jul 2018 - 19 jul 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 20 jul 2018 - 23 jul 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.590,-
Børn u/12 år fra 13.090,-
Afrejse i følgende periode 23 jul 2018 - 24 jul 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 24 jul 2018 - 09 aug 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.090,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 10 aug 2018 - 15 aug 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.390,-
Børn u/12 år fra 11.190,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 25 aug 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 13.890,-
Afrejse i følgende periode 26 aug 2018 - 27 aug 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 28 aug 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.190,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 30 apr 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 11.990,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Colombo t/r.
Alle transporter på rejsen.
5 dages rundrejse i privat bil med chauffør.
11 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Sri Lanka (omkring 35 USD).
Entréer til seværdigheder og nationalparker.
Drikkepenge overalt - specielt forventer din chauffør omkring 8-10 USD i drikkepenge hver dag.
Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Der er køligt i bjergene, så husk sweater.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Colombo t/r.
Transport på rundrejsen i Sri Lanka med privat bil/minibus og privatchauffør.
Transport Kandy-Ella med offentligt tog gennem smukt landskab.
Transport fra hotel til lufthavnen med privat bil/minibus.