Du er her: Lande > Sri Lanka > Rejser > Rejse SL18

Hyggelig by, kendte seværdigheder og skøn strand

17 dages rejse: 2 nætter Kandy, 2 nætter Sigiriya, 2 nætter Anuradhapura og 8 nætter Trinco Beach
Rejse: 
SL18
Stranden i dejlige Trincomalee
Oplev de charmerende gader og smukke omgivelser i Kandy, bestig den kendte Løveklippe i Sigiriya, besøge ruiner og nationalparken Wilpattu i Anuradhapura og slap af på stranden i Trincomalee.

På en rejse med privatchauffør er det nemt at komme ud på oplevelse. Tag en snak med din chauffør om, hvad der er værd at besøge, hvor I nu er - han har helt sikkert nogle gode forslag, og måske han kender et godt sted at få en friskpresset juice på vejen? Turen starter i Kandy, der er en gammel kongeby. Byen er omkranset af bjerge, floder, søer og vandfald, du kan slentre rundt mellem charmerende bygninger i de hyggelige gader, og du kan tage et pusterum blandt frodige træer, buske og smukke orkideer i den vidunderlige botaniske have. Oplev den traditionsrige Kandy-dans, hvor danserne er klædt ud, går på glødende kul og spyr ild. I Sigiriya kan du bestige den berømte Løveklippe, og så kan du også tage på udflugt til Polonnaruwa, der er et spændende område med gamle templer og monumenter. Nu går turen videre til Anuradhapura, som er en by med masser af historie - eftersigende var det her, at Buddha blev til Buddha! Byen er også et rigtig godt udgangspunkt, hvis du vil opleve leoparder, påfugle, elefanter og andre dyr i Wilpattu Nationalpark. Trincomalee, der bliver kaldt Trinco i folkemunde, er rejsens sidste stop. Her kan du nyde livet på stranden, besøge de nærliggende seværdigheder og slappe af i de religiøse, varme kilder i Kanniya. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark
 2. Ankomst Kandy
 3. Kandy
 4. Kandy - Sigiriya
 5. Sigiriya
 6. Sigiriya - Anuradhapura
 7. Anuradhapura
 8. Anuradhapura - Trincomalee
 9. Trincomalee
 10. Trincomalee
 11. Trincomalee
 12. Trincomalee
 13. Trincomalee
 14. Trincomalee
 15. Trincomalee
 16. Trincomalee
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Sri Lanka. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande - så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk! Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes "Det lille mirakel".

Dag 2: Velkommen til Kandy!

I dag ankommer du til Kandy.

Kandy er en større by, som ligger i knap 500 meters højde. Byen, som er et gammelt kongerige, er bygget omkring en sø i en smuk dal, omkranset af bjerge, floder, søer, vandfald og landets største flod, Mahaweli Ganga. Da Kandy har fungeret som gammel hovedstad og kongeby, vil du opleve gamle og flotte gader, når du går rundt i byen. Selvom Kandy er Sri Lankas næststørste by, er her ikke kaotisk, men nærmere charmerende pga. den gamle arkitektur nogle steder. Du finder mange forskellige restauranter og et stort butikscenter i byen med 400 butikker. Kandys største seværdighed er templet med Buddhas hellige tand. Det er et enkelt, men meget stort tempel, og alle er meget ærbødige deroppe. Som navnet indikerer, har templet en af Buddhas tænder, som helligt minde, men desværre bliver den kun vist frem en gang hvert fjerde år. En af de ting, som du bør se, mens du er i Kandy, er den traditionsrige kandydans, hvor danserne er klædt ud, spyer med ild og går på glødende kul. Showet foregår på en teaterscene og er bestemt et besøg værd. Hvis du er heldig at være i Kandy i juli eller august(den bestemte dato varierer afhængig af, hvornår der er fuldmåne), vil der blive afholdt den såkaldte Esala Perahera festival i ca. 10 dage med optog af dansere, akrobater og elefanter, som alle er flot dekorerede med guld og ædelsten - også elefanterne!

Dag 3: Se dig omkring i Kandy

Gå rundt i byen og oplev livet og stemningen, besøg de mange farvestrålende markeder eller tag i Peradeniya Garden, en flot botanisk have anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha i 17 hundrede tallet - her er smukke, gamle træer og fred og ro og måske en milliard flyvende hunde over dit hoved. Har du ikke fået souvenirs nok med i kufferten, så læg vejen forbi byens store marked, som er et mylder af boder, krydderier, frugter og tingeltangel.

Hvis du er heldig at være i Kandy i juli eller august (den bestemte dato varierer afhængig af, hvornår der er fuldmåne), holder de den såkaldte Esala Perahera festival i ca. 10 dage med optog af dansere, akrobater og elefanter, som alle er flot dekorerede med guld og ædelsten - også elefanterne!

Du kan også besøge Lankathilaka Srine, et flot tempel med imponerende malerier, eller Gadaladeniya-templet, der ligger med flot udsigt på en bakketop. Eller Embekke Devalaya, som er et sted med flotte, antikke træudskæringer. Og det er flotte omgivelser - lidt uden for Kandy blev det meste af Steven Spielbergs film, Indiana Jones and the Temple of Doom, optaget med Harrison Ford i hovedrollen! Snak med din chauffør om mulighederne.

Dag 4: Velkommen til Sigiriya - med stop ved krydderihave og Dambulla

I dag skal du videre på din rundrejse. Du bliver hentet efter morgenmaden og kører af sted mod Sigiriya.

Mange af vores bedste mediciner kommer oprindeligt fra Sri Lanka. På køreturen i dag kommer du op i 1.000 meters højde, hvor klimaet er ideelt, så alt kan vokse her. Spændende er her i hvert fald, og du kan købe cremer mod alt! Du kan stoppe og besøge Spice og Herbal Garden, et sted hvor en masse forskellige urtehaver er samlet.

Hvis du har lyst, kan du besøge den ældste stenbygning i landet - Nalanda Gedige. Herefter starter "The Spiceroad" - en strækning på ca. 5 km på vejen mod Kandy. Her er der hundredvis af små økologiske landbrug, der dyrker alverdens natur- mediciner lavet på krydderier og planter.

Du kan også komme forbi Dambulla - det største og bedst bevarede tempelkompleks i Sri Lanka. Oppe på toppen af en stor klippe venter guiderne - vælg en (det koster ikke meget), og begynd rundturen i de berømte huler. I en grotte er der 48 store Buddhafigurer - nogle i træ, nogle i mursten - og en af dem er næsten 14 meter lang! Her er højtideligt og værdigt, og mange Srilankanere knæler og beder en lille bøn. Den næste hule er endnu smukkere, og faktisk 300 år ældre. Den blev skabt for næsten 2.000 år siden. Buddhaskikkelserne er mere yndefulde, loftet er malet og du kan overalt skimte de gamle fresco-malerier.

Endelig ankommer du til Sigiriya, der er en lille, hyggelig by, opkaldt efter Sigiriya klippen - en af Sri Lankas største attraktioner. Løveklippen (som Sigiriya betyder) er en ca. 200 meter høj klippe, hvor en af Sri Lankas tidligere konger opførte et kæmpe palads på toppen omkring det 5. århundrede. Her var en fæstning, paladset, smukke haveanlæg, badebassiner, springvand og skulpturer. For at komme op på toppen, skal du gå rigtig mange trin op ad en trappe. På vejen er der mange over 1.000 år gamle fresko-malerier af kvinder - kongen kunne godt lide damer og havde mere end 500 koner... Oppe på toppen skal du tage det stille og roligt. Det er simpelthen så smukt, at det næsten ikke er til at bære. Du ser de gamle bygningers konstruktion, og udsigten rækker milevidt - trætoppe, jungle, bjerge - uspoleret natur så langt øjet rækker.

Nedturen går hurtigt (husk at strække ud, når du kommer ned - ellers får du ondt i læggene i morgen) og pludselig er du omringet af sælgere, der vil have dig til at købe alt muligt - både smukke ting og turistbras.

Når du når frem til Sigiriya, skal du checke ind på dit hotel.

Dag 5: Sightseeing i Sigiriya

Efter morgenmaden i dag skal du på mere sigthseeing. Du bliver hentet og kørt til Polonnaruwa. Polonnaruwa er et meget spændende område. Her er alle de gamle templer, monumenter osv. samlet på et mindre område. Er du mere til natur og elefanter, så kan du glæde dig til at besøge Minneriya eller Kawdulla nationalpark.

Efter turen kommer du tilbage til dit hotel i Sigiriya.

Dag 6: Velkommen til Anuradhapura!

I dag skal du videre til Anuradhapura - en by med masser af historie!  

Det var nemlig Anuradhapura kongeriget, der var var det første rigtige kongerige i Sri Lanka. Det eksisterede fra år 377 f.Kr. til år 993 e. Kr. og blev ledet af kong Pandukabhaya. Byen blev grundlagt omkring dét figentræ, der eftersigende skulle stamme fra det træ, som Siddhartha Gautama befandt sig under, da han opnåede indsigt og blev til Buddha. Træet er altså over 2.000 år gammelt! 

Der findes mange flot bevarede ruiner af bygninger i Anuradhapura, herunder 8 hellige steder, der eftersigende blev besøgt af selveste Buddha. Du kan også se en af verdens største stupaer, Ruwanwelisaya, der blev bygget af Kong Dutugemunu i år 140 f.Kr., et klippetempel og Thuparama Dagoba, som er den ældste buddhistiske stupa i Sri Lanka. Den er formet som en klokke og blev bygget til at huse et af Buddhas kraveben. 

Besøg også Isurumuniya, der er et buddhistisk tempel, som blev bygget af kong Devanampiyatissa i år 300 før vores tidsregning. Templet er mest kendt for de mange stenudhugninger, blandt andet en udhugning af to elskere, der viser prins Saliya (søn af den store kong Dutugamunu) og hans elskerinde Asokamala. Han opgav sin ret til tronen for at gifte sig med Asokamala, der var af lavere status. 

Her er flere muligheder for udflugter - måske skal du på en trekkingtur til Mihintale? Det er en bjergtop af stor religiøs betydning. Det siges, at det er her, at buddhismen i Sri Lanka udsprang, da den buddhistiske munk Mahinda mødte kong Devanampiyatissa. Men den største seværdighed er og bliver nok Wilpattu Nationalpark, som ligger 30 kilometer fra byen - her kan du være heldig at opleve leoparder, påfugle, elefanter og mange andre dyr.

Dag 7: Tag måske på udflugt til Wilpattu Nationalpark

Du kan selvfølgelig bruge dagen på at se spændende templer og ruiner, men du bør også tage en tur til Wilpattu Nationalpark, der ligger ca. 30 kilometer uden for Anuradhapura.

Det, der gør denne nationalpark unik i forhold til landets andre nationalparker er, at her er masser af søer og vådområder. Her er omkring 60 søer, så her er mange fugle, leoparder, elefanter, hjorte, bjørne, krokodiller og bøfler. Nationalparken var lukket i mange år pga. borgerkrigen, men i dag kan du besøge ca. 25 % af nationalparken. Det betyder, at naturen i parken er ret vild, og at dyrene ikke har vænnet sig til, at der er mennesker i nærheden. Derfor er der ikke garanti på, at du ser alle dyrene, men du kan sagtens tage på safariture i specialbyggede biler, hvor du sidder på ladet.

Den bedste årstid at besøge Wilpattu Nationalpark er lige efter regntiden som varer fra december til februar og ellers i sommermånederne.

Dag 8: Velkommen til Trincomalee!

I dag ankommer du til Trincomalee!

Trincomalee - eller Trinco, som byen bliver kaldt i folkemunde - ligger på østkysten lige ved det Indiske Ocean. Byens placering har været vigtig historisk set, og den har fungeret som en befæstet havneby i mange hundrede år. Faktisk har byen en lille dansk historie, da Danmark havde kontrol over havnebyen omkring år 1620. Derefter skiftede byen hænder mange gange til forskellige lande. Du vil dog ikke mærke eller se i dag, at Trinco tidligere har været dansk. I dag er det en forholdsvis stor by med liv omkring havnen og strandende. Her er mange flotte strande - fx Uppuveli og Nilaveli. Uppuveli ligger lidt uden for Trinco, og her er det ikke unormalt at se en ko komme gående på stranden eller en hvalhale ude i bølgerne.

Dag 9-15: Nyd livet på stranden i dejlige Trincomalee

I Trincomalee kan du rigtig nyde stranden og havet med beachvolley, snorkling og dykning. Stranden Nilaveli ligger ca. 20 km nordvest fra Trinco, og også her er der masser af muligheder for at slappe af, solbade, at tage på dykkerture, bade, fiske eller bare få læst den bog, du længe har villet læse. Fra februar til oktober er her hvaler tæt ved kysten, og du kan komme ud at se dem på en bådtur i denne periode, hvis du har lyst til en lille sejltur på havet. Det er altså en hel speciel oplevelse at se de kæmpemæssige dyr svømme rundt i havet! I Kanniya, som ligger tæt ved Trinco, kan du prøve nogle af de såkaldte hot springs. Der er bygget brønde op ved de varme kilder, og mange bruger dem, da de mener, at vandet har en healende effekt. Det er et religiøst sted, så husk, at du skal optræde med respekt over for stedet ved ikke at bade med alt for lidt tøj på og ikke bruge sæbe. Det første tempel i Sri Lanka, Thiriyaya Ancient Buddhist Temple, findes kun 35 km fra Trinco og er bestemt et besøg værd. Du kan også tage en tur ud at se det gamle portugisiske Fort Frederick fra 1624.

Dag 16: Afrejse fra Sri Lanka

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Sri Lanka.

Alle hoteller

Facaden

Queens Hotel

Queens Hotel blev bygget i 1841 og er et gammelt og hyggeligt hotel med sjæl. Fra hotellet kan...

Upgrade
Poolen

Hotel Suisse

Hotel Suisse er en gammel ministerbolig, der senere hen blev overtaget af briterne og brugt som...

Upgradefra 93,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Cinnamon Citadel Kandy

Cinnamon Citadel er et nyere og flot hotel, der ligger lige uden for byen i dejlig fredelige...

Alle hoteller

Hotel Sigiriya

Hotel Sigiriya er et rigtig skønt og godt hotel. Det er et eksotisk sted med en flot have, en...

Upgrade

Sigiriya Village

Sigiriya Village hotel er et hyggeligt og fredeligt hotel, der ligger midt i idyllen af en...

Upgradefra 213,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Aliya Resort & Spa

Aliya Resort & Spa er et forholdsvis nyt og flot hotel i smukke omgivelser, der ligger med...

Alle hoteller

Poolen

Palm Garden Village Hotel

Palm Garden Village hotel er et dejligt men lidt slidt hotel, beliggende midt i naturskønne og...

Alle hoteller

Poolen

Sea Lotus Park Hotel

Sea Lotus Park Hotel er et enkelt hotel, der ligger super - helt ud til stranden. På hotellet...

Upgradefra 106,- kr.pr. personpr. dag
Nilaveli Beach Hotel

Nilaveli Beach Hotel

Nilaveli Beach Hotel er et flot strandhotel midt på den berømte hvide Nilaveli strand. Det er en...

Upgradefra 238,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Trinco Blu by Cinnamon

Trinco Blu by Cinnamon er et stort, smukt hotel, som ligger i udkanten af byen lige ud til en...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til sri lanka. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Sri Lanka.

Kandy

80.6350
7.2964

Sigiriya

80.759862
7.955164

Anuradhapura

80.385
8.350

Trincomalee

81.233
8.566

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 25 aug 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 17.790,-
Afrejse i følgende periode 26 aug 2018 - 27 aug 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 19.990,-
Børn u/12 år fra 18.890,-
Afrejse i følgende periode 28 aug 2018 - 31 aug 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.790,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 12 dec 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.190,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 13 dec 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 19.690,-
Børn u/12 år fra 17.690,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 17 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 19.890,-
Børn u/12 år fra 17.790,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2018 - 22 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 19.790,-
Børn u/12 år fra 17.790,-
Afrejse i følgende periode 23 dec 2018 - 24 dec 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 20.690,-
Børn u/12 år fra 17.790,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 28 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 18.790,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 17.190,-
Afrejse i følgende periode 30 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 18.190,-
Børn u/12 år fra 16.590,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 14 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 15 jan 2019 - 27 jan 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 28 jan 2019 - 03 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 04 feb 2019 - 06 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.490,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 07 feb 2019 - 08 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 18.190,-
Børn u/12 år fra 16.590,-
Afrejse i følgende periode 08 feb 2019 - 09 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 10 feb 2019 - 11 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 18.190,-
Børn u/12 år fra 16.590,-
Afrejse i følgende periode 11 feb 2019 - 12 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.490,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 12 feb 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 14.290,-
Afrejse i følgende periode 31 mar 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.390,-
Børn u/12 år fra 16.040,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 28 jun 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.790,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 29 jun 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 18.390,-
Børn u/12 år fra 16.790,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 24 jul 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 23.990,-
Børn u/12 år fra 22.390,-
Afrejse i følgende periode 25 jul 2019 - 31 jul 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 23.390,-
Børn u/12 år fra 21.990,-
Afrejse i følgende periode 01 aug 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 17.690,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2019 - 04 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 05 okt 2019 - 15 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 18.190,-
Børn u/12 år fra 16.690,-
Afrejse i følgende periode 16 okt 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Colombo t/r.
14 overnatninger med morgenmad.
Alle transporter på rejsen.
6 dages rundrejse i privat bil med chauffør.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Sri Lanka (omkring 35 USD).
Entréer til seværdigheder og nationalparker.
Drikkepenge overalt - specielt forventer din chauffør omkring 8-10 USD i drikkepenge hver dag.
Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Vi anbefaler ikke denne tur fra 1. november til 1. april pga. vejret.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Colombo t/r.
Transport på rundrejsen i Sri Lanka med privat bil/minibus og privatchauffør.
Transport fra hotel til lufthavn med privat bil/minibus.