Du er her: Lande > Sri Lanka > Rejser > Rejse SL19

Strand, natur og yoga

12 dages rejse: 3 nætter Unawatuna, 1 nat Sinharaja regnskoven, 2 nætter Udawalawe Nationalpark og 3 nætter Talalla
Rejse: 
SL19
På denne her rejse kan du rigtige komme i ét med naturen og i zen på stranden! Her er både strand i fiskerbyen Unawatuna og i Talalla Retreat, hvor du kan meditere, dyrke yoga og slappe af på stranden. Du skal også opleve dyreliv både i Sinharajas regnskov og i Udawalawe Nationalpark, hvor der bor masser af elefanter.

Hvis du er typen, der godt kan lide yoga, afslapning og meditation, så er det denne rejse, du skal på! Og ja, er du ikke til yoga, er det altså stadig en skøn rejse. Nyd den dejlige strand i fiskerbyen Unawatuna, hvor du kan gå rundt i gaderne og tage på udflugt til nærliggende byer. Herefter er det videre til Sinharajas regnskov, hvor du skal bo en nat i naturen. Oplev endnu flere dyr i Udawalawe Nationalpark, der vrimler med kæmpemæssige elefantflokker og aber, krokodiller og bøfler. Måske skal du på en jeepsafari? Udawalawe er et særlig skønt sted, fordi det endnu ikke er særligt turistet! Du slutter af på yogaresortet Talalla Retreat, hvor du kan meditere, dyrke yoga og slappe af på stranden. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Unawatuna
 3. Unawatuna
 4. Unawatuna
 5. Unawatuna - Sinharaja
 6. Sinharaja - Udawalawe
 7. Udawalawe
 8. Udawalawe - Talalla
 9. Talalla
 10. Talalla
 11. Talalla
 12. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Sri Lanka. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande - så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk! Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes "Det lille mirakel".

Dag 2: Velkommen til dejlige Unawatuna!

I dag ankommer du til Unawatuna på Sri Lankas sydvestlige kyst. Unawatuna er en hyggelig og meget lille kystby. Det er en strandby, der har udviklet sig med turismen, så her er mange små souvenirbutikker, hyggelige restauranter og hoteller. Unawatuna ligger i en bugt, og er beskyttet af et koralrev, hvilket gør, at vandet er roligere her, end ved andre strande på Sri Lanka - i hvert fald i højsæsonen. Der er masser af fisk og skildpadder i havet ud for stranden, og det gør, at her er gode muligheder for dykning. Nogle steder kommer skildpadderne endda op på stranden for at lægge deres æg i yngletiden. På en lille gåtur langs stranden hører du musikken fra strandens restauranter og barer, og overalt mødes du af smil og imødekommenhed. Der er en afslappet stemning på stranden, sælgerne er ikke påtrængende, og du bør helt bestemt gå en tur hen til strandens vestlige side, hvor du finder Sunset Point. Dette er en klippe, hvorfra du kan se en smuk solnedgang over havet. Hvis du vil prøve noget mere, som du kan tage med dig hjem til Danmark, kan du også lære at lave fantastisk mad på madlavningskurser. Du kan også leje en cykel og køre langs stranden. Her kan du være heldig at se fiskerne hive deres fangst i land - måske kæmperokker, hammerhajer, sværdfisk eller tun. Du kan også vælge at bo i Hikkaduwa lidt længere vestpå ad kysten. Her er også dejlige hoteller!

Dag 3-4: Et par dage på Unawatunas strand

Unawatuna ligger tæt på den enestående, gamle, smukke by Galle. Galle er Sri Lankas tredjestørste by, og er et virkelig charmerende sted, hvor mange minder fra kolonitiden stadig er at se. Derfor er byen også på UNESCOs verdensarvsliste, og i hele den gamle bymidte bærer huse og kirker præg af kolonitiden - både den hollandske og den engelske. Byens store fort blev opført af portugiserne, efter de havde indtaget byen i 1587, og siden da fordrev hollænderne den portugisiske kolonimagt og videreførte og udbyggede fæstningsværket i 1640. Fortet blev senere overtaget af briterne, da hollænderne forlod landet. Her er også en herlig, gammel bymur, hvor folk vandrer rundt om aftenen, og derudover byder byen på kunstgallerier og antikvitetsforretninger og mange små gader med butikker, barer og smarte restauranter.

Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du tage på forskellige cykelture med guiden Chameera, som ved en hel masse om området. Hans cykler er af rigtig god kvalitet, og der er selvfølgelig også cykelhjelme. Chameera viser dig alt, hvad der er værd at se, og han kan fortælle små, sjove historier om alle seværdighederne. Du kan vælge en tur rundt i Galle, der bl.a. går forbi fortet, som næsten ligner en hel lille by. Turen tager fire timer, og du får vand og forfriskninger undervejs. Du kan også komme på en tur rundt i lokalområdet. Chameera kender området ud og ind og vil tage dig med rundt til små landsbyer, en lagune, frodige mangroveskove, templer og grønne rismarker. Undervejs vil Chameera vise dig alle de spændende planter og urter, der vokser i området - her vokser blandt andet krydderier, som du kan smage. Turen er to timer lang, og du får noget at drikke og små snacks undervejs.

Er du interesseret i planter og natur, så kan du også vælge at tage en tur på 4-5 timer til Kaneliya Rainforest, der ligger ca. 36 km. fra Galle. Her er kan du vandre i den smukke natur, se vandfald og spejde efter aber, fugle og vandfald - og husker du badetøjet, får du måske også chancen for at bade i kølige, naturlige pools.

Dag 5: En nat i Sinharajas regnskov

Så står den på regnskov!

Du skal nemlig til Sinharaja, der ligger omkring 80 kilometer fra Udawalawe Nationalpark, og her kommer du virkelig ud i den frodige natur og det tropiske klima! Den helt unikke natur i regnskoven er også en af grundene til, at stedet er på UNESCOs liste over verdensarv, for her er både vådland, bjerge, floder og smukke vandfald. Det hedder bestemt ikke en regnskov for ingenting, for over træernes toppe hænger ofte en tåge af tunge regnskyer, og det er netop den megen regn, der gør regnskoven så frodig. Hvis du kommer i august og september eller mellem januar og tidligt i april, slipper du for den værste regn. Navnet Sinharaja betyder Løvekongen, og legenderne fortæller, at folk fra omegnen nedstammer fra mødet mellem en prinsesse og løvekongen, som eftersigende har boet i skoven – vi ved ikke, om det er sandt, men vi kan garantere, at her ikke bor løver mere!

Du må ud og gå en tur i den smukke natur og se dig lidt omkring. Du kan selvfølgelig også bare slappe af på resortet og hvile benene, så du er klar til en dag i regnskoven i morgen?

Dag 6: Velkommen til Udawalawe Nationalpark i Embilipitiya

Dag 7: Natur og dyreliv i Udawalawe Nationalpark

I dag har du en hel dag til at lave, lige hvad du har lyst til i Udawalawe Nationalpark. Hvis du ikke nåede en jeepsafari i går, kan du nå det i dag i stedet. Du kan også tage endnu en - så er der endnu en chance for at se elefanter. Her lever også vandbøfler, aber, påfugle, skildpadder og mange andre dyre- og fuglearter. Ved vandet lever der fiskeørne og skarver, der nyder godt af fiskene i området. I det hele taget er her et hav af fugle! Det skulle være underligt, hvis du ikke oplevede et par spændende dyr her i naturen. 

Dag 8: Velkommen til smukke Talalla Beach!

I dag ankommer du til Talalla!

Talalla er en lille strandby, der ligger mellem Tangalle og Mirissa på Sri Lankas sydkyst. Det er her, srilankanerne selv kommer for at holde ferie. Og her er altså også dejligt – med to kilometer sandstrand af gyldent sand, masser af palmer og ellers bare fred, ro og idyl. Det er svært at tro, at her næsten ikke er nogen turister, for her er skønt og smukt med den frodige natur omkring bugten. Her sker ikke så meget, så du kan virkelig finde ro og komme i en total afslapningstilstand.

Dag 9-10: Afslapning og yoga i Talalla

Du har nu et par dage til at komme ned i gear. Gå ture langs vandet, dyrk yoga og meditér i den smukke natur.

Selve bugten i Talalla har virkelig roligt vand, så du kan sagtens tage en svømmetur, men hvis du vil have surferbølger, ligger der også en anden strand 10 minutters kørsel herfra. Stranden er nærmest øde, bortset fra fiskernes farvestrålende træbåde, der ligger trukket ind på stranden fyldt til randen med fiskenet. Hvis du vil have lidt mere liv, så tag en tur til Tangalle – en køretur på ca. 40 minutter. Du kan også køre en times tid til Mirissa og tage på en hvalsafari ud på vandet.

Dag 11: Afrejse fra Sri Lanka

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 12: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Sri Lanka.

Alle hoteller

Rejser til Sri Lanka - Nooit Gedacht Heritage Hotel

Nooit Gedacht Heritage Hotel

Nooit Gedacht er C&C's favorithotel i Unawatuna. Det er et historisk og unikt sted, der blev...

Upgradefra 201,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Hotel Flower Garden

Hotel Flower Garden er et hyggeligt resort, der ligger 500 meter fra havet. De små, enkle...

Upgradefra 81,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Sri Lanka - Thaproban Beach House

Thaproban Beach House

Thaproban Beach House er et skønt, lille hotel med gode værelser med Wifi. Hotellet har ingen...

Upgradefra 261,- kr.pr. personpr. dag
Stranden

Calamander Unawatuna Beach (UBR)

Calamander Unawatuna Beach (også kaldet UBR) er et flot resort lige ud til vandet ved Unawatuna...

Alle hoteller

Rainforest Ecolodge

Rainforest Ecolodge er et hyggeligt lodge, der ligger midt ude i naturen, på kanten til...

Alle hoteller

Centauria Wild

Centauria Wild er et stort og flot nyere hotel, som kun ligger én km fra den skønne Udawalawe...

View

Centauria Lake Resort

Centauria Lake Resort er et stort hotel med store værelser og gode badeværelser. Det blev bygget...

Alle hoteller

Rejser til Sri Lanka - Athgira River Camping

Athgira River Camping

Athgira River Camping er mere en miljøvenlig campingplads end et hotel. Lige ved Rakwana flodens...

Alle hoteller

Rejser til Sri Lanka - Talalla Retreat

Talalla Retreat

Talalla Retreat er et virkelig dejligt resort, og det er tydeligt, at her er en rigtig stor...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til sri lanka. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Sri Lanka.

Unawatuna

80.252
6.0183

Sinharaja regnskoven

80.501328
6.389747

Embilipitiya

80.8489
6.3439

Talalla

80.625528
5.946738

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 20 jul 2018 - 23 jul 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 13.490,-
Afrejse i følgende periode 23 jul 2018 - 24 jul 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 24 jul 2018 - 09 aug 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.590,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 10 aug 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.490,-
Børn u/12 år fra 11.390,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 12 dec 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 11.890,-
Afrejse i følgende periode 13 dec 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.690,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 17 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2018 - 22 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.040,-
Afrejse i følgende periode 23 dec 2018 - 24 dec 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 15.990,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 28 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.790,-
Børn u/12 år fra 15.090,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 30 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.190,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 14 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.290,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 15 jan 2019 - 27 jan 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 28 jan 2019 - 03 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 04 feb 2019 - 06 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 07 feb 2019 - 08 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.090,-
Børn u/12 år fra 14.590,-
Afrejse i følgende periode 07 feb 2019 - 09 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 16.090,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 10 feb 2019 - 11 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.090,-
Børn u/12 år fra 14.590,-
Afrejse i følgende periode 11 feb 2019 - 12 feb 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 12 feb 2019 - 18 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 19 feb 2019 - 30 mar 2019
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 12.040,-
Afrejse i følgende periode 31 mar 2019 - 21 jun 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.590,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2019 - 28 jun 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 29 jun 2019 - 23 jul 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 14.240,-
Afrejse i følgende periode 25 jul 2019 - 03 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.640,-
Afrejse i følgende periode 05 okt 2019 - 15 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 16 okt 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Colombo t/r.
Alle transporter på rejsen.
4 dages rundrejse i privat bil med chauffør.
9 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Sri Lanka (omkring 35 USD).
Entréer til seværdigheder og nationalparker.
Drikkepenge overalt - specielt forventer din chauffør omkring 8-10 USD i drikkepenge hver dag.
Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Colombo t/r.
Transport på rundrejsen i Sri Lanka med privat bil/minibus og privatchauffør.
Transport fra hotel til lufthavnen med privat bil/minibus.