Du er her: Lande > Sri Lanka > Rejser > Rejse SL07

Strand og smukke nationalparker

16 dages rejse: 6 nætter Unawatuna, 1 nat Yala Nationalpark, 1 nat Udawalawe Nationalpark og 5 nætter Unawatuna
Rejse: 
SL07
Elefanter i Udawalawe Nationalpark
Nyd stranden i badebyen Unawatuna og oplev jungle, savanne og dyreliv i nationalparkerne Yala og Udawalawe.

På denne rejse til Sri Lanka har du masser af tid til at nyde livet i den dejlige strandby, Unawatuna. Det er en tidligere fiskerlandsby, der er vokset med turismen, og her er derfor mange små souvenirbutikker, hyggelige restauranter og hoteller. Besøg den dejlige by Galle tæt ved, nyd stranden og havet, kig efter fisk og skildpadder - og slut dagene af med at se den smukke solnedgang. Du skal også besøge de to forskellige nationalparker, Yala og Udawalawe. Yala består af frodig jungle, og her er gode chancer for at se dyr. Leoparder, elefanter, vandbøfler, bjørne, aber og antiloper er bare nogle af de dyr, du kan være heldig at se. Udawalawe Nationalpark har et meget anderledes landskab - det er nærmest en savanne. Her lever påfugle, vandbøfler og skildpadder, men det parken er mest berømt for, er store flokke af elefanter. Du kører fra vandhul til vandhul og holder udkig efter de store dyr. Rejsen sluttes af i Unawatuna, hvor du igen kan nyde stranden eller tage på spændende udflugter. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Unawatuna
 3. Unawatuna
 4. Unawatuna
 5. Unawatuna
 6. Unawatuna
 7. Unawatuna
 8. Unawatuna - Tissamaharama (Yala)
 9. Tissamaharama (Yala) - Udawalawe Nationalpark
 10. Udawalawe Nationalpark - Unawatuna
 11. Unawatuna
 12. Unawatuna
 13. Unawatuna
 14. Unawatuna
 15. Unawatuna
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Sri Lanka. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Sri Lanka er grønne temarker, vilde nationalparker, eksotisk dyreliv, smukke kolonitidsbyer, spændende historie og dejlige strande - så gør dig klar til at blive bombarderet med oplevelser og nye indtryk! Nyd flyveturen østover og glæd dig til at opleve landet, der også kaldes "Det lille mirakel".

Dag 2: Velkommen til Unawatuna!

I dag ankommer du til Unawatuna på Sri Lankas sydvestlige kyst. Unawatuna er en hyggelig og meget lille kystby. Det er en strandby, der har udviklet sig med turismen, så her er mange små souvenirbutikker, hyggelige restauranter og hoteller.

Unawatuna ligger i en bugt, og er beskyttet af et koralrev, hvilket gør, at vandet er roligere her, end ved andre strande på Sri Lanka - i hvert fald i højsæsonen. Der er masser af fisk og skildpadder i havet ud for stranden, og det gør, at her er gode muligheder for dykning. Nogle steder kommer skildpadderne endda op på stranden for at lægge deres æg i yngletiden.

På en lille gåtur langs stranden hører du musikken fra strandens restauranter og barer, og overalt mødes du af smil og imødekommenhed. Der er en afslappet stemning på stranden, sælgerne er ikke påtrængende, og du bør helt bestemt gå en tur hen til strandens vestlige side, hvor du finder Sunset Point. Dette er en klippe, hvorfra du kan se en smuk solnedgang over havet.

Hvis du vil prøve noget mere, som du kan tage med dig hjem til Danmark, kan du også lære at lave fantastisk mad på madlavningskurser. Du kan også leje en cykel og køre langs stranden. Her kan du være heldig at se fiskerne hive deres fangst i land - måske kæmperokker, hammerhajer, sværdfisk eller tun. Du kan også vælge at bo i Hikkaduwa lidt længere vestpå ad kysten. Her er også dejlige hoteller!

Dag 3-7: Nyd livet og stranden i Unawatuna

I Unawatuna kan du selvfølgelige bruge tid på stranden. Måske skal du have en yoghurt lassi på stranden eller i en af de små boder langs hovedgaden? Eller hvad med en smuttur til Jungle Beach, der har lidt roligere vand end Unawatuna Beach? Her kommer de lokale tit og bader, når de har fri. Du kan tage en tuctuc på 10 minutter, men du skal også vandre lidt ned ad en lang stensti.

Du kan også leje en cykel og køre langs stranden. Her kan du være heldig at se fiskerne hive deres fangst i land, måske kæmperokker, hammerhaj, sværdfisk eller tun. Du kan også tage en tuk-tuk og bede om en tur lidt ud af byen bare for at se, hvordan der ser ud, der hvor der ikke er så mange turister. Du kan fx køre op på toppen af bakken bagved byen. Det hedder Bonavista og har, som navnet antyder, en flot udsigt ned over bugten og Galle. Køb en sodavand og en pakke kiks fra en bod deroppe og kør så tilbage igen.

Søndag er stranddag i Sri Lanka. Det er denne dag, de fleste har fri, og så skal der slappes af. Det kan ses på stranden, hvor der er mange flere mennesker om søndagen end på ugens andre dage. Den store madkurv bliver pakket med ’rice & curry’, solparasoller og badedyr, og så valfartes der i familieflok til stranden. Som regel er de srilankanske badende mere påklædte, end vi er vant til, og det gælder for alle landets religioner, da den generelle blufærdighedsgrænse her er lidt højere sat, end den er i Danmark. Men ellers er der ikke den store forskel på, hvordan stranden nydes.

Unawatuna ligger tæt på den enestående, gamle, smukke by Galle.

Galle er en virkelig charmerende by, hvor mange minder fra kolonitiden stadig er at se. Her er blandt andet en herlig gammel bymur, hvor folk vandrer rundt om aftenen ved skumringstid. Tag selv en tur her og gå blandt familierne, parrene, de gamle, ja alle der også er ude og nyde stemningen og udsigten over havet. Nogle af de unge fyre hopper har gjort det til en sport at hoppe ud fra bymuren ned i det klippefyldte vand uden at ramme en eneste sten. De vil garanteret spørge dig, om du ikke vil give en lille mønt for at se det - men de hopper, uanset om du betaler eller ej. Stemningen er virkelig hyggelig og afslappet, og du kan rolig sætte et par timer af til bare at slentre rundt og kigge på sjove butikker og spise god mad. De smalle gader bugner nemlig af kunstgallerier, antikvitetsforretninger, butikker, barer og smarte restauranter.

Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du tage på forskellige cykelture med guiden Chameera, som ved en hel masse om området. Chameera viser dig alt, hvad der er værd at se, og han kan fortælle små, sjove historier om alle seværdighederne. Du kan vælge en tur rundt i Galle, der bl.a. går forbi fortet, som næsten ligner en hel lille by. Turen tager fire timer, og du får vand og forfriskninger undervejs. Du kan også komme på en tur rundt i lokalområdet. Chameera kender området ud og ind og vil tage dig med rundt til små landsbyer, en lagune, frodige mangroveskove, templer og grønne rismarker. Turen er to timer lang, og du får noget at drikke og små snacks undervejs.

Dag 8: Velkommen til Tissamaharama og Yala Nationalpark!

Så går turen videre til Tissamaharama!

Din privatchauffør har ikke tilladelse til at køre rundt inde i Yala National Park, men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan komme ind at opleve den smukke jungle. Du lejer bare en firehjulstrækker med chauffør, og så vil han køre dig rundt, mens du kan holde udkig efter alle dyrene.

Yala er et af de største naturreservater på Sri Lanka med sine 979 km², og også det mest besøgte. Det kan godt nogle steder minde lidt om en savanne i Afrika, og andre steder er det jungle. Her er bl.a. leoparder, elefanter, krokodiller, vandbøfler, bjørne, antiloper, hjorte, vildsvin og aber. Hvis du er heldig, ser du flotte påfugle med farvestrålende fjerpragt, som kun lever vildt på Sri Lanka udover Indien. Derudover er her et rigt fugleliv med omkring 215 fuglearter. Du kan ikke forvente at se dem alle, specielt ikke de vilde leoparder, som er den største af slagsen i verden - de løber tit deres vej, når mennesker kommer tæt på. Men Yala Nationalpark er et af de bedste steder at spotte dem, og chancerne er bedst fra februar til juli. Du har til gengæld muligheder for at se rigtig mange forskellige dyr og omgivelserne er bare så smukke – høje træer, højt græs og ægte jungle.

Dag 9: Velkommen til Embilipitiya og Udawalawe Nationalpark!

I dag skal du videre til Embilipitya, en lille by, der ligger ca. en halv times kørsel fra Udawalawe Nationalpark.

Udawalawe er en lille by, der ligger lige ved siden af Udawalawe Nationalpark. Parken er dejlig, og her er ikke så mange besøgende som i de andre nationalparker, men den er stadig kæmpestor! Landskabet ser nærmest ud som en savanne og, når du er på safari, kører du fra vandhul til vandhul, for at finde elefanterne. For det er elefanter, som Udawalawe er berømt for. I tørsæsonen kan du være heldig at se flokke på over 200 elefanter, men selv i den mere våde sæson, er du næsten garanteret at se flokke på over 20 elefanter.

Udover elefanter, kan du også se vandbøfler, hjorte, sjakaler, isfugle, påfugle, krokodiller og masser af aber og flotte fugle. Ved vandet lever der fx fiskeørne og skarver, der nyder godt af fiskene i området.

Lige ved siden af parken ligger Elephant Transit Home, som er et børnehjem for forældreløse elefanter. Her kommer der små elefanter uden forældre fra hele Sri Lanka. og de bliver opfostret her, inden de til sidste bliver sat ud i nationalparken. Det er et fantastisk sted, hvor balancen mellem at passe på de 'små' dyr og at lade dem klare sig selv, så at de en dag kan leve frit i nationalparken bevares på bedste vis. Det er muligt at se elefantungerne blive madet med mælk, og det foregår på behøring afstand for at beskytte dyrene imod kontakt med for mange mennesker. Børnehjemmet drives af engagerede elefantelskere, og der er mulighed for at give donationer til det gode arbejde på stedet.  

Dag 10: Tilbage til Unawatuna

I dag går turen så tilbage til Unawatuna, hvor du skal bo samme sted, som sidste gang du var her - medmindre du selvfølgelig vælger et af de andre, skønne hoteller denne gang.

Dag 11-14: Nyd din sidste tid i Unawatuna

Brug tiden i Unawatuna på at nyde stranden og havet, besøge Galle og tage på udflugter.

Dag 15: Afrejse fra Sri Lanka

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Sri Lanka. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Sri Lanka.

Alle hoteller

Rejser til Sri Lanka - Nooit Gedacht Heritage Hotel

Nooit Gedacht Heritage Hotel

Nooit Gedacht er C&C's favorithotel i Unawatuna. Det er et historisk og unikt sted, der blev...

Upgradefra 163,- kr.pr. personpr. dag

Thambapanni Retreat

Thambapanni Retreat er et super hyggeligt, lille og enkelt boutique hotel i den fineste gule...

Upgradefra 78,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Sri Lanka - Thaproban Beach House

Thaproban Beach House

Thaproban Beach House er et skønt, lille hotel med gode værelser med Wifi. Hotellet har ingen...

Upgradefra 286,- kr.pr. personpr. dag

Thaproban Pavilion Waves Unawatuna

Thaproban Pavilion Waves Unawatuna er et fint, nyt hotel lige ud til havet, og med den herligste...

Alle hoteller

Poolen

Chaarya Resort & Spa

Chaarya Resort & Spa er et super dejligt hotel, der ligger omkring en skøn have, hvor der på...

Poolen

Hibiscus Garden Hotel

Hibiscus Garden Hotel er et rigtig hyggeligt hotel, der ligger i en skøn have. Ofte tiltrækker...

Alle hoteller

Upgrade
Poolen

Cinnamon Wild

Cinnamon Wild er et meget flot lodge, der ligger i forbindelse med Yala Nationalpark. Der er...

Alle hoteller

Centauria Wild

Centauria Wild er et stort og flot nyere hotel, som kun ligger én km fra den skønne Udawalawe...

Rejser til Sri Lanka - Athgira River Camping

Athgira River Camping

Athgira River Camping er mere en miljøvenlig campingplads end et hotel. Lige ved Rakwana flodens...

Alle hoteller

View

Centauria Lake Resort

Centauria Lake Resort er et stort hotel med store værelser og gode badeværelser. Det blev bygget...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til sri lanka. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Sri Lanka.

Unawatuna

80.252
6.0183

Yala Nationalpark

81.516
6.3728

Udawalawe Nationalpark

80.8885
6.4383

Unawatuna

80.252
6.0183

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 16 Apr 2019 - 23 Jun 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 10.390,-
Børn u/12 år fra 9.790,-
Afrejse i følgende periode 24 Jun 2019 - 10 Jul 2019
Flyselskab
Sri Lankan Airlines
Voksne fra 10.890,-
Børn u/12 år fra 10.290,-
Afrejse i følgende periode 11 Jul 2019 - 24 Jul 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 10.990,-
Børn u/12 år fra 10.390,-
Afrejse i følgende periode 25 Jul 2019 - 29 Jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.290,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 29 Jul 2019 - 08 Oct 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 10.390,-
Børn u/12 år fra 9.790,-
Afrejse i følgende periode 09 Oct 2019 - 14 Oct 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.690,-
Børn u/12 år fra 9.790,-
Afrejse i følgende periode 15 Oct 2019 - 31 Oct 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 10.390,-
Børn u/12 år fra 9.790,-
Afrejse i følgende periode 01 Nov 2019 - 10 Dec 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 10.690,-
Børn u/12 år fra 10.140,-
Afrejse i følgende periode 11 Dec 2019 - 14 Dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.590,-
Børn u/12 år fra 10.740,-
Afrejse i følgende periode 15 Dec 2019 - 16 Dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 16 Dec 2019 - 28 Dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.390,-
Børn u/12 år fra 12.190,-
Afrejse i følgende periode Fast afrejse: 27 Dec 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.190,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 29 Dec 2019 - 30 Dec 2019
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 12.190,-
Børn u/12 år fra 11.490,-
Afrejse i følgende periode 31 Dec 2019 - 01 Jan 2020
Flyselskab
Sri Lankan Airlines
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 11.390,-
Afrejse i følgende periode 01 Jan 2020 - 14 Jan 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 15 Jan 2020 - 31 Jan 2020
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 11.590,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 31 Jan 2020 - 28 Feb 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode Fast afrejse: 01 Feb 2020
Flyselskab
Emirates
Voksne fra 11.890,-
Børn u/12 år fra 10.490,-
Afrejse i følgende periode 28 Feb 2020 - 29 Feb 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.490,-
Børn u/12 år fra 10.590,-
Afrejse i følgende periode 29 Feb 2020 - 23 Jun 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.890,-
Børn u/12 år fra 9.990,-
Afrejse i følgende periode 24 Jun 2020 - 21 Aug 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.590,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Afrejse i følgende periode 22 Aug 2020 - 13 Dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.890,-
Børn u/12 år fra 9.990,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Colombo t/r.
Alle transporter på rejsen.
3 dage med bil og chauffør.
13 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Sri Lanka (omkring 35 USD).
Entréer til seværdigheder og nationalparker.
Drikkepenge overalt - specielt forventer din chauffør omkring 8-10 USD i drikkepenge hver dag.
Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Colombo t/r.
Transport mellem lufthavne og hoteller med privat bil/minibus.
Transport på turen til Yala og Udawalawe Nationalpark med privat bil/minibus og privatchauffør.