Du er her: Lande > Thailand > Rejser > Rejse 209C

Byliv, natur, historiske ruiner og strand

17 dages rejse: 2 nætter Chiang Mai, 1 nat Soppong, 1 nat trekking til landsby, 1 nat Soppong, 1 nat Chiang Mai, 3 nætter Sukhothai og 5 nætter Koh Samet
Rejse: 
209C
Smukke Sukhothai
Oplev den største by i Nordthailand, hyggelige Chiang Mai, natur og trekking i Soppong, historie i Sukhothai - den gamle hovedstad fuld af ruiner fra kongerigets storhedstid - og slut af på stranden på herlige Koh Samet.

Din rejse starter i hyggelige Chiang Mai, hvor der både er masser af markeder, butikker, madboder, restauranter og templer, men også virkelig flotte omgivelser - bl.a. ved det berømte tempel Wat Phrathat Doi Suthep, hvor du har den smukkeste udsigt ud over byen. Så er det af sted ud i naturen! Du skal bo på homestay i Soppong, og her oplever du det virkelige Thailand, ser hvordan folk bor og tager på udflugt i området. Du skal på en vandretur til en Karen-landsby, hvor du bor hos en familie, før du har endnu en nat på dit homestay i Soppong. Efter en enkelt overnatning tilbage i Chiang Mai går turen videre til Sukhothai, der engang var landets hovedstad. Byen er på UNESCOs liste over verdensarv, fordi den er fuld af gamle ruiner af templer, pagoder og buddhaer, og det er et smukt og imponerende syn! Du bør næsten leje en cykel, så du er sikker på at få set det hele. På Koh Samet står den på afslapning på stranden, men du kan også tage ud og opleve øen enten på motorcykel eller i en lille golfvogn. Eller hvad med en tur ud på vandet i speedbåd? 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Chiang Mai
 3. Chiang Mai
 4. Chiang Mai - Soppong
 5. Soppong - Karen landsby
 6. Karen landsby - Soppong
 7. Soppong - Chiang Mai
 8. Chiang Mai - Sukhothai
 9. Sukhothai
 10. Sukhothai
 11. Sukhothai - Koh Samet
 12. Koh Samet
 13. Koh Samet
 14. Koh Samet
 15. Koh Samet
 16. Koh Samet
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Thailand. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag starter din rejse mod Thailand - og har man sagt Thailand, kan man ikke komme uden om landets mange, paradisiske strande. Thailand byder dog også på et spændende dyreliv, shopping på de gode markeder, kulturelle byer, gyldne Buddhaer og masser af muligheder for afslapning og action. Brug flyveturen på at komme i feriestemning, og glæd dig til at besøge det altid populære Thailand.

Dag 2: Velkommen til Chiang Mai

I dag bliver du budt velkommen til Chiang Mai - en smuk by med mange flotte templer, spændende museer, interessante markeder og flotte omgivelser.

Chiang Mai er med sine ca. 160.000 indbyggere den største by i det nordlige Thailand. Det er en smuk by med mange flotte templer, spændende museer, interessante markeder og flotte omgivelser. Det mest berømte tempel er Wat Phrathat Doi Suthep, der ligger flot oppe på toppen af en bakke lidt uden for byen. Her er en fantastisk udsigt over hele byen. Gå de 309 trin derop, køb lidt røgelse og tænk over tilværelsen.

Dag 3: Nyd den hyggelige storby og den omkringliggende natur

Det er naturligvis op til dig selv, hvordan du vil bruge tiden i Chiang Mai, men her er nogle forslag, du kan overveje:

Templer
Chiang Mai er kendt for sine smukke templer, heriblandt Doi Suthep-templet, der blev bygget i 1300-tallet, og hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Den muslimske moské Matsayit Chiang Mai er også et besøg værd. Du kan også besøge Doi Inthanon, som er Thailands højeste punkt.

Markeder
Chiang Mai er kendt for sit berømte Night Bazar, hvor alt kan købes! Markedet ligger på Chang Klan Road og har åbnet fra kl. ca. 19.00 til midnat. Tag ind til byen ved tidlig aften og spis aftensmad i en af de små, thailandske boder derinde. Herefter kan du bruge hele aftenen på at gå rundt og lede efter gode tilbud. Synes du at pladsen bliver for trangt på natmarkedet, så besøg et af de nye små markeder der skyder op i området. Her finder du livemusik, mange små moderne madboder, og små barer. Hvis du er i byen på en søndag, så husk at besøge Sunday Market. Det er her, lokalbefolkningen sætter mange af deres ting til salg, og det er noget større end Night Bazar. 

Tarzan-swing - ziplining
Har du ikke allerede inkluderet et Tarzan-swing (en tur ud at zipline) på din rejse, vil vi anbefale dig, at prøve det! At svæve over trætoppene er en unik oplevelse. Du kan se mere på arrangørens hjemmeside: http://www.treetopasia.com

Heldagsudflugter
Hvis du har lyst, kan du tage på en trekkingtur. Her går du op ad et bjerg for at besøge en bjergstamme, og på vejen vil guiderne fortælle dig om planternes funktioner. Du kan også vælge at besøge Den Gyldne Trekant, hvor du får lov til at besøge to-tre forskellige lande på en dag! Først Thailand, så sejler du i en longtail-speedbåd over Mekongfloden til Laos, og til slut kan du være heldig at få lov at krydse grænsen til Burma ved grænsebyen Mae Sai - ellers sejler du bare forbi. Undervejs vil du også få rig mulighed for at se bjergstammer som Karen- og Hmong-folket.

På egen hånd
Du kan også vælge at lave dine helt egne udflugter, og besøge National Museum eller The Tribal Museum, som er virkelig imponerende. Eller du kan gå til en thaiboksning-forestilling?

Husk, at vejret ikke er lige så varmt i Nordthailand som i syd - så det er en god ide at medbringe en varm trøje.

Dag 4: Velkommen til naturen i Soppong!

I dag skal du til en Shan-landsby, Ban Tham Lod, hvor du skal være de næste 3 dage.

Du starter selvfølgelig med en sejltur i berømte Tham Lod Cave – en af de længste kalkstensgrotter i Sydøstasien. Og det gør du selvfølgelig på en tømmerflåde. Inde i grotten er du omgivet af stalaktitter og sjove klippeformationer, og sollyset falder ind i grotten på eventyrlig vis. Inde i grotten er der en arkæologisk udgravning, hvor du kan se rester efter den såkaldte ”Log Coffin”-kultur. Folkeslaget boede i området for 1.500 til 3.000 år siden, og de mest interessante levn fra kulturen er de hule rør, der blev brugt som kister og indeholdt knogler fra afdøde. De er skåret ud i teaktræ og placeret højt oppe i grotterne, og det er kun meget få mennesker, der har set dem! Du slutter udflugten af med en solnedgang i selskab med store sværme af flagermus og svaler. Det er altså sjovt at se store sværme af flagermus flyve over hovedet på dig!

Tilbage på dit homestay spiser du et traditionelt Shan-måltid, og du skal selvfølgelig også smage en kop af den dampende varme lokale te brygget af urter fra området - skønt!

Dag 5: På trekkingtur til Karen landsby

Start dagen med hjemmelavet müsli med yoghurt og friske frugter! Pen, den lokale shen-guide, der snakker flydende engelsk, er parat til at tage dig med på 2-dages trekkingtur i dag (eller i morgen, hvis det passer bedre). Gode travesko eller fastsiddende sandaler er et must! Det eneste du behøver at tage med, er en lille rygsæk med vand, ekstra undertøj, en sweater, et par lange bukser til om aftenen, kiks, chokolade og en tandbørste. Turen kræver, at du er i forholdsvis god form, selvom vandreturen egentlig kun er syv km hver vej, og du skal være parat til at sove på bambusunderlag.

Turen går roligt igennem et meget flot landskab sammen med din guide Pen, og til tider går du også igennem en flod, hvor vandet kan stå højt. Området du går igennem var engang en del af den berygtede Gyldne Trekant, hvor bjergstammer dyrkede størstedelen af verdens opiumvalmuer. Stop op og se de mange grøntsager, krydderier og urter, som lever vildt i naturen. Du spiser frokost i skoven, før du fortsætter turen. Du kan holde så mange pauser du vil, og det er dig, der bestemmer tempoet. Senere på eftermiddagen når du til den hyggelige Karen-landsby, hvor du skal overnatte. Hvis du har lyst til det, kan du gå på opdagelse i nogle små grotter eller slentre en tur rundt i landsbyen og lære om landsbyboernes traditioner, skikke og daglige arbejde. Om aftenen spiser du ved bålet, og senere sover du på gulvet i soveposer eller med tæpper i en af landsbyboernes hytter. Madrasserne er ikke mere end 5 cm. tykke, men der er mange af dem!

Dag 6: Tilbage til dit homestay i Soppong

Efter morgenmaden går turen tilbage til Tham Lod landsbyen. Du har endnu engang mulighed for at nyde naturen og få rørt dig lidt.

Om eftermiddagen kan du enten gå til et udsigtspunkt eller bare tage det stille og roligt og slappe af. Til aftensmad er der igen Shan-mad, og du kan være med til at lave maden, hvis du har lyst at afprøve dine kulinariske evner?

Dag 7: Endnu en nat i Chiang Mai

I dag skal du tilbage til Chiang Mai. Når du ankommer til storbyen, bliver du kørt tilbage til det samme hotel, som sidst du var her.

Dag 8: Velkommen til Sukhothais ruiner

I dag ankommer du til Sukhothai!

Sukhothai var Thailands første hovedstad under det 13. århundredes ”golden age” - det kaldes det, fordi det daværende Siam spredte sig langt ind i Burma, Cambodia og Malaysia og var kæmpestort. Du kommer tilbage til en helt anden tid, når du træder ind i det gamle kongeriges ruiner. Mange af templerne, buddhaerne og monumenterne er blevet genopbygget, så de ser ud som dengang, og det er altså et imponerende syn – ikke underligt at det er på UNESCOs liste over verdensarv. 

Dag 9-10: Gå på opdagelse i den tidligere hovedstad Sukhothai

Den bedste måde at opleve hele området på er på cykel, så lej en i byen og kør rundt i det flotte område. Imellem ruinerne finder du lotussøer og ældgamle træer, der giver stedet en helt speciel atmosfære. Sæt cyklen og hold pauser i de smukke områder og indsnus historien - det er næsten som at træde tilbage i en anden tid. Smukt og også lidt bevægende! 

Den nye Sukhothai by er ikke noget særligt, men du bor godt her, hvis du vil ud og besøge den gamle by. 

Dag 11: Velkommen til Koh Samet!

I dag ankommer du til Koh Samet - en skøn, thailandsk ø, når de er bedst! På den lille ø finder du små bugter, kridhvide strande og azurblåt hav. Her er ikke så meget masseturisme, men til gengæld er øen et populært feriested blandt thaierne selv. Mange tager herud på weekendtur fra Bangkok.

Ban Phe er navnet på den lille havneby, hvorfra bådene til Koh Samet sejler. Øen har status af nationalpark, og du skal derfor betale nationalparkgebyr for at komme hertil. Vi vil forsøge at forudbetale for dig, men der kan nogle gange være bøvl med det. Hvis du selv bliver nødt til at lægge pengene ud, får du dem naturligvis refunderet, når du når frem til hotellet.

Koh Samet har været kendt som en sikker havn for sejlere siden det 13. århundrede og i det 19. århundrede gav øens fantastiske skønhed inspiration til et litterært mesterstykke af Thailands mest berømte, romantiske poet, Sunthorn Phu. Her på øen kan du vælge mellem alt fra camping på afsondrede, øde strande til bungalows med alle moderne bekvemmeligheder i mere beboede og livlige områder.

Dag 12-15: Nyd livet på Koh Samets strand

Koh Samet byder på masser af aktiviteter, og vi har samlet lidt forslag til, hvad du kan lave, mens du er på øen:

Snorkling
Koh Samet og de omkringliggende bittesmå øer er omgivet af koralformationer på lavt vand. Området er derfor ideelt til snorkling. Scuba-dykkere vil dog ikke finde noget af større interesse.

Strandlivet og afslapning
Der er fantastiske strande på Koh Samet, og det er super godt, hvis du bare vil ligge på stranden og slappe af.

Vandsport
Koh Samet har masser af forskellige former for vandsport som sejlads, paragliding, vandski og fiskeri. De fleste af disse aktiviteter kan arrangeres fra hotellet. Du kan dog også aftale fisketure med en lokal fiskerbåd, der ofte gerne vil tjene en ekstra skilling.

Maden
Mad er ikke til at komme uden om, og på Koh Samet kan du få rigtig mange kæmperejer, blæksprutter, grøntsager osv. En grillet red snapper med løg, ingefær og kartofler er heller ikke helt dårligt! Prøv at besøge Ban Ploy Samed - den flydende restaurant. Gå ned til havnen og bliv sejlet ud til restauranten (ca.10 minutter). Her kan du nyde en virkelig romantisk middag til vands.

Øen rundt
Der er flere måder at komme øen rundt. Et af forslagene er at leje en 75 cc motorbike, og køre rundt til de spændende stedet (HUSK styrthjelmen!!!). Øen er ikke så stor, men det er alle tiders at køre rundt. Du kan også leje en speedbåd (evt. sammen med nogle andre) og sejle hele øen rundt. På vejen kommer du forbi 6-7 smukke bugter, hvor du kan spise friske fisk. Nogle af øens bugter er praktisk talt øde, hvis du kommer i lavsæsonen, så nyd freden. Det er balsam for sjælen, inden du skal hjem til stress og jag igen!

Dag 16: Afrejse fra Thailand

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Thailand. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Thailand.

Alle hoteller

Poolen

Raming Lodge Hotel & Spa

Raming Lodge Hotel & Spa er et hyggeligt hotel, der ligger på en ret travl gade med masser...

Upgradefra 56,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Rimping Village

Rimping Village er et lille lækkert og hyggeligt boutique hotel, der ligger i rolige omgivelser...

Alle hoteller

Pen Cave Homestay

Pen Cave Homestay er virkelig et dejligt sted! Ejeren hedder Pen, og hun bor her selv, så hun...

Alle hoteller

Karen Landsby

Lokalt hus

Du skal sove i et af landsbyens huse, så regn ikke med hverken privatliv eller rindende vand....

Alle hoteller

Rejser til Thailand - The Leghanda Sukhothai Resort

The Leghanda Sukhothai Resort

The Leghanda Sukhothai Resort er et rigtig godt sted, og det ligger dejlig grønt omkring 1 km...

Rejser til Thailand - Ruean Thai Hotel

Ruean Thai Hotel

Vi researcher vores destinationer rigtig grundigt og beskrivelse og billeder af dette hotel...

Alle hoteller

Fællesområde

Toks Little Hut

Toks Little Hut er C&C Travels yndlingsresort på Koh Samet. Det er det, fordi beliggenheden...

Upgradefra 92,- kr.pr. personpr. dag
Baan Sup Pa Rod

Baan Sup Pa Rod

Baan Sup Pa Rod er et enkelt, meget hyggeligt og farvestrålende hotel med en helt særlig charme...

Upgradefra 431,- kr.pr. personpr. dag
Bar

Sai Kaew Beach Resort

Saikaew Beach Resort er et stort og moderne resort beliggende lige ved en af de mest populære...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til thailand. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Thailand.

Chiang Mai

98.998
18.7953

Soppong

98.26
19.51

Chiang Mai

98.998
18.7953

Sukhothai

Koh Samet

101.454
12.567

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 14 feb 2018 - 27 feb 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2018 - 30 apr 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 14.940,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2018 - 10 jun 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 10 jun 2018 - 21 jun 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.190,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2018 - 08 jul 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.090,-
Børn u/12 år fra 15.490,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2018 - 15 sep 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.190,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 15 sep 2018 - 03 okt 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.690,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Afrejse i følgende periode 04 okt 2018 - 21 okt 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.490,-
Børn u/12 år fra 15.090,-
Afrejse i følgende periode 21 okt 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 29 nov 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 14.490,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 30 nov 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 14 dec 2018 - 22 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.790,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.090,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 27 feb 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 18.090,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 11 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.090,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2019 - 20 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 22 apr 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.090,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Inkluderet: 

Fly København-Chiang Mai-Bangkok-Sukhothai-Bangkok-København.
Alle transporter.
13 overnatninger: 10 med morgenmad, 2 med fuld forplejning i Soppong på Pen Cave Homestay og 1 med fuld forplejning i lokalt hus i Karen landsby.

På Koh Samet får du også:
Aftensmad hver dag.
1 minispand med din favoritcocktail.
3 x friske kokosnødder - dejlig forfriskende!
1 stor eksotisk frugttallerken.
Fem timers udflugt i speedbåd til fem forskellige øer med frokost inkluderet.
Privat parasol og liggestol under hele opholdet.
To personers kajak-leje en hel dag.
Én gang manicure og pedicure.
1 times thaimassage.

Ikke inkluderet: 

Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly København-Chiang Mai-Bangkok-Sukhothai-Bangkok-København.
Al transport mellem lufthavne, havne og hoteller med privat bil/minibus, bortset fra mellem havnen i Baan Phe og havnen på Koh Samet, som er med speedbåd. 
Trekkingtur mellem Cave Lodge i Soppong og Karen-landsby foregår (i sagens natur) på dine egne ben.