Du er her: Lande > Thailand > Rejser > Rejse 290

Oplevelsesrig rundrejse i Thailand, Laos og Cambodia

22 dages rejse: 2 nætter Bangkok, 1 nat nattog, 3 nætter Chiang Mai, 3 nætter Chiang Rai, 1 nat Pakbeng, 4 nætter Luang Prabang, 3 nætter Siem Reap og 2 nætter Phnom Penh.
Rejse: 
290
Rejser til Thailand - Indokina
Store natur- og kulturoplevelser venter i det gamle Indokina. Smukke templer og dejlige omgivelser i bl.a. Chiang Mai, Chiang Rai, Luang Prabang og Siem Reap.

Efter et par dage i Bangkok med menneskemylder, shopping og storbyliv, tager du nattoget til Chiang Mai. Her venter et kæmpe udbud af flotte templer, spændende museer og smukke omgivelser. Efter et par dages dejlige oplevelser, skal du videre til Chiang Rai - en hyggelig og rolig by med mulighed for mange gode udflugter. Turen videre foregår på smukkeste vis på et bådcruise på Mekong-floden. Livet langs flodbredden glider stille forbi, og du ser det hele fra første parket. Bådturen ender i den laotiske by Luang Prabang, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdige byer og som er kendt for sine utroligt smukke, gyldne templer. Rejsen sluttes af i Cambodia, hvor du både skal besøge Siem Reap, hvor mange valfarter til for at se det imponerende tempelkompleks Angkor Wat, og Phnom Penh, der er Cambodias hovedstad. Her kan du nyde det sidste af rejsen blandt guldbelagte templer, franske kolonitidsbygninger og smukke boulevarder.   

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Bangkok
 3. Bangkok
 4. Afrejse bangkok (nattog)
 5. Ankomst Chiang Mai
 6. Chiang Mai
 7. Chiang Mai
 8. Chiang Mai - Chiang Rai
 9. Chiang Rai
 10. Chiang Rai
 11. Chiang Rai - Pakbeng (flodkrydstogt)
 12. Pakbeng - Luang Prabang (flodkrydstogt)
 13. Luang Prabang
 14. Luang Prabang
 15. Luang Prabang
 16. Luang Prabang - Siem Reap
 17. Siem Reap
 18. Siem Reap
 19. Siem Reap - Phnom Penh
 20. Phnom Penh 
 21. Phnom Penh
 22. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Thailand, Laos og Cambodia. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag starter din rejse mod Thailand - og har man sagt Thailand, kan man ikke komme uden om landets mange, paradisiske strande. Thailand byder dog også på et spændende dyreliv, shopping på de gode markeder, kulturelle byer, gyldne Buddhaer og masser af muligheder for afslapning og action. Brug flyveturen på at komme i feriestemning, og glæd dig til at besøge det altid populære Thailand.

Dag 2: Velkommen til Bangkok!

I dag ankommer du til Bangkok. Thailands hovedstad er en sand storby med menneskemylder og et væld af aktiviteter og oplevelser. Livet leves i gaderne. Gadekøkkener, boder med tøj, souvenirs og tropiske frugter pryder alle fortove, lige meget på hvilken tid af døgnet du bevæger dig ud. Og et velfungerende Skytrain system gør det nemt at komme rundt. 

Ryst rejsestøvet af dig, og gå på opdagelse blandt Bangkoks mange muligheder.

Tempelture og Buddhafigurer
Besøg de mange templer i byen, Wat Arun, Golden Mountain, de 3 Buddhaer osv. C&C-kontoret i Bangkok tilbyder tempel-udflugter med en engelsktalende guide. Du kan også tage en tuk-tuk rundt i byen til de forskellige steder på egen hånd. Det smukkeste syn er nok det fantastiske Grand Palace med guldtag, templer og et væld af statuer og Buddha-figurer - det er et helt fantastisk syn. Men du skal gå klædt i lange ærmer og lange bukser, hvis du besøger templet, og du skal have lukkede sko på - det er et helligt sted. Du skal dog være opmærksom på, at man skal vise pas eller paskopi for at komme ind. 

Markeder
Rundt omkring i Bangkok ligger en masse små boder, der åbner omkring middagstid. Her er altid mulighed for en god handel - et af de bedste steder at gå efter sådan en er på Prado Nam-markedet. Ellers kan du besøge Patpong, som er det berømte natmarked ved Sky Train-stationen Saladaeng. Hvis det er weekend, skal du naturligvis besøge det berømte weekendmarked Jatujak Market ved Sky Train-stationen Mochit. Der er mange, der mener, at dette er det sidste "rigtige" marked. Alt er til salg og alt er billigt, men kom tidligt på dagen - allerede kl. 11 er der alt for mange mennesker! Det Flydende Marked er også et must, når man er i Bangkok.

Shopping
Tag Sky Train til National Stadium (Siam Square) og besøg Mah Boon Krong (MBK), Discovery Centre eller det dyre, dyre Siam Paragon, hvor alle mærkevarerne er. I Siam Paragon er der mulighed for at afprøve VIP biografen (6. etage), hvor film ses i store lænestole med tæppe og puder, og evt. en lille cocktail? Siam Paragon byder også på Siam Ocean World, et mini Kattegatcenter, og bowling! Terminal 21 er også er et fedt sted at shoppe, og samtidig er det lidt af en oplevelse, for centeret er indrettet som en shoppingrejse jorden rundt. Shop tøj i Tokyo, eller sko og tasker i Istanbul, og hvad med en lille bid mad i San Francisco? Asiatique The Riverfront er et kæmpe shopping- og underholdningskompleks, der ligger nede ved flodbredden - faktisk i et område, som engang i tidernes morgen var ejet af det danske Østasiatiske Kompagni, der som det første handlede direkte mellem Danmark og Thailand. Du kan tænke på dette, mens du går rundt mellem de over 2.500 butikker eller spiser på en af de mange lækre restauranter.

Dag 3: Gå på opdagelse blandt Bangkoks mange seværdigheder

Brug tiden i Bangkok på alle de spændende oplevelser, som byen har at byde på. Her er noget for enhver smag!

Natteliv
Der er masser af sjove steder at besøge i Bangkok, inklusiv caféer, barer og gode restauranter. Det burde være ulovligt at besøge Bangkok uden at nyde en drink i State Towers udendørs Sky Bar på 63. etage. En Apple Martini med udsigt over Bangkok by Night er fantastisk! Men her kan du altså ikke komme i gamle, udtrådte klipklappere - du skal være velklædt. Du kan også tage til en anden Sky Bar på toppen af United Center Building, hvor der ikke er dresscode. Hvad med at besøge Cheap Charlie's bar, et af de mere bizarre steder i byen, hvor du sidder blandt alverdens tingeltangel. Syn Bars plastikstole og glasbar er også en sjov oplevelse. Du kan naturligvis også tage til kabaret, eller fornøje dig selv med et dinner cruise, inden festen fortsætter på Q Bar, Tapas eller Bed Supperclub. En dag bør du gå en tur ned ad den livlige Khao San Road, hvor der er hyggelige gadekøkkener og billige hoteller. Her har backpackere mødtes i årtier, og om aftenen lukker gaden for biltraffik, og barerne åbner.

Cykelture
Du kan tage på en guidet cykeltur i byens travle gader, hvor du kommer til at se spændende seværdigheder og smukke ruter, og du møder masser af venlige mennesker på din vej! Du får rigtig set byen på den her måde, for du cykler både ad små gader, langs kanalen og forbi hyggelige markeder, hvor folk handler ind til hverdagen. Du kan stoppe så tit, du vil, for at have lidt tid til at se dig omkring og tage et par billeder til fotoalbummet eller få små historier fra guiden. Nogle af cykelturene slutter med en hyggelig sejltur langs kanalen ud til frodigt landskab, forbi frugtplantager og typiske små Thai huse. Det er dejligt at færdes her uden byens trafik og travlhed, kun omringet af dejlig natur og små landsbyer, hvor folk høster deres produkter.

Usædvanlige udflugter
Du kan også tage på udflugt til områder af byen, hvor der normalt ikke kommer turister. Fx bydelen Bang Khun Thian i det sydlige Bangkok, hvor der er mulighed for at besøge en familie på floden og prøve at fiske efter muslinger. Eller bydelen Ban Bat, som er et af de få tilbageværende steder, hvor der fremstilles håndlavede almisseskåle til munkene. Området er også kendt for sine lækre desserter – og du kan prøve at både lave og spise dem!

Dag 4: Med nattoget mod Chiang Mai

I aften tager du nattoget fra Bangkok. Når du ankommer til den smukke, gamle station, finder du din vogn i ro og mag. Har du bestilt rejsen i god tid, har vi sikkert fået en underkøje til dig, der er de flotteste og største koøjer, du nogensinde har set. Ellers får du en overkøje - og de er også fornuftige. Tag endelig ikke drikkevarer med, der er mindst 10 søde piger, der løber frem og tilbage i toget og tilbyder alt muligt, og du får ikke fred, før du har købt noget! Nyd turen og glæd dig til at ankomme til din destination i morgen.

Dag 5: Velkommen til skønne Chiang Mai!

I dag bliver du budt velkommen til Chiang Mai - en smuk by med mange flotte templer, spændende museer, interessante markeder og flotte omgivelser.

Chiang Mai er med sine ca. 160.000 indbyggere den største by i det nordlige Thailand. Det er en smuk by med mange flotte templer, spændende museer, interessante markeder og flotte omgivelser. Det mest berømte tempel er Wat Phrathat Doi Suthep, der ligger flot oppe på toppen af en bakke lidt uden for byen. Her er en fantastisk udsigt over hele byen. Gå de 309 trin derop, køb lidt røgelse og tænk over tilværelsen.

Dag 6: På eventyr blandt Chiang Mais templer og smukke natur

Det er naturligvis op til dig selv, hvordan du vil bruge tiden i Chiang Mai, men her er nogle forslag, du kan overveje:

Templer
Chiang Mai er kendt for sine smukke templer, heriblandt Doi Suthep-templet, der blev bygget i 1300-tallet, og hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Den muslimske moské Matsayit Chiang Mai er også et besøg værd. Du kan også besøge Doi Inthanon, som er Thailands højeste punkt.

Markeder
Chiang Mai er kendt for sit berømte Night Bazar, hvor alt kan købes! Markedet ligger på Chang Klan Road og har åbnet fra kl. ca. 19.00 til midnat. Tag ind til byen ved tidlig aften og spis aftensmad i en af de små, thailandske boder derinde. Herefter kan du bruge hele aftenen på at gå rundt og lede efter gode tilbud. Synes du at pladsen bliver for trangt på natmarkedet, så besøg et af de nye små markeder der skyder op i området. Her finder du livemusik, mange små moderne madboder, og små barer. Hvis du er i byen på en søndag, så husk at besøge Sunday Market. Det er her, lokalbefolkningen sætter mange af deres ting til salg, og det er noget større end Night Bazar. 

Tarzan-swing - ziplining
Har du ikke allerede inkluderet et Tarzan-swing (en tur ud at zipline) på din rejse, vil vi anbefale dig, at prøve det! At svæve over trætoppene er en unik oplevelse. Du kan se mere på arrangørens hjemmeside: http://www.treetopasia.com

Heldagsudflugter
Hvis du har lyst, kan du tage på en trekkingtur. Her går du op ad et bjerg for at besøge en bjergstamme, og på vejen vil guiderne fortælle dig om planternes funktioner. Du kan også vælge at besøge Den Gyldne Trekant, hvor du får lov til at besøge to-tre forskellige lande på en dag! Først Thailand, så sejler du i en longtail-speedbåd over Mekongfloden til Laos, og til slut kan du være heldig at få lov at krydse grænsen til Burma ved grænsebyen Mae Sai - ellers sejler du bare forbi. Undervejs vil du også få rig mulighed for at se bjergstammer som Karen- og Hmong-folket.

På egen hånd
Du kan også vælge at lave dine helt egne udflugter, og besøge National Museum eller The Tribal Museum, som er virkelig imponerende. Eller du kan gå til en thaiboksning-forestilling?

Husk, at vejret ikke er lige så varmt i Nordthailand som i syd - så det er en god ide at medbringe en varm trøje.

Dag 8: Velkommen til hyggelige Chiang Rai!

I dag bliver du budt velkommen til Chiang Rai i det nordlige Thailand. Chiang Rai er indgangsporten til Den Gyldne Trekant. Det er en hyggelig mellemstor by med ca. 65.000 indbyggere, der i høj grad kommer fra de omkringliggende folkeslag. Gadebilledet er derfor varieret, og du kan gå rundt og beundre mangfoldigheden, mens du besøger de smukke, buddhistiske templer og det super gode natmarked, der hver aften lukker en stor hovedgade, og bugner med mange spændende varer og madboder. Der er mange spændende udflugtsmål inden for rækkevidde. Fx kan du tage til Gate of Siam, en bakketop hvorfra du kigger ind over Laos og samtidig kan beskue den mægtige Mekong-flod.

Men det er selvfølgelig naturen - bjergene, floderne og temarkerne, som Chiang Rai er så kendt for. Og du må næsten ud og nyde det hele!

Dag 9-10: Chiang Rai - nyd den rolige by

Du kan besøge Wat Rong Khu, som nok er Thailands nok mest unikke tempel. Det er et moderne tempel fra 1997, og det viser en nyfortolkning af de traditionelle kreative og religiøse former - dog har det ingen religiøs betydning for thaierne. Det har derimod templet Wat Pratat Doi Khao Quai, hvor du kan opleve en fantastisk budhistisk stemning og nyde den fantastiske udsigt over Chiang Rai og de frodige omgivelser.

Du bør heller ikke gå glip af et besøg i Mae Fah Luang Royal Gardens. En gang voksede der opiumsvalmuer her, men nu dyrkes der flotte dekorative blomster til gavn for både lokalbefolkningen og turister. Haven ligger på Doi Tung bjerget ved den tidligere kongemoders sommerresidens, der nu er et spændende museum.Du kan også leje en cykel og køre rundt af jordvejene uden for byen eller tage på vandreture i junglen.

Dag 11: På sejltur på Mekongfloden

Op fra morgenstunden af, for i dag skal du med Luangsay Cruise ud på sejltur på Mekongfloden.

På det hyggelige bådcruise ned ad floden mod Pakbeng ser du livet langs flodbredden i de små landsbyer. Du stopper en enkelt gang undervejs for at besøge en af landsbyerne, måske Ban Gon Dturn landsbyen hvor Tai Lue folket bor i pælehuse og laver smukke bomuldsvæverier med bomuld fra egne marker. Før solnedgang, ankommer du til Pakbeng, som er en lille by, hvor du kan gå fra den ene ende til den anden på 5 minutter.,

Aftenen byder på en dejlig middag på terrassen med udsigt over floden. Kan man nogensinde blive træt af at kigge på det beroligende vand...?

Dag 12: Sejltur og ankomst til Luang Prabang

Efter en god nats søvn er der næste dag mulighed for en tidlig morgentur til det lokale marked, hvor mange af bjergfolkene kommer ned hver morgen for at falbyde deres grøntsager og håndværk. Så fortsætter turen ned ad floden, og der gøres stop ved en lille landsby, hvor du kan lære om den lokale whiskyproduktion og se livets gang. Dagens program indeholder også et besøg til Pak Ou grotterne. Her findes mere end 1.000 Buddha-figurer i alle mulige størrelser, men stedet er mest kendt for sine mange små statuer. Den store Tham Ting grotte ligger tæt på vandet, og går du op ad nogle trapper, kommer du til den mindre Tham Theung grotte, hvor der er en skøn udsigt over floden. Togtet afsluttes i den smukke by Luang Prabang.

Dag 13-15: Luang Prabang - smukke templer i massevis

Luang Prabang er stadigvæk et af Laos’ religiøse centre, og det afspejler sig i gadebilledet, hvor de mange munke blander sig med resten af befolkningen. Byens vigtigste templer er Wat Xieng Thong fra 1560. Templet er også kendt som Det Gyldne Træs tempel på grund af den flotte mosaik, der viser livets træ.

Det tidligere kongelige palads, hvor kong Sisivang Vong boede indtil 1959, er nu et museum. Du kan besøge kongens tidligere hjem, kigge på de forskellige udstillinger og vigtigst af alt, se Pha Bang, den lille Buddha statue, som har givet byen sit navn.

Få et overblik over byen fra Phousi Hill – en bakke i centrum af byen, hvorfra der er den smukkeste udsigt, specielt ved solnedgang. På toppen ligger en smuk guldbladsbelagt stupa, og på vejen derop kan du også besøge flere templer.

Gå eller cykel rundt i byen og husk at tage en kop kaffe og en croissant på en af de mange fortovscaféer. Tag på natmarked og køb lidt souvenirs med hjem, og køb dig også et billigt, men godt måltid. Fx grillet fisk fra floden med nudler mmmmmm…

Har du lyst til en udflugt, så tag til de flotte Tat Kuang Si vandfald, der ligger ca. 30 km. syd fra Luang Prabang. Vandet, der vælter ned over flade stenterrasser, er næsten lysende turkisgrønt, og her er bare smukt og fredfyldt – bortset fra de badende børns glædeshyl.

Dag 16: Velkommen til populære Siem Reap!

I dag ankommer du til Siem Reap!

Siem Reap var en meget lille by, indtil Angkor Wat blev opdaget, og specielt da franskmændene kom til magten, voksede byen. I dag bor der ca. 230.000 mennesker i den hyggelig by ved floden. Her er mange smukke bygninger i både fransk og kinesisk stil, specielt i det gamle, franske kvarter, og i området omkring markedet er der virkelig hyggeligt. Siem Reap er en by, der forstår at tage sig godt af sine mange besøgende, så her er mange dejlige restauranter, barer og caféer, og har du lyst til en lækker spa eller massage, så er dette stedet. Besøg Angkor National Museum, der ligger lidt uden for byen og huser en del statuer fra Angkor templerne samt spændende foto, lyd og film klip om Khmer-riget.Er du kunstinteresseret, skal du besøge Artisans Angkor. Det er et socialt firma, der har til formål både at hjælpe unge mennesker i arbejde tæt på deres hjem og at styrke de traditionelle Khmer-kunsthåndværkserhverv som silkeproduktion, lakarbejder, sten- og træudskæring samt billedmaling. Og de udvikler også nye, mere moderne designs og produkter, så her er masser af smukke og brugbare ting i supergod kvalitet – det sværeste bliver at vælge! Shoppe kan du også i King’s Road Angkor, som er et splinternyt, udendørs shoppingområde, der er bygget som en landsby. Her er butikker, boder, caféer og restauranter i alle afskygninger. Om aftenen kan du måske opleve en Apsara forestilling? Apsara er guddommelige nymfer, og de har været inspirationen til den traditionelle Khmer Apsara-dans. I det 12. århundrede var der over 3.000 Apsara-dansere ved Khmer-hoffet i Angkor, og deres forestillinger var forbeholdt de kongelige, men i dag kan alle få lov.

Dag 17: Siem Reap - oplev det enestående Angkor Wat

Du har nu tid til selv at gå på opdagelse, eller tage den store heldagstur med guide.

Det store tempelområde Angkor Wat, der ligger lidt uden for Siem Reap, blev bygget af Khmer-folket omkring det 12. århundrede. Det var en kæmpestor og velfungerende by, men omkring år 1500 blev byen forladt pga. indbyrdes krige, og som tiden gik, blev den helt glemt. Junglen begyndte langsomt at overtage byen - gigantiske træer voksede henover bygningerne og grøn bevoksning skjulte det tidligere så livlige område. Kun enkelte munke bruge stedet en gang i mellem, og deraf opstod legender. En fransk opdagelsesrejsende, Henri Mouhot, fandt sensationelt i 1863 til verdens store undren dette tempelområde. Angkor var da totalt overgroet af store gummitræer.

Angkor Wat indgår i et kæmpestort område på over 400 kvadratkilometer, hvor der er templer og andre bygninger fra Khmer-riget igennem flere århundrede. Angkor Wat er uden tvivl den største og mest imponerende bygning, og stedet er så stort, at du skal bruge flere dage for bare at se noget af det. Voldgraven rundt om hovedtemplet er over 5,5 kilometer lang, her er en over 800 meter serie af basrelieffer, og der er mere end 3.000 Apsara (guddommelige nymfer) skåret ind i stenvæggene. Det tog 300.000 mænd og 6.000 elefanter kun ca. 35 år at bygge dette enorme tempel, og alle var i mange år forundrede over, hvordan det kunne lade sig gøre. I 2012 blev en del af mysteriet løst, da to japanske arkæologer opdagede et 33 kilometer langt kanalsystem, der var blevet brugt til at transportere sten fra bjergene til tempelområdet.

I dag bruges nogle få af templerne igen, de er pyntet med bladguld, bedeflag og røgelse. De tavse statuer har oplevet flere krige end nogle andre monumenter i verden. Dette ufatteligt smukke område ville have været langt mere besøgt, hvis ikke den ene krig efter den anden, selv i dette århundrede, havde hindret verden i at besøge Angkor.

I dag er Angkor Wat ikke længere et stille og forladt område. Turister strømmer hertil for at se de utrolige templer. Nogle steder - ved de mest kendte templer - kan der godt føles overfyldt. Souvenirboder skyder op rundt omkring. Området er dog heldigvis så stort, at du godt kan finde steder med fred og ro - her kan du lidt nemmere, og lidt mere uforstyrret, føle historiens vingesus...

Mange har i tidens løb ytret sig om, hvordan templerne bør ses. Der arrangeres forskellige ture af forskellig varighed - og det kan være meget spændende at få templernes historie fortalt af en guide. De fleste mener, det rigtige er en tur, der koncentrerer sig om hovedtemplet den første dag og så bruge de næste dage på nogle af de mindre templer. Området i sig selv er smukt, og mange steder kan du se junglens indtrængen i stenene.

Har du mod på det, kan du tidligt om morgenen tage til det ældgamle Phnom Krom tempel, som er en del af Angkor Wat. Det ligger på toppen af en bakke med tre tårne bygget til ære for de hinduistiske guder Shiva, Vishnu og Brahma, og det er her, munkene beder deres morgenbøn, mens solen står op over Tonle Sap søen. Du kan selv blive velsignet på ægte buddhistisk vis af en af munkene ved, at han hælder vand (eller blomster, hvis du foretrækker det) ud over dig for at rense din sjæl og bringe lykke til dig i løbet af året.

Dag 18: På udflugt fra Siem Reap?

Hvis du også vil opleve dagligdagen for folk i Siem Reap, er der mange forskellige ture du kan tage på. Du kan tage en bådtur på Tonle-floden for at besøge fiskerlandsbyer, besøg Siem Reaps krokodillefarm og Zoo. Du kan også tage på en dagstur til Kbal Spean, der er kendt for sin store arkitektoniske betydning. Kbal Spean ligger cirka 50 km fra Siem Reap og kun få kilometer fra det berømte tempel, Banteay Srey. Området består af en serie af stenudskæringer i sandstensformationer langs floden og er kendt som ”De 1.000 Lingas dal”. En Linga er et komplekst hinduistisk symbol. Stenudskæringerne skildrer forskellige hinduistiske mytologiske temaer, fx afbildninger af de hinduistiske guder. Der er også udskæringer af Buddha og buddhistiske billeder i flodbredden, der dog er fra en senere periode end Linga’erne. Ved floden er der netop blevet bygget et splinternyt, udendørs shoppingområde, nemlig det hyggelige King’s Road Angkor, der mest af alt ligner en park med charmerende stier og grønne områder. Her er butikker, boder og underholdning i alle afskygninger, og du finder alt fra fastfoodrestauranter til fine, elegante spisesteder med skøn mad. Du kan slentre rundt mellem butikkerne og se på tingel tangel – måske skal du starte med at købe en taske til alt det, du skal købe?

Dag 19: Velkommen til Phnom Penh!

I dag ankommer du til Phnom Penh - Cambodias smukke hovedstad. Byen ligger hvor floderne Basaac og Tonle mødes, og har været hovedstad lige siden det 15. århundrede. Her finder du flere eksempler på fine, franske kolonitidsbygninger, smukke boulevarder og guldbelagte templer - dette er kort sagt en af de dejligste byer i Østen. Byen blev engang set som værende den smukkeste by i Orienten, og selvom byen har haft en lidt turbulent historie, har den stadig sin gamle, koloniale charme.

Dag 20: Phnom Penhs guldbelagte templer og historiske seværdigheder

Her i Phnom Penh er der masser af muligheder for spændende oplevelser. Besøg Nationalmuseet, der altså ikke ligner ethvert andet museum - det består af smukke bygninger med pagodetage og flotte detaljer. Her kan du læse om landets historie og se spændende arkæologiske udgravninger og skulpturer helt tilbage fra det fjerde århundrede. Tag videre til Det Kongelige Palads. Den smukke bygning ligger i en flot have med blomster og træer. Det er Kong Norodom Sihanouks bolig, og derfor kan du desværre kun se paladset udefra. I nærheden er Sølvpagoden. Den er dekoreret med over 5.000 sølvfliser, som vejer 1 kg. hver. Indenfor i pagoden kan du finde mange Buddhastatuer i forskellige størrelser - fra små, lavet af krystal, til en stor en af guld på hele 90 kilo. Tag nu videre til Wat Phnom Daun Penh, det smukke tempel, der udgør Phnom Penhs centrum. Templet ligger på en bakke omgivet af planter og træer, og her er en fantastisk udsigt ud over byen.

Efter at have set mange af byens smukkeste seværdigheder, er det måske tid til at vænne opmærksomheden mod noget mere grumt. Cambodia har en frygtelig historie, og den kan du lære mere om i det berygtede Tuol Sleng Museum og Cheung Ek (også kendt som Museet for folkedrab). I tiden inden Khmer-styret var det bare en skole, men siden hen blev det brugt til at opholde og torturere cambodianere, før de blev ført til "Killing Fields" - områder, hvor tusindvis og atter tusindvis af mennesker blev brutalt henrettet. Nu er skolen et museum, hvor du kan læse om og se billeder af de omkring 17.000 folk, som blev holdt fanget her. Omkring 15 kilometer fra byen er en af de berygtede "Killing Fields" åbent for turister. Et gravmonument er bygget til de over 8.000 kranier, der blev fundet i 1980. Disse to steder er de mest fremtrædende for de frygtelige ting, som blev udøvet under Khmer-styret, og det er de færreste der går herfra, uden at blive påvirket af landets historie. Stederne er bestemt ikke for sarte sjæle og små børn! Efter sådan en omgang trænger du måske til at få humøret lidt op igen. Besøg de farverige markeder og lad dig lokke af alle de herlige småting, du kan få her. Central Market er det største i byen og ligger i en flot art deco bygning, og Russian Market har fået sit navn pga. alle de russiske turister, der handler her. Du kan også tage på en solnedgangs-bådtur på Mekong-floden, og det er en glimrende mulighed for at se byen fra en anden side og få lidt ro.

Vil du gerne opleve mere, mens du er i Phnom Penh? Så se her, hvad en af vores gæster har skrevet til os:

"Vi fik syn for sagen den sidste dag i Phnom Penh. Vi så et opslag på en café, hvor vi blev opfordret til at besøge en "Orphant Village" lidt uden for byen. Det gjorde vi. Vi kom ud til en meget snavset og fattig landsby, hvor en meget entusiastisk lærer forsøgte at tage hånd om 36 mere eller mindre forældreløse børn. Han havde næsten ingen midler at gøre godt med og kæmpede en hård kamp for at skaffe penge til stipendier til børnene. De manglede stort set alt i "klasseværelset", selv mad var en mangelvare. Vi gav dem lidt penge og besluttede, at vi ville prøve at skaffe dem flere midler til at hjælpe dem med dagen og vejen." Er du interesseret i at støtte et godt formål, så tag et smut forbi denne skole: Andoung Thmei Village, Sangkat Korkroka i Khan Dangkor, Phnom Penh. Send dem eventuelt en mail: sousnamee@yahoo.com.

Dag 21: Afrejse fra Cambodia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 22: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Thailand, Laos og Cambodia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Thailand, Laos og Cambodia.

Alle hoteller

Poolen

Rembrandt Hotel Bangkok

Rembrandt Hotel Bangkok er vores favorithotel i storbyen, og så ligger det simpelthen så godt i...

Upgradefra 245,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Thailand - Pullman Bangkok Hotel G

Pullman Bangkok Hotel G

Pullman Bangkok Hotel G er et stort, luksuriøst hotel lige midt i Silomkvarteret. Hotellet er...

Upgradefra 284,- kr.pr. personpr. dag

Chatrium Hotel Riverside

Chatrium Hotel Riverside er et lækkert hotel beliggende ned til Chao Praya floden i nærheden af...

Alle hoteller

Poolen

Raming Lodge Hotel & Spa

Raming Lodge Hotel & Spa er et hyggeligt hotel, der ligger på en ret travl gade med masser...

Upgradefra 128,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Rimping Village

Rimping Village er et lille lækkert og hyggeligt boutique hotel, der ligger i rolige omgivelser...

Alle hoteller

Poolen

Serene at Chiang Rai

Serene at Chiang Rai ligger sjovt nok ikke i Chiang Rai men ca. 50 kilometer nord for byen, lige...

Alle hoteller

Facaden

Luang Say Lodge

Luang Say Lodge er et dejlig sted, bygget i teak og rosentræ, omgivet af en dejlig have og med...

Alle hoteller

Facaden

Villa Chitdara

Villa Chitdara er et charmerende, lille, familieejet hotel, hvor du straks vil føle dig hjmme!...

Upgradefra 328,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Maly

Villa Maly er en lille oase midt i Luang Prabang. Det, der tidligere var hjem for royale huser...

Upgradefra 85,- kr.pr. personpr. dag
Facaden

Maison Dalabua

Maison Dalabua er et rigtig hyggeligt sted. Hotellet er utrolig flot bygget og når du går...

Alle hoteller

La Niche D'Angkor Boutique

La Niche D’Angkor Boutique er et fint og charmerende familieejet hotel. Hotellet er en skøn ”...

Upgrade
Poolen

Steung Siem Reap Hotel

Steung Siem Reap Hotel ligger i det franske kvarter - en helt fantastisk beliggenhed tæt ved...

Upgradefra 681,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Victoria Angkor Resort & Spa

Victoria Angkor Resort & Spa er et smukt 5* hotel i skønne omgivelser med store damme og...

Upgradefra 217,- kr.pr. personpr. dag

Frangipani Villa Hotel

Frangipani Villa Hotel er et rigtig godt sted tæt ved floden og restauranterne på Pub. Street –...

Alle hoteller

Facaden

Cardamom Hotel & Apartment

Cardamom Hotel er et ældre og lidt slidt hotel, der ligger midt på den pulserende og mest...

Upgradefra 156,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Villa Langka

Villa Langka er et rigtig godt hotel, og det ligger dejlig centralt tæt ved den populære gade...

Upgradefra 167,- kr.pr. personpr. dag
Facaden

Frangipani Royal Palace Hotel

Frangipani Royal Palace Hotel er et rigtig dejligt hotel, der ligger i hjertet af byen lige ud...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til thailand, laos, cambodia. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Thailand, Laos og Cambodia.

Bangkok

100.501
13.7563

Chiang Mai

98.998
18.7953

Chiang Rai

99.827
19.9094

Pakbeng

101.142261
19.898632

Luang Prabang

102.135644
19.882570

Siem Reap

103.843900
13.373117

Phnom Penh

104.904263
11.555147

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 Jul 2019 - 30 Sep 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 14.590,-
Afrejse i følgende periode 01 Oct 2019 - 31 Oct 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 01 Nov 2019 - 18 Dec 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.690,-
Afrejse i følgende periode 19 Dec 2019 - 23 Dec 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 18.290,-
Afrejse i følgende periode 24 Dec 2019 - 25 Dec 2019
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 16.890,-
Afrejse i følgende periode 26 Dec 2019 - 30 Dec 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 18.290,-
Afrejse i følgende periode 31 Dec 2019 - 28 Feb 2020
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 16.790,-
Afrejse i følgende periode 01 Mar 2020 - 31 Mar 2020
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.490,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 01 Apr 2020 - 31 May 2020
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 01 Jul 2020 - 30 Sep 2020
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Bangkok, Luang Prabang-Siem Reap og Phnom Penh-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
19 overnatninger: 18 hotelovernatninger med morgenmad og 1 overnatning på nattog.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Laos.
Visum til Cambodia.
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderede.

Fly Danmark-Bangkok og Phnom Penh-Danmark.
Fly Luang Prabang - Siem Reap.
Al transport mellem lufthavne, stationer, havne og hoteller med bil/minibus.
Transport Bangkok-Chiang Mai med nattog.
Transport Chiang Mai-Chiang Rai med offentlig bus.
Transport Houissay-Luang Prabang med flodkrydstogtskibet Luang Say Cruise.
Transport Siem Reap-Phnom Penh med bus.