Du er her: Lande > Vietnam > Rejser > Rejse 309

Landsbyer, søer og øer...

16 dages rejse: 2 nætter Hanoi, 1 nat Mai Chau-dalen, 1 nat Hanoi, 2 nætter Ba Be Lake, 1 nat Hanoi, 1 nat Halong Bay og 5 nætter Cat Ba
Rejse: 
309
Smuk udsigt over Ba Be Lake
På denne rejse til Hanoi, Mai Chau-dalen, Ba Be Lake, Halong Bay og Cat Ba skal du opleve nogle af Vietnams mindre kendte og meget smukke sider.

Efter et par dage med spændende museer, hyggelige kvarterer og gode restauranter i hovedstaden Hanoi, skal du videre til Mai Chau-dalen. Denne dal er hjemsted for mange etniske minoritetsgrupper, og mange steder vil du kunne beundre de mest fantastiske udsigter. Tag en lille slentretur rundt i de små landsbyer og oplev det lokale liv, nyd en kop te med udsigt over de grønne rismarker og besøg det lokale marked, hvor du bliver fristet af alle de friske råvarer, der handles med. Efter en nat tilbage i Hanoi går turen til Ba Be Lake, hvor du bl.a. skal prøve at overnatte i et traditionelt Tay-hus, der er bygget på pæle. Du skal også ud at sejle på den smukke sø, ud at besøge vandfald og på vandreture til mindre landsbyer. Igen går turen tilbage til Hanoi for en enkelt overnatning, og så skal du videre til et af verdens vidundere, Halong Bay. Du skal overnatte ombord på en båd, så du har muligheden for at opleve denne fantastisk smukke bugt og dens mange grønklædte klipper i både solopgang og solnedgang - et syn, du sent vil glemme! Rejsen rundes af på Cat Ba, der er den største ø i Halong Bay. Her kan du slænge dig på de skønne strande eller vandre og cykle rundt i den smukke natur. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Hanoi
 3. Hanoi
 4. Hanoi - Mai Chau-dalen
 5. Mai Chau-dalen - Hanoi
 6. Hanoi - Ba Be Lake
 7. Ba Be Lake
 8. Ba Be Lake - Hanoi
 9. Hanoi - Halong Bay
 10. Halong Bay - Cat Ba
 11. Cat Ba
 12. Cat Ba
 13. Cat Ba
 14. Cat Ba
 15. Cat Ba
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Vietnam. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så blev det endelig dagen, hvor kursen sættes mod Vietnam. Landets unikke kombination af historie, kulturelle byer og fantastiske naturscenerier skaber ramme for en rejse med masser af indhold! Læn dig tilbage og brug flyveturen til at gøre dig klar til de mange store oplevelser, der venter dig.

Dag 2: Velkommen til Hanoi!

Hanoi er Vietnams hovedstad og en dejlig by med mange spændende museer, gode restauranter og hyggelige kvarterer. Efter du har checket ind på hotellet, kan du gå hen og se Hoan Kiem-søen, der ligger lige op af de berømte, gamle kvarterer i Hanoi. Kommer du forbi søen om morgenen kan du se, hvordan mange dyrker den rolige tai-chi ved flodbredden, og slet ikke ser ud til at blive forstyrret af trafikstøjen fra de omkringliggende veje. Hyr en cyclo (en slags 3-hjulet rickshaw), og bliv transporteret rundt med godt udsyn over byen og de farverige butikker.

Slut dagen af med et godt måltid - fx. på Street Children's Restaurant. Det er ikke det billigste sted i byen, men maden er fantastisk og priserne er overkommelige. Et andet godt sted at spise er på The Brother's Cafe Restaurant. Restauranten ligger i en smuk have, og er flot og hyggeligt indrettet. Vil du prøve noget meget traditionelt, så besøg restauranten Cha Ca La Vong, der har været ejet af den samme familie i mere end 100 år. Hovedretten er altid den samme - den skønne "Cha Ca" (eller forslået fisk).

Dag 3: Hanoi - oplevelser i Vietnams hovedstad

Gå en tur til West Lake - eller Ho Tay, som vietnameserne kalder den. Her finder du et par flotte pagoder. Blandt andet den ældste pagode i Hanoi, Tran Quoc, der blev bygget i det 17. århundrede. Her finder du også vandparken Ho Tay Park som er meget populær blandt de lokale i de varme måneder. En aften kan du nyde en drink på en af de mange populære, udendørs restauranter omkring West Lake, hvor der også serveres rejekager og alverdens snegle!

Noget, du ikke kommer uden om, når du er i Vietnam, er at stifte bekendtskab med Ho Chi Minh. Selvom den gamle præsident døde for flere år siden, lever hans minde stadig blandt den vietnamesiske befolkning. Hans portræt hænger mange steder, og vietnameserne selv kalder ham "Bac Ho", hvilket betyder onkel Ho. Han er hele landets onkel, og en meget vigtig og betydningsfuld person for de fleste vietnamesere. Besøger du Hanoi på den tid af året, hvor hans mausoleum ikke er lukket for vedligeholdelse, kan du faktisk med egne øjne se ham. Du bliver ledt ind i det store, firkantede begravelsesmonument af bevæbnede vagter, og får lov at gå rundt om kisten for at se ham - ikke noget med at stoppe op, tage billeder, snakke eller på anden måde opføre sig upassende. Dette er et sted, hvor der forventes stor respekt!

Når du forlader Mausoleet, kan du gå over til Præsidentpaladset, hvor præsidenten officielt tager imod gæster fra udlandet. Lige bagved paladset ligger en stor, smuk park hvor Ho Chi Minh boede i et meget klassisk og smukt træhus. Vil du lære mere om Ho Chi Minhs, så besøg Ho Chi Minh Museet, hvor hans liv bliver fortalt i detaljer, og der er udstillet mange billeder og kunstgenstande.

Når du har lært nok om Ho Chi Minh for en dag, kan du i det samme område se den smukke, lille One-Pillar pagode, som er et af Hanois symboler. Ikke langt fra Ba Dinh Square ligger Temple of Literature, det første universitet i Vietnam, som blev grundlagt i 1070. The Khue Van Pavilion inde i dette tempel er ment at være symbolet for Hanois kultur.

Er du til kulturelle oplevelser kan du tage en tur i vand-dukke-teater. Lige over for Ngoc Son Temple i Hoan Kiem-søen ligger Thang Long Water Puppet Theatre. Da risbønderne i gamle dage gik rundt i de oversvømmede rismarker, begyndte de at opføre disse vand-dukke-forestillinger som underholdning. Denne type dukketeater bliver iscenesat på en vandscene og dukkeførerne står bagved et forhæng i vand til navlen og bevæger dukkerne, som sidder på lange, tunge bambuspinde. Stykket består af en masse små fortællinger, og der bliver spillet levende musik til. Det er ikke en særlig dyr oplevelse, men det kan faktisk også være svært at se scenen, hvis man kommer for langt tilbage i salen. Det kan derfor være en fordel at betale lidt ekstra for bedre siddepladser.

Dag 4: Velkommen til Mai Chau-dalen!

Så går turen videre til Mai Chau-dalen, der ligger ca. 150 km fra Hanoi. Denne dal er hjemsted for mange folkeslag med forskellige kulturer i den bjergrige region af det nordvestlige Vietnam, og mange steder vil du kunne beundre fantastiske udsigter.

Du besøger de små landsbyer og går rundt i gaderne og ser, hvordan landsbyboerne lever. Blandt andet går turen til White Thai og Muong-landsbyer - og der bliver selvfølgelig også tid til at nyde udsigten ud over den smukke dal. Sæt dig på terrassen og nyd en kop te eller en kold cola og kig udover de smukke rismarker.

Du skal overnatte i lokale huse på pæle i landsbyen Lac.

Inden du forlader dette dejlige sted i morgen, skal du også nå en smuk vandretur igennem en lille skov og masser af rismarker. Du behøver ikke trekking-sko, men det er en god idé med ordentligt fodtøj, idet du skal gå i et par timer. Her har du mulighed for virkelig at se, hvordan ris bliver til, og hvis du har mod på det, er der garanteret en landmand, som gerne vil lade dig hjælpe. Spørg bare din guide, hvis du er interesseret. Vandreturen slutter af i selve Mai Chau by ved det lokale marked, hvor du kan se alt det, de lokale handler med.

Dag 5: Tilbage til Hanoi

I dag går turen tilbage til Hanoi, hvor du skal bo på samme hotel som sidst.

Nyd et måltid af den lækre, vietnamesiske mad. Velsmagende nudelsupper og fantastiske risretter skal du ikke lede længe efter her i byen.

Dag 6: Velkommen til smukke Ba Be Lake!

Tidlig afgang fra Hanoi denne morgen, hvor du starter din rejse mod Ba Be Lake. Køreturen er på 270 km og tager ca. 7 timer. Det er en smuk køretur, der tager dig gennem Red River Deltaet og op igennem bjergområderne nord for Hanoi. På køreturen er indlagt en frokostpause.

Midt på eftermiddagen er der ankomst til byen Ba Be, hvor der efter indcheckning hos værtsfamilien er tid til at opleve lidt af byen inden solnedgang. Natten tilbringes i et traditionelt Tay-hus, der er bygget på pæle.

Dag 7: Ba Be Lake - på tur i de vidunderlige omgivelser

Efter morgenmad hos værtsfamilien skal du om bord på en båd og på sejltur på Ba Be-søen. Husk badetøjet, da der er mulighed for at hoppe i det krystalklare vand. Frokosten spises på en restaurant ved det smukke Dau Dang-vandfald. Efter frokost er der mulighed for at vandre til mindre landsbyer, hvor Tay-folket bor. Tilbage til båden for at sejle videre til den store Puong kalkstensgrotte inden turen går til Pac Ngoi, hvor du skal overnatte.

Dag 8: Tilbage til Hanoi

I dag går turen tilbage til Hanoi, hvor du skal bo på samme hotel som sidst.

Nyd et måltid af den lækre, vietnamesiske mad. Velsmagende nudelsupper og fantastiske risretter skal du ikke lede længe efter her i byen.

Dag 9: Velkommen til den imponerende Halong Bay!

I dag skal du til den vidunderlige Halong Bay, der er et af verdens vidundere - og det er ikke uden grund.

Ifølge legenden blev de flere tusinde øer i bugten kastet ned i det smaragdgrønne vand af drager sendt af guderne for at beskytte Vietnam imod invaderende fjender. Bugten er nok uden sammenligning den største, naturlige turistattraktion i Vietnam, og med god grund. Når du sejler gennem det særprægede landskab vil du blive mindet om, at naturen nogle gange er bedre end fantasien!

Du bliver fulgt ned til havnen, hvor din båd venter.

Ombord på båden får du først en dejlig velkomstdrink, og mens du spiser frokost sejler skibet afsted ud i Ha Long-bugten. Du spiser frokost, mens du sejler mod den sydvestlige del af Ha Long-bugten. Om eftermiddagen besøger du den mystiske Tien Ong grotte, som ikke kun er en af de smukkeste grotter i bugten, men også et arkæologisk fund. Se de mange smukke stalagmitter og stalaktitter.

Om aftenen lærer du at lave traditionel, vietnamesisk mad på båden, mens ud sejler rundt i den fantastiske Ha Long Bay, og du skal selvfølgelig også spise det lækre mad. Se en film eller fang blæksprutter med besætningen, før du går til køjs. Du kan også nyde en drink på dækket (dog bliver det ret koldt i vintermånederne, så husk at tage varmt tøj med).

Dag 10: Velkommen til den smukke ø, Cat Ba!

I dag skal du tidligt op og se solopgangen med en Tai Chi-time på soldækket. De fleste morgener i Halong Bay er det tåget, men det er også et magisk syn at se de mange klipper komme langsomt til syne, når du sejler stille gennem morgendisen.

Herefter besøger du den flydende Cua Van landsby. Du sejler med en lille båd ind til midten af landsbyen, hvor du kan se fiskernes dagligdag. Her er selv børnene eksperter i at flette fiskernet. Ombord på båden spiser du tidlig frokosk.

Herfra sejler du videre til Cat Ba - den største ø i Ha Long-bugten, der oven i købet er utrolig smuk.

Dag 11-14: Nyd livet på vidunderlige Cat Ba

Cat Ba er en utrolig smuk ø med grønne klipper, skønne strande og flot natur. Halvdelen af øen er nationalpark, og her kan du vandre eller cykle rundt og nyde naturen. Du kan også tage en tur med kajak, klatre op eller ned ad klipper, udforske grotter og slappe af på stranden.

Dag 15: Afrejse fra Vietnam

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Vietnam. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Vietnam.

Alle hoteller

Conifer Boutique Hotel

Conifer Boutique Hotel

Conifer Boutique Hotel er en C&C favorit, som ligger lige ved det hyggelige franske kvarter...

Conifer Grand Hotel

Conifer Grand Hotel er søsterhotel til vores favorithotel Conifer Boutique Hotel. Det er et...

Upgradefra 1045,- kr.pr. personpr. dag
Sofitel Legend Metropole Hanoi

Sofitel Legend Metropole Hanoi

Sofitel Metropole er et prisbelønnet hotel i fransk kolonistil i hjertet af Hanoi, og det er det...

Alle hoteller

Bhaya Classic

Bhaya Classic

Bhaya Classic er en skøn og hyggelig båd med 20 kahytter. Kahytterne er rigtig dejlige med...

Upgrade

Bhaya Classic Premium

Bhaya Classic Premium er en super skøn og lækker båd, der kun har tre-syv kahytter, så den er...

Upgrade
The Au Co

The Au Co

The Au Co er en virkelig lækker og ny båd med 32 dejlige kahytter. Her er trægulve og smukke...

Alle hoteller

Cat Ba Island Resort & Spa

Cat Ba Island Resort & Spa

Cat Ba Island Resort & Spa er et charmerende resort, der ligger på den smukke ø Cat Ba....

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til vietnam. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Vietnam.

Hanoi

105.834088
21.027843

Mai Chau

105.077834
20.655059

Hanoi

105.834088
21.027843

Ba Be Lake

105.622215
22.405758

Hanoi

105.834088
21.027843

Halong Bay

107.145139
20.909862

Cat Ba

106.992378
20.792746

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 18.790,-
Børn u/12 år fra 18.290,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 16 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 19.890,-
Børn u/12 år fra 19.190,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 22.990,-
Børn u/12 år fra 21.490,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 28 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 19.890,-
Børn u/12 år fra 19.190,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 21.290,-
Børn u/12 år fra 20.590,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2018 - 04 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 20.290,-
Børn u/12 år fra 19.790,-
Afrejse i følgende periode 05 jan 2019 - 20 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Afrejse i følgende periode 21 jan 2019 - 24 jan 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 19.390,-
Børn u/12 år fra 18.790,-
Afrejse i følgende periode 25 jan 2019 - 07 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 21.190,-
Børn u/12 år fra 20.490,-
Afrejse i følgende periode 08 feb 2019 - 16 feb 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 20.190,-
Børn u/12 år fra 19.590,-
Afrejse i følgende periode 17 feb 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Hanoi t/r.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. visum til indrejse til Vietnam (er påkrævet på rejser på over 15 dages varighed).
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Der kan være koldt i Ba Be Lake i perioden november - februar.
Der kan være koldt og måske tåget i Halong Bay i vintermånederne.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderede.

Fly Danmark-Hanoi t/r.
Transport mellem lufthavne, busstationer, havne og hoteller med bil/minibus.
Transport mellem Hanoi og Mai Chau-dalen med privat bil/minibus.
Transport mellem Hanoi og Ba Be Lake med privat bil/minibus og båd.
Transport Hanoi-Halong Bay med bus.
Transport Halong Bay-Cat Ba med båd.
Transport Cat Ba-Hanoi med båd og bil/minibus.