Du er her: Lande > Vietnam > Rejser > Rejse 310

Vietnams højdepunkter og ukendte Tam Hai!

17 dages rejse: 3 nætter Hanoi, 1 nat Halong Bay, 7 nætter Tam Hai Island og 3 nætter Ho Chi Minh City
Rejse: 
310
Smukke Tam Hai
Vietnams mest kendte byer, naturoplevelser og ukendt palmeø - oplev Hanoi, Halong Bay, Tam Hai Island og travle Ho Chi Minh City!

I spændende Hanoi er der masser af historiske seværdigheder - og det er her, din rejse starter! Oplev blandt andet Ho Chi Minhs mausoleum og det store - meget gule - præsidentpalads, nyd den hyggelige stemning og tag en tur i cyclo til den smukke sø, Hoan Kiem, hvor der er rigtig mange gode restauranter. Herefter går turen videre til Halong Bay, hvor du skal på et lille krydstogt ud til de grønklædte kalkstensklipper, der stikker op ad vandet som små, frodige bjerge. Du bor på båden, og skal blandt andet se de flotteste klippebjerge, en flydende landsby og en fin grotte, før du flyver videre til Tam Hai Island. Her har du nu en hel uge til at bade på stranden, gå lange ture, nyde de små fiskerbyer og tage på sejlture på floden og havet. Du slutter af i Ho Chi Minh City, hvor det vrimler med mennesker, knallerter, markeder, kolonitidsbygninger, skyskrabere og gadeboder i én stor pærevælling! 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Hanoi
 3. Hanoi
 4. Hanoi
 5. Hanoi - Ha Long Bay
 6. Ha Long Bay - Tam Hai Island
 7. Tam Hai Island
 8. Tam Hai Island
 9. Tam Hai Island
 10. Tam Hai Island
 11. Tam Hai Island
 12. Tam Hai Island
 13. Tam Hai Island - Ho Chi Minh City
 14. Ho Chi Minh City
 15. Ho Chi Minh City
 16. Ho Chi Minh City
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Vietnam. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så blev det endelig dagen, hvor kursen sættes mod Vietnam. Landets unikke kombination af historie, kulturelle byer og fantastiske naturscenerier skaber ramme for en rejse med masser af indhold! Læn dig tilbage og brug flyveturen til at gøre dig klar til de mange store oplevelser, der venter dig.

Dag 2: Velkommen til Hanoi!

Hanoi er Vietnams hovedstad og en dejlig by med mange spændende museer, gode restauranter og hyggelige kvarterer. Efter du har checket ind på hotellet, kan du gå hen og se Hoan Kiem-søen, der ligger lige op af de berømte, gamle kvarterer i Hanoi. Kommer du forbi søen om morgenen kan du se, hvordan mange dyrker den rolige tai-chi ved flodbredden, og slet ikke ser ud til at blive forstyrret af trafikstøjen fra de omkringliggende veje. Hyr en cyclo (en slags 3-hjulet rickshaw), og bliv transporteret rundt med godt udsyn over byen og de farverige butikker.

Slut dagen af med et godt måltid - fx. på Street Children's Restaurant. Det er ikke det billigste sted i byen, men maden er fantastisk og priserne er overkommelige. Et andet godt sted at spise er på The Brother's Cafe Restaurant. Restauranten ligger i en smuk have, og er flot og hyggeligt indrettet. Vil du prøve noget meget traditionelt, så besøg restauranten Cha Ca La Vong, der har været ejet af den samme familie i mere end 100 år. Hovedretten er altid den samme - den skønne "Cha Ca" (eller forslået fisk).

Dag 3-4: Et par dage i spændende Hanoi

Gå en tur til West Lake - eller Ho Tay, som vietnameserne kalder den. Her finder du et par flotte pagoder. Blandt andet den ældste pagode i Hanoi, Tran Quoc, der blev bygget i det 17. århundrede. Her finder du også vandparken Ho Tay Park som er meget populær blandt de lokale i de varme måneder. En aften kan du nyde en drink på en af de mange populære, udendørs restauranter omkring West Lake, hvor der også serveres rejekager og alverdens snegle!

Noget, du ikke kommer uden om, når du er i Vietnam, er at stifte bekendtskab med Ho Chi Minh. Selvom den gamle præsident døde for flere år siden, lever hans minde stadig blandt den vietnamesiske befolkning. Hans portræt hænger mange steder, og vietnameserne selv kalder ham "Bac Ho", hvilket betyder onkel Ho. Han er hele landets onkel, og en meget vigtig og betydningsfuld person for de fleste vietnamesere. Besøger du Hanoi på den tid af året, hvor hans mausoleum ikke er lukket for vedligeholdelse, kan du faktisk med egne øjne se ham. Du bliver ledt ind i det store, firkantede begravelsesmonument af bevæbnede vagter, og får lov at gå rundt om kisten for at se ham - ikke noget med at stoppe op, tage billeder, snakke eller på anden måde opføre sig upassende. Dette er et sted, hvor der forventes stor respekt!

Når du forlader Mausoleet, kan du gå over til Præsidentpaladset, hvor præsidenten officielt tager imod gæster fra udlandet. Lige bagved paladset ligger en stor, smuk park hvor Ho Chi Minh boede i et meget klassisk og smukt træhus. Vil du lære mere om Ho Chi Minhs, så besøg Ho Chi Minh Museet, hvor hans liv bliver fortalt i detaljer, og der er udstillet mange billeder og kunstgenstande.

Når du har lært nok om Ho Chi Minh for en dag, kan du i det samme område se den smukke, lille One-Pillar pagode, som er et af Hanois symboler. Ikke langt fra Ba Dinh Square ligger Temple of Literature, det første universitet i Vietnam, som blev grundlagt i 1070. The Khue Van Pavilion inde i dette tempel er ment at være symbolet for Hanois kultur.

Er du til kulturelle oplevelser kan du tage en tur i vand-dukke-teater. Lige over for Ngoc Son Temple i Hoan Kiem-søen ligger Thang Long Water Puppet Theatre. Da risbønderne i gamle dage gik rundt i de oversvømmede rismarker, begyndte de at opføre disse vand-dukke-forestillinger som underholdning. Denne type dukketeater bliver iscenesat på en vandscene og dukkeførerne står bagved et forhæng i vand til navlen og bevæger dukkerne, som sidder på lange, tunge bambuspinde. Stykket består af en masse små fortællinger, og der bliver spillet levende musik til. Det er ikke en særlig dyr oplevelse, men det kan faktisk også være svært at se scenen, hvis man kommer for langt tilbage i salen. Det kan derfor være en fordel at betale lidt ekstra for bedre siddepladser.

Dag 5: Nu skal du på krydstogt på Halong Bay!

I dag skal du til den vidunderlige Halong Bay, der er et af verdens vidundere - og det er ikke uden grund. Ifølge legenden blev de flere tusinde øer i bugten kastet ned i det smaragdgrønne vand af drager sendt af guderne for at beskytte Vietnam imod invaderende fjender. Bugten er nok uden sammenligning den største, naturlige turistattraktion i Vietnam, og med god grund. Når du sejler gennem det særprægede landskab vil du blive mindet om, at naturen nogle gange er bedre end fantasien!

Du bliver fulgt ned til havnen, hvor din båd venter.

Ombord på båden får du først en dejlig velkomstdrink, og mens du spiser frokost sejler skibet afsted ud i Ha Long-bugten. Du kommer forbi nogle af de smukkeste klipper og øer fx Chicken Rock og Titov Island. Om eftermiddagen besøger du en flydende landsby, og når du kommer tilbage til båden igen, får du en demonstration af vietnamesisk kogekunst.

Du spiser aftenmad ombord, og kan derefter sidde og nyde en drink på dækket (dog bliver det ret koldt i vintermånederne, så husk at tage varmt tøj med).

Dag 6: Udflugt til Surprise Cave og videre til Tam Hai Island

Du vågner på skibet og starter dagen med lidt Tai Chi. Derefter en dejlig morgenmad, og så skal du besøge den imponerende Surprise Cave, hvor du skal op af en masse trapper for at se de flotte stalaktitter og stalakmitter.

Efter frokost ombord vender du tilbage til havnen og derfra videre til Hanoi med minibus, sammen med de andre gæster fra båden.

Og så går turen ellers videre til dejlige Tam Hai Island! 

Tam Hai Island ligger omkring 80 km fra Hoi An og er omgivet af hav og Truong Giang floden. Folk her lever af at fiske, og derfor er der også kun et par fiskerlandsbyer og næsten ingen turister! Byen har en lille kirke, en pagode og et marked, og her er et par hyggelige små caféer, som du kan spise på, men ellers er det mest naturen og strandene, der trækker. Spis lækker mad på resortets restaurant og gå en aftentur på stranden, mens du nyder at være i fred og idyl... det bliver næsten ikke bedre. 

Dag 7-12: Nyd livet på den lille ø, Tam hai

Nu har du masser af tid til bare at slappe af og dase på stranden.

Øen har flere gode strande, hvor du kan bade, sole dig eller ligge i skyggen fra palmerne og læse den bog, du aldrig har tid til at læse derhjemme. Hvis du sejler de 100 meter fra Tam Hai Resortets strand, når du den lange tange, som fører hele vejen op til Hoi An og Danang, og her er der kilometer efter kilometer af smuk, hvid sandstrand – og ingen mennesker! Lån en kajak, en udriggerbåd eller en af de sjove, runde sivbåde i ægte vietnamesisk stil, og tag en tur på vandet selv. Du kan også blive sejlet rundt, hvis du er mere tryg ved det! 

En af dagene bør du gå en tur i Tam Hais smukke natur - her er palmer så langt øjet rækker, og du kan bestige Bang Than bjerget på øens yderste spids, hvor der er en glimrende udsigt ud over øen og havet. Tag også et smut ned til øens sydlige side, hvor der er er "rejemarker" i hundredvis - det er små firkantede bassiner ude i vandet, hvor rejerne bliver opdrættet til spisning. Det er altså skægt at se, hvordan fiskerne fanger de mange rejer ind, som du senere kan gå ned og købe nede på markedet. 

Hvis du bliver træt af den lillebitte ø, kan du også tage en tur til Hoi An, som ligger 80 kilometer oppe ad kysten. Det er en hyggelig og charmerende by med omkring 125.000 indbyggere, og her er mange historiske gader med gamle og velbevarede huse, hvoraf flere er omdannet til museer.

Dag 13: Velkommen til kæmpemæssige Ho Chi Minh City!

I dag ankommer du til Vietnams største by...

Tidligere hed denne by Saigon, men den blev i 1976 opkaldt efter præsident Ho Chi Minh. Mange kender dog stadig byen under dens gamle navn, og det er også det navn, de fleste lokale bruger om byen.

Ho Chi Minh City er den største by i Vietnam. Med et indbyggertal på over 8 millioner mennesker er dette en ren smeltedigel af mennesker fra alle landets regioner, der kommer hertil for at søge arbejde. Byen er økonomisk centrum i Vietnam, og den mest vestenprægede by i landet, men her er stadig masser af gode oplevelser. Læg mærke til alle de små og store, internationale coffeeshops, gadesælgere, der sælger alle mulige småting, og de mange små steder, hvor du kan købe pho - den populære nudelsuppe, der også gerne spises til morgenmad. Trafikken i Ho Chi Minh City, og i Vietnam generelt, kan være noget af en oplevelse. Når du går på gaden, vil du konstant høre dytten, bremser der hyler og knallerter der gasser op. Prøv at kigge efter, hvor mange der nogle gange sidder på en knallert. En hel familie med børn og hund er ikke unormalt - den gik nok ikke hjemme i Danmark!

Skal du over vejen i Vietnam (og det bliver du nok nødt til på et tidspunkt), skal du ikke vente på, at der bliver holdt tilbage for dig - så kommer du til at vente meget længe! Tricket er at gå roligt ud på vejen, og krydse den i samme, rolige tempo. Ikke noget med at stoppe op eller begynde at løbe - bare hold tempoet, så vil alle knallerterne køre uden om dig. Det lyder skørt, men kig efter hvad vietnameserne gør, og se for dig selv...

Dag 14-15: Gå på opdagelse i Ho Chi Minh City

Du bør tage på en bytur i den travle storby!

De fleste landemærker i Ho Chi Minh City er bygninger fra den franske kolonitidsperiode. Se City Hall (officielt kaldet People's Committee Hall), the Municipal Theatre, the Notre Dame Cathedral, the General Post Office og the History Museum som ligger ved Zoo og botanisk have. Var det ikke nok, kan du se den tidligere US Ambassade (hvorfra amerikanerne flygtede i 1975), Reunification Palace (tidligere Præsidentpalads, før 1975), War Remnants Hall (udstilling af billeder og ammunition, som blev brugt under Vietnamkrigen) og Ben Thanh Markedet, der er det største marked i Ho Chi Minh City.

Eller du kan besøge det travle Chinatown med det store marked, Binh Tay. Dette område var førhen en særskilt by, hvor de etniske kinesere boede, men nu er det en del af Ho Chi Minh City. Der er mange små, men også store butikker i dette område - nogle familier har åbnet butikker i deres egne hjem. Snus rundt blandt kinesiske medikamenter og lækre krydderier fra hele østen. Rundt om markedet er der flere gamle vietnamesiske pagoder og kinesiske templer.

Til aftensmad burde du tage ned og spise på en af de flydende seafood-restauranter på floden. Selvom det ikke er den bedste eller billigste mad, er det det flotteste sted - smukt og fredeligt. Hvis du er til sushi, så er Ho Chi Minh City stedet. Her ligger rigtig mange fantastiske sushi-restauranter og det er meget billigere end i Danmark! Tag tilbage på hotellet i en cyclo, og bed føreren om at tage den lange vej, for der er masser at se og opleve om aftenen i Ho Chi Minh City. Stop på en af de lokale cafeér på vejen og nyd en cappuccino at slutte dagen af på.

Tag også en tur ud af byen til de berømte, underjordiske Cu Chi-tunneller, som Viet Cong'erne brugte under krigen mod amerikanerne. Du kan endda komme ned i tunnellerne, hvis du tør - forhåbentligt har du ikke klaustrofobi. Tunnellerne er flere hundrede kilometer lange, og her levede mange mennesker i skjul, mens de kæmpede mod de meget bevæbnede amerikanere.

Dag 16: Afrejse fra Vietnam

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Vietnam. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Vietnam.

Alle hoteller

Church Boutique Hotel (Hang Trong)

Church Boutique Hotel (Hang Trong)

Church Boutique Hotel er et fremragende hotel, der ligger virklig godt i det gamle kvarter nær...

Medallion Hanoi Hotel

Medallion Hanoi Boutique Hotel

Medallion Hanoi Boutique Hotel har en super god beliggenhed lige midt i den livlige, gamle bydel...

Conifer Boutique Hotel

Conifer Boutique Hotel

Conifer Boutique Hotel er et rigtig godt hotel, som ligger lige ved det hyggelige franske...

Golden Lotus Luxury Hotel

Golden Lotus Luxury Hotel

Golden Lotus Luxury Hotel ligger super godt blandt masser af butikker og restauranter i Hanois...

Alle hoteller

Bhaya Classic

Bhaya Classic

Bhaya Classic er en skøn og hyggelig sejlbåd med 20 kahytter i forskellige størrelser....

Upgrade
Halong Bay Boat Cruise (An Nam)

Halong Bay Boat Cruise (An Nam)

På Halong Bay Boat Cruise sejler du på et hyggeligt træskib med kahytter (generelt mellem 5 og...

Alle hoteller

Tam Hai Resort

Tam Hai Resort

Tam Hai Resort er et rigtig dejligt sted – og når du sejler langs kanalen og ankommer til...

Alle hoteller

Anpha Boutique Hotel

Anpha Boutique Hotel et super godt hotel i centrum af byen, lige over for Ben Thanh markedet....

Thao Dien Boutique Hotel

Thao Dien Boutique Hotel er et rigtig dejligt hotel, der ligger ca. en halv times kørsel uden...

Upgradefra 206,- kr.pr. personpr. dag
Grand Hotel Saigon

Grand Hotel Saigon

Et dejligt hotel, beliggende i hjertet af byen. Værelserne er udstyret med alt hvad du skal...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til vietnam. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Vietnam.

Hanoi

105.834088
21.027843

Halong Bay

107.145139
20.909862

Tam Hai Island

108.664779
15.489928

Ho Chi Minh City

106.649008
10.829029

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 nov 2017 - 30 nov 2017
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.290,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Afrejse i følgende periode 01 dec 2017 - 07 dec 2017
Flyselskab
Aeroflot
Voksne fra 16.490,-
Børn u/12 år fra 15.490,-
Afrejse i følgende periode 08 dec 2017 - 14 dec 2017
Flyselskab
Aeroflot
Voksne fra 16.190,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 21 dec 2017
Flyselskab
Aeroflot
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2017 - 23 dec 2017
Flyselskab
Air France
Voksne fra 22.390,-
Børn u/12 år fra 19.790,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2017 - 25 dec 2017
Flyselskab
Air France
Voksne fra 22.890,-
Børn u/12 år fra 20.190,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2017 - 28 dec 2017
Flyselskab
Air France
Voksne fra 22.390,-
Børn u/12 år fra 19.790,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2017 - 30 dec 2017
Flyselskab
Air France
Voksne fra 21.390,-
Børn u/12 år fra 19.090,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2018 - 03 jan 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 20.590,-
Børn u/12 år fra 18.540,-
Afrejse i følgende periode 05 jan 2018 - 11 jan 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 18.590,-
Børn u/12 år fra 16.890,-
Afrejse i følgende periode 12 jan 2018 - 25 jan 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 26 jan 2018 - 07 feb 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 18.290,-
Børn u/12 år fra 16.740,-
Afrejse i følgende periode 09 feb 2018 - 15 feb 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 17.790,-
Børn u/12 år fra 16.290,-
Afrejse i følgende periode 16 feb 2018 - 22 feb 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 23 feb 2018 - 28 feb 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 19.790,-
Børn u/12 år fra 17.740,-
Afrejse i følgende periode 02 mar 2018 - 08 mar 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 16.090,-
Afrejse i følgende periode 09 mar 2018 - 22 mar 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 16.690,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 23 mar 2018 - 31 mar 2018
Flyselskab
Vietnam Airlines
Voksne fra 16.990,-
Børn u/12 år fra 15.690,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2018 - 14 jun 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 13.890,-
Afrejse i følgende periode 15 jun 2018 - 26 jun 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 27 jun 2018 - 28 jun 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.390,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 28 jun 2018 - 27 jul 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 15.090,-
Afrejse i følgende periode 28 jul 2018 - 29 jul 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 29 jul 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Inkluderet: 

Fly København-Hanoi-Da Nang-Ho Chi Minh City-København.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger med morgenmad.

Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. visum til indrejse til Vietnam (er påkrævet på rejser på over 15 dages varighed).
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Der kan være koldt og måske tåget i Halong Bay i vintermånederne.