Du er her: Lande > Italien > Rejser > Rejse IT11

Charmerende byer på smukke Sicilien

8 dages rejse: 3 nætter Taormina og 4 nætter Siracusa
Rejse: 
IT11
Rejser til Italien - Taormina
Oplev Siciliens fantastiske UNESCO byer, Taormina og Siracusa, der ligger ud til kysten ved den imponerende vulkan Etna!

Du starter din rejse i den romantiske by, Taormina, der ligger ud til Siciliens østkyst. Her er både strand og charmerende, små gader, som du kan udforske på en slentretur rundt i byen, og her er masser af muligheder for udflugter eller afslapning på stranden. Tag kabelbanen op til det antikke amfiteater og nyd den spektakulære udsigt ud over byen og bugten. Du bør næsten også tage en tur til Europas højeste aktive vulkan, Etna, der dominerer hele landskabet - på sådan en udflugt kører du igennem smuk natur, og du vandrer i det tørre lavalandskab til toppen af vulkanens kratere. Næste stop på rejsen er en anden spændende UNESCO by, nemlig smukke Siracusa, og du kan stoppe i dejlige Catania på vejen. Siracusa er kendt for sine skønne, gyldne sandstrande og hyggelige gader, og så er der masser af seværdigheder fra oldtidens Grækenland. Her har du også mulighed for at tage på udflugter til smukke byer, eller du kan bare ligge på stranden og slappe af alle tre dage. 

Dag-til-dag

  1. Afrejse fra Danmark - Ankomst Taormina
  2. Taormina
  3. Taormina
  4. Taormina - Siracusa
  5. Siracusa
  6. Siracusa
  7. Siracusa
  8. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Italien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til dejlige Taormina!

Du lander i byen Catania, hvor du henter din lejebil og kører nordpå til den romantiske by, Taormina. 

Taormina er ligger op ad en bjergside på Siciliens østkyst – og den har den helt særlige, italienske charme, som landets byer er så kendt for! En slentretur i byen byder på hyggelige pladser, stenbygninger, gamle kirker og små torve med dejlige, små restauranter, og der er en fantastisk udsigt ud over vandet. Helt ude ved kysten kan du bade i det krystalklare vand på den gyldne stenstrand, eller du kan tage en tur til den lille ø Isola Bella, som ligger i bugten lige ud for stranden. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, for her har grækerne sat sit præg på byen med det oldgamle amfiteater, Teatro Antico, der ligger oppe ad bjerget.

Kør til dit hotel og gå så og ud nyd den hyggelige by.

Dag 2: Oplev den charmerende UNESCO by

Nu skal du igen ud og opleve byen! Gå ad de hyggelige gader i den gamle bydel, og stop måske op ved bageriet I dolci di Nonna. Hvis du har en sød tand, vil du elske at smage en lækker cannolo siciliano – en lille vaffelagtig rulle med en creme af ricotta. Du bliver næsten også nødt til at tage en tur til det oldgamle amfiteater, Teatro Antico, der - som navnet antyder - er helt tilbage fra antikken. Det er åbent fra kl. 9 til solnedgang, og du kan tage kabelbanen op, hvis du ikke orker at knokle igennem det smukke landskab. Fra teatret er der en skøn udsigt ud over Taormina, Mazzaró bugten og den imponerende vulkan Etna, som ligger 25 kilometer fra byen. 

Du kan selvfølgelig bruge masser af tid på den mørke strand, hvor vandet er helt krystalklart! Gå ture i vandkanten og nyd udsigten til den smukke, lille ø Isola Bella, der ligger lige ud for kysten. Du kan besøge øen fra kl. 9 til en time før solnedgang, alle dage undtagen mandag. Øen er et lille naturreservat, og du kan bestige klipperne eller ligge på de store sten og solbade, mens du nyder at være omgivet at blåt, blåt vand. 

Den lille middelalderlandsby, Castemola, er bestemt et besøg værd, hvis du alligevel er oppe i bjergene for at besøge amfiteatret – her har du også udsigt ud over vandet og dejlige Taormina, og her er en dejlig udsigt. Maden på restauranterne er lidt dyr og faktisk også lidt kedelig, så vent med at spise, til du er tilbage i Taormina. 

10 kilometer uden for byen ligger den smukke botaniske have, Gole Alcantara Parco Botanico, som mere er et fredet naturområde end en egentlig botanisk have. Her er landskabet fuldt af skægge, eroderede klipper og helt krystalblå floder, som du kan bade i. Gå igennem naturen på minivandreture, eller lej en cykel, så du kommer lidt hurtigere frem. Du kan også prøve body rafting - det er lidt ligesom river rafting, bare uden en båd! Bare rolig, det er helt ufarligt, for klipperne er bløde som en rutsjebane, og du har hjelm på. Men det går stærkt, så du skal nok få sug i maven og masser af adrenalin. 

Dag 3: Tag måske på en udflugt til vulkanen Etna

En af dagene bør du helt sikkert tage en udflugt til vulkanen Etna! 

Etna er den højeste, aktive vulkan i Europa og ligger kun 25 kilometer fra Taormina - den troner majestætisk op i landskabet, så den kan ses mange steder fra! Du kan altså næsten ikke lade være med at tage en vandretur på vulkanen, når du nu er så tæt på!

Du kører i bil til byen Linguaglossa, og herfra skifter du over til lidt mere bjergvenlige køretøjer og kabelbane. Sidste del af turen foregår selvfølgelig til fods, og det kræver en varm trøje, for der er koldt på toppen! Flere steder stiger varm damp op fra jorden, og hvis du mærker på den sorte, lavaoverflade, kan du mærke varmen fra vulkanens indre. Ifølge den græske mytologi boede der en kyklop i vulkanen, og måske er det ham, der kaster med ild og lava i ny og næ? For foden af vulkanen er der frodigt og grønt mad masser af vinmarker og plantager, som gror fantastisk på grund af varmen fra undergrunden. 

Du kan også tage en tur på æsel i naturen ved vulkanen. Det er ikke helt så hårdt - hvis altså æslet gider at gå.

På vej tilbage til Taormina kan du stoppe på restauranten Il Barcaiolo, som serverer super lækre, friske fiskeretter.

Dag 4: Videre til Siracusa - med spændende stop undervejs

Nu skal du videre til Siracusa, og på vejen kan du besøge Riviera of the Cyclops i Aci Trezza. Det er en sjov klippeformation, som siges at stamme fra myten om kampen mellem Odysseus og kyklopen. Ifølge myten smed den enøjede kyklop Polyphemus de store klipper efter Odysseus, og det er altså dem, du kan se ude i vandet den dag i dag. 

Halvvejs til Siracusa kan du stoppe i UNESCO byen Catania - den næststørste by på Sicilien, der består af flotte barokbygninger, hyggelige pladser og smukke gader. På Piazza del Duomo ligger det smukke elefantspringvand, og i de små gader vrimler det med gode shoppingsteder. Foran det berømte Bellini teater er der masser af dejlige restauranter - og hvis du er til lækker mad, bør du også gå en tur ned ad gaden Via Etnea. 

I Siracusa kan du enten vælge at bo midt i den charmerende by eller ud mod vandet omkring 10 minutter i bil fra byens centrum. Når du er tjekket ind på dit hotel, kan du endelig strække benene. Måske skal du ud og opleve Siracusa?

Siracusa er en gammel, smuk kystby fuld af barokbygninger og flotte pladser med springvand og imponerende katedraler. Efter Athen var Siracusa grækernes stolthed og mægtigste stad. Efter Athen var Siracusa grækernes stolthed og mægtigste stad. Den gamle bydel Ortigia er stemningsfuld med krogede, snævre gader og gamle, charmerende huse behængt med blomster og vasketøj - det er fuldstændig som at vandre i historien tilbage til oldtiden. Her finder du hver morgen et hyggeligt marked, hvor du kan gå på opdagelse blandt boder, der bugner af friskfanget fisk og specialiteter. 4 kilometer fra byens centrum ligger den dejlige strand Fontane Bianche, hvor du bare kan dovne den og nyde livet. 

Dag 5: Gå på opdagelse i Siracusa

Den 2700 år gamle by spillede en vigtig rolle i oldtidens Grækenland (ja, her har grækerne sørme også blandet sig!), og den var blandt andet hjemsted for den berømte græske matematiker, Archimedes. Derfor er den selvfølgelig også på UNESCOs liste over verdensarv med sine mange seværdigheder fra det antikke Grækenland! Den mest kendte er verdens største amfiteater, hvor du kan se forestillinger fra maj til juni. Det er altså noget helt særligt at se gamle, græske tragedier opført i smukke, antikke omgivelser. Du har den skønneste udsigt ud over området, mens solen langsomt går ned i horisonten. Her bliver opført gamle, græske tragedier prøcis som for 2000 år siden, helt uden mikrofoner, men med en fantastisk akustik. Du kan næsten drømme dig tilbage til tiden, hvor filosoffer og andre store tænkere sad på samme sted iført togaer og lod sig underholde - eller forfærde - af de frygtelige tragedier! Det er en god idé med et par solbriller, for når solen går ned, er den lige i øjenhøjde, og så er den altså skarp. 

Tag også en tur til Archimedes grav eller ruinerne af Apollo templet. Der er ikke meget tilbage af templet, men der står stadig nogle vægge og søjler fra det 6. århundrede før vores tidsregning. Du kan også besøge Dionyssos øre, som er en kalkstensgrotte udhugget i en bakke i byen. Den har fået sit navn, fordi den er formet som en øregang, og legenden siger, at Dionyssos i sin tid bruge grotten til at torturere fanger. Den fantastiske akustik i grotten gjorde, at fangernes skrig blev meget højere end ellers, og derfor kunne man også høre det længere væk. Der er dog andre, der mener, at grotten er blevet brugt til at opbevare vand, og så kan du jo selv vælge, hvilken historie, du synes bedst om. 

I San Giovanni katakomberne under byen kan du se omkring 20.000 grave fra den tidlige kristendom. De er for længst plyndret for rigdomme af gravrøvere, men du kan stadig gå rundt i de mørke, underjodiske tunneller og gange og tænke dig tilbage til fordumstider. 

I det jødiske kvarter kan du besøge Giudecca-badene med kildevand under jorden, og i samme kvarter kan du lægge vejen forbi Museo Aretuseo dei Pupi, der både er museum med dukker og et dukketeater, der stadig opfører fantastiske stykker fra gamle, gamle traditioner. Har du ikke fået nok af museer, så smut også en tur til Papyrus museet og lær om papyrus! Bygningen er smuk, men ikke lige så smuk som katedralen i byen. Den flotte katedral er bygget ovenpå et gammelt, græsk tempel, og i dag vidner den om den utrolige barokarkitektur, som dette område af Sicilien er så kendt for.

Når sulten kalder bør du spise på en af de gode restauranter i byen. Nyd god mad på Trattoria Kalliopes dejlige terrasse, hvor du ikke skal betale en jetjæger eller Perle d'Ortigia, hvor du kan få fantastisk kage og lækker mad til en god pris. Du kan også nyde gode fiskeretter på den lille perle, Sicilia in tavola - men husk at booke bord, for det er et populært sted!

Dag 6-7: Nyd stranden og tag på udflugter i området

Du skal selvfølgelig også tage dig tid til at nyde den skønne strand i byen - og der er flere andre smukke strande i området syd for byen. Læs en masse gode bøger, nyd solen og spis lækker mad, fx på restauranten Locanda Mastrarua, der er kendt for specialiteter som sværdfisk og Pasta alla Norma. 

Hvis du vil ud og opleve byen, kan du tage til nogle af de smukke UNESCO byer i området - fx barokbyen Noto, og byen Modica, der er specielt kendt for sin chokolade! Byen Ragusa ligger fantastisk smuk på en bakketop, og du bliver nød til at bestige bakken til fods, hvis du vil op til byens flotte park, Ibleo Park. Byen har virkelig hyggelige gader og masser af smukke kirker og imponerende bygninger. Tag en bid Scarmoza - en sjov, rund ost, som er byens specialitet - og trask så rundt i byens charmerende afkroge. 

Dag 8: Velkommen hjem!

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark.

Hjemme i Danmark, kan du se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Italien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Italien.

Alle hoteller

Hotel Baia Azzurra

Hotel Baia Azzurra

Hotel Baia Azzurra er et rigtig godt hotel, som ligger ud til Mazzaro-bugten, meget tæt på...

Upgrade
Hotel Baia delle Sirene

Hotel Baia delle Sirene

Hotel Baia delle Sirene er et hyggeligt hotel, hvor du helt sikkert vil føle dig hjemme – ikke...

Alle hoteller

Hotel Caiammari

Hotel Caiammari

Hotel Caiammari er et restaureret adeligt palæ, der er lavet om til hotel, og her er virkelig...

Hotel Gargallo

Hotel Gargallo

Hotel Gargallo er et super dejligt hotel, som ligger midt i det historiske kvarter Ortigia lige...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til italien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Italien.

Taormina

15.286227
37.851573

Siracusa

15.286985
37.075454

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 7.690,-
Børn u/12 år fra 7.390,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 11 maj 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 7.390,-
Børn u/12 år fra 7.190,-
Afrejse i følgende periode 12 maj 2019 - 29 maj 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 8.190,-
Børn u/12 år fra 7.990,-
Afrejse i følgende periode 30 maj 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 8.590,-
Børn u/12 år fra 8.390,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 06 jul 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 8.990,-
Børn u/12 år fra 8.890,-
Afrejse i følgende periode 07 jul 2019 - 07 aug 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 9.590,-
Børn u/12 år fra 9.390,-
Afrejse i følgende periode 08 aug 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 10.590,-
Børn u/12 år fra 10.290,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 9.590,-
Børn u/12 år fra 9.390,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2019 - 29 sep 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 8.990,-
Børn u/12 år fra 8.890,-
Afrejse i følgende periode 30 sep 2019 - 31 okt 2019
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 8.690,-
Børn u/12 år fra 8.490,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Catania t/r.
7 overnatninger med morgenmad.
Billeje.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Udflugter.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Bemærk: 

OBS: Italiensrejser, der slutter i efteråret, kommer tilbage om foråret.

Transport: 

Fly Danmark-Catania t/r.

Du har lejebil inkluderet på denne rejse.