Du er her: Lande > Italien > Rejser > Rejse IT07

Mad, kultur og mudderbade

8 dages rejse: 2 nætter Napoli og 5 nætter Ischia
Rejse: 
IT07
Rejser til Italien - Sant'Angelo, Ischia
Pizzaens fødeby Napoli og et af de smukkeste naturområder i Italien, øen Ischia.

Napoli og Ischia er Italien, når det er bedst - simpelthen! Napoli er et kapitel for sig selv, og her vil du møde den mangfoldighed, der kendetegner landet. Oplev de store armbevægelser, den fantastiske stolthed og mest af alt – verdens måske allerbedste pizza! Tag på sightseeing ved det lokale fiske- og grøntsagsmarked, besøg den skønne plads Plescibito, shop løs på gågaden Via Toledo og tag dig tid til at se den smukke skulptur Il Cristo Velato. Turen går videre til øen Ischia, der er et af Italiens smukkeste naturområder, og som gennem tiden har været beboet af både kongelige og adelige. Ischia er en C&C's favoritter. Tag på rundtur på øen blandt oliventræer og andre smukke planter, tag på heldagsudflugt til Capri eller forkæl dig selv med et besøg i et af Europas mest berømte mudderbade. 

Dag-til-dag

  1. Afrejse Danmark - Ankomst Napoli
  2. Napoli
  3. Napoli - Ischia
  4. Ischia
  5. Ischia
  6. Ischia
  7. Ischia
  8. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Italien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Napoli!

I dag kommer du til farvestrålende og eksotiske Napoli!

Napoli er en stor, herlig og temperamentfuld by, der ligger ud til havet i nærheden af vulkanen Vesuv. Det er en smuk og historisk by med dejlige pladser, charmerende gader og fine, farverige huse, der ligger side om side og slås om udsigten ud over vandet. Du kan næsten ikke have nok tid i den skønne by!

Gå en lille aftentur og spis måske på en af de mange bittesmå pizzeriaer på vejen. Gå ikke ind på de store pizzahuse - de er som regel ikke meget værd. Find i stedet de små, hyggelige steder - ofte ligger de i en kælder med plads til 4-5 pers. Her kan du købe et lækkert stykke pizza og tage med ud på din slentretur i byen.

Dag 2: En dag i fantastiske Napoli

I Napoli kan du hurtigt få tiden til at gå. Kig på de lækre butikker på Via Toledo og gå derfra ned forbi fiske- og grøntsagsmarkedet. Besøg den skønne plads, Plescibito, og se byen lidt fra oven ved at tage funicolaren op til muséet/udsigtspunktet.

Du må ikke forlade Napoli uden at have set måske verdens smukkeste skulptur: Il Cristo Velato. Denne er bare så smuk, at dette syn nærmest er hele rejsen værd. Den er måske endda smukkere end Peterskirkens La Pietá?
 
Om aftenen kan du spise på Trattoria Nennella. Spørg om vej på hotellet, alle kender den. Hvis vejret er til det, så sæt dig udenfor og nyd stemningen. Det er et typisk italiensk spisested, hvor der bliver råbt og skreget, ingen fine fornemmelser her, bare god, hjemmelavet mad.

Dag 3: Velkommen til Ischia!

Afsted til Ischia! Du skal ned til havnen og finde den rigtige båd, der sejler dig derover. Nyd vinden i håret og udsigten til det blå, blå vand, som bare er lidt smukkere i Italien end alle andre steder. Snart får du øje på Ischia i det fjerne - og nu kan du godt begynde at glæde dig! Du kan allerede nu se, hvor dejlig frodig, øen er med vinmarker og citronlunde op ad bjerget, der rejser sig 721 meter over havoverfladen. Øen er virkelig en seværdighed i sig selv! 

Ischia er kendt for de tusindvis af varme kilder med termalvand og de lækre romerske bade, og uanset hvor du går på øen, vil du helt sikkert støde på både kilder og bade. Faktisk var det grækerne, der anlagde de lækre bade for 2000 år siden, fordi de opdagede den helende effekt fra det mineralholdige, varme vand.

Øen er et af Italiens smukkeste naturområder, og for 100 år siden var det drømmeøen for dem, der havde penge. Her har boet konger, prinser og adelige, men i dag har du heldigvis også mulighed for at besøge denne lille perle i Middelhavet. Du skal bo i den dejlige by Forio, og en tur igennem gaderne byder på masser af smukke, hvide huse, fine kirker og adskillige klokketårne. Byen har en hyggelig havn, og her kan du slentre rundt og kigge på bådene og måske nyde en dejlig middag, mens solen går ned over vandet.

Dag 4-7: Ischia - udforsk øen til vands og til lands

Øen kan opleves på mange måder. Lej en bil, tag ud på cykel, gå ombord på bussen eller snør vandreskoene og begiv dig ud på eventyr. Ligegyldigt hvad du vælger, så husk at stoppe op og nyd udsigten udover det blå hav, de stejle bjergskråninger, de grønne olivenlunde og de vajende palmer, og indsnus duften fra de smukke blomster og de tusindvis af flotte citron- og appelsinlunde. Besøg dejlige vingårde med vinmarker, der strækker sig milevidt ud i landskabet, se de gamle forter, små museer og den botaniske have Giardino Ravino – en botanisk have i verdensklasse! Tag også en tur til Aragoneseslottet, som er øens mest kendte bygning. Den ligger på en lille klippe ø ud for kysten og er virkelig et smukt syn. Slottet blev bygget af Kong Heiron i sin tid, og nogle af slotsbygningerne stammer derfor helt tilbage fra 474 f.Kr. 

Du skal selvfølgelig på vandreture i den smukke natur, men du skal også se nogle af de dejlige haver, som øen er så kendt for! Lidt uden for Forio ligger Giardini la Mortella, som nok er den flotteste af dem allesammen! Den er anlagt af et britisk par efter Anden Verdenskrig, og den vokser op ad bjergsiden i terrasser og plateauer, som er forbundet med små trapper og snoede stier. Her får du duft- og farveoplevelser til den helt store guldmedalje, og her er dejlige søer og bassiner mellem klipper, blomster, planter og træer fra hele verden!

Øens små, hyggelige byer er helt sikkert et besøg værd. Den mest charmerende er den lille fiskerby Sant'Angelo, der ligger på sydkysten helt ned mod vandet - med den dejlige strand på den ene side og en lille havn på den anden. Tag en slentretur i de hyggelige gader og nyd måske en kold drink på en café. Og husk nu endelige at nyde, hvor smukt her er!

Gør som romerne gjorde for mange år siden, og forkæl dig selv med en tur i termalvandet i de varme bade - det skulle eftersigende have en lægende effekt på huden, så måske går du derfra 10 år yngre, end da du kom? Badene skulle i hvert fald være hemmeligheden bag romernes flotte udseende! Mange af de lækre bade er udbygget med terrasser op ad bjergsiden, og her kan du dase i en liggestol, mens du dufter til blomsterne og nyder stilheden med udsigt over dale, bjerge og havet. Hvis ikke, du går fra stedet 10 år yngre, går du i hvert fald herfra med ro i krop og sjæl. Du kan også prøve en massage, der også stammer helt tilbage fra romertiden. Her bliver kroppen virkelig arbejdet igennem, og du føler dig som et helt nyt menneske bagefter. 

Ischia har masser af dykker- og snorkle muligheder, for ud for kysten er al havlivet beskyttet i en marinepark med krystalklart, blågrønt vand. Du kan både tage ud med båd på forskellige dykkerture eller snorkle direkte fra stranden. Hvis du vil røre dig lidt, er actionparken helt fantastisk - også for børn! Her er svævebaner, ziplines, klatrevægge og hængebroer, hvor du og børnene kan slå jer løs. Parken har åbent fra 15. juni til 20. september.

Hvis du trænger til at komme lidt væk fra Ischia, kan du tage på skønne udflugter til de nærliggender øer, som er næsten lige så dejlige som Ischia. Er vejret  godt, så tag på en heldagsudflugt til Capri og oplev øen, hvor alverdens berømtheder boltrer sig i luksuriøse, smukke omgivelser. Øen er kendt for sin spændende blå grotte, hvor lys og mørke omgiver dig i det smukkeste, lysende blå vand imellem stejle, forrevne klippevægge. Det er virkelig en sær og super smuk oplevelse! Du kan også tage til den dejlige ø Procida, hvor den italienske stemning hersker i stor stil. Gå en tur i de gamle middelalderbyer og besøg Kulturpaladset, som nu er lavet om til museet. Du kan også slentre langs havnen og spise en lækker, sprød pizza på en hyggelig restaurant. Mulighederne er mange! 

Dag 8: Hjem igen

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Italien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Italien.

Alle hoteller

Værelse på Hotel Il Convento

Hotel Il Convento

Hotel Il Convento er et skønt, lille hotel, beliggende i Napolis små gader, hvor vasketøjet...

Alle hoteller

Hotel Terme Castaldi

Hotel Terme Castaldi

Hotel Terme Castaldi ligger i Forio d"Ischia i Via Monterone. Et roligt område med...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til italien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Italien.

Napoli

14.267852
40.851937

Forio - Ischia

13.860433
40.737760

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 02 nov 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 8.390,-
Børn u/12 år fra 7.190,-
Inkluderet: 

Fly Danmark- Napoli t/r.
7 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Færge fra Napoli til Ischia.
Transport mellem havn og hotel.
Transport fra lufthavn til hotel i Napoli.
Turistskat på hotellet i Napoli ca. 2 euro per person per dag.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Bemærk: 

Rejsen anbefales ikke i perioden 1/11 - 1/4, da mange faciliteter er lukket ned i den periode.
OBS: Italiensrejser, der slutter i efteråret, kommer tilbage om foråret.

Transport: 

Fly Danmark-Napoli t/r.
Transport fra lufthavn til hotel i Napoli er ikke inkluderet.
Du skal selv tage færgen fra Napoli til Ischia.