Du er her: Lande > > Rejser > Rejse SL32S dummy

Grupperejse med dansk rejseleder og masser af udflugter

18 dages rejse: 1 nat Negombo, 1 nat Anuradhapura, 2 nætter Sigiriya, 2 nætter Kandy, 2 nætter Ella, 2 nætter Udawalawe Nationalpark, 4 nætter Unawatuna og 1 nat Colombo
Rejse: 
SL32S dummy
Oplev Sri Lanka sammen med en dansk rejseleder og en gruppe andre danskere - de smukkeste byer, den flotteste natur og afslapning i dejlige Unawatuna.

Vi har mange års erfaring med at skræddersy rejser til Sri Lanka, og vi gør det til en fantastisk pris! Vi adskiller os fra mange andre, fordi vi kender agenterne personligt - de er nære venner af huset, og det er igennem dem, at vi har kontakt til hoteller og arrangører. Vi har fundet en rigtig god dansk rejseleder, så det er en super rejse for folk, der gerne vil rejse sammen med andre i mindre grupper og have lidt tryghed i rejselederen, sine medrejsende og lokale guides.
- Hilsen Lars

Din rejse starter i Negombo, hvor du og dit rejsehold bliver briefet om cykelturen. I cykler sammen de første par dage - blandt andet til Anuradhapure og Sigiriya, hvor I selvfølgelig også skal gå på den berømte Løveklippe. Så går turen til Kandy! På vejen kan I besøge Dambulla templet, og ellers er bare ud i det blå på jeres cykler. Efter Kandy er det videre uden cykler, når I tager toget til Ella. Her står den i stedet på natur og bjergvandring! I Udawalawe Nationalpark bør du næsten tage på en jeepsafari og se elefanterne og det savanneagtige landskab, før det er tid til at slappe af på stranden i Unawatuna. Du slutter med en overnatning i landets hovedstad Colombo. 

Højdepunkter:​
- Dansk rejseleder + lokale guider.
- Du rejser i en mindre gruppe med højst 16 deltagere.
- Hele 15 overnatninger - i alt 18 dage.
- En hel masse lækre inkluderede måltider: alle morgenmåltider, ni frokoster og fem middage.
- Aktiv ferie med plads til masser af afslapning.
- 3 dages cykeltur i roligt tempo - alle kan være med!
- Smukke vandreture i bjerge - niveauet er ikke særlig højt, men husk endelig gode sko!
- Oplevelser i nationalparker med rigt dyreliv.
- Sightseeing i hyggelige byer. 
- Afslappende dage ved stranden.
- Fritid, hvor du selv bestemmer dagsordnen.

Rejseplan

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Negombo
 3. Negombo - Anuradhapura
 4. Anuradhapura - Sigiriya
 5. Sigiriya
 6. Sigiriya - Kandy
 7. Kandy
 8. Kandy - Ella
 9. Ella
 10. Ella - Udawalawe
 11. Udawalawe
 12. Udawalawe - Unawatuna
 13. Unawatuna
 14. Unawatuna
 15. Unawatuna
 16. Unawatuna - Colombo
 17. Colombo
 18. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne . Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så blev det dagen, hvor du skal til Sri Lanka! Alle de forskellige afgang- og ankomsttidspunkter står i den detaljerede rejseplan, som du får ca. en måned før afrejse.

På vej til Sri Lanka kan du drømme om bølgende, grønne temarker, nationalparker med vilde elefanter og leoparder, smukke byer med masser af kultur og historie - og så selvfølgelig dejlig strand! 

Du kan roligt glæde dig til at opleve det skønne land! 

Dag 2: Velkommen til Negombo - briefing om cykeltur

I dag lander du i Negombo!

Du møder din danske rejseleder, din sri lankanske guide og - hvis ikke før - resten af dit rejsehold. Rejselederen ved, hvor I skal hen og sørger for, at I kommer godt med en bus til jeres hotel - det tager kun 30 minutters tid. 

Negombo er en badeby med mange hoteller og resorts langs stranden, og så er den kendt for sit kæmpestore fiskemarked, hvor der er et mylder af både fisk og mennesker. Byen har ligesom resten af landet både været under portugisisk og hollandsk styre, og de mange kolonitidsbygninger og katolske kirker vidner om denne tid. Nu er byen en af de mest liberaliserede i landet, og det ser du på de mange restauranter og pubber, der er inspireret af den vestlige verden. 

Rejselederen vil forklare dig lidt om de næste dages cykeltur, og du skal også prøve cykler, så du får en, der passer til dig. Som udgangspunkt cykler I 20-30 kilometer om dagen i de fire dage, den står på cykling. I kører i et tempo, så alle kan følge med, og rejselederen skal nok sørge for, at I har rigeligt med hvilepauser undervejs, hvor I kan få lidt koldt at drikke. Hvis du har mod på det, kan du vælge at cykle 10-20 kilometer ekstra om dagen, men ellers er den sidste strækning med bus.

Du har lidt tid om aftenen til at slentre en tur langs stranden. Det farverige Lellama kvarter og den charmerende havnefront indbyder også til hyggelige spadsereture, hvis du hellere vil opleve byen. Her kan du finde en god restaurant og spise dit første sri lankanske måltid. 

Dag 3: På cykel til den gamle kongeby Anuradhapura!

I dag begynder cykelturen! 

Du kører i bus sammen med rejselederen og din gruppe til det sted, hvor cykelturen starter, og så er det ellers bare i sadlen og af sted! Turen går ad små sideveje og grusstier, både gennem småbyer og natur. Det sidste stykke vej til Anuradhapura foregår med bus i 3,5 times tid.

I Anuradhapura vil du hurtigt fornemme byens historie - det var det første kongerige i Sri Lanka, og det har eksisteret fra år 377 f.Kr. Det er så længe siden, at det er helt ufatteligt at tænke på! Kong Pandukabhaya grundlagde byen omkring ét figentræ, som angiveligt skulle være et skud fra det træ, som Siddharta Gautama sad under, da han blev til Buddha. Hvis det er sandt, er træet altså over 2.000 år gammelt! 

I skal selvfølgelig se træet på en udflugt samme eftermiddag, og I ser også en af verdens største stupaer, Ruwanwelisaya, der blev bygget af Kong Dutugemunu i år 140 f.Kr.

Dag 4: Videre til Sigiriya

I starter dagen med en frisk morgencykeltur til Isurumuniya - et buddhistisk klippetempel, bygget af Kong Devanampiyatissa i år 300 f.Kr. I går rundt mellem et utal af statuer, skulpturer og stenudhugninger, der forestiller alverdens ting. Her er blandt andet en udhugning af to elskende, prins Siliya og hans elskerinde Asokamala, som han opgav sin ret til tronen for, fordi hun var under hans rang. Du kan indsnuse alle legenderne her og drømme dig itlbage til en helt anden tid. 

Nu går turen videre med bus til Sigiriya i omkring to timer. I skal bo i den lille hyggelige by, som er opkaldt efter Løveklippen af samme navn. Det er landets seværdighed nr. 1, og du vil aldrig glemme oplevelsen, udsigten og strabadserne for at komme op på toppen! 

Om aftenen spiser I aftensmad sammen på hotellets restaurant, så I kan sludre lidt om dagens oplevelser. Du er måske ved at være øm i benene, men det er en rar form for træthed, der fylder kroppen. 

Dag 5: På cykel til Sigiriya klippen og til fods op til toppen

Forhåbentligt er benene ikke for trætte i dag, for nu skal du bestige Siriya klippen. I cykler ad småveje gennem flot natur, og så er det tid til at stille cyklerne og fortsætte til fods. Har du husket de gode vandresko? 

Der er rigtig mange trin op til toppen ad klippen, men du kan se på fresko-malerier på klippevæggene hele vejen op. Kongen var glad for damer og skulle eftersigende have haft mere end 500 koner, så derfor er der også frescomalerier af kvinder hele vejen op til paladset. Oppe på toppen kan du nyde udsigten ud over den smukke natur med jungle og bjerge - du kan se helt afsindigt langt, hvis vejret er klart! Du bliver næsten helt salig. Turen ned er ikke helt så hård, og for foden bliver du sikkert mødt af sælgere, der vil sælge dig alverdens tingeltangel. 

Hvis du orker, cykler du tilbage til hotellet, men du kan også vælge at køre i bus tilbage og hvile stængerne lidt.

Det gode ved at rejse med en gruppe er jo, at du aldrig behøver at være alene. Om aftenen kan I jo tage jer et slag kort sammen eller drikke en drink og sludre lidt. Bliver du træt af at være omgivet af andre hele tiden, så søger du bare væk og går en tur for dig selv eller slapper af i ro og mag. 

Dag 6: På cykel videre til Kandy - måske med stop i Dambulla?

Det er sidste dag med cykler i dag, så husk at nyd cykelturen til Dambulla. I kan sammen beslutte, om I vil holde pause i byen og se de berømte grottehuler. Dambulla er et af de største tempelkomplekser i Sri Lanka, og så er det bygget i klippehuler, så det er næsten som at gå rundt under jorden, og du er omgivet af guld, skulpturer og smukke malerier. I en af grotterne finder du 48 store Buddhafigurer i træ, sten og guld. Nogle er små og andre er gigantiske - en af dem er hele 14 meter lang.

På vejen videre til Kandy cykler I ad Spice Road, en strækning på 5 kilometer, der er kendt over store dele af verden for sit økologiske landbrug med krydderier i massevis. Her dyrker folk naturmedicin på krydderier, urter og planter i den kølige jord. Det er ikke underligt, at Sri Lanka har så mange helsetraditioner, for det er her, meget af vores medicin i dag kommer fra, og du kan købe cremer, olier og salver med alle mulige slags krydderier. I stopper undervejs og ser en af de mange haver, der bliver brugt til dyrkning af de mange lægeplanter. Det er også her, I spiser jeres frokost.  

Herefter er det tid til at vinke farvel til cyklerne, for nu forsætter I uden. I første omgang går det af sted i bus resten af vejen (ca. 3 timer) til Kandy. 

Om aftenen er du på egen hånd - du kan selv vælge, hvor du vil spise, og du kan måske gå ind og se et af de særlige danseshows, som byen er kendt for? 

Dag 7: Morgentrekkingtur til Balana og besøg til Tandens tempel i Kandy

Du starter dagen med en tidlig morgentrekkingtur gennem den skønne, grønne natur til den lille by Balana. Undervejs går du igennem Gannoruwa, som er kendt for at have været midtpunkt for slaget mellem portugeserne og kandyanerne i 1638. Du vandrer også forbi smukke templer, både i Suriyagoda og Dodanwela. I Dodanwela-templet siger historien, at Kong Rajasingha II overlod sin krone og sit sværd til templets guder som tak for, at de havde hjulpet ham med at vinde krigen over portugeserne i Gannoruwa. Herefter går du igennem landsbyen Danture, hvis rismarker engang var slagmark under et af de afgørende slag under krigen. Fremme i Balana ser du byens ældgamle fort, som blev bygget i det 17. århundrede, og som nu er overgroet af ukrudt og planter. Du spiser en dejlig frokost, før du vender næsen tilbage mod Kandy.

Du kan også vælge at tage en tur til Udawattakale Nationalpark og se den skønne natur og parkens mange historiske steder.

Om eftermiddagen kan du besøge Dalada Maligawa, der er kendt som Tandtemplet, fordi det huser Buddhas hellige tandrelikvie. Det er et enkelt, men meget stort tempel, og alle er meget ærbødige deroppe. Som navnet indikerer, har templet en af Buddhas tænder som helligt minde, men desværre bliver den kun vist frem én gang hvert fjerde år. Tanden skulle være kommet til Sri Lanka med en prinsesse fra Sydindien for 1.600 år siden og endte altså i Dalada Maligawa i det fine tempel. Den hellige tand siges at give magt til den, som ejer den, og derfor kan du nok godt forestille dig, at der har været kæmpet ihærdigt om den gennem tiden. Se dig omkring i det skinnende hvide, enkle tempelområde og nyd synet af de gyldne, historiske statuer indenfor.

Dag 8: Med tog til Ella

I starter dagen med et smut til Nuwara Eliya, der også bliver kaldt "Lille England", fordi den smukke by er fuld af engelske bindingsværkhuse fra kolonitiden. Heroppe i bjergene er I omgivet af smukke teplantager, og I skal selvfølgelig besøge en tefabrik. 

Om eftermiddagen skal I med bus i ca. to timer til en togstation og derfra videre med toget til Ella - en spændende oplevelse på omkring tre timer. Det er en meget berømt og meget meget smuk togstrækning! Toget kører nemlig gennem et landskab med smuk natur, flotte vandfald og temarker i massevis.

Hvis du er heldig, kører du med et af de hyggelige, gamle damplokomotiver, men som regel er det nu altså et helt almindeligt dieseltog. Tog i Sri Lanka kan være lidt besværligt at booke, og selvom vi booker plads til dig på 1. klasse, er det ikke sikkert, at du kommer til at køre på 1. klasse - heller ikke selvom du står med en billet til 1. klasse i hånden. Så står den altså på 2. klasse, og du kan heller ikke altid være sikker på, at der er plads her. 2. klasse er for det meste ganske pæn og nydelig, men du kan lige så godt være uheldig - så forvent dig lidt af hvert. Udsigten og omgivelserne er dog det hele værd! Du får ikke mad på toget, så tag lidt snacks og drikkevarer med selv. 

Hold øje med det smukke landskab, som du kører igennem. Snart når du Ella, en lille by i bjergene med ca. 1.000 indbyggere. 

I Ella bliver I hentet af en bil og kørt til hotellet, og nu har du aftenen fri til egen disposition. Du kan spise, hvor du vil, men vi vil nu anbefale Heaven's Edge, der serverer god aftensmad med en skøn udsigt ud over de grønne bjerge.

Dag 9: Vandretur til Ella Gap og Little Adam's Peak

Du og dine rejsefæller starter selvfølgelig dagen med en smuk vandretur til Ella Gap - et af Sri Lankas mest berømte udsigtspunkter. Ella Gap er en dal mellem grønne, frodige bjerge, der åbner sig, så du kan se lige igennem den og ud over landskabet på den anden side. Landskabet fortsætter nærmest ud i det uendelige - i hvert fald ind til det forsvinder i en dis af skyer i det fjerne. Smukt er det!

Du spiser pizza til frokost, og bagefter har du lidt fritid. Du kan måske tage en vandretur ud i naturen - fx til Little Adam's Peak? Ruten er en af områdets smukkeste, og du har skøn udsigt ud over grønklædte bjerge, flot natur og masser af temarker. Hvis du ikke orker at vandre mere, så slap af på dit hotel i stedet. Måske trænger du til et varmt fodbad? 

Dag 10: Velkommen til Udawalawe - måske med stop ved Buduruwagala templet

I dag kører I videre med bus i tre timer til Udawalawe Nationalpark. Hvis I beslutter jer for det, kan I gøre stop ved Buduruwagala templet - endnu et grottetempel med en indgang bygget i en imponerende klippevæg med kæmpemæssige stenudskæringer.

Udawalawe Nationalpark er anderledes, fordi den ikke nær så besøgt som fx Yala Nationalpark, og landskabet er lidt savanneagtigt. Hvis ikke du vidste bedre, kunne du lige så godt befinde dig i Afrika. 

Efter frokost kan du vælge, om du vil med på en jeepsafari i nationalparken. Du kører fra vandhul til vandhul for at se elefanterne drikke, bade og lege i vandet. Hvis du er heldig, ser du flokke på over 200 elefanter, men det er mere normalt at se 20 elefanter. Måske ser du slet ikke nogen - men mon ikke du så oplever nogle andre sjove dyr?

Om aftenen skal du sikkert have revanche i kortspil, eller du kan slappe af for dig selv med en god bog. 

Dag 11: Måske på jeepsafari i Udawalawe?

I dag har du en hel dag til at lave, lige hvad du har lyst til i Udawalawe Nationalpark. Hvis du ikke nåede en jeepsafari i går, kan du nå det i dag i stedet. Du kan også tage endnu en - så er der endnu en chance for at se elefanter. Her lever også vandbøfler, aber, påfugle, skildpadder og mange andre dyre- og fuglearter. Ved vandet lever der fiskeørne og skarver, der nyder godt af fiskene i området. I det hele taget er her et hav af fugle! Det skulle være underligt, hvis du ikke oplevede et par spændende dyr her i naturen. 

Dag 12: Velkommen til dejlige Unawatuna!

I dag bliver I kørt videre til Unawatuna, der ligger på Sri Lankas sydvestlige kyst - busturen tager omkring tre timer. Undervejs stopper I i en af de dejlige strandbyer Weligama eller Tangalle og spiser frokost.

Unawatuna er en strandby, der har udviklet sig til at blive en hyggelig badeby med souvenirbutikker, gode restauranter og adskillige hoteller og resorts. Vandet er roligere her end i mange andre dele af landet, fordi bugten ligger beskyttet af et koralrev. 

Gå en tur langs vandet og hils på de mange søde mennesker, der arbejder på restauranter, barer og hoteller - stop måske op og lyt til musikken. Nu kan du rigtig nyde, at de sidste dage står på afslapning, og stranden har i det hele taget en afslappende atmosfære. Folk er søde og venlige, og strandsælgerne er ikke anmassende som i mange andre asiatiske lande. Måske ser du fiskere komme ind til land med net fulde af fisk eller fiskere, der sidder på pæle ude i vandet for at fange fisk.

Du skal selvfølgelig også slappe af og bare komme helt ned i gear - måske har du lyst til at snorkle lidt? Der er fisk ud for kysten, og hvis du er heldig, ser du også havskildpadder. Skildpadderne kommer indimellem ind til land og lægger på æg i sandet.

Dag 13-15: Nyd stranden og den lille fiskerby

I dag bliver I kørt videre til Unawatuna, der ligger på Sri Lankas sydvestlige kyst - busturen tager omkring tre timer. Undervejs stopper I i en af de dejlige strandbyer Weligama eller Tangalle og spiser frokost.

Unawatuna er en strandby, der har udviklet sig til at blive en hyggelig badeby med souvenirbutikker, gode restauranter og adskillige hoteller og resorts. Vandet er roligere her end i mange andre dele af landet, fordi bugten ligger beskyttet af et koralrev. 

Gå en tur langs vandet og hils på de mange søde mennesker, der arbejder på restauranter, barer og hoteller - stop måske op og lyt til musikken. Nu kan du rigtig nyde, at de sidste dage står på afslapning, og stranden har i det hele taget en afslappende atmosfære. Folk er søde og venlige, og strandsælgerne er ikke anmassende som i mange andre asiatiske lande. Måske ser du fiskere komme ind til land med net fulde af fisk eller fiskere, der sidder på pæle ude i vandet for at fange fisk.

Du skal selvfølgelig også slappe af og bare komme helt ned i gear - måske har du lyst til at snorkle lidt? Der er fisk ud for kysten, og hvis du er heldig, ser du også havskildpadder. Skildpadderne kommer indimellem ind til land og lægger på æg i sandet.

Dag 16: Velkommen til Colombo!

I har en enkelt overnatning i Colombo, inden turen går tilbage til Danmark.

Colombo er Sri Lankas største by med omkring 5,5 mio. indbyggere. Byen er ikke landets hovedstad - det er Sri Jayawardenapura Kotte - men Colombo er meget pulserende og travl med et mix af moderne og vestlig livsstil kombineret med ruiner og gamle kolonibygninger fx de to tvillingetårne og fortet fra den portugisiske og hollandske periode. Her er også en herlig strandpromenade, et stort areal med græs, hvor du på den ene side mødes af havet og anden side af storbyen. Et af de steder, hvor befolkningen tager et pusterum fra den hektiske hverdag, er ved Beira Lake, som er en stor sø midt inde i Colombo by. 

Dag 17: Afrejse fra Sri Lanka

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 18: Velkommen hjem!

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark.

Hjemme i Danmark, kan du se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din . Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores .

Alle hoteller

Poolen

Rani Beach Resort

Rani Beach Resort er et helt normalt 3-stjernet hotel, der ligger centralt og lige ud til...

Alle hoteller

Hotel Randiya

Hotel Randiya

Hotel Randiya er et lille, enkelt hotel i Anuradhapura beliggende tæt på en smuk sø. Værelserne...

Alle hoteller

Rejser til Sri Lanka - Hotel Sigiriya

Hotel Sigiriya

Hotel Sigiriya er et eksotisk sted med en flot have, en kæmpe pool og et dejligt spa område. På...

Alle hoteller

Facaden

Queens Hotel

Queens Hotel blev bygget i 1841 og er et gammelt og hyggeligt hotel med sjæl. Værelserne er...

Alle hoteller

Sky Green Resort

Sky Green Resort

Sky Green Resort er et lille hotel med en lidt guesthouse-agtig stemning, og det ligger i skønne...

Alle hoteller

Centauria Wild

Centauria Wild er et splinternyt hotel, som kun ligger én km fra den skønne Udawalawe...

Alle hoteller

Poolen

Galle Face Hotel

Galle Face Hotel er et historisk hotel fra 1864. Det var det første større hotel i Colombo, og...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til . Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores .

Negombo

79.8386
7.2111

Anuradhapura

80.385
8.350

Sigiriya

80.759862
7.955164

Kandy

80.6350
7.2964

Ella

81.046274
6.866758,

Udawalawe Nationalpark

80.8885
6.4383

Unawatuna

80.252
6.0183

Colombo

79.842
6.9344

Priser

Spørg om pris!
Inkluderet: 

Fly København-Colombo t/r. 
Alle transporter på rejsen.
Dansk rejseleder og lokal guide med på hele rejsen.
15 overnatninger med morgenmad - derudover ni frokoster og fem middage.
3 dages cykeltur.
Super gode cykler og cykelhjelme i standard kvalitet - du er velkommen til at medbringe din egen. 
5 udflugter: vandretur til toppen af Sigiriya klippen, Balana trekkingtur, besøg til tandtemplet i Kandy, vandreture til Ella Gap og Little Adam's Peak og sightseeing ved Galle Fort. 
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Visum til Sri Lanka (omkring 35 USD).
Drikkepenge til guider, chauffør, bærere og cykelhold ca. 40 kr. pr. dag - disse betaler du til din rejseleder i slutningen af rejsen.
Entréer til seværdigheder og nationalparker, som ikke er inkluderet i rejsens pris. 
Evt. enkeltværelsestillæg 4600 kr.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.