Du er her: Lande > Argentina > Rejser > Rejse AR09

Helt unikke natur- og dyreoplevelser i Argentina

16 dages rejse: 4 nætter Buenos Aires, 2 nætter Bahía Bustamante, 2 nætter Puerto Madryn, 1 nat i natbus, 3 nætter Esteros del Ibera og 1 nat i natbus
Rejse: 
AR09
Kaiman i Esteros del Ibera
Oplev Argentinas varierede dyreliv: hvaler, pingviner og søløver i Patagonien på Bahía Bustamantes og Puerto Madryns kyster og kaimaner, brøleaber, papegøjer, flodsvin og anakondaer i Esteros del Iberas vådområder. Masser af udflugter og måltider inkluderet!

Denne rejse er helt speciel, fordi du på størstedelen af rejsen har alle måltider inkluderet, og du har rigtig mange spændende udflugter i løbet af dine ophold i naturen. 

Din rejse starter med et par dage til at opleve Argentinas hovedstad Buenos Aires. Tangoen er født her, og du kan opleve den på nærmest hvert et gadehjørne og på mange af de hyggelige pladser, hvor helt almindelige lokale kommer og danser. Se de smukke bygninger i byen, fx kongressen, Teatro Colon og Det røde Palads eller søg ud i nogle af de charmerende bydele. Nu skal du videre ud i Patagoniens dyreverden! Du starter med at tage til Bahía Bustamante, der har fået tilnavnet "Argentinas mindre kendte Galapagos", fordi det vrimler med søløver, pingviner og hvaler på kysterne. Her er også flotte, små klippestrande, og i øvrigt en hel masse tangfarme. Inde i landet ligger Petrified Forest, som er et ørkenagtigt landskab med forsteninger af træer efter vulkanudbrud for flere millioner år siden. Her ser du måske bæltedyr, de emulignende nanduer og guanakolamaer. I Puerto Madryn står den igen på pingviner og hvaler og en heldagsudflugt til den smukke halvø Peninsula de Valdes, hvor det ikke er unormalt at se spækhuggere, delfiner og et væld af havfugle. Du tager natbussen til Esteros del Ibera, hvor du er omgivet af verdens næststørste vådområde med søer, moser, sumpe, marskland og laguner til den helt store guldmedalje. Du har nu chancen for at se oddere, brøleaber, flodsvin, kaimaner, papegøjer, kæmpemyreslugere, anakondaer, bæltedyr og rigtig mange andre spændende dyr på vandreture og sejlture i det store vådland. 

Denne rejse kan også kombineres med et ophold ved Iguazu! Læs mere her.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires
 5. Buenos Aires
 6. Buenos Aires - Bahía Bustamante
 7. Bahía Bustamante
 8. Bahía Bustamante - Puerto Madryn
 9. Puerto Madryn
 10. Afrejse Puerto Madryn
 11. Ankomst Esteros del Ibera
 12. Esteros del Ibera
 13. Esteros del Ibera
 14. Esteros del Ibera - Natbus til Buenos Aires
 15. Ankomst Buenos Aires og afrejse fra Argentina
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Argentina. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så starter din rejse mod tangoens smukke land. Argentina spænder lige fra iskolde gletsjere, imponerende bjerglandskaber, levende storbyer, frodig regnskov og brusende vandfald. Slap af, nyd turen, og brug måske flyveturen til at samle appetit, så du kan smage en af de gode, argentinske bøffer...

Dag 2: Velkommen til Buenos Aires!

I dag ankommer du til livlige Buenos Aires - Argentinas hovedstad og en sofistikeret by. Det meste af året er her dejligt varmt, og her er i hvert fald altid gang i den!

Buenos Aires bliver kaldt "Sydamerikas Paris", for den minder mere om en europæisk by end en sydamerikansk. Grunden til dette er blandt andet, at langt størstedelen af byens indbyggere er europæiske tilflyttere, der har været med til at give deres præg på byens udvikling. Buenos Aires er ikke en by, du skal tage til for primært at se store monumenter og seværdigheder - dog bliver du nødt til at besøge Recoleta bydelen, hvor der er mange smukke bygninger og den meget interessant Retiro kirkegård, der betragtes som en af byens største seværdigheder. Det bedste ved byen er dog den helt specielle stemning... Tangoen blev født her, og du kan opleve den overalt!

Dag 3-5: Nyd livlige Buenos Aires

Se dig omkring i byen. Det er nemt nok at komme rundt. Velfungerende, men ældre, taxaer er der masser af. De fleste chauffører taler kun spansk, så er dit spanske lidt rustent, kan du medbringe et lille stykke papir, og i stedet skrive, hvor du skal hen.

Ved frokosttid kan du gå ind på et lille spisested, og for eksempel bestille "carne con salata" og ½ flaske vin super billigt... Bagefter kan du, som så mange andre gør her, lægge dig lidt i midten af parken på Plaza de Mayo - en af de mange flotte pladser i byen. Du bør besøge også besøge Casa Rosada, nu du er her. Det er det smukke, lyserøde palæ, hvor Argentinas præsident arbejder. Det er ikke hver dag, man ser et lyserødt palæ! Du SKAL også opleve en festaften på El Querandi lige i nærheden. Her kan du opleve ægte tangoglæde, superdygtige dansere og et fantastisk dinner-show. Du kan bestille billetter hos vores agent Nico eller hos din rejsekonsulent.

Har du lyst til at besøge vores dygtige agent Nicos kontor, kan du bare gøre det - eller måske har du mere lyst til at starte dit eventyr her i byen med en god kop kaffe eller chokolade? Så start med at gå hen til en af verdens mest kendte og flotteste caféer, selveste Café Tortoni. Bestil "chokolato denso og churros", deres verdenskendte specialitet de sidste 100 år - en lækkerbisken ud over det sædvanlige. Her på caféen kommer de "rigtige" argentinere for at diskutere - glem ikke at Buenos Aires er en sofistikeret by, Sydamerikas fornemmeste by. Café Tortoni har hver aften to forestillinger i baglokalerne til meget rimelige penge. Oftest er det tango-forestillinger, og her er rart at være. Det er som regel en god ide at bestille billetter i baren i caféen allerede om eftermiddagen.

En dag kan du besøge Teatro Colon, et af verdens allerstørste og flotteste teatre. Colon er igen åbent efter 4 års renovering. Snyd ikke dig selv for et besøg her. Du kan også tage ud at opleve den fantastiske argentinske tango. Dette kan gøres overalt i Buenos Aires. Du kan tage på danseskoler, du kan se tangoshows med og uden middag eller du kan besøge pladsen San Telmo på en søndag, hvor tilfældige argentinere pludselig danser.

Du bør også besøge Recoletta-kvarteret, der er mest kendt for sin flotte Retiro kirkegård - måske den flotteste seværdighed i hele byen. Den ligner på ingen måde en dansk kirkegård! Prøv at gå en tur mellem de mange gravsten, statuer, mausoleer og mindesmærker og se, hvor forskellige de er. Og der er godt nok mange! Det føles næsten som en helt lille by. Du kan blandt andet se Evitas grav - Evita bliver stadig af mange betragtet som en helgen, så den grav skal du næsten over og se!

Måske skal du også bruge en dag på shopping på gågaden Florida i centrum? Hvis du vil shoppe, er dette stedet! Køb de flotteste tasker i læder, de bedste polo-shirts (uden falske krokodiller), sko i læder som de blødeste handsker og de skønneste kashmirbluser og halstørklæder - alt sammen til gode priser.

Du kan også tage en tur ud til Tigre-deltaet. Tag en taxa til togstationen Retiro: en flot og pinligt ren togstation. Tag et øjeblik til at kigge dig omkring, bare bageren er en oplevelse i sig selv, og køb så en togbillet. Turen derud tager en lille time og undervejs kommer du igennem forstæderne og forbi tusindvis af små og store dejlige, private villaer. Toget stopper mange steder og folk stiger af og på i en lind strøm - en dejlig togtur. Husk at have billetten klar til udgangen, ellers vanker der en bøde.

Den lille by Tigre ligger ved starten af det store og meget spændende delta-område, og det er her mange Argentinere holder til i deres friweekender. Du bliver mødt af synet af kanaler, øer og en masse villaer, bungalows og slotte, som de velhavende argentinere de sidste 50 år har bygget her. Gå rundt og kig og hvil så fødderne på en hyggelig kanalrundfart.

Når du tager tilbage til Buenos Aires igen, så skulle du forkæle dig selv med en is hos en "italiener". Argentina er et lille Italien, for mange her har familie i Italien eller er efterkommere af dem, der flygtede herned efter 2. verdenskrig.

Du bør også besøge den nye bydel - Puerto Madero. Det er den gamle havnefront, der er blevet moderniseret, og her er mange lækre restauranter og cafeer. Prøv fx restaurant, Estilo Campo, som har virkelig gode kødretter, dejlige steaks og skøn, argentinsk vin! Men husk at bestille bord - for her kommer mange og spiser.

Dag 6: Velkommen til Bahía Bustamante - og af sted på byrundtur

I dag skal du videre til Bahía Bustamante.

Om eftermiddagen skal du på en byrundtur i byen. Don Lorenzo Soriano slog sig ned i Patagonien i 1953 og opdagede Bahía Bustamante, der mest bare var kendt som ”den rådne bugt”, fordi de enorme mængder af tang skyllede ind på stranden og lå og rådnede. Han besluttede at blive, og det blev til den første tangproducerende landsby i verden. Folk strømmede til for at blive tangbønder og hjælpe med at høste og bearbejde tangen, og det fik byen til at blomstre op. Snart slog fårehyrder, biologer og naturelskere sig til flokken af besøgende, og byen fik tilnavnet ”Argentinas mindre kendte Galapagos” på grund af den smukke natur og de mange hvaler, pingviner og søløver. Du skal selvfølgelig se byens huse og nogle af de tanggårde, hvor tangen bliver bearbejdet.

Hvis du har lyst, kan du se nogle arkæologiske grave, hvor man har fundet begravelsespladser og arbejdssteder fra det oprindelige folk i Argentina. 

Dag 7: Sejltur og trekkingtur til klippestrande

Forhåbentligt er vejret godt, for der står masser af oplevelser på programmet i dag. Hvis vejret ikke er godt, kan det blive ændret lidt, for så er det ikke ideelt med en sejltur.

Du starter med at sejle ned ad kysten og se tangmarkerne, hvor bådene er i gang med høsten. Du sejler også forbi muslingefarme, hvor du lærer om avl og brug af de mange muslinger, som bliver indsamlet hver dag. Rundt omkring på vandet vil du se kæmpemæssige kolonier af pingviner og søløver, der dovner den på de mange småøer. Her lever også masser af andre vandfugle som albatrosser, måger og forskellige arter af ænder.

Tilbage på land spiser du frokost, og så skal du videre til Graviña Peninsula – du både vandrer og kører med firhjulstrækker til en flotte strand med krystalklart vand og røde klipper. Hvis det er lavvande bliver der dannet små pøle i klipperne, som du kan bade i, hvis vejret er godt. 

Dag 8: Udflugt til Petrified Forest - og videre til Puerto Madryn

Om formiddagen skal ud til Petrified Forest, et stort ørkenlandskab og en meget kendt geologisk seværdighed i området. Længe før Andesbjergene overhovedet var til, voksede der kæmpestore træer her – helt op til 100 meter høje – men vulkanudbrud efter vulkanudbrud dræbte alt liv og begravede træerne i aske. De 1.400.000 år gamle træer kan du se den dag i dag, og det er altså en underlig oplevelse at se noget, der er så gammelt og røre ved de stenhårde stammer. Hvis du er heldig, støder du på ræve, bæltedyr, stinkdyr, nanduer og de guanako-lamaer her i sandlandskabet.

Så går turen til Puerto Madryn.

Puerto Madryn er en lille, hyggelig by, hvorfra du kan nyde hele det omkringliggende områdes utrolige skønhed.  Med vind i håret kan du opleve dette barske områdes utrolige dyreliv. Pingviner, hvaler, søløver, sæler, søelefanter og spækhuggere kan du møde til vands, og til lands venter det næsten uberørte fuglereservat Isla De los Pájaros. Byen bliver kaldt for Argentinas undervandshovedstad, og der findes flere “undervandsparker”, hvor skibe er blevet sænket med vilje, blot for at skabe gode dykkersteder. Fantastiske grønne alger, fred og harmoni er bare nogle af de ord, som beskriver oplevelsen ved at være under vandet. Søanemoner forsvinder, bare du rører ved dem, og fisk med skinnende farver kommer med langsomme bevægelser helt tæt på for at spise af din hånd. Du kan også besøge havforskningscentret eller tage til Gaiman, den Galisiske koloni, hvor du kan drikke te eller spise deres traditionelle, lækre kager. Hvis du er interesseret i dinosaurer, kan du tage til byen Trelew og besøge det spændende og vigtige palæontologiske museum i Sydamerika. 

Dag 9: Puerto Madryn - Heldagstur til Peninsula Valdes

I dag står der hvaler på programmet! Du skal nemlig på en heldagstur til Peninsula Valdes. Du kører omkring en time fra Puerto Madryn til Península de Valdes halvøen. Her oplever du den fantastiske natur og ikke mindst det imponerende dyreliv. Hvis du er heldig, ser du hvaler, pingviner, søløver, søelefanter, "guanacos" (vilde lamaer) og de sjældne flamingoer. Der er størst chance for at opleve dyr fra oktober til april, men hvalerne ser du faktisk oftest fra september til december.

Dag 10: Med natbussen mod vådlandet

I dag tager du videre med fly og natbus mod Argentinas Pantanal. Du kører over natten og vågner forhåbentlig frisk op næste dag, hvor du er fremme. Undervejs på turen får du serveret et måltid eller to.

Dag 11: Velkommen til landsbyen Colonia Carlos Pellegrini ved Esteros del Ibera!

I  dag ankommer du til Colonia Carlos Pellegrini, den største landsby i Esteros del Ibera. 

Esteros del Ibera er det næstestørste vådområde i verden, kun overgået af Pantanal i Brasilien. Her er landskabet fuld af kæmpemæssige søer, sumpe, laguner og moser, der spænder over 13.000 kvadratkilometer! Du bor midt i det hele – på første parket til at opleve spændende, farvestrålende blomster, der lyser op i al det grønne, og til at se marskhjorte og mankeulve løbe forbi lodgen. Hvis du kigger op, kan du være heldig at spotte aber og papegøjer, der sidder i palmerne og så selvfølgelig nogle af de lidt over 350 forskellige fuglearter, der lever her. Mange af dem er så sjældne, at de faktisk er tæt på at uddø. På vandreture og rideture i naturen møder du måske bæltedyr, kæmpemyreslugere og flodsvin, og hvis du sejler på søen i enten kajak eller båd, skal du holde udkig efter kaimaner og anakondaer i vandoverfladen - ikke noget med at stikke fødderne i vandet! 

Du har aftenen fri til at drikke en velkomstdrink og spise aftensmad på lodgen.

Dag 12: Sejltur og vandretur i Esteros del Iberas vådland

I dag skal du ud og sejle og kigge efter dyr i vådområdet. Du sejler ud til de såkaldte ”flydende øer”, der består af vandrødder og søbund. Nogle af dem er kun et par centimeter tykke, mens andre er flere meter tykke, så der sagtens kan gå marskhjorte rundt på dem, og måske ser du nogle af dem på turen. De mange flydende øer på søernes overflade gør, at søerne hele tiden ændrer sig, når øerne flyder rundt. Måske kommer du forbi en ø, som du kan prøve at gå på, men ellers sidder du tilbagelænet i båden og slapper af, mens du kigger efter kaimaner, flodsvin, oddere og andre spændende dyr. Du spiser frokost i et åbent spiseområde ud til en blå lagune, og nu har du lidt tid til at slappe af.

Om eftermiddagen skal du på en guidet trekkingtur ind i skoven. Du kører i firhjulstrækker eller sejler i båd til et center, hvor du skal mødes med nogle naturvejledere. De kender stierne i skovene rigtig godt, og de ved, hvor alle brøleaberne bor, og hvis du er heldig kan du se hele familier af dem i træerne. Du kan også holde udkig efter rådyr og Geoffreys katte, der ligner en blanding mellem en huskat og en leopard. Du kan vælge at blive kørt tilbage til lodgen, men hvis du vælger at gå de tre kilometer, så husk at nyd solnedgangen ved Bayley Bridge. 

Dag 13: Flere muligheder for udflugter i Esteros del Ibera

Forhåbentligt er du endnu ikke træt af naturoplevelser, for der er flere muligheder i dag.

Efter morgenmaden kan du tage ud og sejle. Du flyder stille og roligt igennem det klare vand langs med kysten af lagunen Paso Claro forbi små skove og sandet bred. Det går langsomt, fordi motoren på båden bliver slukket, så du kan komme så tæt på dyrene som muligt. Når du når Miriñay strømmen, er du ved det vildeste og mindst besøgte område af Iberá lagunen, og her er rigtig mange kaimaner, så du må holde øje med om vandoverfladen bevæger sig lidt. Kombinér måske udflugten med guidet trekkingtur i græsarealerne. 

Du kan også kombinere udflugten med en nattesafari i vådområdet, hvor du først nyder solnedgangen og så trekker i tusmørket på de stier i skoven, som du gik ad i løbet af dagen i går. Denne gang er det bare nattens lyde, du hører! Husk en lommelygte, så du kan lyse rundt i mørket og kigge efter dyr. Måske ser du ugler og andre nattedyr, hvis øjne glimter i mørket. På vej tilbage med båden vil stjernehimlen åbne sig over dig – hvis altså der ikke er skyer – og den er lidt flottere herude i mørket, end du er vant til at se den.

Hvis du hellere vil have en tur på hesteryg i naturen, er det også en mulighed. Og hvis du er fuglentusiast, så tag på en guidet fugletur i området.

Dag 14: Med natbus tilbage til Buenos Aires

Endnu engang en overnatning i natbus, denne gang tilbage til Buenos Aires, hvor du gør klar til din hjemrejse. 

Dag 15: Afrejse fra Argentina

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Argentina. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Argentina.

Alle hoteller

Rejser til Argentina - Scala Hotel

Scala Hotel Buenos Aires

Scala Hotel Buenos Aires er et virkelig flot, nyt hotel, der ligger midt i Buenos Aires – tæt på...

Hotel Patios de San Telmo

Hotel Patios de San Telmo

Hotel Patios de San Telmo ligger i Buenos Aires bydelen San Telmo, omkring 14 minutter fra Plaza...

Alle hoteller

Bahía Bustamante Hosteria

Bahía Bustamante Hosteria

Bahía Bustamante Hosteria er et lille afsidesliggende hotel med 11 huse – seks ud mod vandet og...

Alle hoteller

Hotel Bahia Nueva

Hotel Bahia Nueva

Hotel Bahia Nueva er et charmerende ældre hotel med en lidt vandrehjemsagtig stemning. Det...

Alle hoteller

Aguapé Lodge

Aguapé Lodge

Aguapé Lodge er et herligt, afslappende sted midt ude i naturen! Her er i alt 12 værelser – otte...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til argentina. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Argentina.

Buenos Aires

-58.3817
-34.6033

Bahía Bustamante

-66.536864
-45.126556

Puerto Madryn

-65.05
-42.7667

Esteros del Ibera

-57.167376
-28.533339

Buenos Aires

-58.3817
-34.6033

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 okt 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 34.590,-
Børn u/12 år fra 33.390,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 41.290,-
Børn u/12 år fra 38.790,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 40.290,-
Børn u/12 år fra 37.590,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 21 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 36.490,-
Børn u/12 år fra 34.890,-
Afrejse i følgende periode 22 jan 2019 - 28 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 34.790,-
Børn u/12 år fra 33.590,-
Afrejse i følgende periode 29 jan 2019 - 04 feb 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 35.890,-
Børn u/12 år fra 34.390,-
Afrejse i følgende periode 05 feb 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 35.590,-
Børn u/12 år fra 34.390,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Buenos Aires-Comodoro Rivadavia-Buenos Aires-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger: 6 med morgenmad, 5 med fuldpension i Esteros del Ibera og 2 i natbus.
8 udflugter: byrundtur, sejltur, strandbesøg og Petrified Forest i Bahía Bustamante, heldagstur til Peninsula Valdes i Puerto madryn og 3 udflugter i Esteros del Ibera, bl.a. sejlture og vandreture i vådområdet
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse. 

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. pr. person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Buenos Aires-Comodoro Rivadavia-Buenos Aires-Danmark.
Al transport mellem lufthavne, busstationer og hoteller med privat bil/minibus.
Transport Buenos Aires-Colonia Carlos Pellegrini t/r med natbus.