Du er her: Lande > Argentina > Rejser > Rejse AR17

Tango, vinmarker, ørken og fantastiske vandfald

15 dages rejse: 3 nætter Buenos Aires, 3 nætter Mendoza, 3 nætter Salta og 3 nætter Iguazu
Rejse: 
AR17
Argentina rejser - Salta
Herlig stemning i Buenos Aires, vin og grønne områder i Mendoza, smukke landskaber ved Salta og brusende vandmasser ved Iguazu.

Hovedstaden Buenos Aires er ikke en by, du skal tage til for primært at se store monumenter og seværdigheder. Til gengæld er det en by du skal tage til, hvis du vil nyde den særlige stemning, opleve tango i verdensklasse og slappe af på hyggelige caféer med en god kop kaffe eller chokolade. Næste stop på rejsen er byen Mendoza, der ligger i højlandet. Området er mest kendt for sine vingårde, og i byens hyggelige, grønne gader kan du smage de dejlige dråber på de mange vinbarer. Videre til Salta, en by, der er hovedstad i provinsen af samme navn, og som er smukt placeret i dalen Lerma. De omkringliggende landskaber er af meget forskellig karakter: frodige skove, overdådige floder, imponerende bjerge og store ørkener. Tag på udflugter ud i de smukke omgivelser - hvert et hjørne af Salta vil imponere dig. Sidste stop på rejsen er de berømte Iguazu-vandfald. Midt i smukke, tropiske omgivelser ligger nogle af verdens mest imponerende vandfald. De skulle efter sigende få Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada til at ligne en dryppende vandhane. Nyd synet af de brusende vandmasser i sikker afstand fra landjorden, eller tag ud med motorbåd og kom helt tæt på...

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark
 2. Ankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires
 5. Buenos Aires - Mendoza
 6. Mendoza
 7. Mendoza
 8. Mendoza - Salta
 9. Salta
 10. Salta
 11. Salta - Iguazu
 12. Iguazu
 13. Iguazu
 14. Iguazu
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Argentina. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så starter din rejse mod tangoens smukke land. Argentina spænder lige fra iskolde gletsjere, imponerende bjerglandskaber, levende storbyer, frodig regnskov og brusende vandfald. Slap af, nyd turen, og brug måske flyveturen til at samle appetit, så du kan smage en af de gode, argentinske bøffer...

Dag 2: Velkommen til Buenos Aires!

I dag ankommer du til livlige Buenos Aires - Argentinas hovedstad og en sofistikeret by. Det meste af året er her dejligt varmt, og her er i hvert fald altid gang i den!

Buenos Aires bliver kaldt "Sydamerikas Paris", for den minder mere om en europæisk by end en sydamerikansk. Grunden til dette er blandt andet, at langt størstedelen af byens indbyggere er europæiske tilflyttere, der har været med til at give deres præg på byens udvikling. Buenos Aires er ikke en by, du skal tage til for primært at se store monumenter og seværdigheder - dog bliver du nødt til at besøge Recoleta bydelen, hvor der er mange smukke bygninger og den meget interessant Retiro kirkegård, der betragtes som en af byens største seværdigheder. Det bedste ved byen er dog den helt specielle stemning... Tangoen blev født her, og du kan opleve den overalt!

Dag 3-4: Nyd Buenos Aires - tangoens by

Se dig omkring i byen. Det er nemt nok at komme rundt. Velfungerende, men ældre, taxaer er der masser af. De fleste chauffører taler kun spansk, så er dit spanske lidt rustent, kan du medbringe et lille stykke papir, og i stedet skrive, hvor du skal hen.

Ved frokosttid kan du gå ind på et lille spisested, og for eksempel bestille "carne con salata" og ½ flaske vin super billigt... Bagefter kan du, som så mange andre gør her, lægge dig lidt i midten af parken på Plaza de Mayo - en af de mange flotte pladser i byen. Du bør besøge også besøge Casa Rosada, nu du er her. Det er det smukke, lyserøde palæ, hvor Argentinas præsident arbejder. Det er ikke hver dag, man ser et lyserødt palæ! Du SKAL også opleve en festaften på El Querandi lige i nærheden. Her kan du opleve ægte tangoglæde, superdygtige dansere og et fantastisk dinner-show. Du kan bestille billetter hos vores agent Nico eller hos din rejsekonsulent.

Har du lyst til at besøge vores dygtige agent Nicos kontor, kan du bare gøre det - eller måske har du mere lyst til at starte dit eventyr her i byen med en god kop kaffe eller chokolade? Så start med at gå hen til en af verdens mest kendte og flotteste caféer, selveste Café Tortoni. Bestil "chokolato denso og churros", deres verdenskendte specialitet de sidste 100 år - en lækkerbisken ud over det sædvanlige. Her på caféen kommer de "rigtige" argentinere for at diskutere - glem ikke at Buenos Aires er en sofistikeret by, Sydamerikas fornemmeste by. Café Tortoni har hver aften to forestillinger i baglokalerne til meget rimelige penge. Oftest er det tango-forestillinger, og her er rart at være. Det er som regel en god ide at bestille billetter i baren i caféen allerede om eftermiddagen.

En dag kan du besøge Teatro Colon, et af verdens allerstørste og flotteste teatre. Colon er igen åbent efter 4 års renovering. Snyd ikke dig selv for et besøg her. Du kan også tage ud at opleve den fantastiske argentinske tango. Dette kan gøres overalt i Buenos Aires. Du kan tage på danseskoler, du kan se tangoshows med og uden middag eller du kan besøge pladsen San Telmo på en søndag, hvor tilfældige argentinere pludselig danser.

Du bør også besøge Recoletta-kvarteret, der er mest kendt for sin flotte Retiro kirkegård - måske den flotteste seværdighed i hele byen. Den ligner på ingen måde en dansk kirkegård! Prøv at gå en tur mellem de mange gravsten, statuer, mausoleer og mindesmærker og se, hvor forskellige de er. Og der er godt nok mange! Det føles næsten som en helt lille by. Du kan blandt andet se Evitas grav - Evita bliver stadig af mange betragtet som en helgen, så den grav skal du næsten over og se!

Måske skal du også bruge en dag på shopping på gågaden Florida i centrum? Hvis du vil shoppe, er dette stedet! Køb de flotteste tasker i læder, de bedste polo-shirts (uden falske krokodiller), sko i læder som de blødeste handsker og de skønneste kashmirbluser og halstørklæder - alt sammen til gode priser.

Du kan også tage en tur ud til Tigre-deltaet. Tag en taxa til togstationen Retiro: en flot og pinligt ren togstation. Tag et øjeblik til at kigge dig omkring, bare bageren er en oplevelse i sig selv, og køb så en togbillet. Turen derud tager en lille time og undervejs kommer du igennem forstæderne og forbi tusindvis af små og store dejlige, private villaer. Toget stopper mange steder og folk stiger af og på i en lind strøm - en dejlig togtur. Husk at have billetten klar til udgangen, ellers vanker der en bøde.

Den lille by Tigre ligger ved starten af det store og meget spændende delta-område, og det er her mange Argentinere holder til i deres friweekender. Du bliver mødt af synet af kanaler, øer og en masse villaer, bungalows og slotte, som de velhavende argentinere de sidste 50 år har bygget her. Gå rundt og kig og hvil så fødderne på en hyggelig kanalrundfart.

Når du tager tilbage til Buenos Aires igen, så skulle du forkæle dig selv med en is hos en "italiener". Argentina er et lille Italien, for mange her har familie i Italien eller er efterkommere af dem, der flygtede herned efter 2. verdenskrig.

Du bør også besøge den nye bydel - Puerto Madero. Det er den gamle havnefront, der er blevet moderniseret, og her er mange lækre restauranter og cafeer. Prøv fx restaurant, Estilo Campo, som har virkelig gode kødretter, dejlige steaks og skøn, argentinsk vin! Men husk at bestille bord - for her kommer mange og spiser.

Dag 5: Velkommen til Mendoza!

I dag skal du til højlandet, nærmere bestemt Mendoza.

Mendoza er kendt som en af Argentinas rigeste byer, men kan ved første øjekast godt virke lidt småkedelig. Det må du ikke lade dig narre af - når du har besøgt byens grønne åndehuller, gågaderne og et par af de berømte vinbarer, begynder du at kunne lide den. Og så er der masser af mulighed for smuk natur i nærheden!

Om aftenen kan vi anbefale, at du går ned til hovedgaden og spiser på en af de mange fantastiske restauranter.

Dag 6-7: Et par dage i Mendozas fantastiske højland

Mendoza er mest kendt for sine vingårde. I slutningen af 1800-tallet lykkedes det indbyggerne at omdanne gold ørkenjord til frugtbar jord, egnet til dyrkning af vindruer. Og derfor er der selvfølgelig masser af smuk natur og vinmarker omkring byen. Bjergene og floderne er ideelle til vandreture, rideture og riverrafting, og her er bare så smukt!

Mendoza er en moderne by. Alt her er ret nyt, her var jo engang ørken, og denne "ørken" er i dag Sydamerikas største og bedste vinproducerende område.

Mendoza ligger i en dal. Indbyggerne er meget stolte af deres by - og det med god grund. Her er utrolig grønt og rent. Det grønne er nærmest et varemærke for byen. Vandet (som betragtes som "la vida" - livet selv) er rationeret, og meget går til de mange smukke træer, som flankerer alle veje i byen. Der er 500 km vand-render i området som åbnes efter bestemt rækkefølge, også til at vande provinsens mange vingårde. Luften er ren og tør, og du kan nyde vindens susen mellem poppeltræerne. Du er tæt på kondorernes territorium og langt væk fra Buenos Aires.

Kør fx til den smukke Parque General San Martin, der fungerer som en fugtighed og termisk regulator. San Martin er et vigtigt navn, for han var helten, der frigav både Argentina, Chile og Peru af Spanien, og han krydsede Andesbjerge til hest!! Se søen og fortsæt mod Cerro de la Gloria.

Der er flere meget smukke pladser i Mendoza, men Plaza Espana er en af de smukkeste. Her findes unikke mosaiksten og mosaikrelieffer - som vi kender dem fra Andalusien i Spanien. Plaza Italia og Plaza Independencia er andre oaser i byen, og San Francisco-kirkens ruiner fortæller om stærke jordskælv fra gamle tider.

Du kan også køre til Azafran, der er et fantastisk dejligt spisested med alle traditionerne fra gammel tid. Her bliver glassene pudset og poleret, inden tingene når frem til gæsterne bord. Her serveres de spanske "Tapas" - uhm - og meget andet godt. Vinen venter i "la cava", et rum ved siden af, hvor den står i de rigtige temperatur- og lysforhold! Ellers er der flere gode spisesteder i byen. Prøv fx at spise "empanadas" i Trento. Trento er et rigtigt lokalt sted, ikke særlig pænt, men ægte, og det siges, at de har de bedste "empanadas" i hele byen. Husk også at spørge efter "tomatican" (tomat, løg, æg), "humita" (lavet af majs) og "calabaza" - alle typiske, lækre retter fra dette område.

Dag 8: Velkommen til Salta!

I dag går turen videre til Salta.

Salta, der populært bliver kaldt ”Salta den smukke”, ligger fantastisk smukt i mere end 1.100 meter over havets overflade ned til floden Cerro San Bernardo. Her er spanskpræget arkitektur, og du kan nyde stemingen i den hyggelige by ved at gå rundt i det gamle centrum og besøge forskellige museer eller kirker fra kolonitiden, eller du kan nyde udsigten over byen fra kabelbanen. De omkringliggende landskaber er virkelig smukke og af meget forskellig karakter: frodige skove, overdådige floder, imponerende bjerge og store ørkener fulde af klippeformationer og kaktusser.

Dag 9-10: Oplev smukke Salta

Der findes mange muligheder for udflugter ud af byen, så det er op til dig, hvad du kunne tænke dig at lave i dag.

Tag fx til dalen Lema, diget Cabra Corral eller Quebrada de las Conchas, hvor du kan opleve fantastiske røde klippebjerge. Af den samme vej kommer du til Cafayate, som er et af de smukkeste steder i Salta. Her er klipperne knaldrøde og naturen flere steder helt ørkenagtig, men her bliver også dyrket vin til den helt store guldmedaje.

Udflugter kan du bestille hjemmefra ved at skrive til vores agent i Buenos Aires, eller du kan gøre det undervejs på din rejse. Prøv måske The Train to the Clouds, en af de tre højeste jernbaner i verden. Ruten har fået sit navn, fordi det ser ud som om, jernbanen hænger i bjergene, lige midt i skyerne. Toget tager dig på tværs af nogle af regionens mest spektakulære natursteder og fantastiske landskaber. Flere steder kører det næsten 4.200 meter over havet i La Polvorilla Viadukten, der er kendt for sin tårnhøje bro. Bemærk, at toget kun kører i perioden april til oktober, og det er en god ide at bestille billetter til dette tog i forvejen.

Dag 11: Velkommen til Iguazu!

I dag når du til Iguazu - nogle af de mest fantastiske vandfald i verden, der ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina. Her er i alt 257 vandfald, og det er utroligt store mængder vand, der vælter ned over klippekanterne. Lyden kan høres mange kilometer væk, og trykket er så stort, at de fleste besøgende har regnfrakker på for at ikke at blive drivvåde af de enorme sprøjt, som vandfaldene giver.

Husk endelig, at hvis du skal bo over grænsen til Brasilien, så er det meget vigtigt, at du udfylder den lille immigrationsformular og få en kopi med dig, og du skal huske at få et indrejsestempel i passet! Det kan ske, at der ikke er nogen grænsebetjente ude ved vejen, men så må du stoppe og gå ind i huset og få ordnet papirerne. Har du ikke disse papirer, kan det give problemer, når du skal ud af Brasilien!

Måske trænger du til at hvile ud resten af dagen? Læs bøger om Iguazu-vandfaldene, og bare glæd dig til, at du skal opleve de vandfald. Engang udtalte den tidligere præsidentfrue Bush, at "Iguazu fik Niagara Falls til at ligne vand fra håndvasken", så der er noget at glæde sig til!

Dag 12-13: Oplevelser ved fantastiske Iguazu

Der er mange muligheder for at komme på udflugter og vandreture ved og omkring vandfaldene – både med og uden guide. Du kan også komme på sejltur ind under vandmasserne. I en motorbåd farer du i vanvittig fart ind og ud under store vandfald. En ”vandfalds-dåb” er en uforglemmelig oplevelse, som du sikkert vil huske resten af livet.

Du har to udflugter inkluderet i dit ophold - du skal på en halvdagstur til den brasilianske side af vandfaldene, og på en heldagstur på den argentinske side. Det er absolut det bedste sted at se dem fra. Foran dig kaster millioner af tons af vand sig ned i slugten. Det synes ikke muligt, men det er virkelig lige foran dig" Pragtfuldt syn, måske naturens flotteste mesterværk nogensinde? Nogle gange er virkeligheden bedre en fantasien, og det er bare så helt eventyrligt fantastisk, at man ikke kan forstå, at man ikke er taget herned for at opleve det noget før. Bliv her, sæt dig ned på risten, kig på vandfaldene (det er jo i virkeligheden 18 vandfald, der mødes her). Gå lidt frem og tilbage, se det i lang tid, det er et af rejsens højdepunkter. Du kommer også ind under "djævelens gab" - det bliver dit livs eventyr, for du er simpelthen omgivet af kaskader af vand! Derefter skal du se vandfaldene nedefra, og til sidst skal du op på et højtliggende plateau, hvor du får en fantastisk udsigt ud over de mindre vandfald og det øverste af deltaet.

Du bestemmer naturligvis selv, hvordan du vil bruge de næste dage, men én ting er sikker! Du får vandfald for alle pengene! Hvis du har fået mættet øjnene nok, så tag ind til Iguazu, altså den lille argentinske by, der ligger 22 km herfra. Her er billigt internet, gode, små restauranter, og meget mere. Kl. 16.00 bør du gå ind til den lille bager, der hedder Central, og købe en hel pose af de nu nybagte og varme "palmeritas". De koster næsten ingenting og smager himmelsk!

En af dagene kan du eventuelt tage til "Circuito Inferior" - en gåtur på en times tid, hvor du kommer forbi ca. 20 vandfald (ja, du så rigtigt). Derefter følger "Circuito superior" - endnu en vandretur på en times tid - og så er der ikke et øje tørt. Det, du har set i de sidste 3 timer, er verdens mest unikke 75 vandfald, kaskader og floder, der bare vælter ned i dybet. Ufatteligt.

Dag 14: Afrejse fra Argentina

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Argentina. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Argentina.

Alle hoteller

Rejser til Argentina - Scala Hotel

Scala Hotel Buenos Aires

Scala Hotel Buenos Aires er et virkelig flot, nyt hotel, der ligger midt i Buenos Aires – tæt på...

Hotel Patios de San Telmo

Hotel Patios de San Telmo

Hotel Patios de San Telmo ligger i Buenos Aires bydelen San Telmo, omkring 14 minutter fra Plaza...

Alle hoteller

Huentala Hotel

Huentala Hotel

Huentala Hotel er et skønt boutiquehotel midt i byen, kun 200 meter fra den hyggelige gågade....

Upgrade
Club Tapiz

Club Tapiz

Club Tapiz er et skønt lille hus ved siden af en gammel vingård, og her vil du straks føle dig...

Upgrade

Posada Salentein

Posada Salentein er et skønt sted! Det er en del af La Pampa Ranch og ligger smukt omgivet af...

Alle hoteller

Facaden

Hotel Salta

Hotel Salta er et af de smukkeste hoteller i byen. Det er et rigtig hyggeligt sted, der ligger i...

Alle hoteller

Tupa Boutique Hotel

Tupa Boutique Hotel er et hyggeligt lille hotel, som ligger kun én kilometer fra centrum og en...

Upgradefra 626,- kr.pr. personpr. dag
La Aldea de la Selva Lodge

La Aldea de la Selva Lodge

La Aldea de la Selva Lodge er et skønt og fredeligt hotel i nærmest tropiske omgivelser lidt...

Upgradefra 1471,- kr.pr. personpr. dag
Sheraton Iguazu

Sheraton Iguazú Resort & Spa

Sheraton Iguazu er et stort hotel med en helt fantastisk beliggenhed ved de fantastiske Iguazu...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til argentina. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Argentina.

Buenos Aires

-58.3817
-34.6033

Mendoza

-68.8167
-32.8833

Salta

-65.4167
-24.7833

Iguazu (Argentina)

-54.43323
-25.6832

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 20.190,-
Børn u/12 år fra 18.890,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 20.890,-
Børn u/12 år fra 19.490,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 23 aug 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 21.290,-
Børn u/12 år fra 19.790,-
Afrejse i følgende periode 24 aug 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 20.590,-
Børn u/12 år fra 19.390,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Buenos Aires-Mendoza-Salta-Iguazu- Danmark.
Alle transporter på rejsen.
12 overnatninger med morgenmad.
Halvdagsudflugt til den brasilianske side af Iguazu og heldagsudflugt på den argentinske side af Iguazu.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Entré i parker ved Iguazu.
'Eco tax' på hotellet i Iguazu (ca. 3 USD pr. person).
Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12)
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. pr. person)

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Buenos Aires og Iguazu-Danmark.
Fly Buenos Aires-Mendoza-Salta-Iguazu.
Al transport mellem lufthavne og hoteller med privat bil/minibus.