Du er her: Lande > Brasilien > Rejser > Rejse 672

Fra São Paulo til Rio de Janeiro

14 dages rejse: 1 nat São Paulo, 3 nætter Paraty, 4 nætter Ilha Grande og 4 nætter Rio de Janeiro
Rejse: 
672
Smukke Ilha Grande
Oplev storbyerne São Paulo og Rio de Janeiro, den hyggelige kolonitidsby Paraty og dejlige strande med turkisblåt vand på Ilha Grande.

Din rejse starter i São Paulo, som er Sydamerikas største by, så her er mange, mange mennesker, men også masser at se! Gå en tur i parkerne, besøg katedralen og søg ud til floden. Måske skal du også shoppe lidt, mens du er her? Nu går turen videre til den charmerende by Paraty, hvis gamle bydel har hvidkalkede huse, brostensbelagte gader og en hyggelig havn. Du kan gå rundt i de mange butikker, restauranter og kunstgallerier i ro og mag, for her kører ikke biler, og du kan også tage en tur på stranden. Næste stop er den dejlige, grønne ø Ilha Grande! Her kører heller ikke biler, og her er flotte bjerge, regnskov og smukke strande – faktisk ligger en af verdens smukkeste strande, Lopes Mendes, her. Du bor i byen Abraao, hvor der er sambastemning og hyggelige barer med musik – og selvfølgelig også en dejlig strand. Rejsen slutter i altid levende Rio de Janeiro, som nærmest er indbegrebet af Brasilien. Her vogter Christ the Redeemer over byen på toppen af sit bjerg, og du kan både bestige Sukkertoppen og bade på den verdensberømte strand Copacabana. Shop, dans, spis, bad og indsnus den fantastiske atmosfære! 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Sao Paulo
 2. Sao Paulo - Paraty
 3. Paraty
 4. Paraty
 5. Paraty - Ilha Grande
 6. Ilha Grande
 7. Ilha Grande
 8. Ilha Grande
 9. Ilha Grande - Rio de Janeiro
 10. Rio de Janeiro
 11. Rio de Janeiro
 12. Rio de Janeiro
 13. Rio de Janeiro
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Brasilien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til travle São Paulo!

I dag ankommer du til travle São Paulo - den største by i Sydamerika og en af de største byer i hele verden! De 13 millioner indbyggere kommer fra mange forskellige steder i verden. Byen gennemgik en kæmpe udvikling i 1700-tallet, da der blev etableret kaffeplantager i området. Da slaveriet stoppede i 1881, kom der mange italienere og japanere hertil for at arbejde på plantagerne. Byen udviklede sig endnu mere i det 20. århundrede med industrialiseringen, som også fik arabere og jøder til området.

São Paulo er i dag centrum for handel og industri, og sammen med de store kulturelle forskelle, har det gjort byens middelklasse til den mest kulturelle og uddannede i Brasilien. Paolistano’erne, som indbyggerne kalder sig selv, elsker deres by, og de kunne ikke drømme om at bo et andet sted. 

Du skal næsten ud og opleve byen! Byens stolthed er kunstmuseet MASP, der har mere end 1000 værker. Den skægge, røde bygning er et syn i sig selv, men hvis du er kunstinteresseret, må du også kigge indenfor, og bagefter kan du gå en tur i Parque Tenente Siqueira Campos, der ligger lige overfor. Hvis du gerne vil hvile ørene for trafikstøj lidt længere, så kig også forbi Ibirapuera parken, hvor der er søer og museer. 

I byens centrum tårner Catedral Metropolitana de Sao Paulo op - en imponerende katedral med spidse tårne og en allé af palmer foran. Sæt dig på en bænk under palmerne og nyd en is eller en bid mad og se op på den storslåede bygning. Ikke langt derfra ligger Pátio do Colégio pladsen, som markerer det sted, hvor byen blev dannet. Her er en lille, hvid kirke, et springvand og smukke, gamle bygninger, og du kan gå lidt rundt og beundre det hele. I Luz-kvarteret ligger et andet beundringsværdigt bygningsværk, Luz Station, der har både klokketårn, små tårne og et museum.

Søg også ned til floden og gå en tur langs den. Her bør du se den sjove Octavio Frias de Oliveira bro, der deler sig i to over broen, og som efterhånden er blevet et varetegn for byen. 

Dag 2: Velkommen til hyggelige Paraty!

I dag ankommer du til Paraty!

Den hyggelige by er de senere år blevet mere og mere populær, og det er ikke underligt, for her findes noget for enhver smag. Det historiske centrum vidner om kolonitiden med brostensbelagte gader, fine, hvidkalkede huse og farvestrålende deltajer. 

Fornem byens stemning på en tur rundt i byen. Her må ikke køre biler, så du kan i ro og mag bevæge dig rundt mellem de mange butikker, restauranter og atelierer, der i dag har til huse i de smukke bygninger. Det er også her i centrum, at du finder Casa da Cultura - et kulturhus, hvor du kan opleve forskellige shows, teater, udstillinger og andre events. Gå også en tur ned til havnen og nyd udsigten ud over vandet og de mange fine både.

Dag 3-4: Se dig omkring i den hyggelige kolonitidsby

Udover at Paraty er en spændende og historisk by, har den en fantastisk beliggenhed i naturskønne omgivelser. Du kan slappe af på den fantastiske strand, Praia do Pontal i udkanten af byen, eller du kan tage på udflugt i området. 

Her findes et væld af muligheder for dig, der elsker oplevelser i naturen! Prøv at riverrafte på brusende floder eller tag en stille sejltur og hold udkig efter dyrelivet i skoven. Kom på svævetur højt oppe mellem trækronerne og tag på vandreture til vandfald og udsigtspunkter i de grønne bjerge, hvor du bare kan sidde og nyde synet af naturens imponerende skønhed. 

Dag 5: Velkommen til Ilha Grande!

Ilha Grande er en af Brasiliens smukkeste øer, og det er stedet, hvor mange brasilianere selv holder ferie, og hvor en af verdens smukkeste strande ligger - nemlig Lopes Mendes Beach.

Øen har en lang og spændende historie, og har gennem tiden været hjem for både sørøvere, slaver og fanger. Ilha grande betyder "store ø", men selvom øen er lidt under 200 kvadratkilometer stor, er her ingen biler. Her er ingen masseturisme, ingen store hoteller, ingen hurlumhej. Derimod er her små hyggelige pousadaer, skøn regnskov, flotte bjerge og lange, smukke strande.

Den største by på øen er Abraao - og det er her, du bor! Her er der masser af natteliv i sommerhalvåret (dansk vinter). Resten af året er der mere roligt. På de mange barer kan du opleve levende musik og vugge i takt til de smittende sambarytmer. Skal det være romantisk, er der rig mulighed for at lytte til musik på stranden i skæret af et hyggeligt bål. 

Dag 6-8: Nyd livet på stranden på Ilha Grande

Vil du lidt rundt på øen, foregår det til fods eller på cykel. Gå langs havet, besøg de små, hyggelige fiskerlandsbyer, og opdag de uberørte strande. Eller gå ind i regnskoven. Der er mange gode stier, måske vil du endda op til øens højeste top, Pedra D'Água, næsten en kilometer over havets overflade? Regnskoven er rig på dyre- og fugleliv, og er du heldig, kan du se dovendyr og farverige papegøjer på din vej.

Du kan tage på ture ud på havet og snorkle eller dykke - måske ser du pingviner blandt de tropiske fisk? Du må helt sikkert også tage en tur til Lopes Mendes Beach på sydsiden af øen, hvor den gyldne strand er kilometer lang, med bløde, grønklædte bjerge bag sig, og det turkisblå vand er lige til at hoppe i!

Dag 9: Velkommen til Rio de Janeiro!

Så er det i dag, du kommer til Rio de Janeiro - den fantastiske by, der både er udskældt og elsket af mange. Du kommer ikke uden om denne by, når du rejser til Brasilien. Rio har ca. 15 millioner indbyggere, hvoraf de 5 millioner bor godt, de 5 millioner tåleligt og de sidste 5 millioner i fattige skure på højene omkring byen.

Men alle elsker denne by, og ingen, der har boet i Rio, har lyst til nogensinde at flytte herfra. Byen har en hel speciel charme og et liv, som ingen anden by i verden. Hele byen lever og ånder for de kilometerlange, brede og fantastiske strande, og såvel fattige som rige bader og lever på stranden hver dag det meste af året. Deres strande og deres Kristus, der passer på dem højt oppe fra bjergtoppen, er for rioanerne en del af livet.

Fantastisk er det at opleve, hvordan der hele dagen er en lind strøm af mennesker, der går til og fra stranden. Alle caféerne har stole ude på fortovet, hvor alle sidder og diskuterer alt. Tykke og tynde, sorte, brune og hvide - få byer har en så blandet befolkning, der har det godt med hinanden.

Ikke kun lokalbefolkningen er glade for byen - her er også alle muligheder for turister. Du kan gå i dagevis og shoppe, spise dig igennem eventyrlige restauranter til ingen penge, lytte til musik af enhver slags om aftenen (men dog mest samba), sidde på skønne, små musikcaféer og danse natten lang på store, fantastiske diskoteker.

Dag 10-12: Et par dage i altid levende Rio

Nu skal du opleve Rio de Janeiro!

Start selvfølgelig med at besøge Kristusfiguren med den fantastiske udsigt ud over hele byen! Du kan heller ikke besøge Rio uden at kigge forbi det smukke bjerg, Sukkertoppen, som ligger for enden af Rio di Janeiro i Guanabara bugten og giver en fantastisk udsigt ud over Rio, strandene og bjergene.

Gå langs stranden - måske ad den berømte mosaikpromenade, der løber hele vejen langs Copacabana? Hele vejen langs stranden ligger små drinks-kiosker, hvor du kan få serveret en glas friskpresset juice eller måske en Caipirinha! Op ad de små gader fra stranden ligger masser af restauranter, juicebarer og forskellige og meget billige butikker - har du plads i kufferten, kan du jo fx købe et par nye sko med hjem?

Hvis du ikke kan få nok af mosaik, så gå også en tur op ad Escadaria Selarón - en fin, farvestrålende mosaiktrappe lavet af en chilensk født kunstner ved navn Jorge Selarón.

Vil du gerne opleve byen på egen hånd, er metroen en nem måde at komme rundt på. Besøg fx det store fodboldstadion Maracana eller tag til Lapa distriktet - det hyggelige bohemekvarter med et væld af restauranter, barer og caféer. Favela distriktet er Rios slumkvarter, hvor husene ligger i en stor pærevælding op ad bjergsiderne, men en gåtur rundt her er stadig hyggelig og fuld oplevelser.

Når du går ture i byen, virker den travl og rig med masser af forretninger, og uendeligt mange flotte barer, konditorier og caféer. Det siges, at Rios konditorier er de bedste i verden. Bedst af alt er alle de fantastiske juicebarer, hvor du kan få friskpresset juice i mange afskygninger. Trænger du til noget friskt, så bed om en Coco Espumante - frisk kokos blendet med is. Mums!

Som så mange andre steder, skal du i Rio være påpasselig med dit kreditkort. Lad ikke nogen gå ud i et baglokale med det for at ordne betalinger, uden at du følger med og holder et øje på det. Hvis du bliver kørt rundt i byen kan det også ske, at politiet stopper bilen for at opkræve penge for noget "ulovligt". Tag det som en oplevelse, og lad chaufføren klare det på hans måde.

Spis en aften på en af de mange små Churrascaria-restauranter lige ved Copacabana. Det er vidunderlig mad, og du kan vælge mellem to forskellige måder at gøre det på: Betal en kilopris for det, du spiser, eller betal en fast pris og spis alt det, du kan. Tag ikke for meget af de tunge kartoffel- og grøntsagsretter, så kan du ikke spise nok af det helt fantastiske kød man kan få skåret af de store grillspyd. Nogle steder er der 20 forskellige slags kød at vælge imellem! En af de bedste af alle Churrascariaerne er nabo til Tropical Tours.

Dag 13: Afrejse fra Brasilien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Brasilien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Brasilien.

Alle hoteller

Estanplaza Paulista

Estanplaza Paulista

Estanplaza Paulista er et stort, godt hotel, som ligger i et dejligt område af byen - 5 minutter...

Alle hoteller

Pousada Barholomeu

Pousada Barholomeu er et charmerende, gammelt hotel, som ligger rigtig godt midt i den gamle...

Alle hoteller

Pousada Naturália

Pousada Naturália

Pousada Naturalia er et rigtig dejligt, lille hotel, som ligger lidt oppe ad en bakke – med...

Alle hoteller

Rejser til Brasilien - Hotel Vilamar Copacabana

Hotel Vilamar Copacabana

Hotel Vilamar Copacabana er et rigtig godt hotel, der ligger dejligt kun 5 minutters gang til...

Upgradefra 130,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Copacabana Praia Hotel

Copacabana Praia Hotel er et udmærket hotel, der ligger en blok fra den berømte Copacabana...

Upgradefra 710,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Rio Othon Palace

Rio Othon Palace Hotel er et af de finere og større hoteller midt på Copacabana i første række....

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til brasilien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Brasilien.

São Paulo

-46.6333
-23.550

Paraty

-44.7147
-23.2194

Ilha Grande

-44.2333
-23.1500

Rio de Janeiro

-43.1729
-22.9068

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 11 aug 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.690,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 18.990,-
Børn u/12 år fra 17.690,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 26 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.690,-
Afrejse i følgende periode 27 dec 2018 - 28 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 19.490,-
Børn u/12 år fra 18.490,-
Afrejse i følgende periode 02 jan 2019 - 18 jul 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 20 jul 2019 - 10 aug 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 19.490,-
Børn u/12 år fra 18.190,-
Afrejse i følgende periode 11 aug 2019 - 14 dec 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2019 - 23 dec 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 19.490,-
Børn u/12 år fra 18.190,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2019 - 30 dec 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.990,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Inkluderet: 

Flyrejse Danmark-São Paulo og Rio de Janeiro-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
12 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. pr. person).
Lufthavnsskat i Brasilien.
Båden til og fra Ilha Grande.
Transfer på selve Ilha Grande - her er ingen biler, så man skal selv gå.

Bemærk: 

Priserne omkring karneval er højere. Tjek med vores rejsekonsulent og hør, hvornår priserne stiger. 

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet, undtagen båden til Ilha Grande.
Fly Danmark-São Paulo og Rio de Janeiro-Danmark.
Transport São Paulo-Paraty med privat bil/minibus. 
Transport Paraty-Ilha Grande-Rio de Janeiro med bil/minibus og båd.