Du er her: Lande > Brasilien > Rejser > Rejse 662

Rios rytmer, sort guld og vandfald

13 dages rejse: 3 nætter Rio de Janeiro, 1 nat i natbus, 3 nætter Ouro Preto, 3 nætter Iguazu
Rejse: 
662
Smukke Ouro Preto
Masser af liv ved strandende i Rio de Janeiro, smukke og historiske bygninger i Ouro Preto og de imponerende vandfald ved Iguazu.

Denne rejse tager sin begyndelse i Rio de Janeiro - en fantastisk by, der er både udskældt og elsket af mange. Byens nerve er ved de fantastiske strande. Tag en slentretur på mosaikpromenaden langs Copacabana, tag op at se byen fra oven ved den store Kristusfigur og sluk tørsten i friskpresset juice fra en af de mange juicebarer. Med natbus tager du videre til Ouro Preto, der var brændpunkt for guldfeberen i det 17. århundrede. Byens navn betyder "sort guld", og blev bygget af de tusindvis af lykkejægere, der var ivrige efter at få del i gulddepoterne. Også mange kunstnere flyttede hertil, og de producerede kunst og arkitektur i enestående kvalitet. I dag står Operahuset, São Francisco af Assis-kirken og de mange broer og springvand tilbage som en smuk påmindelse om den hyggelige bys storhedstid. Rejsen rundes af med en naturoplevelse af de helt store. Du skal nemlig opleve de imponerende Iguazu-vandfald, der ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Oplev vandfaldene fra alle vinkler, og prøv måske en tur med motorbåd ind under et af vandfaldene - en meget våd, men helt sikkert uforglemmelig oplevelse.

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark
 2. Ankomst Rio de Janeiro
 3. Rio de Janeiro
 4. Rio de Janeiro
 5. Afrejse Rio de Janeiro 
 6. Ankomst Ouro Preto
 7. Ouro Preto
 8. Ouro Preto
 9. Ouro Preto - Iguazu
 10. Iguazu
 11. Iguazu
 12. Iguazu
 13. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Brasilien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så blev det dagen, hvor du sætter kursen mod Brasilien - landet, hvor du kan få tanket op med lækker, friskpresset juice. Glæd dig til de smukke strande, de smukke byer og den smukke natur, og lad dig rive med af stemningen, når de glade sambarytmer flyder fra de mange musik-caféer.

Dag 2: Velkommen til Rio de Janeiro!

Så er det i dag, du kommer til Rio de Janeiro - den fantastiske by, der både er udskældt og elsket af mange. Du kommer ikke uden om denne by, når du rejser til Brasilien. Rio har ca. 15 millioner indbyggere, hvoraf de 5 millioner bor godt, de 5 millioner tåleligt og de sidste 5 millioner i fattige skure på højene omkring byen.

Men alle elsker denne by, og ingen, der har boet i Rio, har lyst til nogensinde at flytte herfra. Byen har en hel speciel charme og et liv, som ingen anden by i verden. Hele byen lever og ånder for de kilometerlange, brede og fantastiske strande, og såvel fattige som rige bader og lever på stranden hver dag det meste af året. Deres strande og deres Kristus, der passer på dem højt oppe fra bjergtoppen, er for rioanerne en del af livet.

Fantastisk er det at opleve, hvordan der hele dagen er en lind strøm af mennesker, der går til og fra stranden. Alle caféerne har stole ude på fortovet, hvor alle sidder og diskuterer alt. Tykke og tynde, sorte, brune og hvide - få byer har en så blandet befolkning, der har det godt med hinanden.

Ikke kun lokalbefolkningen er glade for byen - her er også alle muligheder for turister. Du kan gå i dagevis og shoppe, spise dig igennem eventyrlige restauranter til ingen penge, lytte til musik af enhver slags om aftenen (men dog mest samba), sidde på skønne, små musikcaféer og danse natten lang på store, fantastiske diskoteker.

Dag 3-4: Et par dage til at nyde berømte Rio de Janeiro

Nu skal du opleve Rio de Janeiro!

Start selvfølgelig med at besøge Kristusfiguren med den fantastiske udsigt ud over hele byen! Du kan heller ikke besøge Rio uden at kigge forbi det smukke bjerg, Sukkertoppen, som ligger for enden af Rio di Janeiro i Guanabara bugten og giver en fantastisk udsigt ud over Rio, strandene og bjergene.

Gå langs stranden - måske ad den berømte mosaikpromenade, der løber hele vejen langs Copacabana? Hele vejen langs stranden ligger små drinks-kiosker, hvor du kan få serveret en glas friskpresset juice eller måske en Caipirinha! Op ad de små gader fra stranden ligger masser af restauranter, juicebarer og forskellige og meget billige butikker - har du plads i kufferten, kan du jo fx købe et par nye sko med hjem?

Hvis du ikke kan få nok af mosaik, så gå også en tur op ad Escadaria Selarón - en fin, farvestrålende mosaiktrappe lavet af en chilensk født kunstner ved navn Jorge Selarón.

Vil du gerne opleve byen på egen hånd, er metroen en nem måde at komme rundt på. Besøg fx det store fodboldstadion Maracana eller tag til Lapa distriktet - det hyggelige bohemekvarter med et væld af restauranter, barer og caféer. Favela distriktet er Rios slumkvarter, hvor husene ligger i en stor pærevælding op ad bjergsiderne, men en gåtur rundt her er stadig hyggelig og fuld oplevelser.

Når du går ture i byen, virker den travl og rig med masser af forretninger, og uendeligt mange flotte barer, konditorier og caféer. Det siges, at Rios konditorier er de bedste i verden. Bedst af alt er alle de fantastiske juicebarer, hvor du kan få friskpresset juice i mange afskygninger. Trænger du til noget friskt, så bed om en Coco Espumante - frisk kokos blendet med is. Mums!

Som så mange andre steder, skal du i Rio være påpasselig med dit kreditkort. Lad ikke nogen gå ud i et baglokale med det for at ordne betalinger, uden at du følger med og holder et øje på det. Hvis du bliver kørt rundt i byen kan det også ske, at politiet stopper bilen for at opkræve penge for noget "ulovligt". Tag det som en oplevelse, og lad chaufføren klare det på hans måde.

Spis en aften på en af de mange små Churrascaria-restauranter lige ved Copacabana. Det er vidunderlig mad, og du kan vælge mellem to forskellige måder at gøre det på: Betal en kilopris for det, du spiser, eller betal en fast pris og spis alt det, du kan. Tag ikke for meget af de tunge kartoffel- og grøntsagsretter, så kan du ikke spise nok af det helt fantastiske kød man kan få skåret af de store grillspyd. Nogle steder er der 20 forskellige slags kød at vælge imellem! En af de bedste af alle Churrascariaerne er nabo til Tropical Tours.

Dag 5: Med natbus til Ouro Preto

Så går turen videre. Du bliver kørt til den busstation, hvor luksus-natbussen kører fra. Du kører over natten og vågner forhåbentlig frisk op næste dag, hvor du er fremme.

Undervejs på turen får du serveret et måltid eller to, alt afhængig af hvor længe du skal køre.

Dag 6: Velkommen til Ouro Preto!

I dag bliver du budt velkommen til Ouro Preto.

Ouro Preto, som betyder sort guld, blev grundlagt i det 17. århundrede og var dengang brændepunkt for guldfeberen. Byen blev bygget af tusinder af lykkejægere, som var ivrige efter at få del i gulddepoterne på stedet. De blev senere fulgt af masser af kunstnere, som kom for at slå sig ned og producere kunst af enestående kvalitet, så som São Francisco af Assis-kirken. Med udtømningen af guldminerne i det 19. århundrede faldt byens indflydelse, men de mange kirker, broer og springvand står tilbage og vidner om den daværende velstand og de exceptionelle kunsttalenter i byen. "Sort guld" er dog ikke så passende til byen længere, for alle husene er hvidkalkede og ligger smukt op ad bakken med kirken tronende på toppen.

Dag 7-8: På opdagelse i den hyggelige by

Gå rundt i den hyggelige by og se dens seværdigheder: Operahuset, Saint Francis af Assisi, Pilar-kirkerne, museet for mineralogi og Inconfidencia-museet. Tag også på ture. Fx til Mariana, hvor du kan besøge katedralen, museet for hellig kunst og gabestokken. Eller til Congonhas, hvor du kan besøge Good Jesus of Matosinhos Shrine, korsstationerne, profeterne af fedtsten, Basílica og skrifterummet. Eller til Tiradentes, hvor du kan besøge Larga das Forras, Fader Toledo-museet, St. Anthony kirken og St. Joseph-springvandet.

Dag 9: Velkommen til Iguazu!

I dag når du til Iguazu - nogle af de mest fantastiske vandfald i verden.

Her er mellem 200-300 vandfald afhængig af årstid og vandmasserne, men uanset sæson er det utroligt store mængder vand, der vælter ned over klippekanterne. Lyden kan høres mange kilometer væk, og trykket er så stort, at de fleste besøgende har regnfrakker på for at ikke at blive drivvåde af de enorme sprøjt, som vandfaldene giver. Men det har nu også sin charme at mærke de kølige sprøjt på sine bare arme.

Navnet 'Iguazu' betyder "store vande" på det lokale indianske sprog. Ifølge legenden blev de store vandfald skabt i et raserianfald af Iguazu-flodens gud, der boede i et vildt og voldsomt område kaldet Garganta do Diablo (Djævlens svælg). Måske du trænger til at hvile ud resten af dagen? Læs bøger om Iguazu-vandfaldene, og bare glæd dig til, at du skal opleve de vandfald, hvorom tidligere præsidentfrue Bush udtalte, at "det fik Niagara Falls til at ligne vand fra håndvasken".

Dag 10: Vandfald, vandfald og atter vandfald i Iguazu

Der er mange muligheder for at komme på udflugter og vandreture ved og omkring vandfaldene – både med og uden guide. Du kan også komme på sejltur ind under vandmasserne. I en motorbåd farer du i vanvittig fart ind og ud under store vandfald. En ”vandfalds-dåb” er en uforglemmelig oplevelse, som du sikkert vil huske resten af livet.

Det absolut bedste sted at se de mægtige vandfald fra er fra den argentinske side. Foran dig kaster millioner af tons af vand sig ned i slugten. Det synes ikke muligt, men det er virkelig lige foran dig - Pragtfuldt syn, måske naturens flotteste mesterværk nogensinde? Nogle gange er virkeligheden bedre en fantasien, og det er bare så helt eventyrligt fantastisk, at man ikke kan forstå, at man ikke er taget herned for at opleve det noget før. Bliv her, sæt dig ned på risten, kig på vandfaldene (det er jo i virkeligheden 18 vandfald, der mødes her). Gå lidt frem og tilbage, se det i lang tid, det er et af rejsens højdepunkter. Du kan også tage en tur "ind under djævelens gab" - det bliver dit livs eventyr, for du er simpelthen omgivet af kaskader af vand! Sørg for at få set vandfaldene både nedefra og oppe fra et højtliggende plateau, hvor du har en fantastisk udsigt ud over de mindre vandfald og det øverste af deltaet.

Du bestemmer naturligvis selv, hvordan du vil bruge de næste dage, men én ting er sikker! Du får vandfald for alle pengene! Hvis du har fået mættet øjnene nok, så tag ind til Iguazu, altså den lille argentinske by, der ligger 22 km herfra. Her er billigt internet, gode, små restauranter, og meget mere. Kl. 16.00 bør du gå ind til den lille bager, der hedder Central, og købe en hel pose af de nu nybagte og varme "palmeritas". De koster næsten ingenting og smager himmelsk!

En af dagene kan du eventuelt tage til "Circuito Inferior" - en gåtur på en times tid, hvor du kommer forbi ca. 20 vandfald (ja, du så rigtigt). Derefter følger "Circuito superior" - endnu en vandretur på en times tid - og så er der ikke et øje tørt. Det, du har set i de sidste 3 timer, er verdens mest unikke 75 vandfald, kaskader og floder, der bare vælter ned i dybet. Ufatteligt.

Dag 11: Andre oplevelser ved Iguazu

Måske vil du opleve vandfaldene igen?

Du kan også tage ud og opleve et af verdens største naturkraftværker: Itaipu-dæmningen? Det er en 8 km stor dæmning på grænsen til Paraguay, og den har kostet så meget, at den har resulteret i Brasiliens sidste økonomiske krise. Renterne på lånet er svimlende, men i dag giver dette kraftværk 25% af hele landets energiforbrug!
Eller besøg den store fuglepark i nærheden af hotellet. Her finder du 5 hektar jungle og skov med 800 forskellige fuglearter i deres naturlige miljø. Du får altså ikke oplevelsen af at være i en nordisk zoo, men i stedet får du oplevelsen af, at gå rundt i naturen.

En aften kan du måske tage ud at spise på Rafain Show Churrascaria Restaurant. Dette er meget turistet, men deres show er fantastisk flot, og maden må siges bare at være god... Vil du prøve det? Bestil det hos Paudimar, rejsebureauet på hotellet, så ordner de billig transport.

Er du ikke til shows, er der naturligvis andre Churrascaria-restauranter i byen. Buffalo Blanco er bare et af de steder, hvor du kan få skåret alt det kød, du vil fra store, store spyd på den kæmpegrill, der er i et hjørne af restauranten - det skal opleves.

Dag 12: Afrejse fra Brasilien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 13: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Brasilien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Brasilien.

Alle hoteller

Rejser til Brasilien - Hotel Vilamar Copacabana

Hotel Vilamar Copacabana

Hotel Vilamar Copacabana er et rigtig godt hotel, der ligger dejligt kun 5 minutters gang til...

Upgradefra 130,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Copacabana Praia Hotel

Copacabana Praia Hotel er et udmærket hotel, der ligger en blok fra den berømte Copacabana...

Upgradefra 710,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Rio Othon Palace

Rio Othon Palace Hotel er et af de finere og større hoteller midt på Copacabana i første række....

Alle hoteller

Pousada Casa Grande

Hotel Pousada Casa Grande er et hyggeligt lidt bed & breakfast-agtigt hotel, som ligger tæt...

Alle hoteller

po

San Martin Hotel & Resort

San Martin Hotel er et meget stort hotel, med egen regnskovspark (husk myggeolie), som du kan gå...

Upgrade
Facaden

Hotel Das Cataratas

Hotel Das Cataratas er et dejligt, stort hotel i kolonistil, som ligger lige ved de fantastiske...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til brasilien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Brasilien.

Rio de Janeiro

-43.1729
-22.9068

Ouro Preto

-43.5036
-20.3853

Iguazu (Brasilien)

-54.4447
-25.6867

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 20 jul 2018 - 09 aug 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 11 aug 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 14.790,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 22 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 15.790,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 27 dec 2018 - 28 dec 2018
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 16.090,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2018 - 03 jan 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 04 jan 2019 - 18 jul 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 16.390,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 20 jul 2019 - 09 aug 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.790,-
Børn u/12 år fra 16.290,-
Afrejse i følgende periode 11 aug 2019 - 14 dec 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 15.090,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2019 - 23 dec 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2019 - 26 dec 2019
Flyselskab
Iberia
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 15.090,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Rio de Janeiro og Ouro Preto-Iguazu- Danmark.
Alle transporter på rejsen.
10 overnatninger. 9 med morgenmad og 1 i natbus.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Lufthavnsskat i Brasilien.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Rio de Janeiro og Iguazu-Danmark.
Transport mellem lufthavne, busstationer og hoteller med privat bil/minibus.
Transport Rio de Janeiro-Ouro Preto med offentlig natbus.