Du er her: Lande > Brasilien > Rejser > Rejse 668

Rundrejse i det vilde Brasilien

18 dages rejse: 3 nætter Rio de Janeiro, 3 nætter Iguazu, 3 nætter Amazonas, 3 nætter Salvador og 4 nætter Morro de Sao Paulo.
Rejse: 
668
Rejser til Brasilien - Amazon
Oplev smukke byer, buldrende vandfald og frodig regnskov i Rio de Janeiro, Iguazu, Amazonas, Salvador og Morro de São Paulo.

Denne rejse starter med et par dage i berømte Rio de Janeiro, hvor du har tid til at opleve Copacabana, Sukkertoppen og Kristusfiguren, og du kan nyde stemningen på de skønne restauranter og de hyggelige barer og musikcaféer. Herfra går turen videre til naturfænomenet Iguazu-vandfaldene, hvor du har rig mulighed for at beundre de brusende vandmasser. Nu skal du videre på eventyr i Amazonas, hvor du blandt andet skal ud at sejle på floden og måske spotte farvestrålende fugle og legesyge floddelfiner. Ude midt i regnskoven vågner du op til dyrenes lyde, og du kommer også til at opleve, hvordan livet i en landsby her midt i junglen leves. Næste stop er sambaens fødeby, Salvador, hvor den gamle bydel indbyder til en slentretur med sine brostensbelagte gader, pastelfarvede huse, små barer og kunstgallerier. Med båd skal du videre til den tropiske ø Morro de São Paulo - en bilfri ø hvor brasilianerne selv tager hen, når der skal ske noget. Øen er kendt for fred og idyl, men strandfester og høj salsamusik er her også! Nyd det sidste af din rejse i palmernes skygge, og tag en forfriskende dukkert i det klare vand. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark - Ankomst til Rio de Janeiro
 2. Rio de Janeiro
 3. Rio de Janeiro
 4. Rio de Janeiro - Iguazu
 5. Iguazu
 6. Iguazu
 7. Iguazu - Amazonas
 8. Amazonas
 9. Amazonas
 10. Amazonas - Salvador
 11. Salvador
 12. Salvador
 13. Salvador - Morro de Sao Paulo
 14. Morro de Sao Paulo
 15. Morro de Sao Paulo
 16. Morro de Sao Paulo
 17. Morro de Sao Paulo
 18. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Brasilien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Rio de Janeiro!

Så er det i dag, du kommer til Rio de Janeiro - den fantastiske by, der både er udskældt og elsket af mange. Du kommer ikke uden om denne by, når du rejser til Brasilien. Rio har ca. 15 millioner indbyggere, hvoraf de 5 millioner bor godt, de 5 millioner tåleligt og de sidste 5 millioner i fattige skure på højene omkring byen.

Men alle elsker denne by, og ingen, der har boet i Rio, har lyst til nogensinde at flytte herfra. Byen har en hel speciel charme og et liv, som ingen anden by i verden. Hele byen lever og ånder for de kilometerlange, brede og fantastiske strande, og såvel fattige som rige bader og lever på stranden hver dag det meste af året. Deres strande og deres Kristus, der passer på dem højt oppe fra bjergtoppen, er for rioanerne en del af livet.

Fantastisk er det at opleve, hvordan der hele dagen er en lind strøm af mennesker, der går til og fra stranden. Alle caféerne har stole ude på fortovet, hvor alle sidder og diskuterer alt. Tykke og tynde, sorte, brune og hvide - få byer har en så blandet befolkning, der har det godt med hinanden.

Ikke kun lokalbefolkningen er glade for byen - her er også alle muligheder for turister. Du kan gå i dagevis og shoppe, spise dig igennem eventyrlige restauranter til ingen penge, lytte til musik af enhver slags om aftenen (men dog mest samba), sidde på skønne, små musikcaféer og danse natten lang på store, fantastiske diskoteker.

Dag 2-3: Gå på opdagelse i berømte Rio de Janeiro

Nu skal du opleve Rio de Janeiro!

Start selvfølgelig med at besøge Kristusfiguren med den fantastiske udsigt ud over hele byen! Du kan heller ikke besøge Rio uden at kigge forbi det smukke bjerg, Sukkertoppen, som ligger for enden af Rio di Janeiro i Guanabara bugten og giver en fantastisk udsigt ud over Rio, strandene og bjergene.

Gå langs stranden - måske ad den berømte mosaikpromenade, der løber hele vejen langs Copacabana? Hele vejen langs stranden ligger små drinks-kiosker, hvor du kan få serveret en glas friskpresset juice eller måske en Caipirinha! Op ad de små gader fra stranden ligger masser af restauranter, juicebarer og forskellige og meget billige butikker - har du plads i kufferten, kan du jo fx købe et par nye sko med hjem?

Hvis du ikke kan få nok af mosaik, så gå også en tur op ad Escadaria Selarón - en fin, farvestrålende mosaiktrappe lavet af en chilensk født kunstner ved navn Jorge Selarón.

Vil du gerne opleve byen på egen hånd, er metroen en nem måde at komme rundt på. Besøg fx det store fodboldstadion Maracana eller tag til Lapa distriktet - det hyggelige bohemekvarter med et væld af restauranter, barer og caféer. Favela distriktet er Rios slumkvarter, hvor husene ligger i en stor pærevælding op ad bjergsiderne, men en gåtur rundt her er stadig hyggelig og fuld oplevelser.

Når du går ture i byen, virker den travl og rig med masser af forretninger, og uendeligt mange flotte barer, konditorier og caféer. Det siges, at Rios konditorier er de bedste i verden. Bedst af alt er alle de fantastiske juicebarer, hvor du kan få friskpresset juice i mange afskygninger. Trænger du til noget friskt, så bed om en Coco Espumante - frisk kokos blendet med is. Mums!

Som så mange andre steder, skal du i Rio være påpasselig med dit kreditkort. Lad ikke nogen gå ud i et baglokale med det for at ordne betalinger, uden at du følger med og holder et øje på det. Hvis du bliver kørt rundt i byen kan det også ske, at politiet stopper bilen for at opkræve penge for noget "ulovligt". Tag det som en oplevelse, og lad chaufføren klare det på hans måde.

Spis en aften på en af de mange små Churrascaria-restauranter lige ved Copacabana. Det er vidunderlig mad, og du kan vælge mellem to forskellige måder at gøre det på: Betal en kilopris for det, du spiser, eller betal en fast pris og spis alt det, du kan. Tag ikke for meget af de tunge kartoffel- og grøntsagsretter, så kan du ikke spise nok af det helt fantastiske kød man kan få skåret af de store grillspyd. Nogle steder er der 20 forskellige slags kød at vælge imellem! En af de bedste af alle Churrascariaerne er nabo til Tropical Tours.

Dag 4: Velkommen til Iguazu!

I dag når du til Iguazu - nogle af de mest fantastiske vandfald i verden.

Her er mellem 200-300 vandfald afhængig af årstid og vandmasserne, men uanset sæson er det utroligt store mængder vand, der vælter ned over klippekanterne. Lyden kan høres mange kilometer væk, og trykket er så stort, at de fleste besøgende har regnfrakker på for at ikke at blive drivvåde af de enorme sprøjt, som vandfaldene giver. Men det har nu også sin charme at mærke de kølige sprøjt på sine bare arme.

Navnet 'Iguazu' betyder "store vande" på det lokale indianske sprog. Ifølge legenden blev de store vandfald skabt i et raserianfald af Iguazu-flodens gud, der boede i et vildt og voldsomt område kaldet Garganta do Diablo (Djævlens svælg). Måske du trænger til at hvile ud resten af dagen? Læs bøger om Iguazu-vandfaldene, og bare glæd dig til, at du skal opleve de vandfald, hvorom tidligere præsidentfrue Bush udtalte, at "det fik Niagara Falls til at ligne vand fra håndvasken".

Dag 5-6: Oplevelser ved fantastiske Iguazu

Der er mange muligheder for at komme på udflugter og vandreture ved og omkring vandfaldene – både med og uden guide. Du kan også komme på sejltur ind under vandmasserne. I en motorbåd farer du i vanvittig fart ind og ud under store vandfald. En ”vandfalds-dåb” er en uforglemmelig oplevelse, som du sikkert vil huske resten af livet.

Det absolut bedste sted at se de mægtige vandfald fra er fra den argentinske side. Foran dig kaster millioner af tons af vand sig ned i slugten. Det synes ikke muligt, men det er virkelig lige foran dig - Pragtfuldt syn, måske naturens flotteste mesterværk nogensinde? Nogle gange er virkeligheden bedre en fantasien, og det er bare så helt eventyrligt fantastisk, at man ikke kan forstå, at man ikke er taget herned for at opleve det noget før. Bliv her, sæt dig ned på risten, kig på vandfaldene (det er jo i virkeligheden 18 vandfald, der mødes her). Gå lidt frem og tilbage, se det i lang tid, det er et af rejsens højdepunkter. Du kan også tage en tur "ind under djævelens gab" - det bliver dit livs eventyr, for du er simpelthen omgivet af kaskader af vand! Sørg for at få set vandfaldene både nedefra og oppe fra et højtliggende plateau, hvor du har en fantastisk udsigt ud over de mindre vandfald og det øverste af deltaet.

Du bestemmer naturligvis selv, hvordan du vil bruge de næste dage, men én ting er sikker! Du får vandfald for alle pengene! Hvis du har fået mættet øjnene nok, så tag ind til Iguazu, altså den lille argentinske by, der ligger 22 km herfra. Her er billigt internet, gode, små restauranter, og meget mere. Kl. 16.00 bør du gå ind til den lille bager, der hedder Central, og købe en hel pose af de nu nybagte og varme "palmeritas". De koster næsten ingenting og smager himmelsk!

En af dagene kan du eventuelt tage til "Circuito Inferior" - en gåtur på en times tid, hvor du kommer forbi ca. 20 vandfald (ja, du så rigtigt). Derefter følger "Circuito superior" - endnu en vandretur på en times tid - og så er der ikke et øje tørt. Det, du har set i de sidste 3 timer, er verdens mest unikke 75 vandfald, kaskader og floder, der bare vælter ned i dybet. Ufatteligt.

Dag 7: Velkommen til Amazonas regnskov!

Så skal du på eventyr i Amazonas! Midt i junglen ligger den store og moderne by, Manaus med sit flotte operahus fra kolonitiden. Fra byen skal du ud og bo på et lodge midt i den grønne, frodige jungle. Nu har du rigtig tid til at komme i ét med naturen og nyde junglens lyde - og selvfølgelig den kendte Amazonflod!

Dag 8: I kano gennem regnskoven

Efter morgenmaden skal du på trekkingtur i regnskoven. Mens du går under de høje træer, fortæller den kyndige guide fortæller dig om, hvad du ser. Han viser dig også nogle medicinske planter og forklarer, hvordan de bruges. Om eftermiddagen sejler du i kano (med motor) og kigger efter dyr og fugle på flodens bredder og i luften– hvad du ser afgør naturen, og husk også at holde ørene åbne for dyrenes kaldelyde. Efter mørkets frembrud skal du ud og kigge efter krokodiller med lommelygte….

Dag 9: På opdagelse i junglen

I dag står du tidligt op for at sejle ud og se solopgangen over junglen fra en kano. Og senere besøger du en landsby og ser, hvordan livet foregår her i junglen. Måske får du lov at smage en friskplukket ananas, hvis det er sæson. I går var det krokodiller, i dag er det piratfisk – og du skal prøve at fange dem. C&Cs udsendte blev en gang bidt i fingeren af en piratfisk, mens den hang i fiskesnøren – så pas på!

Dag 10: Velkommen til Salvador!

I dag ankommer du til Salvador - samba-musikkens by! Mange mener, at dette er den smukkeste del af Brasilien hvad angår natur og strande. Det kan nu altid diskuteres, men helt klart og uden diskussion er dette Brasiliens, og måske verdens, "hotteste" musiksted. Det er her, sambaen er født, det er her, man danser samba, og det er her, det "swinger".

Dag 11-12: Nyd sambaens by, Salvador

Salvador de Bahia, ofte bare kaldet Salvador, er med dens mange historiske bygninger en af Brasiliens mest kulturelle byer. Byen er delt i to dele: Cidade Baixa (den nedre bydel) og Cidade Alta (den øvre bydel). De to bydele er forbundet med en elevator, som skal prøves.

I Cidade Baixa ligger Mercado Modelo, som er et indendørs marked fyldt med kunsthåndværk og boder med tøj. Cidade Alta er her, hvor den gamle bydel, Pelourinho, ligger. Her er ældre huse i lyse pastelfarver, smalle gader, brosten, små barer, kunstgallerier og folk, der hænger ud af vinduerne, for at følge med i livet på gaden. Du kan ikke undgå at drages af den "varme", som byen har, og du kan sidde i timevis på en af de mange fantastiske fortovscaféer og restauranter og bare kigge ud på byen. Udover at slentre rundt i gaderne og suge alle indtrykkene til dig, kan du besøge nogle af byens 360 kirker (du kan ikke nå dem alle...), og de forholdsvis simple, men ikke desto mindre interessante, museer.

Salvador er også Brasiliens hotteste musiksted! Det er her, at sambaen er født, og dans og musik er en stor del af livet her. Hele ugen høres der musik fra de bands, der øver sig til tirsdagsfesten, "Terças Feiras da Bençao", der, så vidt vides, afholdes hver tirsdag. Det er en enestående oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for. Ved aftenstide strømmer tusindvis af brasilianere ud på gaden - det er næsten som til karneval. Musikken bølger fra måske ti forskellige bands, sambaen swinger, alle danser og nogen synger. Gå rundt på pladserne og nyd atmosfæren med en Caipirinha i hånden, der bare er helt, helt fantastisk. Husk at høre det mest berømte band, Olodum, selvom de koster lidt at se.

Glem endelig ikke at se og opleve nogle af "templerne" for de lokales oprindelige religion. Her starter en aften med, at en af de gamle Guder (som man ofte har statuer eller billeder af) "trænger" ind i en af præsternes kroppe, som kommer i ekstase og begynder at danse - voldsommere og voldsommere. Alle følger ham ud på gaderne, samba-dansen opstår og varer til næste morgen.

Dag 13: Velkommen til Morro de Sao Paulo!

I dag skal du videre til øen Morro de São Paulo. Du sejler hertil, så har du tendens til søsyge, er det en rigtig god ide, hvis du tager en søsygepille inden.

Morro de São Paulo er en vaskeægte tropeø med en ren feriestemning! Det er her de rige, unge brasilianere tager hen, når der skal ske noget, og her er da også chokerende flot! På den lille ø ligger skønne, gamle kolonitidshuse, og mange af de gamle sommerhuse fungerer nu som ferieboliger for turister. Hele øen er bilfri, så her er ingen forstyrrende trafik – det mest forstyrrende du bliver udsat for, er at du skal vælge hvilken strand, du vil ligge på. Øen er kendt for fred og idyl, men på den mest kendte af øens strande er der altid liv og glade dage.

Her er gang i en masse aktiviteter – tag et slag volleyball eller fodbold, og sidst på dagen kan du også se den traditionelle brasilianske kampsport "capoeira". Når mørket falder på, komme de unge og fester med pragtfuld høj samba- og salsamusik helt ned til vandet, så gå ned og vær med og nyd musikken! Slap af, nyd livet og gå lidt op og ned ad stranden. Her er masser af små telte, hvor der bliver solgt traditionelle lækkerbiskener – prøv lidt forskelligt!

Dag 14-16: Das på stranden og nyd livet i Morro de Sao Paulo

Det oprindelige Morro de São Paulo ligger ved den første strand. Mange af de gamle sommerhuse fungerer nu som små ferieboliger for turister. Gå op og ned ad stranden, her er masser af små telte, hvor de lokale sælger traditionelle lækkerbiskener - prøv lidt forskelligt! Hele øen er bilfri. Tidligere var traktorer tilladte, men de larmede for meget, hvorfor de for ganske nyligt også blev forbudte på stranden. Nu er der altså ingen trafik, alt er meget afslappet - ren feriestemning!

Der er 4 strande på øen, og de hedder første, anden, tredje og fjerde. De tre første strande ligger i gåafstand fra den lille by. Den anden strand er den mest livlige, og her der er flest restauranter og barer. Hvis man vil have ren strandstemning med fred og ro, skal man vælge at bo på fjerde strand, men der kan man ikke gå til. På anden strand er en masse aktiviteter - folk spiller volleyball og fodbold, og sidst på dagen kan du også se den traditionelle, brasilianske kampsport "capoeira". Når mørket falder på, komme de unge og fester med pragtfuld høj samba- og salsamusik helt ned til vandet. Slap af, nyd livet og gå lidt op og ned ad stranden. Fra den tredje strand er de bedste muligheder for at snorkle og dykke - du kan leje alt udstyret i en af de små butikker ved stranden.

Prøv svævebanen fra udsigtspunktet oppe ved fyrtårnet. Man springer ud fra 70 meters højde og lander i vandet - det er sjovt! Tag på en sejltur med piratskibet eller tag en heldagstur som sejler hele vejen rundt om Tinharé. Der er mulighed for at snorkle, tage mudderbad ved Gamboa Strand og gå lange ture langs stranden.

Du kan tage en dagstur til Boipeba, der er ligesom Morro de São Paulo var for 15 år siden. Her er ingen biler, ingen hævemaskiner, men meget fred og ro og lange, øde strande. Du kan komme på en endagstur fra Morro de São Paulo, hvor du besøger nogle af de naturlige pools, der kommer med tidevandet. Men hvis du er til ren afslapning uden den store luksus, er Boipeba stedet. Vi kan godt hjælpe med hotel og transport.

Dag 17: Afrejse fra Brasilien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 18: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Brasilien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Brasilien.

Alle hoteller

Rejser til Brasilien - Hotel Vilamar Copacabana

Hotel Vilamar Copacabana

Hotel Vilamar Copacabana er et rigtig godt hotel, der ligger dejligt kun 5 minutters gang til...

Upgradefra 88,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Copacabana Praia Hotel

Copacabana Praia Hotel er et udmærket hotel, der ligger en blok fra den berømte Copacabana...

Upgradefra 613,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Rio Othon Palace

Rio Othon Palace Hotel er et af de finere og større hoteller midt på Copacabana i første række....

Alle hoteller

po

San Martin Hotel & Resort

San Martin Hotel er et meget stort hotel, med egen regnskovspark (husk myggeolie), som du kan gå...

Upgrade
Facaden

Hotel Das Cataratas

Hotel Das Cataratas er et dejligt, stort hotel i kolonistil, som ligger lige ved de fantastiske...

Alle hoteller

Rejser til Brasilien - Amazon Eco Lodge

Amazon Eco Lodge

Amazon Eco Lodge ligger midt i regnskoven! Det tager ca. 4 timer at kommer derhen fra Manaus, en...

Alle hoteller

Pousada do Pilar

Pousada Do Pilar er C&Cs yndlingshotel i Salvador. Det et lidt gammelt og simpelt men ligger...

Upgrade
Poolen

Bahia Othon Palace

Bahia Othon Palace har haft sin storhedstid, det er lidt slidt men under renovering....

Alle hoteller

Poolen

Pousada Passargada

Pousada Passargada er et dejlig hotel med super beliggenhed, 5 minutters gang fra havnen hvor...

Upgrade
Poolen

Villa Das Pedras Pousada

Villa Das Pedras Pousada ligger lige ned til stranden på den 2. strand hvor der altid er liv og...

Upgrade
Poolen

Villa dos Corrais

Villa dos Corrais er et forholdsvist stort men alligevel charmerende resort, der ligger lige,...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til brasilien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Brasilien.

Rio de Janeiro

-43.1729
-22.9068

Iguazu (Brasilien)

-54.4447
-25.6867

Amazonas

-60.030
-3.160

Salvador

-38.4767
-12.9747

Morro de Sao Paulo

-38.91667
-13.36667

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 11 jan 2018 - 08 feb 2018
Flyselskab
Tap Air Portugal
Voksne fra 28.090,-
Børn u/12 år fra 26.490,-
Afrejse i følgende periode 09 feb 2018 - 13 feb 2018
Flyselskab
Tap Air Portugal
Voksne fra 29.390,-
Børn u/12 år fra 27.840,-
Afrejse i følgende periode 14 feb 2018 - 30 apr 2018
Flyselskab
Tap Air Portugal
Voksne fra 27.990,-
Børn u/12 år fra 26.390,-
Afrejse i følgende periode 30 maj 2018 - 20 jun 2018
Flyselskab
Tap Air Portugal
Voksne fra 27.890,-
Børn u/12 år fra 26.290,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2018 - 22 aug 2018
Flyselskab
Tap Air Portugal
Voksne fra 31.490,-
Børn u/12 år fra 29.090,-
Afrejse i følgende periode 24 aug 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Tap Air Portugal
Voksne fra 28.490,-
Børn u/12 år fra 26.990,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Tap Air Portugal
Voksne fra 32.690,-
Børn u/12 år fra 30.340,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 30 mar 2019
Flyselskab
Tap Air Portugal
Voksne fra 29.790,-
Børn u/12 år fra 28.290,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Rio de Janeiro-Iguazu-Manaus-Salvador- Danmark.
Alle transporter på rejsen.
15 overnatninger med morgenmad.
Udflugter i Amazonas.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Turistskat på Morro de Sao Paulo, som betales ved ankomst til øen. Lufthavnsskat i Brasilien.
Afgift ved indenrigsflyvning i Brasilien.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. pr. person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Rio de Janeiro-Iguazu-Manaus-Salvador-Danmark.
Transport mellem lufthavn og hotel i Rio de Janeiro og Iguazu med privat bil/minibus.
Transport mellem lufthavnen i Manaus og lodge i Amazonas med båd og bil.
Transport mellem lufthavn, hotel og havn i Salvador med bus.
Transport Salvador-Morro de São Paulo med offentlig båd.
Transport mellem havn og hotel på Morro de São Paulo foregår på dine egne ben, da du skal ud på en lille gåtur.