Du er her: Lande > Brasilien > Rejser > Rejse 649

Shopping og sjov ved stranden og flodeventyr i regnskoven

16 dages rejse: 4 nætter Rio de Janerio, 1 nat Manaus, 3 nætters cruise på Amazon-floden, 1 nat Manaus og 5 nætter Fortaleza
Rejse: 
649
Rejser til Brasilien - Amazon Clipper Cruise
Oplev berømte Rio de Janeiro med nogle af verdens største seværdigheder, tag på flodkrydstogt i Amazonas og slut af med masser af liv i den livlige strandby Fortaleza

Din rejse starter i Rio de Janeiro, der er berømt og berygtet for sine livlige gader, den flotte Copacabana-strand og den imponerende Kristus-figur. Efter en enkelt overnatning i Manaus - en storby ude midt i Amazonas, tager du af sted på et spændende flodkrydstogt på Amazonfloden. Se junglelivet glide stille forbi, og tag med på kanoture og vandreture i junglen, hvor du spejder efter farverige tukaner, papegøjer og andre eksotiske dyr. Lyt til Amazonskovens mange lyde, og kig på de mange smukke planter og træer - dette er natur som intet andet sted i verden! Du har endnu en overnatning i Manaus, før du slutter af i den festlige strandby Fortaleza. Nu har du en hel uge til bare at nyde livet på stranden og besøge de mange butikker, restauranter og barer, som byen har at byde på. Praia do Futoro er byens smukkeste strand, den er 5 kilometer lang med gyldent sand og palmer, der vugger i vinden. Nyd det levende natteliv og de mange barer når mørket falder på, og den festlige stemning sætter ind. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse fra Danmark - Ankomst Rio de Janeiro
 2. Rio de Janeiro
 3. Rio de Janeiro
 4. Rio de Janeiro
 5. Rio de Janeiro - Manaus
 6. Manaus - Krydstogt på Amazon-floden
 7. Krydstogt på Amazon-floden
 8. Krydstogt på Amazon-floden
 9. Krydstogt på Amazon-floden - Manaus
 10. Manaus - Fortaleza
 11. Fortaleza
 12. Fortaleza
 13. Fortaleza
 14. Fortaleza
 15. Fortaleza
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Brasilien. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til vilde Rio de Janeiro!

Så er det i dag, du kommer til Rio de Janeiro - den fantastiske by, der både er udskældt og elsket af mange. Du kommer ikke uden om denne by, når du rejser til Brasilien. Rio har ca. 15 millioner indbyggere, hvoraf de 5 millioner bor godt, de 5 millioner tåleligt og de sidste 5 millioner i fattige skure på højene omkring byen.

Men alle elsker denne by, og ingen, der har boet i Rio, har lyst til nogensinde at flytte herfra. Byen har en hel speciel charme og et liv, som ingen anden by i verden. Hele byen lever og ånder for de kilometerlange, brede og fantastiske strande, og såvel fattige som rige bader og lever på stranden hver dag det meste af året. Deres strande og deres Kristus, der passer på dem højt oppe fra bjergtoppen, er for rioanerne en del af livet.

Fantastisk er det at opleve, hvordan der hele dagen er en lind strøm af mennesker, der går til og fra stranden. Alle caféerne har stole ude på fortovet, hvor alle sidder og diskuterer alt. Tykke og tynde, sorte, brune og hvide - få byer har en så blandet befolkning, der har det godt med hinanden.

Ikke kun lokalbefolkningen er glade for byen - her er også alle muligheder for turister. Du kan gå i dagevis og shoppe, spise dig igennem eventyrlige restauranter til ingen penge, lytte til musik af enhver slags om aftenen (men dog mest samba), sidde på skønne, små musikcaféer og danse natten lang på store, fantastiske diskoteker.

Dag 2-4: Gå på opdagelse i Rios gader

Nu skal du opleve Rio de Janeiro!

Start selvfølgelig med at besøge Kristusfiguren med den fantastiske udsigt ud over hele byen! Du kan heller ikke besøge Rio uden at kigge forbi det smukke bjerg, Sukkertoppen, som ligger for enden af Rio di Janeiro i Guanabara bugten og giver en fantastisk udsigt ud over Rio, strandene og bjergene.

Gå langs stranden - måske ad den berømte mosaikpromenade, der løber hele vejen langs Copacabana? Hele vejen langs stranden ligger små drinks-kiosker, hvor du kan få serveret en glas friskpresset juice eller måske en Caipirinha! Op ad de små gader fra stranden ligger masser af restauranter, juicebarer og forskellige og meget billige butikker - har du plads i kufferten, kan du jo fx købe et par nye sko med hjem?

Hvis du ikke kan få nok af mosaik, så gå også en tur op ad Escadaria Selarón - en fin, farvestrålende mosaiktrappe lavet af en chilensk født kunstner ved navn Jorge Selarón.

Vil du gerne opleve byen på egen hånd, er metroen en nem måde at komme rundt på. Besøg fx det store fodboldstadion Maracana eller tag til Lapa distriktet - det hyggelige bohemekvarter med et væld af restauranter, barer og caféer. Favela distriktet er Rios slumkvarter, hvor husene ligger i en stor pærevælding op ad bjergsiderne, men en gåtur rundt her er stadig hyggelig og fuld oplevelser.

Når du går ture i byen, virker den travl og rig med masser af forretninger, og uendeligt mange flotte barer, konditorier og caféer. Det siges, at Rios konditorier er de bedste i verden. Bedst af alt er alle de fantastiske juicebarer, hvor du kan få friskpresset juice i mange afskygninger. Trænger du til noget friskt, så bed om en Coco Espumante - frisk kokos blendet med is. Mums!

Som så mange andre steder, skal du i Rio være påpasselig med dit kreditkort. Lad ikke nogen gå ud i et baglokale med det for at ordne betalinger, uden at du følger med og holder et øje på det. Hvis du bliver kørt rundt i byen kan det også ske, at politiet stopper bilen for at opkræve penge for noget "ulovligt". Tag det som en oplevelse, og lad chaufføren klare det på hans måde.

Spis en aften på en af de mange små Churrascaria-restauranter lige ved Copacabana. Det er vidunderlig mad, og du kan vælge mellem to forskellige måder at gøre det på: Betal en kilopris for det, du spiser, eller betal en fast pris og spis alt det, du kan. Tag ikke for meget af de tunge kartoffel- og grøntsagsretter, så kan du ikke spise nok af det helt fantastiske kød man kan få skåret af de store grillspyd. Nogle steder er der 20 forskellige slags kød at vælge imellem! En af de bedste af alle Churrascariaerne er nabo til Tropical Tours.

Dag 5: Velkommen til Manaus!

I dag ankommer du til Manaus - millionbyen midt i junglen.

Manaus er hovedstaden i Amazonas, og den ligger lige der hvor den sorte Rio Negro og den hvide Solimoes River mødes. Det brune og det sorte vand løber ved siden af hinanden, før de omsider blandes, og dette "meeting of the waters" er bestemt en oplevelse. Byens mest berømte bygning er operahuset fra 1896. Bygget da Manaus var en vigtig by for gummieksporten af importeret marmor, lysekroner og møbler i Louis XV stil er denne imponerende bygning i renæssance stil virkelig et af historiens mindesmærker - men mere end det, er bygningen i dag hjem for Amazonas filharmoniske orkester.

Manaus er det perfekte udgangspunkt for en spændende tur ind i Amazonas. Du ankommer efter midnat, så skynd dig i seng, så du er frisk til dit cruise i morgen!

Dag 6: Krydstogt på Amazon-floden

I dag skal du på eventyr i Amazonas!

Du går ombord på båden, der starter sin sejltur op ad Rio Negro floden. Nyd et glas frisk frugtjuice, mens du lytter til guiden, der fortæller om båden og turen. Du hører også om Amazon området, og hvad der bliver gjort for at bevare det.

Efter maden er det tid til at udforske de små åer i kano - her er så mange anderledes lyde, som barre kun findes i junglen.. Hold udkig efter sjove fugle, frøer og slanger, og hold arme og ben indenfor kanoen, for her er altså kaimaner!

Du skal selvfølgelig sove på båden, og du falder nok tidligt i søvn efter dagens mange oplevelser.

Dag 7: Kano og jungleoplevelser i Amazonas

Du starter dagen med en tidlig sejltur i kano. Kig efter papegøjer og tukaner i træernes toppe, mens du indsnuser lugten af Amazonas.

Efter morgenmaden skal du ud og gå i junglen og se på de mange anderledes træer, planter, frugter og dyr, som har hjemme her. Du kan nå en lille svømmetur i det kølige vand før frokost, og så skal du til Anavilhanas Nationalpark. Du sejler rundt i den skønne natur, som er et af verdens største områder med øgrupper. Det er en sjov oplevelse at sejle i den store labyrint af små åer og bifloder - ind og ud går det, og her er simpelthen så smukt!

Du nyder aftensmaden på båden, og om aftenen kan du måske tage dig et spil på båden, før du går i seng?

Dag 8: Flod, landsbyer og strand i Amazonas

Om morgenen skal du fiske efter piratfisk og andre fisk i floden. Det gælder om at være stille og tålmodig, hvis fiskene skal bide på, men det er næsten som meditation at sidde i absolut ro - kun afbrudt af frøers kvækken og insekters summen.

Efter morgenmaden besøger du en lille landsby, hvor du skal se, hvilke frugter der bliver dyrket i området, fx cupuaçu og tapereba, og du lærer om træer som açaí, tucumã og pupunha.

Om eftermiddagen lægger du til ved en hvid sandstrand, og så er der tid til en lille badetur i det mørke vand, før du hopper i kanoen igen for at udforske junglen på ny! Det er jo ikke hver dag, man lige får mulighed for at udforske Amazonas!

I nat sover du på båden for sidste gang... det føles måske snart som dit andet hjem?

Dag 9: Sidste dag på krydstogt og videre til Manaus

Du skal tidligt op igen i dag, for du skal til  Lago Janauary Ecological Park tidligt om morgenen. Det er et super godt sted at kigge efter dyr og se de smukke kæmpe vandliljer ”Victoria Regia”. Mens du spiser morgenmad, sejler du til ”Meeting of the Waters”, hvor den sorte Rio Negro og den hvide Solimoes River mødes. Det brune og det sorte vand løber ved siden af hinanden, før de omsider blandes, og dette "meeting of the waters" er bestemt en oplevelse. 

I løbet af formiddagen sejler du til Tropical Hotels landgangsbro, hvor du kan nyde udsigten til Manaus’ havnefront, før du går i land.

Du har endnu en overnatning i Manaus, før du skal videre i morgen.

Dag 10: Velkommen til Fortaleza!

I dag ankommer du til Fortaleza!

Fortaleza er Brasiliens 5. største by og hovedstad i solskinsstaten Ceará. Det er en travl storby, men her er også mange dejlige, gamle huse i strålende pastelfarver og med hyggelige pladser. Desuden holder en stor del af Brasiliens tekstil- og skindindustri til i byen, så det er måske her, at du skal finde en af de berømte brasilianske hængekøjer at købe med hjem? I Fortaleza holdes der liv i de traditionelle metoder til at fremstille tekstiler og lokalt kunsthåndvæk i alverdens materialer, og der et stort udvalg af store shoppingcentre og markeder, som sælger disse varer – så det er bare med at gå på jagt efter de gode tilbud! Her er også dejlige, gyldne sandstrande med masser af natteliv og gang i den.

Dag 11-14: Nyd stranden i dejlige Fortaleza

Nyd den dejlige strand og lig måske i skyggen fra de gyngende palmer og lyt til lyden af vandets brusen. Den østlige strand Praia do Futoro er klart byens bedste strand, og her kan du gå en tur langs vandet i hele 5 kilometer og se ind på byens mange højhuse.

Du skal selvfølgelig også udforske byen. Midt i centrum ligger den flotte Metropolitan Cathedral med sine to tårne - her er ikke som såda nogen hyggelig plads foran, men hvis du alligevel er i nærheden, så stik lige forbi og se den flotte bygning. Det er i byens gamle bydel, at der er hyggeligt at gå rundt - resten af byen er meget trafikeret og travl. Gå rundt i gadernes menneskemylder og se de mange butikker og boder. 

Om aftenen er der gang i den nær strandene - natklubberne og barene slår dørene op, og her bliver langet den ene farvestrålende drink efter den anden over disken. Især Praia de Iracema-stranden har fest og farver med masser af butikker, restauranter og barer. 

Dag 15: Afrejse fra Brasilien

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Brasilien. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Brasilien.

Alle hoteller

Rejser til Brasilien - Hotel Vilamar Copacabana

Hotel Vilamar Copacabana

Hotel Vilamar Copacabana er et rigtig godt hotel, der ligger dejligt kun 5 minutters gang til...

Upgradefra 130,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Copacabana Praia Hotel

Copacabana Praia Hotel er et udmærket hotel, der ligger en blok fra den berømte Copacabana...

Upgradefra 705,- kr.pr. personpr. dag
Poolen

Rio Othon Palace

Rio Othon Palace Hotel er et af de finere og større hoteller midt på Copacabana i første række....

Alle hoteller

Rejser til Brasilien - Blue Tree Premium Hotel - Manaus

Blue Tree Premium Hotel

Blue Tree Premium Hotel er et dejligt og lyst hotel i Manaus uden den helt store charme. Det...

Alle hoteller

Rejser til Brasilien - Amazon Clipper Cruise

Amazon Clipper Cruise (Traditionel)

Amazon Clipper Cruise (Traditionel) er en dejlig båd med plads til 16 passagerer. Du sover i...

Alle hoteller

Lobby

Othon Palace Fortaleza

Othon Palace Fortaleza ligger lige ved stranden på Beira Mar promenaden og altså ikke i den...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til brasilien. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Brasilien.

Rio de Janeiro

-43.1729
-22.9068

Manaus

-60.0167
-3.1000

Amazonas

-60.030
-3.160

Manaus

-60.0167
-3.1000

Fortaleza

-38.5428
-3.7183

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Inkluderet: 

Fly Danmark-Rio de Janeiro-Manaus-Fortaleza-Danmark
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger: 13 på hotel med morgenmad og 3 på krydstogt med fuldpension.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Lufthavnsskat.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Hvis du rejser i perioden 13/2 - 20/2 er der karneval i Praia da Pipa. Ring til os og spørg om prisen!

Efter cruise: I Manaus kan du stille dine ting på samme hotel, som sidst du var her. Du skal først flyve om natten og bliver kørt til lufthavnen sent om aftenen. Hvis du vil have dagen og aftenen på hotellet, skal du betale for en dag mere.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Rio de Janeiro-Manaus-Fortaleza-Danmark
Transport mellem lufthavne og hoteller foregår med med privat bil/minibus.
Transport fra lufthavn i Manaus til hotel i Manaus med bus og transport tilbage til lufthavnen med båd og bil.
Flodkrydstogt i Amazonas med flodkrydstogtskib.