Du er her: Lande > Canada > Rejser > Rejse CA02

Oplevelser i det østlige Canada

16 dages rejse: 2 nætter Toronto, 2 nætter Huntsville, 1 nat Pembroke, 1 nat Ottawa, 1 nat Montreal, 2 nætter Quebec City, 1 nat Isle-Aux-Coudres, 1 nat Saguenay, 2 nætter Saint Alexis-des-Monts og 1 nat Belleville
Rejse: 
CA02
Rejser til Canada - Niagara Falls, Toronto
Smuk natur og spændende kultur. Glæd dig til at besøge bl.a. Toronto, Pembroke, Montreal, Quebec City, Saguenay og Saint Alexis-des-Monts.

Rejsen tager sin begyndelse i spændende Toronto, hvorfra du kan køre en tur til de berømte Niagara Falls, der kan opleves på tæt hold på en bådtur med The Hornblower. Næste stop er den lille by Huntsville, der ligger tæt på den dejlige Algonquin Provincial Park, hvor du til fods kan komme ud at nyde den friske luft og kigge efter elge og bævere. I Pembroke kan du se rådhuset med det fine klokketårn, inden du skal videre til Canadas hovedstad, Ottawa. Se parlamentsbygningen, der næsten ligner et slot med sine mange spir, eller tag på sejltur på floden. Næste stop er Canadas næststørste by, Montreal. Her er det hovedsageligt den gamle bydel, der trækker med sine hyggelige, parisiske gader. Quebec er endnu en dejlig by, hvor du i det livlige havnekvarter finder masser af hyggelige butikker, gallerier og skønne caféer. Langs den nordlige kyst kører du videre til den fredelige ø, Isle-Aux-Coudres, hvor du kan cykle rundt blandt blomstermarker og skove, og ved Saguenay kan du forsøge at spotte en hvalfinne ude i floden.  Videre til Alexis-des-Monts, hvor du kan du tage ud i kano på det blå vand i søen Sacacomie, og kigge efter bjørne, elge og bævere. Sidste stop på rejsen er i den charmerende by Belleville, hvor du kan fordøje de mange rejseindtryk på en lille fortovscafé.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Toronto
 2. Toronto
 3. Toronto - Huntsville
 4. Huntsville
 5. Huntsville - Pembroke
 6. Pembroke - Ottawa
 7. Ottawa - Montreal
 8. Montreal - Quebec City
 9. Quebec City
 10. Quebec City - Isle-Aux-Coudres
 11. Isle-Aux-Coudres - Saguenay
 12. Saguenay - Saint Alexis-des-Monts 
 13. Saint Alexis-des-Monts 
 14. Saint Alexis-des-Monts - Belleville
 15. Belleville
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne . Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Toronto!

Velkommen til Toronto!

Toronto er Canadas største by og fyldt med fristelser i verdensklasse: Musicals, madkunst, museer, shopping, sport, arkitektur, kunstudstillinger, koncerter og et spændende natteliv. Det er en multietnisk mega-by, hvor flertallet af indbyggerne er født uden for Canada. Men selvom byen er stor, er de fleste seværdigheder i centrum. Du kan vælge at tage ind til centrum, hvor CN-Tower, byens tårnhøje vartegn, venter dig nede ved havnen. CN Tower var engang verdens højeste bygning, og udsigten fra toppen er stadig imponerende.

Her er også masser af shoppingmuligheder, bl.a. en kæmpestor, underjordisk shoppingarkade. Hvis du farer vild i de mange gangsystemer, er det bare med at have husket pengepungen, for du kommer helt sikkert ikke tomhændet op!

China Town er også rigtig hyggelig og bestemt et besøg værd - udover et mylder af små butikker, er her også et hav af asiatiske restauranter, hvor du spiser godt og billigt. Fra China Town er der ikke langt at gå til Royal Ontario Museum, der blandt andet har en fin samling af dinosaurskeletter og en imponerende mineralsamling. Men bygningen er også sjov at se, selvom du ikke har tid til at gå indenfor - den er næsten et kunstværk i sig selv.

Dag 2: Udflugt fra Toronto - fantastiske Niagara Falls

Tag en tur til Niagara Falls!

Du kører igennem et af verdens bedste vinområder, og når du ankommer til Niagara, møder du et imponerende syn. Vandfaldet er kæmpestort og lyden øredøvende, så du kan næsten ikke høre, hvad du selv siger. Tag en elevator ned til bunden af Bridal Veil Falls og gå langs bunden af vandfaldet – det er en helt fænomenal oplevelse at se vandfaldet nedefra. Naturen i det fredede område omkring vandfaldene er også dejlig, så gå en tur i området og se dig omkring. Mest imponerende er vandfaldet The Horseshoe Falls, som hovedsageligt ligger på den canadiske side af vandfaldene. Du kan også tage en bådtur med The Hornblower. Her kommer du helt tæt på vandfaldet – og du bliver altså godt våd! Du spiser frokost på Sheraton on the Falls med udsigt til vandfaldene, og så går turen til Niagara-on-the-Lake, en lille, charmerende by ved stranden, som ligger et par kilometer fra vandfaldene. Det er en af Nordamerikas mest velbevarede byer fra 1900-tallet, og nok den mest idylliske og fine, lille by, du kan forestille dig. Her er et hyggeligt klokketårn, smukt anlagte haver, et historisk museum og en masse teatre og butikker i gammel stil. Det er ikke unormalt, at folk kører rundt i hestevogn her, og du vil i det hele taget føle dig henført til 1900-tallets Amerika.

Dag 3: Videre til Huntsville og stop måske i Muskoka Pioneer Village

Nu skal du videre til Huntsville.

På vejen kommer du forbi Muskoka Pioneer Village, som du kan besøge, hvis du har lyst. Det er en kopi af en nybyggerlandsby og fungerer som et spændende, åbent museum, hvor du går rundt mellem træhusene. Det føles som om, du går rundt i en ægte landsby fra dengang, folk valfartede til USA og Canada for at prøve lykken, og det er ikke svært at forestille sig, hvordan man har levet dengang. Kvinderne går rundt i gammeldagskjoler og forklæder, vasker tøj og laver mad, og børnene løber rundt og leger gamle lege med legetøj fra en svunden tid. Klap husdyrene, se damplokomotivet og tag måske en tur i hestevogn.

Af sted igen! Du kører igennem hyggelige landsbyer, frodige skovområder, klippevægge af granit og små søer, før du kommer til Hunstville. Det er en lille, hyggelig by med et par museer, et teater og et fint, lille rådhus med klokketårn.

Dag 4: Udforsk den smukke Algonquin Provincial Park!

Byen Huntsville er set på meget kort tid, men ikke langt derfra ligger den dejlige Algonquin Provincial Park, som bare skal opleves!

Parken er smuk hele året rundt, men særligt om efteråret vil den fortrylle dig med sine mange smukke, røde farver. Modsat de fleste andre naturreservater kan du ikke køre i bil rundt i det meste af parken, så du må ud og opleve parken til fods! Her er 19 skønne vandrestier, som spænder mellem 1 og 13 kilometer i længde, og skoven er altså virkelig smuk, så det er bare om at komme afsted. Måske hører du ulvene hyle eller ser en elg, der trasker rundt mellem træerne? Tag også en tur ud på vandet i kano. Her lever bævere, og flere steder kan du støde på dæmninger, som de herlige dyr har bygget af grene. Husk badetøj, måske får du lyst til en dukkert i det kølige vand, og ellers bare nyd den friske luft og de mange dyr!

Dag 5: I bil til Pembroke - nyd den smukke natur undervejs

I dag skal du videre til Pembroke, og du kører på en af de få veje, som løber igennem Algonquin Park. Kig ud af vinduet og nyd naturen endnu engang. Snart er du ved den ærkecanadiske by, som ligger lige ved Ottawa River. Byen er forholdsvist stor og er mest kendt for sit rådhus med det fine klokketårn - i kælderen er der nemlig fængselsceller, hvor folk har siddet indespærret, og tre gange er fanger også blevet hængt i byen. Rundt omkring i byen er der fine vægmalerier på bygningerne - faktisk er det den by i Canada med flest af slagsen - så tag en slentretur rundt i byen, så du når at få set dem alle.

Mens du er her kan du besøge Champlain Trail Pioneer Village and Museum, en gammel nybyggerlandsby med huse fra 1800-tallet. Her er både en gammel mølle, en togstation, en fuldt møbleret skole, en smed og et rygehus, og alle bygningerne er bygget, som det så ud, da folk først bosatte sig i området. Det er næsten som at træde tilbage i tiden.

Dag 6: Velkommen til Ottawa - Canadas hovedstad!

I dag skal du til Canadas hovedstad, Ottawa! Byen bliver delt af Ottawa floden, og på den ene side ligger provinsen Ontario, på den anden side ligger provinsen Quebec - så her bliver både talt fransk og engelsk. De to bydele er bundet sammen af den kendte Alexandra Bridge.

Nu skal du ud og opleve byen! Tag en tur op på dejlige Parliament Hill, hvor det smukke parlament ligger ud til vandet, side om side med andre nationalmonumenter og museer. Parlamentsbygningen er bygget i gotisk stil med tårne og spir, og det ligner næsten et helt slot. Her kan du gå rundt i timevis og se dig omkring! Gå blandt andet en tur forbi klokketårnet, Peace Tower, som godt kunne minde lidt om Big Ben.

Du kan også sejle en tur på floden og se den smukke bygning og resten af den dejlige by fra vandet - en hyggelig og anderledes måde at opleve byen på.

Besøg det smukke museum National Gallery of Canada med de mange glasfacader og et helt tårn af glas. Bygningen er et besøg værd, også selvom du ikke når ind til de mange kunstudstillinger! Foran indgangen står en kæmpemæssig edderkopskulptur, og du kan gå ind igennem dens lange, tynde ben.

Ottawa byder selvfølgelig også på masser af shopping og spændende restauranter. Besøg blandt andet det gamle udendørsmarked, ByWard Marked, hvor du kan slentre rundt imellem de mange boder. For de helt store shoppingentusiaster, er her også flere kæmpestore shoppingcentre, blandt andet Bayshore Shopping Centre.

Dag 7: Velkommen til Montreal - Canadas største, fransktalende by!

I dag skal du til Canadas næststørste by Montreal, der ligger et par timers kørsel østpå. Her taler næsten alle indbyggere fransk, og det er faktisk den næststørste fransktalende by i verden - efter Paris. På grund af de mange fransksindede indbyggere er stemningen i Montreal også meget lig Frankrig - et skønt miks af fransk charme, engelsk kultur og canadisk særpræg.

Du må ud og opleve byen, hvor det hovedsageligt er den gamle by, der trækker med sine hyggelige parisiske gader og masser af spændende butikker og restauranter. Du kommer helt sikkert forbi katedralen Notre Dame Basilica, der til forveksling ligner Notre Dame i Paris. Den er ikke kun imponerende udefra, indeni er der et fantastisk lys med de farvede vinduer og det lysende blå loft - og bygningen bliver kaldt "den blå katedral" af samme grund. Flere steder i byen kan du skimte den store, runde kuppel, The Biosphere. Det er et museum med udstillinger om biologi, bæredygtighed, økosystemer og meget andet miljøorienteret.

Tag en hyggelig spadseretur ned til havnen og gå ad havnepromenaden, hvor skibene ligger på rad og række. Har du lyst til lidt fred og ro, så tag til Mount Royal Park, som ligger på et bjerg - gå en tur rundt om søen og nyd naturen. Byen har også en fantastisk botanisk have med svaner, mennesker og kæmpemæssige skulpturer klippet ud af buske. Det er altså virkelig et sjovt og imponerende syn at gå imellem de mange buske! Byen byder også på masser af shoppingmuligheder, blandt andet et underjordisk shoppingcenter med masser af butikker.

Hvis du har lyst til en udflugt, så tag på Riverrafting på Rouge River - du bliver kastet rundt i den rivende flod, men du har selvfølgelig al den nødvendige beskyttelse på. En sjov og udfordrende oplevelse for de modige!

Dag 8: Videre til Quebec City

Gå en morgentur i Montreal, og kør så videre langs floden til Quebec City, der er fra 1608. Det er den første by i det nye, canadiske Frankrig, og ordet "quebec" betyder "der hvor floden snævrer ind" på en gammel, indiansk dialekt. Mest interessant er det nedre, livlige havnekvarter, Petit Champlain, med sine hyggelige butikker, gallerier og skønne caféer. Her støder du også på den dejlige Place Royale med en lille kirke, fine bygninger og et kønt, lille torv. Spis en lækker middag eller gå en tur i den dejlige park, Plains of Abraham, eller ved Montmorency Falls Park med det imponerende, brusende vandfald. Du kan tage en kabelbane og se vandfaldet på helt nært hold. Byens måske mest markante bygning er det smukke Château Frontenac Hotel, der nærmest ligner et palads. Det ligger ud til havnen omgivet af andre fine bygninger, og du må næsten en tur forbi det pæne hotel.

Dag 9: Gå på opdagelse i Quebec City

Quebec City er en virkelig skøn, gammel by, så der er masser af se.

Den charmerende, gamle bydel ligner næsten noget fra et eventyr med sin gamle bymur og de hyggelige gader. Parlamentsbygningen er et imponerende syn, og du må heller ikke snyde dig selv for at opleve den virkelig smukke Sainte-Anne-de-Beaupré Shrine. Basilikaen bliver betragtet som en helligdom, og den er noget så smuk! Det er lige før, den kan måle sig med Barcelonas Sagrada Familia - selvom den slet ikke er lige så stor. Uden for kirken er et smukt springvand med en guldstatue af Sankt Anne.

Det gamle hotel Château Frontenac er imponerende som et helt slot, og det kan ses fra næsten hele byen. Du har en skøn udsigt til hotellet fra den populære havnepromenade, Dufferin Terrace. Dask en tur langs vandet og nyd de små boder og den gode udsigt udover havnen og den historiske by. Du kan også beundre det flotte bygningsværk fra floden på en sejltur - og når du sådan ser byen fra vandet, er det ikke svært at forstå, hvorfor den gamle bydel er på UNESCOs liste over verdensarv, for her er virkelig dejligt! Mens du alligevel er ude på vandet, så sejl en tur til øen, Ile d'Orleans, som ligger i floden. Her er grønne marker, gamle kirker og historiske gårde - det er nemt at forestille sig, hvordan Quebec har set ud for 100 år siden.

Dag 10: Videre til Isle-Aux-Coudres - måske med stop i de hyggelige byer undervejs

I dag går turen langs flodens nordlige kyst, og der er flere spændende steder, du kan stoppe undervejs. Stop fx ved St. Ferreol eller Mont-Ste-Anne og nyd den skønne udsigt over området. Du bør også stoppe i den lille, hyggelige by, Baie St. Paul. Gå en tur i de små gader og se kirken og de fine gallerier, få en bid mad på en hyggelig café og tag så videre på din rejse.

Du skal nu med færgen til Isle-Aux-Coudres, som blev opdaget i 1535. Øen er næsten helt flad og dejlig fredelig med blomstermarker, små skove, gårde og en hyggelig, gammel mølle. Det er nemmest at opleve øen på cykel eller fra vandet i kajak, så det er bare med at komme af sted.

Dag 11: Velkommen til Chicoutimi i Saguenay!

I dag skal du til Chicoutimi i Saguenay regionen, men på vejen bør du helt sikkert stoppe i Tadoussac. Byen ligger smukt lige dér, hvor Saguenay-fjorden støder sammen med St. Lawrence floden, og med 400 år på bagen kan byen bryste sig af at være Canadas ældste. Den er er på UNESCOs liste over verdensarv, og folk strømmer hertil for at kigge efter hvaler. Her lever både blåhvaler, vågehvaler og finhvaler, og hvis du er heldig spotter du en hvalhale eller to. Du kan også tage på en hvaltur, hvor du sejler ud på vandet for at se de kæmpemæssige dyr på nært hold - men der er jo altså ingen garanti for, at hvalerne vil ses!

Dag 12: Nyd Saguenay-regionen og tag videre til St. Alexis-des-Monts

Saguenay regionen er domineret af de to byer Jonquiere og Chicoutimi, og før du tager videre på din rejse, kan du gå på opdagelse i området. Tag måske til Chicoutimis gamle papirmølle, som ligger idyllisk blandt træer og ud til det brusende vand. Mens du er i Saguenay skal du næsten også smage specialiteten - blåbær med chokoladeovertræk, som trappistmunkene laver rigtig lækkert! Gå en tur ned ad Rue Saint Dominique, hovedgaden i Jonquiere, der vrimler med små, hyggelige caféer.

Ved den smukke sø Lac-St-Jean kan du besøge et indianerreservat og den historiske spøgelsesby, Val-Jalbert, der blev forladt i 1927. Alle de gamle huse står tomme, og her hersker en mystisk stemning, men omgivelserne er smukke med vandfald og småskove.

Nu skal du videre, og på vejen kan du stoppe ved den lille La Mauricie National Park med den smukke sø Wapizagonke. Her er høje klipper med brusende vandfald og små sandstrande, hvor du kan dyppe fødderne. Fortsæt herefter til St. Alexis-des-Monts og check ind på dit hotel.

Dag 13: En dag i naturen ved Sacacomie søen

Brug hele dagen i den skønne natur omkring Sacacomie søen og Mastigouche Naturreservatet. Her er virkelig smukt med det blå vand, der står i stærk kontrast til de grønne (og om efteråret lysende orange) skove, og her lever masser af vilde dyr. Måske ser du elge, der bader i vandet, bævere der bygger dæmninger af grene, og sortbjørne der jager efter fisk i vandkanten. Du skal selvfølgelig holde dig på afstand af dyrene, lige meget om du er til fods eller i kano. Før eller siden kommer du nok til hængebroen, og her kan du stå lidt og nyde synet af vandet fraoven. Hvis du vil se hele området oppefra, er det helt fantastisk at flyve over søerne i de vandfly, der flyver fra Sacacomie søen.

Dag 14: Rutens sidste stop: Belleville!

Nu forlader du Quebec og hele den fransktalende del af Canada og vender tilbage til Ontario. Du kører langs den smukke flod og Lake Ontario, som grænser op til USA. Du kan stoppe i Kingston, som ligger ud til søen, og udfor byens kyst ligger et hav af små øer - derfor bliver området også kaldet for Thousand Islands.

Du fortsætter til den lille, charmerende by Belleville, der ligger smukt ud til søen. Her er masser af grønne områder og to cykelstier, der løber gennem byen, så du kan nemt komme rundt. Den største park hedder Zwick's Centennial Park, og den ligger på en halvø ude i vandet - perfekt til en lille picnic med skøn udsigt! Byen har et par museer, blandt andet et kunstgalleri og Glanmore National Historic Site of Canada, som er en gammel victoriansk villa med en smuk, velbevaret indretning.

Byens gader er charmerende med små hyggelige detaljer som blomsterbede, farverige parasoller og altankasser. Gå en tur i butikker og spis på en fortovscafé eller gå en tur forbi byens teater.

Dag 15: Afrejse fra Canada

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din . Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores .

Alle hoteller

Courtyard Toronto Downtown

Courtyard Toronto Downtown

Courtyard Toronto Downtown er et rigtig godt, stort hotel, der ligger midt i byen kun 20...

Alle hoteller

Best Western Plus Muskoka Inn

Best Western Plus Muskoka Inn

Best Western Plus Muskoka Inn er et okay standardhotel, der ligger omkring tre kilometer fra...

Alle hoteller

Best Western Pembroke

Best Western Pembroke er et godt men enkelt hotel i udkanten af byen. Værelserne er helt fine,...

Alle hoteller

Lord Elgin

Lord Elgin

Lord Elgin er et elegant, ældre hotel, og udefra ligner det nærmest et slot! Det ligger i...

Alle hoteller

Days Inn Montreal Downtown

Days Inn Montreal Downtown

Days Inn Montreal Downtown er ret enkelt og lidt slidt, men det venlige personale og den...

Alle hoteller

Auberge Quebec

Auberge Quebec

Auberge Quebec er et rigtig billigt, ældre hotel, men den lave pris kan godt mærkes på stedets...

Alle hoteller

Hotel Cap-aux-Pierres

Hotel Cap-aux-Pierres

Hotel Cap-aux-Pierres er et ældre men virkelig hyggeligt hotel i dejlige omgivelser. Det ligger...

Alle hoteller

Hotel La Sagueneenne

Hotel La Sagueneenne

Hotel La Sagueneenne er et godt hotel i udkanten af byen, i gåafstand til flere restauranter og...

Alle hoteller

Hotel Sacacomie

Hotel Sacacomie

Hotel Sacacomie er et skønt hotel, der bare ligger helt fantastisk smukt! Her er hyggelige...

Alle hoteller

Travelodge Hotel Belleville

Travelodge Hotel Belleville

Travelodge Hotel Belleville er et udmærket standardhotel, men så heller ikke mere. Det ligger...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til . Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores .

Toronto

-79.381275
43.651661

Huntsville

-79.219820
45.327152

Pembroke

-77.112257
45.826245

Ottawa

-75.705500
45.421507

Montreal

-73.572384
45.494543

Quebec City

-71.245823
46.800459

Isle-Aux-Coudres

-70.382940
47.401592

Saguenay

-71.055947
48.427472

Saint Alexis des Monts

-73.140247
46.461617

Belleville

-77.381752
44.162308

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 15 jun 2018 - 30 jun 2018
Flyselskab
Icelandair
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 16.990,-
Inkluderet: 

Fly København - Toronto t/r.
Billeje.
14 overnatninger.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Transfer fra lufthavn til hotel t/r.
Morgenmad på hotellerne.
Evt. entre til nationalparker.
Evt. parkeringsgebyr på hoteller.
Evt. ekstrabetaling på billeje, ekstra forsikringer mv.
Evt. leje af GPS.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Fly København-Toronto t/r.
Al transport rundt i Canada foregår i lejet bil.