Du er her: Lande > Canada > Rejser > Rejse CA01

Oplevelser i det vestlige Canada

16 dages rejse: 2 nætter Vancouver, 2 nætter Victoria, 2 nætter Whistler, 1 nat Kamloops, 2 nætter Jasper Nationalpark, 2 nætter Banff Nationalpark, 2 nætter Vernon og 1 nat Harrison Hot Springs.
Rejse: 
CA01
Rejser til Canada - Jasper Nationalpark
Nationalparker og fantastiske Rocky Mountains. Glæd dig til at besøge bl.a. Vancouver, Banff Nationalpark, Jasper Nationalpark og Whistler.

I Vancouver finder du en dejlig blanding af storby og skøn natur. Tag på tur med hestevogn gennem smukke skove og forbi rosenmarker, eller kig på butikker på den hyggelige Robson Street. Du kører videre sydpå til storbyen Victoria, som ikke er opkaldt efter en britisk dronning for ingenting - her er tea rooms, engelske flag, sækkepibekoncerter og pubs på alle gadehjørner, og stedet har en helt særlig britisk atmosfære. Du kører længere nordpå til Whistler, der ligner en lille eventyrby i det hyggelige bjerglandskab. Nyd en kold øl på en bar og kig på de charmerende butikker. Turen fortsætter til Kamloops, som er en hyggelig by omgivet af flot natur med bjerge, søer og grønne marker. Du kører videre til Jasper Nationalpark, hvor du kan udforske Nordamerikas største samling af gletsjere og holde udkig efter gråbjørne, elge, rensdyr og ulve. Næste stop er lige så smukke Banff Nationalpark, der er den mest berømte nationalpark i Canada. Dybe kløfter, brølende vandfald, søer med spejlblankt, turkist vand og bjerge, der rager op i himlen - et imponerende syn! Du kører videre sydpå til byen Vernon, som er omgivet af den flotteste natur med søer og frodige, grønne bjerge. Rejsen rundes af med en enkelt overnatning i den smukke by Harrison Hot Springs, 

Dag-til-dag

 1. Afgang Danmark - Ankomst Vancouver
 2. Vancouver
 3. Vancouver - Victoria
 4. Victoria
 5. Victoria - Whistler
 6. Whistler
 7. Whistler Kamloops
 8. Kamloops - Jasper Nationalpark
 9. Jasper Nationalpark 
 10. Jasper Nationalpark - Banff Nationalpark
 11. Banff Nationalpark 
 12. Banff Nationalpark - Vernon
 13. Vernon 
 14. Vernon - Harrison Hot Springs 
 15. Harrison Hot Springs 
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne . Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Vancouver!

I dag ankommer du til Vancouver – en dejlig blanding af storby og skøn natur, og den ligger smukt mellem søer og bjerge, med højhuse der rejser sig op imod himlen. Her er masser af muligheder for shopping og gode restaurantbesøg – i West End ligger Robson Street, som er den ultimative shoppinggade. På hver side af vejen er der spændende butikker og hyggelige caféer, som bare venter på at blive besøgt. Vancouver kan også bryste sig af at have en af de største byparker i verden, nemlig dejlige Stanley Park.

Dag 2: Gå på opdagelse i spændende Vancouver

Du har hele dagen i Vancouver. Prøv måske at gå en tur ned ad Robson Street, tag en slentretur i Stanley Park eller prøv måske en hyggelig hestevognstur gennem smukke skove, forbi cricketmarker, rosenhaver og totempæle i massevis.

Du kan også besøge Vancouver Aquarium, hvor du ser dyr, fugle og planter fra hele verden. På The Amazon Gallery kan du se tropiske fugle, piratfisk og jungleplanter, og i de kæmpemæssige pools svømmer spækhuggere, hvidhvaler og havoddere. Hvis du vil have lidt ro kan du gå en tur i den hyggelige kinesiske have, Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden - det føles næsten som at være i Kina! Den er bygget af helt naturlige elementer som sten, træ, planter og vand.

Lidt uden for Vancouver kan du besøge Capilano Suspension Bridge, den kæmpemæssige hængebro, som løber 70 meter over Capilano floden. Du kan også køre op til den store sø og gå en hyggelig tur med udsigt til smukke skove og sneklædte bjerge.

Dag 3: Videre til Victoria

I dag ankommer du til Victoria - hovedstaden i British Colombia! Storbyen ligger på den sydlige spids af Vancouver Island, og længere sydpå kan du faktisk ikke komme i Canada. Byen er opkaldt efter den legendariske britisk dronning, og det ses tydeligt - for her er tea rooms, engelske flag, sækkepibekonceter og pubs på alle gadehjørner, og byen har en helt særlig britisk atmosfære, som du helt sikkert bør udforske! Her er også masser af muligheder for shopping og gode restaurantbesøg. 

Dag 4: Gå på opdagelse i charmerende Victoria

Hvis du trænger til at få lidt ro fra byens trafik, så kan du besøge Beacon Hill Park, som byder på natur, legepladser, et vandland, en børnezoo og en gammel totempæl. Du kan også besøge insektzooen, naturhistorisk museaum med den store mammut eller det skotske mansion Craigdorroch Castle, der sagtens kunne lige noget fra Harry Potter. Prøv en af de mange lækre restauranter med mad fra vestkysten eller tag en båd ud på vandet og kig efter hvaler. 

Dag 5: Velkommen til Whistler!

Whistler ligger højt oppe i de sneklædte Coast Mountains i Britisk Columbia, og her er skønt både sommer og vinter. Om sommeren er byen et paradis for golfspillere og folk, der vandrer eller mountainbiker i den smukke natur, og om vinteren stormer skiløbere til stedet. Byen er næsten som en lille eventyrsby i det hyggelige bjerglandskab, og om aftenen lyser den op imellem bjergene og ligner noget fra et postkort.

Dag 6: Se dig omkring i Whistler

Gå på opdagelse i den lille by. Her er masser af charmerende butikker og hyggelige restauranter, og du skal måske også have en øl på en bar?

Gå en tur op i bjergene til fods for at se det hele lidt højere oppefra. Byen er altså virkelig fin, uanset hvorfra du ser den!

Dag 7: Videre til hyggelige Kamloops

I dag ankommer du til Kamloops! 

Kamloops er en hyggelig by, som ligger lige hvor North og South Thompson Rivers mødes. Byen blev grundlagt i 1812, men dengang hed byen Fort Kamloops, og byen var oprindelig en handelsstation, hvor folk kom for at bytte deres varer for skind, som pelsjægerne kom med. Byen ligger smukt omgivet af bjerge, søer, bløde bakker og skovklædte dale. 

Du skal da helt sikkert ud og udforske naturen enten til bens eller på mountainbike rundt i de omkringliggende bjerge, men du kan selvfølgelig også tage ud på søen - måske med en fiskestang? Byen er kendt for sine mange sportsudbud, og du kan måske gå ind og se en baseball-kamp eller tage et slag golf? 

Hvis du vil have en lille pause fra den smukke natur, så tag på opdagelse i centrum af byen, hvor der er flere historiske bygninger. Byens hyggelige gader og stræder har også mange butikker, så du kan også shoppe! Om aftenen kan du tage en bid mad på en af byens mange restauranter tæt på floden. 

Dag 8: Velkommen til Jasper Nationalpark!

Dagens strækning er nok turens smukkeste køretur! Du kører ad Athabasca Highway og kommer blandt andet forbi flotte Lake Louise. Hele tiden har du udsigt til floder, bjerge og søer, og du kan måske gøre et stop ved Peyto Lake med den afsindigt smukke isblå farve. Tag nogle billeder til fotoalbummet derhjemme og fortsæt nu til Jasper, som er en lille hyggelig bjergby.

Jasper Nationalpark er den største nationalpark i den canadiske del af Rocky Mountains. De enorme bjerge danner en smuk ramme for nåleskove, isblå søer og floder, der snor sig gennem landskabet. Lige gyldigt, hvorhen du kigger, ser du det ene smukke syn efter det andet.

Dag 9: Tag på opdagelse i smuk natur i Jasper Nationalpark!

Stå tidligt op og se så at komme ud og udforske den fantastiske natur! Omkring 100 kilometer inde i nationalparken ligger Nordamerikas største samling af gletsjere, og du kan tage en tur ud og udforske dem. Når du går gennem den hvide, eventyrlige sneverden med røde kinder og vind i håret, glemmer du næsten alt andet omkring dig. Du kan udforske naturen på en vandretur - måske støder du på gråbjørne, elge, rensdyr og ulve, som gemmer sig imellem skovens nåletræer. De holder sig på afstand af dig, men husk alligevel, at det er vilde dyr, så du skal også holde dig på afstand af dem.

Besøg Maligne Canyon, den længste kløft i bjergkæden og tag en rask vandretur langs gletsjersøen, Maligne Lake. Hvis du har læst om Jasper Nationalpark før, kender du nok allerede Maligne Lake - eller også har du måske set det ikoniske billede af nåletræerne, der står på en lille tange ude i det krystalblå vand med isklædte klippebjerge i baggrunden og frodige grønne skove langs vandkanten. Smukkere bliver det næsten ikke... og det er selvfølgelig endnu smukkere virkeligheden! Hvis du har ømme føder efter vandreturen, kan du dase i de varme kilder ved Miette Hot Springs og komme til kræfter igen.

Dag 10: Turen smukkest køretur - Velkommen til Banff Nationalpark!

I dag skal du til Banff Nationalpark. På vejen kører du igennem både Revelstoke Nationalpark, Glacier Nationalpark og Yoho Nationalpark. Kig ud af vinduet og skimt den ældgamle, snørklede jernbane i det fjerne ved Kicking Horse Pass.

Snart er du fremme i Banff Nationalpark - Canadas ældste og mest berømte nationalpark, hvor du kan opleve fantastisk natur!

Gå en tur i byen og gå ikke glip af en lækker, saftig Alberta Steak på en hyggelig restaurant. Sørg for at få hvilet benene, for i morgen skal du ud og opleve nationalparken!

Dag 11: En hel dag i fantastiske Banff!

Nu skal du ud og nyde naturen!

Du kan vandre i de enorme bjerge, hvor du går forbi brølende vandfald, isblå gletsjere og blomstrende sætere - og her er simpelthen den smukkeste udsigt! Du ser også dybe kløfter og sjove klippeformationer, der stikker lodret op ad jorden. Disse sjove klipper bliver kaldt for "hoodoos". Gå en tur ved de smukke søer med skinnende turkis vand eller hop i en båd og sejl ud midt på vandet - her har du god udsigt til bjergene. Forhåbentligt har du husket badetøjet, for du kan også dyppe dig i bassiner med vand fra de varme kilder. Nogle af bassinerne ligger i fri natur, andre i grotter. Tag på udflugt i de spændende grotter, som har nogle af Canadas længste gange inde i bjergene - men pas endelig på, at du ikke farer vild derinde! Gå en tur ved de smukke søer med skinnende turkist vand eller hop i en båd og sejl ud midt på Lake Louise – her har du god udsigt til bjergene. Om sommeren kan du riverrafte på de brusende floder, sejle i kano, fiske og tage på guidede ture rundt i området. Fra november til maj kan du stå på ski i de sneklædte bjerge, mens du nyder den friske, iskolde luft i ansigtet og bare suser derudad.

Her er masser af dyr, og hvis du er heldig, får du et glimt af nogle af dem. Dyr som elge, big horn får, bjørne, ulve, prærieulve, pumaer og rensdyr har hjemme i parken, så der er nok af dyr at holde udkig efter. Men du skal selvfølgelig altid holde dig på afstand, for det er vilde dyr.

Dag 12: Af sted til smukke Vernon

I dag ankommer du til Vernon - en mellemstor hyggelig by, som ligger i den nordlige del af Okanagan dalen. Byen ligger indkranset mellem tre søer og frodige, grønne bjerge, så her står der natur på programmet! Lige gyldigt hvorhen du kigger, ser du bjerge og vand! Både Kalamalka Lake og berømte Okanagan Lake har det smukke, turkisblå vand, som Canadas søer er så kendt for!

Det er søerne, der trækker folk til, for der er masser at opleve rundt om eller på dem. Hvad med en tur på stranden, en fisketur ud på vandet eller en vandretur i naturen omkring dem? Du kan også tage ud til en af de mange gårde, der ligger omgivet af marker og plantager, så tag ud og smag på saftige æbler og klap et par geder. 

Gå også en tur rundt i byen og se de mange vægmalerier, museer og gallerier, indsnus stemningen med lidt live musik og gå måske en tur i teatret. Om aftenen kan du spise aftensmad på en af byens hyggelige restauranter. 

Dag 13: Gå på opdagelse i Vernon

Vernons dejlige omgivelser gør det utroligt nemt at være aktiv i byen, hvis du er til ski (om vinteren), golf eller tennis. Hvis du derimod trænger til afslapning, så er byens mest populære strand Kal et besøg værd – men det er jo altså en strand ud til en sø!

Syd for Vernon finder du både Kelowna og Penticton, som er Canadas vinland med vinmarker, så langt øjet rækker og masser af vingårde, så tag ud og smag på lidt god vin og se, hvordan de producerer det. 

Dag 14: Velkommen til Harrison Hot Springs

Idag ankommer du til Harrison Hot Springs, som ligger for enden af den 70 km lange Harrison Lake - og det er her, canadierne selv tager på ferie! Her er nemlig rigtig flot! 

De sneklædte bjerge indrammer byen på smukkeste vis - måske skal du ud at vandre? Du kan også bare nøjes med at nyde udsigten til dem, og hvis du er rigtig heldig spotter du en kongeørn samtidig. 

Byen er, som navnet antyder, kendt for sine varme kilder, så du kan næsten ikke være her uden en tur i naturens spabad. Du er et helt nyt og bedre menneske, når du kommer op efter sådane en omgang. 

Bagefter er det bare at beslutte, om du skal opleve området til fods eller på cykel, eller om du skal ud på vandet i kajak eller kano. 

Dag 15: Afrejse fra Canada

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din . Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores .

Alle hoteller

The Barclay Hotel

The Barclay Hotel er et ret enkelt, ældre hotel, som er lidt slidt. Derimod gør det venlige og...

Alle hoteller

Comfort Inn & Suites

Comfort Inn & Suites er et godt, stort hotel, der ligger et par kilometer fra byen centrum....

Alle hoteller

Aava Whistler Hotel

Aava Whistler Hotel er et skønt, moderne hotel, som ligger dejlig centralt i byen – kun få...

Alle hoteller

Sandman Inn & Suites

Sandman Inn & Suites er et ældre, men godt hotel, som ligger dejlig centralt i byen – kun få...

Alle hoteller

Marmot Lodge

Vi researcher vores destinationer rigtig grundigt og beskrivelse og billeder af dette hotel...

Alle hoteller

Sandman Inn & Suites

Sandman Inn & Suites er et rigtig godt hotel, som ligger helt centralt i byen – både tæt på...

Alle hoteller

Harrison Lake Hotel

Harrison Lake Hotel er et udmærket hotel, som ligger centralt i byen – kun 2 minutter gang fra...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til . Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores .

Vancouver

-123.120137
49.282265

Victoria

-123.365025
48.428331

Whistler

-122.952077
50.116148

Kamloops

Jasper

-118.080679
52.873579

Banff

-115.570761
51.178482

Vernon

Harrison Hot Springs

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Inkluderet: 

Fly København - Vancouver t/r.
Billeje.
13 overnatninger.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Transfer fra lufthavn til hotel t/r.
Morgenmad på hotellerne.
Entre til nationalparker.
Evt. parkeringsgebyr på hoteller.
Evt. ekstrabetaling på billeje, ekstra forsikringer mv.
Evt. leje af GPS.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Iceland Air har kun 3 ugentlige afgange

Transport: 

Fly København-Vancouver t/r.
Al transport rundt i Canada foregår i lejet bil.