Du er her: Lande > Chile > Rejser > Rejse 913

Chile og Patagonien - med spændende udflugter

15 dages rejse: 2 nætter Santiago de Chile, 2 nætter San Pedro, 1 nat Santiago de Chile, 3 nætter Puerto Varas, 2 nætter Puerto Natales, 1 nat Punta Arenas, 1 nat Santiago de Chile.
Rejse: 
913
Rejser til Chile - Torres del Paine Nationalpark!
Et væld af oplevelser i Chile - du kommer på udflugter til storby, gletsjere, saltlandskaber vandfald, gejsere, pingviner og fantastisk natur i Santiago de Chile, San Pedro, Puerto Varas, Puerto Natales og Punta Arenas...

På denne tur kommer du virkelig rundt og ser Chile og Patagonien! Du starter i hovedstaden Santiago de Chile, der ligger helt afsindigt flot omgivet af sneklædte bjerge nær ved Stillehavet. Du skal både på en byrundtur, hvor du kommer ud og får set hele byen, og et smut til fantastiske, farvestrålende Valparaiso og ferieparadiset Viña del Mar! Du skal selvfølgelig også til San Pedro, en lille by i den nordlige del af Chile, der blev grundlagt af Atacameña-folket. Her oplever du den imponerende Atacama Saltsø, de mange tørre saltlandskaber og en uforglemmelige solnedgang over det farverige landskab. Efter en overnatning tilbage i Santiago de Chile, skal du til Puerto Varas, og de næste par dage står der gejsere, bjerge og varme kilder på programmet. Du skal også se det smukke, smaragdgrønne Petrohue vandfald, og ved Chiloe søen skal du ud og sejle - her kan du være heldig at opleve store kolonier af pingviner. I Puerto Natales skal du på en udflugt til berømte Torres del Paine, der byder på isblå søer, gletsjere og forrevne, lodrette klippevægge! Så går turen til Punta Arenas, der har oldgamle skove, sneklædte bjergtinder, vulkaner, dale og fossende floder, der løber igennem det smukke landskab. Her har du en overnatning og en lille byrundtur, før de slutter rejsen med en sidste nat i Santiago de Chile! 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Santiago
 3. Santiago
 4. Santiago - San Pedro
 5. San Pedro
 6. San Pedro - Santiago
 7. Santiago - Puerto Varas
 8. Puerto Varas
 9. Puerto Varas
 10. Puerto Varas - Puerto Natales
 11. Puerto Natales
 12. Puerto Natales - Punta Arenas
 13. Punta Arenas - Santiago
 14. Afrejse Chile
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Chile. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Chile er uberørte landskaber, god vin, hyggelige byer - og mystik og spændende historier... Sæt dig til rette, slap af på flyveturen og glæd dig til de mange oplevelser, der venter dig.

Dag 2: Velkommen til Santiago de Chile - og af sted på byrundtur!

I dag ankommer du til Santiago de Chile. Santiagos beliggenhed er noget for sig. Omgivet af bjerge og tæt på havet, er det nemt at kombinere storbybesøget med både skiture og svømmeture i Stillehavet. En smuk omegn med små landsbyer og vingårde giver flere muligheder. Selve byen Santiago de Chile er en af de mere vestligt inspirerede i Sydamerika med fokus på det kommercielle, men den har stadig sin egen specielle atmosfære. Specielt i centrum af byen er der en skæg blanding af ældre bygninger i pariser-stil og moderne skyskrabere.

Der ligger bjerge og højderygge midt inde i byen, og det påvirker trafikken, som godt kan virke kaotisk ved første øjekast. Når du skal rundt, er det nemmest at tage metroen, den er både billig, moderne og velfungerende. Busserne kan være noget forvirrende, for selv om de har store skilte på forruden med rute og pris (som er den samme ligegyldigt, hvor langt du skal), er det ikke altid til at gennemskue, hvilken en du skal med. Taxaer er også en god mulighed, og det er let at få en fast pris.

Når du har checket ind på hotellet og har fået pakket ud, skal du ud på en halvdagsbyrundtur i den chilenske hovedstad. Du skal både se det gamle og nye Santiago, og du starter med at besøge Plaza de Armas, som er byens hjerte. På denne typisk latinamerikanske plads kan du kigge på de interessante historiske bygninger, fx byens store, flotte katedral, postkontoret, rådhuset og nationalmuseet. Det er også her, at chilenerne slapper af i palmetræernes skygge. Din guide fortæller dig lidt om byens historie, og mens du går rundt på pladsen, så kig ned, for der ligger nedlagte skildringer af Santiagos historie. Næste stop er La Moneda, hvor præsidenten bor, og du kører igennem nogle gamle bydele som Republica og Concha y Toro. Du skal også til den østlige del af byen, som er mere moderne, og det kan tydeligt ses på bygningerne. Turen slutter i en kunsthåndværksbutik, hvor du kan købe lidt souvenirs med hjem, hvis du har lyst. 

Slut dagen af med et godt måltid mad. Smag måske de lokale 'mariscos' (skaldyr) et sted i Barrio Bellavista-kvarteret, og find så tilbage til hotellet for at få en god nats søvn.

Dag 3: Udflugt til Valparaiso og Viña del Mar

Dagen i dag starter med morgenmad på hotellet, og så skal du på udflugt hele dagen med en guide!

Først kører du til Viña del Mar, som er et af Chiles mest kendte feriesteder. Byen blev grundlagt i 1874 som et weekend-tilflugtssted for den rige elite fra Valparaíso og Santiago og har bibeholdt sin popularitet som en af top-strandene lige siden. Stemningen er hyggelig, og du går rundt i charmerende gader med smukke bygninger, paladser og det flotte museum Quinta Vergara. Om eftermiddagen kører du langs kysten til havnebyen Valparaiso, som også er kendt som Stillehavets juvel. Byen er fra 1536 og er kommet på UNESCOs verdensarvsliste - og det er ikke svært at forstå, for den er næsten magisk! Smukke landskaber, farverige bygninger og smukke, smukke udsigter. Det er muligt at tage kabelbaner, der går højt op over byens top, og herfra kan du rigtig nyde udsigten! Du slutter af på Sotomayor pladsen ved havnen, og så går turen ellers tilbage til Santiago. 

Dag 4: Velkommen til San Pedro - og udflugt til saltlandskaber.

Så skal du videre til San Pedro, en lille by i den nordlige del af Chile, der blev grundlagt af Atacameña-folket. 

Du skal på udflugt til helt unikke Moon Valley, som ligger midt i det tørre område i saltbjergene. Efter mange års erodering er der blevet skabt et helt utroligt landskab med farver og formationer, der mest af alt ligner månens overflade. Salt og ler er blevet formet af vind og vejr over millioner af år, og på turen får du mulighed for at nyde dette sære landskab. Om eftermiddagen kommer du til Death Valley, hvor der er fantastisk udsigt til Andes bjergene og vulkanerne, og det er her, du skal nyde solnedgangen og områdets fantastiske farver! Solnedgangen her er et spektakulært syn med skiftende farver og konturer – et naturligt lysshow!

Ved aftentid er det atter tid til at vende tilbage til hotellet i San Pedro.

Dag 5: Udflugt til Atacama saltsøen, Altiplaniic lagunerne og byen Toconao

Efter en god morgenmad på hotellet er du klar til at besøge Atacama saltsøen - en kæmpe sø, der er ca. 100 km lang og 80 km bred. Her kan du se, hvordan salt og mineraler ligger tilbage som store flader, når det salte vand fordamper. Floderne bliver forsynet med vand fra Andesbjergene og skaber flere små oaser. Dette er selveste scenen hvor Atacameña-kulturen startede for så mange, mange år siden! Herfra tager du videre til Chaxa-lagunen, som ligger helt fantastisk smukt - med sneklædte bjerge i det fjerne, og lyserøde flamingoer der vader i vandkanten. Bagefter skal du en tur til højlandet, hvor Altiplanic-lagunerne Miscanti og Miñique ligger for foden af Andes bjergenes vulkaner. Her bor fantastisk mange dyr, og søernes blå vand står i skarp kontrast til de golde, høje og sneklædte bjerge. Du spiser frokost i byen Socaire, der er kendt for sin gode, traditionelle mad, og så skal du besøge byen Toconao, der har et fint klokketårn og en lille kirke.

Du er tilbage i San Pedro mellem 17 og 18, og har resten af aftenen fri til at finde et lækkert sted at spise aftensmad.

Dag 6: Udflugt til gejsere og tilbage til Santiago de Chile

Meget tidligt om morgenen skal du op og af sted mod dagens mål, nemlig Tatio-gejseren. Efter 90 km. på grus og sandvej befinder du dig i Andesbjergene ved det højeste, aktive geotermiske felt i verden, der ligger 4000 meter over havets overflade. Tidligt om morgenen står dampen op inde fra jordens indre og bliver lukket ud netop her. Området ligger omkranset af tårnhøje bjerge - ikke noget man lige ser hver dag hjemme i Danmark! Her nyder du din morgenmad i dejlige omgivelser. Så går turen videre til Pozon Rustico, hvor du skal bade i det varme, terapeutiske vand fra bjergene. Det giver en helt indre ro at flyde rundt i det dampende varme vand, og du kan virkelig få hverdagens stress og jag på afstand!

På vej tilbage til San Pedro ser du mere smukt landskab, masser af blomster, planter og måske endda spændende dyr. Du stopper i byen Machuca, hvor hyrderne gennem tiden har holdt lamaflokke i massevis. Byen er bygget af ler, strå og kaktustræ, og den ligger i et tørt, goldt, næsten ørkenagtigt landskab. Indbyggerne har specialiseret sig i at lave traditionelt håndværk og mad, så du kan købe lidt med hjem, smage lidt lamakød og lækre sprøde sopaipillas og empanadas.

På vejen tilbage til San Pedro besøger du den smukke San Santiago kirke, der er bygget til ære for byens helgen, og så går turen tilbage til Santiago, hvor du skal bo det samme sted, som sidst du var her.

Dag 7: Velkommen til Puerto Varas!

I dag skal du i første omgang til Puerto Montt, der blev grundlagt af englænderne i 1852 og ligger helt utrolig smukt med dybe dale, frodige skove og tårnhøje bjergtinder. Byen er omgivet af smukke dale, frodige skove og kolossale bjergtoppe. Så skal du videre til Puerto Varas, Chiles ferieparadis. Byen ligger smukt med fantastisk udsigt over både Osorno- og Calbuco-vulkanen på den anden side af Llanquihue-søen. Byen har formået at bevare stemningen som en mindre, charmerende by med træhuse, og hyggelige pladser, og selvom her om sommeren godt kan være mange turister, virker byen hverken overrendt eller overturistet.

Dag 8: Udflugt til Petrohue vandfaldet, Lake Todos los Santos og den lille landsby Peulla

Du starter dagen tidligt og skal ud på tur med din engelsktalende guide. Du skal på en køretur langs Llanquihue-søen, og du ender i nationalparken Vicente Perez Rosales, der gemmer på de berømte vandfald, Petrohue Falls. Nyd synet af det brusende, smaragdgrønne vand, mens du har udsigt til den sneklædte vulkan i baggrunden! Så går turen videre til Peulla-landsbyen, hvor det er tid til frokost, og du skal selvfølgelig også rundt og nyde omgivelserne. Om eftermiddagen går turen tilbage til Petrohue, hvor du vil blive kørt tilbage til hotellet i Puerto Varas.

Dag 9: Udflugt til Chiloe øen

Du spiser morgenmad på hotellet, og derefter tager du af sted imod Chiloe øen. Denne ø er en del af det frodige og mystiske øhav, rig på historie og mytologi, hvor det siges at hekse flyver i måneskinnet. Denne ø er ikke blevet påvirket af den spanske kolonisering, og derfor findes der en helt anden stemning her. Her er en blanding af frodige bakker med marker, der bølger i landskabet mod nord, til tæt skov i syd. På grund af en overflod af træer, og mangel på andre råvarer på øen, er de fleste huse og kirker bygget udelukkende af træ og malet i alle regnbuens farver, hvilket giver stedet en helt speciel charme. Det er nemt at komme til Chiloe med færge fra Pargua. Det tager ca. 30 minutter over Chacao-kanalen, hvor du har mulighed for at se søløver og spændende fugle.

Turen fortsætter til en lille vig, hvor der bliver indsamlet skalddyr, tang og østers. Her er helt enormt mange trækfugle, som kommer for at smage lidt på skalddyrene, så stop op og nyd synet af de mange dyr. Nu skal du til øens sydvestlige side, der er tilholdssted for kolonier af magellanpingviner og humboldtpingviner, og dem kan du se i sommersæsonen fra november til marts. Det er det eneste sted i Stillehavet, hvor disse pingviner lever, fordi de rejser hertil om sommeren. Ved frokosttid spiser du i Ancud, og så går turen tilbage til fastlandet.

Dag 10: Velkommen til Puerto Natales!

Efter morgenmaden bliver du kørt til Puerto Montt lufthavn for at flyve til Punta Arenas. Her bliver du mødt af din guide, og I kører sammen til Puerto Natales. Allerede på vej til byen fra lufthavnen kan du få det første, spændende møde med områdets dyreliv, hvis du gør stop ved pingvinkolonien i Seno Otway. Ude ved den barske kyst står den store koloni af de charmerende og lidt kluntede dyr – et herligt syn! Puerto Natales blev grundlagt af englænderne i 1852, og her er helt fantastiske omgivelser med smukke dale, frodige skove og kolossale bjergtoppe. Brug aftenen på at slappe af, så du er klar til de mange spændende oplevelser, der venter dig i morgen.

Dag 11: Udflugt til Milodon grotterne og Torres del Paine

Du starter dagen med morgenmad på hotellet - husk at få rigeligt, dagen i dag står nemlig på heldagsudflugt til Nationalparken Torres del Paine. På vej mod dette skønne sted kommer du forbi Milodon-hulen, hvor der er blevet opdaget rester af et forhistorisk dyr, som er 12.000 år gammelt!

Torres del Paine Nationalpark ligger i den sydlige del af den chilenske Patagonia, og her er virkelig fantastisk smukt! Parken har iskolde gletsjere og spejlblanke, turkisblå søer, der ligger for foden af spidse klippebjerge – mest kendt er nok bjergkæden Codillera del Paine, hvis tinder rejser sig højt op i landskabet. Den bjergrige natur gør parken helt perfekt til hikingture, og der er masser af spændende stier – den bedste rute fører til Valle del Francés, som nok har den smukkeste udsigt i hele nationalparken ud over små gletsjere og forrevne, lodrette klippevægge. Heste, lamaer og andinske hjorte græsser på de gyldne sletter, og du kan også være heldig at skimte en ræv, en puma eller en af de sjove strudselignende nanduer, som også lever i området. Du kommer forbi Amarga lagunen, de lysende turkisgrønne søer, Nordenskjold, Pehoe og Toro og den fantastiske Grey gletsjer, der rejser sig som en enorm klippevæg i landskabet.

Så går turen tilbage til Puerto Natales og dit hotel.

Dag 12: Udflugt til Balmaceda og Serrano gletsjerne og videre til Punta Arenas

I dag står dagen på endnu flere naturoplevelser. Du skal ud at sejle på Last Hope fjordene, der er omgivet af sneklædte bjerge, og du skal se Balmaceda- og Serrano-gletsjerne, hvor du spiser frokost.

Om eftermiddagen skal du videre til Punta Arenas - en større by, der ligger Ildlandet. Her er tusinde år gamle urørte skove, sneklædte bjerge, vulkaner og i de indre dale, fosser floderne majestætisk gennem området for at ende i pampassens store sletter.

Byen Punto Arenas blev grundlagt i 1848 og har i dag en befolkning på ca. 121.000. I byens tidlige år var den afhængig af at sælge produkter fra naturen og vilde dyr, som for eksempel sælskind, fjer og guano (fugleklatter brugt som gødning), guld, kul og træ. Senere gik de over til fåreavl, og ved århundredeskiftet græssede omkring 2 millioner får i området. Byens gadenavne og kirkegårde vidner om immigration fra mange forskellige lande i Europa, og i hjertet af byen ligger Plaza Muñoz, omringet af nogle af byens mest ekstravagante huse, der vidner om de tidlige fåreopdrætteres rigdom – nogle af dem er åbne for offentligheden.

På Cementerio Municipal kan du se de imponerende gravsten og monumenter og på Museo del Recuerdo kan du opleve en udstilling med gamle landbrugsmaskineri og rekonstruktioner af typiske pionér-huse. Byen byder også på en masse gode restauranter, og et stort toldfrit indkøbscenter.

Dag 13: Byrundtur og tilbage til Santiago

Du starter dagen med morgenmad på hotellet, inden du drager ud på en halvdagstur i Punta Arenas. Du skal se de mest interessante steder i byen - blandt andet Salesian museet. Efter frokost går turen tilbage til lufthavnen for at flyve til Santiago. Når du lander, bliver du mødt af guiden i lufthavnen og kørt hen til samme hotel som de andre gange.

Her kan du bruge resten af dagen til at slappe af, inden det er tid til aftensmad.

Dag 14: Afrejse fra Chile

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Chile. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Chile.

Alle hoteller

Hotel Fundador

Hotel Fundador

Hotel Fundador er et lidt gammeldags hotel, men det har en rigtig god beliggenhed i gåafstand...

Upgradefra 18,- kr.pr. personpr. dag
Hotellets dejlige pool

Galerias Hotel

Galerías Hotel er et smukt hotel, og et af de hyggeligste hoteller i byen. Her er rigtig dejlig...

Alle hoteller

Rejser til Chile - Hotel Poblado Kimal

Hotel Poblado Kimal

Hotel Poblado Kimal er et charmerende hotel, som ligger tæt på hovedvejen i den lille by, San...

Alle hoteller

Casa Kalfu

Casa Kalfu

Casa Kalfu er simpelthen det hyggeligste sted, du kan forestille dig - her er 16 værelser i en...

Alle hoteller

Saltos del Paine Hotel

Saltos del Paine Hotel

Saltos del Paine Hotel er et lille og enkelt sted, der har til huse i en lyserød og grøn...

Alle hoteller

Carpa Manzanos morgenmadsområde

Carpa Manzano

Carpa Manzano er et lille, hyggeligt sted med god beliggenhed tæt på byens centrum. Værelserne...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til chile. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Chile.

Santiago de Chile

-70.6667
-33.450

San Pedro de Atacama

-68.2000
-22.9167

Santiago de Chile

-70.6667
-33.450

Puerto Varas

-72.9833
-41.3167

Puerto Natales

-72.5167
-51.7333

Punta Arenas

-70.9333
-53.1667

Santiago de Chile

-70.6667
-33.450

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 32.190,-
Børn u/12 år fra 30.390,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 34.590,-
Børn u/12 år fra 32.290,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 32.890,-
Børn u/12 år fra 30.990,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 34.990,-
Børn u/12 år fra 32.590,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Santiago-Calama-Santiago-Puerto Montt-Puerto Natales-Santiago.
Alle transporter på rejsen.
12 overnatninger med morgenmad.
Engelsktalende guide i alle byer.
Frokost på udflugt fra San Pedro, dag 5.
Udflugter med engelsktalende guide som beskrevet i programmet.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark- Santiago de Chile t/r. 
Fly Santiago-Calama t/r.
Fly Santiago-Puerto Montt-Puerto Natales-Santiago.
Al transport mellem lufthavne og hoteller med privat bil/minibus.