Du er her: Lande > Colombia > Rejser > Rejse CO16

Colombia fra Amazonas til Caribiens kyst

19 dages rejse: 2 nætter Bogotá, 3 nætter Leticia, 3 nætter Salento, 3 nætter Medellin, 3 nætter Palomino, og 3 nætter Cartagena
Rejse: 
CO16
Rejser til Colombia - Amazonas
Denne rejse byder på hyggeligt byliv i Medellín, Bogotá og Cartagena, store naturoplevelser i Amazonas og Zona Cafetera og dejlig strandferie i Palomino

Du starter din rejse til Colombia i hovedstaden Bogotá, som ligger i de høje skylag. I den gamle bydel oplever du gamle historiske bygninger, pladser, kirker og museer. I den nye bydel Zona Rosa er der et væld af restauranter, butikker og dejligt liv. Nu går turen fra byliv til natur - næste stop er byen Leticia, hvor du skal ind i Amazonas regnskov. Du skal bo på nogle charmerende lodges, hvor du kommer i ét med naturen. Aber, papegøjer, reptiler og piratfisk er bare nogle af de dyr, du kan opleve her. Natur er heller ikke noget, du kommer til at mangle i kolonitidsbyen Salento. Det er nemlig midt i Zona Cafetera-området, som er det område i Colombia med flest kaffeplantager. Og det siger ikke så lidt, taget i betragtning at Colombia er den næststørste kaffeeksportør i verden. Videre går turen til Medellín, som er en skøn by, der ligger i en dal omgivet af bjerge. Denne by er fyldt med historie, kultur, madoplevelser og blomster. Det er næsten forår året rundt, så der vrimler med flotte, farverige blomster! Endelig skal du videre til lillebitte Palomino, som ligger ud til den caribiske kyst. Her er roligt, og der er en hyggelig backpackerstemning uden for mange turister. Du slutter din rejse i Cartagena, som er en smuk og eventyrlig by fuld af romantik og legender. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - ankomst Bogotá
 2. Bogotá
 3. Bogotá - Amazonas
 4. Amazonas
 5. Amazonas
 6. Amazonas - Salento
 7. Salento
 8. Salento
 9. Salento - Medellin
 10. Medellin
 11. Medellin
 12. Medellin - Palomino
 13. Palomino
 14. Palomino
 15. Palomino - Cartagena
 16. Cartagena
 17. Cartagena
 18. Cartagena 
 19. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Colombia. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Bogotá!

I dag begynder din rejse til Colombia! Landet har måske et dårligt ry, men det hører fortiden til. Colombia er IKKE mere farligt eller ufarligt end andre lande i Sydamerika. Colombia ligger lige ved ækvator og har derfor godt vejr meget af året, og her findes en smuk blanding af jungle, bjerge og strande. Menneskene er fantastisk søde og hjælpsomme, og her findes så mange forskellige frugter, at halvdelen af navnene slet ikke findes på andre sprog.

Du lander i Bogotá samme dag, som du flyver fra Danmark.

Bogotá er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser. I den gamle bydel, La Candelaria, kan du slentre igennem de smalle og farverige gader og opleve de flotte historiske bygninger, pladser, kirker og museer. Du bliver nødt til at besøge Simon Bolivars hus, der fortæller historien om denne legendariske general, der kæmpede og vandt friheden fra de spanske koloniherrer for mange lande i Sydamerika. Det er også her i byen, at du finder det berømte Luis Angel Arango bibliotek, der har over 6 millioner besøgende hvert år, og Colombian National Museum, der er et af de ældste museer på det amerikanske kontinent og kan dateres tilbage til 1823.

Dag 2: Nyd dejlige Bogotá

Du har nu tid til at opleve Bogotá, som er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser.

Læg måske vejen forbi Simón Bolívar Metropolitan park, hvor der hvert år i august måned afholdes et kæmpe rock-arrangement, der tiltrækker 400.000 mennesker og får besøg af både internationale og lokale rockmusikere. Besøg Bogotas stolthed, og om nogen vil, byens vartegn: Guldmuseet, som huser en af verdens største guldsamlinger. Tag også et smut til Botero Museet og besøg Plaza de Bolivar fra 1553 med byens første katedral. Bemærk, at der om søndagen er messe i kirker og derfor mange mennesker og pilgrimme. Du kan også tage den lille svævebane eller det lille tog til Monzerate-bakken, hvor der er en overdådig udsigt over hele byen. Et godt tip er at tage derop om aftenen og spise på enten den colombianske eller den franske restaurant (den franske er bedst!). Den gamle bydel er virkelig hyggelig og dejlig om dagen, men om aftenen er der ikke så meget lys, og nogle føler sig lidt utrygge ved at færdes der - men så tag til den nye bydel i stedet!

Zona Rosa er fuld af flotte restauranter, caféer og gode butikker, og her er et dejligt liv. Et godt sted at spise er på Andres Carne de Res, hvor du kan få store bøffer tilberedt direkte over flammerne. Senere på aftenen er der høj livemusik her, så tag eventuelt danseskoene med. Eller spis seafood på Central Cebecheria eller den bedste italienske mad på Di Lucca. Vil du prøve den colombianske mad, så husk at smage Ajiaco, en typisk ret med kylling, tre slags kartofler, majs og krydderurten guascas. Det kan man få over det hele. Eller Tamales, der er ris med kød og grønsager, dampet i et blad. Du kan også prøve Andres DC, som er en oplevelse i sig selv. Menukortet er en decideret bog, maden er udmærket mad, her er sjove lokaler og god stemning.

Under dit ophold i Bogotá har du en byrundtur med en lokal studerende inkluderet. På denne tur vil du få et indblik i, hvordan det er at være ung i Bogota. Du vil få vist byen frem af et åbent og venligt ungt menneske der ved, hvor man finder de mest spændende steder, som turisterne ikke nødvendigvis kender til. Undervejs kan du stille spørgsmål og lære meget mere om, hvordan det er at bo i Colombia. Det er en unik tur, hvor du virkelig vil opleve Colombias menneskelige ansigt!

Dag 3: Velkommen til Amazonas!

Du bliver hentet og bragt til Leticia, som er byen, der ligger lidt uden for det colombianske Amazonas. Nu går turen til lodgen Reserva Tanimboca, hvor du får et typisk Amazonmåltid serveret – grillet fisk. Herefter får du en liste over aktiviteter på stedet, du kan vælge imellem, inden du kommer på din første, korte vandretur i junglen og du bliver præsenteret for det lille træhus, du skal overnatte i. Derefter får du en lille pause, hvor du lige kan suge de mange nye indtryk til dig, inden der er aftensmad, som står på lækker Amazonaspizza. Efter maden er der arrangeret en aftentur i junglen, hvor du oplever dyrene i det spændende natteliv.

Dag 4: Udforsk junglen

Efter en kop kaffe og en let morgenmadsanretning skal du på en udfordrende klatretur 100 fod over landjorden! Der er fire platforme forbundet til hinanden med stålkabler og en lille ”sti” af reb. Det vil give dig følelsen af at flyve rundt fra det ene træ til det andet. Herefter får du en god, solid morgenmad efter det store adrenalinsus. Derefter skal du til Leticia for at nå en båd, der sejler dig videre på din Amazonasrejse. I dag skal du overnatte på Reserva Marasha, der ligger i et område, hvor der er mange dyr at se – bl.a. fugle, aber og andre dyr er lette at spotte her. Du får god mad og mulighed for at tage på kano- eller vandretur.

Dag 5: Nyd det rige naturliv

Fra morgenstunden bliver du sat på en privatbåd, der fragter dig 80 kilometer ned ad Amazonfloden til Puerto Nariño. På vejen er der et stop i Macedonia, som er et samfund, der har specialiseret sig i at lave træudskæringer. Når du ankommer til Puerto Nariño, oplever du en lille fredfyldt by, hvor der ikke er biler og kun er små stier, du kan følge. Efter frokost besøger du Natutama Foundation Museum, hvor du vil blive klogere på livet under vand. Om eftermiddagen hopper du på en båd, der fører dig til Tarapotosøen for at se grå og lyserøde delfiner, nyde den smukke udsigt og måske tage en dukkert.  

Dag 6: Velkommen til Zona Cafetera!

Velkommen til Salento!

I dag går turen til Salento som ligger ved Zona Cafetera. Det er det område i Colombia, hvor der er allerflest kaffeplantager, og du er omgivet af flotte bjerge og grøn natur. Vidste du, at Colombia er den tredjstørste eksportør af kaffe? På førstepladsen kommer Brasilien. Kafferegionen er af UNCESCO erklæret et World Heritage Site, og det er selvfølgelig dét, du er her for at opleve!

Dag 7-8: Nyd det skønne kaffeområde og alle dets muligheder

Nu har du et par dage til at nyde Salento, der er en hyggelig og farvestrålende kolonitidsby, der ligger i Colombias kaffeområde. I de charmerende gader kan du købe dig fattig i gode kunsthåndværksting eller bare slentre rundt. Fra byens hovedtov kan du følge Calle Real til et såkaldt ”Mirador”, hvor du har den flotteste udsigt ud over kaffeområdet.

Mens du er her skal du også på udflugt til Cocora-dalen i Colombias kaffeland. Naturen her er helt enestående, og palmerne er nogle af de højeste i verden - de bliver helt op til 70 meter høje!

Dag 9: Velkommen til Medellin!

I dag skal du videre til Medellín.

Medellín bliver i dag betegnet som Sydamerikas Silicon Valley, fordi den er en af de mest innovative byer i Sydamerika. Byen er dog nok bedre kendt for at være den infamøse narkobaron Pablo Escobars fødeby. Manden, der blev regnet som en af verdens rigeste i 80'erne, er elsket af mange i Medellín - trods hans grusomheder. Det er også ham, der er skyld i, at flodheste nu lever vildt i Colombia. Han fik dem nemlig bragt hertil for at have dem i sin egen private zoologiske have - og nu lever de her altså! Medellín er og bliver en super skøn by, der ligger smukt i en dal og dækker en stor del af de omkringliggende bjerge. Her er det næsten forår året rundt, hvilket har givet byen tilnavnet "city of eternal spring", og det vrimler med blomster, bjerge og venlige mennesker.

Dag 10-11: Et par dage i Medellin

I dag har du en hel dag til at udforske byen på egen hånd. Du kan fx besøge Botero Plaza, der er fuld af skulpturer af den berømte colombianske kunstner, Fernando Botero. Lige ved siden af ligger Antioquia Museum, hvor du kan slentre rundt og nyde mere af hans kunst. Senere kan du besøge Medellíns botaniske have, der er fuld af sjove, eksotiske planter i alle størrelser og farver. Besøg også det interessante spanske bibliotek, der er kendt for sin særlige arkitektur. Biblioteket er noget for sig, fordi det er bygget, så det ligner tre kæmpemæssige, sorte sten, og om natten er det særligt smukt, fordi det er oplyst. Du kan se biblioteket fra kabelbanen, der går igennem byen. Til sidst bør du tage en bus til Cerro Nutibara, et lille bjerg i udkanten af byen, hvor du kan nyde den smukke udsigt over hele byen.

Tag måske en tur til den smukke, farvestrålende by, Guatape, som ligger ca. 40 kilometer fra Medellin. Her er hyggelige, stejle gader med huse i alle farver, og du kan besøge den sjove Penol klippe, der ligger med udsigt til søer og smuk natur!

Dag 12: Velkommen til Palomino!

I dag kommer du til dejlige Palomino.

Palomino er en lillebitte landsby ud til Colombias Caribiske kyst – en rolig og tilbagelænet by med en hyggelig backpackerstemning. Den er endnu ikke overrendt af turister, og derfor vil du finde endeløse dejlige strande med klart vand til den ene side og palmer og jungle til den anden. Endnu længere væk kan du skimte Sierra Nevada bjergenens tinder. Lige ved byen ligger de små resorts og hostels, og på stranden vil du opleve lejrbål, men går du lidt ned ad stranden, har du den nærmest for dig selv. Du støder allerhøjst på et par små bambusskure, der sælger frugt og vand, og måske møder du fiskere eller folk, der surfer på de til tider store bølger. 

Dag 13-14: Et par dage i Palomino - strand eller flod?

I Palomino kender alle hinanden, og mangfoldigheden er stor på trods af byens lille størrelse. Det skyldes, at Sierra Nevada bjergenes stammefolk også kommer i byen, så indbyggerne er en broget blanding af turister, stammefolk og lokalbefolkning.

Byens måske allerstørste attraktion er floden, og det er især fordi, det er populært at ”tube” ned ad den! Luk øjnene og bliv vugget afsted på floden gennem junglen i en kæmpestor badering. Nu er det tid til at se bjergenene nedefra til forandring. Et par steder er strømmen kraftig, og så giver det sug i maven, men ellers kan du bare læne dig tilbage og nyde udsigten.

Du kan også tage de 73 km til Quebrada Valencia vandfaldene, der ligger omgivet af frodig natur. Tag en kølig dukkert og et naturligt brusebad i flotte omgivelser eller se de helt enorme figentræer, som er en oplevelse værd i sig selv!

Gå lange ture på stranden, spis på nogle af de hyggelige restauranter - løvefisk i kokossovs kan anbefales - og nyd, at du har lidt tid til at slappe af og gøre lige, hvad du vil. 

Du kan tage en heldagstur til Tayrona Nationalpark, der byder på strande og regnskov i fin forening eller tag til Minca, hvor du kan opleve tågeskov, kaffefarme og vandfald.

Dag 15: Velkommen til Cartagena!

I dag skal du videre til Cartagena, en smuk og eventyrlig by fuld af romantik og legender. Gaderne er hyggelige og charmende, bygningerne fine og farverige, og der er en helt særlig stemning overalt. Byen blev grundlagt 1533 af Pedro de Heredia og her er en smuk gammel bydel med bymur og mange historiske pladser. Det er den mest populære by blandt turister i Colombia, nok fordi den altid er gået fri for tidligere uroligeheder i landet.

Dag 16-17: Nyd Colombias mest romantiske by

Nu skal du ud og opleve byen! Det er virkelig betagende at gå rundt i de farverige gader, se den gamle bydel med de hyggelige, historiske pladser. Her er også et marked udelukkende med ting til den søde tand og det boheme-agtige Getsemaní-område, hvor du kan gå rundt og hygge dig og købe friskpresset juice fra en gadesælger på vejen. Ja, og der er selvfølgelig også udmærkede strande, men i dette tilfælde er det den mindste af stedets attraktioner. Stemningen, seværdighederne og de dejlige mennesker er grunden til, at du tager hertil.

Lidt uden for byen ligger fortet San Felipe de Barajas, der blev bygget af spanierne i 1536, da pirater, briter og franskmænd begyndte at angribe byen fra landsiden. Du får et overblik over byen fra bakken La Popa og kan drømme dig 500 år tilbage i tiden.

Du kan også besøge Cartagena Gold Museum, Inquisition paladset og Las Bóvadas, der er en del af den gamle bymur og var originalt en fangekælder. Byen har også masser af biblioteker, blandt andet Bartolomé Calvo-biblioteket, der blev bygget i 1843, og se også Heredia-teateret, der åbnede i 1911 og er inspireret af Teatro Tacón i Havana.

Ja, og der er selvfølgelig også udmærkede sorte strande, men i dette tilfælde er det de mindste at stedets attraktioner. Hvis du vil have strand, kan du tage til bystranden i den gamle bydel, men Playa Blanca, der ligger 20 min væk i båd, er et klart bedre bud til en dejlig stranddag. Du kan også tage på en heldags udflugt til Isla del Rosario, hvor der er hvide sandstrande, og fin snorkling og dykning.

Har du lyst til noget lidt alternativt, kan du besøge en skole, der ligger i en af de ældste fiskerlandsbyer i Cartagena. Godt nok er landsbyen nu vokset sammen med resten af byen, men der er stadig kæmpe forskel. Området er virkelig fattigt, og langt størstedelen af beboerne arbejder som fiskere eller som ingenting. Skole har ca. 120 børn i alderen 4-12 år og drives udelukkende på baggrund af donationer.. Du får en rundvisning på skolen og fik en masse information om, hvordan skolen og projektet forløber. Det er en spændende og rørende oplevelse.

Dag 18: Afrejse fra Colombia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 19: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Colombia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Colombia.

Alle hoteller

Casa Deco Hotel

Casa Deco Hotel er et godt og hyggeligt lille boutiquehotel, der ligger på en fredelig gade ikke...

Upgrade
Hotel Virrey Park

Hotel Virrey Park

Hotel Virrey Park er et godt hotel i det moderne nord, tæt på Zona Rosa og Park 93....

Upgrade
Hotel de la Opera

Hotel de la Opera

Hotel de la Opera er et fint hotel i den gamle bydel, Candaleria. Det ligger få minutter fra...

Alle hoteller

Rejser til Colombia - Amazonas

Reserva Natural Tanimboca

Reserva Natural Tanimboca er en lodge midt ude i Amazonas, og her får du virkelig chancen for at...

Upgrade

Reserva Marasha

Reserva Marasha ligger lidt udenfor Leticia og midt i regnskoven med næsen ud mod en lille flod...

Upgrade

Selva Puerto Naviño

Selva Puerto Naviño ligger 50 meter fra Loretoyacüfloden i Amazonasområdet. Dette sted er mere ”...

Alle hoteller

Ecohotel La Cabaña

Ecohotel La Cabaña ligger 2 km fra Salento og tæt på Colombias kaffelandskaber og Cocora Valley...

Alle hoteller

La Campaña Hotel Boutique

La Campaña Hotel Boutique ligger i et hyggeligt, stille og roligt område. Det hjælper de ansatte...

Alle hoteller

Finca la Jorara

Finca la Jorara

Finca la Jorara er et lille skønt familieejet hotel, der ligger omgivet af smuk natur - dog lige...

Alle hoteller

Hotel 3 Banderas

Hotel 3 Banderas

Hotel 3 Banderas er et herligt hotel, der ligger i den gamle bydel i en rolig, farverig gade, og...

Upgrade
Hotel don Pedro de Heredia

Hotel don Pedro de Heredia

Hotel don Pedro de Heredia ligger på en lille gade inden for den gamle bymur omkring 100 meter...

Upgrade
Casa India Catalina

Casa India Catalina

Casa India Catalina er et lille hotel med perfekt beliggenhed i det historiske centrum i...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til colombia. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Colombia.

Bogotá

-74.061802
4.707837

Amazonas (Colombia)

-70.031913
-3.960642,

Salento (Zona Cafetera)

-75.570003
4.637416

Medellin

-75.570643
6.254344

Palomino

-73,568209
11,245281

Cartagena

-75.481894
10.390012

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 12 apr 2020 - 23 jun 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 28.790,-
Børn u/12 år fra 23.032,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2020 - 21 aug 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 29.890,-
Børn u/12 år fra 23.912,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2020 - 15 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 28.790,-
Børn u/12 år fra 23.032,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2020 - 15 jan 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 30.590,-
Børn u/12 år fra 24.472,-
Afrejse i følgende periode 16 jan 2021 - 23 jun 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 29.890,-
Børn u/12 år fra 23.912,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2021 - 21 aug 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 30.990,-
Børn u/12 år fra 24.792,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Bogotá og Cartagena-Danmark.
Indenrigsfly: Leticia-Armenia og Pereira-Medellin-Santa Marta
Alle transporter på rejsen.
17 overnatninger: 14 med morgenmad og tre med fuldpension i Amazonas.
Oplevelser hver dag i Amazonas.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Bogotá og Cartagena-Danmark.
Indenrigsfly: Leticia-Armenia og Pereira-Medellin-Santa Marta
Øvrig transport med bil/minibus.