Du er her: Lande > Colombia > Rejser > Rejse CO04

Den store rundrejse i Colombia

16 dages rejse: 2 nætter Bogotá, 2 nætter Villa de Leyva, 2 nætter Zona Cafetera, 3 nætter Cartagena, 3 nætter Santa Marta og 2 nætter Tayrona
Rejse: 
CO04
Rejser til Colombia - Tayrona
Oplev alle de største højdepunkter i Colombia på denne rejse til Bogotá, Villa de Leyva, Zona Cafetera, Cartagena, Santa Marta og Tayrona.

I Bogotá er der masser af spændende seværdigheder. Du kan bl.a. beundre den imponerende samling guld på Guldmuseet, som er byens vartegn og stolthed, og du bør også besøge Simon Bolivars hus, der fortæller historien om den legendariske general, som befriede store dele af Sydamerika. På vej videre til Villa de Leyva  gør du stop ved den gamle saltmine, der nu er omdannet til en katedral - en lidt speciel oplevelse. Villa de Leyva er en af de bedst bevarede kolonitidsbyer i Sydamerika, så gå gennem de brostensbelagte gader og kig på de historiske bygninger. Tæt ved byen kan du også besøge en strudsefarm, den flotte sø Laguna de Iguaqué, og byen Raquirá, hvor der produceres smukt kunsthåndværk. I Zona Cafetera kan du nyde udsigten over de mange kaffeplantager, og i den romantiske by Cartagena kan du slå dig ned på en af de mange historiske pladser og nyde atmosfæren. Videre til Santa Marta, hvor du kan nyde de skønne strande og den afslappede stemning, inden du slutter rejsen af på fantastiske øde strande i Tayrona Nationalpark blandt brøleaber, leguaner og et væld af fugle.  

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Bogota
 2. Bogota
 3. Bogota - Villa de Leyva
 4. Villa de Leyva
 5. Villa de Leyva - Zona Cafetera
 6. Zona Cafetera
 7. Zona Cafetera - Cartagena
 8. Cartagena
 9. Cartagena
 10. Cartagena - Santa Marta
 11. Santa Marta
 12. Santa Marta
 13. Santa Marta - Tayrona
 14. Tayrona
 15. Tayrona
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Colombia. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Bogota!

I dag begynder din rejse til Colombia! Landet har måske et dårligt ry, men det hører fortiden til. Colombia er IKKE mere farligt eller ufarligt end andre lande i Sydamerika. Colombia ligger lige ved ækvator og har derfor godt vejr meget af året, og her findes en smuk blanding af jungle, bjerge og strande. Menneskene er fantastisk søde og hjælpsomme, og her findes så mange forskellige frugter, at halvdelen af navnene slet ikke findes på andre sprog.

Du lander i Bogotá samme dag, som du flyver fra Danmark.

Bogotá er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser. I den gamle bydel, La Candelaria, kan du slentre igennem de smalle og farverige gader og opleve de flotte historiske bygninger, pladser, kirker og museer. Du bliver nødt til at besøge Simon Bolivars hus, der fortæller historien om denne legendariske general, der kæmpede og vandt friheden fra de spanske koloniherrer for mange lande i Sydamerika. Det er også her i byen, at du finder det berømte Luis Angel Arango bibliotek, der har over 6 millioner besøgende hvert år, og Colombian National Museum, der er et af de ældste museer på det amerikanske kontinent og kan dateres tilbage til 1823.

Dag 2: Gå på opdagelse i Bogota

Du har nu tid til at opleve Bogotá, som er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser.

Læg måske vejen forbi Simón Bolívar Metropolitan park, hvor der hvert år i august måned afholdes et kæmpe rock-arrangement, der tiltrækker 400.000 mennesker og får besøg af både internationale og lokale rockmusikere. Besøg Bogotas stolthed, og om nogen vil, byens vartegn: Guldmuseet, som huser en af verdens største guldsamlinger. Tag også et smut til Botero Museet og besøg Plaza de Bolivar fra 1553 med byens første katedral. Bemærk, at der om søndagen er messe i kirker og derfor mange mennesker og pilgrimme. Du kan også tage den lille svævebane eller det lille tog til Monzerate-bakken, hvor der er en overdådig udsigt over hele byen. Et godt tip er at tage derop om aftenen og spise på enten den colombianske eller den franske restaurant (den franske er bedst!). Den gamle bydel er virkelig hyggelig og dejlig om dagen, men om aftenen er der ikke så meget lys, og nogle føler sig lidt utrygge ved at færdes der - men så tag til den nye bydel i stedet!

Zona Rosa er fuld af flotte restauranter, caféer og gode butikker, og her er et dejligt liv. Et godt sted at spise er på Andres Carne de Res, hvor du kan få store bøffer tilberedt direkte over flammerne. Senere på aftenen er der høj livemusik her, så tag eventuelt danseskoene med. Eller spis seafood på Central Cebecheria eller den bedste italienske mad på Di Lucca. Vil du prøve den colombianske mad, så husk at smage Ajiaco, en typisk ret med kylling, tre slags kartofler, majs og krydderurten guascas. Det kan man få over det hele. Eller Tamales, der er ris med kød og grønsager, dampet i et blad.

Vil du opleve byens seværdigheder på en nem måde, kan du tilkøbe en City Tour, hvor du kommer rundt til alle de vigtigste steder.

Dag 3: Velkommen til Villa de Leyva!

I dag bliver du hentet på dit hotel og kørt til Villa de Leyva. Men ikke direkte, for efter en times tid stopper du ved Saltkatedralen i Zipaquira. Saltkatedralen er en gammel saltmine, der efter den blev udtømt for salt er blevet omdannet til en katedral. Du går ind gennem de tomme udhulinger, hvor der før var salt, og på vej til katedralen er der 14 stationer til minde om de 14 stop Jesus havde på vejen mod korsfæstelsen. Katedralen er skabt i en af de store udgravninger, og du kan næsten ikke undgå at blive påvirket af et besøg hertil. Det virker på en måde forkert, at vægge og loft er helt sorte og uden vinduer, lidt uhyggeligt, nærmest satanisk, men det store kors og englestatuer bekræfter, at det er de gode kræfter, der tilbedes her. Du kan selv gå rundt i katedralen, eller du kan vente og gå i en af grupperne med engelsk guide. De starter ca. hver anden time. Her er også en lille biograf, hvor du kan se en film om minen og katedralen.

Efter dette besøg kører du videre i ca. 3 timer til Villa de Leyva.

Villa de Leyva er en fantastisk lille kolonitidsby med en meget hyggelig stemning. Byen blev grundlagt i 1572 af Hernán Suarez de Villalobos og blev navngivet efter den første præsident for det nye rige af Granada, Andrés Díaz Venero de Leiva. I 1954 blev byen beordret af Nationalmuseet til at bevare dens arkitektur, der derfor stadig kan nydes af besøgende i dag - faktisk betragtes byen som en af de mest velbevarede kolonibyer i Sydamerika.

Dag 4: Oplev den gamle kolonitidsby, Villa de Leyva

Du bor tæt ved ved hovedtorvet Plaza Mayor, hvor kirken og også nogle gode restauranter ligger. Så start her og gå gennem de brostensbelagte gader og nyd bygningerne. Når du bliver sulten, gå da ned i en sidegade til torvet, her ligger La Guanca, som huser 5-6 restauranter. Vælg fx Antigua og spis på terrassen med udmærket udsigt og som regel lidt live musik. Du bør også se Casa Terracota, der er et kæmpe keramik-kunstværkshus bygget af den colombianske arkitekt, Octavio Mendoza Morales.

Nær Villa de Leyva ligger der en strudsefarm, et gammelt astronomisk observatorium lavet af falliske sten og El Fósil, der er et museum, som fremviser et næsten komplet sæt af kronosaurus-fossiler. Fossilmuseet ligger ca. 5 kilometer fra byen, og du kan gå til det hyggelige museum ad landevejen. Omkring 15 km væk fra byen ligger en gruppe af syv vandfald, der hedder La Piriquera, og du kan også besøge Laguna de Iguaqué, der er en sø med et utroligt dyre- og planteliv. Et du til kunsthåndværk skal du tage til byen Raquirá, hvor der er godt gang i produktionen af både ler- og træ-ting og smykker og fletkurve. Du kan også leje en hest eller cykel og bare udforske området på må og få.

Hvis du er heldig, er du i byen, når der er festival - flere gange om året holdes der fx en gastronomisk festival, en vandfestival og en træfestival.

Dag 5: Velkommen til Armenia i Zona Cafetera!

Så skal du videre til Armenia i Zona Cafetera.

Zona Cafetera er det område i Colombia, hvor der er særligt mange kaffeplantager. Her har kun været turister i ca. 5 år, og vi synes, det er et område, du næsten SKAL se, når du er i Colombia. Kafferegionen er af UNESCO erklæret et World Heritage Site. Og det med rette! Det er et dejligt friskt og grønt område, hvor man bliver helt glad af at være.

Selve Armenia by er ikke så spændende, men du kan besøge den botaniske have, et bambuscenter, Panaca - en forlystelsespark dedikeret til det colombianske landbrug - eller Colombian National Coffee Park, der også er en forlystelsespark, men dedikeret til alle processerne, der fører til en kop kaffe. Det bedste her i områderne er at være ude i naturen i kaffeplantagerne.

Dag 6: En dag i kaffelandet

Vi anbefaler, at du lader dagen i dag stå i kaffens tegn! Du kan tage på heldagsudflugt med masser af kaffeoplevelser, hvor du lærer om, hvordan kaffen plantes, plejes, plukkes, vaskes, skrælles, tørres, ristes osv. - ja hele processen fra bønnen lægges i jorden, til der står en dampende kop kaffe på bordet. Det er en intens og meget lærerig oplevelse, som du vil huske, hver gang du drikker en kop kaffe i mange år herefter! Udflugten kan tilkøbes hjemmefra.

Inden du skal videre fra dette dejlige område, foreslår vi, at du tager på endnu et eventyr - af en helt anden slags. Hvis du tilkøber denne udflugt, bliver du hentet på hotellet om morgenen og kørt til Cocora Valley, hvor du går en tur på 1-2 timer gennem den smukke natur. Cocora Valley er for mange et højdepunkt på Colombia-rejsen, fordi naturen her er så speciel! Tusindvis af tårnhøje palmer - virkelig, virkelig høje palmer, står side om side i dalen, ofte i en tåge af skyer. Det er virkelig et specielt, men rigtig flot syn! Du spiser en dejlig frokost - som regel ørred - på Restaurant Juan, og derefter går turen videre til Salento, en hyggelig lille by, hvor du kan købe dig fattig i gode kunsthåndværksting. Denne udflugt tages ofte på den dag, hvor du skal rejse videre til næste destination.

Dag 7: Velkommen til Cartagena!

I dag skal du videre til Cartagena, en smuk og eventyrlig by fuld af romantik og legender. Gaderne er hyggelige og charmende, bygningerne fine og farverige, og der er en helt særlig stemning overalt. Byen blev grundlagt 1533 af Pedro de Heredia og her er en smuk gammel bydel med bymur og mange historiske pladser. Det er den mest populære by blandt turister i Colombia, men da Colombia endnu ikke har så mange turister, betyder det ikke noget.

Dag 8-9: Rundt i smukke Cartagena

Nu skal du ud og opleve byen! Det er virkelig betagende at gå rundt i de farverige gader, se den gamle bydel med de hyggelige, historiske pladser. Her er også et marked udelukkende med ting til den søde tand og det boheme-agtige Getsemaní-område, hvor du kan gå rundt og hygge dig og købe friskpresset juice fra en gadesælger på vejen. Ja, og der er selvfølgelig også udmærkede strande, men i dette tilfælde er det den mindste af stedets attraktioner. Stemningen, seværdighederne og de dejlige mennesker er grunden til, at du tager hertil.

Lidt uden for byen ligger fortet San Felipe de Barajas, der blev bygget af spanierne i 1536, da pirater, briter og franskmænd begyndte at angribe byen fra landsiden. Du får et overblik over byen fra bakken La Popa og kan drømme dig 500 år tilbage i tiden.

Du kan også besøge Cartagena Gold Museum, Inquisition paladset og Las Bóvadas, der er en del af den gamle bymur og var originalt en fangekælder. Byen har også masser af biblioteker, blandt andet Bartolomé Calvo-biblioteket, der blev bygget i 1843, og se også Heredia-teateret, der åbnede i 1911 og er inspireret af Teatro Tacón i Havana.

Ja, og der er selvfølgelig også udmærkede sorte strande, men i dette tilfælde er det de mindste at stedets attraktioner. Hvis du vil have strand, kan du tage til bystranden i den gamle bydel, men Playa Blanca, der ligger 20 min væk i båd, er et klart bedre bud til en dejlig stranddag. Du kan også tage på en heldags udflugt til Isla del Rosario. Vi er ikke de eneste, der har forelsket os i Cartagena, og derfor deler du byen med en masse andre turister og gadesælgere.

Dag 10: Velkommen til Santa Marta!

I dag skal du videre til Santa Marta.

Santa Marta blev grundlagt i 1523 og var den første spanske boplads i Colombia. Byen er i dag den 2. ældste, beboede by i hele Sydamerika. Det er en dejlig afslappet by, som ligger smukt ud til vandet og har gode restauranter og et dejligt liv. Hvis du leder efter afslapning, er her masser af strande at vælge imellem. Byens egen strand er rimelig, men ikke fantastisk. Til gengæld ligger der gode strande i alle retninger. Mest berømt er El Rodadero, der ligger 10 minutter væk i taxa, og ellers er der Cristal stranden - og der er flere andre gode strande at finde i områderne Bello Horizone og Pozoz Colorados.

Santa Marta ligger omkranset af de majestætiske Sierra Nevada bjerge - de munder ud i Det Caribiske Hav, så du kan faktisk se både sne, regnskov og turkist vand, når du betragter dem. I disse bjerge findes der fire lokale befolkningsgrupper, hvoraf to grupper helt har fravalgt civilisationen, som vi kender - og ikke mindst turismen! De lever helt efter deres egne regler og egen kultur. Regeringen har givet området her tilbage til det oprindelige folk, og de almindelige love og regler, som vi andre lever under, er de således frataget, men kommer de ned til "resten af samfundet", er det de gældende regler her, de må indordne sig. En af grupperne lever i Tayrona Nationalpark, som nu er under privat administration, men man kan som udgangspunkt ikke komme ind til deres bosteder. Til gengæld viser de sig ind imellem i parken, hvor de sælger kokosnødder og den slags. De begynder også at lære spansk, men har ellers deres eget sprog. Colombianerne kalder dem for "the fallen ones", eftersom de interagerer mere og mere med resten af samfundet og introduceres for vores materialistiske goder.

Dag 11-12: Nyd de smukke strande omkring Santa Marta

Nu skal du opleve Santa Marta!

Måske trænger du bare til at dase på stranden med en god bog - udvælg dig en af strandene og slå dig ned et dejligt sted i skyggen.

Du kan selvfølgelig også tage rundt i byen. Besøg monumentstatuen af Rodrigo Bastidas, fyrtårnet, havnen og La Quinta de San Pedro Alejandrino, der blev bygget i 1600-tallet og er en spansk herregård mest kendt for at være dødsstedet for Simón Bolívar. Se også Santa Marta-katedralen, en kæmpe hvidkalket katedral, der blev færdiggjort i slutningen af 1700-tallet, og besøg Museo del Oro, der er et museum liggende i et kolonialpalæ og har udstillinger med keramik og guld.

Hvis du vil lidt væk, kan du tage til den lille, hyggelige fiskerby Taganga, som ligger under en halv times kørsel væk, meget smukt i den hesteskoformede bugt. Dykkernes yndlingsby! Måske skal du også prøve at dykke?

Dag 13: Velkommen til Tayrona!

Så går turen videre til Tayrona.

Tayrona Nationalpark ligger kun 34 km fra Santa Marta - helt ud til det caribiske hav. Nationalparken blev oprettet i 1864 og er opkaldt efter indianerstammen Tayrona, der boede ved kysten og i bjergene. Her er to helt fantastiske økosystemer, og derfor også et enestående plante- og dyreliv, så der er masser af spændende at kigge på! Naturen er grøn og frodig med bjerge, skov og palmer, der gynger i vinden på de gyldne sandstrande. Vandet er helt krystalklart og perfekt til snorkling - eller bare til at nyde udflugten, mens du daser på stranden...

Dag 14: En dag i Tayrona Nationalparks smukke natur

Nu er det tid til at komme ud og opleve Nationalparken!

Der er to gode dagsture, som begge har lidt vandring og flotte strande. Du kan starte ved hovedindgangen til parken ved det berømte hotel Ecohabs og gå en halv time til den dejlige strand Piscina - og hvis du har mod på mere vandring, kommer du efter yderligere en time til Cabo San Juan-stranden. Eller du kan tage ind i parken fra Neuanja og vandre i en time, til du når den smukke, rolige Playa Crystal, hvor der er fantastisk snorkling. Du kan også sejle hertil i båd, hvis du ikke orker at vandre, eller hvis du bare vil se nationalparken fra vandet. På turen gennem parken møder du sikkert sorte brøleaber, ti-ti aber, kulørte leguaner og små, grønne firben. Hvis du er mere end heldig, kan du også få et glimt af jaguarene, der tager sig en lur i et højt træ. Og her er ca. 400 forskellige fuglearter som for eksempel ørne, den røde flagspætte og kondorer.

Hvis du vil opleve lidt historie, kan du besøge Cuidad Perdida, som er en oldtidsby bygget af tayrona-indianerne. Den består af cirkulære stenterrasser, og det er et lidt sært syn her midt i junglen. Ikke langt derfra ligger en lignende stenterrasse, El Pueblito. Den er lidt mindre, men stedet emmer stadig af en svunden tid.

Dag 15: Afrejse fra Colombia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Colombia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Colombia.

Alle hoteller

Hotel Casa Deco

Hotel Casa Deco er et godt og hyggeligt lille boutiquehotel, der ligger på en fredelig gade ikke...

Upgrade
Hotel Virrey Park

Hotel Virrey Park

Hotel Virrey Park er et godt hotel i det moderne nord, tæt på Zona Rosa og Park 93....

Upgrade
Hotel de la Opera

Hotel de la Opera

Hotel de la Opera er et fint hotel i den gamle bydel, Candaleria. Det ligger få minutter fra...

Alle hoteller

Hotel Boutique La Espanola

Hotel Boutique La Espanola er et smukt hotel i hvidkalket stil ligesom de fleste andre bygninger...

Upgradefra 423,- kr.pr. personpr. dag
Hotel La Posada de San Antonio

Hotel La Posada de San Antonio

Hotel La Posada de San Antonio består af tre ombyggede spanske huse fra kolonitiden og er et...

Alle hoteller

Casa de Campo el Delirio

Casa de Campo El Delirio

Casa de Campo el Delirio ligger et stykke uden for Armenia og er et af C&C’s favorithoteller...

Upgrade
Finca Hotel La Negrita

Finca Hotel La Negrita

Finca Hotel La Negrita ligger midt ude i naturen. Det ledes af et ægtepar, som laver mad, gør...

Upgrade
Hotel Finca Taiyary

Hotel Finca Taiyary

Finca Hotel Taiyary er et skønt hotel, med en helt fantastiske udsigt over skov og plantager som...

Alle hoteller

Hotel 3 Banderas

Hotel 3 Banderas

Hotel 3 Banderas er et herligt hotel, der ligger i den gamle bydel i en rolig, farverig gade, og...

Upgrade
Hotel don Pedro de Heredia

Hotel don Pedro de Heredia

Hotel don Pedro de Heredia ligger på en lille gade inden for den gamle bymur omkring 100 meter...

Upgrade
Casa India Catalina

Casa India Catalina

Casa India Catalina er et lille hotel med perfekt beliggenhed i det historiske centrum i...

Alle hoteller

Hotel Casa Verde

Hotel Casa Verde

Hotel Casa Verde er et skønt, lille hotel i hjertet af den gamle, historiske by. Her er en helt...

Upgrade
Hotel Casa de Leda

Hotel Casa de Leda

Hotel Casa de Leda er et nyt og moderne hotel, der ligger i det historiske centrum i byen....

Alle hoteller

Ecohabs

Ecohabs

Ecohabs er det bedste og eneste sted i Tayrona, og her er fyldt med natur! Hotellet ligger helt...

Upgrade
Merecumbe Hotel

Merecumbe Hotel

Merecumbe Hotel et super skønt - som i virkelig lækkert!! - sted midt i naturen, kun 13...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til colombia. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Colombia.

Bogotá

-74.061802
4.707837

Villa de Leyva

-73.524673
5.636004

Armenia (Zona Cafetera)

-75.675519
4.534653

Cartagena

-75.481894
10.390012

Santa Marta

-74.212344
11.240307

Tayrona National Park

-74.151726
11.288305

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 13 nov 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 21.790,-
Børn u/12 år fra 20.640,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 23.790,-
Børn u/12 år fra 21.990,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 23.990,-
Børn u/12 år fra 22.790,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 25.890,-
Børn u/12 år fra 24.190,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 24.190,-
Børn u/12 år fra 22.940,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 26.190,-
Børn u/12 år fra 24.490,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Bogota-Zona Cafetera-Cartagena og Santa Marta-Bogota- Danmark.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger med morgenmad.
Indgang til Saltkatedral i Villa de Leyva.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Det er kun muligt at flyve til Cartagena tirsdag, onsdag og lørdag. Hvis du flyver andre dage, flyver du over Bogota.

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Bogota t/r.
Fly Bogota-Armenia, Pereira-Cartagena og Santa Marta-Bogota.
Al transport mellem lufthavne og hoteller, samt Bogota-Villa de Leyva og Cartagena-Santa Marta-Tayrona Nationalpark med privat bil/minibus.