Du er her: Lande > Colombia > Rejser > Rejse CO07

Den sydlige rute

16 dages rejse: 2 nætter Bogotá, 2 nætter Villa de Leyva, 1 nat Girardot, 1 nat Villavieja, 2 nætter San Agustin, 1 nat Popayán, 3 nætter Zona Cafetera og 2 nætter Medellín
Rejse: 
CO07
Rejser til Colombia - Cocora Valley
Hyggelige byer, gold ørken, arkæologiske udgravninger og grønne bakker. Masser af oplevelser i bl.a. Villa de Leyva, Villavieja, San Agustin, Zona Cafetera og Medellín.

Efter et par dage til at opleve Bogotás seværdigheder, som fx det imponerende Guldmuseum, skal du videre til Villa de Leyva, der er en rigtig hyggelig kolonitidsby. Herfra skal du på en lang, men smuk køretur gennem bjergene til Girardot, hvor du kan trække den friske bjergluft helt ned i lungerne. Som kontrast til de frodige bjerge skal du videre til Villavieja i Tatacoa-ørkenen. Ørkenen var engang havbund, og du kan derfor være heldig at finde fossiler, der er helt op til 20 mio. år gamle. Du skal også besøge et stjerneobservatorium, hvor du har en fantastisk mulighed for at få et klart udsyn over stjernehimmelen. Næste stop er den lille by San Agustin, hvor du kan besøge den arkæologiske park og se velbevarede gravpladser. Herefter skal du videre til Popayán, der kaldes "Den hvide by" på grund af de hyggelige, hvidkalkede bygninger fra kolonitiden, og så sættes kursen mod Zona Cafetera, hvor landskabet domineres af grønne kaffeplantager. Sidste stop på rejsen er Medellin. Byen ligger smukt i en dal, og her er det næsten forår året rundt. Besøg den botaniske have og nyd byens smukke kunstværker.  

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Bogota
 2. Bogota
 3. Bogota - Villa de Leyva
 4. Villa de Leyva
 5. Villa de Leyva - Girardot
 6. Girardot - Villavieja
 7. Villavieja - San Agustin
 8. San Agustin
 9. San Agustin - Popayan
 10. Popayan - Zona Cafetera
 11. Zona Cafetera
 12. Zona Cafetera
 13. Zona Cafetera - Medellin
 14. Medellin
 15. Medellin
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Colombia. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Bogota!

I dag begynder din rejse til Colombia! Landet har måske et dårligt ry, men det hører fortiden til. Colombia er IKKE mere farligt eller ufarligt end andre lande i Sydamerika. Colombia ligger lige ved ækvator og har derfor godt vejr meget af året, og her findes en smuk blanding af jungle, bjerge og strande. Menneskene er fantastisk søde og hjælpsomme, og her findes så mange forskellige frugter, at halvdelen af navnene slet ikke findes på andre sprog.

Du lander i Bogotá samme dag, som du flyver fra Danmark.

Bogotá er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser. I den gamle bydel, La Candelaria, kan du slentre igennem de smalle og farverige gader og opleve de flotte historiske bygninger, pladser, kirker og museer. Du bliver nødt til at besøge Simon Bolivars hus, der fortæller historien om denne legendariske general, der kæmpede og vandt friheden fra de spanske koloniherrer for mange lande i Sydamerika. Det er også her i byen, at du finder det berømte Luis Angel Arango bibliotek, der har over 6 millioner besøgende hvert år, og Colombian National Museum, der er et af de ældste museer på det amerikanske kontinent og kan dateres tilbage til 1823.

Dag 2: Oplev den pulserende storby

Du har nu tid til at opleve Bogotá, som er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser.

Læg måske vejen forbi Simón Bolívar Metropolitan park, hvor der hvert år i august måned afholdes et kæmpe rock-arrangement, der tiltrækker 400.000 mennesker og får besøg af både internationale og lokale rockmusikere. Besøg Bogotas stolthed, og om nogen vil, byens vartegn: Guldmuseet, som huser en af verdens største guldsamlinger. Tag også et smut til Botero Museet og besøg Plaza de Bolivar fra 1553 med byens første katedral. Bemærk, at der om søndagen er messe i kirker og derfor mange mennesker og pilgrimme. Du kan også tage den lille svævebane eller det lille tog til Monzerate-bakken, hvor der er en overdådig udsigt over hele byen. Et godt tip er at tage derop om aftenen og spise på enten den colombianske eller den franske restaurant (den franske er bedst!). Den gamle bydel er virkelig hyggelig og dejlig om dagen, men om aftenen er der ikke så meget lys, og nogle føler sig lidt utrygge ved at færdes der - men så tag til den nye bydel i stedet!

Zona Rosa er fuld af flotte restauranter, caféer og gode butikker, og her er et dejligt liv. Et godt sted at spise er på Andres Carne de Res, hvor du kan få store bøffer tilberedt direkte over flammerne. Senere på aftenen er der høj livemusik her, så tag eventuelt danseskoene med. Eller spis seafood på Central Cebecheria eller den bedste italienske mad på Di Lucca. Vil du prøve den colombianske mad, så husk at smage Ajiaco, en typisk ret med kylling, tre slags kartofler, majs og krydderurten guascas. Det kan man få over det hele. Eller Tamales, der er ris med kød og grønsager, dampet i et blad.

Vil du opleve byens seværdigheder på en nem måde, kan du tilkøbe en City Tour, hvor du kommer rundt til alle de vigtigste steder.

Dag 3: Velkommen til dejlige Villa de Leyva!

I dag bliver du hentet på dit hotel og kørt til Villa de Leyva. Men ikke direkte, for efter en times tid stopper du ved Saltkatedralen i Zipaquira. Saltkatedralen er en gammel saltmine, der efter den blev udtømt for salt er blevet omdannet til en katedral. Du går ind gennem de tomme udhulinger, hvor der før var salt, og på vej til katedralen er der 14 stationer til minde om de 14 stop Jesus havde på vejen mod korsfæstelsen. Katedralen er skabt i en af de store udgravninger, og du kan næsten ikke undgå at blive påvirket af et besøg hertil. Det virker på en måde forkert, at vægge og loft er helt sorte og uden vinduer, lidt uhyggeligt, nærmest satanisk, men det store kors og englestatuer bekræfter, at det er de gode kræfter, der tilbedes her. Du kan selv gå rundt i katedralen, eller du kan vente og gå i en af grupperne med engelsk guide. De starter ca. hver anden time. Her er også en lille biograf, hvor du kan se en film om minen og katedralen.

Efter dette besøg kører du videre i ca. 3 timer til Villa de Leyva.

Villa de Leyva er en fantastisk lille kolonitidsby med en meget hyggelig stemning. Byen blev grundlagt i 1572 af Hernán Suarez de Villalobos og blev navngivet efter den første præsident for det nye rige af Granada, Andrés Díaz Venero de Leiva. I 1954 blev byen beordret af Nationalmuseet til at bevare dens arkitektur, der derfor stadig kan nydes af besøgende i dag - faktisk betragtes byen som en af de mest velbevarede kolonibyer i Sydamerika.

Dag 4: Nyd en dag i den gamle kolonitidsby

Du bor tæt ved ved hovedtorvet Plaza Mayor, hvor kirken og også nogle gode restauranter ligger. Så start her og gå gennem de brostensbelagte gader og nyd bygningerne. Når du bliver sulten, gå da ned i en sidegade til torvet, her ligger La Guanca, som huser 5-6 restauranter. Vælg fx Antigua og spis på terrassen med udmærket udsigt og som regel lidt live musik. Du bør også se Casa Terracota, der er et kæmpe keramik-kunstværkshus bygget af den colombianske arkitekt, Octavio Mendoza Morales.

Nær Villa de Leyva ligger der en strudsefarm, et gammelt astronomisk observatorium lavet af falliske sten og El Fósil, der er et museum, som fremviser et næsten komplet sæt af kronosaurus-fossiler. Fossilmuseet ligger ca. 5 kilometer fra byen, og du kan gå til det hyggelige museum ad landevejen. Omkring 15 km væk fra byen ligger en gruppe af syv vandfald, der hedder La Piriquera, og du kan også besøge Laguna de Iguaqué, der er en sø med et utroligt dyre- og planteliv. Et du til kunsthåndværk skal du tage til byen Raquirá, hvor der er godt gang i produktionen af både ler- og træ-ting og smykker og fletkurve. Du kan også leje en hest eller cykel og bare udforske området på må og få.

Hvis du er heldig, er du i byen, når der er festival - flere gange om året holdes der fx en gastronomisk festival, en vandfestival og en træfestival.

Dag 5: Velkommen til Girardot!

Du skal nu køre fra Villa de Leyva til Girardot. Det er en lang tur på syv timer gennem bjergene, og nogle steder kommer du helt op i 3.000 meters højde. Du oplever, hvordan naturen skifter, og temperaturene falder, mens du kører på de små, snoede veje, der bugter sig igennem bjergene. Du stopper ved et frugtmarked langs vejen, hvor du kan strække benene og købe nogle spændende frugter. Når du er fremme, er du sikkert træt efter en lang tur, og du kan nu nyde den tynde, friske bjergluft i Girardot og slappe af på dit hotel.

Girardot er en større by med diskoteker, hoteller og shopping, og det er et glimrende sted at stoppe, når man tager fra Villa de Leyva til Villavieja. Folk fra Bogotá tager hertil for at nyde det varme klima. Før i tiden boede indianerfolket ”los panches” her, men i 1881 blev byen grundlagt og opkaldt efter den revolutionære leder Atanasio Girardot. Magdalena River løber lige forbi byen, og den danner grundlag for masser af oplevelser i naturen – vandreture, sejlture og grotteture. Tag turisttoget og se de største seværdigheder i byen.

Dag 6: Velkommen til Villavieja!

Så går din rejse videre til Villivieja i Tatacoa-ørkenen, hvor rødt og gråt sand strækker sig milevidt ud i horisonten spækket med udhulede klipper og kløfter. Det ligner mest af alt et spektakulært månelandskab eller filmopsætningen til en science fiction-film. Det var i hvert fald den tanke, Morten her fra C&C fik, da han oplevede ørkenen.

Villavieja er en meget lille by midt i ørkenen. Byens beboere lever enten af deres kvæg og geder eller af turismen i området. Nu er det tid til at udforske den golde ørken. Ørkenen har engang været havbund, og du kan være heldig at finde fossiler, der er helt op til 20 millioner år gamle. Midt i ørkenen er der bygget en helt særlig swimmingpool, der får vand fra kilderne. Her kan du tage en kølig, afslappende dukkert og slappe af efter en lang, støvet ørkenvandring. Om aftenen skal du besøge et stjerneobservatorium. Her er der fantastisk mulighed for at få et helt klart udsyn over stjernehimmelen med professionelle redskaber. Stjernehimlen er altså meget smukkere herude i ørkenen uden forstyrrelser fra bylys og andet. Du kan rigtig se, hvor kæmpestort universet er herfra!

Dag 7: Velkommen til San Agustín!

I dag skal du videre til San Agustín, en lille by som mest er kendt for sine arkæologiske udgravninger.

Fra San Agustín kan du besøge den kendte arkæologiske park, som er på listen over UNESCOs verdensarv. For 5.000 år siden boede der to folkeslag i området - de brugte floden til at transportere sig på, og de mødtes og handlede indbyrdes i området. De to befolkningsgrupper forsvandt flere århundreder før europæerne kom hertil uden at efterlade sig andre spor end de velbevarede gravpladser med de karakteristiske stenskulpturer. Det er disse gravpladser, du skal ud at besøge, og du vil helt sikkert blive imponeret over de ældgamle grave. Det er historien om disse mennesker, der gør området så vigtigt, og deres spændende og mystiske historie gør området til en helt unik arkæologisk oplevelse!

Dag 8: Arkæologiske oplevelser i San Agustín

Brug måske formiddagen på at tage på en ridetur i området med guide. Efter en times ridning, når du frem til et par mindre arkæologiske udgravninger, som du kan udforske, før du rider til La Chaquira. Dette helt særlige sted ligger på kanten af floden, som snor sig igennem kløften. Nyd den rå natur med masser af arkæologiske udgravninger og se de store figurer, som de gamle indbyggere for 5.000 år siden har indgraveret i bjergenes klipper. Når du kommer hjem, spiser du frokost, og så har du eftermiddagen fri til at nyde den lille by på egen hånd.

Dag 9: Velkommen til Popayán!

Det er nu tid til at tage videre. I dag skal du krydse Colombias mest kendte bjergkæde og nyde den ene skønne udsigt efter den anden, når du kører igennem Puracé National Park. Herefter kører du ind i et åbent landskab domineret af den kæmpemæssige hede, Paramo de Paletará. Her er der godt udsyn over området med bjergene, der troner op i det fjerne.

Popayán er kendt som Den Hvide By på grund af de hyggelige, hvidkalkede bygninger fra kolonitiden. Byen er grundlagt i 1537 og blev hurtigt hjemstedet for velhavende familier fra det varme Cali, der foretrak det milde klima i Popayán. I løbet af det 17. århundrede blev der bygget store palæer, skoler og flotte kirker, og gennem tiden er der kommet en del universiteter til byen. Et kæmpe jordskælv i 1983 ødelagde store dele af byen, og det blev starten på en kæmpe renovering. Der er næsten ingen spor efter jordskælvet længere, ud over byens alternative ledningssystem, der nu løber under byen, i stedet for over byen via elmaster.

Du vil have eftermiddagen fri til at spadsere rundt og nyde den skønne by. Besøg måske byens største kirke, Iglesa de San Francisco, der er virkelig smuk. Jordskælvet ødelagde en af kirkens bygninger og afslørede seks mumier. To af dem er der stadig, og det er muligt at se dem. Du kan også gå forbi det naturhistoriske museum, som har en stor samling af insekter, sommerfugle og udstoppede fugle. Spis på en lille, hyggelig restaurant og fortsæt derefter op til den gamle stenbro, Puente de la Custodia. Broen blev opført i 1713 for at gøre det muligt for præsterne at krydse floden, så de kunne se til de syge i det fattige, nordlige område af byen.

Dag 10: Videre til kaffelandet Zona Cafetera

Efter en nat i Popayán fortsætter turen mod Zona Cafetera. På vejen vil du holde en pause i Silvia. Byen er kendt for at holde deres ældgamle traditioner i live. Hver tirsdag er der et hyggeligt marked, hvor byens beboere kommer for at sælge deres hjemmelavede produkter. Efter det interessante, lille stop, vil du blive kørt videre til Zona Cafetera - nærmere bestemt byen Armenia.

Zona Cafetera er det område i Colombia, hvor der er særligt mange kaffeplantager. Her har kun været turister i ca. 5 år, og vi synes, det er et område, du næsten SKAL se, når du er i Colombia. Kafferegionen er af UNCESCO erklæret et World Heritage Site. Og det med rette! Det er et dejligt friskt og grønt område, hvor man bliver helt glad af at være.

Selve Armenia by er ikke så spændende, men du kan besøge den botaniske have, et bambuscenter, Panaca - en forlystelsespark dedikeret til det colombianske landbrug - eller Colombian National Coffee Park, der også er en forlystelsespark, men dedikeret til alle processerne, der fører til en kop kaffe. Det bedste her i områderne er at være ude i naturen i kaffeplantagerne.

11-12: Kaffe, kaffe og atter kaffe i Zona Cafetera

Nu har du et par dage i kaffelandet.

En af dagene skal du på en udflugt. Du kan ikke være i Colombias kaffeland uden at tage en tur til Cocora dalen. Naturen her er helt enestående, og palmerne er nogle af de højeste i verden - de bliver helt op til 70 meter øje! Det er helt sært men virkelig flot syn at se de høje palmer i de grønne omgivelser. Disse vokspalmer er Colombias nationaltræ, og det bliver brugt til mange forskellige ting. Træet fx bliver brugt som byggemateriale, og voksen fra stammerne bliver lavet til vokslys. Herefter går turen tilbage til Salento, hvor du skal på en byrundtur og se de smukke, hvidkalkede huse med farvestrålende detaljer og gå i de charmerende gader. Du stopper på Cafe Jesus Martin, hvor du hører og smager på områdets lækre kaffe og får lidt kage. 

Dag 13: Velkommen til Medellín!

I dag skal du videre til Medellín.

Medellín bliver i dag betegnet som Sydamerikas Silicon Valley, fordi den er en af de mest innovative byer i Sydamerika. Byen er dog nok bedre kendt for at være den infamøse narkobaron Pablo Escobars fødeby. Manden, der blev regnet som en af verdens rigeste i 80'erne, er elsket af mange i Medellín - trods hans grusomheder. Det er også ham, der er skyld i, at flodheste nu lever vildt i Colombia. Han fik dem nemlig bragt hertil for at have dem i sin egen private zoologiske have - og nu lever de her altså! Medellín er og bliver en super skøn by, der ligger smukt i en dal og dækker en stor del af de omkringliggende bjerge.

Her er det næsten forår året rundt, hvilket har givet byen tilnavnet "city of eternal spring", og det vrimler med blomster, bjerge og venlige mennesker.

Du har nu resten af eftermiddagen til at hvile dig efter den lange bustur og udforske den spændende El Poblado-bydel. I byen er der utallige muligheder for gode madoplevelser - snus rundt i gaderne og find de bedste restauranter!

Dag 14: En dag i Medellín

I dag har du en hel dag til at udforske byen på egen hånd. Du kan fx besøge Botero Plaza, der er fuld af skulpturer af den berømte colombianske kunstner, Fernando Botero. Lige ved siden af ligger Antioquia Museum, hvor du kan slentre rundt og nyde mere af hans kunst. Senere kan du besøge Medellíns botaniske have, der er fuld af sjove, eksotiske planter i alle størrelser og farver. Besøg også det interessante spanske bibliotek, der er kendt for sin særlige arkitektur. Biblioteket er noget for sig, fordi det er bygget, så det ligner tre kæmpemæssige, sorte sten, og om natten er det særligt smukt, fordi det er oplyst. Du kan se biblioteket fra kabelbanen, der går igennem byen. Til sidst bør du tage en bus til Cerro Nutibara, et lille bjerg i udkanten af byen, hvor du kan nyde den smukke udsigt over hele byen.

Tag måske en tur til den smukke, farvestrålende by, Guatape, som ligger ca. 40 kilometer fra Medellin. Her er hyggelige, stejle gader med huse i alle farver, og du kan besøge den sjove Penol klippe, der ligger med udsigt til søer og smuk natur!

Dag 15: Afrejse fra Colombia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Colombia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Colombia.

Alle hoteller

Hotel Casa Deco

Hotel Casa Deco er et godt og hyggeligt lille boutiquehotel, der ligger på en fredelig gade ikke...

Upgrade
Hotel Virrey Park

Hotel Virrey Park

Hotel Virrey Park er et godt hotel i det moderne nord, tæt på Zona Rosa og Park 93....

Upgrade
Hotel de la Opera

Hotel de la Opera

Hotel de la Opera er et fint hotel i den gamle bydel, Candaleria. Det ligger få minutter fra...

Alle hoteller

Hotel Boutique La Espanola

Hotel Boutique La Espanola er et smukt hotel i hvidkalket stil ligesom de fleste andre bygninger...

Upgradefra 422,- kr.pr. personpr. dag
Hotel La Posada de San Antonio

Hotel La Posada de San Antonio

Hotel La Posada de San Antonio består af tre ombyggede spanske huse fra kolonitiden og er et...

Alle hoteller

Hotel Bachué

Hotel Bachué

Hotel Bachué er et stort hotel, der ligger midt i byen omgivet af livlige barer og klubber....

Alle hoteller

Hotel Villa Paraiso

Hotel Villa Paraiso ligger midt i den lille by ikke langt fra floden og er det bedste hotel i...

Alle hoteller

Hotel Finca El Maco

Hotel Finca El Maco

Hotel Finca El Maco er både en gård og et hotel, der af ejet af schweizeren, René. Hotellet...

Alle hoteller

Hotel Los Portales

Hotel Los Portales

Hotel Los Portales er et hyggeligt hotel i kolonistil, der ligger midt i byen i gåafstand til...

Alle hoteller

Casa de Campo el Delirio

Casa de Campo El Delirio

Casa de Campo el Delirio ligger et stykke uden for Armenia og er et af C&C’s favorithoteller...

Upgrade
Finca Hotel La Negrita

Finca Hotel La Negrita

Finca Hotel La Negrita ligger midt ude i naturen. Det ledes af et ægtepar, som laver mad, gør...

Upgrade
Hotel Finca Taiyary

Hotel Finca Taiyary

Finca Hotel Taiyary er et skønt hotel, med en helt fantastiske udsigt over skov og plantager som...

Alle hoteller

Hotel Poblado Boutique-Express

Hotel Poblado Boutique-Express

Hotel Poblado Boutique-Express er et udmærket hotel med en super god beliggenhed midt i El...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til colombia. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Colombia.

Bogotá

-74.061802
4.707837

Villa de Leyva

-73.524673
5.636004

Girardot

-74.803027
4.304376

Villavieja

-75.218159
3.219710

San Agustín

-76.269341
1.879762

Popayán

-76.615398
2.445129

Armenia (Zona Cafetera)

-75.675519
4.534653

Medellín

-75.570643
6.254344

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.890,-
Børn u/12 år fra 23.890,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 23 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 26.590,-
Børn u/12 år fra 25.490,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 15 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 27.990,-
Børn u/12 år fra 26.590,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
Avianca
Voksne fra 27.890,-
Børn u/12 år fra 26.390,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 26.890,-
Børn u/12 år fra 25.790,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 28.290,-
Børn u/12 år fra 26.890,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Bogota-Medillín-Bogota- Danmark.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger med morgenmad.
Indgang til Saltkatedral i Villa de Leyva.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Bogota og Medellin-Bogota-Danmark.
Al transport mellem lufthavne og hoteller, samt mellem byerne med privat bil/minibus.