Du er her: Lande > Colombia > Rejser > Rejse CO12

Oplev Colombia med vandretur til den forsvundne by

17 dages rejse: 3 nætter Bogotá, 3 nætter i Zona Cafetera, 1 nat Santa Marta, 3 nætters trekkingtur, 2 nætter Palomino og 3 nætter Cartagena
Rejse: 
CO12
Rejser til Colombia - Lost City Trail
Denne rejser byder på store kontraster, for du oplever hyggeligt byliv i Bogotá og Cartagena, kaffeplantager og natur i Zona Cafetera, trekking til den glemte by Ciudad Perdida på den berømte vandrerute Lost City Trek og den hyggelige strandby Palomino.

Den levende storby Bogotá byder på mange forskellige oplevelser. I den gamle bydel kan du slentre rundt blandt farvestrålende historiske bygninger, og byens guldmuseum huser en af verdens største guldsamlinger. Fra storbyen skal du videre ud på landet i Zona Cafetera, hvor kaffeplantagerne dominerer landskabet. Her har du en udflugt inkluderet, hvor du skal besøge smukke Cocora Valley, hvor palmerne nærmest synes at vokse i himlen. Tag måske også på udflugt og lær om processen fra kaffebønnen lægges i jorden, til du har en dampende kop kaffe på bordet. Næste stop på rejsen er Santa Marta, der ligger smukt ud til vandet og har gode restauranter og et dejligt liv. Efter byer og kaffeplantager er tiden kommet til fire dages trekking i Sierra Nevada bjergene ad den smukke og meget berømte vandrerute Lost City Trek. Du vandrer igennem junglen, langs floden, ad små bjergstier og forbi afsidesliggende kogi-landsbyer, og undervejs er det bare om at nyde den fantastiske natur på vejen til Ciudad Perdida, som er navnet på den glemte by. I Palomino kan du nyde et par velfortjente, afslappende dage på den virkeligt smukke strand, der ligger ud til Det Caribiske Hav. Her er virkelig mulighed for at komme ned i gear på de lange, øde sandstrande. På rejsens sidste stop, Cartagena, kan du slentre rundt i de farverige gader og opleve den romantiske og eventyrlige by. Slå dig ned på en af de historiske pladser og nyd den dejlige stemning i en af verdens smukkeste byer.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Bogotá
 2. Bogotá
 3. Bogotá
 4. Bogotá - Zona Cafetera
 5. Zona Cafetera
 6. Zona Cafetera
 7. Zona Cafetera - Santa Marta
 8. Santa Marta - trekking
 9. trekking
 10. trekking
 11. trekking - Palomino
 12. Palomino
 13. Palomino - Cartagena
 14. Cartagena
 15. Cartagena
 16. Cartagena
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Colombia. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Colombias hovedstad, Bogotá!

I dag begynder din rejse til Colombia! Landet har måske et dårligt ry, men det hører fortiden til. Colombia er IKKE mere farligt eller ufarligt end andre lande i Sydamerika. Colombia ligger lige ved ækvator og har derfor godt vejr meget af året, og her findes en smuk blanding af jungle, bjerge og strande. Menneskene er fantastisk søde og hjælpsomme, og her findes så mange forskellige frugter, at halvdelen af navnene slet ikke findes på andre sprog.

Du lander i Bogotá samme dag, som du flyver fra Danmark.

Bogotá er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser. I den gamle bydel, La Candelaria, kan du slentre igennem de smalle og farverige gader og opleve de flotte historiske bygninger, pladser, kirker og museer. Du bliver nødt til at besøge Simon Bolivars hus, der fortæller historien om denne legendariske general, der kæmpede og vandt friheden fra de spanske koloniherrer for mange lande i Sydamerika. Det er også her i byen, at du finder det berømte Luis Angel Arango bibliotek, der har over 6 millioner besøgende hvert år, og Colombian National Museum, der er et af de ældste museer på det amerikanske kontinent og kan dateres tilbage til 1823.

Dag 2-3: Et par dage i dejlige Bogotá

Du har nu tid til at opleve Bogotá, som er en meget pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser.

Læg måske vejen forbi Simón Bolívar Metropolitan park, hvor der hvert år i august måned afholdes et kæmpe rock-arrangement, der tiltrækker 400.000 mennesker og får besøg af både internationale og lokale rockmusikere. Besøg Bogotas stolthed, og om nogen vil, byens vartegn: Guldmuseet, som huser en af verdens største guldsamlinger. Tag også et smut til Botero Museet og besøg Plaza de Bolivar fra 1553 med byens første katedral. Bemærk, at der om søndagen er messe i kirker og derfor mange mennesker og pilgrimme. Du kan også tage den lille svævebane eller det lille tog til Monzerate-bakken, hvor der er en overdådig udsigt over hele byen. Et godt tip er at tage derop om aftenen og spise på enten den colombianske eller den franske restaurant (den franske er bedst!). Den gamle bydel er virkelig hyggelig og dejlig om dagen, men om aftenen er der ikke så meget lys, og nogle føler sig lidt utrygge ved at færdes der - men så tag til den nye bydel i stedet!

Zona Rosa er fuld af flotte restauranter, caféer og gode butikker, og her er et dejligt liv. Et godt sted at spise er på Andres Carne de Res, hvor du kan få store bøffer tilberedt direkte over flammerne. Senere på aftenen er der høj livemusik her, så tag eventuelt danseskoene med. Eller spis seafood på Central Cebecheria eller den bedste italienske mad på Di Lucca. Vil du prøve den colombianske mad, så husk at smage Ajiaco, en typisk ret med kylling, tre slags kartofler, majs og krydderurten guascas. Det kan man få over det hele. Eller Tamales, der er ris med kød og grønsager, dampet i et blad. Du kan også prøve Andres DC, som er en oplevelse i sig selv. Menukortet er en decideret bog, maden er udmærket mad, her er sjove lokaler og god stemning.

Under dit ophold i Bogotá har du en byrundtur med en lokal studerende inkluderet. På denne tur vil du få et indblik i, hvordan det er at være ung i Bogota. Du vil få vist byen frem af et åbent og venligt ungt menneske der ved, hvor man finder de mest spændende steder, som turisterne ikke nødvendigvis kender til. Undervejs kan du stille spørgsmål og lære meget mere om, hvordan det er at bo i Colombia. Det er en unik tur, hvor du virkelig vil opleve Colombias menneskelige ansigt!

Dag 4: Velkommen til Zona Cafetera!

Så skal du videre til Armenia i Zona Cafetera.

Zona Cafetera er det område i Colombia, hvor der er særligt mange kaffeplantager. Her har kun været turister i ca. 5 år, og vi synes, det er et område, du næsten SKAL se, når du er i Colombia. Kafferegionen er af UNESCO erklæret et World Heritage Site. Og det med rette! Det er et dejligt friskt og grønt område, hvor man bliver helt glad af at være.

Selve Armenia by er ikke så spændende, men du kan besøge den botaniske have, et bambuscenter, Panaca - en forlystelsespark dedikeret til det colombianske landbrug - eller Colombian National Coffee Park, der også er en forlystelsespark, men dedikeret til alle processerne, der fører til en kop kaffe. Det bedste her i områderne er at være ude i naturen i kaffeplantagerne.

Dag 5-6: Et par dage i kaffelandskaberne med udflugt til Cocora Valley og Salento

Nu har du et par dage i kaffelandet.

En af dagene skal du på en udflugt. Du kan ikke være i Colombias kaffeland uden at tage en tur til Cocora dalen. Naturen her er helt enestående, og palmerne er nogle af de højeste i verden - de bliver helt op til 70 meter øje! Det er helt sært men virkelig flot syn at se de høje palmer i de grønne omgivelser. Disse vokspalmer er Colombias nationaltræ, og det bliver brugt til mange forskellige ting. Træet fx bliver brugt som byggemateriale, og voksen fra stammerne bliver lavet til vokslys. Herefter går turen tilbage til Salento, hvor du skal på en byrundtur og se de smukke, hvidkalkede huse med farvestrålende detaljer og gå i de charmerende gader. Du stopper på Cafe Jesus Martin, hvor du hører og smager på områdets lækre kaffe og får lidt kage. 

Dag 7: Velkommen til Santa Marta!

I dag skal du videre til Santa Marta.

Santa Marta blev grundlagt i 1523 og var den første spanske boplads i Colombia. Byen er i dag den 2. ældste, beboede by i hele Sydamerika. Det er en dejlig afslappet by, som ligger smukt ud til vandet og har gode restauranter og et dejligt liv. Hvis du leder efter afslapning, er her masser af strande at vælge imellem. Byens egen strand er rimelig, men ikke fantastisk. Til gengæld ligger der gode strande i alle retninger. Mest berømt er El Rodadero, der ligger 10 minutter væk i taxa, og ellers er der Cristal stranden - og der er flere andre gode strande at finde i områderne Bello Horizone og Pozoz Colorados.

Santa Marta ligger omkranset af de majestætiske Sierra Nevada bjerge - de munder ud i Det Caribiske Hav, så du kan faktisk se både sne, regnskov og turkist vand, når du betragter dem. I disse bjerge findes der fire lokale befolkningsgrupper, hvoraf to grupper helt har fravalgt civilisationen, som vi kender - og ikke mindst turismen! De lever helt efter deres egne regler og egen kultur. Regeringen har givet området her tilbage til det oprindelige folk, og de almindelige love og regler, som vi andre lever under, er de således frataget, men kommer de ned til "resten af samfundet", er det de gældende regler her, de må indordne sig. En af grupperne lever i Tayrona Nationalpark, som nu er under privat administration, men man kan som udgangspunkt ikke komme ind til deres bosteder. Til gengæld viser de sig ind imellem i parken, hvor de sælger kokosnødder og den slags. De begynder også at lære spansk, men har ellers deres eget sprog. Colombianerne kalder dem for "the fallen ones", eftersom de interagerer mere og mere med resten af samfundet og introduceres for vores materialistiske goder.

Dag 8: Af sted på trekking - mod Lost City!

Så blev det dagen, hvor du skal ud på Colombias mest berømte - og mest magiske - vandretur!

Du kører med en 4-hjulstrækker i to en halv time til El Mamey, hvor du spiser frokost. Nu begynder vandreturen ud i naturen for at finde tayronaernes hellige by. Længe før spanierne kom til Colombia, var det tayronanerne, der boede her i området, og deres fortabte by Ciudad Perdida blev bygget i år 800. Nu følger du simpelthen i deres fodspor, mens du samtidig lærer lidt om tayrona-folket.

Den mystiske ruinby var ikke kendt for offentligheden før 70'erne, hvor ekstraordinære guldfund begyndte at cirkulere på det sorte marked. Det viste sig at komme fra disse præcolombianske ruiner, der faktisk menes at være 600 år ældre end Machu Picchu i Peru. 

Sidst på eftermiddagen ankommer du til den første lejr, der ligger omgivet af floder, naturlige svømmepøle og vandfald, så du kan tage en dukkert og slappe af i din hængekøje, så benene er veludhvilede til morgendagens vandring.

Dag 9: Dit møde med Colombias smukke natur og kogi-folket

Du spiser tidlig morgenmad, og så starter vandreturen til Buritaca floden, hvor små, sjove græshuse ligger spredt ud over området. Her bor Kogi folket. Du vandrer i syv timer gennem Sierra Nevada bjergenes tætte jungle, og rundt om dig både ser og hører du naturens lyde.

Du når den næste lejr sen eftermiddag eller tidlig aften, og du er nok træt efter en dag, hvor du har været rigtig aktiv – sovepladsen bliver nok et kærkomment syn.

Dag 10: Du ankommer til den imponerende Lost City

I dag starter du ekstra tidligt, og nu går turen op ad 1200 trin til den sti, som tayronaerne brugte, når de skulle nå den smukke by. Oldtidsbyen er et nærmest magisk sted med stenterrasser, helt fantastisk udsigt ud over bjergene og palmer og jungle, så langt øjet rækker. Og så er der selvfølgelig ældgamle historier forbundet med Ciudad Perdida! Din guide vil fortælle dig alt, hvad der er værd at vide om stedet.

Man kan ikke andet end at føle sig lidt som Indiana Jones, når man kommer hertil, for udsigten, omgivelserne og historien er noget helt vildt. Det mener i hvert fald Morten her fra C&C! 

Du tilbringer morgenen her og har masser af tid til at tage billeder, før det er frokosttid. Herefter vandrer du til din lejr, hvor du spiser aftensmad og sover.

Dag 11: Slut på trekkingtur - og velkommen til Palomino!

Sidste dag med vandring i de smukke bjerge.

På vej tilbage til El Mamey ser du floder og vandfald, og du holder et par velfortjente pauser undervejs. Du spiser frokost i El Mamey, og så går turen ellers tilbage til Santa Marta i 4-hjulstrækker. Du skal nemlig nu videre til dejlige Palomino!

Palomino er en lillebitte landsby ud til Colombias Caribiske kyst – en rolig og tilbagelænet by med en hyggelig backpackerstemning. Den er endnu ikke overrendt af turister, og derfor vil du finde endeløse dejlige strande med klart vand til den ene side og palmer og jungle til den anden. Endnu længere væk kan du skimte Sierra Nevada bjergenens tinder. Lige ved byen ligger de små resorts og hostels, og på stranden vil du opleve lejrbål, men går du lidt ned ad stranden, har du den nærmest for dig selv. Du støder allerhøjst på et par små bambusskure, der sælger frugt og vand, og måske møder du fiskere eller folk, der surfer på de til tider store bølger. 

Dag 12: En dag i Palomino - strand eller flod?

I Palomino kender alle hinanden, og mangfoldigheden er stor på trods af byens lille størrelse. Det skyldes, at Sierra Nevada bjergenes stammefolk også kommer i byen, så indbyggerne er en broget blanding af turister, stammefolk og lokalbefolkning.

Byens måske allerstørste attraktion er floden, og det er især fordi, det er populært at ”tube” ned ad den! Luk øjnene og bliv vugget afsted på floden gennem junglen i en kæmpestor badering. Nu er det tid til at se bjergenene nedefra til forandring. Et par steder er strømmen kraftig, og så giver det sug i maven, men ellers kan du bare læne dig tilbage og nyde udsigten.

Du kan også tage de 73 km til Quebrada Valencia vandfaldene, der ligger omgivet af frodig natur. Tag en kølig dukkert og et naturligt brusebad i flotte omgivelser eller se de helt enorme figentræer, som er en oplevelse værd i sig selv!

Gå lange ture på stranden, spis på nogle af de hyggelige restauranter - løvefisk i kokossovs kan anbefales - og nyd, at du har lidt tid til at slappe af og gøre lige, hvad du vil. 

Du kan tage en heldagstur til Tayrona Nationalpark, der byder på strande og regnskov i fin forening eller tag til Minca, hvor du kan opleve tågeskov, kaffefarme og vandfald.

Dag 13: Velkommen til Cartagena!

I dag skal du videre til Cartagena, en smuk og eventyrlig by fuld af romantik og legender. Gaderne er hyggelige og charmende, bygningerne fine og farverige, og der er en helt særlig stemning overalt. Byen blev grundlagt 1533 af Pedro de Heredia og her er en smuk gammel bydel med bymur og mange historiske pladser. Det er den mest populære by blandt turister i Colombia, nok fordi den altid er gået fri for tidligere uroligeheder i landet.

Dag 14-15: Nyd Colombias mest romantiske by

Nu skal du ud og opleve byen! Det er virkelig betagende at gå rundt i de farverige gader, se den gamle bydel med de hyggelige, historiske pladser. Her er også et marked udelukkende med ting til den søde tand og det boheme-agtige Getsemaní-område, hvor du kan gå rundt og hygge dig og købe friskpresset juice fra en gadesælger på vejen. Ja, og der er selvfølgelig også udmærkede strande, men i dette tilfælde er det den mindste af stedets attraktioner. Stemningen, seværdighederne og de dejlige mennesker er grunden til, at du tager hertil.

Lidt uden for byen ligger fortet San Felipe de Barajas, der blev bygget af spanierne i 1536, da pirater, briter og franskmænd begyndte at angribe byen fra landsiden. Du får et overblik over byen fra bakken La Popa og kan drømme dig 500 år tilbage i tiden.

Du kan også besøge Cartagena Gold Museum, Inquisition paladset og Las Bóvadas, der er en del af den gamle bymur og var originalt en fangekælder. Byen har også masser af biblioteker, blandt andet Bartolomé Calvo-biblioteket, der blev bygget i 1843, og se også Heredia-teateret, der åbnede i 1911 og er inspireret af Teatro Tacón i Havana.

Ja, og der er selvfølgelig også udmærkede sorte strande, men i dette tilfælde er det de mindste at stedets attraktioner. Hvis du vil have strand, kan du tage til bystranden i den gamle bydel, men Playa Blanca, der ligger 20 min væk i båd, er et klart bedre bud til en dejlig stranddag. Du kan også tage på en heldags udflugt til Isla del Rosario, hvor der er hvide sandstrande, og fin snorkling og dykning.

Har du lyst til noget lidt alternativt, kan du besøge en skole, der ligger i en af de ældste fiskerlandsbyer i Cartagena. Godt nok er landsbyen nu vokset sammen med resten af byen, men der er stadig kæmpe forskel. Området er virkelig fattigt, og langt størstedelen af beboerne arbejder som fiskere eller som ingenting. Skole har ca. 120 børn i alderen 4-12 år og drives udelukkende på baggrund af donationer.. Du får en rundvisning på skolen og fik en masse information om, hvordan skolen og projektet forløber. Det er en spændende og rørende oplevelse.

Dag 16: Afrejse fra Colombia

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Colombia. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Colombia.

Alle hoteller

Casa Deco Hotel

Casa Deco Hotel er et godt og hyggeligt lille boutiquehotel, der ligger på en fredelig gade ikke...

Upgrade
Hotel Virrey Park

Hotel Virrey Park

Hotel Virrey Park er et godt hotel i det moderne nord, tæt på Zona Rosa og Park 93....

Upgrade
Hotel de la Opera

Hotel de la Opera

Hotel de la Opera er et fint hotel i den gamle bydel, Candaleria. Det ligger få minutter fra...

Alle hoteller

Casa de Campo el Delirio

Casa de Campo El Delirio

Casa de Campo el Delirio ligger et stykke uden for Armenia og er et af C&C’s favorithoteller...

Upgrade
Finca Hotel La Negrita

Finca Hotel La Negrita

Finca Hotel La Negrita ligger midt ude i naturen. Det ledes af et ægtepar, som laver mad, gør...

Upgrade
Hotel Finca Taiyary

Hotel Finca Taiyari

Finca Hotel Taiyary er et skønt hotel, med en helt fantastiske udsigt over skov og plantager som...

Alle hoteller

Hotel Casa Verde

Hotel Casa Verde

Hotel Casa Verde er et skønt, lille hotel i hjertet af den gamle, historiske by. Her er en helt...

Alle hoteller

Lejr

Du sover enten i shelter eller i hængekøje. Dyne behøver du ikke, for det er varmt om natten,...

Alle hoteller

Rejser til Colombia - Palomino

Reserva Natural El Matuy

Reserva Natural El Matuy er et skønt eco resort, der ligger 2-3 km fra Palomino. Du bor i en af...

Alle hoteller

Hotel 3 Banderas

Hotel 3 Banderas

Hotel 3 Banderas er et herligt hotel, der ligger i den gamle bydel i en rolig, farverig gade, og...

Upgrade
Hotel don Pedro de Heredia

Hotel don Pedro de Heredia

Hotel don Pedro de Heredia ligger på en lille gade inden for den gamle bymur omkring 100 meter...

Upgrade
Casa India Catalina

Casa India Catalina

Casa India Catalina er et lille hotel med perfekt beliggenhed i det historiske centrum i...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til colombia. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Colombia.

Bogotá

-74.061802
4.707837

Armenia (Zona Cafetera)

-75.675519
4.534653

Santa Marta

-74.212344
11.240307

Tayrona Nationalpark

-74.151726
11.288305

Palomino

-73,568209
11,245281

Cartagena

-75.481894
10.390012

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 feb 2020 - 23 jun 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.990,-
Børn u/12 år fra 18.472,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2020 - 21 aug 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.190,-
Børn u/12 år fra 19.352,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2020 - 15 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.990,-
Børn u/12 år fra 18.472,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2020 - 15 jan 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.490,-
Børn u/12 år fra 19.592,-
Afrejse i følgende periode 16 jan 2021 - 23 jun 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.890,-
Børn u/12 år fra 19.112,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2021 - 21 aug 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.990,-
Børn u/12 år fra 19.992,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Bogotá-Armenia-Bogotá-Santa Marta og Cartagena-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
15 overnatninger: 12 med morgenmad og 3 med fuldpension.
Udflugt til Cocora Valley og Salento i Zona Cafetera.
Fire dage med trekking på Lost City Trek og store oplevelser. 
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

​Fly Danmark-Bogotá-Armenia-Bogotá-Santa Marta og Cartagena-Danmark.
Alle transporter mellem lufthavne og hoteller foregår med privatbil/minibus, undtagen transporten Santa Marta-Cartagena som er med delt bil/minibus.
Trekkingturen foregår i sagens natur på egne ben.