Du er her: Lande > Costa Rica > Rejser > Rejse CR33

Costa Ricas fantastiske natur i én rejse

15 dages rejse: 1 nat San Jose, 2 nætter Arenal, 2 nætter Rio Celeste, 2 nætter Monteverde, 2 nætter Manuel Antonio, 3 nætter Drake Bay (Corcovado) og 1 nat San Jose
Rejse: 
CR33
Corcovados jungle
Costa Ricas fantastiske natur - vulkanen i Arenal, de varme kilder i Rio Celeste, fantastisk regnskov i Monteverde, sjældne dyr i Manuel Antonio og spændende udflugter i Corcovado Nationalparks jungle. Du starter og slutter i San Jose.

Denne tur starter i San Jose, hvor du har en dag til at gå rundt og nyde den hyggelig by, købe friske råvarer på et af de farvestrålende markeder og spise Gallo Pinto på en af de mange lækre restauranter. Så begynder dit natureventyr! Du starter i Arenal ved den smukke vulkan, der troner majestætisk op i landskabet, og bagefter skal du videre til Rio Celeste, hvor der er varme kilder, smuk natur og selvfølgelig den helt eventyrligt turkise flod. Du fortsætter i Monteverdes regnskov, som du kan vælge at opleve fraoven i en zipline - her flyver du henover trætoppene og kan nyde suget i maven og de smukke udsigter på en helt ny måde. Corcovado Nationalpark venter på dig ved Drake Bay, og her har du et par dage ved de smukke strande i den frodige natur. Du skal på en udflugt rundt i nationalparken, hvor du kan være heldig at se næsebjørne, myreslugere, papegøjer, jaguarer og aber, der gemmer sig blandt træernes kroner. Du skal også på en snorkletur ved den lille ø Isla del Caño, og på vej derhen spotter du måske spækhuggere, søkøer eller delfiner i det blå vand? Du har endnu en dag i San Jose, før turen går hjem til Danmark.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst San Jose
 2. San Jose - Arenal
 3. Arenal
 4. Arenal - Rio Celeste
 5. Rio Celeste
 6. Rio Celeste - Monteverde
 7. Monteverde
 8. Monteverde - Manuel Antonio
 9. Manuel Antonio
 10. Manuel Antonio - Drake Bay
 11. Drake Bay
 12. Drake Bay
 13. Drake Bay - San Jose
 14. San Jose
 15. Hjemkomst København
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Costa Rica. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til San Jose!

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

Dag 2: Velkommen til fantastiske Arenal!

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

En særlig oplevelse, du ikke må snyde dig selv for her, er en tur i hot springs. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Dag 3: Nyd den smukke natur omkring Arenal vulkanen

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene.

Dag 4: Velkommen til Rio Celeste!

Nu skal du videre til Rio Celeste. Den smukke flod løber igennem Tenorio Volcano Nationalpark og er kendt for sin helt udsædvanlige klare, lyseblå farve. Det er den nærliggende vulkan, der er årsag til vandets smukke farve, og det er også på grund af den, at det myldrer med varme kilder og små gejsere i landskabet. Selvfølgelig er det vulkanen, der er højdepunktet i området, og det er altså noget helt særligt at vandre til toppen! 

Dag 5: Gå på opdagelse i Rio Celestes regnskov

Du har nu en hel dag til at udforske hele området på egen hånd. Tag måske en trekkingtur i naturen. Det tager en time at gå fra nationalparkens indgang til Rio Celeste vandfaldet inde midt i junglen, og det ligner virkelig noget fra et eventyr med det næsten lysende turkise vand, der bruser ned over klipperne omgivet af frodig, grøn jungle. Parkens højeste områder består hovedsageligt af tågeskov, mens den lavereliggende natur er regnskov – her bor vilde tapirer og pumaer, og du kan gå over de små laguner på hængebroer og træstammer. Du kan selvfølgelig også vandre op til vulkanens top og se udsigten ud over området. 

Hvis du er en af de modige (og over 12 år gammel), kan du tage en vild river rafting tur på Tenorio floden. Det giver med garanti vind i håret og røde kinder, og også vådt tøj! 

Tag også på en mountainbiketur i den dejlige natur - selvfølgelig sammen med en guide, så du ikke farer vild. Det er sjovt at køre igennem junglen, og du kommer altså lidt hurtigere rundt på cykel. 

Du kan selvfølgelig også bare dase i de varme kilder og nyde den fantastiske natur, mens du er her. 

Dag 6: Velkommen til frodige Monteverde!

Så går turen videre til det smukke Monteverde. Det er ikke alle steder i Costa Rica, at vejene er ny-asfalterede, og vejene omkring Monteverde er mildest talt noget ujævne. Turen dertil kan derfor være lidt af en bumletur, men kig ud af vinduet og nyd den fantastiske udsigt.

Tag måske allerede samme aften på en twilight walk - en nattetur i skoven. Du får udleveret en lommelygte og går sammen med en naturguide ud i den mørke skov. Guiden vil fortælle om dyrelivet undervejs og udpege de dyr, han får øje på. Fuglene sidder højt oppe i trækronerne og sover, flagermusene suser rundt oppe i himlen og ildfluerne glimter som stjerner mellem træerne. De små kryb har travlt, så måske ser du også fugleedderkopper og skorpioner, og er du heldig, får du øje på et dovendyr. Pludselig lægger du mærke til alle de lyde, der er i skoven: Det pusler i skovbunden, uglerne tuder og vinden suser i palmebladene.

Vær opmærksom på, at der kan være koldt i området omkring Monteverde - om aftenen og natten kan temperaturen god komme ned omkring 8-10 grader. Husk derfor de lange underbukser og en god sweater...

Dag 7: Tag måske på ziplineventyr i Monteverde?

Oppe i Monteverdes smukke, grønne tågeskov, der er fyldt med krogede, mosbegroede træer, kan du prøve at zip-line. Efter at du er blevet udstyret med seler, hjelm, karabinhager og handsker, følges du med en gruppe og nogle rangers op til en platform på et træ. Heroppe i højderne bliver du spændt fast på en stålwire, der er spændt ud mellem to træer, og så svæver du ellers gennem skoven og ender på en anden platform. Sådan bliver du igen og igen spændt fast på en stålwire og mærker vinden i ansigtet, mens du nyder udsigten over den fantastiske skov. Når du er nået turen rundt i skoven, vil du nogle steder få mulighed for at prøve et "Tarzan-swing". Du bliver igen sat grundigt fast, men denne gang i et reb, der hænger nedad som en lian. Oppe fra en platform i ca. 4 meters højde springer du så ud og svinger frem og tilbage. Det er ikke nødvendigt at sige ligesom Tarzan, men måske kan du ikke lade være - det er lidt af et adrenalin-kick. Det er en dejlig og spændende aktivitet, som du vil få et sus i maven af. Det er noget ALLE skal prøve, uanset alder. Måske er du lidt nervøs inden - men det er en del af spændingen. Og sikkerheden er i top, så du skal ikke være bekymret.

Hvis du ikke er til sus i trætoppene, kan du tage ind til en af de små rejsebureauer, der ligger i Santa Elena - de kan være behjælpelig med alt. Måske vil du i dag tage ud til orkidehaven med over 400 forskellige arter? Eller måske skal du besøge Flagermus-junglen? Der arrangeres også udflugter til kaffe-farme, eller du kan tage på en ridetur - mon ikke området her vil være fantastisk at opleve på hesteryg?

Dag 8: Velkommen til dejlige Manuel Antonio!

Nu skal du videre til det dejlige Manuel Antonio.

Manuel Antonio National Park er Costa Ricas mindste nationalpark, men dette til trods byder den på en fantastisk kombination af frodig regnskov med vandfald, lange sandstande og flotte koralrev. I parken bor der masser af dyr som rådyr, aber, vaskebjørne, næsebjørne, dovendyr, egern, for ikke at tale om de mange insekter, leguaner og fugle. Vil du på eventyr inde i regnskoven, vil dygtige naturguider bringe dig gennem parken og fortælle om området og dyrelivet. Her er der mange dyr og grundet det høje besøgstal af turister i området, tager de menneskets tilstedeværelse ganske roligt. Det er derfor muligt at komme ganske tæt på dyrene.

Dag 9: Udforsk den smukke natur i Manuel Antonio Nationalpark

Du vil måske bare nyde livet på de skønne strande. Det er ikke ualmindeligt, at du møder aber, dovendyr og vaskebjørne på strandene - nogen siger faktisk, at der er flere aber end mennesker her. Du kan også tage ud på havet og fiske, dykke, surfe eller på skildpadde- eller delfinsafari, hvor du spejder efter vilde delfiner, der springer legesyge rundt i havet.

Du kan også tage på en tur igennem den berømte park, eller hvis du har fået nok af regnskoven og er meget frisk og eventyrlysten, skal du måske ud på en vild Waterfall rappeling, hvor du kommer ud på ca. 55 meters fald. Denne tur tager dig ud til et område, som de fleste turister ikke får besøgt. Denne tur kræver ikke, at du har erfaring, og du kan godt tage dine børn med - dog skal din kondition være nogenlunde.

Vi har fået anbefalet en hyggelig restaurant af nogle af vores gæster, som skriver: "På vores tur til Costa Rica fandt vi en lille restaurant, som vi varmt kan anbefale. Den ligger i Manuel Antonio på vejen fra Hotel Playa Esperdilla til stranden og hedder Costa Linda. Først og fremmest er stemningen på Costa Linda fantastisk hyggelig, men du får også velsmagende mad til yderst rimelige priser. Du skal huske at benytte dig af, at der er gratis kaffe, og her benytter man krus, og ikke små espressokopper. Det er en klar fordel, når man en gang har smagt den ægte costaricanske kaffe".

Hvis du hellere vil være ved vandet, er der også her rig mulighed for at tage ud at dykke - eller måske har du lyst til at prøve et surferkursus?

Men her er også mange udflugtsmuligheder. Måske skal du ud på en ATV - en 4-hjuls off roader, hvor du kører rundt i det skønne naturområde med vandfald, den tropiske regnskov og igennem de lokale byer. Hvis du er til golf, har du også mulighed for at spille på en eksotisk 18-hullers bane med udsigt over havet. Dette er en par 72 Championship bane designet af den berømte Ted Robinson.

Dag 10: Velkommen til Drake Bay og Corcovado Nationalpark!

Turen går i dag til Drake Bay, som ligger tæt ved Corcovado - Costa Ricas største nationalpark. Parken har smuk natur - tæt, tæt regnskov, rivende floder, brede sandstrande og laguner. National Geographic har kaldt parken for "det mest biologisk intense sted i verden" - og det er ikke uden grund, for den er spækket med spændende natur og næsten alle Sydamerikas sjældne dyr! Nationalparken kan kun nås med båd, og i området er det hverken tilladt at bygge huse eller veje. Dette gør naturoplevelserne endnu mere autentiske, og det er såmænd bare en del af oplevelsen, at skulle hoppe barfodet fra båden ned på stranden, når man ankommer fra søsiden.

Dag 11-12: Udflugter omkring Corcovado

Nyd livet på stranden og tag på spændende udflugter i naturen.

En af dagene skal du på en vandretur i regnskoven - her er masser af spændende småstier, og du skal holde godt udkig efter sjove dyr! I regnskoven lever både myreslugere, tapirer og de skægge næsebjørne, der er på størrelse med aber! Oppe i træerne kan du være heldig at skimte papegøjer, aber eller de leopardlignende margayer, og her lever også pumaer og jaguarer. Floderne, der løber igennem parken, er fulde af krokodiller og caymaner, og indimellem lægger tyrehajer også vejen forbi, så det er altså ikke her, du skal soppe!

Du kan også få andre oplevelser ved vandet! Lej et surfbræt og forsøg dig med at surfe på de store bølger, der roligt ruller ind over stranden. Du kan også snorkle ved det fredede koralrev ud for kysten. Eller hvad med at tage en sejltur ud på vandet? Det er en god måde at få set nationalparken på udefra, og du kan være heldig at se delfiner, søkøer, pukkelhvaler og forbipasserende spækhuggere. I din rejse er inkluderet en tur til den nærliggende ø Isla del Caño, hvor der er skønt at snorkle, og du får set en hel masse spændende ting!

Dag 13: Tilbage til San Jose

Så går turen tilbage til San Jose, hvor du lige kan gøre de sidste indkøb og måske spise den sidste gode middag, før du gør dig klar til turen hjem. Du overnatter på samme hotel som tidligere.

Dag 14: Afrejse fra Costa Rica

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Costa Rica.

Alle hoteller

Hotel Villa Tournon

Hotel Villa Tournon

Hotel Villa Tournon ligger omkring 10 minutters gang fra byen, og det er et hotel, der er helt...

Upgradefra 43,- kr.pr. personpr. dag
Park Inn

Park Inn

Park Inn er et lækkert og anderledes højhushotel, der ligger omkring 20 minutters gang fra...

Upgradefra 358,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Grano de Oro

Hotel Grano de Oro

Grano de Oro er et lækkert og charmerende nyrenoveret hotel i centrum af San Jose. Alle...

Alle hoteller

San Bosco Inn

San Bosco Inn

San Bosco Inn er et enkelt hotel, der ligger i den lille by La Fortuna for foden af vulkanen....

Upgradefra 504,- kr.pr. personpr. dag
Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort er et super skønt sted, som ligger i en frodig, tropisk...

Alle hoteller

Celeste Mountain Lodge

Celeste Mountain Lodge

Celeste Mountain Lodge ligger fantastisk på et højdedrag midt i regnskoven, lidt off the beaten...

Alle hoteller

Hotel Claro de Luna

Hotel Claro de Luna

Hotel Claro de Luna er et lille og meget rustikt hotel, der mest minder om en bedre norsk...

Upgradefra 846,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Heliconia

Hotel Heliconia

Hotel Heliconia ligger smukt, ca. 15 minutter fra den lille by Santa Elena. Stedet er smukt...

Alle hoteller

Hotel Karahe

Hotel Karahe

Hotel Karahe ligger ca. 15 minutters gang langs stranden fra Manuel Antonio by og indgangen til...

Upgradefra 511,- kr.pr. personpr. dag
Parador Resort & Spa

Parador Resort & Spa

Parador Resort & Spa er et flot øko-resort, der har vundet flere øko-priser. Her er 129...

Upgradefra 393,- kr.pr. personpr. dag
La Mansion Inn Boutique Hotel

La Mansion Inn Boutique Hotel

La Mansion Inn Boutique Hotel er et skønt hotel, der ligger på en bjergside med skøn udsigt ud...

Alle hoteller

Rancho Corcovado

Rancho Corcovado

Rancho Corcovado er et lille, skønt familieejet hotel, der ligger i smukke, frodige omgivelser...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til costa rica. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Costa Rica.

San Jose

-84.085563
9.928383

Arenal

-84.704634
10.462843

Rio Celeste

-84.968406
10.660371

Monteverde

-84.808206
10.307679

Manuel Antonio

-84.134527
9.391720

Drake Bay

-83.661715
8.714208

San Jose

-84.085563
9.928383

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 12 dec 2017 - 14 dec 2017
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.790,-
Børn u/12 år fra 23.690,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 31 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 26.490,-
Børn u/12 år fra 25.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2018 - 16 jan 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 25.490,-
Børn u/12 år fra 24.390,-
Afrejse i følgende periode 17 jan 2018 - 30 mar 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 25.190,-
Børn u/12 år fra 24.140,-
Afrejse i følgende periode 31 mar 2018 - 30 apr 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 25.490,-
Børn u/12 år fra 24.390,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2018 - 23 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.790,-
Børn u/12 år fra 23.690,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2018 - 21 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 26.390,-
Børn u/12 år fra 24.890,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 30 nov 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.790,-
Børn u/12 år fra 23.690,-
Inkluderet: 

Fly København-San Jose t/r.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger: 10 med morgenmad og 3 med helpension i Drake Bay.
2 udflugter i Drake Bay: 1 guidet udflugt til Corcovado Nationalpark og 1 guidet udflugt til Caño Island. 
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly København-San Jose t/r.
Alle transporter på rejsen foregår med turistbus.