Du er her: Lande > Costa Rica > Rejser > Rejse CR39

Familieferie med oplevelser i dejlige Costa Rica

15 dages rejse: 1 nat San Jose, 3 nætter Playa Tamarindo, 3 nætter Arenal, 2 nætter Tortuguero, 3 nætter Puerto Viejo de Talamanca og 1 nat San Jose
Rejse: 
CR39
Rejser til Costa Rica - Puerto Viejo
Du starter og slutter i hovedstaden San Jose, og indimellem tager du på eventyr i fantastiske Arenal og Tortuguero. Du skal også opleve de dejlige strande i Playa Tamarindo og Puerto Viejo de Talamanca, hvor børnene kan lege og plaske rundt, mens du nyder den afslappede stemning.

Din rejse starter i Costa Ricas hovedstad San Jose, hvor du kan gå rundt blandt de fine bygninger, besøge farverige markeder og spise skøn mad! Så går turen videre til Playa Tamarindo - en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe? Strandene er både brede og lange - så de er helt perfekte til, at børnene kan lege og plaske rundt, men som altid skal du være opmærksom på strømmene i havet, der afhænger af vind og vejr. Du kan også fiske, cykle eller ride rundt i naturen eller tage på zipliningeventyr. Nu går turen videre til Arenal, hvor Arenal vulkanen troner op i det frodige landskab - og der er gode muligheder for at udforske naturen både på landjorden og via hængebroer højt oppe i trækronerne! Næste stop er Tortuguero Nationalpark, der byder på floder og et væld af spændende dyr som papegøjer, brøleaber, dovendyr og masser af skildpadder - forhåbentligt ser du dem lægge æg! Så går turen videre til strandbyen Puerto Viejo de Talamanca, der charmerer med sin caribiske stemning og mange forskellige strande. Her er både lavastrande, gyldne strande og hvide bountystrande, og her er mange gode snorklemuligheder. Du slutter af med endnu en dag i San José, før du vender næsen mod Danmark. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst San Jose
 2. San Jose - Tamarindo
 3. Tamarindo 
 4. Tamarindo
 5. Tamarindo - Arenal
 6. Arenal
 7. Arenal
 8. Arenal - Tortuguero
 9. Tortuguero
 10. Tortuguero - Puerto Viejo
 11. Puerto Viejo
 12. Puerto Viejo
 13. Puerto Viejo - San Jose
 14. San Jose
 15. Hjemkomst i Danmark 
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Costa Rica. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til San Jose!

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

Dag 2: Velkommen til Playa Tamarindo!

I dag skal du videre til Playa Tamarindo!

Playa Tamarindo er en del af en lille bugt, der bliver delt i to af mangrovens flodmunding. Det er en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne på stranden, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe? Når aftenen falder på, vågner barerne op og begynder at servere farvestrålende drinks, og så er byen kendt for at have rigtig mange gode spisesteder, så du må ud og afprøve dem!  

Tamarindo ligger i Las Baulas Nationalpark, der er kendt for sine mange læderskildpadder. Fra oktober til marts kan du være heldig at se de kæmpestore – ja, faktisk op til 400 kg. tunge – skildpadder lægge æg på stranden. 

Dag 3-4: Nyd Playa Tamarindos smukke strande

Hvis du ikke er til surfing, kan du også bruge masser af tid på at fiske, tage snorkle- og dykketure, cykle eller ride rundt i naturen eller tag på zipliningeventyr. Og så kan du selvfølgelig også bare dase på stranden eller nyde en kold drink i en liggestol?

 Lige på den anden side af flodmundingen ligger Playa Grande, der som navnet antyder, er meeeeget lang. Sejl den korte tur herhen og gå lange ture langs vandkanten eller dyp fødderne i bølgerne. Du kan selvfølgelig også sejle ind i mangroven og måske spotte brøleaber og sjældne fugle. 

Tag på en nattetur med en guide, der ved, hvor skildpadderne kommer for at lægge æg. Hvis du er heldig, ser du både havskildpadder og læderskildpadder. Og måske også nogle nyudklækkede skilpaddeunger? Men husk, at du ikke må gå tæt på dem! Skildpadderne skal ikke føle, at de er i fare.

Dag 5: Velkommen til Arenal!

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet og den frodige natur. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Dag 6-7: Nyd naturen omkring Arenal vulkanen

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene.

Dag 8: Velkommen til Tortuguero!

I dag skal du videre til Tortuguero.

Du skal sejle dig ned ad flodkanalerne i den fantastiske park for at komme til dit lodge - her kan du nemlig kun komme til med båd. At komme sådan sejlende til dit hotel bliver måske et af turens højdepunkter.

Tortuguero er kendt for at være ynglested for især "green turtles" (maj-oktober), "Leatherback"-skildpadden (april) og "hawkbill"-skildpadden. Sidstnævnte kan ses sporadisk mellem marts og oktober. Vil du opleve skildpadderne lægge æg på tæt hold (ingen garanti), så arranger en guidet skildpaddetur med hotellet, eller en af de lokale guider og vær forberedt på at skulle stå op midt om natten. Men husk, du SKAL have en guide med. Du kan også tilkøbe en guidet vandretur. Parken er hjemsted for mere end 300 fuglearter. Hold udkig efter tukaner, isfugle, papegøjer - blandt andet den sjældne, grønne Macaw. Køb denne tur gennem os eller på destinationen.

Ellers kan du bare nyde at være her midt i naturen og slappe en hel masse af.

Dag 9: Oplev smukke Tortuguero Nationalpark

Der er masser at opleve her i denne skønne natur, og i dag skal du tidligt op afsted på en tur med motorbåd ad floder og kanaler. Floderne her er omkranset af Raffia palmer, som er kendt for at have de længste palmeblade i verden - de kan blive helt op til 18 meter.

Kig efter brøleaber, kapuciner-aber med hvide ansigter, grønne leguaner og tropiske fugle. Husk også at spejd efter snehvide hejrer og montezuma oropendolaernes hængende reder. Junglen og flodnettet i Tortuguero vrimler med dyr, så på din flodtur kan du også være heldig at spotte caimaner, søkøer, dovendyr og mange, mange andre sjove dyr. Er du rigtig heldig, får du måske et glimt af en jaguar.

Dag 10: Velkommen til Puerto Viejo!

I dag skal du videre til Costa Ricas lille, caribiske hjørne, nærmere bestemt Puerto Viejo.

Når du er blevet godt indkvarteret og har fået børstet rejsestøvet af tøjet, kan du måske slappe af ved poolen og om aftenen gå hen til områdets allerbedste strand, Playa Chiquita. Den ligger i gåafstand fra Puerto Viejo og er hver aften et pragtfuldt sted fuld af liv, vidunderlige restauranter og masser af levende musik. Her er en skøn stemning og sprudlende musik.

Dag 11-12: Nyd den skønne strand og natur

Vejret i Puerto Viejo er fantastisk, altid "caribisk sommer" - 26 til 32 grader varmt, om end der hele året kan falde nogle voldsomme regnskyl som varer en til to timer.

I dette område har du strande i alle farver. De findes med kulsort vulkansand, gråt sand, gult sand og kridhvidt sand. Slap af og nyd strandene. De er brede og lange og med kun få mennesker. Du kan surfe, hvis det blæser, for så er bølgerne perfekte!

Dag 13: Tilbage til San José

Så går turen tilbage til San Jose, hvor du lige kan gøre de sidste indkøb og måske spise den sidste gode middag, før du gør dig klar til turen hjem. Du overnatter på samme hotel som tidligere.

Dag 14: Afrejse fra San Jose

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Costa Rica.

Alle hoteller

Park Inn

Park Inn

Park Inn er et lækkert og anderledes højhushotel, der ligger omkring 20 minutters gang fra...

Alle hoteller

Luna Llena Hotel

Luna Llena Hotel er et farvestrålende, familiedrevet lille hotel i italiensk stil – det er...

Upgradefra 487,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Tamarindo Diria Beach Resort

Hotel Tamarindo Diria Beach Resort

Hotel Tamarindo Diria Beach Resort er nok et af de dejligste hoteller på vores...

Alle hoteller

Volcano Lodge

Volcano Lodge & Thermal Experience

Volcano Lodge & Thermal Experience ligger ca. 10 minutters kørsel fra La Fortuna by....

Upgradefra 382,- kr.pr. personpr. dag
Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort er et super skønt sted, som ligger i en frodig, tropisk...

Upgradefra 760,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Costa Rica Arenal

Arenal Kioro Hotel

Arenal Kioro Hotel er et skønt hotel og et roligt udgangspunkt for at opleve området omkring...

Alle hoteller

Pachira Lodge

Pachira Lodge

Pachira Lodge er et stort men hyggeligt jungleresort, der ligger ned til floden. Der ligger...

Upgrade
Mawamba Lodge

Mawamba Lodge

Mawamba er et dejligt resort med 54 store, dejlige værelser. Her er skønne omgivelser, dejlige...

Alle hoteller

Azania Bungalows Hotel

Azania Bungalows Hotel

Azania Bungalows Hotel er et hyggeligt sted, der ligger ca. 2 kilometer uden for Puerto Viejo by...

Upgradefra 495,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Cariblue

Hotel Cariblue

Hotel Cariblue er et hyggeligt resort, der ligger nogle kilometer uden for Puerto Viejo by og ca...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til costa rica. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Costa Rica.

San Jose

-84.085563
9.928383

Playa Tamarindo

-85.837834
10.299200

Arenal

-84.704634
10.462843

Tortuguero

-83.505948
10.449831

Puerto Viejo de Talamanca

-82.754828
9.653685

San Jose

-84.085563
9.928383

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 06 jan 2020 - 04 apr 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.390,-
Børn u/12 år fra 17.912,-
Afrejse i følgende periode 05 apr 2020 - 11 apr 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.390,-
Børn u/12 år fra 18.712,-
Afrejse i følgende periode 12 apr 2020 - 23 jun 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 21.290,-
Børn u/12 år fra 17.032,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2020 - 25 jun 2020
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 21.590,-
Børn u/12 år fra 17.272,-
Afrejse i følgende periode 26 jun 2020 - 30 jun 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.990,-
Børn u/12 år fra 19.192,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2020 - 01 aug 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.590,-
Børn u/12 år fra 19.672,-
Afrejse i følgende periode 02 aug 2020 - 21 aug 2020
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 22.290,-
Børn u/12 år fra 17.832,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2020 - 14 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 21.690,-
Børn u/12 år fra 17.352,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2020 - 16 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.490,-
Børn u/12 år fra 18.792,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2020 - 24 dec 2020
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 24.290,-
Børn u/12 år fra 19.432,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2020 - 05 jan 2021
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 25.790,-
Børn u/12 år fra 20.632,-
Afrejse i følgende periode 06 jan 2021 - 24 mar 2021
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 24.790,-
Børn u/12 år fra 19.832,-
Afrejse i følgende periode 25 mar 2021 - 31 mar 2021
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 25.590,-
Børn u/12 år fra 20.472,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-San Jose t/r.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger: 11 med morgenmad og 2 overnatninger med fuldpension i Tortuguero.
Udflugt i Tortuguero
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 voksne og 2 børn under 12 år i samme værelse.

Ikke inkluderet: 

Lufthavnsafgift ved afrejse fra San Jose ca. 29 USD.
Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly Danmark-San Jose t/r.
Transport mellem lufthavne og hoteller med bil/minibus.
Transport Arenal-Tortuguero-Puerto Viejo med bil, bus og båd.