Du er her: Lande > Costa Rica > Rejser > Rejse CR34

Natur, strand og sjældne dyr

16 dages rejse: 1 nat San Jose, 2 nætter Arenal, 2 nætter Rio Celeste, 2 nætter Monteverde, 2 nætter Manuel Antonio, 2 nætter Dominical, 2 nætter San Gerardo de Dota og 1 nat San Jose
Rejse: 
CR34
Rio Celeste vandfald
En dag i San Jose i hver ende og fantastisk natur i Arenal, Rio Celeste, Monteverde, Manuel Antonio og San Gerardo de Dota - og så selvfølgelig et par dage på stranden i Dominical.

Din rejse starter i Costa Ricas hovedstad San Jose, som byder på hyggelige gader, smukke bygninger og livlige markeder. Så går turen til Arenal, hvor du selvfølgelig skal se Costa Ricas mest kendte vulkan og den smukke natur. Du kan gå på hængebroer i tågeskovens trætoppe og vandre i regnskoven. I Rio Celeste står den på mere natur, og hver vrimler det med varme kilder - og så den store, turkisblå flod, Rio Celeste. Næste stop på rejsen er frodige Monteverde, hvor regnskoven bare venter på at blive udforsket - måske på en ziplinetur, hvor du flyver i en svævebane over træernes toppe? Der er også masser af regnskov i Manuel Antonio, hvor du også kan være heldig at se aber og dovendyr, der gemmer sig i trækronerne, sjove næsebjørne eller sågar krodiller! I Dominical bor du tæt ved strande, så du kan rigtigt nyde vandet enten med badning eller sejlture. Bagefetr står der endnu mere natur på programmet - du skal nemlig til San Gerardo de Dota for foden af Talamanca bjergene omgivet af nationalparker og tågeskove. Stedet er et paradis, hvis du vil se sjældne, farvestrålende fugle - det er fx ikke ualmindeligt at se fine, små kolibrier i det grønne. Du har en sidste dag i San Jose, før det går hjemad mod Danmark. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst San Jose
 2. San Jose - Arenal
 3. Arenal
 4. Arenal - Rio Celeste
 5. Rio Celeste
 6. Rio Celeste - Monteverde
 7. Monteverde
 8. Monteverde - Manuel Antonio
 9. Manuel Antonio
 10. Manuel Antonio - Dominical
 11. Dominical
 12. Dominical - San Gerardo de Dota
 13. San Gerardo de Dota
 14. San Gerardo de Dota - San Jose
 15. San Jose
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Costa Rica. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til San Jose!

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

Dag 2: Velkommen til smukke Arenal!

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

En særlig oplevelse, du ikke må snyde dig selv for her, er en tur i hot springs. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Dag 3: Nyd den dejlige natur omkring Arenal vulkanen

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene.

Dag 4: Velkommen til Rio Celeste!

Nu skal du videre til Rio Celeste. Den smukke flod løber igennem Tenorio Volcano Nationalpark og er kendt for sin helt udsædvanlige klare, lyseblå farve. Det er den nærliggende vulkan, der er årsag til vandets smukke farve, og det er også på grund af den, at det myldrer med varme kilder og små gejsere i landskabet. Selvfølgelig er det vulkanen, der er højdepunktet i området, og det er altså noget helt særligt at vandre til toppen! 

Dag 5: Udforsk de varme kilder i Rio Celestes regnskov

Du har nu en hel dag til at udforske hele området på egen hånd. Tag måske en trekkingtur i naturen. Det tager en time at gå fra nationalparkens indgang til Rio Celeste vandfaldet inde midt i junglen, og det ligner virkelig noget fra et eventyr med det næsten lysende turkise vand, der bruser ned over klipperne omgivet af frodig, grøn jungle. Parkens højeste områder består hovedsageligt af tågeskov, mens den lavereliggende natur er regnskov – her bor vilde tapirer og pumaer, og du kan gå over de små laguner på hængebroer og træstammer. Du kan selvfølgelig også vandre op til vulkanens top og se udsigten ud over området. 

Hvis du er en af de modige (og over 12 år gammel), kan du tage en vild river rafting tur på Tenorio floden. Det giver med garanti vind i håret og røde kinder, og også vådt tøj! 

Tag også på en mountainbiketur i den dejlige natur - selvfølgelig sammen med en guide, så du ikke farer vild. Det er sjovt at køre igennem junglen, og du kommer altså lidt hurtigere rundt på cykel. 

Du kan selvfølgelig også bare dase i de varme kilder og nyde den fantastiske natur, mens du er her. 

Dag 6: Velkommen til frodige Monteverde!

Så går turen videre til det smukke Monteverde. Det er ikke alle steder i Costa Rica, at vejene er ny-asfalterede, og vejene omkring Monteverde er mildest talt noget ujævne. Turen dertil kan derfor være lidt af en bumletur, men kig ud af vinduet og nyd den fantastiske udsigt.

Tag måske allerede samme aften på en twilight walk - en nattetur i skoven. Du får udleveret en lommelygte og går sammen med en naturguide ud i den mørke skov. Guiden vil fortælle om dyrelivet undervejs og udpege de dyr, han får øje på. Fuglene sidder højt oppe i trækronerne og sover, flagermusene suser rundt oppe i himlen og ildfluerne glimter som stjerner mellem træerne. De små kryb har travlt, så måske ser du også fugleedderkopper og skorpioner, og er du heldig, får du øje på et dovendyr. Pludselig lægger du mærke til alle de lyde, der er i skoven: Det pusler i skovbunden, uglerne tuder og vinden suser i palmebladene.

Vær opmærksom på, at der kan være koldt i området omkring Monteverde - om aftenen og natten kan temperaturen god komme ned omkring 8-10 grader. Husk derfor de lange underbukser og en god sweater...

Dag 7: Måske skal du prøve at zipline over Monteverdes jungle?

Oppe i Monteverdes smukke, grønne tågeskov, der er fyldt med krogede, mosbegroede træer, kan du prøve at zip-line. Efter at du er blevet udstyret med seler, hjelm, karabinhager og handsker, følges du med en gruppe og nogle rangers op til en platform på et træ. Heroppe i højderne bliver du spændt fast på en stålwire, der er spændt ud mellem to træer, og så svæver du ellers gennem skoven og ender på en anden platform. Sådan bliver du igen og igen spændt fast på en stålwire og mærker vinden i ansigtet, mens du nyder udsigten over den fantastiske skov. Når du er nået turen rundt i skoven, vil du nogle steder få mulighed for at prøve et "Tarzan-swing". Du bliver igen sat grundigt fast, men denne gang i et reb, der hænger nedad som en lian. Oppe fra en platform i ca. 4 meters højde springer du så ud og svinger frem og tilbage. Det er ikke nødvendigt at sige ligesom Tarzan, men måske kan du ikke lade være - det er lidt af et adrenalin-kick. Det er en dejlig og spændende aktivitet, som du vil få et sus i maven af. Det er noget ALLE skal prøve, uanset alder. Måske er du lidt nervøs inden - men det er en del af spændingen. Og sikkerheden er i top, så du skal ikke være bekymret.

Hvis du ikke er til sus i trætoppene, kan du tage ind til en af de små rejsebureauer, der ligger i Santa Elena - de kan være behjælpelig med alt. Måske vil du i dag tage ud til orkidehaven med over 400 forskellige arter? Eller måske skal du besøge Flagermus-junglen? Der arrangeres også udflugter til kaffe-farme, eller du kan tage på en ridetur - mon ikke området her vil være fantastisk at opleve på hesteryg?

Dag 8: Velkommen til Manuel Antonio Nationalpark!

Nu skal du videre til det dejlige Manuel Antonio.

Manuel Antonio National Park er Costa Ricas mindste nationalpark, men dette til trods byder den på en fantastisk kombination af frodig regnskov med vandfald, lange sandstande og flotte koralrev. I parken bor der masser af dyr som rådyr, aber, vaskebjørne, næsebjørne, dovendyr, egern, for ikke at tale om de mange insekter, leguaner og fugle. Vil du på eventyr inde i regnskoven, vil dygtige naturguider bringe dig gennem parken og fortælle om området og dyrelivet. Her er der mange dyr og grundet det høje besøgstal af turister i området, tager de menneskets tilstedeværelse ganske roligt. Det er derfor muligt at komme ganske tæt på dyrene.

Dag 9: Gå på opdagelse i Manuel Antonios natur

Du vil måske bare nyde livet på de skønne strande. Det er ikke ualmindeligt, at du møder aber, dovendyr og vaskebjørne på strandene - nogen siger faktisk, at der er flere aber end mennesker her. Du kan også tage ud på havet og fiske, dykke, surfe eller på skildpadde- eller delfinsafari, hvor du spejder efter vilde delfiner, der springer legesyge rundt i havet.

Du kan også tage på en tur igennem den berømte park, eller hvis du har fået nok af regnskoven og er meget frisk og eventyrlysten, skal du måske ud på en vild Waterfall rappeling, hvor du kommer ud på ca. 55 meters fald. Denne tur tager dig ud til et område, som de fleste turister ikke får besøgt. Denne tur kræver ikke, at du har erfaring, og du kan godt tage dine børn med - dog skal din kondition være nogenlunde.

Vi har fået anbefalet en hyggelig restaurant af nogle af vores gæster, som skriver: "På vores tur til Costa Rica fandt vi en lille restaurant, som vi varmt kan anbefale. Den ligger i Manuel Antonio på vejen fra Hotel Playa Esperdilla til stranden og hedder Costa Linda. Først og fremmest er stemningen på Costa Linda fantastisk hyggelig, men du får også velsmagende mad til yderst rimelige priser. Du skal huske at benytte dig af, at der er gratis kaffe, og her benytter man krus, og ikke små espressokopper. Det er en klar fordel, når man en gang har smagt den ægte costaricanske kaffe".

Hvis du hellere vil være ved vandet, er der også her rig mulighed for at tage ud at dykke - eller måske har du lyst til at prøve et surferkursus?

Men her er også mange udflugtsmuligheder. Måske skal du ud på en ATV - en 4-hjuls off roader, hvor du kører rundt i det skønne naturområde med vandfald, den tropiske regnskov og igennem de lokale byer. Hvis du er til golf, har du også mulighed for at spille på en eksotisk 18-hullers bane med udsigt over havet. Dette er en par 72 Championship bane designet af den berømte Ted Robinson.

Dag 10: Velkommen til Dominical!

I dag skal du videre til Dominical - en lille strandby omkring 45 kilometer syd for Quepos, hvor der hersker en hyggelig og tilbagelænet stemning. Før i tiden var byen bare en lille fiskerby, men nu er det blevet til et surferparadis på grund af de kæmpemæssige bølger, der ruller ind over stranden hele året. Vandet på selve Dominical stranden er ikke godt at svømme i, for strømmene er stærke, men den nærliggende Playa Dominicalito strand er helt fin til badning og afslapning. Dominical er også en god pase, hvis du gerne vil opleve Corcovado nationalparken, og det er billigere at bo her end i Drake Bay eller Corcovado! 

Dag 11: Nyd livet på stranden nær Dominical

Kig dig omkring i byen. Noget af det smukkeste, du kan opleve her, er solnedgangen ud over vandet, mens bølgerne slår ind over de mange klipper. Gå en tur langs stranden, mens solen går ned og sørg for at nyde synet!

Den smukke natur er frodig og fuld af klipper, floder og vandfald, og det giver masser af muligheder for spændende oplevelser.Tag på en trekkingtur rundt i mangroveskovene og oplev de smukke vandfald helt tæt på. Du kan også prøve en såkaldt canopywalk, hvor du går på hængebroer imellem træerne - det er altså noget helt særligt at se det hele oppefra. Du kan også tage en tur på hesteryg eller i havkajak og se det hele fra en helt tredje vinkel! 

En af dagene kan du tage en tur til Parque Reptilandia, der ligger 10 minutters kørsel fra Dominical. Her kan du se slanger, frøer og krokodiller fra området, og du kan også hilse på en enkelt komodovaran - de løjerlige hvæsende væsner lever ellers hovedsageligt på Komodo Øerne. 

Hvis du vil ud på vandet, kan du tage på en sejltur - du kan både dybvandsfisker, dykke i havet eller se efter hvaler. Ni måneder om året er der hvaler i vandet ud for kysten, og det er især pukkelhvaler, der er almindelige her.

Dag 12: Velkommen til San Gerardo de Dota!

Nu skal du længere ind i Costa Ricas natur til byen San Gerardo de Dota, der ligger i en dal for foden af Talamanca bjergene i den helt nye nationalpark Los Quetzales. Og det er simpelthen et paradis for fugleelskere, for der er over 200 fugle i områdets tågeskove! Blandt andet kan du være heldig at spotte de smukke tangarer og de sjove, farvestrålende quetzaler, som ligner, at de har morgenhår. Lyden af kolibrier og spætter fylder regnskovene, og de grønne bakker og frugtplantager gør stedet ualmindeligt smukt! 

Gå en tur i den skønne natur omkring dit hotel og se dig omkring - her er simpelthen så smukt! Du kan tage på en nattur i tågeskoven og måske være heldig at se nogle af de dyr, som kun er vågne om natten.

Dag 13: Oplev San Gerardo de Dotas tåge- og regnskov

Du kan også opleve parken på hesteryg - her er masser af små snørklede stier, der løber igennem tågeskoven og regnskoven. Måske ser du en af de sjældne tapirer, der gemmer sig mellem træerne, eller nogle af de sjove dødningehovedaber, der sidder oppe i træerne. Du kan selvfølgelig også tage på smukke vandreture oppe i bjergene, hvor der er den flotteste udsigt ud over hele landskabet.

Dag 14: Tilbage til San Jose

Så går turen tilbage til San Jose, hvor du lige kan gøre de sidste indkøb og måske spise den sidste gode middag, før du gør dig klar til turen hjem. Du overnatter på samme hotel som tidligere.

Dag 15: Afrejse fra Costa Rica

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Costa Rica.

Alle hoteller

Park Inn

Park Inn

Park Inn er et lækkert og anderledes højhushotel, der ligger omkring 20 minutters gang fra...

Upgradefra 330,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Grano de Oro

Hotel Grano de Oro

Grano de Oro er et lækkert og charmerende nyrenoveret hotel i centrum af San Jose. Alle...

Alle hoteller

San Bosco Inn

San Bosco Inn

San Bosco Inn er et enkelt hotel, der ligger i den lille by La Fortuna for foden af vulkanen....

Upgradefra 508,- kr.pr. personpr. dag
Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort er et super skønt sted, som ligger i en frodig, tropisk...

Alle hoteller

Celeste Mountain Lodge

Celeste Mountain Lodge

Celeste Mountain Lodge ligger fantastisk på et højdedrag midt i regnskoven, lidt off the beaten...

Alle hoteller

Hotel Claro de Luna

Hotel Claro de Luna

Hotel Claro de Luna er et lille og meget rustikt hotel, der mest minder om en bedre norsk...

Hotel Heliconia

Hotel Heliconia

Hotel Heliconia ligger smukt, ca. 15 minutter fra den lille by Santa Elena. Stedet er smukt...

Alle hoteller

Hotel Karahe

Hotel Karahe

Hotel Karahe ligger ca. 15 minutters gang langs stranden fra Manuel Antonio by og indgangen til...

Upgradefra 408,- kr.pr. personpr. dag
La Mansion Inn Boutique Hotel

La Mansion Inn Boutique Hotel

La Mansion Inn Boutique Hotel er et skønt hotel, der ligger på en bjergside med skøn udsigt ud...

Upgradefra 467,- kr.pr. personpr. dag
Parador Resort & Spa

Parador Resort & Spa

Parador Resort & Spa er et flot øko-resort, der har vundet flere øko-priser. Her er 129...

Alle hoteller

Hotel Villas Gaia

Villas Gaia Hotel

Hotel Villas Gaia er et skønt lille sted, der ligger i dejlige omgivelser. Her er 14 hytter,...

Alle hoteller

Savegre Hotel

Savegre Hotel

Savegre Hotel er et herligt, familieejet sted, der ligger midt i regnskoven lige ned til Savegre...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til costa rica. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Costa Rica.

San Jose

-84.085563
9.928383

Arenal

-84.704634
10.462843

Rio Celeste

-84.968406
10.660371

Monteverde

-84.808206
10.307679

Manuel Antonio

-84.134527
9.391720

Dominical

-83.859630
9.252538

San Gerardo de Dota

-83.801056
9.564503

San Jose

-84.085563
9.928383

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 maj 2018 - 23 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.190,-
Børn u/12 år fra 21.090,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2018 - 15 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 25.190,-
Børn u/12 år fra 23.290,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 21 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.890,-
Børn u/12 år fra 21.590,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 30 nov 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 22.490,-
Børn u/12 år fra 21.390,-
Afrejse i følgende periode 01 dec 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.090,-
Børn u/12 år fra 21.890,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 31.290,-
Børn u/12 år fra 28.190,-
Afrejse i følgende periode 26 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 32.690,-
Børn u/12 år fra 29.590,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 05 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 27.290,-
Børn u/12 år fra 25.290,-
Afrejse i følgende periode 07 jan 2019 - 22 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.390,-
Børn u/12 år fra 22.240,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.890,-
Børn u/12 år fra 22.590,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 13 nov 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.190,-
Børn u/12 år fra 21.990,-
Inkluderet: 

Fly Danmark- San Jose t/r.
Alle transporter på rejsen. 
14 overnatninger med morgenmad. 
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag. 
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly Danmark-San Jose t/r.
Alle transporter foregår med enten privat bil/minibus eller delt bil/minibus.