Du er her: Lande > Costa Rica > Rejser > Rejse CR23

Rundrejse i Nicaragua, Costa Rica og Panama

18 dages rejse: 3 nætter Granada (Nicaragua), 2 nætter Monteverde, 2 nætter Arenal, 2 nætter Puerto Viejo, 4 nætter Bocas del Toro, 3 nætter Panama City
Rejse: 
CR23
Costa Rica rejser - Granada
Store naturoplevelser og hyggelige byer i 3 forskellige lande. Glæd dig til at besøge Granada, Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro og Panama City

Denne Mellemamerika-rundrejse tager sin begyndelse i den smukke, gamle kolonitidsby Granada i Nicaragua. Tag en slentretur i byen eller tag på udflugt til de skønne naturomgivelser. Videre til frodige Monteverde i Costa Rica, hvor du har tid til at prøve en svævetur i trætoppene, inden du skal videre til flere naturoplevelser i Arenal, hvor vulkanen er det største trækplaster. Bad i de varme kilder, og gå på hængebroer højt oppe i træerne, hvor du oplever den frodige regnskov med lyden af tropiske fugle og højtråbende brøleaber. Turen går videre til caribiske oplevelser - først Puerto Viejo i Costa Rica og derefter Bocas del Toro i Panama. Gyldne sandstrande, smuk mangroveskov og caribisk stemning indbyder til afslapning og udflugter i naturen. Sidste stop på rejsen er den moderne storby Panama City. Herfra har du mulighed for at tage på udflugter til blandt andet Panamakanalen, flere nationalparker og det historiske San Lorenzo Fort. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Granada
 2. Granada
 3. Granada
 4. Granada - Monteverde
 5. Monteverde
 6. Monteverde - Arenal
 7. Arenal
 8. Arenal - Puerto Viejo
 9. Puerto Viejo
 10. Puerto Viejo - Bocas del Toro
 11. Bocas del Toro
 12. Bocas del Toro
 13. Bocas del Toro
 14. Bocas del Toro - Panama City
 15. Panama City
 16. Panama City
 17. Panama City
 18. Ankomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Costa Rica og Panama. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Granada

I dag skal du til den gamle koloniby Granada i Nicaragua. Byen kaldes for "den ældste by i den nye verden!, og er måske den smukkeste by, du nogensinde har set. Byen er fornylig blevet udnævnt som værende World Heritage af UNESCO. Dette er en sjælden ære, som kun få byer får: Pisa og Venedig i Italien, Machu Picchu i Peru, Salvador og få andre - altså unikt!

Dag 2-3: Granadas hyggelige gader eller udflugt?

Bliv i Granada og kig på byen. Søg ud i de brostensbelagte gader og se på de små boder og butikker. Du møder sikkert hestevogne på vejene, og hvis du har lyst så køb dig en lille tur rundt i den charmerende, farvestrålende by.

Du kan også tage på udflugt til den store Mombacho-vulkan og prøve at zip-line. Hvis du gør det, bliver du kørt ud til den store vulkan om morgenen. Du får lidt frokost, og så er det igennem skove og jungle, op og op med en lille specialbygget, smal bus. Til sidst er du ved en platform, hvor du får udstyr på og spændes på en line, og så suser du hurtigt ned mellem trætoppene til en ny platform. Der er i alt 14 fantastiske svæveture mellem trætoppe i denne helt ubeskrivelige tætte jungle..! Er du meget bange for højder, er det måske ikke sagen, men er du til smuk natur og en helt enestående oplevelse, så skal det opleves!

Granada ligger ikke så langt fra landets hovedstad Managua. Du kan køre dertil på ca. 30 min. med bus. Der er et par gode markeder, men ikke så meget andet. Hvis du har lyst til en anden udflugt, så tage en tur Lago Nicaragua! Søen er kæmpestor, og der er en vulkanø med to vulkaner midt ude i vandet - den berømte Concepción-vulkan, og den lidt mindre Maderas-vulkan. .

Dag 4: Velkommen til Monteverde

Så går turen videre til det smukke Monteverde. Det er ikke alle steder i Costa Rica, at vejene er ny-asfalterede, og vejene omkring Monteverde er mildest talt noget ujævne. Turen dertil kan derfor være lidt af en bumletur, men kig ud af vinduet og nyd den fantastiske udsigt.

Tag måske allerede samme aften på en twilight walk - en nattetur i skoven. Du får udleveret en lommelygte og går sammen med en naturguide ud i den mørke skov. Guiden vil fortælle om dyrelivet undervejs og udpege de dyr, han får øje på. Fuglene sidder højt oppe i trækronerne og sover, flagermusene suser rundt oppe i himlen og ildfluerne glimter som stjerner mellem træerne. De små kryb har travlt, så måske ser du også fugleedderkopper og skorpioner, og er du heldig, får du øje på et dovendyr. Pludselig lægger du mærke til alle de lyde, der er i skoven: Det pusler i skovbunden, uglerne tuder og vinden suser i palmebladene.

Vær opmærksom på, at der kan være koldt i området omkring Monteverde - om aftenen og natten kan temperaturen god komme ned omkring 8-10 grader. Husk derfor de lange underbukser og en god sweater...

Dag 5: Som Tarzan i junglen?

Oppe i Monteverdes smukke, grønne tågeskov, der er fyldt med krogede, mosbegroede træer, kan du prøve at zip-line. Efter at du er blevet udstyret med seler, hjelm, karabinhager og handsker, følges du med en gruppe og nogle rangers op til en platform på et træ. Heroppe i højderne bliver du spændt fast på en stålwire, der er spændt ud mellem to træer, og så svæver du ellers gennem skoven og ender på en anden platform. Sådan bliver du igen og igen spændt fast på en stålwire og mærker vinden i ansigtet, mens du nyder udsigten over den fantastiske skov. Når du er nået turen rundt i skoven, vil du nogle steder få mulighed for at prøve et "Tarzan-swing". Du bliver igen sat grundigt fast, men denne gang i et reb, der hænger nedad som en lian. Oppe fra en platform i ca. 4 meters højde springer du så ud og svinger frem og tilbage. Det er ikke nødvendigt at sige ligesom Tarzan, men måske kan du ikke lade være - det er lidt af et adrenalin-kick. Det er en dejlig og spændende aktivitet, som du vil få et sus i maven af. Det er noget ALLE skal prøve, uanset alder. Måske er du lidt nervøs inden - men det er en del af spændingen. Og sikkerheden er i top, så du skal ikke være bekymret.

Hvis du ikke er til sus i trætoppene, kan du tage ind til en af de små rejsebureauer, der ligger i Santa Elena - de kan være behjælpelig med alt. Måske vil du i dag tage ud til orkidehaven med over 400 forskellige arter? Eller måske skal du besøge Flagermus-junglen? Der arrangeres også udflugter til kaffe-farme, eller du kan tage på en ridetur - mon ikke området her vil være fantastisk at opleve på hesteryg?

Dag 6: Velkommen til Arenal

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet og den frodige natur. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Dag 7: Arenals hængebroer

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene.

Dag 8: Velkommen til Puerto Viejo

I dag skal du videre til Costa Ricas lille, caribiske hjørne, nærmere bestemt Puerto Viejo.

Når du er blevet godt indkvarteret og har fået børstet rejsestøvet af tøjet, kan du måske slappe af ved poolen og om aftenen gå hen til områdets allerbedste strand, Playa Chiquita. Den ligger i gåafstand fra Puerto Viejo og er hver aften et pragtfuldt sted fuld af liv, vidunderlige restauranter og masser af levende musik. Her er en skøn stemning og sprudlende musik.

Dag 9: Puerto Viejos dejlige strande

Vejret i Puerto Viejo er fantastisk, altid "caribisk sommer" - 26 til 32 grader varmt, om end der hele året kan falde nogle voldsomme regnskyl som varer en til to timer.

I dette område har du strande i alle farver. De findes med kulsort vulkansand, gråt sand, gult sand og kridhvidt sand. Slap af og nyd strandene. De er brede og lange og med kun få mennesker. Du kan surfe, hvis det blæser, for så er bølgerne perfekte!

Dag 10: Velkommen til Bocas del Toro i Panama

I dag skal du til Bocas del Toro, der er en lille perle i Panama. Her finder du det ægte Caribien. Farverig, romantisk og afsides er alt sammen dækkende for de små øer, der tilsammen har endeløse strande, fortryllende regnskov og masser af historiske oplevelser.

På hovedøen Colon finder du både regnskov, floder, koralrev, mangroveskove og strande. Hovedbyen hedder også Bocas del Toro, og her har du mulighed for virkelig at komme tilbage i tiden. Oplev de gamle, caribiske huse og se hvordan rigdommen fra bananplantagerne for hundrede år siden skabte de store huse.

Dag 11-13: Det skønne vand omkring de skønne øer

Fra byen kan du tage ud til Hospital Point. Her kan du snorkle eller dykke ved koralrevet, slappe af på den beskyttede strand eller få en guidet tur i skoven. Eller hvorfor ikke besøge Bluff Beach, der har gylden sandstrand og er hjemsted for flere af de truede sø-skildpadder. Du kan også tage ind på øen og opleve det varierede dyreliv i regnskoven.

Det er ikke unormalt at se både aber, slanger og selvfølgelig massevis af fugle. Du kan også vælge at besøge de øvrige øer i området. Fra byen kan du finde flere forskellige udflugter til en eller flere af de andre øer og besøge små byer eller måske den dejlige Dolphin Bay, hvor der ofte er delfiner. Der er mulighed for både dagsture og ture på flere dage. Her vil du finde rig mulighed for både at opleve historien på land, eller svømme og dykke i farvandet rundt om øerne.

Har du ikke oplevet nok, hvorfor så ikke se, hvor Columbus gik i land i 1502? Eller hør reggaemusik med den imødekommende lokalbefolkning. Vil du udforske øerne, kan du sejle i kajak, finde flagermus i grotterne eller nyde de fortryllende solnedgange. Der er rig mulighed for både at nyde den storslåede natur eller for at komme tæt på befolkningen og de mange historiske begivenheder på øen.

Dag 14: Velkommen til den moderne Panama City

I dag ankommer du til Panama City! Modsat meget af Mellemamerika er Panama City en meget moderne by - og derfor også præget af mange højhuse. Otte ud af de ti højeste højhuse i Mellemamerika er i Panama City. Det er en ægte, pulserende storby med en fantastisk smuk skyline!

Byen er det politiske og kulturelle centrum af Panama og har en del attraktioner. Du kan for eksempel se Panamakanalen, der i øvrigt for tiden er ved at blive renoveret og udvidet. Du kan også se en forestilling i Teatro National eller besøge katedralen på Plaza de la Catedral. Du har også gode muligheder for at besøge nationalparker, zoologiske have eller botaniske haver.

Du skal ikke være bange for at blive sulten. Panama City har restauranter af meget høj standard med mad fra hele verden. Mangler du underholdning, er der mulighed for at besøge casinoer, natklubber eller store indkøbscentre.

Dag 15-16: Storbyen, kanalen, landsbyer eller seværdigheder?

Der er mange muligheder for udflugter (som alle kan tilkøbes hjemmefra):

Gatun Lake og Panamakanalen
En halvdagstur. Du bliver hentet på hotellet og kører en halv time til byen Gamboa, hvor Chagres-floden møder Panamakanalen. Her kommer du om bord på en ekspeditionsbåd, som tager dig til den kunstige sø Gatun. Søen blev lavet mellem år 1907 og 1913 og udgør en stor del af Panamakanalen, i alt 33 km. Fra båden kan du beundre de mange fartøjer, der er på vej gennem kanalen, og du kan også beundre regnskoven som omringer søen. Senere besøger du Miraflores Locks, hvor du kan nyde synet af skibene som krydser Panamakanalen, fra og til Stillehavet.

Soberania Nationalpark
En halvdagstur til Soberania Nationalpark. Under anden verdenskrig blev der bygget en rørledning langs Panamakanalen for at transportere benzin fra et hav til det andet i tilfælde af, at vandvejen skulle blive angrebet. Heldigvis blev den aldrig brugt. Den nu efterladte grusvej, som blev bygget til at vedligeholde rørledningen, er i dag en udmærket indgangsvej til Soberanias Nationalpark. Parken byder på en imponerende liste af 525 fuglearter inklusiv den sorte høgeørn, sortørede spætte, sortbrystede dovenfugl, brednæbbede motmot, blå kotinga, purpurstrubede frugtkrage, Masked Tytira, Violaceous Trogon, båndmyretornskaden, gulbenede honningsuger og mange flere. Soberania er også hjem for 105 arter af pattedyr heriblandt store kattedyr, myreslugere, to- og tretåede dovendyr, fire abearter, agoutier. Du tager på en 3 timers tur rundt i denne tropiske regnskov.

Chagres Nationalpark og Embrerafolket
En halvdagstur til Chagres Nationalpark. Du bliver kørt til havnen i El Corotu ved bredden af Alajuela-søen. Her bor Embera-folket, og du kommer med en af deres små kanoer kaldet piragua. Turen går gennem junglen hen til et spektakulært vandfald, som kun er tilgængeligt efter en kort gåtur gennem junglen. Efter en forfriskende dukkert fortsætter du turen hen til en embera-landsby, hvor du vil få indblik i deres traditionelle levevis og en dejlig frokost.

Lake Bayano Grotter
Heldagstur til Lake Bayano. Først to små timers kørsel til landsbyen Cañita, hvorfra du sejler en halv times tid over Lake Bayano til indgangen af grotterne. Du skal ud på en ca. 1 km lang vandring gennem hulerne forbi kæmpe kalkstensformationer, og du ender i en krystalklar lagune, hvor du kan få en dukkert. En lille pause og så tilbage til søbredden, hvorfra du sejler tilbage, får lidt frokost før turen går tilbage til Panama City, ankomst sen eftermiddag.

Togtur til Colon og San Lorenzo Fortet
Du bliver hentet på hotellet om morgenen og kørt til Colosal togstation, cirka 15 minutters kørsel. Siden 1855 har der kørt tog her, og du skal ud at køre en times tid gennem regnskoven og med udsigt til de sejlende skibe på kanalen. Du kører til Colon, hvorfra turen går videre med bil til San Lorenzo Fortress. San Lorenzo fæstningen blev bygget i 1595 af Phillip II for at forsvare byen, men piraten Henry Morgan angreb fæstningen mellem 1668 og 1671 for til sidst at overtage og ødelægge Panama by. Efterfølgende besøger du Sherman Marina, som for mange år siden blev brugt til at beskytte kanalen.

Dag 17: Afrejse fra Panama

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 18: Velkommen hjem

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica og Panama. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Costa Rica og Panama.

Alle hoteller

Hotel Colonial Granada

Hotel Colonial Granada

Hotel Colonial Granada ligger i en bygning fra kolonitiden. Det er et dejligt hotel, lige ved...

Alle hoteller

Hotel & Spa Poco a Poco

Hotel & Spa Poco a Poco

Hotel & Spa Poco a Poco er et helt fint hotel med en fantastisk beliggenhed i bjergene inden...

Upgrade
Hotel Heliconia

Hotel Heliconia

Hotel Heliconia ligger smukt, ca. 15 minutter fra den lille by Santa Elena. Stedet er smukt...

Alle hoteller

Volcano Lodge

Volcano Lodge & Thermal Experience

Volcano Lodge & Thermal Experience ligger ca. 10 minutters kørsel fra La Fortuna by....

Upgradefra 386,- kr.pr. personpr. dag
Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort er et super skønt sted, som ligger i en frodig, tropisk...

Upgradefra 783,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Costa Rica Arenal

Arenal Kioro Hotel

Arenal Kioro Hotel er et skønt hotel og et roligt udgangspunkt for at opleve området omkring...

Alle hoteller

Azania Bungalows Hotel

Azania Bungalows

Azania Bungalows Hotel er et hyggeligt sted, der ligger ca. 2 kilometer uden for Puerto Viejo by...

Upgradefra 53,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Cariblue

Hotel Cariblue

Hotel Cariblue er et hyggeligt resort, der ligger nogle kilometer uden for Puerto Viejo by og ca...

Alle hoteller

Gran Hotel Bahia

Gran Hotel Bahia

Gran Hotel Bahia ligger i historisk bygning, der tidligere var hovedkontor for United Fruit...

Alle hoteller

Riande Granada Urban Hotel

Riande Granada Hotel

Riande Granada Hotel er et moderne og lækkert hotel, der ligger i Panama Citys businessdistrikt...

Upgradefra 184,- kr.pr. personpr. dag
Country Inn & Suites by Carlson

Radisson Panama Canal

Radisson Panama Canal er et stort, ældre, men rigtig godt hotel, der ligger lige ud til Panama...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til costa rica, panama. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Costa Rica og Panama.

Granada

-85.957139
11.934559

Monteverde

-84.808206
10.307679

Arenal

-84.704634
10.462843

Puerto Viejo de Talamanca

-82.754828
9.653685

Bocas del Toro

-82.268690
9.409258

Panama City

-79.406420
9.101505

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 21 feb 2020 - 02 apr 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.590,-
Børn u/12 år fra 15.672,-
Afrejse i følgende periode 03 apr 2020 - 12 apr 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 20.390,-
Børn u/12 år fra 16.312,-
Afrejse i følgende periode 13 apr 2020 - 23 jun 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.390,-
Børn u/12 år fra 15.512,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2020 - 30 jun 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 21.490,-
Børn u/12 år fra 17.192,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2020 - 21 aug 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 21.990,-
Børn u/12 år fra 17.672,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2020 - 31 okt 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.590,-
Børn u/12 år fra 15.672,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2020 - 15 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.890,-
Børn u/12 år fra 15.912,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2020 - 31 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.290,-
Børn u/12 år fra 18.632,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2021 - 24 mar 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 21.190,-
Børn u/12 år fra 16.952,-
Afrejse i følgende periode 25 mar 2021 - 31 mar 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 21.890,-
Børn u/12 år fra 17.512,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Managua og Bocas del Toro-Panama City- Danmark.
Alle transporter på rejsen.
16 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Udrejse/indrejseafgift til/fra Nicaragua ca. 10 USD pr vej.
Lufthavnsafgift ved afrejse fra Panama (ca. 40 USD).
Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly Danmark-Managua og Bocas del Toro-Panama City-Danmark.
Transport mellem lufthavne, havne, busstationer og hoteller med bil/minibus.
Transport Granada-Liberia med offentlig bus. I Liberia bliver du hentet og kørt til Monteverde.
Transport Monteverde-Arenal foregår med bil og båd.
Transport Arenal-Puerto Viejo med bil/minibus.
Transport fra Puerto Viejo og over grænsen til Bocas del Toro er med bil/minibus og også båd på en del af strækningen.