Du er her: Lande > Costa Rica > Rejser > Rejse CR32A

Tågeskov, vulkaner og strandliv

12 dages rejse: 1 nat San Jose, 2 nætter Monteverde, 3 nætter Arenal og 4 nætter Playa Tamarindo
Rejse: 
CR32A
Oplev jungleeventyr og dyreliv i tågeskoven ved Monteverde, vulkaner og varme kilder ved Arenal og det skønne strandliv i dejlige Playa Tamarindo.

Din rejse starter med et kort visit i hovedstaden San Jose, inden du skal ud at opleve Costa Ricas underskønne natur! Første stop er Monteverde, hvor du kan gå på opdagelse i den frodige tågeskov. Tag ud at zipline mellem trækronerne, besøg en kaffefarm eller tag på nattetur i skoven og kig efter dyreøjne i natten. Så går turen videre til Arenal, hvor Arenal-vulkanen troner op i det frodige landskab - og der er gode muligheder for at udforske naturen både på landjorden og via hængebroer højt oppe i trækronerne! Næste stop er dejlige Playa Tamarindo, der er et vaskeægte surferparadis. Her er en skøn strand, og byen er hyggelig, farverig og fuld af små butikker, restauranter og barer. Du kan tage en sejltur i mangroven, besøge stranden Playa Grande tæt ved eller hvad med en nattetur ud og se læderskildpadden lægge æg? Playa Tamarindo er en del af Las Baulas Nationalpark, der er kendt for sine mange skildpadder, så hvis du er her på det rigtige tidspunkt, må du ikke gå glip af muligheden for at se de søde dyr. Du kan også fiske, sejle, cykle, ride, zipline, snorkle eller dykke i området, så du kommer ikke til at kede dig!

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst San Jose
 2. San Jose - Monteverde
 3. Monteverde
 4. Monteverde - Arenal
 5. Arenal
 6. Arenal
 7. Arenal - Playa Tamarindo
 8. Playa Tamarindo
 9. Playa Tamarindo
 10. Playa Tamarindo
 11. Playa Tamarindo
 12. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Costa Rica. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til San Jose!

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

Dag 2: Velkommen til Monteverde!

Så går turen videre til det smukke Monteverde. Det er ikke alle steder i Costa Rica, at vejene er ny-asfalterede, og vejene omkring Monteverde er mildest talt noget ujævne. Turen dertil kan derfor være lidt af en bumletur, men kig ud af vinduet og nyd den fantastiske udsigt.

Tag måske allerede samme aften på en twilight walk - en nattetur i skoven. Du får udleveret en lommelygte og går sammen med en naturguide ud i den mørke skov. Guiden vil fortælle om dyrelivet undervejs og udpege de dyr, han får øje på. Fuglene sidder højt oppe i trækronerne og sover, flagermusene suser rundt oppe i himlen og ildfluerne glimter som stjerner mellem træerne. De små kryb har travlt, så måske ser du også fugleedderkopper og skorpioner, og er du heldig, får du øje på et dovendyr. Pludselig lægger du mærke til alle de lyde, der er i skoven: Det pusler i skovbunden, uglerne tuder og vinden suser i palmebladene.

Vær opmærksom på, at der kan være koldt i området omkring Monteverde - om aftenen og natten kan temperaturen god komme ned omkring 8-10 grader. Husk derfor de lange underbukser og en god sweater...

Dag 3: På opdagelse i tågeskoven

Oppe i Monteverdes smukke, grønne tågeskov, der er fyldt med krogede, mosbegroede træer, kan du prøve at zip-line. Efter at du er blevet udstyret med seler, hjelm, karabinhager og handsker, følges du med en gruppe og nogle rangers op til en platform på et træ. Heroppe i højderne bliver du spændt fast på en stålwire, der er spændt ud mellem to træer, og så svæver du ellers gennem skoven og ender på en anden platform. Sådan bliver du igen og igen spændt fast på en stålwire og mærker vinden i ansigtet, mens du nyder udsigten over den fantastiske skov. Når du er nået turen rundt i skoven, vil du nogle steder få mulighed for at prøve et "Tarzan-swing". Du bliver igen sat grundigt fast, men denne gang i et reb, der hænger nedad som en lian. Oppe fra en platform i ca. 4 meters højde springer du så ud og svinger frem og tilbage. Det er ikke nødvendigt at sige ligesom Tarzan, men måske kan du ikke lade være - det er lidt af et adrenalin-kick. Det er en dejlig og spændende aktivitet, som du vil få et sus i maven af. Det er noget ALLE skal prøve, uanset alder. Måske er du lidt nervøs inden - men det er en del af spændingen. Og sikkerheden er i top, så du skal ikke være bekymret.

Hvis du ikke er til sus i trætoppene, kan du tage ind til en af de små rejsebureauer, der ligger i Santa Elena - de kan være behjælpelig med alt. Måske vil du i dag tage ud til orkidehaven med over 400 forskellige arter? Eller måske skal du besøge Flagermus-junglen? Der arrangeres også udflugter til kaffe-farme, eller du kan tage på en ridetur - mon ikke området her vil være fantastisk at opleve på hesteryg?

Dag 4: Velkommen til Arenal!

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet og den frodige natur. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Dag 5-6: Nyd naturen omkring Arenal-vulkanen

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene. Skal det være lidt vildere kan du tage en ziplinetur, for her findes en af landets længste, hvor du suser afsted med udsigt til vulkanen.

Dag 7: Velkommen til Playa Tamarindo!

I dag skal du videre til Playa Tamarindo!

Playa Tamarindo er en del af en lille bugt, der bliver delt i to af mangrovens flodmunding. Det er en hyggelig og spraglet strandby med et hav af små butikker, boder og restauranter. Surfere kommer hertil fra nær og fjern for at boltre sig i bølgerne på stranden, og måske var det nu, du skulle prøve kræfter med at lære at surfe? Når aftenen falder på, vågner barerne op og begynder at servere farvestrålende drinks, og så er byen kendt for at have rigtig mange gode spisesteder, så du må ud og afprøve dem!  

Tamarindo ligger i Las Baulas Nationalpark, der er kendt for sine mange læderskildpadder. Fra oktober til marts kan du være heldig at se de kæmpestore – ja, faktisk op til 400 kg. tunge – skildpadder lægge æg på stranden. 

Det kan anbefales at spise langs stranden om aftenen, hvor du samtidig kan nyde den fantastisk smukke solnedgang.

Dag 8-10: Nyd stranden og byen

Hvis du ikke er til surfing, kan du også bruge masser af tid på at fiske, tage snorkle- og dykketure, cykle eller ride rundt i naturen eller tag på zipliningeventyr. Og så kan du selvfølgelig også bare dase på stranden eller nyde en kold drink i en liggestol?

 Lige på den anden side af flodmundingen ligger Playa Grande, der som navnet antyder, er meeeeget lang. Sejl den korte tur herhen og gå lange ture langs vandkanten eller dyp fødderne i bølgerne. Du kan selvfølgelig også sejle ind i mangroven og måske spotte brøleaber og sjældne fugle. 

Tag på en nattetur med en guide, der ved, hvor skildpadderne kommer for at lægge æg. Hvis du er heldig, ser du både havskildpadder og læderskildpadder. Og måske også nogle nyudklækkede skilpaddeunger? Men husk, at du ikke må gå tæt på dem! Skildpadderne skal ikke føle, at de er i fare.

Har du lyst til at besøge en lillebitte og rolig strand, så tag til Avellana, der ligger en halv times kørsel fra Tamarindo. Her finder du en enkelt restaurant, der er opkaldt efter stedets egen lyserøde gris Lola. 

Dag 11: Afrejse fra Costa Rica

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 12: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Costa Rica.

Alle hoteller

Park Inn

Park Inn

Park Inn er et lækkert og anderledes højhushotel, der ligger omkring 20 minutters gang fra...

Alle hoteller

Hotel Claro de Luna

Hotel Claro de Luna

Hotel Claro de Luna er et lille og meget rustikt hotel, der mest minder om en bedre norsk...

Alle hoteller

Volcano Lodge

Volcano Lodge & Thermal Experience

Volcano Lodge & Thermal Experience ligger ca. 10 minutters kørsel fra La Fortuna by, og der...

Upgradefra 384,- kr.pr. personpr. dag
Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort er et super skønt sted, som ligger i en frodig, tropisk...

Upgradefra 783,- kr.pr. personpr. dag
Rejser til Costa Rica Arenal

Arenal Kioro Hotel

Arenal Kioro Hotel er et skønt hotel og et roligt udgangspunkt for at opleve området omkring...

Alle hoteller

Hotel Pasatiempos

Hotel Pasatiempos

Hotel Pasatiempos er et super bed & breakfast, som du nærmest ikke vil hjem fra igen! Du går...

Upgradefra 443,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Tamarindo Diria Beach Resort

Hotel Tamarindo Diria Beach Resort

Hotel Tamarindo Diria Beach Resort er nok et af de dejligste hoteller på vores...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til costa rica. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Costa Rica.

San Jose

-84.085563
9.928383

Monteverde

-84.808206
10.307679

Arenal

-84.704634
10.462843

Playa Tamarindo

-85.837834
10.299200

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 jul 2020 - 01 aug 2020
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 13.512,-
Afrejse i følgende periode 02 aug 2020 - 31 aug 2020
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 10.552,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2020 - 30 nov 2020
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 12.890,-
Børn u/12 år fra 10.312,-
Afrejse i følgende periode 01 dec 2020 - 14 dec 2020
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 13.390,-
Børn u/12 år fra 10.712,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2020 - 16 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.690,-
Børn u/12 år fra 12.552,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2020 - 22 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 13.752,-
Afrejse i følgende periode 23 dec 2020 - 28 dec 2020
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.490,-
Børn u/12 år fra 14.792,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2020 - 02 jan 2021
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 11.912,-
Afrejse i følgende periode 03 jan 2021 - 31 mar 2021
Flyselskab
Lufthansa
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 11.512,-
Afrejse i følgende periode 31 mar 2021 - 12 apr 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 13.272,-
Afrejse i følgende periode 13 apr 2021 - 23 jun 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 12.392,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2021 - 21 aug 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 13.752,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2021 - 30 nov 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 12.392,-
Afrejse i følgende periode 01 dec 2021 - 15 dec 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.990,-
Børn u/12 år fra 12.792,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2021 - 22 dec 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.590,-
Børn u/12 år fra 14.072,-
Afrejse i følgende periode 23 dec 2021 - 31 dec 2021
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.890,-
Børn u/12 år fra 15.112,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-San Jose og Liberia - Danmark.
Alle transporter på rejsen.
10 overnatninger med morgenmad. 
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. obligatorisk julemiddag og nytårsmiddag.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly Danmark-San Jose og Liberia - Danmark.
Transport til og fra lufthavne med privat bil/minibus.
Transport San Jose - Monteverde og Arenal - Tamarindo med delt bil/minibus.
Transport Monteverde - Arenal med delt bil og båd.