Du er her: Lande > Costa Rica > Rejser > Rejse CR35

Vulkan, nationalpark og strand

15 dages rejse: 2 nætter San José, 3 nætter Arenal, 2 nætter Tortuguero, 5 nætter Puerto Viejo de Talamanca og 1 nat San José
Rejse: 
CR35
Storby, regnskov og strand i Costa Rica - nyd San Josés byliv, jungle og vulkaner i Arenal og Tortuguero og stranden i Puerto Viejo de Talamanca.

Du starter din rejse i Costa Ricas hovedstad, San José, der har en sjov blanding af spansk og mellemamerikansk arkitektur. Her er dejlige parker, spændende seværdigheder og masser af museer, markeder og restauranter. Nu til noget helt andet - nemlig til Arenal vulkanen, der troner op i et landskab fuld af regnskov og varme kilder. Her kan du gå i hængebroer langt over jorden i træernes toppe, og du kan selvfølgelig bade i kilderne og vandre på vulkanen. Du får mere natur på de to dage i Tortuguero Nationalpark, der byder på floder og et væld af spændende dyr som papegøjer, brøleaber, dovendyr og masser af skildpadder - forhåbentligt ser du dem lægge æg! Du har to udflugter inkluderet, så du har rig mulighed for at komme helt tæt på naturen. Næste stop er strandbyen Puerto Viejo de Talamanca, der charmerer med sin caribiske stemning og mange forskellige strande. Her er både lavastrande, gyldne strande og hvide bountystrande, og her er mange gode snorklemuligheder. Du slutter af med endnu en dag i San José, før du vender næsen mod Danmark. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - ankomst San José
 2. San José
 3. San José - Arenal
 4. Arenal
 5. Arenal
 6. Arenal - Tortuguero
 7. Tortuguero
 8. Tortuguero - Puerto Viejo de Talamanca
 9. Puerto Viejo de Talamanca
 10. Puerto Viejo de Talamanca
 11. Puerto Viejo de Talamanca
 12. Puerto Viejo de Talamanca
 13. Puerto Viejo de Talamanca - San José
 14. San José
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Costa Rica. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til San José!

I dag ankommer du til Costa Ricas hovedstad, San Jose, som ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. San José har en speciel arkitektur med en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil. Byen byder på adskillige interessante seværdigheder og museer samt dejlige parker og farverige markeder, der bugner af friske råvarer og specialiteter. "Plaza de la Cultura" er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er masser af caféer, små butikker, overfyldte boder og gadesælgere, der handler med indiansk tøj og tæpper.

Når du har indlogeret dig, kan du evt. tage ud på en restaurant - prøv nationalretten Gallo Pinto, som består af bønner, koriander og løg, serveret med ris. Selvom du måske synes, at det lyder som noget, man spiser til et aftensmåltid, bliver det faktisk også serveret som morgenmad mange steder.

Dag 2: En dag i storbyen

I dag skal du på en halvdagsudflugt til toppen af Costa Ricas højeste vulkan, nemlig Irazú! Køreturen dertil er flot, og udsigten fra toppen er bestemt noget, du bliver nødt til at skrive hjem om. Kraterets vand har den mest surrealistiske farve, som skifter alt efter vejret - i solskin er det nærmest himmelblåt, og i gråvejr nærmere smaragdgrønt. Du stopper ved Virgin of the Angels Cathedral på tilbagevejen - en overraskende moderne katedral, der tiltrækker rigtig mange pilgrimme. 

Du har også lidt tid til at udforske den lille hovedstad. Start evt. dagen med en god kop kaffe på hotellets restaurant, men sæt dig udenfor på verandaen, så du kan følge med i livet på gaden. Gå en tur ud på Plaza de la Cultura og nyd den fantastiske atmosfære. Lige under Plaza de la Cultura ligger guldmuseet, som bestemt også er et besøg værd. En tur til Mercado Central er også en oplevelse værd. Her sælges alt mellem himmel og jord - og det er tilladt at prutte om prisen. Men husk at holde fast i tegnebogen, for det er et yndet sted for lommetyve.

Dag 3: Velkommen til Arenal vulkanen!

I dag skal du så videre mod byen La Fortuna, der ligger ved vulkanen Arenal. Området heromkring er meget smukt - grøn og frodig regnskov omkranser den kegleformede vulkan, der rejser sig op af landskabet.

En særlig oplevelse, du ikke må snyde dig selv for her, er en tur i hot springs. På grund af vulkanen, findes her flere naturligt opvarmede kilder. Når du synker ned i det varme vand, kan du mærke alle spændingerne forsvinde fra din krop - ren forkælelse! Der findes flere forskellige af disse hot springs, så uanset om du har lyst til at prøve et sted, hvor du kan få serveret en drink i poolbaren, eller et sted, hvor du kan sidde og lade roen falde over dig, skal du ikke snydes for denne oplevelse. Mange af disse bade har også åbent om aftenen, og der er altså noget særligt over at sidde i det varme vand, og kigge op på stjernehimlen.

Costa Rica er også kendt for deres river rafting, og i dette område kan du prøve spændende ture, uanset om du er begynder eller øvet. For dig, der gerne vil tage det roligt, er der mulighed for at komme på en safari float, hvor du sejler igennem regnskoven i gummibåd, eller du kan opleve de smukke landskaber fra hesteryg.

Om aftenen tager du måske ind til La Fortuna, en lille, hyggelig by, hvor du på hovedgaden kan finde mange små, gode restauranter.

Dag 4-5: Nyd den skønne natur omkring Arenal

I dag bør du opleve Arenal Hanging Bridges - en af de mest berømte skywalks i Costa Rica. På et over 250 hektar stort område, er der lavet stier, broer og hængebroer, så det er muligt at opleve regnskoven fra alle vinkler. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at kunne se ned på den grønne regnskov oppefra, mens vulkanen Arenal dukker op i baggrunden. Tag en tur med guide, og gå 4 km gennem det skønneste område, hvor du virkelig oplever denne tætte, frodige regnskov. Overalt hører du lydende af tropiske fugle, vandfaldene, der risler, og insekterne, der synger. Guiderne vil fortælle dig om skoven, og de dyr, der lever i den. De kan også både høre og lugte, om der skulle være nogle pattedyr i nærheden. Måske ser du små vildsvin suse rundt nede i skovbunden og larmende brøleaber springe rundt i trætoppene.

Dag 6: Videre til Tortuguero Nationalpark

I dag skal du videre til Tortuguero. I første omgang bliver du transporteret til den båd, der skal sejle dig ned ad flodkanalerne i den fantastiske park - hertil kan du nemlig kun komme sejlende. At komme sådan sejlende til dit hotel bliver måske et af turens højdepunkter.

Tortuguero er kendt for at være ynglested for især "green turtles" (maj-oktober), "Leatherback"-skildpadden (april) og "hawkbill"-skildpadden. Sidstnævnte kan ses sporadisk mellem marts og oktober. Vil du opleve skildpadderne lægge æg på tæt hold (ingen garanti), så arranger en guidet skildpaddetur med hotellet, eller en af de lokale guider og vær forberedt på at skulle stå op midt om natten. Men husk, du SKAL have en guide med.

Når du har stillet kufferterne, kan du spise frokost på hotellet og derefter tage med på en tur med motorbåd ad floder og kanaler omkranset af Raffia palmer (kendt for at have de længste palmeblade i verden - helt op til 18 meter). Kig efter brøleaber, kapuciner-aber med hvide ansigter, grønne leguaner og tropiske fugle. Husk at se efter snehvide hejrer og montezuma oropendolaernes fantastiske, hængende reder. Junglen og flodnettet i Tortuguero er fuld af dyr, så på din flodtur vil du sikkert også se caimaner, søkøer, dovendyr og mange, mange flere. Er du rigtig heldig, får du måske et glimt af en jaguar.

Dag 7: Oplevelser i Tortugueros natur

Der er masser at opleve her i denne skønne natur!

Du har to udflugter inkluderet i dit ophold i junglen. Både et besøg til den lille landsby Tortuguero Pueble, hvor der er mulighed for at møde skolebørnene (hvis de er i klasserne, når du kommer) og indsnuse byens stemning. Og en guidet kanotur rundt på floderne.

Du kan også tilkøbe en guidet vandretur i den 19.000 hektar store Tortuguero Nationalpark. Parken er hjemsted for mere end 300 fuglearter. Hold udkig efter tukaner, isfugle, papegøjer - blandt andet den sjældne, grønne Macaw. Køb denne tur gennem os eller på destinationen.

Dag 8: Velkommen til stranden i Puerto Viejo de Talamanca!

I dag skal du videre til Costa Ricas lille, caribiske hjørne, nærmere bestemt Puerto Viejo.

Når du er blevet godt indkvarteret og har fået børstet rejsestøvet af tøjet, kan du måske slappe af ved poolen og om aftenen gå hen til områdets allerbedste strand, Playa Chiquita. Den ligger i gåafstand fra Puerto Viejo og er hver aften et pragtfuldt sted fuld af liv, vidunderlige restauranter og masser af levende musik. Her er en skøn stemning og sprudlende musik.

Dag 9-12: Nyd stranden og vandet i Puerto Viejo de Talamanca

Vejret i Puerto Viejo er fantastisk, altid "caribisk sommer" - 26 til 32 grader varmt, om end der hele året kan falde nogle voldsomme regnskyl som varer en til to timer. (Og vær opmærksom på, at der i perioden september - februar også kan forekomme tropiske storme, hvor det bare står ned i stænger døgnet rundt).

I dette område har du strande i alle farver. De findes med kulsort vulkansand, gråt sand, gult sand og kridhvidt sand. Slap af og nyd strandene. De er brede og lange og med kun få mennesker.

Dag 13: Tilbage til San José

Så går turen tilbage til San Jose, hvor du lige kan gøre de sidste indkøb og måske spise den sidste gode middag, før du gør dig klar til turen hjem. Du overnatter på samme hotel som tidligere.

Dag 14: Afrejse fra Costa Rica

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Costa Rica. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Costa Rica.

Alle hoteller

Upgradefra 353,- kr.pr. personpr. dag
Park Inn

Park Inn

Park Inn er et lækkert og anderledes højhushotel, der ligger omkring 20 minutters gang fra...

Upgradefra 711,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Grano de Oro

Hotel Grano de Oro

Grano de Oro er et lækkert og charmerende nyrenoveret hotel i centrum af San Jose. Alle...

Alle hoteller

San Bosco Inn

San Bosco Inn

San Bosco Inn er et enkelt hotel, der ligger i den lille by La Fortuna for foden af vulkanen....

Upgradefra 526,- kr.pr. personpr. dag
Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort

Arenal Manoa & Hotsprings Resort er et super skønt sted, som ligger i en frodig, tropisk...

Alle hoteller

Pachira Lodge

Pachira Lodge

Pachira Lodge er et stort men hyggeligt jungleresort, der ligger ned til floden. Der ligger...

Upgrade
Mawamba Lodge

Mawamba Lodge

Mawamba er et dejligt resort med 54 store, dejlige værelser. Her er skønne omgivelser, dejlige...

Alle hoteller

Azania Bungalows Hotel

Azania Bungalows Hotel

Azania Bungalows Hotel er et hyggeligt sted, der ligger ca. 2 kilometer uden for Puerto Viejo by...

Upgradefra 486,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Cariblue

Hotel Cariblue

Hotel Cariblue er et hyggeligt resort, der ligger nogle kilometer uden for Puerto Viejo by og ca...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til costa rica. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Costa Rica.

San Jose

-84.085563
9.928383

Arenal

-84.704634
10.462843

Tortuguero

-83.505948
10.449831

Puerto Viejo de Talamanca

-82.754828
9.653685

San Jose

-84.085563
9.928383

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 12 jun 2018 - 23 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 14.290,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2018 - 30 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.390,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2018 - 15 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.790,-
Børn u/12 år fra 16.890,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 21 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.490,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 15 sep 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 16 sep 2018 - 14 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 23 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.290,-
Børn u/12 år fra 21.290,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.890,-
Børn u/12 år fra 21.890,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 02 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 20.990,-
Børn u/12 år fra 18.890,-
Afrejse i følgende periode 02 jan 2019 - 06 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 20.390,-
Børn u/12 år fra 18.290,-
Afrejse i følgende periode 07 jan 2019 - 14 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.690,-
Børn u/12 år fra 15.590,-
Afrejse i følgende periode 15 apr 2019 - 20 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 16.190,-
Afrejse i følgende periode 21 apr 2019 - 01 maj 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.590,-
Børn u/12 år fra 15.440,-
Afrejse i følgende periode 02 maj 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.090,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.690,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 15 sep 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.490,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 16 sep 2019 - 13 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.090,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-San Jose t/r.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger: 11 med morgenmad og 2 overnatninger med fuldpension i Tortuguero.
2 udflugter i Tortuguero: en kanaltur og en tur til Tortuguero Pueblo.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Lufthavnsafgift ved afrejse fra San Jose ca. 29 USD.
Evt. obligatorisk julemiddag (25/12) og/eller nytårsmiddag (31/12).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly Danmark-San Jose t/r.
Transport mellem lufthavne og hoteller med bil/minibus.
Transport Arenal-Tortuguero-Puerto Viejo med bil, bus og båd.