Du er her: Lande > Cuba > Rejser > Rejse CU23A

Cuba for naturelskere!

14 dages rejse: 3 nætter Havana, 3 nætter Viñales, 2 nætter Playa Larga, 3 nætter Playa Giron og 1 nat Havana
Rejse: 
CU23A
Cuba rejser - Guama, Peninsula de Zapata
Kultur i Havana, frodige dale i Viñales, underjordiske grotter i Playa Larga og strand med turkisblåt vand i Playa Giron.

Efter et par dage med masser af muligheder for kulturelle oplevelser i Havana, sættes kursen mod de store naturoplevelser, som Cuba har at byde på. I Viñales bor du midt i den skønne natur, og kan nyde synet af de store kalkstensklipper, der stritter op af den frodige jord. Besøg nogle af områdets mange huler og grotter, eller oplev den smukke natur fra hesteryg. Du har også et par dage omgivet af frodig natur og masser af dyr i Playa Larga. Du skal selvfølgelig også nyde stranden, og det får du rig mulighed for i Playa Giron, hvor den smukke strand Playa Coco har det smukkeste, turkise vand - kan det blive bedre? Tag også en udflugt til Cubas største vådområde, Zapata National Park, hvor du kan opleve marskland, store søer, krokodiller, søkøer og et utal af fugle. Rejsen sluttes af med en enkelt overnatning tilbage i Havana. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana - Viñales
 5. Viñales
 6. Viñales
 7. Viñales - Playa Larga
 8. Playa Larga
 9. Playa Larga - Playa Giron
 10. Playa Giron
 11. Playa Giron
 12. Playa Giron - Havana
 13. Havana
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cuba. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Havana

I dag ankommer du til Havana. Havana er rom, revolution og en stemning, der ikke opleves andre steder i verden. Hele det store, historiske centrum er lukket for trafik - helt genialt og vidunderligt. Nogle gange går du på den originale brostensbelægning, der er over 500 år gammel, andre steder er gaderne bare lukket af med store, gamle kanonløb. Overalt kan du vandre rundt fredeligt i denne bydel.

Dag 2: Nyd charmerende Havana

Så skal Havana udforskes!

Vågner du tidligt, så gå en tur ud i det søvnige Havana allerede før morgenmaden. Her er en god stemning, mange skubber små, larmende trækassevogne hen mod havet - de skal hen og udstille deres varer på det lille kunsthåndværkermarked, der findes i udkanten af den gamle by hver dag.

Brug resten af dagen på at udforske Old Havana. Tag måske en hestedroske, og bliv kørt rundt fra sted til sted. Husk at aftale prisen på forhånd. På sådan en tur kommer du forbi mange af byens seværdigheder, og også ned ad en masse små gyder og stræder. Mange steder er husene meget forfaldne, men selvom de ikke er restaurerede, vidner de om en tid, hvor Havana var en smuk og prægtig by.

Cubanerne er stolte af deres smukke og frodige land med gratis sundhedsvæsen og unik musik og siden Fidel Castros bror Raul kom til magten i 2008 er der blevet lavet mange nye tiltag. Fx må cubanere nu eje både ejendomme, biler og virksomheder, hvilket var helt forbudt under Fidel, de må tage til udlandet og der findes også mobiltelefoner og internet (omend meget langsomt og ikke mange steder).

Der er mange små restauranter, hvor du kan spise frokost. Du skal ikke tage ikke til Cuba for madens skyld, men er du sulten, smager risene, bønnerne og grøntsagerne da rimeligt og der kommer hele tiden flere og bedre små restauranter.

Tag et hvil i middagsvarmen og så af sted igen. Du kan nemt komme rundt i denne skønne by med de små smarte Cocotaxaer, cykeltaxaer eller hestevogn.Se Plaza des Armas, det fantastiske smukke gamle Fort, den spanske guvernørs palads, Cubas revolutionsmuseum, domkirken fra 1745, Plaza de la Revolución med de store vægmalerier af Fidel Castro og Che Guevara og ikke mindst Asger Jorns vægmalerier i revolutionsarkivet. Besøg også det overdækkede kunsthåndværkermarked, Centro Cultural Antiques Almacenes San Jose nede ved havnen, hvor du kan finde alle mulige fine ting og sager.

Du skal naturligvis også besøg Hotel Ambos Mundos. Det var her Ernest Hemingway boede - ja faktisk har han skrevet hele to romaner her! Du skal selvfølgelig se værelse 511, hvor han har boet så mange gange. Det koster en smule og er lidt turistet, men det er en fantastisk oplevelse. Er du interesseret i Hemingway, skal du også tage ud til hans smukt indrettede hus i San Francisco de Paula lidt uden for byen.

Om aftenen sidder cubanerne uden for deres hjem og diskuterer, ikke politik, det kan stadigt være farligt, men de diskuterer verden i øvrigt. De voksne snakker, børnene leger, og musikken kører fra den ene højttaler til den anden... Lyset skinner ud fra de hundredvis af små og store cafeer med musik. Fra næsten hvert gadehjørne hører du den glade og smittende salsa. Hvor mange bands spiller i Old Havana hver aften? Måske 100, måske 200 plus alle højttalerne. Besøg så mange af dem, du orker, eller vælg en og sid der i længere tid og lad dig rive med af stemningen. Gå en tur ned af den berømte Calle Obisop, hvor der er mange hyggelige steder og gå også på opdagelse i de mindre kendte gader.

Hvis du har lyst til at gøre noget lidt anderledes, så kan du tage brugt tøj med fra Danmark og aflevere det på et kloster i Havana.

Dag 3: Havanas stemning og musik

Nå, der er ingen risiko for at du kommer til at kede dig - Havana bugner nemlig af spændende seværdigheder, og selv de rejsende, der er overmættede af kultur, vil i Havana få store, nye oplevelser...

Et besøg til Museo de la Revolucion er en skæg oplevelse. Museet har til huse i det, der tidligere var Præsidentpaladset, og det er en imponerende bygning! Efter den cubanske revolution blev det omdannet til et revolutionsmuseum, og her kan du altså lære mere om, hvad der skete under revolutionen. Bare vær opmærksom på, at den historie, du får fortalt her, ikke er den mest objektive version - der er ikke nogen tvivl om, hvem der bliver fremstillet som "gode" og "onde" her!

Du kan også lære mere om cigarer på et besøg til Partagas Cigar Factory. Her kan du se, hvordan de professionelle og nøje udvalgte cigarrullere ruller de eftertragtede cigarer, og bagefter kan du tage et smut i butikken, hvor du kan købe den ægte vare til en god pris.

Når man siger Cuba, kommer man heller ikke uden om rom. Både Barcardi og selvfølgelig Havana Club stammer herfra. I Havanas gamle bydel finder du The Havana Club Museum, og her kan du blive klogere på, hvordan rom fremstilles. Hele processen fra høstning af sukkerrør over destilleri til lagring af rom bliver forklaret, og når turen er slut, kan du jo besøge Havana Club Bar, hvis du har fået lyst til en smagsprøve. Her serveres der både klassiske, cubanske drinks som mojitos og daiquiris, men du kan også hoppe ud i at smage et udvalg af Havana Clubs mange forskellige varianter af rom.

Om aftenen vil du måske ud på den klassiske musikrute: Cefe Taverna, Montserrat Bar, La Floridida, La Bodeguia del Medio. Prøv også Il Patio på Domkirke-pladsen, det er super - stemningsmæssigt altså, for maden er kun rimelig. Et godt sted at spise (igen kun for stemningens skyld!) er Habana 61, der serverer fantastisk mad til overkommelige priser. Restauranten serverer dog ikke lokal, cubansk mad, men mere mad med et lidt internationalt præg. Spørg på hotellet, de kan vise dig vej derhen. Du kan også spise på den hyggelige restaurant La Imprenta på den smukke gade Calle Mercaderes i den gamle bydel. Det er et gammel trykkeri, og du sidder og spiser på bogstaver. Maden er rigtig lækker, og du kan rent faktisk få en ordentlig salat, hvilket er sjældent i Cuba! 

Du kan også hyre en taxa og tage på dagsudflugter - måske til Viñales, hvis det ikke indgår i din rejse. Mulighederne er mange!

Dag 4: Velkommen til Vinales

Så går turen videre til Viñales!

Viñales-dalen er et af de smukkeste områder i Cuba. På den flade dalbund dyrkes der tobak og bananer, små vandløb løber gennem markerne, kalkstensklipper nærmest rejser sig op af jorden og stejle, grønne bjergsider markerer dalens afgrænsning. Nogle af disse klippevægge er overmalet med farverige muralmalerier. Du kan bruge timevis på bare at sidde og kigge ud over landskabet i denne dal, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdige områder.

Bemærk, der kan være køligt i Viñales, så medbring en varm sweater.

Dag 5-6: Nyd udsigten over den smukke Vinales dal

Du bor midt i den skønne natur, og det vil være en skam ikke at udnytte. Aftal med en taxamand at komme lidt rundt eller tag på organiserede ture.

Der er også muligheder for udflugter. Klipperne er fulde af grotter, hvoraf den ene, Cueva de Santo Tomás, har grottesystemer der tilsammen er mere end 45 km lange! Det er det tredjestørste grottesystem i hele Sydamerika!! Der findes også en restaurant, der er skabt inde i en hule.

Besøg også Cueva del Indio (tag afsted tidligt med taxa, så undgår du turisterne). Turen dertil tager kun 20 min, og så kan du gå og sejle gennem flotte grotter med imponerende stalagmitter og stalaktitter. Du skal ned på knæ på et tidspunkt, så er du dårligt gående, er det måske lidt udfordrende. Tag bagefter til Cueva del Palenque, igen en flot grotte, hvor der engang boede slaver, der var på flugt fra sukkerørsplantage-ejerne.

Se også Mural de la Prehistoria - ikke at det har noget med prehistorie at gøre, men den er da meget flot, og turen derhen er gennem smukke landskaber. Mural de la Prehistoria blev lavet i 1961 af Leovigildo González Morillo, og er et 120 meter langt maleri på siden af en klippe.

Gå en tur i hyggelige Viñales by, der vrimler med casaer og restauranter. Husene er farvestrålende, og der står heste på hvert gadehjørne. Se den smukke kirke, og sid lidt på pladsen og se på livet omkring dig. Spis måske frokost her - få dejlig cubansk mad og flot udsigt over tobaksmarkerne på Casa Yury y Nino Restaurant eller besøg Restaurant El Olivo og spis en af deres gode italienske retter, eller prøv måske tapas på Tapas Bar 3J. Restauranten med den måske smukkeste udsigt er Balcon del Valle de Viñales. De har et lille udvalg af retter, men de er skønne, og her er rigeligt - og du kan nyde det med den fænomenale udsigt ud over de grønne bjerge og dalen fuld af tobakmarker.

Du kan også tage på vandreture eller en tur på hesteryg eller cykel gennem det smukke landskab.

En anden mulighed er en dagsudflugt til Cayo Levisa. Der er arrangerede ture - spørg på hotellet. Turen er med bus og båd og så er du på en lille, smuk ø med en dejlig strand. Bad, nyd solen og slap heeeelt af. Eller tag til Cayo Jutías, en af Cubas skjulte perler. Tag på en arrangeret tur, eller tag selv en taxa. Det tager ca. en time, og stranden er super.

Har du lyst til at opleve naturen på en anden måde, så tag på en ridetur. Snak med hotellet om det, det er ret billigt, og så kan du ride ud gennem de flotte landskaber. Der er også en organiseret ridetur til Casa Benito, hvor du kan høre lidt om tobak og cigarer... Kan du slet ikke få nok af natur, så har Viñales også en hyggelig botanisk have - Botanical Gardens Casa de Caridad, hvor der er masse af smukke blomster og jungleagtige planter.

Den nærmeste lille by er Pinar del Rio, som ligger ca. 10 km fra hotellet. Dette er nok det nærmeste, du kommer det "ægte" Cuba - jo, fattigt efter vores øjne. Det eneste spændende i den lille by er den gamle cigarfabrik, den skal besøges, og så kan du tage en tur rundt i hestevogn. Der er alle mulige og umulige gamle hestevogne, og også på dem kan du risikere at vente længe. Husene er gamle, og maling har de ikke set, nogle karéer ser helt forfærdelige ud, grå og snavsede, og du tager tilbage til hotellet og opdager igen hvor rig du er. Jo, du bør også se denne side af dette land og håbe på dets fremskridt..

Dag 7: Velkommen til Playa Larga

Playa Larga ligger ved bunden af Svinebugten. Her er en strand og en lille by, men det er beliggenheden tæt ved indgangen til Cienaga de Peninsula de Zapata, som byen især vinder på! Cienaga de Peninsula de Zapata er også kendt som Gran Parque Natural Montemar, og det er Cubas største vådområde, der består af marskland, store søer, floder og underjordiske grotter. I vandet lever krokodiller og søkøer, og i luften flyver et utal af forskellige fugle. En dagsudflugt ind i dette naturområde er en sand oplevelse - så det er bare om at komme af sted!

Dag 8: Udforsk naturen!

Du må ud og opleve naturen i Zapata Nationalpark sammen med en guide (faktisk kan du slet ikke uden for din egen sikkerheds skyld). Hyr en guide for en halv eller en hel dag og lad ham vise dig rundt i naturen. 

Det er et helt vildnis af sumpe, natur og mangrover, og her er simpelthen så mange fugle, så du må altså bøje nakken bagover og spejde op i alle trækronerne. Du skal også holde udkig med flamingoer ude på vandet - de lyserøde fugle er altså et herligt syn i alt det grønne. 

Tag måske en tur til Santo Tomás lejren, hvor du kan spotte masser af fugle eller sejl en tur op ad Rio Hatiguanico med en fiskestang, eller måske bare for at se noget af det fantastiske dyreliv? Laguna de las Salinas er også en oplevelse, og her kan du virkelig se fugle for alle pengene. 

Dag 9: Velkommen til Playa Giron

Så går turen videre til Playa Giron.

Playa Giron ligger på Cubas sydkyst ved Svinebugten. Det er et sted, hvor du rigtig kan slappe af, for her er en rolig og afslappet stemning. Selve den lille by kan du overskue på en halv time - det eneste der er at se her udover den støvede hovedgade er museet om svinebugtsinvasionen (hvor det hele står på spansk) og et par små boder i "det kommercielle centrum". Du skal søge ud i krogene for at se den "rigtige" by, altså dér hvor folk bor - væk fra hovedgaden. Her er skæve træhegn bygget af pinde side om side med smukt anlagte stakitter i pastelfarver og udskårede relieffer. Folk bor i små huse, men de sidder altid udenfor og snakker, mens børnene leger. Om aftenen er folk allermest aktive, for her er klimaet ikke så varmt, og så er det mere udholdeligt at bygge lidt på sit hus - derfor vil du også se bunker af mursten og grus rundt omkring. Hovedgaden er muligvis ikke den allermest spændende, og der er ikke rigtig nogle restauranter, som er værd at skrive hjem om, men når du sidder foran dit casa, kan du følge med i den lille bys liv. Brødvognen og hvidløgsvognen kommer forbi hver dag, hyrder ridder forbi med heste og geder, børnene leger med de mange strålende orange krabber, der kravler over asfalten om sommeren, rovfuglene svæver lavt henover træerne, og folk hilser glad på hinanden - og på turisterne!

En halv times gang fra hovedgaden ligger selve Playa Giron. Ved stranden ses landets historie tydeligt, da der ligger et gammelt hotel bag et langt hegn, så det skal du rundt om, for at komme ned til stranden. Her sørger en lang bølgebryder for, at vandet er lavt og roligt, og du kan købe lidt drikkevarer hernede. Men den er ikke så dejlig som Playa Coco, som du kommer til, hvis du fortsætter lidt længere hen ad vejen. Her er der en skøn strand, et lille skur, hvor du kan købe forfriskninger og ellers fred og ro for resten.

Dag 10 - 11: Nyd Playa Coco ved Playa Giron

Du kan tage en cykel eller taxa hen til den stenede Punta Perdiz strand, hvor du kan snorkle fra klipperne. Eller du kan bede taxaen køre til Caleta Buena, hvor du kan snorkle og svømme ved en privat lille strand, hvor der er en lille smule sand, men flest klipper (du skal betale for at komme ind men har så både mad og drikke inkluderet). Tag også til Cueva de los Peces, der er en smuk grottesø, hvor der tidligt om morgenen er helt stille og klart vand, og det ligger næsten som en lagune i jungleagtig natur - dog tæt på vejen. Lige overfor Cueva de los Peces er der en stenkyst, hvor snorklingen er super god! Du kan leje en parasol og liggestol, og så kan du ellers nyde de mange fisk i vand så turkisblåt, at det næsten gør helt ondt at se på. 

Der findes også en grottesø, der er kendt for sine skildpadder - hvis du er heldig, kan du svømme sammen med dem. For at komme til denne grottesø skal du gå gennem junglen, hvor du måske kan være heldig at se smukke fugle og flagermus. Du skal selvfølgelig også besøge byens museum og lære lidt mere om svinebugtsinvasionen.

Du kan også tage de omkring 40 km til Peninsula de Zapata - et kæmpe vådområde, der består af marskland, store søer, floder og underjordiske grotter. Her lever krokodiller, søkøer og er et fugleliv uden lige. Tag hertil om formiddagen, for de lukker på forskellige tidspunkter om eftermiddagen, og det er umuligt at vide hvornår. 

Dag 12: Tilbage til Havana

Nu går turen tilbage mod Havana. Kast et sidste blik på byen og indprent dig hvert et fortov, så du kan huske den helt særlige stemning, når du kommer hjem!

Dag 13: Afrejse fra Cuba

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cuba. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cuba.

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Upgradefra 1019,- kr.pr. personpr. dag

Hotel Armadores de Santander

Hotel Armadores de Santander er et godt hotel med en skøn beliggenhed i den gamle bydel tæt på...

Upgradefra 920,- kr.pr. personpr. dag
Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel er et stort og lidt kedeligt hotel, der ligger i hyggelige omgivelser mindre...

Upgradefra 1451,- kr.pr. personpr. dag
Iberostar Parque Central udefra

Iberostar Parque Central

Iberostar Parque Central er Havanas flotteste hotel! Det ligger midt i den gamle bydel og er...

Alle hoteller

Smuk beliggenhed

Hotel Horizontes Los Jazmines

Hotel Horizontes Los Jazmines er berømt for sin udsigt, og det er absolut fortjent! Det lyserøde...

Skøn beliggenhed

Hotel Horizontes La Ermita

Hotel Horizontes La Ermita har den mest fantastiske beliggenhed lige ved Viñales dalen, en gåtur...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

​Casa Particular uspecificeret - Playa Larga

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Playa Giron

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cuba. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cuba.

Havana

-82.339584
23.054395

Viñales

-83.706958
22.618942

Playa Larga

-81.205061
22.2886647

Playa Giron

-81.025476
22.068882

Havana

-82.339584
23.054395

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 sep 2017 - 31 okt 2017
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.190,-
Børn u/12 år fra 10.190,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2017 - 29 nov 2017
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.990,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 01 dec 2017 - 14 dec 2017
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.490,-
Børn u/12 år fra 11.490,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 16 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 14.990,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2017 - 21 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2017 - 23 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 15.090,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2017 - 25 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 15.490,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2017 - 28 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 17.290,-
Børn u/12 år fra 15.090,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2017 - 30 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2018 - 25 jan 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 12.090,-
Afrejse i følgende periode 26 jan 2018 - 01 feb 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.590,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 02 feb 2018 - 15 feb 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 16 feb 2018 - 28 feb 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 12.890,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2018 - 30 apr 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.990,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2018 - 23 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.690,-
Børn u/12 år fra 10.690,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2018 - 20 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.090,-
Børn u/12 år fra 12.090,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.290,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Inkluderet: 

Fly København - Havana t/r.
Alle transporter på rejsen.
12 overnatninger med morgenmad.
Visum til Cuba.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly København-Havana t/r.
Transport mellem lufthavn og hotel, samt Havana-Vinales og Playa Giron-Havana med bus/minibus.
Transport Vinales-Playa Larga-Playa Giron med privat bil/minibus.