Du er her: Lande > Cuba > Rejser > Rejse CU14

Cubas smukkeste strande - og masser af udflugter

14 dages rejse: 2 nætter Havana, 2 nætter Viñales, 3 nætter Cayo Largo, 4 nætter Varadero og 1 nat Havana
Rejse: 
CU14
Oplev byliv i Havana og natur i Viñales - begge steder med spændende udflugter. Du slutter af på lækre strande! Først på øen Cayo Largo, der har smukke, kridhvide sandstrande og afslappet stemning, derefter i Varadero, hvor du møder strandliv og turkisblåt vand!

Du starter din rejse i Havana med masser af stemning og atmosfære. Gå rundt i de hyggelige, farvestrålende gader og indsnus Cuba med levende musik og masser af rom. Her skal du på udflugt til byens højdepunkter i en amerikanerbil på ægte cubansk manér, og du skal også på en gåtur rundt til spændende seværdigheder. Nu går turen videre til Viñales, men på vejen stopper du ved naturreservatet Las Terrazas og ser dig omkring. Fremme i Viñales er du omgivet af kalkstensklipper og tobakplantager, og der er bare grønt overalt. En af dagene skal du på udflugt - først til hest ud i tobakplantagerne og derefter på cykel til den spændende Indio-grotte og muralmalerierne. Nu står den på strand! Du skal nemlig til øen Cayo Largo, der er kendt for sine smukke strande - faktisk har Playa Paraiso vundet prisen som verdens smukkeste strand i 2016! Her kan du bare slappe af, snorkle og nyde livet. I Varadero er der lidt mere liv og glade dage, men lige så turkisblåt vand og fint sand. En af dagene skal du på udflugt, hvor den både står på snorkling og aktiviteter - du skal bl.a. både ud og sejle og ride. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark. Ankomst Havana
 2. Havana
 3. Havana - Viñales
 4. Viñales
 5. Viñales - Cayo Largo
 6. Cayo Largo
 7. Cayo Largo
 8. Cayo Largo - Varadero
 9. Varadero
 10. Varadero
 11. Varadero
 12. Varadero - Havana
 13. Havana
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cuba. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Havana!

I dag ankommer du til Havana. Havana er rom, revolution og en stemning, der ikke opleves andre steder i verden. Hele det store, historiske centrum er lukket for trafik - helt genialt og vidunderligt. Nogle gange går du på den originale brostensbelægning, der er over 500 år gammel, andre steder er gaderne bare lukket af med store, gamle kanonløb. Overalt kan du vandre rundt fredeligt i denne bydel.

Dag 2: På udflugt i Havana med amerikanerbil

I dag skal du opleve Havana på en lidt anderledes måde... Fra bagsædet af en klassisk amerikansk Chevrolet fra 1956! Du bliver hentet ved 9-tiden og bliver så kørt rundt en times tid i Havanas gader. Efter køreturen står der en to timers gåtur på programmet, hvor en engelsktalende guide vil fortælle dig mere om byen og dens historie. Du kommer til at se et væld af gamle, charmerende pladser, præsidentpaladset og regeringsbygningen. Herefter går turen videre til Floridita Restaurant Bar, hvor der er opført en statue af Ernest Hemingway, og du besøger selvfølgelig også hans stamsted, La Bodeguita del Medio. I Havanas moderne bydel ser du universitetet og Revolution Square, og du kan slentre en tur ned ad den lange, berømte havnepromenade, Malecon.  

Er du ikke mættet af oplevelser efter denne udflugt, kan du selv gå videre på opdagelse i Havana. Du kan for eksempel lære mere om cigarer på et besøg til Partagas Cigar Factory. Her kan du se, hvordan de professionelle og nøje udvalgte cigarrullere ruller de eftertragtede cigarer, og bagefter kan du tage et smut i butikken, hvor du kan købe den ægte vare til en god pris.

Når man siger Cuba, kommer man heller ikke uden om rom. Både Barcardi og selvfølgelig Havana Club stammer herfra. I Havanas gamle bydel finder du The Havana Club Museum, og her kan du blive klogere på, hvordan rom fremstilles. Hele processen fra høstning af sukkerrør over destilleri til lagring af rom bliver forklaret, og når turen er slut, kan du jo besøge Havana Club Bar, hvis du har fået lyst til en smagsprøve. Her serveres der både klassiske, cubanske drinks som mojitos og daiquiris, men du kan også hoppe ud i at smage et udvalg af Havana Clubs mange forskellige varianter af rom.

Dag 3: Videre til Viñales med udflugt i Las Terrazas undervejs

I dag skal du til Viñales, men på vejen skal du lige et smut til Las Terrazas. 

Las Terrazas er en lille landsby, der omkranser en idyllisk bjergsø i noget, der minder om et østrigsk sommerbjerglandskab. Området er et naturreservat, men var tidligere en kaffeplantage. Efter at kaffedyrkningen havde udpint og nærmest ødelagt området, begyndte man at arbejde med at udbedre skaderne og genplante træer. Efter mange år er området blevet yderst populært på grund af den smukke natur, de mange fugle og de gode muligheder for vandreture og afslapning i skønne, rolige omgivelser. Du besøger et økoprojekt, der ligger for foden af nogle bakker, og du skal også besøge selve landsbyen, der er fuld af kunsthåndværksteder og gamle kaffeplantager.

Nu videre til Viñales, som er et af de smukkeste områder i Cuba. På den flade dalbund dyrkes der tobak og bananer, små vandløb løber gennem markerne, kalkstensklipper nærmest rejser sig op af jorden og stejle, grønne bjergsider markerer dalens afgrænsning. Nogle af disse klippevægge er overmalet med farverige muralmalerier. Du kan bruge timevis på bare at sidde og kigge ud over landskabet i denne dal, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdige områder.

Bemærk, der kan være køligt i Viñales, så medbring en varm sweater.

Dag 4: En dag med udflugter i Viñales natur

I dag skal du på udflugt ud i landskabet på hesteryg. Du besøger en tobakplantage, hvor du bliver indviet i hemmelighederne bag verdens bedste tobak, og du får måske også en smagsprøve!

Om eftermiddagen går turen videre til Indio Cueva på cykel. Her sejler du ind i grotten på den underjordiske flod, mens der bliver mørkere og mørkere omkring dig. En spændende oplevelse at være midt inde i et hult bjerg – i båd! Du er omgivet af imponerende stalagmitter og stalaktitter. Du stopper stopper også ved de farverige muralmalerier, som er malet på siden af bjergene. De hedder Mural de la Prehistoria - ikke at det har noget med prehistorie at gøre, men bjergsiden er da meget flot, og turen derhen er gennem smukke landskaber. Mural de la Prehistoria blev lavet i 1961 af Leovigildo González Morillo, og er et 120 meter langt maleri på siden af en klippe.

Gå også en tur i hyggelige Viñales by, der vrimler med casaer og restauranter. Husene er farvestrålende, og der står heste på hvert gadehjørne. Se den smukke kirke, og sid lidt på pladsen og se på livet omkring dig. Spis måske frokost her - få dejlig cubansk mad og flot udsigt over tobaksmarkerne på Casa Yury y Nino Restaurant eller besøg Restaurant El Olivo og spis en af deres gode italienske retter, eller prøv måske tapas på Tapas Bar 3J. Restauranten med den måske smukkeste udsigt er Balcon del Valle de Viñales. De har et lille udvalg af retter, men de er skønne, og her er rigeligt - og du kan nyde det med den fænomenale udsigt ud over de grønne bjerge og dalen fuld af tobakmarker.

Dag 5: Velkommen til den smukke ø Cayo Largo!

I dag ankommer du til Cayo Largo.

Cayo Largo er en ø ud for Svinebugten i det sydlige Cuba, og her finder du virkelig de fineste, endeløse caribiske strande med glitrende KRIDhvidt sand og fuldstændig turkist vand. Strandene her er ofte helt øde og næsten urørt – så derfor kommer her både masser af skildpadder for at lægge æg og masser af italienere for at smide kludene. Faktisk er Cayo Largo kendt for at være et meget frit og åbent sted, hvor du kan klæde dig, som du vil - også selvom det betyder: i ingenting. Stranden Playa Paraiso har flere gange vundet prisen for at være en af verdens smukkeste strande. I 2017 blev den udnævnt som den 4. smukkeste!

Under vandet er der masser at se på ved koralrevene, der myldrer af småfisk og glinsende barracudaer - og lidt længere ude kan du være heldig at se skildpadder! Øen er mest for turister, og her er da også et par all inclusive-hoteller, men alligevel møder du en helt rolig og tilbagelænet atmosfære med masser af fred og ro. Folk på øen er søde, og du vil føle dig rigtig godt tilpas!

Dag 6-7: Nyd livet på Cayo Largos strande

Og hvad skal du så få tiden til at gå med? Altså ud over at dase på nogle af de smukkeste strande, du kan forestille dig og bare komme helt ned i gear? Drikke mojitos?

Sørg for at få dig en masse kølige dukkerter i det herlige vand. Tag måske også en katamaran ud på vandet og plop i – pludselig er du i en helt anden, helt turkis, verden!

På land kan du også se masser af dyr, bl.a. leguaner, men øen er især kendt for sit fugleliv! Her lever nemlig både lynhurtige bittesmå kolibrier, store flokke af lyserøde flamingoer og et hav af andre spændende fugle.

Gå en tur langs de kilometerlange strande - de stopper aldrig! De er fulde af små, fine palmer og andre træer og indimellem møder du et stort hotel eller et lillebitte skur. 

Dag 8: Velkommen til Varadero!

Nu videre til Varadero, der byder på Cubas flotteste strand.

Med 20 kilometer ubrudt, hvid sandstrand og krystalblåt vand, så er dette definitionen på paradis i manges øjne. Varadero er Cubas mest populære feriedestination, og mere end 75 hoteller har fundet vej hertil. Der er med det store antal turister i området rig mulighed for aktiviteter, udflugter og natteliv, bade på de forskellige resorts og ude i byen. Men du kan jo selvfølgelig også bare nyde havet - og ja, det er fantastisk, som i en film. Farven er den der sjældne farve, denne azurblå farve, som du ikke troede eksisterede mere. Stranden er bred, og sandet er hvidt og så fint, at det ikke knaser, men næsten støver! En dejlig brise køler dig af, og havbunden skråner langsomt, så stranden er meget børnevenlig – simpelthen det perfekte sted, hvis du er en rigtig vandhund!

Dag 9: En dag med masser af aktiviteter

I dag står den på udflugter! Du kører 150 kilometer i jeep gennem marker og forbi småbyer og strande til den flotte Coral Beach, hvor du skal snorkle. Her finder du også grotten Saturn Cave, hvor der er masser af fisk og god snorkling, så det er bare med at iføre dig snorkelgrejet og dykke ned. Nu står den på bytur, nærmere bestemt Matanzas. Herefter går turen videre til Rancho Gaviota i Yumuri dalen, hvor du spiser frokost. Omkring Rancho Gaviota er der masser af aktiviteter. Du skal besøge en gård, ride på heste i naturen og sejle en lille tur i speedbåd på Canimar floden. 

Dag 10-11: Afslapning på den smukke strand

Nyd, at du er i Varadero - stedet, hvor du kan holde rigtig ferie, bade og sole dig.

Du kan vælge at blive på dit hotel, hvor stranden og omgivelserne sikkert har nok muligheder til hele ferien, men tag også ind til den lille Varadero by, hvor der er masser af turistbutikker, caféer og restauranter. Du kan fx prøve at spise en en grotte, på det lille Grotte Del Vino, nyde solnedgangen fra baren i golfklubbens hus, hvor den stenrige familie Dupont engang boede, danse salsa under åben himmel på Calle 62 eller høre lidt god gammeldags rock'n roll på Beatles bar.

Der er også mange muligheder for at arrangere udflugter til fx små, ubeboede øer eller med katamaran (er I 4 eller flere, så lej en helt til jer selv, det kan godt betale sig). Tag ud på havet, nyd bølgernes brusen og solens stråler.

Du kan også tage en turistbus i forskellige retninger, eller leje en bil eller scooter og selv tage rundt. Du kan tage op og ned ad strandene... Her er 20 km pragtfulde strande - oplev en ny strand hver dag!

Du kan også vælge at tage hele opholdet eller et par af dagene på et af de mange luksusresorts ude på Cayo Coco - en ø, der ligger lidt ud for kysten lidt længere østpå. Øen er forbundet med fastlandet via en 27 km lang, hævet vej. Enestående og meget flot er det at køre på denne "dæmning", der udelukkende er lavet for, at turisterne kan komme ud til de små øer. Øerne er naturlige underværker, bl.a. er fuglelivet her helt enestående, masser af flamingoer, og også dykkerne kan opleve meget her.

Dag 12: Tilbage til Havana

Nu går turen tilbage mod Havana, hvor du kan få endnu flere oplevelser.

Brug resten af dagen på at udforske Old Havana. Tag måske en hestedroske og bliv kørt rundt fra sted til sted. Husk at aftale prisen på forhånd. På sådan en tur kommer du forbi mange af byens seværdigheder og også ned ad en masse små gyder og stræder. Mange steder er husene meget forfaldne, men selvom de ikke er restaurerede, vidner de om en tid, hvor Havana var en smuk og prægtig by. 

Du kan nemt komme rundt i denne skønne by med de små smarte Cocotaxaer, cykeltaxaer eller hestevogn. Se Plaza des Armas, det fantastiske smukke gamle Fort, den spanske guvernørs palads, Cubas revolutionsmuseum, domkirken fra 1745, Plaza de la Revolución med de store vægmalerier af Fidel Castro og Che Guevara og ikke mindst Asger Jorns vægmalerier i revolutionsarkivet. Besøg også det overdækkede kunsthåndværkermarked, Centro Cultural Antiques Almacenes San Jose nede ved havnen, hvor du kan finde alle mulige fine ting og sager.

Om aftenen sidder cubanerne uden for deres hjem og diskuterer, ikke politik, det kan stadigt være farligt, men de diskuterer verden i øvrigt. De voksne snakker, børnene leger, og musikken kører fra den ene højttaler til den anden... Lyset skinner ud fra de hundredvis af små og store cafeer med musik. Fra næsten hvert gadehjørne hører du den glade og smittende salsa. Hvor mange bands spiller i Old Havana hver aften? Måske 100, måske 200 plus alle højttalerne. Besøg så mange af dem, du orker, eller vælg en og sid der i længere tid og lad dig rive med af stemningen. Gå en tur ned af den berømte Calle Obisop, hvor der er mange hyggelige steder og gå også på opdagelse i de mindre kendte gader.

Dag 13: Afrejse fra Cuba

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem!

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark.

Hjemme i Danmark, kan du se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cuba. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cuba.

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Upgradefra 1075,- kr.pr. personpr. dag

Hotel Armadores de Santander

Hotel Armadores de Santander er et godt hotel med en skøn beliggenhed i den gamle bydel tæt på...

Upgradefra 954,- kr.pr. personpr. dag
Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel er et stort og lidt kedeligt hotel, der ligger i hyggelige omgivelser mindre...

Upgradefra 1500,- kr.pr. personpr. dag
Iberostar Parque Central udefra

Iberostar Parque Central

Iberostar Parque Central er Havanas flotteste hotel! Det ligger midt i den gamle bydel og er...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Vinales

Casa Particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Sol Cayo Largo

Sol Cayo Largo

Sol Cayo Largo er et rigtig godt all inclusive hotel, der ligger ud til den smukke Playa Paraiso...

Alle hoteller

Be Live Experience Las Morlas

Be Live Experience Las Morlas er et lille og godt all inclusive hotel, som ligger direkte ved...

Be Live Experience Turquesa

Be Live Experience Turquesa

Be Live Experience Turquesa er en ny favorit hos C&C! Det er et skønt all inclusive hotel,...

Upgradefra 122,- kr.pr. personpr. dag
Det fantastiske poolområde

Blau Varadero

Blau Varadero er et moderne all inclusive hotel, der har en dejlig have med liggestole og...

Upgradefra 558,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Iberostar Varadero

Hotel Iberostar Varadero

Hotel Iberostar Varadero er et af Varaderos mest kendte og flotteste hoteller. Det er stort,...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cuba. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cuba.

Havana

-82.339584
23.054395

Viñales

-83.706958
22.618942

Cayo Largo

-81.530232
21.613323

Varadero

-81.188496
23.180973

Havana

-82.339584
23.054395

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 nov 2017 - 14 dec 2017
Flyselskab
Air France
Voksne fra 21.590,-
Børn u/12 år fra 20.990,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 16 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 23.990,-
Børn u/12 år fra 22.790,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2017 - 20 dec 2017
Flyselskab
Air France
Voksne fra 23.190,-
Børn u/12 år fra 22.190,-
Afrejse i følgende periode 21 dec 2017 - 30 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 25.090,-
Børn u/12 år fra 23.690,-
Afrejse i følgende periode 31 dec 2017 - 01 jan 2018
Flyselskab
Aeroflot
Voksne fra 25.490,-
Børn u/12 år fra 23.990,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2018 - 30 mar 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 21.590,-
Børn u/12 år fra 20.990,-
Afrejse i følgende periode 31 mar 2018 - 13 dec 2018
Flyselskab
Air Berlin
Voksne fra 23.690,-
Børn u/12 år fra 22.690,-
Inkluderet: 

Fly København-Havana, Havana-Cayo Largo-Havana og Havana-København.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger: 5 på Casa Particular med morgenmad og 7 dage all inclusive på Cayo Largo og Varadero.
4 udflugter: byrundtur i Havana i amerikanerbil, stop ved Las Terrazas på vej til Viñales, ridetur i Viñales og jeepsafari i Varadero. 
Visum til Cuba.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly København-Havana, Havana-Cayo Largo-Havana og Havana-København.
Transport mellem lufthavn og hoteller, samt transport mellem de forskellige byer med bil/minibus.