Du er her: Lande > Cuba > Rejser > Rejse CU35

Daseferie på cubansk paradisø

12 dages rejse: 3 nætter Havana, 6 nætter Cayo Santa Maria og 1 nat Havana
Rejse: 
CU35
Cayo Santa Maria
Rom og revolution i Havana efterfulgt af vaskeægte daseferie på de lækreste strande på øen Cayo Santa Maria.

​Rejsen starter i Havana, hvor du kan lære mere om rom, revolution og cigarer på byens museer. Du kan også tage en slentretur rundt i byens gamle centrum, opleve kabaret og ballet i verdensklasse, og nyde stemningen på de mange musikcaféer om aftenen. Næste stop er øen Cayo Santa Maria, der ikke er mere end 50 kvadratkilometer stor. Øen er en del af ø-gruppen Jardines del Rey - Kongens haver - og hvorfor de kaldes det, vil du forstå, når du har været her. Her er nemlig en konge værdigt med de kridhvide sandstrande, høje palmer og det turkisblå hav.  Her er færre turister og færre hoteller end andre steder i Cuba. Hotellerne på øen er samlet på 6 ud af de 13 kilometer sandstrande, der er øens hovedattraktion, så tager du lidt uden for hotelområdet kan du finde fredelige, uberørte strande. Efter nogle skønne dage på stranden har du en enkelt overnatning tilbage i Havana, inden kursen sættes tilbage mod Danmark.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana - Cayo Santa Maria
 5. Cayo Santa Maria
 6. Cayo Santa Maria
 7. Cayo Santa Maria
 8. Cayo Santa Maria
 9. Cayo Santa Maria
 10. Cayo Santa Maria - Havana
 11. Havana
 12. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cuba. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Havana

I dag ankommer du til Havana. Havana er rom, revolution og en stemning, der ikke opleves andre steder i verden. Hele det store, historiske centrum er lukket for trafik - helt genialt og vidunderligt. Nogle gange går du på den originale brostensbelægning, der er over 500 år gammel, andre steder er gaderne bare lukket af med store, gamle kanonløb. Overalt kan du vandre rundt fredeligt i denne bydel.

Dag 2: Nyd Havanas stemning

Så skal Havana udforskes!

Vågner du tidligt, så gå en tur ud i det søvnige Havana allerede før morgenmaden. Her er en god stemning, mange skubber små, larmende trækassevogne hen mod havet - de skal hen og udstille deres varer på det lille kunsthåndværkermarked, der findes i udkanten af den gamle by hver dag.

Brug resten af dagen på at udforske Old Havana. Tag måske en hestedroske, og bliv kørt rundt fra sted til sted. Husk at aftale prisen på forhånd. På sådan en tur kommer du forbi mange af byens seværdigheder, og også ned ad en masse små gyder og stræder. Mange steder er husene meget forfaldne, men selvom de ikke er restaurerede, vidner de om en tid, hvor Havana var en smuk og prægtig by.

Cubanerne er stolte af deres smukke og frodige land med gratis sundhedsvæsen og unik musik og siden Fidel Castros bror Raul kom til magten i 2008 er der blevet lavet mange nye tiltag. Fx må cubanere nu eje både ejendomme, biler og virksomheder, hvilket var helt forbudt under Fidel, de må tage til udlandet og der findes også mobiltelefoner og internet (omend meget langsomt og ikke mange steder).

Der er mange små restauranter, hvor du kan spise frokost. Du skal ikke tage ikke til Cuba for madens skyld, men er du sulten, smager risene, bønnerne og grøntsagerne da rimeligt og der kommer hele tiden flere og bedre små restauranter.

Tag et hvil i middagsvarmen og så af sted igen. Du kan nemt komme rundt i denne skønne by med de små smarte Cocotaxaer, cykeltaxaer eller hestevogn.Se Plaza des Armas, det fantastiske smukke gamle Fort, den spanske guvernørs palads, Cubas revolutionsmuseum, domkirken fra 1745, Plaza de la Revolución med de store vægmalerier af Fidel Castro og Che Guevara og ikke mindst Asger Jorns vægmalerier i revolutionsarkivet. Besøg også det overdækkede kunsthåndværkermarked, Centro Cultural Antiques Almacenes San Jose nede ved havnen, hvor du kan finde alle mulige fine ting og sager.

Du skal naturligvis også besøge Hotel Ambos Mundos. Det var her, Ernest Hemingway boede - ja faktisk har han skrevet hele to romaner her! Du skal selvfølgelig se værelse 511, hvor han har boet så mange gange. Det koster en smule og er lidt turistet, men det er en fantastisk oplevelse. Er du interesseret i Hemingway, skal du også tage ud til hans smukt indrettede hus i San Francisco de Paula lidt uden for byen.

Om aftenen sidder cubanerne uden for deres hjem og diskuterer, ikke politik, det kan stadigt være farligt, men de diskuterer verden i øvrigt. De voksne snakker, børnene leger, og musikken kører fra den ene højttaler til den anden... Lyset skinner ud fra de hundredvis af små og store cafeer med musik. Fra næsten hvert gadehjørne hører du den glade og smittende salsa. Hvor mange bands spiller i Old Havana hver aften? Måske 100, måske 200 plus alle højttalerne. Besøg så mange af dem, du orker, eller vælg en og sid der i længere tid og lad dig rive med af stemningen. Gå en tur ned af den berømte Calle Obispo, hvor der er mange hyggelige steder og gå også på opdagelse i de mindre kendte gader.

Hvis du har lyst til at gøre noget lidt anderledes, så kan du tage brugt tøj med fra Danmark og aflevere det på et kloster i Havana.

Dag 3: Havanas herlige bygninger og musik

Nå, der er ingen risiko for at du kommer til at kede dig - Havana bugner nemlig af spændende seværdigheder, og selv de rejsende, der er overmættede af kultur, vil i Havana få store, nye oplevelser...

Et besøg til Museo de la Revolucion er en skæg oplevelse. Museet har til huse i det, der tidligere var Præsidentpaladset, og det er en imponerende bygning! Efter den cubanske revolution blev det omdannet til et revolutionsmuseum, og her kan du altså lære mere om, hvad der skete under revolutionen. Bare vær opmærksom på, at den historie, du får fortalt her, ikke er den mest objektive version - der er ikke nogen tvivl om, hvem der bliver fremstillet som "gode" og "onde" her!

Du kan også lære mere om cigarer på et besøg til Partagas Cigar Factory. Her kan du se, hvordan de professionelle og nøje udvalgte cigarrullere ruller de eftertragtede cigarer, og bagefter kan du tage et smut i butikken, hvor du kan købe den ægte vare til en god pris.

Når man siger Cuba, kommer man heller ikke uden om rom. Både Barcardi og selvfølgelig Havana Club stammer herfra. I Havanas gamle bydel finder du The Havana Club Museum, og her kan du blive klogere på, hvordan rom fremstilles. Hele processen fra høstning af sukkerrør over destilleri til lagring af rom bliver forklaret, og når turen er slut, kan du jo besøge Havana Club Bar, hvis du har fået lyst til en smagsprøve. Her serveres der både klassiske, cubanske drinks som mojitos og daiquiris, men du kan også hoppe ud i at smage et udvalg af Havana Clubs mange forskellige varianter af rom.

Om aftenen vil du måske ud på den klassiske musikrute: Cefe Taverna, Montserrat Bar, La Floridida, La Bodeguia del Medio. Prøv også Il Patio på Domkirke-pladsen, det er super - stemningsmæssigt altså, for maden er kun rimelig. Et godt sted at spise (igen kun for stemningens skyld!) er Habana 61, der serverer fantastisk mad til overkommelige priser. Restauranten serverer dog ikke lokal, cubansk mad, men mere mad med et lidt internationalt præg. Spørg på hotellet, de kan vise dig vej derhen. Du kan også spise på den hyggelige restaurant La Imprenta på den smukke gade Calle Mercaderes i den gamle bydel. Det er et gammel trykkeri, og du sidder og spiser på bogstaver. Maden er rigtig lækker, og du kan rent faktisk få en ordentlig salat, hvilket er sjældent i Cuba! 

Du kan også hyre en taxa og tage på dagsudflugter - måske til Viñales, hvis det ikke indgår i din rejse. Mulighederne er mange!

Dag 4: Velkommen til Cayo Santa Maria

Nu skal du til den skønne ø, Cayo Santa Maria. Øen er del af en række øer kaldet Jardines del Rey - kongens haver. Og det kan man godt forstå - her er virkelig en konge værdigt. Santa Maria er kun på omkring 50 kvadratkilometer, så det er en lille ø, du er kommet til. Her finder du lange hvide strande, knaldblåt hav, palmer i en uendelighed og langt mellem hotellerne. Der er bygget en lang bro ud til øen, så du kan komme tørskoet ud til det lille stykke paradis.

Dag 5-9: Kongelig afslapning i Cayo Santa Maria

Nyd havet og das ved stranden. Tempoet bestemmer du selv.

Der er også mulighed for mange aktiviteter - tag med katamaran ud på havet og besøg en af de afsides strande på øen, eller deltag i nogle af hotellets mange tilbud. Koralrevene er gode steder at snorkle, så det er bare på med dykkermasken og ud i det turkisblå vand.

Dag 10: Tilbage til Havana

Nu går turen tilbage mod Havana. Kast et sidste blik på byen og indprent dig hvert et fortov, så du kan huske den helt særlige stemning, når du kommer hjem!

Dag 11: Afrejse fra Cuba

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 12: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cuba. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cuba.

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Upgradefra 1132,- kr.pr. personpr. dag

Hotel Armadores de Santander

Hotel Armadores de Santander er et godt hotel med en skøn beliggenhed i den gamle bydel tæt på...

Upgradefra 1116,- kr.pr. personpr. dag
Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel er et stort og lidt kedeligt hotel, der ligger i hyggelige omgivelser mindre...

Upgradefra 1589,- kr.pr. personpr. dag
Iberostar Parque Central udefra

Iberostar Parque Central

Iberostar Parque Central er Havanas flotteste hotel! Det ligger midt i den gamle bydel og er...

Alle hoteller

Starfish Cayo Santa Maria

Starfish Cayo Santa Maria

Starfish Cayo Santa Maria er et godt all inclusive hotel, der ligger lige ud til Cayo Santa...

Upgradefra 383,- kr.pr. personpr. dag

Melia Cayo Santa Maria

Melia Cayo Santa Maria er et stort all inclusive resort, der ligger ud til øens smukke, hvide...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cuba. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cuba.

Havana

-82.339584
23.054395

Cayo Santa Maria

-78.979253
22.648903

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 22 jun 2018 - 27 jun 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.290,-
Børn u/12 år fra 11.490,-
Afrejse i følgende periode 28 jun 2018 - 04 jul 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 05 jul 2018 - 15 aug 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.790,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 17 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 17 aug 2018 - 21 aug 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 11.790,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.990,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 30 nov 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 11.990,-
Afrejse i følgende periode 30 nov 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.490,-
Børn u/12 år fra 11.690,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 21 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.490,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.390,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 02 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 14.290,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 03 jan 2019 - 31 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 12.290,-
Afrejse i følgende periode 01 feb 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 01 apr 2019 - 29 jun 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.490,-
Børn u/12 år fra 11.690,-
Afrejse i følgende periode 30 jun 2019 - 16 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.490,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 17 aug 2019 - 14 dec 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.490,-
Børn u/12 år fra 11.690,-
Inkluderet: 

Fly t/r Danmark - Havana.
Alle transporter på rejsen.
10 overnatninger, 4 med morgenmad og 6 overnatninger med all inclusive i Cayo Santa Maria.
Visum til Cuba.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly t/r Danmark - Havana. 
Alle transporter på rejsen med bus.