Du er her: Lande > Cuba > Rejser > Rejse CU8SS

God tid til afslapning på en af verdens bedste strande

15 dages rejse: 3 nætter Havana og 10 nætter Varadero
Rejse: 
CU8SS
Cuba rejser - Varadero
Kulturelle oplevelser i Havana og all inclusive-ferie ved Cubas bedste strand, Varadero.

Rejsen starter med et par dage i hovedstaden Havana, hvor du har rig mulighed for at lære Cuba bedre at kende. Tag på et af de spændende museer og lær mere om rom eller revolution, besøg cigarfabrikken og se hvordan de kendte cubanske cigarer bliver til, og tag på sightseeing og oplev Havanas kendte attraktioner som havnepromenaden Malecon og den gamle regeringsbygning El Capitolio. Efter et par dage fyldt med oplevelser går turen videre til Varadero. På dit ophold her har du all inclusive, så det er bare om at nyde livet på denne paradisagtige sandstrand. Skal der ske lidt mere på din ferie, er der både mulighed for at få arrangeret udflugter til de omkringliggende, ubeboede øer, eller du kan leje en bil og besøge den smukke by Trinidad.    

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana - Varadero
 5. Varadero
 6. Varadero
 7. Varadero
 8. Varadero
 9. Varadero
 10. Varadero
 11. Varadero
 12. Varadero
 13. Varadero
 14. Varadero
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cuba. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Havana!

I dag ankommer du til Havana. Havana er rom, revolution og en stemning, der ikke opleves andre steder i verden. Hele det store, historiske centrum er lukket for trafik - helt genialt og vidunderligt. Nogle gange går du på den originale brostensbelægning, der er over 500 år gammel, andre steder er gaderne bare lukket af med store, gamle kanonløb. Overalt kan du vandre rundt fredeligt i denne bydel.

Dag 2: Havana - nyd den stemningsfulde by

Så skal Havana udforskes!

Vågner du tidligt, så gå en tur ud i det søvnige Havana allerede før morgenmaden. Her er en god stemning, mange skubber små, larmende trækassevogne hen mod havet - de skal hen og udstille deres varer på det lille kunsthåndværkermarked, der findes i udkanten af den gamle by hver dag.

Brug resten af dagen på at udforske Old Havana. Tag måske en hestedroske, og bliv kørt rundt fra sted til sted. Husk at aftale prisen på forhånd. På sådan en tur kommer du forbi mange af byens seværdigheder, og også ned ad en masse små gyder og stræder. Mange steder er husene meget forfaldne, men selvom de ikke er restaurerede, vidner de om en tid, hvor Havana var en smuk og prægtig by.

Cubanerne er stolte af deres smukke og frodige land med gratis sundhedsvæsen og unik musik og siden Fidel Castros bror Raul kom til magten i 2008 er der blevet lavet mange nye tiltag. Fx må cubanere nu eje både ejendomme, biler og virksomheder, hvilket var helt forbudt under Fidel, de må tage til udlandet og der findes også mobiltelefoner og internet (omend meget langsomt og ikke mange steder).

Der er mange små restauranter, hvor du kan spise frokost. Du skal ikke tage ikke til Cuba for madens skyld, men er du sulten, smager risene, bønnerne og grøntsagerne da rimeligt og der kommer hele tiden flere og bedre små restauranter.

Tag et hvil i middagsvarmen og så af sted igen. Du kan nemt komme rundt i denne skønne by med de små smarte Cocotaxaer, cykeltaxaer eller hestevogn.Se Plaza des Armas, det fantastiske smukke gamle Fort, den spanske guvernørs palads, Cubas revolutionsmuseum, domkirken fra 1745, Plaza de la Revolución med de store vægmalerier af Fidel Castro og Che Guevara og ikke mindst Asger Jorns vægmalerier i revolutionsarkivet. Besøg også det overdækkede kunsthåndværkermarked, Centro Cultural Antiques Almacenes San Jose nede ved havnen, hvor du kan finde alle mulige fine ting og sager.

Du skal naturligvis også besøg Hotel Ambos Mundos. Det var her Ernest Hemingway boede - ja faktisk har han skrevet hele to romaner her! Du skal selvfølgelig se værelse 511, hvor han har boet så mange gange. Det koster en smule og er lidt turistet, men det er en fantastisk oplevelse. Er du interesseret i Hemingway, skal du også tage ud til hans smukt indrettede hus i San Francisco de Paula lidt uden for byen.

Om aftenen sidder cubanerne uden for deres hjem og diskuterer, ikke politik, det kan stadigt være farligt, men de diskuterer verden i øvrigt. De voksne snakker, børnene leger, og musikken kører fra den ene højttaler til den anden... Lyset skinner ud fra de hundredvis af små og store cafeer med musik. Fra næsten hvert gadehjørne hører du den glade og smittende salsa. Hvor mange bands spiller i Old Havana hver aften? Måske 100, måske 200 plus alle højttalerne. Besøg så mange af dem, du orker, eller vælg en og sid der i længere tid og lad dig rive med af stemningen. Gå en tur ned af den berømte Calle Obisop, hvor der er mange hyggelige steder og gå også på opdagelse i de mindre kendte gader.

Hvis du har lyst til at gøre noget lidt anderledes, så kan du tage brugt tøj med fra Danmark og aflevere det på et kloster i Havana.

Dag 3: Havanas smukke bygninger og musik

Nå, der er ingen risiko for at du kommer til at kede dig - Havana bugner nemlig af spændende seværdigheder, og selv de rejsende, der er overmættede af kultur, vil i Havana få store, nye oplevelser...

Et besøg til Museo de la Revolucion er en skæg oplevelse. Museet har til huse i det, der tidligere var Præsidentpaladset, og det er en imponerende bygning! Efter den cubanske revolution blev det omdannet til et revolutionsmuseum, og her kan du altså lære mere om, hvad der skete under revolutionen. Bare vær opmærksom på, at den historie, du får fortalt her, ikke er den mest objektive version - der er ikke nogen tvivl om, hvem der bliver fremstillet som "gode" og "onde" her!

Du kan også lære mere om cigarer på et besøg til Partagas Cigar Factory. Her kan du se, hvordan de professionelle og nøje udvalgte cigarrullere ruller de eftertragtede cigarer, og bagefter kan du tage et smut i butikken, hvor du kan købe den ægte vare til en god pris.

Når man siger Cuba, kommer man heller ikke uden om rom. Både Barcardi og selvfølgelig Havana Club stammer herfra. I Havanas gamle bydel finder du The Havana Club Museum, og her kan du blive klogere på, hvordan rom fremstilles. Hele processen fra høstning af sukkerrør over destilleri til lagring af rom bliver forklaret, og når turen er slut, kan du jo besøge Havana Club Bar, hvis du har fået lyst til en smagsprøve. Her serveres der både klassiske, cubanske drinks som mojitos og daiquiris, men du kan også hoppe ud i at smage et udvalg af Havana Clubs mange forskellige varianter af rom.

Om aftenen vil du måske ud på den klassiske musikrute: Cefe Taverna, Montserrat Bar, La Floridida, La Bodeguia del Medio. Prøv også Il Patio på Domkirke-pladsen, det er super - stemningsmæssigt altså, for maden er kun rimelig. Et godt sted at spise (igen kun for stemningens skyld!) er Habana 61, der serverer fantastisk mad til overkommelige priser. Restauranten serverer dog ikke lokal, cubansk mad, men mere mad med et lidt internationalt præg. Spørg på hotellet, de kan vise dig vej derhen. Du kan også spise på den hyggelige restaurant La Imprenta på den smukke gade Calle Mercaderes i den gamle bydel. Det er et gammel trykkeri, og du sidder og spiser på bogstaver. Maden er rigtig lækker, og du kan rent faktisk få en ordentlig salat, hvilket er sjældent i Cuba! 

Du kan også hyre en taxa og tage på dagsudflugter - måske til Viñales, hvis det ikke indgår i din rejse. Mulighederne er mange!

Dag 4: Velkommen til Varadero

Nu videre til Varadero, der byder på Cubas flotteste strand.

Med 20 kilometer ubrudt, hvid sandstrand og krystalblåt vand, så er dette definitionen på paradis i manges øjne. Varadero er Cubas mest populære feriedestination, og mere end 75 hoteller har fundet vej hertil. Der er med det store antal turister i området rig mulighed for aktiviteter, udflugter og natteliv, bade på de forskellige resorts og ude i byen. Men du kan jo selvfølgelig også bare nyde havet - og ja, det er fantastisk, som i en film. Farven er den der sjældne farve, denne azurblå farve, som du ikke troede eksisterede mere. Stranden er bred, og sandet er hvidt og så fint, at det ikke knaser, men næsten støver! En dejlig brise køler dig af, og havbunden skråner langsomt, så stranden er meget børnevenlig – simpelthen det perfekte sted, hvis du er en rigtig vandhund!

Dag 5-13: Varadero - slap af på den skønne strand

Nyd, at du er i Varadero - stedet, hvor du kan holde rigtig ferie, bade og sole dig.

Du kan vælge at blive på dit hotel, hvor stranden og omgivelserne sikkert har nok muligheder til hele ferien, men tag også ind til den lille Varadero by, hvor der er masser af turistbutikker, caféer og restauranter. Du kan fx prøve at spise en en grotte, på det lille Grotte Del Vino, nyde solnedgangen fra baren i golfklubbens hus, hvor den stenrige familie Dupont engang boede, danse salsa under åben himmel på Calle 62 eller høre lidt god gammeldags rock'n roll på Beatles bar.

Der er også mange muligheder for at arrangere udflugter til fx små, ubeboede øer eller med katamaran (er I 4 eller flere, så lej en helt til jer selv, det kan godt betale sig). Tag ud på havet, nyd bølgernes brusen og solens stråler.

Du kan også tage en turistbus i forskellige retninger, eller leje en bil eller scooter og selv tage rundt. Du kan tage op og ned ad strandene... Her er 20 km pragtfulde strande - oplev en ny strand hver dag!

Du kan også vælge at tage hele opholdet eller et par af dagene på et af de mange luksusresorts ude på Cayo Coco - en ø, der ligger lidt ud for kysten lidt længere østpå. Øen er forbundet med fastlandet via en 27 km lang, hævet vej. Enestående og meget flot er det at køre på denne "dæmning", der udelukkende er lavet for, at turisterne kan komme ud til de små øer. Øerne er naturlige underværker, bl.a. er fuglelivet her helt enestående, masser af flamingoer, og også dykkerne kan opleve meget her.

Dag 14: Afrejse fra Cuba

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cuba. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cuba.

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Upgradefra 1075,- kr.pr. personpr. dag

Hotel Armadores de Santander

Hotel Armadores de Santander er et godt hotel med en skøn beliggenhed i den gamle bydel tæt på...

Upgradefra 954,- kr.pr. personpr. dag
Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel er et stort og lidt kedeligt hotel, der ligger i hyggelige omgivelser mindre...

Upgradefra 1500,- kr.pr. personpr. dag
Iberostar Parque Central udefra

Iberostar Parque Central

Iberostar Parque Central er Havanas flotteste hotel! Det ligger midt i den gamle bydel og er...

Alle hoteller

Be Live Experience Turquesa

Be Live Experience Turquesa

Be Live Experience Turquesa er en ny favorit hos C&C! Det er et skønt all inclusive hotel,...

Be Live Experience Las Morlas

Be Live Experience Las Morlas er et lille og godt all inclusive hotel, som ligger direkte ved...

Upgradefra 156,- kr.pr. personpr. dag
Det fantastiske poolområde

Blau Varadero

Blau Varadero er et moderne all inclusive hotel, der har en dejlig have med liggestole og...

Upgradefra 592,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Iberostar Varadero

Hotel Iberostar Varadero

Hotel Iberostar Varadero er et af Varaderos mest kendte og flotteste hoteller. Det er stort,...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cuba. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cuba.

Havana

-82.339584
23.054395

Varadero

-81.188496
23.180973

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 dec 2017 - 14 dec 2017
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.590,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 16 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.490,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2017 - 21 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 16.390,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2017 - 28 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 21.690,-
Børn u/12 år fra 19.490,-
Afrejse i følgende periode 29 dec 2017 - 31 dec 2017
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 18.690,-
Børn u/12 år fra 17.290,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2018 - 04 jan 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 05 jan 2018 - 25 jan 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.790,-
Børn u/12 år fra 14.590,-
Afrejse i følgende periode 26 jan 2018 - 31 jan 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 14.090,-
Afrejse i følgende periode 02 feb 2018 - 15 feb 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 16 feb 2018 - 28 feb 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 16.490,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2018 - 08 apr 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.690,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Afrejse i følgende periode 09 apr 2018 - 30 apr 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.890,-
Børn u/12 år fra 11.890,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2018 - 23 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 10.990,-
Børn u/12 år fra 11.190,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2018 - 20 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.490,-
Børn u/12 år fra 12.490,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.690,-
Børn u/12 år fra 11.690,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.090,-
Børn u/12 år fra 13.090,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 21 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.090,-
Børn u/12 år fra 13.890,-
Afrejse i følgende periode 22 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 20.390,-
Børn u/12 år fra 19.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 04 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 19.390,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Afrejse i følgende periode 05 jan 2019 - 31 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 17.090,-
Børn u/12 år fra 16.090,-
Afrejse i følgende periode 01 feb 2019 - 08 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 18.390,-
Børn u/12 år fra 17.390,-
Afrejse i følgende periode 09 apr 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.090,-
Børn u/12 år fra 13.090,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 20 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 15.190,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 14 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.090,-
Børn u/12 år fra 13.090,-
Inkluderet: 

Fly København - Havana t/r.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger, 3 med morgenmad i Havana og 10 med all inclusive i Varadero.
Visum til Cuba.
Tilskud til rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet. 

Fly København-Havana t/r. 
Transport fra lufthavn til hotel med bil/minibus.
Transporter Havana-Varadero-lufthavn med bus/minibus.

Udflugter

Vil du gerne opleve endnu mere på din rejse til cuba? Så har du mulighed for at tilkøbe disse spændende udflugter. Vi har selvfølgelig mange flere udflugter, du kan opleve. Se alle vores udflugter i Cuba.

Du bliver hentet kl. 9 og kører en time rundt i det moderne Havana i en klassisk amerikansk Chevrolet fra 1956. Efter køreturen skal du på en to timers gåtur rundt i det gamle Havana med en engelsktalende guide. Du kommer til at se et væld af gamle, charmerende pladser, præsidentpaladset og regeringsbygningen. Herefter går turen videre til Floridita Restaurant Bar, hvor der er opført en statue af Ernest Hemingway, og du besøger selvfølgelig også hans stamsted, Bodeguita del Medio. I Havanas moderne bydel ser du universitetet og Revolution Square, og du kan slentre en tur ned ad den lange, berømte havnepromenade, Malecon.

Du skal en tur rundt til alle de historiske steder i det gamle Havana. Du kommer til at se et væld af gamle, charmerende pladser, blandt andet Arms Square, Old Square, Saint Francis of Assisi Square og Cathedral Square foran den smukke katedral. Gå rundt i de gamle, hyggelige gader i byen og indsnus den ægte, gamle cubanske atmosfære. Du bliver kørt til Almacenes San Jose, et kæmpestort marked hvor du kan købe alle mulige former for kunsthåndværk og souvenirs. Omkring kl. 19 bliver du kørt til Morro Cabaña Fortress. Her kan du gå rundt på fortet og se dig omkring i museerne, og husk at nyde den skønne udsigt ud over Havana. Kl. 21 bliver der skudt kanoner af, og det er en sjov og anderledes oplevelse. 

Du bliver hentet på dit hotel, og nu skal du til havnen, hvor du går om bord på katamaranen. Her er åben bar og live underholdning. Fra båden bader du med delfiner i et kvarter - måske kan du købe et billede med hjem? Du snorkler også en halv times tid omkring et smukt koralrev i en halv time. Snart når du til Cayo Blanco, hvor du spiser dejlig frokost i en seafood-bar, og så er det tid til at bade og andre vandaktiviteter, før du skal tilbage til Varadero.

Du bliver hentet på dit hotel og kører syd på gennem Matanzas provinsen. Du sejler først i speedbåd på Hatiguanico Floden, og bagefter går du ad en lille sti langs floden. Du besøger Finca Fiesta Campesina, en stor gård lidt uden for Nationalparken, der nærmest fungerer som en mini zoo, og hvis du har lyst kan du også vælge at besøge krokodillefarmen. Du sejler en tur i speedbåd over Treasure Lake og kommer til Guamá Turistcenter, hvor der er en genskabning af en indiansk Taino landsby.