Du er her: Lande > Cuba > Rejser > Rejse CU50EG

Grupperejse med cykler og dansk rejseleder

15 dages rejse: 3 nætter Havana, 3 nætter Viñales, 2 nætter Hanabanilla, 2 nætter Trinidad, 2 nætter Playa Giron og 1 nat Havana
Rejse: 
CU50EG
Rejser til Cuba - grupprejser med dansk rejseleder
Som noget nyt og spændende kan du nu rejse til Cuba med dansk rejseleder! Du oplever Cubas dejlige byer, smukke natur og skønne strande og har et væld af oplevelser på cykel hvert sted - men selvfølgelig skal du også slappe lidt af.

Du møder dit rejsehold og din rejseleder i Havanas lufthavn, og så begynder oplevelserne. I kommer til at cykle Havanas gader tynde - både i den nye og den gamle bydel. Havana byder på masser af stemning, cubansk musik og lækre drinks med rom, så I kommer ikke til at kede jer. Næste stop er den smukke natur i Viñales, hvor I cykler rundt i dalen blandt plantager, klippebjerge og grotter, og får lidt indsigt i, hvordan landets berømte cigarer bliver til. I har også et par nætter ved den naturskønne Hanabanila-søen i bjergene, og det er helt ideelt at opleve området på cykel. Så er det af sted til Trinidad, hvor den gamle, fine UNESCO bys brostensbelagte gader bare venter på at blive udforsket, og uden for byen besøger I smukke Sugar Mill Valley på en skøn udflugt. Du skal også til Playa Giron, der byder på fantastisk turkist vand og masser af udflugter, før du slutter af med en enkelt nat i Havana.

Højdepunkter:
- Dansk rejseleder
-13 dejlige overnatninger - 15 dage i alt
- Du overnatter i casaer 11 af nætterne - en super god måde at opleve Cuba på!
- En hel masse måltider: alle morgenmåltider, 7 frokoster, 5 middage og adskillige drinks (det er jo Cuba!)
- Masser af rolige cykelture i smukke byer og flot natur, inkl. cykelleje. Der er en cykelmekaniker med, og bussen kører i nærheden af jer hele vejen, så I kan blive samlet op, hvis det bliver nødvendigt. 
- Afslapning på cubansk manér
- Flotte strande
- Fritid hvor du selv bestemmer oplevelserne

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - ankomst Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana - Viñales
 5. Viñales
 6. Viñales
 7. Viñales - Hanabanilla
 8. Hanabanilla
 9. Hanabanilla - Trinidad
 10. Trinidad
 11. Trinidad - Playa Giron
 12. Playa Giron
 13. Playa Giron - Havana
 14. Havana
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cuba. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Havana!

Så blev det dagen, hvor I skal til Cuba, og det er tid til at gå ombord i flyet og flyve mod salsarytmerne. Når I er ankommet til Havanas lufthavn, bliver I budt velkommen af jeres danske rejseleder og cubanske guide. I bliver kørt til jeres casaer, hvor du kan hilse på din værtsfamilie, nyde en kop frisk frugtjuice og tale med dem om Cuba. 

I Havana får du rom, revolutioner og atmosfære - især i den gamle bydel, hvor der er små, hyggelige gågader overalt. Pladserne ligger som små oaser rundt omkring i byen, og de er virkelig fine, så her kan du roligt nyde aftenkaffen eller et glas rom til live musik.

Dag 2: På cykel rundt i Havana

I dag er det i sadlen og af sted ud i Havana på cykel med din cykelguide! I skal cykle omkring 12 km i dag, og der er masser af stop undervejs.

I starter med at hente cyklerne i den moderne bydel og berømte Malecon - havnepromenaden, der stækker sig hele vejen langs vandet. Mens du cykler, kan du mærke, hvordan bylivet langsomt vågner. 

I fortsætter til Colon kirkegården, som er overraskende hyggelig med masser af charme. Der er hele stier mellem de mange gravstene, som altså ikke ligner noget, du ser hjemme i Danmark! Næste stop er Revolution Square, som er et stort samlingspunkt for turister og lokale. Det er her, I kan se det berømte billede af Che Guevara på husets mur.

Tilbage i den gamle bydel spiser I frokost med udsigt ud over havnen, og I skal selvfølgelig på en slentretur i den hyggelige, gamle by med de mange berømte pladser. Når du bevæger dig rundt i byen, vil du bestemt ikke undre dig over, at den er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Der er mange rigtig gamle huse og huller i vejene hist og her, men byen er stadig charmerende, og du vil høre rytmisk musik og se glade musikanter på næsten hvert eneste gadehjørne. 

Der bliver selvfølgelig også lidt tid til shopping på souvenirmarkedet, hvor boderne har alt og ingenting! 

Om aftenen har du fri til at gøre, hvad du har lyst til i ro og mag. Du spiser aftensmad selv, så gå på jagt efter en god restaurant. 

Dag 3: Hemingway, mosaikker og Playa Baracoa på cykel

Du spiser morgenmad på dit casa, og så er det op på cyklerne og af sted! 

Dagens første oplevelse med dit rejsehold er Hemingways hus, Finca Vigia, som nu er et museum i udkanten af Havana. Det er en cykeltur på omkring 14 km. Når du ser det, vil du næsten forvente, at han spankulerer rundt i haven med en drink i hånden - men det gør han nu altså ikke. Huset er virkelig fint og meget luksuriøst ud fra cubanske standarder. Du skal også se hans båd, the Pilar, som han blandt andet brugte til at jage naziundervandsbåde i cubansk farvand. 

Herefter er det i bus - med cykler og det hele - til den anden ende af byen, hvor I skal besøge Fusterlandia. Det er et meget bizart og ret imponerende kunstprojekt inspireret af Gaudi, hvor folk i et nabolag har dekoreret deres hjem med vilde mosaikker. Lige gyldigt hvor du kigger hen, ser du sjove former og farver, øjne, hænder, cubanske flag og portåbninger - alt sammen i mosaik. Du kan prøve at lave mosaik selv eller nøjes med at købe en lille souvenir med hjem.

Ved middagstid cykler I ca. 7 km til Playa Baracoa, en lille fiskerby på den anden side af vandet, hvor I spiser frokost. Der venter bussen på jer og kører jer tilbage til den gamle bydel. 

Du har fri om aftenen til at gøre lige, hvad du har lyst. Måske skal du ud og finde en bar med cubansk musik og rom? 

Dag 4: Velkommen til Viñales!

I dag skal I videre til Viñales!

Du siger farvel til dine værter og kører i bus - først til Las Terrazas Community Project. Når I nærmer jer naturen, skifter I bussen ud med en cykel. På besøgscenteret får I en cocktail, før I skal cykle til San Juan floden, hvor I kan tage en dukkert og slappe af, mens I spiser frokost sammen. Cykelturen er på omkring 10 km.

Bagefter er det videre med bussen til Viñales, som uden tvivl er et af de smukkeste naturområder i hele landet. Den grønne dal er fuld af tobak-, avocado-, banan- og mangoplantager, marker og små vandløb, men det mest imponerende er de ældgamle majestætiske kalkstensklipper, der rejser sig som en grøn væg rundt om dalen.

Nu er det tid til at finde dit casa og holde lidt fri. Opsnus en god restaurant i byen eller spis på en af de restauranter, som ligger med udsigt ud over dalen - du bliver ikke træt af udsigten! 

Husk, at det kan være køligt i Viñales, så tag en varm trøje med. 

Dag 5: På cykeltur i Viñales

I dag vågner du op på dit casa og spiser morgenmad, som dine casaværter har tilberedt.

Du har forhåbentlig ikke alt for ømme ben i dag, for I skal på en cykeltur til Viñales seværdigheder. I cykler igennem byen, forbi små, fine huse i alverdens farver. Selve byen er hyggelig og farvestrålende, men uden de store seværdigheder. Først går det op ad bakke til et udsigtspunkt, hvor I kan nyde udsigten ud over dalen. Herefter cykler I allesammen videre til nogle farvestrålende klippemalerier, som viser dalens historie. De kaldes Prehistoric Murals, men de er ikke spor forhistoriske, for de blev malet i 1961. Her kan du også prøve at zipline - hvis du tør! Svævebanen løber hele vejen over skovene, og du har god udsigt hele vejen. I slutter turen af med et besøg til en tobaksplantage. her kan I se, hvordan man dyrker og tørrer tobak, og så får I et par tips til, hvordan sådan en fætter skal rulles.

Om aftenen spiser du en dejlig BBQ-middag sammen med dine rejsekammerater på en lokal tobaksfarm.

Dag 6: På cykel til Cayo Levisas smukke strand

Efter morgenmaden hopper I i sadlen og cykler et stykke gennem det smukke landskab i retning mod kysten. Der vil være et kort stop i en lille by, hvor I bliver samlet op af bussen, der kører jer resten af vejen ud til vandet. Her skal I ombord på en båd, der sejler jer til skønne Cayo Levisa. 

Den lillebitte ø er kun et par kilometer lang, men her er alligevel skønne bountystrande! I spiser frokost på øen og bruger dagen på at dase på stranden og måske snorkle lidt? 

Når du har fået sol på næsen og det er tid til at tage tilbage, foregår det i bus - så der kan du læne dig tilbage og også slappe lidt af. 

Du har aftenen for dig selv, og du kan spise på en af byens restauranter. Her er masser af spisesteder - mange af dem er lidt kedelige, men der er et par gode indimellem. Et par nævneværdige er tapas-restauranten Tapas Bar 3J eller den italienske Restaurant El Olivo. 

Dag 7: Videre mod smukke Hanabanilla

Efter morgenmaden starter turen mod Hanabanilla, og i dag pakker i madpakken og tager med på turen. Undervejs passerer i sukkerrørsmarker, og I skal besøge Latinameikas største botaniske have, Cienfuegos Botanical Garden. 

Videre mod Hanabanilla-søen og turen går over Escambray-bjergene. Om I kommer ud at cykle i dag, og hvor langt det i så fald bliver, afhænger af tiden. Området omkring Hanabanilla virkelig flot - det er ikke uden grund, det bliver kaldt naturelskerens paradis! 

Det er den eneste sted på hele turen, hvor I skal sove på et "rigigt" hotel - det er ikke så charmerende og hyggeligt som at bo i casa, men det er fint til en afveksling. Fremme på hotellet spiser I aftensmad sammen, og måske skal I også have en mojito?

Dag 8: Bådtur og farm-besøg i Hanabanilla

I starter dagen med en tur i båd ud på søen, så du kan se landskabet fra vandet og nyde roen. I besøger også en farm, der ligger i de smukkeste omgivelser, så I kan lære mere om hverdagslivet her.

Eftermiddagen og aftenen er fri til lige det, du har lyst til. Tag på en lille vandretur i naturen og få lidt frisk luft i lungerne. Om aftenen kan du vælge at tage tilbage til den farm, du besøgte tidligere på dagen, hvis du har lyst til at prøve at spise der (ikke inkluderet). 

Dag 9: Velkommen til hyggelige Trinidad!

Nu går turen videre mod hyggelige Trinidad, hvor du selvfølgelig også skal cykle lidt. Efter et stop i Manicaragua bliver I samlet op af bussen og fortsætter til Sugar Mill Valley, hvor der er grønklædte bjerge, plantager og masser af palmer. Her spiser i frokost ved det gamle tårn Manaca Iznaga, og måske I også kan nå op at se udsigten fra toppen. 

Om eftermiddagen ankommer I til Trinidad, og her skal I på byrundtur i byens hyggelige, brostensbelagte gader. Se hvordan folk bor her i den gamle, farvestrålende by - nogle steder ser det ud som om, livet er gået i stå i det 17. århundrede. Kig ind gennem dørene og se, hvordan folk bor. Heste og gamle amerikanerbiler kører rundt, og ældre mænd sidder og spiller domino på gadehjørnerne. Byens hovedtorv er rigtig hyggeligt med en trappe, flere restauranter, en lille park, en kirke og et museum. 

Når I har oplevet byens stemning og atmosfære, er det blevet tid til at finde dit casa. Du har aftenen fri, så spørg din guide om gode forslag til restauranter og nyd byen. 

Dag 10: Fritid og festlig middag

I dag har du lidt fritid i skønne Trinidad! Du kan vælge at slentre rundt i byens hyggelige gader, eller du kan tage en bus ud til vandet og nyde en afslappende dag på stranden (ikke inkluderet). 

Om aftenen er det på med det festlige tøj, for her bliver I nemlig hentet i gamle amerikanerbiler, og så starter festen. I bliver kørt til en restaurant i Casilda Village, hvor et måltid med hummer, livemusik og cubansk dans venter! Efter en festlig middag går turen tilbage til Trinidad, og har du lyst, kan du fortsætte ud at opleve Trinidad by night.

Dag 11: Velkommen til Playa Giron!

Efter morgenmad på dit casa tager du bussen sammen med dit rejsehold langs den sydlige kyst, og indimellem kan du skimte det caribiske, blå vand. I gør holdt ved Guanaroca-lagunen nær Cienfuegos. Lagunen vrimler som regel med flamingoer, og det er altså skønt at se de farvestrålende fugle i naturen. I skal ud og vandre på en lille sti gennem skoven, der vrimler med områdets mange fugle. Snart ankommer I til en mole, og så går det ellers af sted med båd ud på vandet, så I kan komme helt tæt på fuglene uden at forstyrre dem. 

Turen går videre til Cienfuegos, hvor I får en forfriskende drink og lidt frokost. Hvis tiden tillader det, er der måske også en lille slentretur på programmet. 

Efter at have fået fyldt energidepoterne op igen, sættes kursen videre mod Playa Giron. Alt afhængig af, hvad klokken er blevet, skifter I måske bussen ud med cyklerne og kører selv det sidste stykke vej. 

Playa Giron er en lillebitte by, som er kendt for to ting - fantastiske strande med helt afsindig turkisblåt vand og Svinebugtsinvasionen. Selve byen er ikke så interessant, og du kan se den på cykel på under en halv time - faktisk er det bare et vejkryds med en masse små, fine casaer, et lille "kommercielt centrum" og selvfølgelig stranden Playa Coco, som er virkelig skøn og uturistet!

Jeres casa-ejere tager imod jer med friske velkomstdrink, og så spiser I sammen aftensmad på en af de kendte restauranter i byen, El Butty, hvor den søde ejer laver lækkerier til jer. Nyd en hyggelig aften i hinandens selskab. Mon også der skal lidt rom på bordet? 

Efter middagen kan du gøre som cubanerne selv og sætte dig ud på terrassen i din gyngestol og nyde aftenluften og hovedgadens liv, som mest består af folk, der driver deres heste eller geder hjem, børn der leger, og (hvis det er sæson) en milliard strålende orange krabber. 

Dag 12: Stranddag og snorkling

Dagen i dag skal bruges på en af de mindre strande ved Playa Giron, hvor der er masser af koraller og fisk under vandet. I cykler ud til Playa Larga ved Svinebugten. Her har du lidt tid til at nyde stranden, og har du lånt snorkleudstyr på dit casa, kan du også opleve livet under havoverfalden. 

Videre med bus til Cueva de los Peces, der er en smuk saltvandscenote. Her er vandet fuldstændig krystalklart, og det er også et rigtig godt sted at snorkle med forskellige fisk. Efter at have spist den medbragte madpakke, er det tid til at tage tilbage til jeres casaer, for at gøre jer klar til aftenen...

Når aftenen falder på, skal du nemlig nyde dit sidste cubanske måltid sammen med dine rejsekammerater. I spiser dejlig, cubansk mad mens solen går ned, og de sene timer falder på. Skål i drinks og sig farvel til dejlige Cuba! 

Dag 13: Tilbage til Havana

Nu går turen tilbage mod Havana. Kast et sidste blik på byen og indprent dig hvert et fortov, så du kan huske den helt særlige stemning, når du kommer hjem!

Dag 14: Afrejse fra Cuba

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cuba. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cuba.

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Vinales

Casa Particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Hotel Islazul Hanabanilla

Hotel Islazul Hanabanilla

Hotel Islazul Hanabanilla er et stort hotel, der ligger virkelig smukt ud til søen omgivet af...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Trinidad

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Playa Giron

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cuba. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cuba.

Havana

-82.339584
23.054395

Viñales

-83.706958
22.618942

Hanabanilla søen

-80.051984
22.046902

Trinidad

-79.982743
21.795963

Playa Giron

-81.025476
22.068882

Havana

-82.339584
23.054395

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode Fast afrejse: 11 feb 2021
Flyselskab
Air France
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Afrejse i følgende periode Fast afrejse: 25 feb 2021
Flyselskab
Air France
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Afrejse i følgende periode Fast afrejse: 11 mar 2021
Flyselskab
Air France
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Afrejse i følgende periode Fast afrejse: 25 mar 2021
Flyselskab
Air France
Voksne fra 17.890,-
Børn u/12 år fra 17.890,-
Inkluderet: 

Fly Danmark - Havana t/r.
13 overnatninger: 11 på Casa Particular og 2 på hotel.
Alle transporter.
Alle morgenmåltider, 6 frokoster og 5 middage.
Dansk rejseleder og cubansk guide.
Udflugter på cykel med dejlige oplevelser 11 af dagene - inkl. cykelleje
Visum til Cuba.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

​Drikkepenge.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Havana t/r.
Transport mellem lufthavn og hotel, samt Havana-Vinales-Hanabanilla-Trinidad-Playa Giron med bus.