Du er her: Lande > Cuba > Rejser > Rejse CU50EG

Grupperejse med cykler og dansk rejseleder

15 dages rejse: 3 nætter Havana, 2 nætter Viñales, 1 nat Cienfuegos, 1 nat Hanabanilla, 2 nætter Trinidad, 3 nætter Playa Giron og 1 nat Havana
Rejse: 
CU50EG
Rejser til Cuba - grupprejser med dansk rejseleder
Som noget nyt og spændende kan du nu rejse til Cuba med dansk rejseleder! Du oplever Cubas dejlige byer, smukke natur og skønne strande og har et væld af oplevelser på cykel hvert sted - men selvfølgelig skal du også slappe lidt af.

Du møder dit rejsehold og din rejseleder i Havanas lufthavn, og så begynder oplevelserne. I kommer til at cykle Havanas gader tynde - både i den nye og den gamle bydel. Havana byder på masser af stemning, cubansk musik og lækre drinks med rom, så I kommer ikke til at kede jer. Næste stop er den smukke natur i Viñales, hvor I cykler rundt i dalen blandt plantager, klippebjerge og grotter, og herefter skal I et smut rundt i farvestrålende Cienfuegos på cykel. I har også en enkelt nat ved Hanabanila søen i bjergene, og det er helt ideelt at opleve området på cykel. Så er det af sted til Trinidad, hvor den gamle, fine UNESCO bys brostensbelagte gader bare venter på at blive udforsket, og uden for byen besøger I smukke Sugar Mill Valley på en skøn udflugt. Du skal også til Playa Giron, der byder på fantastisk turkist vand og masser af udflugter, før du slutter af med en enkelt nat i Havana.

Højdepunkter:
- Dansk rejseleder
-13 dejlige overnatninger - 15 dage i alt
- Du overnatter i casaer 12 af nætterne - en super god måde at opleve Cuba på!
- En hel masse måltider: alle morgenmåltider, 6 frokoster, 5 middage og adskillige drinks (det er jo Cuba!)
- Masser af rolige cykelture i smukke byer og flot natur, inkl. cykelleje. Der er en cykelmekaniker med, og bussen kører i nærheden af jer hele vejen, så I altid kan blive samlet op. 
- Afslapning på cubansk manér
- Flotte strande
- Fritid hvor du selv bestemmer oplevelserne

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - ankomst Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana - Viñales
 5. Viñales
 6. Viñales - Cienfuegos
 7. Cienfuegos - Hanabanilla
 8. Hanabanilla - Trinidad
 9. Trinidad
 10. Trinidad - Playa Giron
 11. Playa Giron
 12. Playa Giron
 13. Playa Giron - Havana
 14. Havana
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cuba. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Havana!

Så blev det dagen, hvor I skal til Cuba, og det er tid til at gå ombord i flyet og flyve mod salsarytmerne. Når I er ankommet til Havanas lufthavn, bliver I budt velkommen af jeres danske rejseleder og cubanske guide. I bliver kørt til jeres casaer, hvor du kan hilse på din værtsfamilie, nyde en kop frisk frugtjuice og tale med dem om Cuba. 

I Havana får du rom, revolutioner og atmosfære - især i den gamle bydel, hvor der er små, hyggelige gågader overalt. Pladserne ligger som små oaser rundt omkring i byen, og de er virkelig fine, så her kan du roligt nyde aftenkaffen eller et glas rom til live musik.

Dag 2: På cykel rundt i Havana

I dag er det i sadlen og af sted ud i Havana på cykel med din cykelguide! I skal cykle omkring 12 km i dag, og der er masser af stop undervejs.

I starter i den moderne bydel og berømte Malecon - havnepromenaden, der stækker sig hele vejen langs vandet. Mens du cykler, kan du mærke, hvordan bylivet langsomt vågner. I skal ud til fortet La Punta Fortress, et gammelt militærkompleks, der ligger som en hyggelig middelalderfæstning på Havanas spids. 

I cykler langs Malecon til Hotel Nacional, hvor I får serveret en cocktail og hører lidt om det berømte hotel, som måske er mere specielt, end det er kønt. Nu går turen videre ad en gade til grøntsagsmarkedet, og her er der ellers godt gang i den med handlende og folk, der skal købe ind til dagen. Her er også kød- og frugtboder, og I kan lige nå et glas friskpresset juice, før turen fortsætter til Colon kirkegården, som er overraskende hyggelig med masser af charme. Der er hele stier mellem de mange gravstene, som altså ikke ligner noget, du ser hjemme i Danmark! Næste stop er Revolution Square, som er et stort samlingspunkt for turister og lokale. Det er her, I kan se det berømte billede af Che Guevara på husets mur.

Tilbage i den gamle bydel spiser I frokost med udsigt ud over havnen, og I skal selvfølgelig på en slentretur i den hyggelige, gamle by med de mange berømte pladser. Når du bevæger dig rundt i byen, vil du bestemt ikke undre dig over, at den er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Der er mange rigtig gamle huse og huller i vejene hist og her, men byen er stadig charmerende, og du vil høre rytmisk musik og se glade musikanter på næsten hvert eneste gadehjørne. 

Der bliver selvfølgelig også lidt tid til shopping på souvenirmarkedet, hvor boderne har alt og ingenting! 

Om aftenen har du fri til at gøre, hvad du har lyst til i ro og mag. Du spiser aftensmad selv, så gå på jagt efter en god restaurant. 

Dag 3: Hemingway, mosaikker og Playa Baracoa på cykel

Du spiser morgenmad på dit casa, og så er det op på cyklerne og af sted! 

Dagens første oplevelse med dit rejsehold er Hemingways hus, Finca Vigia, som nu er et museum i udkanten af Havana. Det er en cykeltur på omkring 14 km. Når du ser det, vil du næsten forvente, at han spankulerer rundt i haven med en drink i hånden - men det gør han nu altså ikke. Huset er virkelig fint og meget luksuriøst ud fra cubanske standarder. Du skal også se hans båd, the Pilar, som han blandt andet brugte til at jage naziundervandsbåde i cubansk farvand. 

Herefter er det i bus - med cykler og det hele - til den anden ende af byen, hvor I skal besøge Fusterlandia. Det er et meget bizart og ret imponerende kunstprojekt inspireret af Gaudi, hvor folk i et nabolag har dekoreret deres hjem med vilde mosaikker. Lige gyldigt hvor du kigger hen, ser du sjove former og farver, øjne, hænder, cubanske flag og portåbninger - alt sammen i mosaik. Du kan prøve at lave mosaik selv eller nøjes med at købe en lille souvenir med hjem.

Ved middagstid cykler I ca. 7 km til Playa Baracoa, en lille fiskerby på den anden side af vandet, hvor I spiser frokost. Der venter bussen på jer og kører jer tilbage til den gamle bydel. 

Du har fri om aftenen til at gøre lige, hvad du har lyst. Måske skal du ud og finde en bar med cubansk musik og rom? 

Dag 4: Velkommen til Viñales!

I dag skal I videre til Viñales!

Du siger farvel til dine værter og kører i bus - først til Las Terrazas Community Project. Når I nærmer jer naturen, skifter I bussen ud med en cykel. På besøgscenteret får I en cocktail, før I skal cykle til en gammel fransk kaffeplantage og San Juan floden, hvor I kan tage en dukkert og slappe af, mens I spiser frokost sammen. Cykelturen er på omkring 10 km.

Bagefter er det videre med bussen til Viñales, som uden tvivl er et af de smukkeste naturområder i hele landet. Den grønne dal er fuld af tobak-, avocado-, banan- og mangoplantager, marker og små vandløb, men det mest imponerende er de ældgamle majestætiske kalkstensklipper, der rejser sig som en grøn væg rundt om dalen.

Nu er det tid til at finde dit casa og holde lidt fri. Opsnus en god restaurant i byen eller spis på en af de restauranter, som ligger med udsigt ud over dalen - du bliver ikke træt af udsigten! 

Husk, at det kan være køligt i Viñales, så tag en varm trøje med. 

Dag 5: På cykel til Cayo Jutias smukke strand

I dag vågner du op på dit casa og spiser morgenmad, som dine casaværter har tilberedt.

Du har forhåbentlig ikke alt for ømme ben i dag, for I skal på en cykeltur til Viñales seværdigheder. I cykler 12 km igennem byen, forbi små, fine huse i alverdens farver. Selve byen er hyggelig og farvestrålende, men uden de store seværdigheder.

Først går det op ad bakke til et udsigtspunkt, hvor I kan nyde udsigten ud over dalen. Herefter cykler I allesammen videre til nogle farvestrålende klippemalerier, som viser dalens historie. De kaldes Prehistoric Murals, men de er ikke spor forhistoriske, for de blev malet i 1961. Her kan du også prøve at zipline - hvis du tør! Svævebanen løber hele vejen over skovene, og du har god udsigt hele vejen. 

Nu bliver I hentet i bus og kørt lidt ad vejen mod Cayo Jutias. I cykler de sidste 7 km.

Cayo Jutias er lækre strande med kridhvidt sand og krystalklart vand, som er perfekt til en snorkletur. I har madpakker med, og dem kan I nyde med udsigt ud over havet og bare slappe af. Hvis du vil ud på vandet, så tag en katamaran og snup en snorkletur lidt længere ude, hvor der er mere at se. Du kan også tage en tur i vandcykel - hvis altså du ikke er træt af pedale rundt. Turen tilbage foregår i bus, så der kan du læne dig lidt tilbage. 

Du har aftenen for dig selv, og du kan spise på en af byens restauranter. Her er masser af spisesteder - mange af dem er lidt kedelige, men der er et par gode indimellem. Et par nævneværdige er tapas-restauranten Tapas Bar 3J eller den italienske Restaurant El Olivo. 

Dag 6: Videre mod smukke Cienfuegos

I dag skal I videre til Cienfuegos i bus - der er lidt langt, så I stopper på vejen og spiser en medbragt madpakke.

Cienfuegos blev grundlagt af 40 franske familier i 1819, og hele byen er på UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens smukke pastelfarvede bygninger. Byen blev rig på handlen med tobak og sukker, og det mærker du, når du går rundt i de smukke, historiske gader. Cienfuegos er også kendt som ”La Perla del Sur” – Sydens Perle – og her får du en oplevelse af en provinsby i al sin pragt fra kolonitiden. I det smukke centrum ligger de historiske bygninger langs de fleste gader, og du kan få et fornemt overblik fra toppen af Casa de Cultura på den centrale plads, Parque José Martí. 

Din aften står til fri afbenyttelse, men du bør bestemt gå en tur i byens gader. Her er en del butikker, og så er her en rigtig dejlig stemning. 

Dag 7: Cykeltur i Cienfuegos og videre til Hanabanilla

I starter dagen med en tur rundt på cykel i Cienfuegos, hvor I blandt andet ser Parque José Martí og havnepromenaden - det er den længste havnepromenade i hele Cuba. I ender ved Punta Gorda, som er en lang, smal landtange ud i vandet, hvor du har flot udsigt ud over bugten. Dagens cykelstræk er på lige omkring 8 km.

Så er det igen ud i naturen - nemlig til Hanabanilla søen, som ligger i Escambray bjergene. I skal både køre bus og cykle dertil (ca. 14 km), og omgivelserne er virkelig flotte. Hanabanilla er naturelskeres paradis, og her kommer mange fiskere og bjergbestigere. 

Det er den eneste nat på hele turen, som I skal tilbringe på hotel - det er ikke så charmerende og hyggeligt som at bo i casa, men det er fint til en afveksling. Fremme på hotellet spiser I aftensmad sammen, og måske skal I også have en mojito?

Dag 8: Velkommen til hyggelige Trinidad!

I starter dagen med en tur i båd ud på søen, så I kan se landskabet fra vandet og nyde roen. Frokost nyder I på en typisk cubansk restaurant, og så kan du få et køligt "brusebad" i et af de flotte små vandfald i området. Bagefter cykler I til en charmerende lille landsby ved søens bred, hvor I kan gå en tur rundt og se livet og folks hverdag.

Nu går turen til hyggelige Trinidad, hvor I selvfølgelig også skal cykle lidt. Hele dagens cykelstrækning er på 8 km. På dit casa bliver du taget imod af dine casaværter og har lidt tid til at finde dig til rette og tage et bad, før du kan udforske byen på egen hånd i ro og mag. Gå rundt i Trinidads stejle gader og find en god restaurant - her er mange restauranter, men de er ikke alle lige gode. En af de bedste hedder Giroud og ligger på Calle Rosario, der fører op til byens hjerte. Her kan du få lækre pizzaer, vegetariske retter og tapas, og det hele smager skønt!

Dag 9: Byrundtur og på cykel til Sugar Mill Valley

Efter morgenmaden skal I på byrundtur i byens hyggelige, brostensbelagte gader. Se hvordan folk bor her i den gamle, farvestrålende by - nogle steder ser det ud som om, livet er gået i stå i det 17. århundrede. Kig ind gennem dørene og se, hvordan folk bor. Heste og gamle amerikanerbiler kører rundt, og ældre mænd sidder og spiller domino på gadehjørnerne. Byens hovedtorv er rigtig hyggeligt med en trappe, flere restauranter, en lille park, en kirke og et museum. 

Når I har oplevet byens stemning og atmosfære, går turen ud i naturen på cykel. I dag skal I cykle 12 km - I skal nemlig rundt i Sugar Mill Valley, hvor der er grønklædte bjerge, plantager og masser af palmer. Udsigten fra det gamle Manaca Iznaga tårn er helt vidunderlig - husk at tage masser af billeder!

Om aftenen skal I af sted i amerikanske biler til en restaurant i Casilda landsbyen. Her står aftenen på hummer, live musik og cubansk dans, og det er umuligt ikke at blive i godt humør af den gode stemning! 

Dag 10: Velkommen til Playa Giron!

I dag skal I i alt cykle 24 km.

Efter morgenmad på dit casa cykler du sammen med dit rejsehold langs den sydlige kyst, og indimellem kan du skimte det caribiske, blå vand. I stopper et par gange undervejs på dejlige strande, hvor I kan tage jer en forfriskende dukkert.

Ved Yaguanabo stranden bliver I samlet op af bussen, som kører jer til Guanaroca lagunen nær Cienfuegos. Lagunen vrimler som regel med flamingoer, og det er altså skønt at se de farvestrålende fugle i naturen. I skal ud og vandre på en lille sti gennem skoven, der vrimler med områdets mange fugle. Snart ankommer I til en mole, og så går det ellers af sted med båd ud på vandet, så I kan komme helt tæt på fuglene uden at forstyrre dem. 

Herefter er det videre til Yaguaramas, hvor I skifter bussen ud med cykler igen og kører til Playa Giron.

Den lillebitte by er kendt for to ting - fantastiske strande med helt afsindig turkisblåt vand og Svinebugtsinvasionen. Selve byen er ikke så interessant, og du kan se den på cykel på under en halv time - faktisk er det bare et vejkryds med en masse små, fine casaer, et lille "kommercielt centrum" og selvfølgelig stranden Playa Coco, som er virkelig skøn og uturistet!

Jeres casa-ejere tager imod jer med friske velkomstdrink, og vi vil anbefale, at du også spiser middag hos dit casa - der er ikke så mange spisesteder i den lille by. 

Du kan også gøre som cubanerne selv og sætte dig ud på terrassen i din gyngestol og nyde aftenluften og hovedgadens liv, som mest består af folk, der driver deres heste eller geder hjem, børn der leger, og (hvis det er sæson) en milliard strålende orange krabber. 

Dag 11: Cykeltur til Playa Larga, Las Salinas og snorkling

I dag skal I først med bus til Playa Larga, der ligesom Playa Giron er kendt for Svinebugtinvasionen, hvor cubanerne kæmpede mod amerikanerne. Lige uden for byen er det i sadlen og af sted på cykel de 22 km til Las Salinas, hvor der lever en hel massse vandfugle. Det gør her, fordi der også er rigtig mange myg, så husk myggespray! I spiser madpakke ved fuglereservatet, og så kører I tilbage med bus til en dejlig strand, hvor der er masser af koraller og fisk under vandet. Du kan låne snorkleudstyr på dit casa, så der er ingen undskyldning for ikke at opleve livet under overfladen. Måske ser du barracudaer. Du kan også prøve at dykke - det aftaler du bare med de folk, der står langs stranden.

I spiser aftensmad på en af de kendte restauranter i byen, El Butty, hvor den søde ejer laver lækkerier til jer. Nyd en hyggelig aften i hinandens selskab. Mon også der skal lidt rom på bordet? 

Dag 12: En dag fri i Playa Giron

I dag har du en dag, hvor du kan gøre lige præcis, hvad du har lyst til. Gå måske en tur i byens små grusgader væk fra hovedgaden. Det er den "rigtige" by, hvor folk bor i små, skæve huse, børn leger med hunde og krabber foran deres hjem, og mændene bygger på stakitter og hustage tidlig morgen og hen ad aftenerne, hvor det ikke er så varmt. Folk er søde og venlige, så stop op og hils på dem. 

Du kan også gå på stranden. Du skal gå ca. 20 minutter fra hovedgaden for at komme til Playa Giron, men den er ikke så spændende - fortsæt i stedet langs hegnet på det gamle, nedlagte hotel, til du kommer til lækre Playa Coco. Her er hvidt sand, strålende turkist vand og et lille skur, hvor du kan købe en cola eller en drink. 

Du kan også tage cyklen eller en taxa til Punta Perdiz og snorkle fra stenene eller besøge Caleta Buena, som er en privat strand med sand og klipper - du skal betale for at bruge dagen her, men så er mad og drikkevarer til gengæld inkluderet. Lidt længere ude ligger Cueva de los Peces, en lagune med grønt vand omgivet af frodig, jungleagtig natur, og går du ud til kysten, er der en rigtig god snorklekyst - en af områdets bedste!

Når aftenen falder på, skal du nyde dit sidste cubanske måltid sammen med dine rejsekammerater. I spiser cubansk mad på stranden, mens solen går ned, og de sene timer falder på. Skål i drinks og sig farvel til dejlige Cuba! 

Dag 13: Tilbage til Havana

Nu går turen tilbage mod Havana. Kast et sidste blik på byen og indprent dig hvert et fortov, så du kan huske den helt særlige stemning, når du kommer hjem!

Dag 14: Afrejse fra Cuba

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cuba. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cuba.

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Vinales

Casa Particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Cienfuegos

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Hotel Islazul Hanabanilla

Hotel Islazul Hanabanilla

Hotel Islazul Hanabanilla er et stort og lidt kedeligt hotel, der ligger virkelig smukt ud til...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Trinidad

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Playa Giron

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cuba. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cuba.

Havana

-82.339584
23.054395

Viñales

-83.706958
22.618942

Cienfuegos

-80.442256
22.160681

Hanabanilla søen

-80.051984
22.046902

Trinidad

-79.982743
21.795963

Playa Giron

-81.025476
22.068882

Havana

-82.339584
23.054395

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode Fast afrejse: 11 jan 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 17.490,-
Børn u/12 år fra 17.590,-
Afrejse i følgende periode Fast afrejse: 24 feb 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 16.490,-
Børn u/12 år fra 15.490,-
Inkluderet: 

Fly Danmark - Havana t/r.
13 overnatninger: 12 på Casa Particular og 1 på hotel.
Alle transporter.
Alle morgenmåltider, 6 frokoster og 5 middage.
Dansk rejseleder og cubansk guide.
Udflugter på cykel med dejlige oplevelser 11 af dagene - inkl. cykelleje
Visum til Cuba.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

​Drikkepenge.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Havana t/r.
Transport mellem lufthavn og hotel, samt Havana-Vinales-Cienfuegos-Hanabanilla-Trinidad-Playa Giron med bus.