Du er her: Lande > Cuba > Rejser > Rejse CU25

Smuk natur og vidunderlig strand

14 dages rejse: 3 nætter Havana, 1 nat Soroa, 2 nætter Viñales, 5 nætter Cayo Levisa og 1 nat Havana
Rejse: 
CU25
Soroa
Historie og store cigarer i Havana, grønne skove og smukke vandfald i Soroa, dybe dale og frodige omgivelser i Viñales og uforstyrret paradisstrand på Cayo Levisa.

I Havana er mulighederne mange: Besøg et af de spændende museer og lær mere om rom, revolution og cigarer, nyd stemningen på en slentretur gennem byens charmerende gader eller oplev musik, kabaret og ballet i verdensklasse. Videre til Soroa, der er et smukt område i Sierra del Rosaria-bjergene. Tag på vandreture blandt grønne skove, krystalklare floder og smukke vandfald, eller besøg den flotte orkidepark, der huser over 20.000 orkideer. Næste stop er Viñales, der er et af de smukkeste steder i Cuba. Her kan du bruge lang tid på at kigge ud over landskabet, hvor tobaks- og bananplantager, marker og små vandløb omringes af store, grønklædte kalkstensklipper. Så går turen videre til den lille bitte ø, Cayo Levisa, der ikke er mere end et par kilometer lang. Her finder du et uforstyrret paradis, hvor du kan komme helt væk fra den travle omverden. Slap af på stranden, tag ud at dykke, eller tag snorkelmasken på og kig efter fisk i flotte farver. Efter nogle afslappende dage tager du tilbage til Havana, hvor du har en enkelt overnatning, inden turen går tilbage til Danmark. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana - Soroa
 5. Soroa - Vinales
 6. Vinales
 7. Vinales - Cayo Levisa
 8. Cayo Levisa
 9. Cayo Levisa
 10. Cayo Levisa
 11. Cayo Levisa
 12. Cayo Levisa - Havana
 13. Havana
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Cuba. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Havana

I dag ankommer du til Havana. Havana er rom, revolution og en stemning, der ikke opleves andre steder i verden. Hele det store, historiske centrum er lukket for trafik - helt genialt og vidunderligt. Nogle gange går du på den originale brostensbelægning, der er over 500 år gammel, andre steder er gaderne bare lukket af med store, gamle kanonløb. Overalt kan du vandre rundt fredeligt i denne bydel.

Dag 2: Skønne Havana

Så skal Havana udforskes!

Vågner du tidligt, så gå en tur ud i det søvnige Havana allerede før morgenmaden. Her er en god stemning, mange skubber små, larmende trækassevogne hen mod havet - de skal hen og udstille deres varer på det lille kunsthåndværkermarked, der findes i udkanten af den gamle by hver dag.

Brug resten af dagen på at udforske Old Havana. Tag måske en hestedroske, og bliv kørt rundt fra sted til sted. Husk at aftale prisen på forhånd. På sådan en tur kommer du forbi mange af byens seværdigheder, og også ned ad en masse små gyder og stræder. Mange steder er husene meget forfaldne, men selvom de ikke er restaurerede, vidner de om en tid, hvor Havana var en smuk og prægtig by.

Cubanerne er stolte af deres smukke og frodige land med gratis sundhedsvæsen og unik musik og siden Fidel Castros bror Raul kom til magten i 2008 er der blevet lavet mange nye tiltag. Fx må cubanere nu eje både ejendomme, biler og virksomheder, hvilket var helt forbudt under Fidel, de må tage til udlandet og der findes også mobiltelefoner og internet (omend meget langsomt og ikke mange steder).

Der er mange små restauranter, hvor du kan spise frokost. Du skal ikke tage ikke til Cuba for madens skyld, men er du sulten, smager risene, bønnerne og grøntsagerne da rimeligt og der kommer hele tiden flere og bedre små restauranter.

Tag et hvil i middagsvarmen og så af sted igen. Du kan nemt komme rundt i denne skønne by med de små smarte Cocotaxaer, cykeltaxaer eller hestevogn.Se Plaza des Armas, det fantastiske smukke gamle Fort, den spanske guvernørs palads, Cubas revolutionsmuseum, domkirken fra 1745, Plaza de la Revolución med de store vægmalerier af Fidel Castro og Che Guevara og ikke mindst Asger Jorns vægmalerier i revolutionsarkivet. Besøg også det overdækkede kunsthåndværkermarked, Centro Cultural Antiques Almacenes San Jose nede ved havnen, hvor du kan finde alle mulige fine ting og sager.

Du skal naturligvis også besøge Hotel Ambos Mundos. Det var her, Ernest Hemingway boede - ja faktisk har han skrevet hele to romaner her! Du skal selvfølgelig se værelse 511, hvor han har boet så mange gange. Det koster en smule og er lidt turistet, men det er en fantastisk oplevelse. Er du interesseret i Hemingway, skal du også tage ud til hans smukt indrettede hus i San Francisco de Paula lidt uden for byen.

Om aftenen sidder cubanerne uden for deres hjem og diskuterer, ikke politik, det kan stadigt være farligt, men de diskuterer verden i øvrigt. De voksne snakker, børnene leger, og musikken kører fra den ene højttaler til den anden... Lyset skinner ud fra de hundredvis af små og store cafeer med musik. Fra næsten hvert gadehjørne hører du den glade og smittende salsa. Hvor mange bands spiller i Old Havana hver aften? Måske 100, måske 200 plus alle højttalerne. Besøg så mange af dem, du orker, eller vælg en og sid der i længere tid og lad dig rive med af stemningen. Gå en tur ned af den berømte Calle Obispo, hvor der er mange hyggelige steder og gå også på opdagelse i de mindre kendte gader.

Hvis du har lyst til at gøre noget lidt anderledes, så kan du tage brugt tøj med fra Danmark og aflevere det på et kloster i Havana.

Dag 3: Nyd Havanas stemning seværdigheder

Nå, der er ingen risiko for at du kommer til at kede dig - Havana bugner nemlig af spændende seværdigheder, og selv de rejsende, der er overmættede af kultur, vil i Havana få store, nye oplevelser...

Et besøg til Museo de la Revolucion er en skæg oplevelse. Museet har til huse i det, der tidligere var Præsidentpaladset, og det er en imponerende bygning! Efter den cubanske revolution blev det omdannet til et revolutionsmuseum, og her kan du altså lære mere om, hvad der skete under revolutionen. Bare vær opmærksom på, at den historie, du får fortalt her, ikke er den mest objektive version - der er ikke nogen tvivl om, hvem der bliver fremstillet som "gode" og "onde" her!

Du kan også lære mere om cigarer på et besøg til Partagas Cigar Factory. Her kan du se, hvordan de professionelle og nøje udvalgte cigarrullere ruller de eftertragtede cigarer, og bagefter kan du tage et smut i butikken, hvor du kan købe den ægte vare til en god pris.

Når man siger Cuba, kommer man heller ikke uden om rom. Både Barcardi og selvfølgelig Havana Club stammer herfra. I Havanas gamle bydel finder du The Havana Club Museum, og her kan du blive klogere på, hvordan rom fremstilles. Hele processen fra høstning af sukkerrør over destilleri til lagring af rom bliver forklaret, og når turen er slut, kan du jo besøge Havana Club Bar, hvis du har fået lyst til en smagsprøve. Her serveres der både klassiske, cubanske drinks som mojitos og daiquiris, men du kan også hoppe ud i at smage et udvalg af Havana Clubs mange forskellige varianter af rom.

Om aftenen vil du måske ud på den klassiske musikrute: Cefe Taverna, Montserrat Bar, La Floridida, La Bodeguia del Medio. Prøv også Il Patio på Domkirke-pladsen, det er super - stemningsmæssigt altså, for maden er kun rimelig. Et godt sted at spise (igen kun for stemningens skyld!) er Habana 61, der serverer fantastisk mad til overkommelige priser. Restauranten serverer dog ikke lokal, cubansk mad, men mere mad med et lidt internationalt præg. Spørg på hotellet, de kan vise dig vej derhen. Du kan også spise på den hyggelige restaurant La Imprenta på den smukke gade Calle Mercaderes i den gamle bydel. Det er et gammel trykkeri, og du sidder og spiser på bogstaver. Maden er rigtig lækker, og du kan rent faktisk få en ordentlig salat, hvilket er sjældent i Cuba! 

Du kan også hyre en taxa og tage på dagsudflugter - måske til Viñales, hvis det ikke indgår i din rejse. Mulighederne er mange!

Dag 4: Velkommen til naturen i Soroa

Videre til Soroa - et smukt område i Sierra del Rosaria bjergene. Her finder du skove, bakker, floder og vandfald. Du bør besøge orkidéparken og tage på en dejlig trekkingtur i områdets skønne natur. Her lever kolibrier, så hvis du er heldig støder du på sådan en. Tag også turen op til Moget Hill. På toppen af denne kalkstensklippe har du en fantastisk udsigt – så husk endelig kameraet! Herfra kan du gå videre gennem den grønne skov forbi vandfald og floder og slutte turen af med en forfriskende dukkert i en sø. Udforsk dette dejlige område i dit eget tempo, og hold udkig efter de mere end 50 fuglearter, der lever her. Måske ser du en kolibri?

Dag 5: Velkommen til Viñales

Så går turen videre til Viñales!

Viñales-dalen er et af de smukkeste områder i Cuba. På den flade dalbund dyrkes der tobak og bananer, små vandløb løber gennem markerne, kalkstensklipper nærmest rejser sig op af jorden og stejle, grønne bjergsider markerer dalens afgrænsning. Nogle af disse klippevægge er overmalet med farverige muralmalerier. Du kan bruge timevis på bare at sidde og kigge ud over landskabet i denne dal, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdige områder.

Bemærk, der kan være køligt i Viñales, så medbring en varm sweater.

Dag 6: Den skønne Viñales dal

Du bor midt i den skønne natur, og det vil være en skam ikke at udnytte. Aftal med en taxamand at komme lidt rundt eller tag på organiserede ture.

Der er også muligheder for udflugter. Klipperne er fulde af grotter, hvoraf den ene, Cueva de Santo Tomás, har grottesystemer der tilsammen er mere end 45 km lange! Det er det tredjestørste grottesystem i hele Sydamerika!! Der findes også en restaurant, der er skabt inde i en hule.

Besøg også Cueva del Indio (tag afsted tidligt med taxa, så undgår du turisterne). Turen dertil tager kun 20 min, og så kan du gå og sejle gennem flotte grotter med imponerende stalagmitter og stalaktitter. Du skal ned på knæ på et tidspunkt, så er du dårligt gående, er det måske lidt udfordrende. Tag bagefter til Cueva del Palenque, igen en flot grotte, hvor der engang boede slaver, der var på flugt fra sukkerørsplantage-ejerne.

Se også Mural de la Prehistoria - ikke at det har noget med prehistorie at gøre, men den er da meget flot, og turen derhen er gennem smukke landskaber. Mural de la Prehistoria blev lavet i 1961 af Leovigildo González Morillo, og er et 120 meter langt maleri på siden af en klippe.

Gå en tur i hyggelige Viñales by, der vrimler med casaer og restauranter. Husene er farvestrålende, og der står heste på hvert gadehjørne. Se den smukke kirke, og sid lidt på pladsen og se på livet omkring dig. Spis måske frokost her - få dejlig cubansk mad og flot udsigt over tobaksmarkerne på Casa Yury y Nino Restaurant eller besøg Restaurant El Olivo og spis en af deres gode italienske retter, eller prøv måske tapas på Tapas Bar 3J. Restauranten med den måske smukkeste udsigt er Balcon del Valle de Viñales. De har et lille udvalg af retter, men de er skønne, og her er rigeligt - og du kan nyde det med den fænomenale udsigt ud over de grønne bjerge og dalen fuld af tobakmarker.

Du kan også tage på vandreture eller en tur på hesteryg eller cykel gennem det smukke landskab.

En anden mulighed er en dagsudflugt til Cayo Levisa. Der er arrangerede ture - spørg på hotellet. Turen er med bus og båd og så er du på en lille, smuk ø med en dejlig strand. Bad, nyd solen og slap heeeelt af. Eller tag til Cayo Jutías, en af Cubas skjulte perler. Tag på en arrangeret tur, eller tag selv en taxa. Det tager ca. en time, og stranden er super.

Har du lyst til at opleve naturen på en anden måde, så tag på en ridetur. Snak med hotellet om det, det er ret billigt, og så kan du ride ud gennem de flotte landskaber. Der er også en organiseret ridetur til Casa Benito, hvor du kan høre lidt om tobak og cigarer... Kan du slet ikke få nok af natur, så har Viñales også en hyggelig botanisk have - Botanical Gardens Casa de Caridad, hvor der er masse af smukke blomster og jungleagtige planter.

Den nærmeste lille by er Pinar del Rio, som ligger ca. 10 km fra hotellet. Dette er nok det nærmeste, du kommer det "ægte" Cuba - jo, fattigt efter vores øjne. Det eneste spændende i den lille by er den gamle cigarfabrik, den skal besøges, og så kan du tage en tur rundt i hestevogn. Der er alle mulige og umulige gamle hestevogne, og også på dem kan du risikere at vente længe. Husene er gamle, og maling har de ikke set, nogle karéer ser helt forfærdelige ud, grå og snavsede, og du tager tilbage til hotellet og opdager igen hvor rig du er. Jo, du bør også se denne side af dette land og håbe på dets fremskridt..

Dag 7: Velkommen til Cayo Levisa

Drømmer du om et uforstyrret paradis? Du kommer i dag til Cayo Levisa, der er en lille bitte ø, ikke mere end et par kilometer lang, og du er her helt væk fra den travle omverden. Du kan ligge på stranden, du kan tage ud og snorkle eller surfe og du kan gå en tur på øen. Total afslapning!

Dag 8 - 11. Den lille smukke ø Cayo Levisa

Der er masser af smukke dykkersteder rundt om øen, så måske skal du en dag tage ud og dykke? Hvis du ikke har helt mod det, kan du også bare snorkle rundt i vandkanten og se på det smukke vandliv. I koralrevet bor der i hundredvis af forskellige fisk, og måske støder du også på hummere og andre krebsdyr.

Dag 12: Tilbage til Havana

Nu går turen tilbage mod Havana. Kast et sidste blik på byen og indprent dig hvert et fortov, så du kan huske den helt særlige stemning, når du kommer hjem!

Dag 13: Afrejse fra Cuba

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Cuba. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Cuba.

Alle hoteller

Rejser til Cuba - Casa Particular

Casa Particular uspecificeret - Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et...

Upgradefra 1092,- kr.pr. personpr. dag

Hotel Armadores de Santander

Hotel Armadores de Santander er et godt hotel med en skøn beliggenhed i den gamle bydel tæt på...

Upgradefra 948,- kr.pr. personpr. dag
Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel

Habana Libre Hotel er et stort og lidt kedeligt hotel, der ligger i hyggelige omgivelser mindre...

Upgradefra 1533,- kr.pr. personpr. dag
Iberostar Parque Central udefra

Iberostar Parque Central

Iberostar Parque Central er Havanas flotteste hotel! Det ligger midt i den gamle bydel og er...

Alle hoteller

Villa Horizontes Soroa

Villa Horizontes Soroa

Villa Horizontes Soroa ligger i det naturskønne Soroa. De 49 bungalows har terrasse, der vender...

Alle hoteller

Smuk beliggenhed

Hotel Horizontes Los Jazmines

Hotel Horizontes Los Jazmines er berømt for sin udsigt, og det er absolut fortjent! Det lyserøde...

Skøn beliggenhed

Hotel Horizontes La Ermita

Hotel Horizontes La Ermita har den mest fantastiske beliggenhed lige ved Viñales dalen, en gåtur...

Alle hoteller

Stranden

Hotel Cayo Levisa

Hotel Cayo Levisa er et sted, du tager hen, hvis du vil have fred og smuk, smuk strandferie! Det...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til cuba. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Cuba.

Havana

-82.339584
23.054395

Soroa

-82.998242
22.770385

Viñales

-83.706958
22.618942

Cayo Levisa

-83.522249
22.881558

Havana

-82.339584
23.054395

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 maj 2018 - 21 jun 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 11.790,-
Børn u/12 år fra 11.090,-
Afrejse i følgende periode 21 jun 2018 - 22 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.790,-
Børn u/12 år fra 11.790,-
Afrejse i følgende periode 22 jun 2018 - 27 jun 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.390,-
Børn u/12 år fra 11.490,-
Afrejse i følgende periode 28 jun 2018 - 04 jul 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 05 jul 2018 - 10 jul 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.790,-
Afrejse i følgende periode 11 jul 2018 - 15 aug 2018
Flyselskab
Air France
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2018 - 17 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.190,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 17 aug 2018 - 24 aug 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.090,-
Børn u/12 år fra 11.390,-
Afrejse i følgende periode 25 aug 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 11.790,-
Børn u/12 år fra 11.090,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 12.290,-
Afrejse i følgende periode 17 dec 2018 - 22 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 16.790,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 24 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2018 - 30 dec 2018
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 15.490,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 07 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 13.390,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 07 jan 2019 - 08 jan 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 08 jan 2019 - 14 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 14.390,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 14 jan 2019 - 15 jan 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 15 jan 2019 - 21 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 13.390,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 22 jan 2019 - 28 jan 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 28 jan 2019 - 29 jan 2019
Flyselskab
Air France
Voksne fra 15.390,-
Børn u/12 år fra 14.190,-
Afrejse i følgende periode 29 jan 2019 - 17 feb 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 13.390,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 19 feb 2019 - 28 feb 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 01 mar 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.790,-
Børn u/12 år fra 12.090,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 29 jun 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.290,-
Børn u/12 år fra 11.590,-
Afrejse i følgende periode 30 jun 2019 - 10 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.590,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 11 jul 2019 - 16 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 13.790,-
Afrejse i følgende periode 17 aug 2019 - 24 aug 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 12.190,-
Afrejse i følgende periode 25 aug 2019 - 14 dec 2019
Flyselskab
Air Canada
Voksne fra 12.590,-
Børn u/12 år fra 11.890,-
Inkluderet: 

Fly t/r Danmark - Havana.
Alle transporter på rejsen, undtagen båden til Cayo Levisa.
12 overnatninger med morgenmad.
Visum til Cuba.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Båd til Cayo Levisa.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet, undtagen båden til Cayo Levisa. 

Fly Danmark-Havana t/r.
Al transport mellem lufthavn og hoteller, samt mellem de forskellige byer med privat bil/minibus. 
Båd til Cayo Levisa.