Du er her: Lande > Ecuador (Galapagos) > Rejser > Rejse 942

Bjerge, jungle og smukke kolonibyer i Ecuador

15 dages rejse: 2 nætter Quito, 2 nætter Tena, 2 nætter Baños, 1 nat Tigua, 1 nat Latacunga, 1 nat Riobamba, 3 nætter Cuenca og 1 nat Guyaquil
Rejse: 
942
Den fantastiske Cotopaxi vulkan
Smukke byer i Quito, Baños, Cuenca og Guyaquil, helt fantastisk natur i Amazonas og bjergrige landskaber, hvor højdepunkterne er Cotopaxi vulkanen og Quilotoa kratersøen.

Din rejse starter i Ecuadors hovedstad, Quito, der har fine, charmerende gader med kirker fra den spanske kolonitid og hyggelige, hvidkalkede bygninger. Quito er en spændende blanding af moderne skyskrabere og helt gamle bygninger med små, skjulte pladser. Herefter skal du videre til Tena, som ligger i Amazonas, og her kommer du på en eller flere udflugter efter eget valg - én ting er sikkert, du kommer dejlig tæt på naturen! Så går turen videre til Baños, der ligger smukt midt i bjergene og har en dejlig stemning. Nu er det tid til lidt fantastiske naturoplevelser, for nu skal du videre til Tigua, som ligger lige tæt ved Cotopaxi Nationalpark. Her skal du selvfølgelig på en udflugt ud og se den berømte Cotopaxi vulkan, men her er også mange andre smukke dale, søer og floder. Nær Cotopaxi ligger Latacunga, og på vejen hertil lægger du vejen forbi den smaragdgrønne Quilotoa kratersø, og så går turen videre til Riobamba, hvor du skal besøge Chimborazo Nationalpark. Du har et par dage i Cuenca, som er en af de smukkeste byer i Ecuador med fine, brostensbelagte gader, hyggelige kirker, flotte pladser og meget andet. Du skal også et smut til den farvestrålende havneby, Guayaquil, før du igen vender næsen mod Danmark. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Quito
 2. Quito
 3. Quito - Tena
 4. Tena
 5. Tena - Baños
 6. Baños
 7. Baños - Tigua
 8. Tigua - Latacunga
 9. Latacunga - Riobamba
 10. Riobamba - Cuenca
 11. Cuenca
 12. Cuenca
 13. Cuenca - Guyaquil
 14. Guyaquil
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Ecuador (Galapagos). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Quito!

I dag bliver du budt velkommen til Quito. Den smukke hovedstad Quito har en beliggenhed, der er svær at konkurrere med. I næsten 3 kilometers højde og omgivet af bjergtoppe, har Quito et dejligt, forfriskende klima og byder på mange både historiske og moderne seværdigheder. I 1978 kom byen på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket du sagtens vil kunne forstå, når du ser byens unikke kombination af indiansk og europæisk kunst og arkitektur fra flere tidsaldre.

Dag 2: Se dig omkring i Ecuadors hovedstad Quito

Quito har 2 større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel 'El Centro' kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidvaskede bygninger og kirkerne fra den spanske kolonitid. En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Helt essentielt er det, at du ser San Francisco Klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen.

Har du lyst til at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du udsigt til de omkringliggende vulkaner.

I den nordlige bydel skrues tiden frem til den moderne tidsalder og her finder du skyskrabere, butikscentre, ambassader og museer. Der er museer for enhver smag - om naturhistorie, arkæologi, og kunst og håndværk fra forskellige kulturer og tidsaldre. Et af de bedste er Guayasamin-museet, hvor der findes både lokalhistorisk, kolonitids og moderne kunst.

Trænger du til en pause, så tag hen til en af byens parker eller snup en drink på en fortovscafé på Avenida Amazonas. Det er også i denne bydel, at du finder de fleste restauranter. Og når sulten melder sig, så er der nok at vælge imellem. Du skal bare beslutte, om du har lyst til at spise lokalt, mexicansk, japansk, fransk, italiensk, spansk eller kinesisk?

For øvrigt er det en god ide at medbringe små USD sedler, da det kan være vanskeligt at få byttepenge på de større sedler.

Du kan også tage på udflugter! Hvad med at prøve at stå med en fod på den nordlige halvkugle og en på den sydlige? Det kan du gøre i La Mitad del Mundo (Midten af Verden), eller som vi alle kender det: Ækvator. Midten af Verden ligger nær landsbyen San Antonio, ca. 22 km nord for Quito, og det er let at tage til: Der er masser af busser, eller du kan tage en taxa. Herfra kan du også besøge den uddøde vulkan Pululahua, hvor der på bunden af det 400 m dybe og 5 km lange krater ligger grønne, frodige marker.

Har du lyst til at se et ægte indiansk marked, så tag med bussen til byen Sangolqui ca. 20 km fra Quito. Søndag morgen er turen bestemt umagen værd. Lidt længere væk, 2-3 timers bustur fra Quito, ligger byen Otavalo, hvor der hver lørdag er et fascinerende marked med alt lige fra mad, håndværk, tøj og dyr. Hvis du er interesseret i vævninger, tæpper, vægtæpper og sweatere, så er der her, det foregår. Byen har også et interessant museum. Videre fra Otavalo kan du tage på ture til egnens mange søer – fx til vulkanen Cuicocha, hvis krater er fyldt med vand.

Tag selv på disse ture eller bed vores agent i Ecuador om at arrangere dem for dig.

Dag 3: Velkommen til Tena og Amazon regnskoven!

I dag skal du videre til Tena, som ligger midt ude i regnskoven.

Tena er hovedstaden i Napa-provinsen og ligger for foden af Andesbjergene. Byen er populær blandt turister - ikke fordi den er særlig smuk, men den er et godt udgangspunkt til spændende udflugter i Amazon regnskoven. 

Faktisk var det i Ecuador, at Amazonfloden blev opdaget. En gruppe af spanske opdagelsesrejsende tog fra Quito i 1541 i et forsøg på at finde den legendariske El Dorado. Den fandt de ikke, men de fandt en masse floder, der alle var forbundet med Amazonfloden. De mødte også stammefolk - mange af dem var krigerkvinder, og det er dér betegnelsen "amazoner" stammer fra. Der lever stadig stammefolk i området, men ikke så mange som førhen, og der bliver færre og færre.

Du skal bo omkring 15 kilomter fra Tena midt ude i junglen, så her kan du rigtig komme i ét med naturen!

Du har hele eftermiddagen til at slappe af, nyde den smukke natur og floden Rio Napo, som løber lige forbi det lodge, som du skal bo på. Men ikke noget med at stikke fødderne i vandet - her lever nemlig piratfisk, anakondaer og flodslanger. I regnskoven kan du være heldig at spotte farvestrålende fugle, aber der gemmer sig i træerne, jaguarer, leguaner og masser af andre spændende dyr. 

Nyd en lækker aftensmad på hotellets restaurant og hvil dig, for i morgen skal du ud og opleve regnskoven. 

Dag 4: Spændende udflugter i Amazonas

Nu skal du på udflugt i Amazonas! Du kan vælge imellem forskellige aktiviteter. 

Du kan blandt andet komme på en vandretur i regnskoven med en guide, og her ser du spændende dyr og planter, og en masse smukke vandfald, hvor du kan dyppe fødderne og få et brusebad. Du kan også besøge den fine sommerfuglefarm, hvor de farvestrålende insekter sværmer om ørene på dig, eller hvis du vil se større dyr, så tag måske med på en dyresafari i junglen. Du kan selvfølgelig også opleve Rio Napo, for floden byder på masser af muligheder for riverrafting, kajakture og spændende grotter, der bare venter på at blive udforsket.

Hvis du vil på udflugt væk fra Tena, kan du tage de ca. to timer til Ecuadors højeste vandfald, San Rafael Falls - det er helt fantastisk flot! Det ligger i smukke, grønne omgivelser og falder ned over en lodret klippevæg ned i en lille sø. Der er også to timer til Pailon Del Diablo, der er lidt mindre, men lige så flot! 

Om aftenen er du sikkert træt efter alle dagens oplevelser, så hvad med bare at slappe af i en hængekøje eller tage en aftendukkert i poolen?

Dag 5: Velkommen til Baños!

I dag skal du videre til Baños.

Baños er en lille, charmerende by med en idyllisk beliggenhed midt i bjergene. Her er et dejligt klima, en fantastisk atmosfære, smuk, omkringliggende natur, og i den smukke kirke kan du møde den helgen, der beskytter byen mod vulkanudbrud. Byen er kendt for sine naturlige, varme kilder og iskolde vandfald.

Har du god tid, og trænger du til en rigtig god kop kaffe eller en dansk grovbolle, så kig ind på Café Ali Cumba. Adressen er 12 de Noviembre og Martinez, Baños, Tungurahua. Ejeren er dansk og hedder Vibeke, og hun vil med glæde fortælle dig alt om byen.

Dag 6: Nyd dejlige Baños

Nu har du lidt tid til at nyde byens fantastiske atmosfære og den smukke, omkringliggende natur.

De varme kilder, Piscina El Salado ligger et par kilometer uden for byen, og her kan du hoppe fra brandvarme bade over under iskolde vandfald. De åbner allerede tidligt om morgenen, så det er bare med at komme ud af fjerne! Du kan også tage en tur rundt i det flotte landskab til fods, på cykel eller på hesteryg. Skal der ske noget lidt vildere, er der mulighed for at prøve river-rafting... hvis du altså har mod på det! Det er vildt, og du bliver våd - men det kilder i maven, og du bliver helt høj af adrenalin.

En anden mulighed kan være at besøge den zoologiske have, der ligger ca. 1½ km uden for Baños. Der er masser af dyr at se og god mulighed for at tage gode billeder af de dyr, der kan være svære at fotografere ellers.

Om aftenen kan du spise på en af de mange restauranter i nærheden. Måske skal du smage Eucadors nationalret: grillet marsvin. Det smager ganske godt - næsten som kylling!

Dag 7: Velkommen til Tigua og Cotopaxi Nationalpark

I dag skal du videre til Tigua, men først skal du selvfølgelig besøge verdens højeste aktive vulkan, Cotopaxi, som ligger i nationalparken af samme navn. Du bliver hentet af en engelsktalende guide, som kører dig gennem smuk natur i landskabet, som bliver kaldt for "paramoet". 

Cotopaxi troner i landskabet med sin sneklædte top, men her er også andre vulkaner og bjerge - nemlig vulkanen Sincholagua og de næsten 5000 meter høje bjerge Rumiñahui og Morurco, der også stikker også op i landskabet. Bjergene omgiver utallige dale, søer og floder – et imponerende landskab i 3.500 meters højde over havets overflade. Sørg for at have god plads på kameraet, og tag så rundt til lagunen Limpiopungo, der er smukt omkranset af Cotopaxi, Sincholagua og Rumiñahui. Nyd de fantastiske udsigter - storslået natur når det er bedst!

Bagefter bliver du kørt til dit hotel i Tigua, hvor du kan slappe af efter en dag med mange oplevelser.

Dag 8: Af sted mod Latacunga med stop ved Quilotoa kratersøen

I dag skal du videre til et af de mest spektakulære steder i Ecuadors bjerge - nemlig til den smukke Quilotoa kratersø. Søen er omkring 3 km i diameter, og det mineralholdige vand har en helt eventyrlig smaragdgrøn farve, som skifter afhængig af årstiderne. Du kan gå helt ned til vandkanten og nyde lagunens vand helt tæt på, eller du kan bare nyde udsigten ud over søen fra kraterkanten. 

Nu bliver du kørt til byen Latacunga, som ligger mellem Cotopaxi vulkanen og søen. Det er her, du skal overnatte. Byen er ret stor med næsten 100.000 indbyggere, og her er en smuk udsigt til vulkanen. Besøg det hyggelige marked, hvor du kan gå rundt og købe lidt friske råvarer og snakke med folk fra byen. Byen har også en charmerende central plads med en statue af filantropen, Dr. Vicente Leon, og du skal selvfølgelig også se den fine Saint Francis kirke. 

Dag 9: Videre til Chimborazo Nationalpark og Riobamba

Nu går turen til Chimborazo Nationalpark, der er opkaldt efter den imponerende vulkan af samme navn. Området er flot og grønt, og den sneklædte vulkan tårner op i landskabet. Du kan være heldig at støde på nogle af de søde lamaer og vicuñaer, som går og græsser på engene. Vulkanen er populær blandt bjergbestigere, for der er helt fantastiske klatremuligheder og skøn udsigt ud over området. 

Du skal bo i Riobamba - en hyggelig by med omkring 140.000 indbyggere. Byens centrum har charmerende gader med fine, pastelfarvede bygninger og palmer, og Plaza Mayor er bestemt et besøg værd! Sæt dig her og nyd byen, mens du slapper lidt af i benene. De fleste steder i byen er der udsigt til Chimborazo  i det fjerne, så du kan også få set vulkanen på afstand. Byen har to katedraler - en fin, hvidkalket en og en med tre klokketårne og en statue. 

Dag 10: Velkommen til Cuenca!

Så går turen til Cuenca!

Cuenca er en af de kønneste byer i Ecuador. Med en befolkning på omkring en halv million er det Ecuadors tredjestørste by, men alligevel finder du ikke en fortravlet storbystemning her. Cuenca er en dejlig by med mange velbevarede bygninger fra kolonitiden, farvestrålende markeder, smalle brostensbelagte gader, smukke kirker, rolige parker, flotte pladser og museer. Det er et dejligt sted at bruge et par dage og bare vandre rundt, nyde seværdighederne og få en fornemmelse af livet i Ecuador. 

Cuenca er berømte for at lave de sjove Panama hatte af palmeblade, for de stammer nemlig oprindeligt fra Ecuador. Måske skal du have en hat med hjem til hattehylden?

Dag 11-12: Tag på oplevelse i Cuenca

Du bør helt sikkert ud og opleve den hyggelig by!

Søg ud i krogene og nyd stemningen på de små pladser og torve. Tag en slentretur ned ad de smukke gader og besøg et marked, hvor du rigtig kan føle byens sjæl. Tag på en udflugt til Mirador de Turi, hvor der er en fantastisk udsigt ud over byen eller hvad med at besøge Ingapirca - de eneste inka-ruiner i Ecuador?

30 kilometer vest for byen ligger nationalparken Parque Nacional Cajas, hvor der findes mere end 200 søer i et flot, men barskt naturområde. Det er et perfekt sted at opleve naturen og dyrelivet. Gå en lang tur, nyd naturen og kig på det rige fugleliv. Der er både hjorte, bjørne, pumaer og tapirer i parken, og så er der masser af fisk – som det er tilladt at fange.

Er du mere typen, der elsker at gøre et godt køb, så tag til en af de to landsbyer Gualaceo eller Chordeleg. De ligger 25-30 km fra Cuenca, og her finder du fantastiske markeder med smykker, broderier, sweatere, håndværk og selvfølgelig de karakteristiske panamahatte.

Dag 13: Velkommen til Guayaquil!

I dag går turen videre til Guayaquil.

Guayaquil er en moderne havneby ved Stillehavets og Rio Guayas kyster. Gå en tur hen ad Malecon 2000 - en 2,5 km lang, imponerede flot promenade, som strækker sig langs Rio Guayas. Med udsigt over vandet kommer du forbi både gamle og moderne bygninger, monumenter og statuer samt markeder, butikscentre, museer, biografer, restauranter og barer.

Du bliver også nødt til at gå op ad trapperne på Cerro Santa Ana-bakken. Her kommer du igennem et charmerende, lille kvarter med små, farvestrålende huse, kunstbutikker, caféer og barer. Når du kommer op på toppen, belønnes du med et fantastisk panorama over hele byen og floden - en udsigt, der bør ses i både dagslys og mørke. Du kan også besøge fyrtårnet og Fortin del Cerro - et fort, hvorfra man engang brugte kanoner til at forsvare byen mod fjender fra søsiden.

Når sulten melder sig, kan du tage en bus eller taxa hen til forstaden Urdesa. Det er her, du finder det bedste, lokale køkken.

Dag 14: Afrejse fra Ecuador

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Ecuador (Galapagos). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Ecuador (Galapagos).

Alle hoteller

Hostal Villa Nancy

Hostal Villa Nancy

Hostal Villa Nancy er et lille, godt hotel, der ligger i den nye bydel i et eksklusivt...

Alle hoteller

Cotococha Amazon Lodge

Cotococha Amazon Lodge

Cotococha Amazon Lodge er et hyggeligt, bæredygtigt sted med 22 rummelige bungalows, der næsten...

Alle hoteller

Hotel Villa Santa Clara

Hotel Villa Santa Clara

Hotel Villa Santa Clara er et dejligt og lidt ældre hotel med plads til 75 gæster. Det ligger i...

Alle hoteller

Posada de Tigua

Posada de Tigua

Posada de Tigua er et rigtig dejligt sted! Det er en lille, hyggelig, familieejet farm, som...

Alle hoteller

Villa de Tacvnga

Hotel Villa de Tacvnga

Hotel Villa de Tacvnga er et charmerende 200 år gammelt, nyrenoveret hotel i spansk kolonistil....

Alle hoteller

Hotel Montecarlo

Hotel Montecarlo

Hotel Montecarlo er et simpelt hotel med en super beliggenhed midt i downtown, så du nemt kan...

Alle hoteller

Hostal La Orquidea

Hostal La Orquidea

Hostal La Orquidea er et ældre, familieejet hotel placeret midt i centrum. Du skal kun gå 200...

Alle hoteller

Hostal Quil

Hostal Quil

Hostal Quil er et hyggeligt, men meget simpelt hotel, som ligger dejlig tæt på lufthavnen –...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til ecuador (galapagos). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Ecuador (Galapagos).

Quito

-78.474484
-0.183161

Tena

-77.813673
-0.996487

Baños

-78.424515
-1.396160

Tigua

-78.849687
-0.956021

Latacunga

-78.522016
-0.774925

Riobamba

-78.652475
-1.663165

Cuenca

-79.006374
-2.900327

Guayaquil

-79.921201
-2.171257

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 20 jan 2018 - 22 jun 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 26.590,-
Børn u/12 år fra 25.290,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2018 - 21 aug 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 28.490,-
Børn u/12 år fra 26.790,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 26.590,-
Børn u/12 år fra 25.290,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 28.490,-
Børn u/12 år fra 26.790,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 31 mar 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 27.990,-
Børn u/12 år fra 26.790,-
Inkluderet: 

Flyrejse København-Quito og Guyaquil-København.
Alle transporter på rejsen.
13 overnatninger med morgenmad.
4 Udflugter: 1 valgfri udflugt i Tena, en tur til Cotopaxi Nationalpark, en tur til Quilotoa kratersøen og en tur til Chimborazo Nationalpark.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Entréer ved nationalparker.
Afrejseskat fra Guayaquil.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly København-Quito og Guayaquil-København.
Transport mellem lufthavne og hoteller og mellem alle byer i privat bil eller minibus.