Du er her: Lande > Ecuador (Galapagos) > Rejser > Rejse 952C

Ecuador highlights og Galapagos

16 dages rejse: 3 nætter Quito, 2 nætter Lasso (Cotopaxi), 3 nætter Baños, 1 nat Quito, 4 nætter Puerto Ayora (Galapagos) og 1 nat Guayaquil
Rejse: 
952C
Rejser til Ecuador - Baño
Varme kilder og kulturelle oplevelser i Quito, Baños og Lasso ved Cotopaxi vulkanen, efterfulgt af ophold på dejligt hotel på de unikke Galapagos-øer.

Du begynder rejsen i Quito, der er en by med en herlig blanding af gammelt og nyt. I den gamle bydel kan du slentre rundt blandt hvidkalkede bygninger og spanske kolonitidskirker, og i den nye bydel er der høje skyskrabere, butikscentre og gode museer. Derefter tager du med toget til Lasso, en hyggelig by tæt på Cotopaxi Nationalpark. Parken rummer utallige dale, søer og floder og faktisk også flere vulkaner. Mest kendt er Cotopaxi-vulkanen, hvor du kan komme op med jeep og se den fantastiske udsigt over det smukke landskab. Næste stop er den idyllisk beliggende by Baños, hvor du kan nyde et langt, varmt udendørs bad i varme kilder med udsigt over bjergene. Videre til det unikke Galapagos, hvor du skal bo på et hyggeligt hotel på øen Baltra. Her kan du opleve det helt specielle dyreliv og nyde den fantastiske natur. Besøg det spændende Charles Darwin forskningscenter, oplev vulkaner, tag på udflugt på hesteryg i Santa Cruz' højland eller tag på bådtur til de omkringliggende øer og se skildpadder, søløver, leguaner, krabber og utallige slags fugle. Rejsen sluttes af med en overnatning i den moderne havneby Guayaquil. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Quito
 2. Quito
 3. Quito
 4. Quito - Lasso
 5. Lasso
 6. Lasso - Baños
 7. Baños
 8. Baños
 9. Baños - Quito
 10. Quito - Puerto Ayora
 11. Puerto Ayora
 12. Puerto Ayora
 13. Puerto Ayora
 14. ​Puerto Ayora - Guayaquil
 15. Guayaquil
 16. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Ecuador (Galapagos). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Quito!

I dag bliver du budt velkommen til Quito. Den smukke hovedstad Quito har en beliggenhed, der er svær at konkurrere med. I næsten 3 kilometers højde og omgivet af bjergtoppe, har Quito et dejligt, forfriskende klima og byder på mange både historiske og moderne seværdigheder. I 1978 kom byen på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket du sagtens vil kunne forstå, når du ser byens unikke kombination af indiansk og europæisk kunst og arkitektur fra flere tidsaldre.

Dag 2-3: Nyd spændende Quito og se dig omkring

Quito har 2 større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel 'El Centro' kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidvaskede bygninger og kirkerne fra den spanske kolonitid. En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Helt essentielt er det, at du ser San Francisco Klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen.

Har du lyst til at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du udsigt til de omkringliggende vulkaner.

I den nordlige bydel skrues tiden frem til den moderne tidsalder og her finder du skyskrabere, butikscentre, ambassader og museer. Der er museer for enhver smag - om naturhistorie, arkæologi, og kunst og håndværk fra forskellige kulturer og tidsaldre. Et af de bedste er Guayasamin-museet, hvor der findes både lokalhistorisk, kolonitids og moderne kunst.

Trænger du til en pause, så tag hen til en af byens parker eller snup en drink på en fortovscafé på Avenida Amazonas. Det er også i denne bydel, at du finder de fleste restauranter. Og når sulten melder sig, så er der nok at vælge imellem. Du skal bare beslutte, om du har lyst til at spise lokalt, mexicansk, japansk, fransk, italiensk, spansk eller kinesisk?

For øvrigt er det en god ide at medbringe små USD sedler, da det kan være vanskeligt at få byttepenge på de større sedler.

Du kan også tage på udflugter! Hvad med at prøve at stå med en fod på den nordlige halvkugle og en på den sydlige? Det kan du gøre i La Mitad del Mundo (Midten af Verden), eller som vi alle kender det: Ækvator. Midten af Verden ligger nær landsbyen San Antonio, ca. 22 km nord for Quito, og det er let at tage til: Der er masser af busser, eller du kan tage en taxa. Herfra kan du også besøge den uddøde vulkan Pululahua, hvor der på bunden af det 400 m dybe og 5 km lange krater ligger grønne, frodige marker.

Har du lyst til at se et ægte indiansk marked, så tag med bussen til byen Sangolqui ca. 20 km fra Quito. Søndag morgen er turen bestemt umagen værd. Lidt længere væk, 2-3 timers bustur fra Quito, ligger byen Otavalo, hvor der hver lørdag er et fascinerende marked med alt lige fra mad, håndværk, tøj og dyr. Hvis du er interesseret i vævninger, tæpper, vægtæpper og sweatere, så er der her, det foregår. Byen har også et interessant museum. Videre fra Otavalo kan du tage på ture til egnens mange søer – fx til vulkanen Cuicocha, hvis krater er fyldt med vand.

Tag selv på disse ture eller bed vores agent i Ecuador om at arrangere dem for dig.

Dag 4: Velkommen til Lasso ved Cotopaxi vulkanen!

I dag kan du se frem mod en stor naturoplevelse. Du skal nemlig videre til en lille flække, der ligger ved foden af Cotopaxi-vulkanen og tæt ved indgangen til den imponerende Cotopaxi Nationalpark.

Cotopaxi troner op over landskabet med sin sneklædte top, og med sine næsten 6.000 meter er det faktisk også den højeste vulkan i Ecuador. Cotopaxi er ikke den eneste ”bakketop” i nationalparken. Vulkanen Sincholagua og de næsten 5000 meter høje bjerge Rumiñahui og Morurco stikker også op i landskabet. Bjergene omgiver utallige dale, søer og floder – et imponerende landskab i 3.500 meters højde over havets overflade.

Dag 5: Udforsk området omkring Cotopaxi

Tag i dag på udflugt til Cotopaxi Nationalpark. Hvis du har friske ben, kan du gå op til toppen af Cotopaxi-vulkanen. Har du ikke lyst til en lang vandretur, men vil du heller ikke snydes for den enestående udsigt, der er over landskabet heroppefra, kan du komme op til toppen med jeep.

Sørg for at have god plads på kameraet, og tag så rundt til lagunen Limpiopungo, der er smukt omgivet af Cotopaxi, Sincholagua og Rumiñahui, lagunen Santo Domingo, hvor du finder en lille kilde omringet af stenvægge som inkaerne byggede, og til udsigtspunktet Sunfana, hvor du har en dejlig udsigt over en stor slette med fyrretræer. Storslået natur når det er bedst! I nærheden af Lasso ligger Quilotoa, der er en meget smuk kratersø højt oppe i bjergene. Nyd det fantastiske landskab og se, hvordan livet leves i de små landsbyer. Du kan også besøge de hyggelige markeder i Saquisili og Pujili og gøre en god handel med nogle af folkene fra området, der sælger deres varer her.

Dag 6: Velkommen til Baños

I dag skal du videre til Baños.

Baños er en lille, charmerende by med en idyllisk beliggenhed midt i bjergene. Her er et dejligt klima, en fantastisk atmosfære, smuk, omkringliggende natur, og i den smukke kirke kan du møde den helgen, der beskytter byen mod vulkanudbrud. Byen er kendt for sine naturlige, varme kilder og iskolde vandfald.

Har du god tid, og trænger du til en rigtig god kop kaffe eller en dansk grovbolle, så kig ind på Café Ali Cumba. Adressen er 12 de Noviembre og Martinez, Baños, Tungurahua. Ejeren er dansk og hedder Vibeke, og hun vil med glæde fortælle dig alt om byen.

Dag 7-8: Et par dage i Baños' natur

Nu har du lidt tid til at nyde byens fantastiske atmosfære og den smukke, omkringliggende natur.

De varme kilder, Piscina El Salado ligger et par kilometer uden for byen, og her kan du hoppe fra brandvarme bade over under iskolde vandfald. De åbner allerede tidligt om morgenen, så det er bare med at komme ud af fjerne! Du kan også tage en tur rundt i det flotte landskab til fods, på cykel eller på hesteryg. Skal der ske noget lidt vildere, er der mulighed for at prøve river-rafting... hvis du altså har mod på det! Det er vildt, og du bliver våd - men det kilder i maven, og du bliver helt høj af adrenalin.

En anden mulighed kan være at besøge den zoologiske have, der ligger ca. 1½ km uden for Baños. Der er masser af dyr at se og god mulighed for at tage gode billeder af de dyr, der kan være svære at fotografere ellers.

Om aftenen kan du spise på en af de mange restauranter i nærheden. Måske skal du smage Eucadors nationalret: grillet marsvin. Det smager ganske godt - næsten som kylling!

Dag 9: Tilbage til Quito

I dag går turen tilbage til Quito, hvor du skal bo på samme hotel, som sidst du var her.

Dag 10: Velkommen til dejlige Galapagos!

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Galapagos - den helt unikke øgruppe, der er en drømmedestination for mange.

Her vil du kunne opleve ting, som du ikke kan andre steder i verden. Dyrene er ikke bange for mennesker, så husk at holde øje med, hvor du går, så du ikke træder en leguan eller en søløve over halen! Hold udkig efter pingviner, blåfodede suler, kæmpe skildpadder og alle de andre dyr, der gør disse øer til noget helt specielt. På øerne oplever du de smukkeste grønne bakker, der bølger sig gennem landskabet, forrevne klipper, smukke strande med gyngende palmer - og så selvfølgelig prægtige vulkaner. Under vandet svømmer du rundt i en helt anden verden blandt farverige fisk og koraller, og hvis du er heldig, kan du svømme om kap med en skildpadde eller se søløverne fange et par fisk til frokost.

Efter et par timers flyvetur lander du på øen Baltra, hvor du bliver hentet og kørt videre til byen Puerto Ayora, der ligger på sydkysten af øen Santa Cruz.

Så sandt som det er sagt, så er der intet sted på jordkloden som Galapagosøerne. Den vulkanske øgruppe i Stillehavet, med sine mange vegetationszoner og sit unikke dyreliv til lands og til vands, er en verden i sig selv. Tag en vandretur rundt i byen eller lej en cykel. Kombiner lidt sightseeing i byen med et besøg på Sal y Limon - en populær bar som serverer øens bedste Caipirinhas.

Hvis du har lyst til en strandtur, så er det nemt at ordne. Tag fx til Tortuga Bay - en idyllisk bugt ca. 3 km syd for byen, hvor du, bortset fra den hvide strand, finder leguaner, hajer, krabber og mange forskellige fugle. Gå derhen ad de små stier eller tag en panga - en lille båd. Området omkring Tortuga bay er et af de eneste steder, du må gå på opdagelse uden guide, men husk drikkevand.

Til aftensmaden bliver det svært at bestemme sig for, hvad der skal prøves først: Krebs, skaldyr eller fisk i alt for mange varianter? Bare vær opmærksom på, at det hele er meget dyrt - næsten samme priser som i Danmark.

Dag 11-13: Nyd den smukke natur på Galapagos

Gå på opdagelse og udforsk dette helt specielle mikrokosmos - der er mange måder at gøre det på. Du kan vandre, du kan ride, du kan cykle... Eller er det havet, der trækker, jamen så er der ikke noget, der skal forhindre dig i at svømme, snorkle eller dykke. Måske sammen med en søløve eller en havskildpadde?

Et helt klart must er et besøg til Charles Darwin forskningscenter, som ligger en 20 minutters gåtur nordøst for byen. Centret blev grundlagt i 1959, og indeholder både et informationscenter og et museum, som fortæller om øgruppens unikke natur og arbejdet med at bevare den. Der er også et udrugecenter, hvor du kan se både nyfødte skildpadder og deres forældre.

Flere skildpadder kan du se i deres naturlige omgivelser i El Chato Tortoise Reserve, som kan besøges fx på hesteryg fra byen Santa Rosa midt på øen.

Eller tag en tur til Santa Cruz´ højland, en nationalpark nord for Puerto Ayora, hvor du finder vulkaner og smukke udsigter. En guide kan vise jer vej gennem de fantastiske landskaber og forbi kratere, der er omgivet af forskelligartet natur og dyreliv. Hvis du ikke lider af klaustrofobi, så prøv at klatre en tur gennem den mere end 1 kilometer lange, lavaskabte grotte, som også findes oppe i højlandet.

Har du lyst til lidt stærkere havluft, så tag en bådtur til en eller flere af de mange strande, bugter, laguner, mangroveskove eller omkringliggende øer. Tiden går hurtigt med dykning, snorkling og vandreture op ad klippesider og vulkaner. Bartolome Island er bestemt et besøg værd med sin ikoniske, spidse klippe, og South Plaza Island har flot natur og med masser af kaktusser og leguaner. Hold også godt udkig efter de skægge blofodede suler, der måske udfører en lille paringsdans foran dig!

Det hele kan arrangeres gennem personalet på Hotel Fernandina.

Dag 14: Velkommen til Guayaquil!

I dag går turen videre til Guayaquil.

Guayaquil er en moderne havneby ved Stillehavets og Rio Guayas kyster. Gå en tur hen ad Malecon 2000 - en 2,5 km lang, imponerede flot promenade, som strækker sig langs Rio Guayas. Med udsigt over vandet kommer du forbi både gamle og moderne bygninger, monumenter og statuer samt markeder, butikscentre, museer, biografer, restauranter og barer.

Du bliver også nødt til at gå op ad trapperne på Cerro Santa Ana-bakken. Her kommer du igennem et charmerende, lille kvarter med små, farvestrålende huse, kunstbutikker, caféer og barer. Når du kommer op på toppen, belønnes du med et fantastisk panorama over hele byen og floden - en udsigt, der bør ses i både dagslys og mørke. Du kan også besøge fyrtårnet og Fortin del Cerro - et fort, hvorfra man engang brugte kanoner til at forsvare byen mod fjender fra søsiden.

Når sulten melder sig, kan du tage en bus eller taxa hen til forstaden Urdesa. Det er her, du finder det bedste, lokale køkken.

Dag 15: Afrejse fra Ecuador

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 16: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Ecuador (Galapagos). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Ecuador (Galapagos).

Alle hoteller

Hotel San Francisco de Quito

Hotel San Francisco de Quito

Hotel San Francisco de Quito er en smuk, historisk bygning med en dejlig beliggenhed i hjertet...

Upgradefra 466,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Patio Andaluz Quito

Hotel Patio Andaluz Quito

Hotel Patio Andaluz Quito ligger helt centralt i hjertet af den gamle bydel. Bygningen er...

Alle hoteller

Chuquiragua Lodge

Chuquiragua Lodge and Spa

Chuquiragua Lodge and Spa er et rigtig dejligt lodge, som ligger i det flotteste naturområde....

Upgrade
Hotellet ligger i en hyggelig have

Hacienda La Ciénega

Hacienda La Ciénega er en smuk, gammel hacienda omdannet til hotel, der ligger i smukke...

Alle hoteller

Hotellet og poolen

Hotel Fiesta

Hotel Fiesta er et rigtig hyggeligt hotel, som ligger fredeligt og dejligt, kun fem minutters...

Hotel Fernandina

Hotel Fernandina

Hotel Fernandina er et centralt beliggende, rigtig hyggeligt familiehotel med øens bedste...

Upgradefra 323,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Sol y Mar

Hotel Sol y Mar

Hotel Sol y Mar er et super dejligt sted, og så er det ikke særlig dyrt! Det ligger med kysten...

Alle hoteller

La Floresta Hotel

La Floresta Hotel

La Floresta Hotel er et ganske fint og virkelig flot hotel med en god beliggenhed i udkanten af...

Upgrade
Fra poolen er der skøn udsigt

Luna Runtun

Luna Runtun Adventure Spa ligger i bjergene med smuk udsigt over Baños og den aktive vulkan,...

Alle hoteller

Hotel Continental

Hotel Continental

Hotel Continental Guayaquil er indbegrebet af et stort standardhotel uden den store charme, men...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til ecuador (galapagos). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Ecuador (Galapagos).

Quito

-78.474484
-0.183161

Lasso

-78.612949
-0.755467

Baños

-78.424515
-1.396160

Quito

-78.474484
-0.183161

Puerto Ayora

-90.318775
-0.735677

Guayaquil

-79.921201
-2.171257

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 31 aug 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 23.590,-
Børn u/12 år fra 21.990,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 23 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.290,-
Børn u/12 år fra 22.790,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 25.290,-
Børn u/12 år fra 23.590,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 24.390,-
Børn u/12 år fra 22.890,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 25.290,-
Børn u/12 år fra 23.590,-
Inkluderet: 

Flyrejse Danmark-Quito-Galapagos-Guayaquil-Danmark.
Transfer til/fra lufthavn ved ankomst/afrejse.
14 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Alle andre transporter, bl.a. tog fra Alausi til djævlens næse t/r.
Entré til Galapagos Nationalpark, som skal betales i kontanter ved ankomst til Galapagos og igen ved udrejse.
Afrejseskat fra Guayaquil.
Lufthavnsafgift ved indenrigsflyvning.
Evt. tillæg for at køre med privat bil mellem byerne.
Evt. havneafgift.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Hvis I har mod på selv at tage lokale busser på nogle af ruterne, kan rejsen gøres billigere.

I kan vælge at flyve direkte med KLM via Amsterdam, eller billigere med American Airlines via London og Miami. Hvis I flyver med KLM, kan man flyve direkte videre den sidste dag og undgå en overnatning i Guayaquil.
Når man flyver med LAN lander man i Quito, dagen efter udrejsen.

Transport: 

Fly Danmark-Quito og Guayaquil-Danmark.
Fly Quito-Baltras (Galapagos)- Guayaquil.
Privat bil/minibus mellem lufthavne, stationer og hoteller.
Transport Quito-Boliche med tog. Herfra videre til Lasso med privat bil/minibus.
Transport Lasso-Baños-Quito med privat bil/minibus.