Du er her: Lande > Ecuador (Galapagos) > Rejser > Rejse 947

Ecuador og Galapagos!

19 dages rejse: 3 nætter Quito, 1 nat Baños, 1 nat Alausi, 3 nætter Cuenca, 1 nat Guayaquil, 3 nætter Puerto Ayora, 4 nætters cruise ved Galapagos og 1 nat Guayaquil
Rejse: 
947
God mad og spændende museer i Quito, varme kilder i Baños, den berømte togtur i Alausi, farvestrålende markeder i Cuenca og cruise ved Galapagos øerne.

Denne rejse tager sin begyndelse i Quito, hvor du kan bruge lang tid på at gå rundt blandt hvidkalkede bygninger og moderne skyskrabere. Du kan også tage på udflugt til ækvator og stå med en fod på både den nordlige og sydlige halvkugle. I Baños kan du nå at slappe af i de varme kilder, inden du skal videre til Alausi, hvor du kan køre med det berømte tog til bjergpasset "Djævlens næse". Næste stop er Cuenca, der er en af de smukkeste byer i Ecuador. Gør et godt køb på de farverige markeder eller tag på udflugt til den nærliggende nationalpark og oplev smukke søer i et barskt naturområde. I havnebyen Guayaquil har du en enkelt overnatning, inden du skal videre til de enestående Galapagos øer. Du bor først i Puerto Ayora, der er en by på øen Santa Cruz. Tag ud at cykle, ride, vandre eller sejle - og oplev det unikke dyreliv og de fantastiske landskaber. Lige som du troede, at det ikke kunne blive bedre, skal du videre på cruise og opleve nogle af øernes forskelligheder. Du skal ud at spejde efter store landskildpadder, blåfodede suler og andre af de helt specielle dyr, der har levet her i mange, mange år, inden mennesket kom hertil. Rejsen sluttes af med en enkelt overnatning tilbage i Guayaquil. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Quito
 2. Quito
 3. Quito
 4. Quito - Baños
 5. Baños - Alausi
 6. Alausi - Cuenca
 7. Cuenca
 8. Cuenca
 9. Cuenca - Guayaquil
 10. Guayaquil - Puerto Ayora
 11. Puerto Ayora
 12. Puerto Ayora
 13. Puerto Ayora - Krydstogt
 14. Krydstogt
 15. Krydstogt
 16. Krydstogt
 17. Krydstogt - Guayaquil
 18. Guayaquil
 19. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Ecuador (Galapagos). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Quito!

I dag bliver du budt velkommen til Quito. Den smukke hovedstad Quito har en beliggenhed, der er svær at konkurrere med. I næsten 3 kilometers højde og omgivet af bjergtoppe, har Quito et dejligt, forfriskende klima og byder på mange både historiske og moderne seværdigheder. Faktisk er det verdens højest liggende hovedstad. I 1978 kom byen på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket du sagtens vil kunne forstå, når du ser byens unikke kombination af indiansk og europæisk kunst og arkitektur fra flere tidsaldre. 

For at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du endda udsigt til de omkringliggende vulkaner. Quito har to større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel, ‘El Centro’, kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidvaskede bygninger og de spanske kolonitidskirker.

En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Vigtigt er det, at du ser San Francisco-klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen. Den nordlige bydel er derimod mere moderne og kendetegnes ved skyskrabere, butikscentre, ambassader og gode museer for enhver smag: naturhistorie, arkæologi, kunst og håndværk fra forskellige kulturer og tidsaldre. Et af de bedste er Guayasamin-museet, der udstiller værker af en af Ecuadors allermest respekterede kunstnere, Oswaldo Guayasamin.

Når du trænger til at hvile benene lidt, kan du slå dig ned i en af byens parker, eller snuppe en forfriskende drink på en fortovscafé på gaden Avenida Amazonas. Det er også heromkring, at du finder de fleste restauranter. Når sulten melder sig, er der nok at vælge imellem! Lokale, mexicanske, japanske, franske, italienske, spanske og kinesiske restauranter lokker med alskens herligheder. En specialitet er Ceviche, som de laver af frisk fisk, og det smager fantastisk.

Dag 2-3: Gå på opdagelse i spændende Quito

Quito har 2 større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel 'El Centro' kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidvaskede bygninger og kirkerne fra den spanske kolonitid. En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Helt essentielt er det, at du ser San Francisco Klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen.

Har du lyst til at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du udsigt til de omkringliggende vulkaner.

I den nordlige bydel skrues tiden frem til den moderne tidsalder og her finder du skyskrabere, butikscentre, ambassader og museer. Der er museer for enhver smag - om naturhistorie, arkæologi, og kunst og håndværk fra forskellige kulturer og tidsaldre. Et af de bedste er Guayasamin-museet, hvor der findes både lokalhistorisk, kolonitids og moderne kunst.

Trænger du til en pause, så tag hen til en af byens parker eller snup en drink på en fortovscafé på Avenida Amazonas. Det er også i denne bydel, at du finder de fleste restauranter. Og når sulten melder sig, så er der nok at vælge imellem. Du skal bare beslutte, om du har lyst til at spise lokalt, mexicansk, japansk, fransk, italiensk, spansk eller kinesisk?

For øvrigt er det en god ide at medbringe små USD sedler, da det kan være vanskeligt at få byttepenge på de større sedler.

Du kan også tage på udflugter! Hvad med at prøve at stå med en fod på den nordlige halvkugle og en på den sydlige? Det kan du gøre i La Mitad del Mundo (Midten af Verden), eller som vi alle kender det: Ækvator. Midten af Verden ligger nær landsbyen San Antonio, ca. 22 km nord for Quito, og det er let at tage til: Der er masser af busser, eller du kan tage en taxa. Herfra kan du også besøge den uddøde vulkan Pululahua, hvor der på bunden af det 400 m dybe og 5 km lange krater ligger grønne, frodige marker.

Har du lyst til at se et ægte indiansk marked, så tag med bussen til byen Sangolqui ca. 20 km fra Quito. Søndag morgen er turen bestemt umagen værd. Lidt længere væk, 2-3 timers bustur fra Quito, ligger byen Otavalo, hvor der hver lørdag er et fascinerende marked med alt lige fra mad, håndværk, tøj og dyr. Hvis du er interesseret i vævninger, tæpper, vægtæpper og sweatere, så er der her, det foregår. Byen har også et interessant museum. Videre fra Otavalo kan du tage på ture til egnens mange søer – fx til vulkanen Cuicocha, hvis krater er fyldt med vand.

Tag selv på disse ture eller bed vores agent i Ecuador om at arrangere dem for dig.

Dag 4: Velkommen til Baños!

I dag skal du videre til Baños.

Baños er en lille, charmerende by som ligger midt i bjergene. Baños betyder faktisk toilet på spansk, men det er den skønneste lille by, der ligger mellem bjerge og vulkaner. Her er et dejligt klima, en fantastisk atmosfære, smuk omkringliggende natur, og i den fine kirke kan du møde den helgen, der beskytter byen mod vulkanudbrud. Byen er kendt for sine naturlige varme kilder og iskolde vandfald.

Har du god tid, og trænger du til en rigtig god kop kaffe eller en dansk grovbolle, så kig ind på Café Ali Cumba. Adressen er 12 de Noviembre og Martinez, Baños, Tungurahua. Ejeren er dansk og hedder Vibeke, og hun vil med glæde fortælle dig alt om byen.

Dag 5: Velkommen til Alausi og det berømte tog

I dag går turen til Alausi - byen, hvorfra det berømte tog til bjergpasset "Djævlens næse" kører.

Vil du gerne på den berømte togtur, kan du få vores hjælpsomme agent i Quito til at hjælpe dig med at købe billet. Mange kommer her til byen udelukkende for at få denne specielle oplevelse... Turen, der tager ca. 45 minutter, starter i Alausi og slutter i byen Sibambe. Undervejs kører du igennem et frodigt, bakket landskab. Før i tiden var det tilladt at sidde på taget for at nyde udsigten, men det må man ikke længere. Turen starter fredsommeligt, men på den sidste strækning skal toget ned ad en meget, meget stejl klippevæg, som med lidt god vilje kan siges at ligne en næse. Toget kører zig-zag og kommer på en ganske kort strækning 800 meter tættere på havets overflade. I Sibambe er der et kort ophold, hvor du har tid til en kop kaffe, inden du igen tager den flotte togtur tilbage til Alausi.

Vær dog opmærksom på, at toget en gang i mellem kan blive aflyst eller turen forkortet pga. jordskred.

Dag 6: Velkommen til dejlige Cuenca!

Så går turen til Cuenca!

Cuenca er en af de kønneste byer i Ecuador. Med en befolkning på omkring en halv million er det Ecuadors tredjestørste by, men alligevel finder du ikke en fortravlet storbystemning her. Det er en dejlig by med mange velbevarede bygninger fra kolonitiden, farvestrålende markeder, smalle brostensbelagte gader, smukke kirker, rolige parker, flotte pladser og museer. Det er et dejligt sted at bruge et par dage og bare vandre rundt, nyde seværdighederne og få en fornemmelse af livet i Ecuador. 

Cuenca er berømte for at lave de sjove Panama hatte af palmeblade, for de stammer nemlig oprindeligt fra Ecuador. Måske skal du have en hat med hjem til hattehylden?

Dag 7-8: Nyd smukke Cuenca

Du bør helt sikkert ud og opleve den hyggelig by!

Søg ud i krogene og nyd stemningen på de små pladser og torve. Tag en slentretur ned ad de smukke gader og besøg et marked, hvor du rigtig kan føle byens sjæl. Tag på en udflugt til Mirador de Turi, hvor der er en fantastisk udsigt ud over byen eller hvad med at besøge Ingapirca - de eneste inka-ruiner i Ecuador?

30 kilometer vest for byen ligger nationalparken Parque Nacional Cajas, hvor der findes mere end 200 søer i et flot, men barskt naturområde. Det er et perfekt sted at opleve naturen og dyrelivet. Gå en lang tur, nyd naturen og kig på det rige fugleliv. Der er både hjorte, bjørne, pumaer og tapirer i parken, og så er der masser af fisk – som det er tilladt at fange.

Er du mere typen, der elsker at gøre et godt køb, så tag til en af de to landsbyer Gualaceo eller Chordeleg. De ligger 25-30 km fra Cuenca, og her finder du fantastiske markeder med smykker, broderier, sweatere, håndværk og selvfølgelig de karakteristiske panamahatte.

Dag 9: Velkommen til Guayaquil!

I dag går turen videre til Guayaquil.

Guayaquil er en moderne havneby ved Stillehavets og Rio Guayas kyster. Gå en tur hen ad Malecon 2000 - en 2,5 km lang, imponerede flot promenade, som strækker sig langs Rio Guayas. Med udsigt over vandet kommer du forbi både gamle og moderne bygninger, monumenter og statuer samt markeder, butikscentre, museer, biografer, restauranter og barer.

Du bliver også nødt til at gå op ad trapperne på Cerro Santa Ana-bakken. Her kommer du igennem et charmerende, lille kvarter med små, farvestrålende huse, kunstbutikker, caféer og barer. Når du kommer op på toppen, belønnes du med et fantastisk panorama over hele byen og floden - en udsigt, der bør ses i både dagslys og mørke. Du kan også besøge fyrtårnet og Fortin del Cerro - et fort, hvorfra man engang brugte kanoner til at forsvare byen mod fjender fra søsiden.

Når sulten melder sig, kan du tage en bus eller taxa hen til forstaden Urdesa. Det er her, du finder det bedste, lokale køkken.

Dag 10: Velkommen til Galapagos!

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Galapagos - den helt unikke øgruppe, der er en drømmedestination for mange.

Her vil du kunne opleve ting, som du ikke kan andre steder i verden. Dyrene er ikke bange for mennesker, så husk at holde øje med, hvor du går, så du ikke træder en leguan eller en søløve over halen! Hold udkig efter pingviner, blåfodede suler, kæmpe skildpadder og alle de andre dyr, der gør disse øer til noget helt specielt. På øerne oplever du de smukkeste grønne bakker, der bølger sig gennem landskabet, forrevne klipper, smukke strande med gyngende palmer - og så selvfølgelig prægtige vulkaner. Under vandet svømmer du rundt i en helt anden verden blandt farverige fisk og koraller, og hvis du er heldig, kan du svømme om kap med en skildpadde eller se søløverne fange et par fisk til frokost.

Efter et par timers flyvetur lander du på øen Baltra, hvor du bliver hentet og kørt videre til byen Puerto Ayora, der ligger på sydkysten af øen Santa Cruz.

Så sandt som det er sagt, så er der intet sted på jordkloden som Galapagosøerne. Den vulkanske øgruppe i Stillehavet, med sine mange vegetationszoner og sit unikke dyreliv til lands og til vands, er en verden i sig selv. Tag en vandretur rundt i byen eller lej en cykel. Kombiner lidt sightseeing i byen med et besøg på Sal y Limon - en populær bar som serverer øens bedste Caipirinhas.

Hvis du har lyst til en strandtur, så er det nemt at ordne. Tag fx til Tortuga Bay - en idyllisk bugt ca. 3 km syd for byen, hvor du, bortset fra den hvide strand, finder leguaner, hajer, krabber og mange forskellige fugle. Gå derhen ad de små stier eller tag en panga - en lille båd. Området omkring Tortuga bay er et af de eneste steder, du må gå på opdagelse uden guide, men husk drikkevand.

Til aftensmaden bliver det svært at bestemme sig for, hvad der skal prøves først: Krebs, skaldyr eller fisk i alt for mange varianter? Bare vær opmærksom på, at det hele er meget dyrt - næsten samme priser som i Danmark.

Dag 11-12: Nyd legendariske Galapagos

Gå på opdagelse og udforsk dette helt specielle mikrokosmos - der er mange måder at gøre det på. Du kan vandre, du kan ride, du kan cykle... Eller er det havet, der trækker, jamen så er der ikke noget, der skal forhindre dig i at svømme, snorkle eller dykke. Måske sammen med en søløve eller en havskildpadde?

Et helt klart must er et besøg til Charles Darwin forskningscenter, som ligger en 20 minutters gåtur nordøst for byen. Centret blev grundlagt i 1959, og indeholder både et informationscenter og et museum, som fortæller om øgruppens unikke natur og arbejdet med at bevare den. Der er også et udrugecenter, hvor du kan se både nyfødte skildpadder og deres forældre.

Flere skildpadder kan du se i deres naturlige omgivelser i El Chato Tortoise Reserve, som kan besøges fx på hesteryg fra byen Santa Rosa midt på øen.

Eller tag en tur til Santa Cruz´ højland, en nationalpark nord for Puerto Ayora, hvor du finder vulkaner og smukke udsigter. En guide kan vise jer vej gennem de fantastiske landskaber og forbi kratere, der er omgivet af forskelligartet natur og dyreliv. Hvis du ikke lider af klaustrofobi, så prøv at klatre en tur gennem den mere end 1 kilometer lange, lavaskabte grotte, som også findes oppe i højlandet.

Har du lyst til lidt stærkere havluft, så tag en bådtur til en eller flere af de mange strande, bugter, laguner, mangroveskove eller omkringliggende øer. Tiden går hurtigt med dykning, snorkling og vandreture op ad klippesider og vulkaner. Bartolome Island er bestemt et besøg værd med sin ikoniske, spidse klippe, og South Plaza Island har flot natur og med masser af kaktusser og leguaner. Hold også godt udkig efter de skægge blofodede suler, der måske udfører en lille paringsdans foran dig!

Det hele kan arrangeres gennem personalet på Hotel Fernandina.

Dag 13-16: Krydstogt på Galapagos

Den bedste måde at opleve Galapagosøerne er på et krydstogt! Du sejler rundt fra ø til ø, ligesom Darwin gjorde det i sin tid, og imens kan du bare læne dig tilbage på bådens dæk og nyde den fantastiske udsigt. Du spiser og sover ombord på båden, og der er typisk en eller to udflugter om dagen. Her kommer du ind på et par af øerne og oplever spændende seværdigheder og fantastisk natur. Nogle steder sejler du i mindre pangabåde rundt om klipper og små øer for at komme helt tæt på dyrene.

Dag 17: Tilbage til Guayaquil

Så er eventyret på Galapagosøerne forbi, og du skal igen tilbage til fastlandet.

Du flyver til Guayaquil, hvor du skal bo på det samme hotel som sidst, du var her.

Dag 18: Afrejse fra Ecuador

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 19: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Ecuador (Galapagos). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Ecuador (Galapagos).

Alle hoteller

Hotel San Francisco de Quito

Hotel San Francisco de Quito

Hotel San Francisco de Quito er en smuk, historisk bygning med en dejlig beliggenhed i hjertet...

Upgradefra 428,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Patio Andaluz Quito

Hotel Patio Andaluz Quito

Hotel Patio Andaluz Quito ligger helt centralt i hjertet af den gamle bydel. Bygningen er...

Alle hoteller

La Floresta Hotel

La Floresta Hotel

La Floresta Hotel er et ganske fint og virkelig flot hotel med en god beliggenhed i udkanten af...

Upgrade
Fra poolen er der skøn udsigt

Luna Runtun

Luna Runtun Adventure Spa ligger i bjergene med smuk udsigt over Baños og den aktive vulkan,...

Alle hoteller

Hosteria La Quinta

Hosteria La Quinta

Hosteria La Quinta er en charmerende hacienda ombygget til hotel. Beliggenheden er perfekt, du...

Alle hoteller

Hotel Los Balcones

Hotel Los Balcones er et godt og dejligt hotel, som ligger midt i det historiske centrum kun et...

Upgradefra 675,- kr.pr. personpr. dag
Mansion Alcazar Boutique Hotel

Mansion Alcazar Boutique Hotel

Mansion Alcazar Boutique Hotel ligger i hjertet af byen tæt på den centrale plads, og du kan let...

Alle hoteller

Hotel Continental

Hotel Continental

Hotel Continental Guayaquil er indbegrebet af et stort standardhotel uden den store charme, men...

Alle hoteller

Hotellet og poolen

Hotel Fiesta

Hotel Fiesta er et rigtig hyggeligt hotel, som ligger fredeligt og dejligt, kun fem minutters...

Upgradefra 410,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Sol y Mar

Hotel Sol y Mar

Hotel Sol y Mar er et super dejligt sted, og så er det ikke særlig dyrt! Det ligger med kysten...

Alle hoteller

Upgrade
Nemo I

Nemo I

Nemo I er en skøn lille katamaranbåd med lækker indretning. Du bor i små, simple kahytter med...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til ecuador (galapagos). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Ecuador (Galapagos).

Quito

-78.474484
-0.183161

Baños

-78.424515
-1.396160

Alausi

-78.847139
-2.198550

Cuenca

-79.006374
-2.900327

Guayaquil

-79.921201
-2.171257

Puerto Ayora

-90.318775
-0.735677

Guayaquil

-79.921201
-2.171257

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 sep 2018 - 15 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 35.790,-
Børn u/12 år fra 34.290,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2018 - 26 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 36.590,-
Børn u/12 år fra 34.890,-
Afrejse i følgende periode 27 dec 2018 - 04 jan 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 39.890,-
Børn u/12 år fra 38.390,-
Afrejse i følgende periode 05 jan 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 38.190,-
Børn u/12 år fra 36.690,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 38.990,-
Børn u/12 år fra 37.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 40.490,-
Børn u/12 år fra 38.990,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2019 - 19 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 38.990,-
Børn u/12 år fra 37.390,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 41.390,-
Børn u/12 år fra 39.690,-
Inkluderet: 

Flyrejse Danmark-Quito t/r.
Fly Manta-Quito.
Alle transporter på rejsen undtagen mellem Baños-Alausi-Cuenca-Guayaquil.
19 dages rejser: 13 overnatninger med morgenmad og 4 nætters krydstogt med fuld pension.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Transport mellem Baños-Alausi-Cuenca-Guayaquil.
Entré til Galapagos Nationalpark, som skal betales i kontanter ved ankomst til Galapagos og igen ved udrejse.
Afrejseskat fra Guayaquil.
Lufthavnsafgift ved indenrigsflyvning.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Fly Danmark-Quito og Guayaquil-Danmark.
Fly Guayaquil-Baltras (Galapagos) t/r.
Transport mellem lufthavne og hoteller, samt transport Quito-Baños med privat bil/minibus.
Cruise ved Ecuador foregår ombord på en båd.
Transport Baños-Alausi-Cuenca-Guayaquil er med lokal bus og IKKE inkluderet i rejsens pris. Det er muligt at opgradere disse stræk til privat bil/minibus. Spørg din rejsekonsulent for mere information.