Du er her: Lande > Ecuador (Galapagos) > Rejser > Rejse 956

Smuttur til fantastiske Galapagos

8 dages rejse: 2 nætter Quito, 1 nat Puerto Ayora (Galapagos) og 3 nætters cruise ved Galapagos
Rejse: 
956
Rejser til Ecuador - Søløver på Galapagos
Oplev det unikke dyreliv på et cruise ved de helt specielle Galapagosøer.

Efter et par nætter i Quito, der byder på masser af historiske og moderne seværdigheder, skal du videre til de helt unikke Galapagos-øer. Her vil du kunne opleve ting, som du ikke kan andre steder i verden. Her er dyrearter, der kun lever her, og eftersom mennesket var mange år om at komme hertil, skal du passe på, hvor du træder - dyrene flytter sig ikke bare, som vi er vant til. Et krydstogt er den bedste måde, at opleve øerne på. Du spiser og sover ombord på båden, og sejler fra ø til ø, og der er typisk en eller to udflugter om dagen. Her kommer du ind på et par af øerne og oplever spændende seværdigheder og fantastisk natur. Nogle steder sejler du i mindre pangabåde rundt om klipper og små øer for at komme helt tæt på dyrene. Læn dig tilbage på bådens dæk og nyd den fantastiske udsigt, mens du tænker på, hvordan Darwin i sin tid udforskede disse helt specielle øer.

Dag-til-dag

  1. Afrejse Danmark - Ankomst Quito
  2. Quito
  3. Quito - Puerto Ayora
  4. Puerto Ayore - Krydstogt
  5. Krydstogt
  6. Krydstogt
  7. Krydstogt
  8. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Ecuador (Galapagos). Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Quito!

I dag bliver du budt velkommen til Quito. Den smukke hovedstad Quito har en beliggenhed, der er svær at konkurrere med. I næsten 3 kilometers højde og omgivet af bjergtoppe, har Quito et dejligt, forfriskende klima og byder på mange både historiske og moderne seværdigheder. Faktisk er det verdens højest liggende hovedstad. I 1978 kom byen på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket du sagtens vil kunne forstå, når du ser byens unikke kombination af indiansk og europæisk kunst og arkitektur fra flere tidsaldre. 

For at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du endda udsigt til de omkringliggende vulkaner. Quito har to større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel, ‘El Centro’, kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidvaskede bygninger og de spanske kolonitidskirker.

En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Vigtigt er det, at du ser San Francisco-klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen. Den nordlige bydel er derimod mere moderne og kendetegnes ved skyskrabere, butikscentre, ambassader og gode museer for enhver smag: naturhistorie, arkæologi, kunst og håndværk fra forskellige kulturer og tidsaldre. Et af de bedste er Guayasamin-museet, der udstiller værker af en af Ecuadors allermest respekterede kunstnere, Oswaldo Guayasamin.

Når du trænger til at hvile benene lidt, kan du slå dig ned i en af byens parker, eller snuppe en forfriskende drink på en fortovscafé på gaden Avenida Amazonas. Det er også heromkring, at du finder de fleste restauranter. Når sulten melder sig, er der nok at vælge imellem! Lokale, mexicanske, japanske, franske, italienske, spanske og kinesiske restauranter lokker med alskens herligheder. En specialitet er Ceviche, som de laver af frisk fisk, og det smager fantastisk.

Dag 2: Nyd dejlige Quito

Quito har 2 større bydele: den gamle og den nye. I den gamle bydel 'El Centro' kan du slentre rundt og mærke fortiden mellem de hvidvaskede bygninger og kirkerne fra den spanske kolonitid. En vandretur rundt i de gamle gader kan tage lang tid, for pladser, palæer, kirker, statuer og andre historiske bygninger kæmper om din opmærksomhed. Helt essentielt er det, at du ser San Francisco Klosteret, Katedralen og Uafhængighedspladsen.

Har du lyst til at få et godt overblik over byen, så tag til El Panecillo: en mindre bakke lidt syd for den gamle bydel. Her står statuen La Virgen de Quito, og hvis det er klart vejr, har du udsigt til de omkringliggende vulkaner.

I den nordlige bydel skrues tiden frem til den moderne tidsalder og her finder du skyskrabere, butikscentre, ambassader og museer. Der er museer for enhver smag - om naturhistorie, arkæologi, og kunst og håndværk fra forskellige kulturer og tidsaldre. Et af de bedste er Guayasamin-museet, hvor der findes både lokalhistorisk, kolonitids og moderne kunst.

Trænger du til en pause, så tag hen til en af byens parker eller snup en drink på en fortovscafé på Avenida Amazonas. Det er også i denne bydel, at du finder de fleste restauranter. Og når sulten melder sig, så er der nok at vælge imellem. Du skal bare beslutte, om du har lyst til at spise lokalt, mexicansk, japansk, fransk, italiensk, spansk eller kinesisk?

For øvrigt er det en god ide at medbringe små USD sedler, da det kan være vanskeligt at få byttepenge på de større sedler.

Du kan også tage på udflugter! Hvad med at prøve at stå med en fod på den nordlige halvkugle og en på den sydlige? Det kan du gøre i La Mitad del Mundo (Midten af Verden), eller som vi alle kender det: Ækvator. Midten af Verden ligger nær landsbyen San Antonio, ca. 22 km nord for Quito, og det er let at tage til: Der er masser af busser, eller du kan tage en taxa. Herfra kan du også besøge den uddøde vulkan Pululahua, hvor der på bunden af det 400 m dybe og 5 km lange krater ligger grønne, frodige marker.

Har du lyst til at se et ægte indiansk marked, så tag med bussen til byen Sangolqui ca. 20 km fra Quito. Søndag morgen er turen bestemt umagen værd. Lidt længere væk, 2-3 timers bustur fra Quito, ligger byen Otavalo, hvor der hver lørdag er et fascinerende marked med alt lige fra mad, håndværk, tøj og dyr. Hvis du er interesseret i vævninger, tæpper, vægtæpper og sweatere, så er der her, det foregår. Byen har også et interessant museum. Videre fra Otavalo kan du tage på ture til egnens mange søer – fx til vulkanen Cuicocha, hvis krater er fyldt med vand.

Tag selv på disse ture eller bed vores agent i Ecuador om at arrangere dem for dig.

Dag 3: Velkommen til Puerto Ayora på dejlige Galapagos!

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Galapagos - den helt unikke øgruppe, der er en drømmedestination for mange.

Her vil du kunne opleve ting, som du ikke kan andre steder i verden. Dyrene er ikke bange for mennesker, så husk at holde øje med, hvor du går, så du ikke træder en leguan eller en søløve over halen! Hold udkig efter pingviner, blåfodede suler, kæmpe skildpadder og alle de andre dyr, der gør disse øer til noget helt specielt. På øerne oplever du de smukkeste grønne bakker, der bølger sig gennem landskabet, forrevne klipper, smukke strande med gyngende palmer - og så selvfølgelig prægtige vulkaner. Under vandet svømmer du rundt i en helt anden verden blandt farverige fisk og koraller, og hvis du er heldig, kan du svømme om kap med en skildpadde eller se søløverne fange et par fisk til frokost.

Efter et par timers flyvetur lander du på øen Baltra, hvor du bliver hentet og kørt videre til byen Puerto Ayora, der ligger på sydkysten af øen Santa Cruz.

Så sandt som det er sagt, så er der intet sted på jordkloden som Galapagosøerne. Den vulkanske øgruppe i Stillehavet, med sine mange vegetationszoner og sit unikke dyreliv til lands og til vands, er en verden i sig selv. Tag en vandretur rundt i byen eller lej en cykel. Kombiner lidt sightseeing i byen med et besøg på Sal y Limon - en populær bar som serverer øens bedste Caipirinhas.

Hvis du har lyst til en strandtur, så er det nemt at ordne. Tag fx til Tortuga Bay - en idyllisk bugt ca. 3 km syd for byen, hvor du, bortset fra den hvide strand, finder leguaner, hajer, krabber og mange forskellige fugle. Gå derhen ad de små stier eller tag en panga - en lille båd. Området omkring Tortuga bay er et af de eneste steder, du må gå på opdagelse uden guide, men husk drikkevand.

Til aftensmaden bliver det svært at bestemme sig for, hvad der skal prøves først: Krebs, skaldyr eller fisk i alt for mange varianter? Bare vær opmærksom på, at det hele er meget dyrt - næsten samme priser som i Danmark.

Dag 4-6: Krydstogt på de smukke Galapagosøer

Den bedste måde at opleve Galapagosøerne er på et krydstogt! Du sejler rundt fra ø til ø, ligesom Darwin gjorde det i sin tid, og imens kan du bare læne dig tilbage på bådens dæk og nyde den fantastiske udsigt. Du spiser og sover ombord på båden, og der er typisk en eller to udflugter om dagen. Her kommer du ind på et par af øerne og oplever spændende seværdigheder og fantastisk natur. Nogle steder sejler du i mindre pangabåde rundt om klipper og små øer for at komme helt tæt på dyrene.

Dag 7: Afrejse fra Ecuador

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 8: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Ecuador (Galapagos). Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Ecuador (Galapagos).

Alle hoteller

Hotel San Francisco de Quito

Hotel San Francisco de Quito

Hotel San Francisco de Quito er en smuk, historisk bygning med en dejlig beliggenhed i hjertet...

Upgradefra 429,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Patio Andaluz Quito

Hotel Patio Andaluz Quito

Hotel Patio Andaluz Quito ligger helt centralt i hjertet af den gamle bydel. Bygningen er...

Alle hoteller

Hotellet og poolen

Hotel Fiesta

Hotel Fiesta er et rigtig hyggeligt hotel, som ligger fredeligt og dejligt, kun fem minutters...

Upgradefra 348,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Sol y Mar

Hotel Sol y Mar

Hotel Sol y Mar er et super dejligt sted, og så er det ikke særlig dyrt! Det ligger med kysten...

Alle hoteller

Nemo I

Nemo I

Nemo I er en skøn lille katamaranbåd med lækker indretning. Du bor i små, simple kahytter med...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til ecuador (galapagos). Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Ecuador (Galapagos).

Quito

-78.474484
-0.183161

Puerto Ayora

-90.318775
-0.735677

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 08 jan 2019 - 23 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 27.190,-
Børn u/12 år fra 25.590,-
Afrejse i følgende periode 24 jun 2019 - 30 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 27.890,-
Børn u/12 år fra 26.190,-
Afrejse i følgende periode 01 jul 2019 - 21 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 29.690,-
Børn u/12 år fra 27.890,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 28.890,-
Børn u/12 år fra 27.340,-
Afrejse i følgende periode 01 sep 2019 - 15 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 27.190,-
Børn u/12 år fra 25.640,-
Afrejse i følgende periode 16 dec 2019 - 19 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 27.990,-
Børn u/12 år fra 26.290,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2019 - 31 dec 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 29.690,-
Børn u/12 år fra 27.890,-
Inkluderet: 

Flyrejse Danmark-Galapagos-Quito-Baltra-Guayaquil- Danmark.
Alle transporter på rejsen.
8 dages rejse: 3 overnatninger med morgenmad og 3 nætters krydstogt med fuld pension.

Ikke inkluderet: 

Entré til Galapagos Nationalpark, som skal betales i kontanter ved ankomst til Galapagos og igen ved udrejse.
Afrejseskat fra Guayaquil.
Lufthavnsafgift ved indenrigsflyvning.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Al transport på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Quito-Baltras-Guayaquil-Danmark.
Transport mellem lufthavne, havne og hoteller med privat bil/minibus.
Cruise ved Galapagos foregår ombord på en båd.