Du er her: Lande > Mexico > Rejser > Rejse MX34

Guatemala og Mexico - i mayaernes fodspor

15 dages rejse: 2 nætter Antigua, 1 nat Lake Atitlán, 1 nat Guatemala City, 2 nætter Cancun, 3 nætter Merida og 4 nætter Playa del Carmen
Rejse: 
MX34
Smukke Antigua i Guatemala
En oplevelsesrig rejse i to lande med mange udflugter inkluderet. Glæd dig til at opleve Antigua, Lake Atitlan, Guatemala City, Cancun, Merida og Playa del Carmen.

Du begynder med et ophold i Antigua, en flot kolonotidsby omgivet af kaffeplantager. Du kan slentre rundt på de brostensbelagte gader og bare se dig omkring blandt de farvestrålende huse. Nu tager du af sted på den oplevelsesrige rundrejse. Du skal beundre en af de smukkeste søer i verden, Lake Atitlán, der ligger omgivet af bjerge og frodig natur, og du besøger et af de bedste indianske markeder i Latinamerika. Herefter er det videre til Guatemala City, hvor du har en enkelt overnatning. I Mexico har du først et par dage på stranden i Cancun, der byder på masser af liv og hvide sandstrande. Vil du lidt væk fra menneskemylderet, kan du besøge de små og mere rolige øer, der ligger ud fra kysten. På vej videre til Merida, hvor flotte palæer vidner om tidligere tiders velstand, skal du besøge de spændende byer Valladolid og Izamal. Du skal også på udflugt til velbevarede maya-byer, den smukke Celestun National Park, der er hjemsted for bl.a. flamingoer og sølvhejrer, og det imponerende pyramide- og ruinkompleks Chichen Itza. Rejsen sluttes af med nogle dages afslapning i den dejlige badeby Playa del Carmen - et af Mexicos mest populære feriesteder med en ungdommelig atmosfære og masser af muligheder for aktiviteter og udflugter.  

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Antigua
 2. Antigua
 3. Antigua - Lake Atitlán
 4. Lake Atitlán - Guatemala City
 5. Guatemala City - Cancun
 6. Cancun
 7. Cancun - Merida
 8. Merida
 9. Merida
 10. Merida - Playa del Carmen
 11. Playa del Carmen
 12. Playa del Carmen
 13. Playa del Carmen
 14. Playa del Carmen
 15. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Mexico. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Antigua!

Så sættes kursen mod Guatemala, hvor der venter dig både smukke og spændende oplevelser, inden turen går videre til det lige så smukke og spændende Mexico. Slap af og nyd flyveturen vestover.

Du starter dit Guatemala-eventyr i Antigua. Byen er på UNESCOs liste over kulturarv og ligger utrolig smukt for foden af en kæmpe vulkan. Sørg for at gå en tur rundt i byen og oplev den hyggelige stemning. Her er et væld at velbevarede kolonitidsbygninger og mange hyggelige brostensbelagte gader med pastelfarvede huse. Besøg de spændende muséer, gå rundt i gaderne og sæt dig på en af de mange charmerende pladser i byen.

Dag 2: Gå på opdagelse i hyggelige Antigua

Tag en tur op på bakken med det berømte kors Cerro de la Cruz. Her har du fantastisk udsigt ud over byen og den kæmpemæssige vulkan.

Har du lyst til at komme lidt ud af byen, kan du tage et besøg til en af de mange kaffeplantager, der omgiver byen. Du kan selvfølgelig også tage ud og opleve små landsbyer eller vulkanen. Her er også masser af spændende ruiner - bl.a. La Recolección ruinerne, som er resterne af et gammelt kloster.

Dag 3: Velkommen til Lake Atitlán!

På vej til Lake Atitlán skal du besøge indianermarkedet med det meget mundrette navn Chichicastenango. Det er et af de bedste indianermarkeder i hele Latinamerika, og det er virkelig en farvestrålende oplevelse, så nyd det og køb måske en farverig souvenir med hjem.

Nu ankommer du til Lake Atitlán - en af de smukkeste søer i verden.

Lake Atitlán ligger flot omgivet af 3 vulkaner, San Pedro, Tolimán og Atitlán, og 12 maya-landsbyer. Søen er 340 m dyb og dermed Centralamerikas dybeste. Området omkring Lake Atitlán er meget frodigt og her dyrkes mange forskellige grøntsager, blandt andet avokado, hvidløg, tomater og bønner. I området ligger også flere store kaffeplantager.

Dag 4: Afsted til Guatemala City

I dag ankommer du til Guatemala City. Denne hovedstad er ikke den mest attraktive by i verden, men byder på små oaser, restauranter, butikker og museer med blandt andet maya-keramik og præ-colombiansk kunst. Byens centrale torv er omringet af historiske bygninger og regeringsbygninger, og her kan du også se byens flotte gamle katedral. I den bydel, der hedder Zone 10, finder du en helt anden moderne verden med smarte butikker, restauranter, caféer og kunstgallerier.

Dag 5: Velkommen til Cancun i Mexico!

I dag ankommer du til Cancun - en af Mexicos populære feriebyer, der byder på masser af liv og hvide strande. Her kan du shoppe amok, gå på bar eller bare ligge og dase på den kridhvide strand, mens du kigger ud over det turkisblå hav. Men Cancun er mere end det gode liv på stranden. Området omkring byen er fuld af historie, kultur og natur, så der er udflugtsmuligheder for enhver smag.

Dag 6: En dag i spændende Cancun

Cancun er en større by, hvor du kan shoppe amok, gå på bar eller bare ligge og dase på stranden. Husk dog altid at passe på solen, den er meget skarp her!

Tag på dagstur til de berømte mayaruiner Tulum eller Chichen Itza og lær mere om den spændende mayakultur, der havde sin storhedstid for flere tusinde år siden. Oplev områdets eksotiske dyreliv både over og under havoverfladen i en af de omkringliggende naturparker og kom helt ned i gear på en tur til en af områdets mindre paradisøer som Isla Mujeres, hvor hav og himmel kan nydes i fred og ro. For lidt underholdning, kan du besøge en af aktivitetsparkerne, der ligger langs kysten og prøv adrenalinpumpende aktiviteter. Der er ingen risiko for, at du kommer til at kede dig i Cancun - måske det faktisk bliver sværere at nå alt det, du gerne vil?

Dag 7: Udflugt til Vallodolid og Izmael på vej til Merida

Efter morgenmaden vil du blive hentet på hotellet, og så er første stop Valladolid. Valladolid bliver også kaldt 'The Sultan of the East' pga. den koloniale arkitektur. Byen blev grundlagt i 1543 af Don Francisco de Montejo og har dannet rammen om 2 af Mexicos vigtigste historiske begivenheder: Kastekrigen i 1847, og så siges det, at den mexicanske revolution har rødder i Valladolid. Her i byen bor der rent faktisk mexicanere - modsat i Cancun, hvor de fleste er turister - så her i byen vil du mange, der stadig går rundt i det traditionelle mayatøj.

Efter et stop i Valladolid skal du videre til Izamal, som var en af de vigtige mayabyer i dette område. Her er man geografisk næsten i centrum af Yucatan, men også i mayakulturens centrum. Her kan du blandt andet se det imponerende gule kloster, San Antonio de Padua, opført af de spanske erobrere. Mayaerne dyrkede solguderne, hvorfor mange af byens huse er gule. Izamal har også tilnavnet La Ciudad Amarilla: 'Den gule by'.

Så går turen videre til Merida, som også kendt som 'Den Hvide By'. Her vidner de flotte, gamle palæer i byen om tidligere tiders velstand. Byen har en super hyggelig stemning, så rundt i de hyggelige gader og fornem byens sjæl!

Dag 8: Udflugt til Uxmal og Kabah

I dag skal du på en udflugt til Uxmal og Kabah. Uxmal er et vigtigt arkæologisk sted med en gammel og meget velbevaret maya-by med 15 grupperinger af bygninger, som strækker sig over et område på 2 km. Uxmal er af denne grund på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Du kan glæde dig til at se "Troldmandens Hus", som er en 35 m høj pyramide. Den blev, ifølge legenden, bygget af en dværg på én nat. Ved solnedgang skinner solens stråler smukt ind på pyramiden.

Du besøger herefter Kabah, spiser frokost og kører tilbage mod hotellet i Merida.

Dag 9: En tur til Celestun Nationalpark

Dagen i dag står på en naturoplevelse. Du skal til Celestun National Park - et fuglereservat, som er hjemsted for flamingoer, fiskehejrer, sølvhejrer, skeænder og hundredevis af andre eksotiske fuglearter. Frokosten indtages i den lille fiskerby Celestun og efterfølgende bliver du kørt tilbage til Merida.

Dag 10: Fantastiske Chichen Itza og videre til Playa del Carmen

I dag går turen videre til Playa del Carmen - et af verdens mest populære feriesteder.

Først har du dog et kulturelt stop ved Chichen Itza på vejen. Chichen Itza er et imponerende pyramide- og ruinkompleks, og er et af de vigtigste i Mexico! Selve Chichen Itza-området er ca. 600x800 meter stort og indeholder et væld af forskellige gamle ruiner - flere af dem særdeles velbevarede...! Hovedattraktionen er den 25 meter høje pyramide, El Castillo. Ikke langt fra El Castillo ligger Gran Juego de Pelota - en imponerende boldbane bygget op i sten, den største i Mexico. Chichen Itza er et imponerende syn, men husk solcreme - det er varmt!

Efter frokost er det videre til Playa del Carmen - ca. 2 timers kørsel fra Chichen Itza. Playa del Carmen er et af Mexicos hotteste in-steder både med og uden børn. Her er, ud over den pragtfulde strand, masser af liv og gang i den både dag og nat, så er du ude efter en ungdommelig og livlig atmosfære, er det lige stedet af tage hen! Er du derimod mere til en stille ferie på en øde strand, kan Playa del Carmen virke noget støjende og overrendt, men der er til gengæld også et hav af udflugtsmuligheder for hele familien.

Playa del Carmen er som sagt et af verdens mest populære feriesteder, så hvis ikke du booker i virkelig god tid, kan det være svært at finde et ledigt hotel til dig.

Dag 11-13: Nyd livet i dejlige Playa del Carmen

Playa del Carmen er simpelthen så dejlig!

Området er berømt for sine strande og ikke uden grund. Bevæg dig de nødvendige 200 meter fra hotellet til en af liggestolene i strandkanten og vent nu et par timer med at tænke eller tage beslutninger. Har du brug for at blive nedkølet, kan du tage en svømmetur i det krystalblå hav eller bede en af tjenerne om en iskold Corona. Husk også at nyde den hyggelige by!

Du har måske bemærket, at man spiser lidt senere her end i Danmark, så tag dig god tid til at skylle saltvandet af og få lidt tiltrængt aftersun på ryggen. En aften bør du prøve at spise på Panchos. Restauranten er præget af en behagelig og afslappet atmosfære, selv om man ikke helt kan lade være med at tromme med på baggrundsmusikken med fødderne. Maden er af moderne, international karakter med et tydeligt mexicansk twist.

En dag kan du tage et smut forbi dykkerbutikken Divemike. Det er en af de mest respekterede dykkerbutikker i området, og det vil være et godt sted at begynde, hvis du vil udforske verden under havoverfladen.

Hvis du ikke er super vild efter at komme dybt ned under vandoverfladen, så arrangerer de også nogle glimrende snorkleture, og de har altid nogle gode råd klar med hensyn til restauranter, udflugter og lignende... www.divemike.com.

De fleste turoperatører tilbyder også ture til nogle af de naturreservater, der ligger i området. Her kan du blandt andet opleve mangroveskove, fugleliv, krokodiller og kæmpestore flokke af lyserøde flamingoer.

Har du lyst til at fiske dine egne kæmpestore tunfisk, barracudaer og blue marlins? Så skal du bare gå et par hundrede meter ned ad stranden og tale med en af kaptajnerne på de små, hurtiggående fiskerbåde. Se eventuelt mere på www.playadelcarmeninfo.com/playa-del-carmen-info-fishing.html.

Er du ikke bidt af en gal fisker, kan du i stedet prøve at windsurfe eller hvad med at lære at sejle en lille 1-2 personers såkaldt Hobie Catamaran? Den er lille, men lynhurtig!

En aften kan du prøve en af de flotte barer i Playa del Carmen. På hjørnet af 5th Avenue og Calle 12 ligger in-stedet FLY, hvor man kommer for at se og blive set. Midt i restauranten ligger en lillebitte modebutik, hvor du kan shoppe, mens du venter på maden. Du bør kraftigt overveje at bestille grillede kæmperejer i tequilla og mangosovs, det er i sandhed en ret for guder.

Du kan også tage en udflugt til øen Cozumel?? Nyd en god morgenmad, pak en lille taske med et håndklæde, kamera og kørekort, og gå ned til havnen. Køb en tur/retur-billet til øen Cozumel. Sørg for, at det er med firmaet Mexico Waterjets, de er bedre til at holde tiderne, og så bruger de gamle, danske flyvebåde (kontroller selv teksten på redningsvesten under sædet). Turen tager en halv time hver vej.

Eller hvad med at tage en tur til en af de mere øde strande sydpå? Playa Express har busser langs kysten hver halve time det meste af dagen. Spørg efter et godt sted at stå af, der er masser af små, meget smukke strande... Men husk selvfølgelig at sikre dig, at du kan komme tilbage med bussen igen.

Husk at nyde den skønne strand, før du skal hjem igen!

Dag 14: Afrejse fra Mexico

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Mexico. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Mexico.

Alle hoteller

Rejser til Guatemala - Antigua

Lo de Bernal Hotele

Lo de Bernal Bed & Breakfast er et hyggeligt og dejligt boutiquehotel, der ligger få...

Alle hoteller

Rejser til Guatemala - Lake Atitlan

Regis Hotel

Regis Hotel er et smukt og hyggeligt sted i Hacienda-stil, der ligger midt på hovedgaden...

Alle hoteller

Rejser til Guatemala - Guatemala City

Las Americas Hotel

Hotel Las Americas er et stort og godt hotel, der ligger tæt på lufthavnen. Det er ikke så...

Alle hoteller

Beachscape Kin Ha Villas & Suites

Beachscape Kin Ha Villas & Suites

Beachscape Kin Ha Villas & Suites er et dejligt resort, der ligger skønt lige ved stranden....

Alle hoteller

Best Western Maya Yucatan

Best Western Maya Yucatan er et simpelt hotel med en super beliggenhed - helt tæt på den...

Upgradefra 198,- kr.pr. personpr. dag
La Mision de Fray Diego

La Mision de Fray Diego

La Mision de Fray Diego er et dejligt boutique-hotel med en god beliggenhed i bymidten i Merida...

Upgrade
La Hacienda Xcanatun

La Hacienda Xcanatun

La Hacienda Xcanatun er et af de steder, der er bare er en oplevelse i sig selv! Det gamle...

Alle hoteller

Hotel Las Golondrinas

Hotel Las Golondrinas

Hotel Las Golondrinas er et skønt sted i hjertet af byen, kun et par minutters gåtur fra...

Upgradefra 394,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Riviera del Sol

Hotel Riviera del Sol

Hotel Riviera del Sol er et hyggeligt hotel, der ligger i den mere stille ende af Playa del...

Upgrade
Mahekal Beach Resort

Mahekal Beach Resort

Mahekal Beach Resort er et stort lækkert resortagtigt hotel, der ligger lige på stranden og ca....

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til mexico. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Mexico.

Antigua

-90.730353
14.559192

Lake Atitlán

-91.206570
14.709336

Guatemala City

-90.511787
14.635685

Cancun

-86.854590
21.162112

Merida

-89.591376
20.966111

Playa del Carmen

-87.073889
20.627124

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 01 sep 2018 - 19 dec 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 20.390,-
Børn u/12 år fra 19.190,-
Afrejse i følgende periode 20 dec 2018 - 25 dec 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 21.390,-
Børn u/12 år fra 20.190,-
Afrejse i følgende periode 26 dec 2018 - 31 dec 2018
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 22.290,-
Børn u/12 år fra 20.990,-
Afrejse i følgende periode 01 jan 2019 - 03 jan 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 20.990,-
Børn u/12 år fra 19.890,-
Afrejse i følgende periode 03 jan 2019 - 05 jan 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 20.590,-
Børn u/12 år fra 19.390,-
Afrejse i følgende periode 06 jan 2019 - 30 apr 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 19.690,-
Børn u/12 år fra 18.490,-
Afrejse i følgende periode 01 maj 2019 - 14 jun 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 19.290,-
Børn u/12 år fra 17.990,-
Afrejse i følgende periode 15 jun 2019 - 15 aug 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 21.990,-
Børn u/12 år fra 20.290,-
Afrejse i følgende periode 16 aug 2019 - 24 dec 2019
Flyselskab
Delta Airlines
Voksne fra 19.590,-
Børn u/12 år fra 18.390,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Antigua-Cancun-Danmark.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger med morgenmad.
4 udflugter: 1 i Guatemala til indianermarkedet, 3 i Mexico til Valladolid og Izamal, Uxmal og Kabah, Celestun og Chichen Itza.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Skal du bo på Yucatan halvøen (bl.a. Riviera Maya, Costa Maya, Playa del Carmen, Akumal, Mahahual, Puerto Juarez, Tulum, skal du betale en miljøafgift på ca. 20 pesos pr værelse pr nat. Du skal betale denne direkte til hotellet.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Bemærk: 

Bemærk at depositum for denne tur skal betales indenfor 48 timer efter bestilling

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly Danmark-Antigua-Cancun-Danmark.
Transport mellem lufthavne, hoteller og byer med bil/minibus.