Du er her: Lande > Mexico > Rejser > Rejse MX42

Kør selv - Mexicos spændende oldtidsbyer

14 dages rejse: 3 nætter Playa del Carmen, 3 nætter Merida, 1 nat Campeche, 1 nat Calakmul, 1 nat Bacalar og 3 nætter Tulum
Rejse: 
MX42
Styr selv tempoet og besøg både smukke strande og spændende byer på denne rejse til Playa del Carmen, Merida, Campeche, Calakmul, Bacalar og Tulum.

Efter nogle dage i Playa del Carmen med masser af afslapning og sjov på den brede sandstrand, starter din rundrejse. Du kører i første omgang til Merida, der er Yucatan-statens hovedstad. Brug tiden her på at nyde stemningen, spise fantastisk mad, gøre et godt køb på de lokale markeder, besøge naturreservater og udforske nogle af de mange ruiner, der ligger i området. Ruinbyen Uxmal er omkring 500 år gammel, på UNESCOS verdensarvsliste og så sandelig et besøg værd. Videre til den smukke by, Campeche. Her er brostensbelagte gader, farvestrålende huse fra kolonitiden og en spændende historie. Næste stop er oldtidsbyen Calakmul, der ligger midt ude i den tætte jungle. Fra den 45 meter høje pyramide, kan du kigge ud over junglens træer, og udover at kigge på de imponerende ruiner, kan du spotte tukaner, papegøjer og aber i trækronerne. Videre til Bacalar, der er en dejlig turistby, kendt for sin smukke lagune. Tag ned til vandkanten og slap af mens øjnene glider hen over landskaber. Her skifter vandet fra at være dybblåt det ene øjeblik til turkist det næste - et meget smukt syn. Rejsen rundes af ved Tulum på den paradisiske strand. Slæng dig i en hængekøje, slap af og fordøj de mange nye indtryk.

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark - Ankomst Playa del Carmen
 2. Playa del Carmen
 3. Playa del Carmen
 4. Playa del Carmen - Merida
 5. Merida
 6. Merida
 7. Merida - Campeche
 8. Campeche - Calakmul
 9. Calakmul - Bacalar
 10. Bacalar - Tulum
 11. Tulum
 12. Tulum
 13. Tulum
 14. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Mexico. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Velkommen til Playa del Carmen!

I dag ankommer du til Playa del Carmen - et af verdens mest populære feriesteder - både med og uden børn. Her er, ud over den pragtfulde strand, masser af liv og gang i den både dag og nat, så er du ude efter en ungdommelig og livlig atmosfære, er det lige stedet af tage hen! Er du derimod mere til en stille ferie på en øde strand, kan Playa del Carmen virke noget støjende og overrendt, men der er til gengæld også et hav af udflugtsmuligheder for hele familien.

Playa del Carmen er som sagt et af verdens mest populære feriesteder, så hvis ikke du booker i virkelig god tid, kan det være svært at finde et ledigt hotel til dig.

Det vil være en skam ikke at opleve pyramider, når nu du er i Mexico. Gå ind til en af de små turoperatører, der ligger overalt, og bestil en tur til Chichen Itza. Det ligger ikke ud til havet, men alene størrelsen på ruinerne er nok til at gøre enhver stum. Chichen Itza er et imponerende pyramide- og ruinkompleks, og er et af de vigtigste i Mexico! Området ligger midt på Yucatan-halvøen, og vejen derud går gennem tætbevoksede jungleområder. Selve Chichen Itza-området er ca. 600x800 meter stort og indeholder et væld af forskellige gamle bygninger - flere af dem er særdeles velbevarede...! Hovedattraktionen er den 25 meter høje pyramide, El Castillo. Ikke langt fra El Castillo ligger Gran Juego de Pelota - en imponerende boldbane bygget op i sten, den største i Mexico!

Dag 2-3: Nyd livet på Playa del Carmens dejlige strand

Playa del Carmen er simpelthen så dejlig!

Området er berømt for sine strande og ikke uden grund. Bevæg dig de nødvendige 200 meter fra hotellet til en af liggestolene i strandkanten og vent nu et par timer med at tænke eller tage beslutninger. Har du brug for at blive nedkølet, kan du tage en svømmetur i det krystalblå hav eller bede en af tjenerne om en iskold Corona. Husk også at nyde den hyggelige by!

Du har måske bemærket, at man spiser lidt senere her end i Danmark, så tag dig god tid til at skylle saltvandet af og få lidt tiltrængt aftersun på ryggen. En aften bør du prøve at spise på Panchos. Restauranten er præget af en behagelig og afslappet atmosfære, selv om man ikke helt kan lade være med at tromme med på baggrundsmusikken med fødderne. Maden er af moderne, international karakter med et tydeligt mexicansk twist.

En dag kan du tage et smut forbi dykkerbutikken Divemike. Det er en af de mest respekterede dykkerbutikker i området, og det vil være et godt sted at begynde, hvis du vil udforske verden under havoverfladen.

Hvis du ikke er super vild efter at komme dybt ned under vandoverfladen, så arrangerer de også nogle glimrende snorkleture, og de har altid nogle gode råd klar med hensyn til restauranter, udflugter og lignende... www.divemike.com.

De fleste turoperatører tilbyder også ture til nogle af de naturreservater, der ligger i området. Her kan du blandt andet opleve mangroveskove, fugleliv, krokodiller og kæmpestore flokke af lyserøde flamingoer.

Har du lyst til at fiske dine egne kæmpestore tunfisk, barracudaer og blue marlins? Så skal du bare gå et par hundrede meter ned ad stranden og tale med en af kaptajnerne på de små, hurtiggående fiskerbåde. Se eventuelt mere på www.playadelcarmeninfo.com/playa-del-carmen-info-fishing.html.

Er du ikke bidt af en gal fisker, kan du i stedet prøve at windsurfe eller hvad med at lære at sejle en lille 1-2 personers såkaldt Hobie Catamaran? Den er lille, men lynhurtig!

En aften kan du prøve en af de flotte barer i Playa del Carmen. På hjørnet af 5th Avenue og Calle 12 ligger in-stedet FLY, hvor man kommer for at se og blive set. Midt i restauranten ligger en lillebitte modebutik, hvor du kan shoppe, mens du venter på maden. Du bør kraftigt overveje at bestille grillede kæmperejer i tequilla og mangosovs, det er i sandhed en ret for guder.

Du kan også tage en udflugt til øen Cozumel?? Nyd en god morgenmad, pak en lille taske med et håndklæde, kamera og kørekort, og gå ned til havnen. Køb en tur/retur-billet til øen Cozumel. Sørg for, at det er med firmaet Mexico Waterjets, de er bedre til at holde tiderne, og så bruger de gamle, danske flyvebåde (kontroller selv teksten på redningsvesten under sædet). Turen tager en halv time hver vej.

Eller hvad med at tage en tur til en af de mere øde strande sydpå? Playa Express har busser langs kysten hver halve time det meste af dagen. Spørg efter et godt sted at stå af, der er masser af små, meget smukke strande... Men husk selvfølgelig at sikre dig, at du kan komme tilbage med bussen igen.

Husk at nyde den skønne strand, før du skal hjem igen!

Dag 4: Velkommen til Merida!

I dag skal du videre til Merida, som er Yucatan-statens hovedstad. Det er en dejlig by, og den går under navnet "den hvide by", fordi mange af bygningerne er bygget af kalksten.

Brug resten af dagen på at gå rundt i byen, tag en slentretur ned ad Paseo de Motejo Boulevard - Meridas svar på Champs Elysée. Se Katedralen og spis på en af de mange restauranter omkring Plaza Principal, der serverer traditionelle retter fra Yucatan regionen - og er du heldig er der musik og traditionel dans... Os rundt på hyggelige pladser og se på den fine arkitektur, og måske skal du også finde et par butikker, så du kan få lidt med hjem i kufferten?

Dag 5-6: Se dig omkring i skønne Merida

Du kan sagtens bruge en dag eller to til bare at se byens seværdigheder, nyde stemningen, spise fantasisk mad og evt. shoppe på nogle af de lokale markeder (især søndag på Plaza Principal), eller på Paseo de Motejo Boulevard. Er du interesseret i det mexicanske dyreliv, er en tur til Komchén de los Parajos (fuglereservat) en oplagt ide, og lidt længere væk ligger Rio Largatos, der er et kæmpe naturreservat, som bl.a. er hjemsted for aber, flamingoer, jaguarer, krokodiller m.m.

Merida er også en rigtig god base, hvis du ønsker at udforske nogle af de massevis af ruiner, der ligger i området: Uxmal, Kabah, Ek Balam og mange, mange flere. Uxmal er en stor præcolombiabsk Maya ruinby, og de fleste mener, at navnet er et gammelt mayaudtryk, som betyder "bygget tre gange". Den omkring 500 år gamle ruinby ligger smukt i bakkerne, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den er på UNESCOs verdensarvsliste. Kabah er den næststørste ruin i Puuc region efter Uxmal. Navnet "Kabah" eller "Kabaah" går normalt for at være gammeldags Maya sprog for "stærk hånd". Også denne oldtidsruin er bestemt et besøg værd!

Dag 7: Velkommen til smukke Campeche!

I dag skal du videre til den smukke by, Campeche. Byen kom i 1999 på UNESCOs verdensarvsliste, på grund af de fine, gamle gader med brosten og charmerende, farvestrålende huse fra kolonitiden. Og det er virkelig også en dejlig by! Campeche var oprindeligt en maya-landsby, men blev i 1540 koloniseret af spanierne, der omdannede byen til en handelsby, fordi den lå så godt lige ud til den Mexicanske Golf. Gennem tiden har piraterne angrebet byen et utal af gange, og derfor har byen en rigtig spændende historie og masser af gamle fort og fæstninger, som blev bygget for at holde piraterne væk.

Brug resten af dagen på at gå rundt og nyde stemningen i byen. Når du bliver træt af at gå, så sæt dig på Plaza Principal, kig rundt og nyd stemningen og alle de dejlige farver og fornem hverdagen i en by, der ikke har mærket turismen sønderligt meget endnu.

Dag 8: Videre til oldtidsbyen Calakmul

Nu skal du ud i junglen til den spændende oldtidsby, Calakmul.

Calakmul er en lille arkæologisk perle, som ligger helt fantastisk - midt i den tætte jungle, omkring 35 kilometer fra grænsen til Guatemala. Det har højst sandsynligt været den største og mest magtfulde by i oldtidens Maya-samfund, og her boede engang 50.000 Maya indianere.

Du skal næsten ud og udforske området med det samme! Den mest kendte bygning i Calakmul er den kæmpemæssige pyramide, der tårner sig 45 meter op over junglens træer, og det er altså et helt fantastisk syn! Gå også rundt mellem de andre interessante bygninger og gravsteder og føl dig henført til en helt anden tid. Herude blandt cedertræer, mahognitræer og gummitræer kan du spotte tukaner, papegøjer og aber i trækronerne, og hvis du er rigtig heldig, fanger du måske et glimt af en jaguar eller en puma. Junglen er også hjemsted for de meget sjældne, skægge tapirer og myreslugere, der vandrer rundt imellem træerne for at finde mad i skovbunden.

Dag 9: Af sted til Bacalar!

I dag skal du til den dejlige turistby, Bacalar, der har strande og helt fantastisk blåt vand. Her er en meget rolig og lidt søvnig atmosfære, og det er perfekt, hvis du bare har planer om at ligge på i hængekøjen eller ved lagunen og nyde livet.

Bacalar er mest kendt for den smukke lagune, der ligger uden for byen - her skifter vandet farve fra at være helt dybblåt det ene sted, til at blive helt turkist det andet. Omkring lagunesøen er der masser af muligheder for at campere, sejle i kajak og selvfølgelig svømme i det krystalklare vand.

Selve byen har en spændende historie. I oldtiden boede Mayaerne her, derefter erobrede spanierne byen, og gennem tiden har byen været angrebet af pirater fra nær og fjern. I 1729 byggede man fortet Fortress de San Felipe Bacalar for at holde piraterne ude, og det fort kan du stadig besøge i dag.

Kort fra Bacalar ligger den spændende, velbevarede oldtidsby, der var hjemsted for Maya civilisationen, og det var den by, som var den første til at blive erobret af spanierne. Hvis du trænger til lidt mere byliv, så tag ind til Chetumal, som ligger 40 kilometer væk - her er masser af liv, restauranter og butikker.

Dag 10: Velkommen til dejlige Tulum!

I dag kommer du til det dejlige Tulum. Tulum Beach er indbegrebet af en paradisisk, caribisk strand. Sandet er hvidt og pulverblødt, havet flere forskellige nuancer af turkis og blå, og de grønne palmetræer svajer i takt med den kølende brise. Stranden er et festligt og lidt hippieagtigt sted med en tilbagelænet atmosfære, og en af de sværeste beslutninger du skal træffe, er om dagen skal bruges i en strandseng, en solstol eller en hængekøje. Du har al den tid, du kan ønske dig på den vidunderlige strand, men også gode muligheder for spændende udflugter.

Dag 11-12: Afslapning, strandliv og ruiner i Tulum

Nyd dit ophold ved det caribiske hav. Slap af og tag på udflugter lige som du vil...

Tulum-stranden er et festligt og lidt hippie-agtigt sted, fortrinsvis for de unge, men bestemt også for "os andre". Du har al den tid, du kan ønske dig på den vidunderlige strand og gode muligheder for bådture, snorkling og dykning ved rev og i de berømte ferskvands grotter, der kaldes cenoter.

Der er kun ca. 4 km til Tulum by og nogenlunde samme afstand til de berømte Tulum ruiner, så du kan også tage på nogle gode udflugter. området byder også på flere naturparker, aktivitetsparker og flere forskellige maya-ruiner. Det er bare med at vælge og vrage blandt oplevelserne. Der er kun 4,5 kilometer til de berømte og meget besøgte Maya-ruiner i Tulum, der vidner om en svunden tid. I dag bebos ruinerne af massevis af leguaner, og på en rundvisning her vil du lære mere om den fascinerende mayakultur. Playa del Carmen og Cancun, hvor shopping-mulighederne er gode og mange, ligger henholdsvis 25 og 85 kilometer væk.

Tulum Beach er omgivet af jungle og mangrove, og området er oplagt til oplevelser i naturen. Besøg smukke vandfald eller tag ud til Spider Monkey Reserve, der ligger 1 times kørsel væk. Du må ikke snyde dig selv for en tur i en af de smukke ferskvandsgrotter, der kaldes cenoter. Vandet i cenoterne er køligt og fuldstændig glasklart, så du kan se små, sølvglinsende fisk svømme rundt nede i dybet. Slut dagene på Tulum Beach af med en middag på en udendørs restaurant, og nyd en drink med fødderne i sandet og udsigt over det skønne, caribiske hav

Dag 13: Afrejse fra Mexico

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 14: Velkommen hjem!

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Mexico. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Mexico.

Alle hoteller

Hotel Las Golondrinas

Hotel Las Golondrinas

Hotel Las Golondrinas er et skønt sted i hjertet af byen, kun et par minutters gåtur fra...

Upgradefra 402,- kr.pr. personpr. dag
Hotel Riviera del Sol

Hotel Riviera del Sol

Hotel Riviera del Sol er et hyggeligt hotel, der ligger i den mere stille ende af Playa del...

Upgradefra 1050,- kr.pr. personpr. dag
Mahekal Beach Resort

Mahekal Beach Resort

Mahekal Beach Resort er et stort lækkert resortagtigt hotel, der ligger lige på stranden og ca....

Alle hoteller

Best Western Maya Yucatan

Best Western Maya Yucatan er et simpelt hotel med en super beliggenhed - helt tæt på den...

Upgradefra 201,- kr.pr. personpr. dag
La Mision de Fray Diego

La Mision de Fray Diego

La Mision de Fray Diego er et dejligt boutique-hotel med en god beliggenhed i bymidten i Merida...

Upgrade
La Hacienda Xcanatun

La Hacienda Xcanatun

La Hacienda Xcanatun er et af de steder, der er bare er en oplevelse i sig selv! Det gamle...

Alle hoteller

Det fine poolområde

Plaza Campeche

Plaza Campeche er et godt hotel, der ligger helt centralt - lige ved Parque San Martin, og 10...

Alle hoteller

Bo midt i naturen på Chicanna Ecovillage Resort

Chicanna Ecovillage Resort

Chicanna Ecovillage Resort er et rigtig godt sted, som ligger helt fantastisk - midt i naturen i...

Alle hoteller

Hyggeligt hotel ud mod lagunen

Rancho Encantado

Rancho Encantado er noget helt for sig selv - og et rigtig C&C sted! Personalet behandler...

Alle hoteller

Hip Hotel

Hip Hotel

Hip Hotel er altså bare et skønt sted! Det ligger et par kilometer fra byen, men lige ud til den...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til mexico. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Mexico.

Playa del Carmen

-87.073889
20.627124

Merida

-89.591376
20.966111

Campeche

-90.532098
19.833381

Calakmul

-89.809723
18.106113

Bacalar

-88.392563
18.678272

Tulum

-87.465997
20.211070

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 18 nov 2018 - 08 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.890,-
Børn u/12 år fra 10.990,-
Afrejse i følgende periode 10 dec 2018 - 16 dec 2018
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Afrejse i følgende periode 17 jan 2019 - 02 feb 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 12.490,-
Afrejse i følgende periode 03 feb 2019 - 13 feb 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 12.390,-
Afrejse i følgende periode 14 feb 2019 - 24 feb 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 12.390,-
Afrejse i følgende periode 25 feb 2019 - 29 mar 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 12.390,-
Afrejse i følgende periode 30 mar 2019 - 09 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 12.390,-
Afrejse i følgende periode 10 apr 2019 - 21 apr 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 12.290,-
Afrejse i følgende periode 23 apr 2019 - 13 maj 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.290,-
Børn u/12 år fra 11.540,-
Afrejse i følgende periode 15 maj 2019 - 25 maj 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Afrejse i følgende periode 26 maj 2019 - 19 jun 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 11.390,-
Afrejse i følgende periode 20 jun 2019 - 07 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 12.190,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2019 - 10 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.490,-
Børn u/12 år fra 12.490,-
Afrejse i følgende periode 11 jul 2019 - 19 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 20 jul 2019 - 30 jul 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 31 jul 2019 - 11 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.790,-
Børn u/12 år fra 12.690,-
Afrejse i følgende periode 12 aug 2019 - 20 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 12.590,-
Børn u/12 år fra 11.790,-
Afrejse i følgende periode 22 aug 2019 - 31 aug 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 13.390,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 02 sep 2019 - 26 okt 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Afrejse i følgende periode 27 okt 2019 - 17 nov 2019
Flyselskab
KLM
Voksne fra 11.990,-
Børn u/12 år fra 11.290,-
Inkluderet: 

Fly Danmark-Cancun t/r.
12 overnatninger med morgenmad.
Billeje.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: 

Skal du bo på Yucatan halvøen (bl.a. Riviera Maya, Costa Maya, Playa del Carmen, Akumal, Mahahual, Puerto Juarez, Tulum, skal du betale en miljøafgift på ca. 20 pesos pr værelse pr nat. Du skal betale denne direkte til hotellet.
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Fly Danmark-Cancun t/r.
Rundrejsen i Mexico foregår i lejet bil.